Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 411 [Το δώρο της ακαδημίας]


Indian

Πώς σας φάνηκε το τεύχος;  

1 Μέλος έχει ψηφίσει

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Παρακαλούμε να συνδεθείτε ή να εγγραφείτε για να ψηφίσετε σε αυτή τη δημοσκόπηση.

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  758
  • Content Count:  12966
  • Reputation:   94911
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  428
  • With Us For:  4646 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  
  • Age:  42

MIKYMAOUSE_0411.jpg

 

Το τεύχος #411 του αγαπημένου μας περιοδικού κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας, στις 29/04 και φιλοξενεί τις εξής ιστορίες:

 

 

Επίσης, μέσα θα βρούμε και δύο μονοσέλιδες ιστορίες, παρμένες από την σειρά "Μοναχικός εξερευνητής", με πρωταγωνιστή τον Ινδιάνα Γκούφυ. Αυτές είναι οι:

 

 

Μία προσωπική παρατήρηση. Με εξαίρεση την ιστορία "Γαστρονομικοί λογαριασμοί", όλες οι υπόλοιπες ιστορίες έχουν αλιευθεί από το Topolino #3249.

 

Καλή μας ανάγνωση. :) 

 

 

:beer:

  • Like 6
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  25448
  • Group:  Members
  • Topic Count:  396
  • Content Count:  4305
  • Reputation:   34110
  • Achievement Points:  4429
  • Days Won:  8
  • With Us For:  4309 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Παρουσίαση-κριτική του υπ' αριθμόν #411 τεύχους του νέου Μίκυ Μάους.

Εξώφυλλο (από τον φίλτατο @ Indian ...)

tn_MIKYMAOUSE_0411.jpg

Εδώ Μίκυ Σίτυ!!! (By Silvia Ziche.) :yahoo:
Ιστορίες.

"Το δώρο της ακαδημίας."


Βρισκόμαστε στην Βενετία το σωτήριο έτος 1817 Μετά Χριστόν...

Spoiler

Ο Μίκυ τρέχει αλαφιασμένος παρασύροντας τους πάντες και τα πάντα στο πέρασμά του. Πέφτει επάνω στο φίλο του τον Γκούφυ που εκθέτει τους πίνακές του προς πώληση. Ώστε να μαζευτούν τα λεφτά για το γαμήλιο δώρο του Φραγκίσκου που ξαναπαντρεύτηκε. Το ποσό όμως είναι εξωφρενικό και θα μαζευτεί δύσκολα. 70.000 λιρέτες δεν είναι μικρό ποσόν. Αλλά η ευγενική πρόθεση του Γκούφυ έδωσε στον Κόμη Λεοπόλδο μία ιδέα. Η Κόμισσα Μάους φωνάζει σιγά τον Μίκυ ώστε να μην την ακούσει ο θείος Λεοπόλδος. Δε γνωρίζει για την σχέση τους. Χώρια που δε θα την ενέκρινε λόγω της οικονομικής κατάστασης του Μίκυ. Κλείνονται σε ένα δωμάτιο κανονίζουν ρομαντική βόλτα για αργότερα. Η Μίννι όμως αναγκάζεται να τον κρύψει σε μία ντουλάπα διότι πλησιάζει ο θείος.

Κρυμμένος στην ντουλάπα κρυφακούει άθελά του την ιδέα του Κόμη. Να προσφέρουν διάφορα καλλιτεχνικά έργα στον Φραγκίσκο αντί για χρηματικό ποσό. Ο Μίκυ καταφέρνει να αποχωρήσει χάρη σε μία μυστική έξοδο που ανακάλυψε τυχαία. Αργότερα συναντιέται με την αγαπημένη του. Λέει στην Μίννι πως συμφωνεί με την ιδέα του θείου της. Ο Λεοπόλδος συγκεντρώνει όλους τους διάσημους καλλιτέχνες ώστε να φιλοτεχνήσουν έργα. Ο Μίκυ εργάζεται ως βοηθός τους. Τυχαία μαθαίνει όμως κάτι δυσάρεστο. Νοσταλγοί του παρελθόντος θεωρούν αυτή την κίνηση φόρο υποτέλειας στον ξένο δυνάστη. Αρνούνται ,κατά τον Κόμη, να δεχτούν πως η εποχή των Δόγη έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Η Μίννι εμφανίζεται την ώρα που κρυφακούει ο Μίκυ. Τον καλεί να γνωρίσει την φίλη του την Λόττι που είναι ζωγράφος και λάτρης της τέχνης. Οι κρυφά ερωτευμένοι την ξεναγούν στην πινακοθήκη ,που είναι κλειστή για το κοινό, και την πάνε να δει τους καλλιτέχνες εν δράσει. Μπαίνει έκεινη την στιγμή ένας επιθεωρητής με τους βοηθούς του ακολουθούμενος από έναν αγχωμένο Κόμη. Θέλει να επιθεωρήσει και να φυλάξει τα έργα. Φοβάται την αντίδραση των νοσταλγών. Όλα αυτά τα κρυφακούν ο Μίκυ και οι δύο φίλες. Ο Μίκυ τους λέει να αποχωρήσουν ήσυχα. Η Μίννι διαμαρτύρεται πως δε κάνανε τίποτα κακό. Η Λόττι όμως συμφωνεί με τον Μίκυ. Καθώς αποχωρούν πέφτει κάτω το περιδέραιο της Λόττι. Ο Μίκυ ανακαλύπτει κάτι καθώς τις το επιστρέφει. Οι δύο φίλες αποχωρούν.

Ο Κόμης επιθεωρεί την μεταφορά των συσκευασιών που θα προστατεύσουν τα έργα κατά την παράδοση. Πηγαίνοντας όμως στον χώρο που φυλάσσονται τα έργα έχουν κάνει φτερά. Υπάρχει και ένα σημείωμα από τους υπερασπιστές της γαληνότατης. Αναφέρει πως ο αυτοκράτορας δεν είναι άξιος να λάβει την Βενετσιάνικη τέχνη. Ο Επιθεωρητής είναι έξαλλος το ίδιο και οι καλλιτέχνες. Αφήνει τους βοηθούς του σε επιφυλακή. Η Μίννι έρχεται για να μάθει τι έχει συμβεί. Η Λόττι είναι με τον Γκούφυ  και θαυμάζει τους πίνακές του. Η Μίννι κάνει μία ζημιά κατά λάθος. Οι φύλακες σπεύδουν. Ο Μίκυ τους καθησυχάζει μιλώντας τους στα γερμανικά. Το ζεύγος αποχωρεί. Ο Μίκυ λέει στην Μίννι πώς όσο οι βοηθοί του Επιθεωρητή ξέρουν Γερμανικά άλλο τόσο ξέρει και εκείνος.

Η νύχτα πέφτει στην Βενετία. Καλλιτέχνες και μη ενώνονται ώστε να ανακαλύψουν τα χαμένα έργα. Ανακαλύπτουν ότι οι φυλάνε μία πόρτα ενός χώρου της Ακαδημίας. Οι ήρωες μα μπαίνουν από μία άλλη είσοδο και ανακαλύπτουν στοιβαγμένα τα κουτιά με τα χαμένα έργα τέχνης. Ο Γκούφυ σπεύδει να ειδοποιήσει την  αστυνομία. Οι υπόλοιποι φυλάνε τα έργα. Κάποιος αμφιβάλλει αν θα πιστέψουν τον Γκούφυ λόγω της φήμης του. Σύμφωνα με τον Μίκυ όμως δε μπορούν να το ρισκάρουν αφήνοντας τα έργα αφύλακτα. Οι βοηθοί πιάνουν στα πράσα την Μίννι. Ο Μίκυ σπεύδει να την βοηθήσει την ώρα που η Λόττι πρέπει να μείνει αθέατη. Καταλαβαίνει πως ο Μίκυ ξέρει για εκείνη. Καθώς ο Μίκυ τα βάζει με τους βοηθούς εμφανίζεται και ο Επιθεωρητής.

Το ζεύγος συλλαμβάνεται την ώρα που μπαίνει ο Γκούφυ με τον μοναδικό αστυνόμο που τον πίστεψε. Ο Επιθεωρητής είναι περιχαρής αλλά λογαριάζει χωρίς τον Κόμη και τους καλλιτέχνες. Τα έργα είναι ασφαλή. Ο Κόμης ευχαριστεί τον Μίκυ για την βοήθειά του. Εκείνος τους παρουσιάζει την Αυτοκράτειρα που δεν είναι άλλη από την Λόττι. Η φωτογραφία του Αυτοκράτορα στο κόσμημα της έκανε τον Μίκυ να καταλάβει ποια είναι. Όπως και διάφορα άλλα στοιχεία. Όπως ότι ο Αυτοκράτορας γεννήθηκε στο Μιλάνο και η σύζυγός του μιλάει άπταιστα Ιταλικά. Οι υπερασπιστές της  γαληνότατης εμφανίζονται και ζητούν να μη τους καταδώσουν. Διότι αρνούνται να δώσουν τα έργα. Ο Μίκυ τους πείθει πως πως αποτελούν δώρο και όχι φόρο υποτέλειας. Δώρο που δείχνει πως η αυτοκράτειρα έχει φίλους στην Βενετία.

Ο Κόμης εκθέτει τα έργα για το κοινό και σκέφτεται σοβαρά να ανοίξει και την Πινακοθήκη. Οι δύο νέοι δε χρειάζεται πια να κρύβονται. Αν και ο θείος της Μίννι θα προτιμούσε να πάρει η ανιψιά του έναν πιο ευκατάστατο νέο. Χώρια που πιστεύει πως το ταλέντο του Μίκυ είναι στις έρευνες και όχι στην ζωγραφική. Το ζεύγος όμως έχει ήδη αποχωρήσει για μία ρομαντική βόλτα με γόνδολα...



"Ο θησαυρός των μικρών εξερευνητών."

Ο Ντόναλντ έχει μανία με την τάξη και προσπαθεί να συνετίσει τρεις Μικρούς Εξερευνητές.

"Τα μυστήρια του στούντιο 13."

Στην δεκαετία του 1930 Τζον και Σκρούτζ ανταγωνίζονται στον χώρο του κινηματογράφου.

"Ζήτημα πόρτας."

Ο Ντόναλντ προσπαθεί να επιβιβαστεί στο λεωφορείο.

"Γαστρονομικοί λογαριασμοί."

Ο Ντόναλντ κάνοντας πλάκα δίνει στον Θείο Σκρούτζ μία επιχειρηματική ιδέα.

Μονοσέλιδες ιστορίες.

Ινδιάνα Γκούφυ: "Το βλέμμα του πάνθηρα."
Ινδιάνα Γκούφυ: "Παχύδερμα."


Αιτήσεις συνδρομής για Μίκυ Μάους, Ντόναλντ και ΚΟΜΙΞ.

Εν κατακλείδι.

Ο Μίκυ και η Μίννι πρωταγωνιστούν σε μία υπέροχη καλλιτεχνική ιστορία εποχής. Καλογραμμένο σενάριο και χαρακτήρες κρατούν καθηλωμένο των αναγνώστη.

Η δεύτερη ιστορία του τεύχους είναι καλογραμμένη και κρατά σε αγωνία των αναγνώστη. Συνεχίζουμε με μία ενδιαφέρουσα ιστορία εποχής και κινηματογράφου. Προτελευταία έχουμε δυστυχώς μία αδιάφορη ιστορία με τον Ντόναλντ. Το τεύχος κλείνει με ένα σενάριο που ακολουθεί την πεπατημένη. Διαβάζεται όμως ευχάριστα και με ενδιαφέρον.

Οι μονοσέλιδες με τον Ινδιάνα Γκούφυ είναι ευχάριστες. Ειδικά η πρώτη με την οποία γέλασα περισσότερο.

Σειρά προτίμησης ιστοριών.

1. "Το δώρο της ακαδημίας.
2. "Τα μυστήρια του στούντιο 13."
3. "Ο θησαυρός των Μικρών Εξερευνητών."
4."Γαστρονομικοί λογαριασμοί."
5."Ζήτημα πόρτας."

7.8/10!!!
Αρκετά καλό το τελευταίο τεύχος του Απριλίου. :D

:hop: :hop: :hop:

  • Like 4
  • Read 1
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 4 months later...

  • Member ID:  36190
  • Group:  Members
  • Topic Count:  2
  • Content Count:  109
  • Reputation:   870
  • Achievement Points:  125
  • Days Won:  1
  • With Us For:  1453 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Ωραία η κεντρική ιστορία, δηλαδή το Δώρο της Ακαδημίας. Βλέπουμε τη Βενετία του 1817 σχεδιασμένη από τον Cavazzano, ενώ εκτυλίσσεται ένα καλλιτεχνικού, αλλά και πολιτικού χαρακτήρα μυστήριο εποχής. 

 

Ο Θησαυρός των Μικρών Εξερευνητών καταπιάνεται με τη "μεταλλιομανία" των Χιούη-Λιούη-Ντιούη που τους φέρνει σε αντιπαράθεση με τον θείο τους, με ένα απρόσμενο τέλος. Ευχάριστη. 

 

Τα Μυστήρια του Σινεμά, είναι μία ακόμη ιστορία της σειράς Η Ιστορία του Σινεμά, Ο Ντόναλντ με τα ανιψάκια στη δεκαετία του 1930 αναλαμβάνουν να γυρίσουν μία ταινία τρόμου (πολύ) χαμηλού κόστους, με ορισμένους περίεργα ρεαλιστικούς ειδικευμένους στο αντικείμενο ηθοποιούς. 

 

Το Ζήτημα Πόρτας δείχνει ότι ο συνδυασμός κακοτυχίας και ατζαμοσύνης-απροσεξίας του Ντόναλντ μπορεί να (του) κάνει τη ζωή πατίνι, ακόμη και για την πιο απλή καθημερινή δραστηριότητα, όπως το να βγει από την πόρτα ενός σούπερ μάρκετ και να πάρει το λεωφορείο ώστε να φτάσει στον προορισμό του. Καθώς τη διάβαζα, μου θύμισε το έπος Το Συνέδριο Των Άσσων σε σχέδιο της Silvia Ziche. 

 

Στους Γαστρονομικούς Λογαριασμούς βλέπουμε τον Σκρουτζ για πολλοστή φορά να κατεβάζει μία φαεινή ιδέα για κατασκευή κάποιας απίθανης εφεύρεσης (από τους τεχνικούς του ή τον Κύρο φυσικά :P)που μπορεί να αξιοποιήσει εμπορικά, κατόπιν μίας άσχετης φράσης του Ντόναλντ, ο οποίος απλά χαριτολογεί, και δεδομένου ότι σχεδόν αναπόφευκτα κάτι θα πάει στραβά, είναι κι αυτός που την πληρώνει. Έχει πλάκα να βλέπεις σε αυτού του τύπου τις ιστορίες τον αρχικό παραληρηματικό ενθουσιασμό των υποψηφίων καταναλωτών και το πώς αντικαθίσταται αυτός σταδιακά από την ενόχληση έως οργή, λόγω της όποιας... "παρενέργειας" του εκάστοτε φουτουριστικού νεωτερισμού.

  • Like 4
  • Ευχαριστώ 1
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.