Μετάβαση στο περιεχόμενο

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba (2019-)


kaneda

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  35207
  • Group:  Members
  • Topic Count:  5
  • Content Count:  347
  • Reputation:   2944
  • Achievement Points:  352
  • Days Won:  3
  • With Us For:  1625 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

1.thumb.jpg.5d5a7a44168481bd823daffef007f802.jpg     2.thumb.jpg.0cdfee0c8d444958db6ed9097ee7b44a.jpg

 

Το Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba πρόκειται για ένα shounen άνιμε το οποίο βασίζεται στο αντίστοιχο ομώνυμο μάνγκα της Koyoharu Gotouge.

 

Η ιστορία λαμβάνει χώρα στην Ιαπωνία την περίοδο Taisho (1912-1926) και ακολουθεί τον Tanjiro, τον μεγαλύτερο γιο και προστάτη της οικογένειας Kamado, ο οποίος αφού βρει μία μέρα ξαφνικά όλη του την οικογένεια δολοφονημένη ανακαλύπτει ότι η αδερφή του, η Nezuko, δεν είναι νεκρή αλλά αντ' αυτού έχει μετατραπεί σε δαίμονα. Έτσι λοιπόν ο Tanjiro στην προσπάθειά του να κάνει ξανά άνθρωπο την αγαπημένη του αδερφή, αποφασίζει να γίνει μέλος σε μία, από τους περισσότερους ανθρώπους άγνωστη, ομάδα που ακούει στο όνομα Σώμα Φονιάδων Δαιμόνων. Σκοπός της ομάδας αυτής που απαρτίζεται από δεινούς και επιδέξιους σαμουράι και των δύο φύλων, είναι να βρίσκει και να εξολοθρεύει πανούργους ανθρωπόμορφους Δαίμονες. Οι Δαίμονες με την σειρά τους αναζητούν διακαώς ανθρώπινη σάρκα μιας και μόνο με το αίμα αυτής μπορούν να μεγαλώσουν και να εξελίξουν τις δυνάμεις τους, μερικές από τις οποίες είναι η υπεράνθρωπη δύναμη, η χρήση μαγείας και η ικανότητα να αναγεννούν σημεία του σώματός τους που έχουν πληγεί. Μπορούν να εξοντωθούν μόνο μέσω της έκθεσής τους στον ήλιο, ή μέσω δηλητηρίασης από το φυτό Γλυσίνα, καθώς επίσης και μέσω αποκεφαλισμού από ένα ειδικό μέταλλο. Όσο περισσότερο αίμα παίρνει από τους ανθρώπους ένας Δαίμονας, τόσο περισσότερο μπορεί να μεγαλώσει τις δυνάμεις του, όπως επίσης και να δημιουργήσει μία ειδική δύναμη που καλείται ως Αιματηρή Τεχνική. Απάντηση στην Αιματηρή Τεχνική αποτελεί η Τεχνική Αναπνοής που χειρίζεται κάθε μέλος στο Σώμα Φονιάδων Δαιμόνων και είναι ικανή να δώσει στον χειριστή της μεγαλύτερη δύναμη, ευελιξία και αντοχή. Η κάθε Τεχνική Αναπνοής έχει διαφορετικούς τύπους (όπως Αναπνοή του Νερού, Αναπνοή της Φλόγας, Αναπνοή του Εντόμου κ.ά.), η κάθε μία από τις οποίες διαθέτει δέκα (κάποιες μπορεί λιγότερες ή και περισσότερες) ειδικές μορφές (ή αλλιώς επιθέσεις). Ο Tanjiro μέσα από το ταξίδι του θα γνωρίσει πιστούς συντρόφους, απροσδόκητους συμμάχους καθώς και μοχθηρούς εχθρούς. Στην πορεία της ιστορίας θα κάνουν την εμφάνισή τους και οι Χασίρα, μία ομάδα που αποτελεί την ελίτ από τους καλύτερους και δυνατότερους κυνηγούς μέσα στο Σώμα Φονιάδων Δαιμόνων, όπως επίσης και κάποιοι από τους Δαίμονες που ανήκουν στα Δώδεκα Δαιμονικά Φεγγάρια. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι κατά κάποιο τρόπο τα Δώδεκα Δαιμονικά Φεγγάρια αποτελούν την απάντηση στους Χασίρα (ή και το αντίθετο). Τελικά θα μπορέσει ο Tanjiro να κάνει την Nezuko ξανά άνθρωπο; Θα μάθει ποιός μπορεί να ευθύνεται για τον θάνατο της οικογένειάς του; Και τέλος πάντων, τί δουλειά έχει σε ένα άνιμε ο Μάικλ Τζάκσον (ναι, αυτός που σκέφτεστε); Μένει μόνο να το μάθετε βλέποντας το άνιμε (ή διαβάζοντας το μάνγκα, για τους πιο ανυπόμονους).

 

3.thumb.jpg.424fdb7a88f6d02b1111182036af6c41.jpg     4.thumb.png.fd08699cbea7f3ba024256ef380242aa.png

 

Το μάνγκα κυκλοφόρησε μεταξύ των ετών 2016-2020 στο πολύ γνωστό (στην Ιαπωνία) περιοδικό Weekly Shounen Jump από τον εκδοτικό οίκο Shueisha. Σύμφωνα με την μανγκάκα οι μεγαλύτερες επιρροές που δέχθηκε σχεδιάζοντας την ιστορία προέρχονται από τα μάνγκα/άνιμε (ενδεχομένως γνωστά και σε εσάς) JoJo's Bizarre Adventure, Naruto και Bleach. Η προβολή του άνιμε ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2019 και συνεχίζει μέχρι και σήμερα. Την μεταφορά του έχει αναλάβει το στούντιο Ufotable σε σκηνοθεσία του Haruo Sotozaki. Η πρώτη σεζόν αποτελείται από 26 επεισόδια, με την δεύτερη σεζόν (την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές) να προβάλλεται ήδη στην Ιαπωνία από τον Οκτώβριο του 2021. Παρένθεση... Μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης σεζόν κυκλοφόρησε το 2020 (από τους ίδιους συντελεστές) η άνιμε ταινία Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - The Movie: Mugen Train, η οποία συνεχίζει την ιστορία από εκεί που τελείωσε η πρώτη σεζόν. Τώρα, τον Οκτώβριο του 2021 που ξεκίνησε η προβολή της δεύτερης σεζόν, τα πρώτα εφτά επεισόδια του άνιμε παρουσιάζουν τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στην ταινία με επιπλέον υλικό και σκηνές. Οπότε όποιος θέλει να ξεκινήσει τώρα το άνιμε μπορεί αν θέλει να παραλείψει την ταινία.

 

Τί να πρωτο-γράψει κανείς για το Demon Slayer; Για το adaptation του στούντιο που είναι για σεμινάριο; Για την πλοκή και την αφήγηση της ιστορίας που σε κρατάει σε κάθε επεισόδιο; Για τις μάχες που σε κάνουν να νομίζεις ότι αυτό που βλέπεις είναι live action (μην αγχώνεστε, η σειρά είναι άνιμε υψηλού επιπέδου); Ή μήπως να ξεκινήσω αναφέροντας μερικά από τα ρεκόρ που έχει σπάσει και τα βραβεία που έχει κερδίσει; Εν τάχει, η σειρά άνιμε έχει κερδίσει πολυάριθμα βραβεία για το animation, το character design, τη σκηνοθεσία, καθώς επίσης και για το voice acting. Τα τραγούδια που συνοδεύουν το άνιμε δε ήταν για αρκετό καιρό στις πρώτες θέσεις στα ιαπωνικά charts. Όσο αφορά το μάνγκα το 2019 κατάφερε να ξεπεράσει σε πωλήσεις μέχρι και το θρυλικό One Piece. Το μόνο που θα αναφέρω για την ταινία άνιμε (πέρα του ότι είναι η #1 ταινία στο παγκόσμιο box office για το 2020) είναι ότι αποτελεί πλέον την #1 ταινία (γενικά, όλων των ειδών) στο ιαπωνικό box office, ξεπερνώντας το μαγευτικό Spirited Away του Hayao Miyazaki που κρατούσε τα ηνία για 19 ολόκληρα χρόνια. Θέλετε και άλλα; Έρευνα έδειξε στην Ιαπωνία ότι το άνιμε ήταν παράγοντας για να γεφυρώσει τις σχέσεις μεταξύ ηλικιωμένων και παιδιών, καθώς επίσης μέρος από το intro της σειράς ακούστηκε στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.

 

5.thumb.jpg.b70e6632eca51f53e2d3433f2cc3cf92.jpg     6.thumb.jpg.87716c9700eb1d92738aee1d0db313db.jpg

 

Παρότι μεγάλος φαν των άνιμε μπορώ να πω ότι δεν έχω παρακολουθήσει τόσες σειρές, όσο αυτές που ενδεχομένως έχουν παρακολουθήσει οι πιο σκληροπυρηνικοί. Γενικά, ανεξαρτήτου είδους, τείνω να βλέπω περισσότερο μία ταινία από ότι μία σειρά (εν ολίγοις έχω δει περισσότερες άνιμε ταινίες από ότι σειρές). Ξεκινώντας να δω το Demon Slayer κόλλησα αμέσως με την πλοκή και τους χαρακτήρες της ιστορίας. Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση που το άνιμε σπάει (τουλάχιστον μέχρι στιγμής) κάποια ταμπού που απαρτίζουν γενικά το shounen είδος (π.χ. ο πρωταγωνιστής δεν θα καταφέρνει πάντα να νικήσει μόνος του τον τάδε κακό, ο κακός δεν θα γίνει μετά σύμμαχος του πρωταγωνιστή, οι γυναικείοι χαρακτήρες είναι πάρα πολύ καλά γραμμένοι κλπ.). Η αφήγηση της ιστορίας είναι τέτοια που καταφέρνει να παρουσιάσει τις οπτικές και των δύο πλευρών (καλών και κακών), κεντρίζοντας την προσοχή του θεατή καθόλη την διάρκεια των επεισοδίων. Ειδικά μάλιστα σε κάποιες σκηνές ο θεατής μπορεί να φτάσει στο σημείο να συμπάσχει (μαζί με τον Tanjiro) τον κακό. Τουλάχιστον εμένα δεν μου έρχεται κάποιο άλλο άνιμε στο μυαλό που να καταφέρνει κάτι παρόμοιο. Για να μην μιλήσω για τις πολύ δυνατές (και ενίοτε συγκινητικές) στιγμές όταν στο άνιμε παρουσιάζονται έννοιες όπως η αδερφική αγάπη, η συντροφικότητα και η δύναμη που κρύβει ο καθένα μέσα του προκειμένου να ανταπεξέλθει σε ακραίες καταστάσεις. Μέχρι και μία διαφορετική εκδοχή σχετικά με την, πολύ γνωστή σε εμάς, "δύναμη και ευθύνη" παρουσιάζεται μέσω των Χασίρα. Ακόμη και τα αστεία (βασιζόμενα στο ιαπωνικό χιούμορ) που γίνονται, παρότι σε κάποιους μπορεί να μην "πιάνουν" πάντα, κάνουν τον θεατή σε σκηνές να δακρύζει από τα γέλια. Όπως καταλαβαίνεται το hype μου για αυτό το άνιμε είναι στον ουρανό και ελπίζω η συνέχεια της σειράς να παραμείνει στο ίδιο επίπεδο και γιατί όχι να ανέβει και άλλο.

 

Disclaimer: Η σειρά περιέχει αρκετές βίαιες σκηνές.

 

 

Υ.Γ.: Αυτή είναι η πρώτη μου παρουσίαση. Προσπάθησα να αναφέρω τα απαραίτητα που πρέπει να γνωρίζει κάποιος που ενδιαφέρεται να δει το άνιμε, μαζεύοντας τις περιγραφές μου όσο το δυνατόν μπορούσα. Ελπίζω να σας φανεί χρήσιμη και το σημαντικότερο, για εμένα, να μην σας κουράσει. :)

Επεξεργασία από kaneda
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.