Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο πιο gore, πιο αιματοβαμμένος Keanu Reeves που είδαμε ποτέ [Αθανασιάδης Κυριάκος, athensvoice.gr, 29/10/2021]


nikolas12

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  383
  • Content Count:  3878
  • Reputation:   35244
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  259
  • With Us For:  2051 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  28

BRZRKR_2-1024x576.thumb.jpg.ef93e8de0e26797a1bfb32b3b6faa593.jpg

 

BRZRKR: ο νέος σκοτεινός και αιματοβαμμένος υπερήρωας είναι δημιούργημα του Keanu — πολύ αγαπημένος για να τον προσπεράσεις

«BRZRKR: Αιώνιος Μαχητής»: ο Keanu Reeves πρωταγωνιστεί σε ένα υπερβίαιο graphic novel που έγραψε ο ίδιος και έσπασε κάθε ρεκόρ πωλήσεων (εκδόσεις Anubis)

 

Η αγορά των κόμικς που εκδίδονται στα ελληνικά διευρύνεται όλο και περισσότερο κάθε χρόνο που περνά, και οι νέοι τίτλοι που κυκλοφόρησαν τον τελευταίο καιρό στα βιβλιοπωλεία μας είναι πολλοί και άκρως ενδιαφέροντες. Ένας από αυτούς που περιμέναμε με ανυπομονησία από την πρώτη μέρα της ανακοίνωσής του δεν ήταν άλλος από το «BRZRKR: Αιώνιος Μαχητής», που κυκλοφόρησε προ ολίγων ημερών από τις Εκδόσεις Anubis, το εκδοτικό με την πιο πλούσια συλλογή κόμικς στην Ελλάδα — και εκδότη μεταξύ πολλών άλλων του Κόναν, που αγαπάμε πολύ. Αναφέρουμε ειδικά τον Κόναν, γιατί υπάρχουν στοιχεία εδώ από τη μυθολογία και το σύμπαν του — απόηχοι μάλλον, και μακρινές ομοιότητες, ή «εκλεκτικές συγγένειες» αν θέλετε. Πράγμα καλό. Όπως συγγένειες υπάρχουν με τον Wolverine — αλλά και με τον Highlander, για να αναφέρουμε λίγες μόνο από τις επιρροές, τους προδρόμους τού BRZRKR.

 

Αυτό όμως που μας φέρνει όλους για πρώτη φορά σε επαφή με το βιβλίο και τον νέο αυτό, σκοτεινό και αιματοβαμμένο, τραγικό υπερήρωα δεν είναι άλλο από το όνομα του δημιουργού του: είναι ο Keanu Reeves — και ο Keanu Reeves είναι πολύ αγαπημένος για να τον προσπεράσεις.

 

Εδώ λοιπόν ο Keanu Reeves κάνει το ντεμπούτο του σαν σεναριογράφος. Για την ακρίβεια, καταθέτει τη βασική ιδέα για τη σειρά και τον ήρωα, και συνεργάζεται με τον πολύπειρο σεναριογράφο Matt Kindt για να γράψουν από κοινού την ιστορία. Πού σταματά ο ένας και πού αρχίζει ο άλλος; Φυσικά, δεν έχει απολύτως καμία σημασία. Το σχέδιο υπογράφει ο επίσης διάσημοςσχεδιαστής Ron Garney, με πελώρια θητεία κυρίως στη Marvel αλλά όχι μόνο — και εδώ πραγματικά οργιάζει. Έχουμε να κάνουμε με έναν συνδυασμό από τον καλύτερο Frank Miller που θυμόμαστε (πολλά καρέ θα σας θυμίσουν αμέσως το αξεπέραστο «Sin City»), από τον ένα και μοναδικό John Buscema (του αρχικού Κόναν, φυσικά), με νότες από τον μάγο της Heroic Fantasy Frank Frazetta και με τον δυναμισμό του John Romita Jr. — συνολικά, μια δουλειά που δεν της βρήκαμε κανένα ψεγάδι. Τα χρώματα έφτιαξε ο Bill Crabtree, χρησιμοποιώντας όλο το κόκκινο που είχε στη διάθεσή του. Γιατί;

 

Γιατί το BRZRKR είναι γεμάτο, πλημμυρισμένο αίμα. Αλήθεια, τόσο αίμα μαζεμένο δεν θυμόμαστε πόσο καιρό έχουμε να δούμε. Ο ήρωας του Keanu (που βέβαια έχει τα χαρακτηριστικά του) είναι δολοφόνος. Αλλά όχι με μια «περιορισμένη», συνηθισμένη έννοια. Είναι ένα πλάσμα, μισός άνθρωπος και μισός θεός, ή ίσως δαίμονας, γεννημένο και προορισμένο για να σκοτώνει. Ουσιαστικά, είναι μια φυσική δύναμη όπως η καταιγίδα, ή κάτι σαν σωματοποιημένος ιός, που ορμάει με διαβολική δύναμη επάνω στα θύματά του και τα διαλύει, χωρίς ο ίδιος να παθαίνει τίποτε. Ή μάλλον: παθαίνει μεν, αλλά αναπλάθεται αμέσως, ξανά και ξανά και ξανά. Με έναν healing factor που θυμίζει Wolverine, Deadpool, Sabretooth και Sentry αλλά επί χίλια, του είναι απλώς αδύνατον να πεθάνει.

 

brzrkr_1.jpg

 

Και, καθώς γυρίζει στη γη —και σκοτώνει— εδώ και… 80.000 (!) χρόνια, έχει πια στ’ αλήθεια κουραστεί. Και θέλει να πεθάνει. Το αποζητά. Είναι το μόνο που πραγματικά τον ενδιαφέρει όταν δεν μάχεται.

 

Σήμερα, κι αφού έχει δουλέψει για όλους τους στρατούς και όλες τις κυβερνήσεις, τα βασίλεια και τις αυτοκρατορίες του κόσμου, συνεργάζεται με μια μυστική στρατιωτική υπηρεσία των ΗΠΑ, που εκτελεί «μαύρες» αποστολές σε ξένες χώρες. Ο BRZRKR, αυτός ο άψυχος John Wick, πέφτει μες στη φωτιά χωρίς να νοιάζεται για τίποτε, και εξολοθρεύει κάθε αντίπαλο — και μερικούς από τους συμπολεμιστές του καμιά φορά, καθώς η οργή που τον πλημμυρίζει είναι τυφλή και ανεξέλεγκτη: παράπλευρες απώλειες… Ταυτόχρονα, μία γενετίστρια προσπαθεί να ανακαλύψει τι είναι αυτό που τον καθιστά άτρωτο, κάνοντας πειράματα επάνω του και φέρνοντας στην επιφάνεια μνήμες από τη γέννησή του κατά τη Μέση Παλαιολιθική Εποχή, και από τα πρώτα του ματωμένα βήματα στον κόσμο.

 

Σκληρό όσο δεν πάει, σπλάτερ επίσης όσο δεν πάει, με κάποιες συνθέσεις που πραγματικά δεν τις περιμένεις (ο δαιμονικός αυτός πολεμιστήςξεσκίζει —κυριολεκτικά— ακόμη και με γυμνά χέρια τους αντιπάλους του, και το απολαμβάνει…), το «BRZRKR: Αιώνιος Μαχητής» είναι ένα υπερβίαιο πανηγύρι τού gore. Και μια ιστορία που δεν θα τελειώσει εδώ. Ήδη ετοιμάζονται τα επόμενα τεύχη, ενώ και το Netflix ετοιμάζει τη μεταφορά του graphic novel στη μικρή οθόνη, με πρωταγωνιστή —ποιον άλλον— τον Keanu Reeves.

 

Αφού σημειώσουμε ότι τo πρώτο, διπλό, τεύχος της σειράς είναι το πρώτοπου πούλησε πάνω από 600.000 αντίτυπα στην Αμερική, ένα ρεκόρ που έχει κάνει μόνο το «Star Wars» της Marvel Comics το 2015 (πλέον έχει φτάσει τις 620.000, και συνεχίζει), να πούμε ότι ο τόμος των 128 σελίδων (με διαστάσεις 17 x 26 εκατοστά) από τις Εκδόσεις Anubis είναι άριστα τυπωμένος, σε εξαιρετικό χαρτί, και επιμελημένος όσο πρέπει. Πολύ καλή, πολύ επαγγελματική δουλειά γενικά, που θα την εκτιμήσετε. Ωραία και η μετάφραση από τον Ορέστη Μανούσο. Οι φαν να προμηθευτείτε άφοβα το βιβλίο. Αρκεί, φυσικά, να είστε άνω των 18 ετών: το περιεχόμενο του κόμικς είναι αυστηρώς ακατάλληλο ελέω graphic content.

 

brzrkr_cover_1.jpg

 

Πηγή

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.