Μετάβαση στο περιεχόμενο

nikolas12

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις

Τίτλος:
AMORABILIA
Σενάριο/Kείμενα:
Μυρτώ Κοκκαλιά, Μαρία-Όλια Ντακογιάννη
Σχέδιο:
Μαρία-Όλια Ντακογιάννη
Σχέδιο εξωφύλλου:
Μαρία-Όλια Ντακογιάννη, Theodore Duck
Εκδοτική:
ΑΥΤΟΕΚΔΟΣΗ Λίστα εκδόσεων
Hμερ. έκδοσης:
04-2022
Εξώφυλλα:
1 + 1 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ ΛΙΣΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Τεύχη:
1
Κατηγορία:
Αυτοτελές
Είδος εντύπου:
Κόμικ
Βιβλιοδεσία:
Ράχη με μαλακό εξώφυλλο
Περιεχόμενο:
Αισθηματικό
Μέγεθος:
17.5 x 25.0
Σελίδες:
52
Χρώμα:
Έγχρωμο (ΕΓΧ)
Χρωματισμός:
Theodore Duck
Προέλευση:
Ελληνική

  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  383
  • Content Count:  3878
  • Reputation:   35245
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  259
  • With Us For:  2051 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  28

AMORABILIA_0001.jpg  AMORABILIA_0001z.jpg

 

Από το οπισθόφυλλο:

 

Η Δάφνη και ο Μίλτος γνωρίστηκαν, ερωτεύτηκαν, χώρισαν, έθαψαν τα συναισθήματα τους.

 

Το “Amorabilia” είναι μία ιστορία για το πώς η επιστήμη της αρχαιολογίας – ναι, καλά διαβάσατε – τους βοήθησε να προχωρήσουν.

 

Στον κόσμο της Δάφνης και του Μίλτου, οι αρχαιολόγοι έρχονται σπίτι σου, μελετούν τα υλικά κατάλοιπα και τα συναισθηματικά αποτυπώματα που έχεις αφήσει σε αυτά, τα ταξινομούν σε περιόδους, εν ολίγοις, βάζουν σε τάξη το παρελθόν σου.

 

Θα πάρει τελικά η Δάφνη τις απαντήσεις που αναζητά για το χωρισμό της; Ή μήπως η αρχαιολογία θα της δώσει μια απροσδόκητη ερμηνεία, διαφορετική από αυτή που θα περίμενε;

 

Η ιστορία:

 

Μια από τις πιο ιδιαίτερες ιστορίες που έπιασα πρόσφατα, το Amorabilia είναι μια δουλειά νέων δημιουργών που μάλιστα βρισκόμαστε σε παρόμοια ηλικία και την εκτίμησα πάρα πολύ. Αρχικά τι σημαίνει Amorabilia; Ο ορισμός που δίνεται στην πρώτη σελίδα είναι ο εξής: Αναμνηστικά αντικείμενα ταυτισμένα με το συναίσθημα του έρωτα, που έχουν φυλαχθεί ή συλλεχθεί λόγω της σύνδεσής τους με αξιομνημόνευτους ανθρώπους ή γεγονότα. Κοινώς τα αντικείμενα που μας έμειναν από ανθρώπους που χώρισαν οι δρόμοι μας, αλλά έχουν ακόμα συναισθηματική αξία για εμάς.

 

Η ιστορία μας ξεκινάει στο σπίτι της Δάφνης, η οποία έχει χωρίσει σχετικά πρόσφατα με τη σχέση της, τον Μίλτο. Τη στιγμή που πάει να ταΐσει τη γάτα της, χτυπούν την πόρτα η Δρ. Κυβέλη Δημητράκη και ο Δρ. Άγγελος Θεωδορόπουλος από το Τμήμα Συναισθημάτων της Εθνικής Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Σε αυτό το σύμπαν λοιπόν οι χωρισμένοι δέχονται επισκέψεις από ειδικούς Δόκτορες που είναι υπεύθυνοι να βρουν όλα τα αντικείμενα που είχαν συναισθηματική αξία για αυτούς και την πρώην σχέση τους. 

 

Μέσα από όλο αυτό λοιπόν η ιστορία σπάει σε ολιγοσέλιδα κεφάλαια, όπου οι αρχαιολόγοι ανακαλύπτουν κάποιο αντικείμενο και ανατρέχουν στο ποιο σημείο της σχέσης έπαιξε ρόλο, αλλά και πως δέθηκε η Δάφνη και ο Μίλτος μαζί του. Ουσιαστικά αυτό που βλέπουμε είναι μια αναδρομή από το χωρισμό στο πως χάλασε η σχέση, που πήγαν στραβά τα πράγματα, αλλά και πως όλη αυτή η σχέση ξεκίνησε και πως αγαπήθηκαν αυτοί οι δύο άνθρωποι. Μια γνωριμία που δεν ξεκίνησε καλά, μια σχέση που επισημοποιήθηκε δύσκολα, μια εξιστόρηση ιστορίας αγάπης που έληξε άδοξα.

 

lifo3.jpg

 

Έκαναν το σωστό τελικά οι δύο νέοι; Οι αρχαιολόγοι μιλούν με τη Δάφνη και βγάζουν τα δικά τους συμπεράσματα και έτσι όταν οι δρόμοι των δύο παιδιών χωρίζουν και από θέμα απόστασης καθώς η Δάφνη μετακομίζει για σπουδές, εκείνη μαζί με το Μίλτο καταλήγουν στο γιατί τελείωσε και προετοιμάζονται για κάτι καινούριο.

 

Το δέσιμο της ομάδας δημιουργών είναι προφανές αφού στο εσωτερικό της έκδοσης βλέπουμε ότι η Όλια Ντακογιάννη που είναι συντελεστής στο σενάριο και στο σχέδιο έχει διατηρήσει μια πολυετή φιλία με κάθε έναν εκ των συνδημιουργών της, δηλαδή τη Μυρτώ Κοκκαλιά στο σενάριο και τον Theodore Duck στον χρωματισμό. Όλο το concept βασίζεται σε προσωπικά τους βιώματα και έχει εμπλουτιστεί με όμορφα στοιχεία από τις επιρροές τους. Το σχέδιο είναι πάρα πολύ όμορφο, θα έλεγα μια μίξη ελληνικού στυλ με αρκετές δόσεις από ξένο underground ή εναλλακτικό κόμικ αμερικάνικο τύπου Sex Criminals που έχει βγει από την Image. Ο χρωματισμός επίσης είναι έντονος και πολύ σύγχρονος.

 

Η έκδοση:

 

Πιθανότατα από τις πιο ωραίες αυτοεκδόσεις που έχω πιάσει ποιοτικά. Ράχη με μαλακό εξώφυλλο, "αυτάκια" στο εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο (εκεί πληροφορούμαστε για τις σχέσεις των δημιουργών), αναγραφή των συντελεστών από την πρώτη σελίδα, ωραίο χαρτί, όμορφο εξώφυλλο, πολύ δυνατά χρώματα, ειλικρινά πάρα πολύ καλή και προσεγμένη δουλειά.

 

Ευχαριστούμε τον @ nikos99  για την παροχή του τεύχους.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.