Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 398 [Χωρίς μάσκα]


Indian

Πώς σας φάνηκε το τεύχος;  

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Παρακαλούμε να συνδεθείτε ή να εγγραφείτε για να ψηφίσετε σε αυτή τη δημοσκόπηση.

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  758
  • Content Count:  12967
  • Reputation:   94927
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  428
  • With Us For:  4646 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

MIKYMAOUSE_0398.jpg

 

Το τεύχος #398, του αγαπημένου μας περιοδικού κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας την Παρασκευή 28/01 και φιλοξενεί τις εξής ιστορίες:

 

 

Ο αγαπημένος μας αριστοκράτης λωποδύτης, λοιπόν, επιστρέφει στις σελίδες του Μίκυ Μάους κι αυτό από μόνο του αποτελεί ένα καλό νέο για τους φανατικούς φίλους του χαρακτήρα κι όχι μόνο. Επίσης, ολοκληρώνεται η ιστορία "Κατάσταση πολιορκίας", ενώ αξίζει ν' αναφέρουμε ότι δεν υπάρχουν μονοσέλιδες, γελοιογραφικές ιστορίες στο τεύχος.

 

Καλή σας διασκέδαση. :) 

 

 

:beer:

  • Like 12
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  25448
  • Group:  Members
  • Topic Count:  396
  • Content Count:  4305
  • Reputation:   34111
  • Achievement Points:  4429
  • Days Won:  8
  • With Us For:  4310 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Παρουσίαση-κριτική του υπ' αριθμόν #398 τεύχους του νέου Μίκυ Μάους.

Εξώφυλλο. ( Από τον φίλτατο @ Indian ο...)

tn_MIKYMAOUSE_0398.jpg

Εδώ Μίκυ Σίτυ! (By Silvia Ziche.) :yahoo:
Ιστορίες.

"Κατάσταση πολιορκίας." (Δ΄μέρος.)


Εφευρέτης και ξαδέλφια φτάνουν στο γήπεδο.

Spoiler

Εκεί έχουμε θησαυροφυλάκιο εναντίον όλου του συνδικάτου παρανόμων της Λιμνούπολης. Ξαφνικά το κτήριο σταματάει το γρονθοκόπημα ληστών λόγω χαμηλής ενέργειας. Η Ιταλίδα που είναι μέσα μπορεί να δώσει μαγική χείρα βοηθείας με το γνωστό αντάλλαγμα. Φυσικά ο τελευταίος της γενιάς των Μακ Ντακ αρνείται. Οι ληστές συνεχίζουν να ρίχνονται στο Θησαυροφυλάκιο με ότι έχουν και δεν έχουν για να ανακαλύψουν την αχίλλειο πτέρνα του. Ο Κύρος αποχωρεί για το εργαστήριό του μπας και βρει κάποια λύση. Ο Φέθρυ εν τω μεταξύ την είδε υπερήρωας και παρασέρνει και τον ταλαίπωρο Ντόναλντ. Ο Παντάξιος τους εντοπίζει και ο κροίσος χαίρεται. Φυσικά οι παράνομοι έχουν την αριθμητική υπεροχή. Η Μάτζικα βλέποντας τις εξελίξεις θυμίζει στον Σκρούτζ την πρότασή της.

 Ο Κύρος φτάνει στο εργαστήριο του και ψάχνει απεγνωσμένα να βρει το γουρουνάκι-κουμπαρά που μετατρέπει το χρήμα σε ενέργεια. Ο Γλόμπος του τον δίνει αλλά ο εφευρέτης μας έχει κεσάτια. Αλλά από τα ελάχιστα που του απόμειναν κάνει την αρχή ρίχνοντας ένα νόμισμα στο κουμπαρά. Κύρος με γουρουνάκι και Γλόμπος με φορητή ιπτάμενη ,προς δοκιμή κάμερα, αναχωρούν.

Θυμάστε που είχαμε αφήσει τον Τζον; Να κοιτάει την περιφραγμένη τρύπα περίλυπος. Αυτό συνεχίζει να κάνει. Η έκκληση του Κύρου προς τους Λιμνουπόλιτες για ενεργοποίηση του κουμπαρά μέσω δωρεών δημιουργεί ανάμικτες αντιδράσεις στους συμπολίτες του. Παράλληλα η αστυνομία της πόλης έχει το πικ-νικ της στο πάρκο της πόλης. Διαμαρτύρεται για τα έργα στο γήπεδο την ώρα που ο Κύρος απογοητεύεται από την συμπεριφορά των συμπολιτών του. Ο Τζον δεν αντέχει να βλέπει. Ενθυμούμενος τα προηγούμενα γεγονότα κάνει στην άκρη τον Κύρο και θυμίζει στους συμπολίτες του τι σημαίνει το κτήριο για την πόλη τους. Οι κάτοικοι αρχίζουν να αλλάζουν και αποφασίζουν να ρίξουν τον οβολό τους. Ο Κύρος αποχωρεί αφήνοντας υπεύθυνο τον φίλο του όπως τον αποκαλεί ,και εκείνος εκπλήσσεται, Ρόμπαξ. Το γουρουνάκι με κάθε προσφορά μεγαλώνει.

Στο γήπεδο τώρα οι κακούργοι συνεχίζουν δυναμικά. Ο αρχηγός του συνδικάτου τους δεν είναι ευχαριστημένος από την απόδοσή τους. Ντόναλντ και Φέθρυ είναι δεμένοι. Ο τελευταίος ανησυχεί ακόμα για το 36 καθέτως. Ο Ντόναλντ εκνευρίζεται. Ο Σκρούτζ έχει γίνει πυρ και μανία. Η αδελφή του Πόε συνεχίζει να ελπίζει ότι θα δεχτεί την πρότασή της. Ένας από τους Μουργόλυκους καταφέρνει να βρει το αδύνατο σημείο του κτηρίου. Ο Κύρος καταφτάνει. Συνδέει το γουρουνάκι με το Θησαυροφυλάκιο ενώ οι κακοί τον πλησιάζουν. Ο Ρόμπαξ που δε του αρέσει ,λέμε τώρα, να τον αποκαλεί φίλο του ρίχνει το τελευταίο νόμισμα. Ο τεράστιος πλέον κουμπαράς αρχίζει να αποδίδει τα μέγιστα και το κτήριο παίρνει τα πάνω του. Αρχίζει να αντεπιτίθεται. Τα ξαδέλφια ελευθερώνονται. Το πιο μουρλό από αυτά χαίρεται που το περιοδικό του είναι άθικτο. Μία Ιταλίδα μάγισσα γίνεται τούρκος.

Επιτίθεται στον Σκρούτζ και πέφτουν πάνω στα ηλεκτρονικά συστήματα. Πάνω στον καυγά η Μάτζικα πατάει ,το λες και ηθελημένα, το κουμπί ενεργοποίησης της τελευταίας γραμμής άμυνας του κτηρίου. Το ραγισμένο Θησαυροφυλάκιο προς έκπληξη όλων ,εντός και εκτός, δε παίρνει τα βουνά και τα λαγκάδια. Αλλά μετά την αντίστροφη μέτρηση καταλήγει στο διάστημα αφού μεταμορφώθηκε σε κιβωτό. Η τριάδα ίπτανται λόγω έλλειψης βαρύτητας. Ο Σκρούτζ ακόμα και σε αυτήν την τραγική κατάσταση αρνείται να ενδώσει στις απαιτήσεις της μάγισσας για την σωτηρία τους. Εναλλακτικά εκείνη του λέει ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει  ένα άλλο νόμισμα. Το τελευταίο που θα έριχνε στο χώρο ρευστού. Ο Σκρούτζ αποχωρίζεται τον φίλο του. Το αφεντικό του ζαλώνεται το αρκεβούζιό του μπας και της Μάγισσας της έρθει καμία μουρλή ιδέα. Ο Παντάξιος κλείνει τον μηχανισμό που εκτοξεύει άρωμα σκόρδου.

 Η Μάτζικα αρχίζει τα μαγικά της τη΄ν ώρα που οι Λιμνουπολίτες στην Γη ανυπομονούν. Ο Ρόμπας του συνετίζει λέγοντάς τους ότι το κτήριο δε γίνεται να εμφανιστεί ως δια μαγείας. Ακριβώς αυτό συμβαίνει Ο Λόφος ξαφνικά γίνεται όπως πριν. Περιχαρείς οι κάτοικοι βλέπουν τον Σκρούτζ, τον Παντάξιο και την Μάτζικα να βγαίνουν από το Θησαυροφυλάκιο. Φτάνουν από αέρος ο Κύρος με τον Φέθρυ και τον Ντόναλντ. Ο τελευταίος εκνευρίζεται με την παρουσία της Ντε Σπελ. Εκείνη έχοντας ακόμα την δύναμη του νομίσματος ετοιμάζεται για επίθεση. Το νόμισμα μπλοκάρει και όλη του η ενέργεια πέφτει στο Φέθρυ. Γίνεται φωστήρας και λύνει το σταυρόλεξο. Η Ιταλίδα μάγισσα το πετάει στον Σκρούτζ και αποχωρεί εκνευρισμένη για τον Βεζούβιο.

Ο Ντόναλντ είναι περιχαρής που όλοι είναι σώοι και αβλαβείς. Θα τους τα πει όλα ,με τσάι από καινούριο φακελάκι περικαλώ, αφού γυρίσει από την βόλτα του. Οι παράνομοι κατηγορούν τους Μουργόλυκους για το φιάσκο Η αστυνομία τους συλλαμβάνει σύσσωμους για παρακώλυση πικ-νικ Οι Μουργόλυκοι καταλήγουν στο φρέσκο περιχαρείς ,εκτός από τον "Χάρη", που νέβηκαν λίγο στην κατάταξη. Ο Κύρος φτιάχνει ένα αλάνθαστο σύστημα ασφαλείας. Το μυαλό του Φέθρυ επιστρέφει στα φυσιολογικά του στην τελευταία ερώτηση του τηλεπαιχνιδιού γνώσεων ο "Μεγάλος Φωστήρας." Ο Ντόναλντ είναι περιχαρής για την δουλειά του ως στιλβωτής νομισμάτων. Η ζωή του Ρόμπαξ απέκησε και πάλι νόημα. Οι κάτοικοι το γιορτάζουν. Το Θησαυροφυλάκιο και ο Λόφος γίνονται και πάλι σημείο αναφοράς για τους τουρίστες που το φωτογραφίζουν και αγοράζουν αναμνηστικά μαθαίνοντας την ιστορία του. Ο Σκρούτζ ρίχνει το θεμέλιο νομισματάκι της περιούσιας του τελευταίο με τον χαρακτηριστικό ήχο...



"Χωρίς μάσκα."

Ο Φαντομία χωρίς μάσκα και σύνεργα καταφέρνει το ακατόρθωτο.

"Βοηθός με προσόντα."

Ο Πασχάλης στέεται στο ύψος των γνώσεών του και βοθάει ένα επαγγελματία της καλής κουζίνας.

 Πράσινα οικολογικά παπιά: "Ηλιακά κάτοπτρα."

Τα δύο ξαδέλφια στρέφονται στην οικολογία με την υποστήριξη του Λούντβιχ.

"Η θεωρία του ποτηριού."

Ο Φέθρυ προσπαθεί να πείσει τον Ντόναλντ να βλέπει την θετική πλευρά σε όλες τις καταστάσεις.

Αιτήσεις συνδρομής για Μίκυ Μάους, Ντόναλντ και ΚΟΜΙΞ.

Εν κατακλείδι.

Η κατάσταση πολιορκίας κλείνει με ένα πανέμορφο και ουσιαστικό από όλες τις απόψεις κεφάλαιο. Άψογο σενάριο και όμορφη συνεργασία μεταξύ φίλων και εχθρών. Σε ένα σημείο δε θα συμφωνήσω με τον σεναριογράφο. Όλοι αλλάζουμε. Ας μη φαίνεται εξωτερικά. Ας ποικίλουν οι λόγο που το κάνει ο καθένας από εμάς. Εδώ θα ταίριαζε και ο στίχος του τραγουδιού "Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν." Όποιος διαβάσει την ιστορία θα καταλάβει τι εννοώ. Όμορφα πέρασε ο μήνας με αυτή την "κατάσταση."

Ο Φαντομίας επέστρεψε με μία πάρα πολύ καλή και δυνατή ιστορία από όλες τις απόψεις. Ακολουθεί μία όμορφη εξωτική ιστορία με τον Πασχάλη. Προτελευταία του τεύχους μία καλή ιστορία με τα δύο ξαδέλφια που εμπεριέχει και οικολογικά μηνύματα. Το τεύχος κλείνει με μία διασκεδαστική περιπέτεια με τον Φέθρυ και τον ταλαίπωρο Ντόναλντ.

Σειρά προτίμησης ιστοριών.

1. "Κατάσταση πολιορκίας." (Δ΄ μέρος.)
2. "Χωρίς μάσκα."
3. "Βοηθός με προσόντα."
4. "Η θεωρεία του ποτηριού."
5. Πράσινα οικολογικά παπιά: "Ηλιακά κάτοπτρα."


8.5/10!!! Ο Γενάρης τελειώνει με ένα τεύχος που αξίζει της προσοχής σας. Σίγουρα έχει τα ψεγάδια του αλλά θα περάσετε όμορφα διαβάζοντάς το!!! :D

:hop: :hop: :hop:

Επεξεργασία από Μενίγ Πουαγώ
  • Like 9
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  382
  • Content Count:  3873
  • Reputation:   35181
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  259
  • With Us For:  2046 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  28

Λίγο πριν το τεύχος 400, το τεύχος 398 κατέφθασε και έφερε Φαντομία μαζί του, γι' αυτό και ήταν σίγουρη αγορά. Ο Τζέντλεμαν Λωποδύτης επιστρέφει, αλλά αυτό που διαβάσαμε δε θυμίζει καθόλου τυπική ιστορία Φαντομία. Και αυτό γιατί τον βλέπουμε σε ένα νησί χωρίς τον εξοπλισμό του να προσπαθεί να ξεφύγει από την αστυνομία, αλλά και τους διώκτες του. Περισσότερο κατασκοπική και κυρίως πιο φωτεινή από άποψη χρωμάτων, η ιστορία είναι πολύ δυνατή και πέραν από 1-2 καρέ που βλέπουμε τη στολή, ουσιαστικά έχουμε μια αυτόνομη περιπέτεια του Φαντομία στην προσπάθεια του να μπερδέψει τους πάντες με ένα πολύ έξυπνο πλάνο. Την κεντρική δεν τη διάβασα, καθώς δεν είχα αγοράσει τα προηγούμενα τεύχη, ενώ οι υπόλοιπες ιστορίες που πλαισιώνουν τις δύο πρώτες είναι σχετικά συμπληρωματικές. Και η τελευταία και του Πασχάλη είναι σχετικά συμπαθητικές και διασκεδαστικές :) 

  • Like 7
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2322
  • Group:  Members
  • Topic Count:  24
  • Content Count:  4449
  • Reputation:   34602
  • Achievement Points:  4516
  • Days Won:  100
  • With Us For:  6179 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  45

2 ώρες πριν, nikolas12 είπε:

Λίγο πριν το τεύχος 400, το τεύχος 398 κατέφθασε και έφερε Φαντομία μαζί του, γι' αυτό και ήταν σίγουρη αγορά. Ο Τζέντλεμαν Λωποδύτης επιστρέφει, αλλά αυτό που διαβάσαμε δε θυμίζει καθόλου τυπική ιστορία Φαντομία. Και αυτό γιατί τον βλέπουμε σε ένα νησί χωρίς τον εξοπλισμό του να προσπαθεί να ξεφύγει από την αστυνομία, αλλά και τους διώκτες του. Περισσότερο κατασκοπική και κυρίως πιο φωτεινή από άποψη χρωμάτων, η ιστορία είναι πολύ δυνατή και πέραν από 1-2 καρέ που βλέπουμε τη στολή, ουσιαστικά έχουμε μια αυτόνομη περιπέτεια του Φαντομία στην προσπάθεια του να μπερδέψει τους πάντες με ένα πολύ έξυπνο πλάνο. Την κεντρική δεν τη διάβασα, καθώς δεν είχα αγοράσει τα προηγούμενα τεύχη, ενώ οι υπόλοιπες ιστορίες που πλαισιώνουν τις δύο πρώτες είναι σχετικά συμπληρωματικές. Και η τελευταία και του Πασχάλη είναι σχετικά συμπαθητικές και διασκεδαστικές :) 

Έχει και άλλες ιστορίες του Φαντομια σε αυτό το.μοτιβο. Πιο απλή σαν υπόθεση αλλά εξαιρετικά διασκεδαστική. Θυμάμαι μια από τις πρώτες ιστορίες του που ήταν παρόμοια. Αν θυμάμαι καλά τον είχαν βάλει και φυλακή και ουσιαστικά όλη η ιστορία ήταν το πώς τελικά ξέφυγε. Γενικά πάντως οι ιστορίες του Φαντομια είναι υπέροχες. Και αυτή άλλη μια τέτοια. Ξεχωρίζει δε η στιγμή που δοκιμάζει και βρίσκει άβολη μια... γνωστή μας φορεσιά.

  • Like 7
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 8 months later...

  • Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  758
  • Content Count:  12967
  • Reputation:   94927
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  428
  • With Us For:  4646 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Διαβάστηκε το τεύχος #398 του αγαπημένου μας περιοδικού, οπότε ας πω κι εγώ (περιληπτικά) την γνώμη μου για τις ιστορίες που φιλοξενούνται σε αυτό. :) 

 

● “Κατάσταση πολιορκίας (Δ’ μέρος)”: Η ιστορία ολοκληρώνεται και σε αυτό το μέρος έχουμε την κορύφωση της δράσης και της αγωνίας, που ομολογώ ότι με κράτησαν και μου δημιούργησαν το αίσθημα της ικανοποίησης για το συνολικό αποτέλεσμα. Ο χαρακτήρας που ξεχώρισα εδώ, δεν είναι άλλος από τον Ρόμπαξ, ο οποίος ενισχύει στο έπακρο τους άτυπους δεσμούς που έχει με τον αιώνιο αντίπαλό του, τον Σκρουτζ. Το φινάλε, η αλήθεια είναι ότι το βρήκα απλοϊκό, θα το ήθελα περισσότερο πολύπλοκο και με ποιοτικότερη φαντασία. Νομίζω ότι θα άξιζε σε μία τέτοια πολυσέλιδη δουλειά. Για το σχέδιο δεν έχω να πω κάτι νεότερο. :) 

 

● “Χωρίς μάσκα”: “Οι συναρπαστικές περιπέτειες ενός αριστοκράτη λωποδύτη” επιστρέφουν στο αγαπημένο μας περιοδικό κι αυτή την φορά ο κλέφτης της καρδιάς μας θα συμμετάσχει σε ένα τρελό κυνηγητό με την Αστυνομία, με φόντο ένα ειδυλλιακό μέρος. :) Συμπαθητικό σενάριο, το οποίο στηρίζει την πρωτοτυπία του στο γεγονός ότι ο Φαντομίας δεν χρησιμοποιεί καθόλου την (κανονική) του στολή, αλλά αναγκάζεται να μεταμφιεστεί με ό,τι έχει εύκαιρο. Η οξυδέρκειά του αγγίζει υψηλά επίπεδα, αν κι ένιωσα ότι παίζει χωρίς κάποιον αξιόλογο αντίπαλο. :thinking: Η πλοκή της υπόθεσης είναι γρήγορη και συνεχής, ενώ το φινάλε το βρήκα έξυπνο. Γενικά δεν την θεωρώ την καλύτερη ιστορία του Φαντομία που έχω διαβάσει, αλλά και με αυτήν πέρασα ευχάριστα. Η φάτσα του αρχηγού της συμμορίας των μοτοσικλετιστών, όταν εκείνος χάνει την μηχανή του από τον Λόρδο Κουάκετ, μου έφερε τρανταχτά γέλια! :lol: Το σχέδιο του  Gervasio είναι χαρακτηριστικό και πιστεύω ότι θα δυσκολευτώ να συνηθίσω κάποιον άλλο να σχεδιάζει αυτή την σειρά. :P 

  

● “Βοηθός με προσόντα”: Πρόκειται για μια ρηχή ιστορία, που δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο βάρος. Η πλοκή κρύβει κάποιες σκηνές δράσης, αλλά δεν στέκονται ικανές να αλλάξουν το τελικό αποτέλεσμα. Ο Πασχάλης κρατάει κάπως ψηλά το λάβαρο του κωμικού στοιχείου, ενώ το φινάλε το βρήκα άνοστο και παιδικό. Γενικά θα προσπεράσω. Το σχέδιο το βρήκα αρκετά παραμορφωμένο. Θα το χαρακτήριζα μέτριο κι αυτό με κάθε επιείκεια. 

 

● "Ηλιακά κάτοπτρα": Μιλάμε για μια ιστορία, το σενάριο της οποίας μπορούμε να πούμε ότι άπτεται του επιστημονικού πεδίου. Η πλοκή, μπορεί να κρύβει διάφορα σημεία, που σκοπό έχουν να ενημερώσουν τον μικρό αναγνώστη για τους νόμους της φύσης, στο σύνολο της όμως την βρήκα κάπως απλή κι άνευρη. Το φινάλε, αν κι αναμενόμενο, μου άφησε ένα χαμόγελο στα χείλη. Πάντως δεν μιλάμε για μια ιστορία που θα θυμάμαι για πολύ καιρό. Το σχέδιο το βρήκα μέτριο, προς καλό. 

 

● "Η θεωρία του ποτηριού": Ένα έξυπνο σενάριο, που περιγράφει εύστοχα διάφορες καταστάσεις, οι οποίες έχουν διφορούμενο χαρακτηρισμό (τυχερό ή άτυχο). Ο Φέθρυ αναπτύσσει μια επαναστατική θεωρία κι αυτή την φορά φαίνεται να μην είναι τόσο γκαφατζής, όσο το συνηθίζει. Στο τέλος της ημέρας τα δύο ξαδέλφια πέρασαν μερικές όμορφες στιγμές μαζί, με μοναδική εξαίρεση το χιουμοριστικό φινάλε. Σίγουρα όμως έβγαλαν καλή χημεία μεταξύ τους. Γενικά, αν και δεν είναι αξιομνημόνευτη, εκτίμησα την συγκεκριμένη ιστορία κι ο λόγος είναι τα αισιόδοξα μηνύματα που περνάει στους μικρούς αναγνώστες. Το σχέδιο, αν και περισσότερο καρτουνίστικο για τα γούστα μου, το βρήκα αρκετά καλό. 

 

Ιστορίες που ξεχώρισα: “Χωρίς μάσκα” 

 

 

:beer: 

  • Like 5
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.