Μετάβαση στο περιεχόμενο

BATMAN: Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΙΠΠΟΤΗ


nikolas12

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις

Τίτλος:
BATMAN: Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΙΠΠΟΤΗ
Σενάριο/Kείμενα:
Sean Murphy
Σχέδιο:
Sean Murphy, Klaus Janson
Σχέδιο εξωφύλλου:
Sean Murphy
Hμερ. έκδοσης:
14-03-2022
Εξώφυλλα:
1 + 1 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ ΛΙΣΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Τεύχη:
1
Κατηγορία:
Αυτοτελές
Είδος εντύπου:
Κόμικ
Βιβλιοδεσία:
Ράχη με μαλακό εξώφυλλο
Περιεχόμενο:
Υπερηρωικό
Μέγεθος:
16.5 x 25.0
Χρώμα:
Έγχρωμο (ΕΓΧ)
Μετάφραση:
Σάββας Αργυρού
Lettering:
Andworld Design
Χρωματισμός:
Matt Hollingsworth
Επιμέλεια:
Έλενα Αποστολάκη
Πρωτότυπος τίτλος:
Batman: Curse of the White Knight
Προέλευση:
Αμερικανική
ISBN:
978-960-436-807-5
Ονομαστική τιμή:
27,90€
Ομαδοποίηση:

  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  380
  • Content Count:  3846
  • Reputation:   34883
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  259
  • With Us For:  2024 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  28

BATMANCURSEOFTHEWHITEKNIGHT_0001.jpg  BATMANCURSEOFTHEWHITEKNIGHT_0001z.jpg

 

Σύνοψη από την εκδοτική:

 

TΟ ΞΙΦΟΣ ΤΟΥ ΑΖΡΑΗΛ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ!

 

Η αστική ζούγκλα, το Γκόθαμ Σίτι, κατασπαράζεται από τον πόλεμο ανάμεσα στον Μπάτμαν και τον Τζόκερ — ένας πόλεμος στον οποίο η διαφορά μεταξύ ήρωα και εγκληματία έχει γίνει ανυπόφορα δυσδιάκριτη.

 

Τώρα, με την προσωπικότητα του καλοπροαίρετου Τζακ Νέιπιερ βυθισμένη βαθιά κάτω από έναν κυρίαρχο Κλόουν Πρίγκιπα του Εγκλήματος, ο Τζόκερ ετοιμάζεται να πάει αυτόν τον πόλεμο στο επόμενο επίπεδο — και ο στρατός έχει έναν καινούργιο νεοσύλλεκτο.

 

GalleryComics_20190925__0017_BM_CURSE_WHITE_KNIGHT_3_5d81670953f009.38252856.jpg

 

Κραδαίνοντας ένα φλεγόμενο σπαθί και φέρων το βάρος εκατοντάδων χρόνων ιστορίας στους ώμους του, ο Αζραήλ είναι ο σκοτεινότερος ιππότης που έχει δει ποτέ το Γκόθαμ. Ένας ένας, οι εχθροί του Μπάτμαν θα πέσουν από τη λεπίδα του — και λίγο λίγο, αυτός ο νέος σταυροφόρος θα ξαναφτιάξει το Γκόθαμ Σίτι στη δική του εκδοχή του παραδείσου επί της Γης.

 

Μόνο ο Μπάτμαν και οι αποξενωμένοι του σύμμαχοι μπορούν να τον σταματήσουν — αλλά η έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ τους είναι βαθιά. Και όταν ο Τζόκερ και ο Αζραήλ αποκαλύψουν την κρυφή ιστορία της οικογένειας Γουέιν, κάθε πίστη στον Σκοτεινό Ιππότη μπορεί να κλονιστεί για πάντα.

 

Πως προέκυψε το Batman: Curse of the White Knight

 

Page_00008.jpg.f5c5e176e251dacfe669ffea3bc0266e.jpg

 

Το ημερολόγιο λέει Οκτώβριος 2017. Το DC Black Label έχει ξεκινήσει ως imprint, αλλά στα σπάργανα βρίσκεται ένα κόμικ, το οποίο έμελλε να είναι τόσο ρηξικέλευθο, τόσο καινοτόμο που θα ξεκινούσε ένα δικό του καινούριο σύμπαν. Το Batman: White Knight σε σενάριο και σχέδιο Sean Murphy κερδίζει αμέσως κοινό και κριτικούς, καθώς φέρνει μια καινούρια πρόταση. Πως θα ήταν αν ο Joker εγκατέλειπε τη ζωή του εγκληματία και ως πολιτικός πλέον ονόματι Jack Napier προσπαθούσε να πείσει το Gotham ότι ο πραγματικός κακός μεταξύ των δύο είναι ο Batman; Η ιδέα ήταν τόσο καλή και άρεσε αρκετά, ώστε λίγο καιρό μετά την ολοκλήρωση της σειράς, ανακοινώθηκε το sequel Curse of the White Knight.

 

Μικρό spinoff μέσα στην παρουσίαση: Το Curse of the White Knight αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου σύμπαντος

 

Page_00009.jpg.f53537580a9612b2644bdf0f3aef5110.jpg  Page_00010.jpg.1a8e62b8c07403eccc289ce59ec10e3f.jpg

 

Προκειμένου να σας βοηθήσω να κατανοήσετε περισσότερο το κόμικ, θα σας βάλω χρονολογικά που τοποθετείται το Curse of the White Knight. Η συγκεκριμένη σειρά ανήκει σε ένα ενιαίο, καινούριο σύμπαν που δεν έχει καμία σχέση με το DC Black Label που λέγεται Murphyverse με τον Sean Murphy να έχει αναλάβει σενάριο και σχέδιο, αλλά και την επίβλεψη όλων των τίτλων που θα βγουν υπό το δικό του σύμπαν. Το Batman: White Knight είναι ο τίτλος που τα ξεκίνησε όλα και ακολούθησε το Batman: White Knight Presents Von Freeze, ένα one-shot τεύχος που προηγείται του Curse. Μάλιστα η έκδοση της Οξύ συμπεριλαμβάνει το one-shot του Von Freeze στην έκδοση του Curse of the White Knight.

 

14.jpg

 

Σε λίγες μέρες ολοκληρώνεται η κυκλοφορία του Batman: White Knight Presents: Harley Quinn σε σενάριο Murphy και Katana Collins και σχέδιο Matteo Scalera. Στα τέλη Μαρτίου ξεκινάει στην Αμερική η κυκλοφορία του Batman: Beyond the White Knight που αποτελεί το τρίτο μέρος της ιστορίας του Λευκού Ιππότη με τον Sean Murphy να έχει αναλάβει τα πάντα ξανά, θα τρέξει και αυτό για οχτώ τεύχη και φαντάζομαι θα το δούμε να εκδίδεται μελλοντικά. Εντός του 2022 ετοιμάζεται και το Batman: White Knight: Red Hood, ενώ στο στάδιο της παραγωγής είναι σειρές για την Justice League, τον Nightwing και την Batgirl!

 

Page_00011.jpg.a152f8c05f5839167a9298dc32fe50f2.jpg Page_00012.jpg.e1e4fafdda20b118c2b25dbaf67293d3.jpg

 

Τέλος να σας πω κάτι ενδιαφέρον για τα White Knight. O Murphy έχει θέσει έξι κανόνες σε όλους τους συγγραφείς: 

 

1. Όποιος πεθαίνει, δεν ανασταίνεται.

2. Όχι εσωτερικοί μονόλογοι στο σενάριο.

3. Όχι βιασύνες στην ολοκλήρωση της σειράς.

4. Κύριος στόχος να ικανοποιήσουμε τους αναγνώστες

5. Τουλάχιστον ένα όχημα να εμφανίζεται στη σειρά.

6. Καμία σειρά δεν μπορεί να κάνει crossover με άλλη σειρά του Murphyverse.

 

Η ιστορία του Curse of the White Knight

 

wk2.jpg

 

Αφού σας είπα λίγα πράγματα για το σύμπαν που λαμβάνει χώρα η ιστορία, ας πούμε για το Curse of the White Knight. Στην ιστορία μας αυτή, τα πράγματα ξεκινούν στο τέλος της προηγούμενης. Η δεύτερη Harley Quinn ή Neo Joker έχει πλέον ηττηθεί, αλλά ο Napier δεν καταφέρνει να μείνει σώφρων και εν τέλει μετατρέπεται ξανά μόνιμα στον Joker και οδηγείται ξανά στο Arkham. Αποτέλεσμα της ζημιάς που έκανε ο Napier στον Batman είναι ο τελευταίος να πρέπει να ξανακερδίσει την πόλη του, αποκαλύπτοντας αρχικά στον Gordon ότι είναι ο Bruce Wayne.

 

Page_00016.jpg.7479b8b5e770aa1186569f28e05d3610.jpg  apivbueme__06691.1574110162.jpg

 

Στο Curse of the White Knight λοιπόν ο Napier έχει αποδεχθεί ότι πλέον θα είναι μόνο ο Joker, ενώ ταυτόχρονα εμφανίζεται ένας ολοκαίνουριος αντίπαλος, ο Azrael ο οποίος θέλει να μετατρέψει τη Gotham σε μια δική του πόλη. Ο Jean-Paul Valley ή αλλιώς Azrael παρουσιάζεται συχνά ως αντιήρωας, αλλά σε αυτό το κόμικ θα είναι εχθρός του Batman και μάλιστα ο σκοπός του Murphy είναι διαρκώς να οδηγεί τους δύο ήρωες στα άκρα της αντιπαράθεσης και να τους δώσει μια πάρα πολύ εντυπωσιακή, coming of age τελική μάχη προκειμένου να δούμε ποιος τελικά θα κουβαλήσει την κληρονομιά του Gotham.

 

rco022_1579690120enk8f.jpg

 

Μια κληρονομιά που στο Curse of the White Knight συνεχώς δοκιμάζεται χάρη στις ενέργειες του Joker. Μαζί λοιπόν με τον Azrael κάνουν μία ακόμα προσπάθεια να σπιλώσουν την εικόνα του ήρωα και να τον φέρουν ξανά αντιμέτωπο με τη δημόσια κατακραυγή. Αποκαλύπτουν όλη την ιστορία του Gotham από τη μέρα που δημιουργήθηκε μέχρι το σήμερα, αποκαλύπτοντας το βρώμικο ρόλο και τα κρυμμένα μυστικά της οικογένειας Wayne όλα αυτά τα χρόνια και όλες τις ενέργειες που ζημίωσαν τη Gotham. Αυτή λοιπόν είναι η Κατάρα που αναφέρεται στον τίτλο.

 

Page_00013.jpg.dfa2b19b58da16022a2e588bfe4d2e82.jpg  Page_00014.jpg.9d7d484f60d109fb07d5de5d633572fd.jpg

 

Ο Napier και ο Azrael δείχνουν ότι η Κατάρα της Gotham είναι για πάντα να είναι μια πόλη που θα μαστίζεται από την εγκληματικότητα και τους κακοποιούς και θα μαστίζεται ακριβώς επειδή η οικογένεια Wayne έχει βάλει το χέρι της. Θέλουν να δείξουν πως ο Bruce Wayne ή ο Batman είναι όντως ο κακός της ιστορίας, αυτός που το όραμα του δε θα οδηγήσει σε μια καλύτερη εκδοχή της πόλης, αλλά θα συνεχίσει να τη βυθίζει στον όλεθρο. Και αυτό θα κληθεί να κάνει ο Batman σε αυτό το κόμικ. Να πάρει στις πλάτες του τα κακώς κείμενα και την κληρονομιά της οικογένειας του, να συνεργαστεί με τους συμμάχους που δείχνουν ξεκάθαρη δυσπιστία στο πρόσωπο του και να οδηγήσει την πόλη του σε ένα καλύτερο μέλλον. Το αν θα τα καταφέρει; Θα το περιμένω στις δικές σας κριτικές :)

 

Το χαρακτηριστικό σχέδιο του Sean Murphy

 

batman-curse-of-the-white-knight-2-header.webp

 

Ο Sean Murphy πέραν από αρχιτέκτονας του White Knight σεναριακά (μετά το Curse είπε ότι έχει προγραμματίσει ακόμα δύο συνέχειες, η μία προφανώς είναι το Beyond που αναφέραμε πιο πάνω), είναι και ένας πάρα πολύ καλός σχεδιαστής. Κάνει όμορφα redesigns στους Batman κακούς και το σχέδιο του είναι αρκετά σκοτεινό, με έντονα μελάνια για άλλη μια φορά. Να δείξετε προσοχή και στους χρωματισμούς, στο πρώτο κόμικ δόθηκε έμφαση για προφανείς λόγους στο λευκό και το μαύρο, εδώ ο Azrael φέρνει αρκετές αποχρώσεις κόκκινου και ο Joker λευκού και μπλε. Δεν ξέρω αν είναι για όλους, αλλά δε θα μπορούσα να φανταστώ ποιο ταιριαστό στυλ σχεδίου για τη σειρά.

 

Η έκδοση, τελικός απολογισμός και σε ποιους προτείνεται

 

Page_00015.jpg.9ba25559825b53dbeee9703accf6cae0.jpg

 

Για μένα το Murphyverse είναι μακράν το πιο ενδιαφέρον Batman project που τρέχει εδώ και καιρό στα αμερικάνικα κόμικς. Πιο πάνω και από τη main σειρά το βάζω. Έχει εξαιρετικά βαθύ σενάριο και πολύπλοκους χαρακτήρες. Αν σας άρεσε η ιδιαιτερότητα του πρώτου, τότε να πάρετε κι αυτό ασυζητητί. Η έκδοση της Οξύ είναι στο κλασικό της μέγεθος, με ωραίο χαρτί, όμως το τεράστιο μέγεθος του τόμου, οδηγεί ξανά σε ένα θέμα που έχει αναφερθεί στο παρελθόν. Αρκετά μπαλονάκια που βρίσκονται πιο κεντρικά στις δύο σελίδες, θα σας δυσκολέψουν λίγο στο διάβασμα.

 

17.jpg

 

Από εκεί και πέρα ανταποκρίνεται στα ποιοτικά στάνταρ της εκδοτικής και μπράβο τους που κάνουν μια προσπάθεια πάρα πολύ καλή με το Murphyverse, μακάρι να τη συνεχίσουν. Η τιμή είναι λίγο αλμυρή, αλλά δυστυχώς όποιος βρίσκεται στην αγορά ξέρει για τις ανατιμήσεις σε πρώτες ύλες και το χαρτί έχει πάει στο Θεό. Δυστυχώς πολλά κόμικς που είχαμε συνηθίσει σε συγκεκριμένο πλαίσιο τιμών, θα ακριβύνουν δυστυχώς. Ελπίζω να σας άρεσε το αφιέρωμα μου, καθώς μου πήρε αρκετή ώρα και έβαλα όσο περισσότερη πληροφορία γίνεται για να σας ξεδιαλύνω απορίες. Καλό διάβασμα σε όλους :) 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  35781
  • Group:  Members
  • Topic Count:  12
  • Content Count:  417
  • Reputation:   3172
  • Achievement Points:  463
  • Days Won:  2
  • With Us For:  1499 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  38

Την Παρασκευή πήγα στο Public Συνταγμα για να ρίξω μια ματιά στα καινούργια κόμικς των ΟΞΥ και Anubis. Παραλίγο να πάθω έμφραγμα μόλις είδα τη τιμή του BATMAN: Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΙΠΠΟΤΗ. 72 ευρώ !!!!!!!!!!

Είπα ''εντάξει έχουμε ακρίβεια αλλά αυτό παραπαει πολύ. Σούπερ πληθωρισμός!!!! Ποιος θα πλήρωνε τόσο χρυσάφι για ένα κόμικς που θα το τελείωνες μέσα σε ένα Σ/Κ αν δεν θα υπήρχε κάτι να κάνεις? . Είμαι σίγουρος 1000% πως πρόκειται για μια από τις απροσεξίες του Public όπως συνήθως. Λογικά εννοεί 27 ευρώ.

Batman: Curse of the White Knight - 8 τεύχη και 1 One-Shot = 27 ευρώ (δεν ανακοινώνεται η wed τιμή)

JUSTICE - 12 τεύχη = 28,75 ευρώ (wed τιμή 14,38 ευρώ )

Ποιο graphic novels έχει τα περισσότερα τεύχη και κανονική τιμή με διάφορα 1,75 ευρώ?

275845703_1041317273258169_93996216552119763_n.jpg

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 1 month later...

  • Member ID:  24985
  • Group:  Members
  • Topic Count:  33
  • Content Count:  1017
  • Reputation:   6579
  • Achievement Points:  1018
  • Days Won:  1
  • With Us For:  4373 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  39

Πριν κάνω 2μηνο έπεσε στα χέρια μου η κατάρα και ξεκίνησα να το διαβάζω χωρίς να 'χω διαβάσει το πρώτο νόβελ. Μην τα πολυλογώ, αγοράστηκαν/διαβάστηκαν αμφότερα και παίζει να 'ναι από τις καλύτερες Μπάτμαν ιστορίες που 'χω διαβάσει ποτέ, το λάτρεψα αυτό το σύμπαν!!!!!

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 1 month later...

  • Member ID:  37107
  • Group:  Members
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  124
  • Reputation:   863
  • Achievement Points:  125
  • Days Won:  0
  • With Us For:  1153 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  

Καταπληκτικό ανάγνωσμα ! Ένα σήκουελ ακόμη πιο σύνθετο και δραματικό απο το σύμπαν που μας πρωτοσυστήθηκε στο White Knight. Το "Murphyverse"  έδωσε νέο αέρα και ώθηση όσο και ελπίδα για τις μελλοντικές εκδόσεις, που ελπίζω σύντομα να δούμε μεταφρασμένες. Θα κερδίσει συναισθηματικά τους παραδοσιακούς όσο και νέους φίλους του σκοτεινού μας ιππότη.

 

Η έκδοση μου φάνηκε κατώτερη του πρώτου μέρους. Μέχρι που αναγκάστηκα να χωρίσω με κοπίδι 6 ενωμένες σελίδες στο κάτω μέρος. Επίσης μου "άνοιξε" ολίγον η ράχη και ξεκόλλησαν 1-2 σελίδες. Τρέμω το πόσες θα μου ξεκολλήσουν σε ενδεχόμενη δεύτερη επίσκεψη και να φανταστέιτε το διάβαζα μισόκλειστο εξ' αρχής. Επίσης η ράχη θα μπορούσε να' χε μια ομοιότητα με το πρ'ωτο μέρος μιας και πρόκειται για σήκουελ, φαντάζομαι όμως πως είναι φάουλ που έγινε και στην πρωτότυπη έκδοση.

 

Βαράω καμπανάκια και στέκομαι σε αυτά τα τεχνικά και αισθητικά ψεγάδια μιας και η τίμη είναι ιδιαιτέρως αλμυρή.

Επεξεργασία από Yorugosu
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.