Jump to content

Recommended Posts

• Member ID:  38,058
  • Group:  Members
  • Topic Count:  6
  • Content Count:  2,006
  • Achievement Points:  2,041
  • Days Won:  69
  • With Us For:  1,654 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Posted
22 ώρες πριν, Theo A είπε:

Επιτέλους να ολοκληρωθεί και αυτή η σειρά, μήπως και αποφασίσουν να ασχοληθούν και με τον Σκάρπα!

Δυστυχώς οι τελευταίοι τόμοι του Peanuts  δεν αξίζουν και τόσο, κάτι βέβαια αναμενόμενο αφού το στρίπ αυτό κυκλοφορούσε για πάρα πολύ καιρό (περίπου 50 χρόνια) και στο τέλος επαναλάμβανε τον εαυτό του.

Η έκδοση των κυριακάτικων στρίπ της Καθημερινής και πάλι έχει το ενδιαφέρον της γιατί μπορέσαμε με μικρό σχετικά κόστος να δούμε πως εξελίχτηκαν τα Peanuts από τα fifties στην ακμή και τέλος στην παρακμή του Σούλτς, που τα τράβαγε απλά και μόνο γιατί πουλούσαν ακόμη τα παραπροϊόντα τους.

Εγώ θυμάμαι στα μέσα της δεκαετίας του 70 όταν πήγαινα στο δημοτικό ήμουνα ο περήφανος ιδιοκτήτης κάποιων κομιξοαντικειμένων με τον Σνούπυ όπως τον ξέραμε τότε.

Ακόμα ελπίζεις για Σκάρπα Ε; Δεν έχεις καταλάβει πως ως και περιοδικό Μανίνα υπάρχει περίπτωση να  ξαναβγεί αλλά Σκάρπα δεν παίζει ;

• Sad 1
  • Respect 1
  • Thanks 1
  • Read 2

• Member ID:  1,790
  • Topic Count:  131
  • Content Count:  8,187
  • Achievement Points:  8,528
  • Days Won:  34
  • With Us For:  6,953 Days
  • Last Seen:  

Posted
14 ώρες πριν, Ubergorn είπε:

Ακόμα ελπίζεις για Σκάρπα Ε; Δεν έχεις καταλάβει πως ως και περιοδικό Μανίνα υπάρχει περίπτωση να  ξαναβγεί αλλά Σκάρπα δεν παίζει ;

Ξέρεις κάτι που δε ξέρουμε;

• Like 3

• Last Seen:  

Posted
3 ώρες πριν, Mandrake είπε:

Ξέρεις κάτι που δε ξέρουμε;

Τόσο καιρό θα είχαν βγάλει αν ήταν να τη συνεχίσουν . Θα είναι τεράστια έκπληξη αν βγάλουν Σκάρπα .Καλή είναι η ελπίδα αλλά με αυτή τη λογική μπορεί να βγει οτιδήποτε ακόμα και η συλλογή Marvel Hachette σε εφημερίδα .(Τραβηγμένο παράδειγμα )

Καλύτερα να κρατάς πολύ μικρό καλάθι και να γίνει παρά να ελπίζεις για κάτι που φαινομενικά το έχουν αφήσει στη άκρη και να απογοητεύσαι κάθε φορά που δεν γίνεται.

Βάση λογικής και κινήσεων της εφημερίδας φαίνεται ότι δεν έχουν σκοπό να βγάλουν. Τώρα αν κάποιος εκεί μέσα σκέφτηκε "ας τους τυραννησουμε μερικά χρόνια με το να μη συνεχίζουμε τη σειρά Σκάρπα που ζητάνε μερικοί  και μετά όταν απογοητεύουν θα τη βγάλουμε " δεν μπορώ να το ξέρω .

• Like 3

• Member ID:  20,685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  856
  • Content Count:  15,299
  • Achievement Points:  9,268
  • Days Won:  546
  • With Us For:  5,371 Days
  • Last Seen:  

Posted
On 21/11/2025 στο 12:42 ΠΜ, Mandrake είπε:

Δεν είχα καμία αμφιβολία. Άντε, να παίρνει σειρά και ο Romano Scarpa σιγά σιγά!

Από το στόμα σου και στης Καθημερινής το αυτί! :pray:

:beer:

• Like 6

• Member ID:  36,975
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  180
  • Content Count:  5,067
  • Achievement Points:  3,030
  • Days Won:  146
  • With Us For:  1,931 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  

Posted

@ Mandrake  Κώστα μου, εγώ ο ίδιος είχα καλέσει στην Καθημερινή το καλοκαίρι του 2024 και μου είχαν πει ότι η σειρά σταμάτησε, προκειμένου να διοχετευτούν οι ιστορίες στα υπόλοιπα περιοδικά της εκδοτικής( βλέπε ΕΔΩ). Επομένως, θεωρώ ότι είναι τετελεσμένη πλέον η διακοπή της σειράς και από επίσημα χείλη... Κρίμα, γιατί παρά τα προβλήματα, μας περίμεναν πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες!!! Τα Peanuts, αν και καλοδεχούμενα ως κόμικς, λόγω αυτού που αναφέρει ο @ Theo A , ότι δηλαδή ο Σούλτς τα ξεχείλωσε( παρεμπιπτόντως, αυτή είναι και η μεγάλη τους διαφορά από τη Μαφάλντα, η οποία ποτέ δεν "ξεπουλήθηκε", καθώς ο Κίνο τη σταμάτησε, μόλις είδε ότι στερεύει από ιδέες) δεν  με ενθουσιάζουν και τόσο δυστυχώς...:(

• Like 7
  • Thanks 1

• Last Seen:  

Posted
11 λεπτά πριν, Θοδωρής Καραπάνος είπε:

@ Mandrake  Κώστα μου, εγώ ο ίδιος είχα καλέσει στην Καθημερινή το καλοκαίρι του 2024 και μου είχαν πει ότι η σειρά σταμάτησε, προκειμένου να διοχετευτούν οι ιστορίες στα υπόλοιπα περιοδικά της εκδοτικής( βλέπε ΕΔΩ). Επομένως, θεωρώ ότι είναι τετελεσμένη πλέον η διακοπή της σειράς και από επίσημα χείλη... Κρίμα, γιατί παρά τα προβλήματα, μας περίμεναν πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες!!! Τα Peanuts, αν και καλοδεχούμενα ως κόμικς, λόγω αυτού που αναφέρει ο @ Theo A , ότι δηλαδή ο Σούλτς τα ξεχείλωσε( παρεμπιπτόντως, αυτή είναι και η μεγάλη τους διαφορά από τη Μαφάλντα, η οποία ποτέ δεν "ξεπουλήθηκε", καθώς ο Κίνο τη σταμάτησε, μόλις είδε ότι στερεύει από ιδέες) δεν  με ενθουσιάζουν και τόσο δυστυχώς...:(

Στο μεταξύ μια χρονιά που δεν είχε βγει κλασικά Σκάρπα στο καλοκαίρι έβγαλαν φθινόπωρο -χειμωνα(δεν θυμάμαι χρόνια ) τέσσερις τόνους με Σκάρπα . Ε αν πήγαιναν αυτοί εκπληκτικά σε πωλήσεις πιθανόν να συνέχιζαν στο καλοκαίρι του επόμενου χρόνου αλλά όπως φαίνεται δεν πήγαν . Πιστεύω  μέχρι και σήμερα πως εκείνη η κίνηση τους ήταν δοκιμή για το αν θα συνέχιζαν τη σειρά με Σκάρπα.

• Like 3

• Member ID:  36,975
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  180
  • Content Count:  5,067
  • Achievement Points:  3,030
  • Days Won:  146
  • With Us For:  1,931 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  

Posted
5 λεπτά πριν, Ubergorn είπε:

Στο μεταξύ μια χρονιά που δεν είχε βγει κλασικά Σκάρπα στο καλοκαίρι έβγαλαν φθινόπωρο -χειμωνα(δεν θυμάμαι χρόνια ) τέσσερις τόνους με Σκάρπα .

Το 2022 έγινε αυτό.:blob7:

6 λεπτά πριν, Ubergorn είπε:

Ε αν πήγαιναν αυτοί εκπληκτικά σε πωλήσεις πιθανόν να συνέχιζαν στο καλοκαίρι του επόμενου χρόνου αλλά όπως φαίνεται δεν πήγαν . Πιστεύω  μέχρι και σήμερα πως εκείνη η κίνηση τους ήταν δοκιμή για το αν θα συνέχιζαν τη σειρά με Σκάρπα.

Ε, δεν ξέρω αν συνέβη ακριβώς έτσι, γιατί τα πρώτα Peanuts τα εξέδωσαν Ιανουάριο του 2022... Δεν ξέρω, για ακόμα μια φορά η Καθημερινή φέρεται ιδιαίτερα περίεργα, και ως συνήθως μας αφήνουν στο σκοτάδι...:(

• Like 3
  • Thanks 1

• Member ID:  1,790
  • Topic Count:  131
  • Content Count:  8,187
  • Achievement Points:  8,528
  • Days Won:  34
  • With Us For:  6,953 Days
  • Last Seen:  

Posted (edited)

Δεν το είχα δει Θοδωρή, όπως και να 'χει, για τα "Peanuts" είχες ρωτήσει εσύ ή κάποιος άλλος; Διότι αν ρώτησε κάποιος και του είπαν λίγο πολύ τα ίδια και για εκείνη τη σειρά, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

Edited by Mandrake
  • Like 5

• Member ID:  2,322
  • Topic Count:  25
  • Content Count:  5,305
  • Achievement Points:  5,379
  • Days Won:  109
  • With Us For:  6,903 Days
  • Last Seen:  

Posted
5 ώρες πριν, Θοδωρής Καραπάνος είπε:

@ Mandrake  Κώστα μου, εγώ ο ίδιος είχα καλέσει στην Καθημερινή το καλοκαίρι του 2024 και μου είχαν πει ότι η σειρά σταμάτησε, προκειμένου να διοχετευτούν οι ιστορίες στα υπόλοιπα περιοδικά της εκδοτικής( βλέπε ΕΔΩ)

Εντωμεταξυ ρε παιδί μου σε ποια ακριβώς περιοδικά θα τα διοχέτευαν αφού σε κανένα περιοδικό τους δεν βάζουν τέτοιες ιστορίες εδώ και χρόνια. Αγνωσται αι βουλαι....

• Like 6
  • Thanks 3
  • 3 weeks later...

• Member ID:  32,406
  • Topic Count:  102
  • Content Count:  3,721
  • Achievement Points:  3,768
  • Days Won:  153
  • With Us For:  3,069 Days
  • Last Seen:  

Posted

Ημερολόγιο Peanuts 2026: Μια χρονιά συντροφιά με την καλύτερη παρέα! Την Κυριακή 28/12 με την «Καθημερινή»

2026.thumb.jpg.8f56c267a0274a98d1c451127da680f1.jpg

Ο Σνούπι, ο Τσάρλι Μπράουν και η παρέα τους, επιστρέφουν και το 2026 με το νέο ημερολόγιο Peanuts. Δώδεκα μήνες με ισάριθμες ιστορίες, όπου το γέλιο, ο αυθορμητισμός και η διαφορετική θεώρηση της ζωής, θα γίνονται έμπνευση για κάθε μέρα!

Όταν ο Τσαρλς Σουλτς δημιουργούσε τον Ιούνιο του 1950 τις πρώτες σελίδες των Peanuts, ίσως να μην είχε φανταστεί το φαινόμενο που μόλις γεννιόταν. Επτά και πλέον δεκαετίες, 17.897 ημερήσια και εβδομαδιαία στριπ, ένα σημείο αναφοράς για την παγκόσμια ποπ κουλτούρα. Μία από τις δημοφιλείς παρέες στην ιστορία, συντροφιά με έναν από τους πιο γνωστούς σκύλους, ήταν και είναι κομμάτι της καθημερινότητας μικρών και μεγάλων σε σχεδόν κάθε σημείο του κόσμου. Αυτή η παρέα, θα δώσει το «παρών» και τη χρονιά που έρχεται, μέσα από το συλλεκτικό ημερολόγιο Peanuts 2026.

Θα καταφέρουν ο Τσάρλυ και ο Λάινους να φτιάξουν μια χριστουγεννιάτικη κάρτα; Γιατί ο Ρίραν βγαίνει για φάρσα ή κέρασμα τον Μάιο; Ποια είναι η σχέση του Αγίου Βαλεντίνου με τον γλυκό Μπαμπού; Το διαχρονικό χιούμορ του Σουλτς δεν σταματάει έως και σήμερα να σκορπίζει χαμόγελα, γεμίζοντάς μας με νοσταλγία.

Τα Peanuts έρχονται για να δώσουν στο 2026 τη δική τους νότα, με το νέο συλλεκτικό ημερολόγιό τους. Αποκτήστε το και απολαύστε κάθε μήνα και μια ξεχωριστή ιστορία. Μια ιδανική ευκαιρία για να απολαύσετε ξανά –ή να γνωρίσετε για πρώτη φορά– το ευρηματικό τους πνεύμα.

Αναζητήστε το συλλεκτικό ημερολόγιο Peanuts 2026, την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου με την «Καθημερινή»!

https://www.kathimerini.gr/k/sunday-edition/563988808/imerologio-peanuts-2026-mia-chronia-syntrofia-me-tin-kalyteri-parea-tin-kyriaki-28-12-me-tin-kathimerini/

• Like 12
  • Thanks 1