Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ξέμειναν από... Logicomix στις ΗΠΑ [?, Τα Νέα, 02/10/2009]


ramirez

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  2298
  • Group:  Members
  • Topic Count:  1618
  • Content Count:  5053
  • Reputation:   34572
  • Achievement Points:  5061
  • Days Won:  14
  • With Us For:  6185 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Ξέμειναν από... αντίτυπα στις ΗΠΑ και σπεύδουν για ανατύπωση του ελληνικού μπεστ σέλερ «Logicomix» των Απόστολου Δοξιάδη, Χρίστου Παπαδημητρίου. «Έχει προκληθεί αμόκ», λέει χαρακτηριστικά στα «ΝΕΑ» ο Απόστολος Δοξιάδης περιγράφοντας το κλίμα στον Βloomsbury, τον εκδοτικό οίκο που βγάζει το «Logicomix» σε Βρετανία και ΗΠΑ. «Πίστευαν ότι η πορεία του βιβλίου θα ήταν καλή, δεν περίμεναν όμως- ούτε εγώ βέβαια- τόσο γρήγορη και τόσο μεγάλη επιτυχία, και τώρα όλοι τρέχουν και δεν φτάνουν. Χθες έγινε ειδική σύσκεψη στον εκδοτικό οίκο για να δουν πώς θα αντιμετωπίσουν την κατάσταση». Το γιατί είναι απλό. Την τέταρτη ημέρα της κυκλοφορίας του στις ΗΠΑ το βιβλίο έφτασε στην 6η θέση της λίστας μπεστ σέλερ του ηλεκτρονικού βιβλιοπωλείου amazon. com και δύο ημέρες μετά βρέθηκε στην 20ή, που και πάλι είναι τεράστια επιτυχία. Ο λόγος της πτώσης από την 6η στην 20ή θέση είναι η... έλλειψη αντιτύπων. Η πρώτη έκδοση των 20.000 αντιτύπων αποδείχθηκε πολύ μικρή για τέτοια ζήτηση. Και το βιβλίο στο γνωστό ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο φέρει πλέον την ένδειξη «διαθέσιμο σε 1-4 εβδομάδες», οπότε λίγοι κάνουν παραγγελία εκεί.

 

 

post-2298-1254451715,75_thumb.jpg

Ο Χρίστος Παπαδημητρίου (αριστερά) και ο Απόστολος Δοξιάδης είναι οι συγγραφείς του «Logicomix»,

ενώ ο Αλέκος Παπαδάτος (μαζί με την Ανί ντι Ντονά) έκανε την εικονογράφηση

 

 

Φαίνεται ότι και οι συγγραφείς του βιβλίου θα... τρέχουν πλέον και δεν θα φτάνουν. Ο Απόστολος Δοξιάδης θα μεταβεί στη Βρετανία για να παρουσιάσει το βιβλίο σε μεγάλο φεστιβάλ κόμικς, ενώ θα αναλάβει και το βάρος των εκεί συνεντεύξεων σε εφημερίδες, ραδιόφωνο, τηλεόραση. Στις ΗΠΑ το... τρέξιμο θα αναλάβει ο έτερος του «διδύμου» των συγγραφέων του βιβλίου, ο καθηγητής στο Μπέρκλεϊ (και από τους μεγαλύτερους ειδικούς στον κόσμο στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές) Χρίστος Παπαδημητρίου. Στο μεταξύ πληθαίνουν και τα δημοσιεύματα. Ήδη έχουν δημοσιευθεί εκτενείς κριτικές στους «Νιου Γιορκ Τάιμς» και τον βρετανικό «Ιντιπέντεντ», για αύριο έχει αναγγελθεί μεγάλη παρουσίαση στον «Γκάρντιαν», ενώ αναμένεται κριτική και στο αμερικανικό περιοδικό «Τάιμ». Μάλιστα οι «Νιου Γιορκ Τάιμς» έχουν βάλει το βιβλίο στο «παρατηρητήριο» που διατηρούν για την περίφημη λίστα μπεστ σέλερ που δημοσιεύουν και στην οποία θα εντάξουν το βιβλίο τις επόμενες εβδομάδες.

 

 

Ο Απόστολος Δοξιάδης χαρακτηρίζει το βιβλίο «ιστορικό μυθιστόρημα ιδεών σε κόμικς». Αφηγείται την ιστορία της αναζήτησης μιας θεωρίας των Μαθηματικών μέσα από τα μάτια του φιλοσόφου Μπέρτραντ Ράσελ, ενώ από τις σελίδες του παρελαύνουν- εικονογραφημένοι από τους Αλέκο Παπαδάτο και Ανί ντι Ντονά- οι περισσότεροι από τους κορυφαίους μαθηματικούς και φιλοσόφους των αρχών του 20ού αιώνα. Οι συγγραφείς επίσης παρουσιάζονται εικονογραφημένοι σε ρόλο σχολιαστών των όσων συνέβησαν τη φοβερή εκείνη εποχή, τα οποία μεταξύ των άλλων οδήγησαν και στη γέννηση των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

 

 

Παράδειγμα; Ο Μπέρτραντ Ράσελ μετά την εισβολή των Γερμανών στην Πολωνία τον Σεπτέμβριο του 1939, αναρωτιέται πού έχει γίνει το λάθος. Είναι η περίφημη «κρίση των θεμελίων», όπως εξήγησε στα «ΝΕΑ» ο Χρίστος Παπαδημητρίου, που απασχόλησε τα πιο φωτισμένα μυαλά της εποχής.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • Indian changed the title to Ξέμειναν από... Logicomix στις ΗΠΑ [? Τα Νέα, ]
  • Indian changed the title to Ξέμειναν από... Logicomix στις ΗΠΑ [?, Τα Νέα, 02/10/2009]

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.