Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ


nikolas12

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις

Τίτλος:
ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ (Η)
Σενάριο/Kείμενα:
Bruno Pinto
Σχέδιο:
Quico Nogueira
Hμερ. έκδοσης:
07-09-2021
Εξώφυλλα:
1 + 1 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ ΛΙΣΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Τεύχη:
1
Κατηγορία:
Αυτοτελές
Είδος εντύπου:
Κόμικ
Βιβλιοδεσία:
Ράχη με μαλακό εξώφυλλο
Περιεχόμενο:
Κοινωνικό
Μέγεθος:
21.0 x 28.0
Σελίδες:
84
Χρώμα:
Έγχρωμο (ΕΓΧ)
Μετάφραση:
Γαβριηλ Τομπαλιδης
Lettering:
Τίνα Χελιώτη
Χρωματισμός:
Nuno Duarte
Επιμέλεια:
Λεωκράτης Ανεμοδουράς
ISBN:
978-618-2060-64-3
Ονομαστική τιμή:
8 €

  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  380
  • Content Count:  3846
  • Reputation:   34882
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  259
  • With Us For:  2023 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  28

PROKLISIKLIMATISALLAGIS_0001.jpg  PROKLISIKLIMATISALLAGIS_0001z.jpg

 

Λίγα λόγια από την εκδοτική:

 

Όλα τα έσοδα από το συγκεκριμένο κόμικς θα διατεθούν για τους πυρόπληκτους των πυρκαγιών που συνεχίζουν να πλήττουν τη χώρα μας από τις 5 Αυγούστου 2021.

 

Τα χρήματα θα διατεθούν μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Το κόμικς είναι επιδοτούμενο από το πρόγραμμα Bridging European and Local Climate Action (BEACON). Σκοπός του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της συνεργασίας με σκοπό την ενίσχυση της δράσης πέρα από τα σύνορα κάθε χώρας, για την προστασία του κλίματος σε τοπικό, εθνικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο, ούτως ώστε να επιτευχθεί η Συμφωνία του Παρισιού που υπεγράφη το 2016. Το πρόγραμμα BEACON χρηματοδοτείται από το European Climate Initiative (EUKI). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το BEACON και το EUKI, επισκεφτείτε τον ιστότοπο www.euki.de/ euki-projects/beacon.

 

Σε αυτό το βιβλίο απεικονίζεται το ταξίδι που έκανε η Sofia γυρίζοντας την Ευρώπη με το τρένο μαζί με τον μικρό αδερφό της, Gabriel. Το ταξίδι αυτό έγινε προκειμένου να εμβαθύνει στα πλαίσια της εργασίας της, στα αίτια και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής αλλά και στο πως, εμείς οι Ευρωπαίοι, μπορούμε να εργαστούμε για ένα μέλλον περισσότερο φιλικό προς το περιβάλλον. Επισκέφτηκαν διάφορα μέρη, χώρες και ανθρώπους —ένας μάλιστα από τους σταθμούς τους είναι και η Ελλάδα και συγκεκριμένα το Μάτι, όπου συνομίλησαν με ανθρώπους που βίωσαν από πρώτο χέρι την τραγωδία που έλαβε χώρα στις 23 Ιουλίου 2018—, λαμβάνοντας απαντήσεις  που αφορούν ολόκληρη την ανθρωπότητα. Συνάντησαν ανθρώπους από διαφορετικούς πολιτισμούς που τους ενθάρρυναν να μπουν στη θέση τους και να ξανασκεφτούν σχετικά με το τι είναι εφικτό. Η διαδρομή αυτή ενίσχυσε την αντίληψή τους ότι η κλιματική αλλαγή είναι πολύπλοκη και πραγματική, όμως αυτοί οι άνθρωποι, οι κοινότητες και οι πόλεις, μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στο να περιοριστούν οι επιπτώσεις της.

 

Ζούμε σε καιρούς ξεχωριστούς και απρόβλεπτους που βρίθουν προκλήσεων και δυνατοτήτων. Ιδίως τα τελευταία δύο χρόνια, πολλοί νέοι ένωσαν τις φωνές τους για να απαιτήσουν αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται την κλιματική αλλαγή οι πολιτικοί και αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις. Χρησιμοποιώντας ζωγραφιές και γραπτά μηνύματα, φωνάζοντας συνθήματα και διαδηλώνοντας στους δρόμους, συνεχίζουν να  κάνουν τη φωνή τους να ακούγεται. Αυτό το κόμικς ακολουθεί το παράδειγμά τους, με την ελπίδα πως θα μεταδοθεί το πνεύμα της ευρωπαϊκής συνεργασίας και ανταλλαγής ιδεών για την κλιματική αλλαγή σε ένα ευρύτερο κοινό. Ελπίζουμε, αυτό το κόμικς να σας ενθαρρύνει να γνωρίσετε άλλες ευρωπαϊκές πραγματικότητες, βάζοντας  με αυτόν τον τρόπο ένα μικρό λιθαράκι στη μετάβαση προς έναν κόσμο χωρίς εκπομπές αέριων του θερμοκηπίου. 

 

Σχολιασμός της έκδοσης:

 

Δεν ξέρω αν ήταν μία προγραμματισμένη έκδοση ή αν τα αντανακλαστικά του Μικρού Ήρωα τόσο γρήγορα όσο μας έχει συνηθίσει, ωστόσο η εκδοτική στα μέσα του Αυγούστου ανακοίνωσε την έκδοση αυτού του κόμικ με στόχο τα έσοδα του να διατεθούν για την υποστήριξη των πυρόπληκτων από τις πυρκαγιές που ξέσπασαν στη χώρα τον προηγούμενο μήνα. Το κόμικ όπως λέει και η εκδοτική είναι επιδοτούμενο από ευρωπαϊκά προγράμματα που αφορούν την ευαισθητοποίηση των πολιτών γύρω από το περιβάλλον και έχει στόχο να τους προβληματίσει και να τους ενεργοποιήσει σχετικά με τον κίνδυνο της κλιματικής αλλαγής.

 

Η ιστορία είναι σε μεγάλο βαθμό πραγματική, με λίγα πράγματα να έχουν αλλάξει και αφηγείται το ταξίδι της Σοφία και του αδερφού της Gabriel σε διάφορες χώρες όπου συζητούσαν με ανθρώπους σχετικά με το περιβάλλον, την αλλαγή του κλίματος και τις καταστροφές που έχει σαν αποτέλεσμα. Μάλιστα όπως αναφέρεται, σταθμό αποτελεί και η Ελλάδα λόγω της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι. 

 

Η έκδοση είναι η κλασική, μεγάλου μεγέθους του Μικρού Ήρωα, με γυαλιστερό εξώφυλλο και με τις στάνταρ προδιαγραφές που τηρεί η εκδοτική. Αν και συνολικά, δεν ενθουσιάστηκα με την ιστορία, είναι ένα κόμικ, τα έσοδα του οποίου διατίθενται για έναν όμορφο σκοπό και γι' αυτό και μόνο θα το στήριζα, μπράβο στις εκδόσεις Μικρός Ήρως για την κίνηση. Καλό διάβασμα σε όλους :) 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.