Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ένα κόμικ για την ενίσχυση των πυρόπληκτων [Καποδίστρια Τατιάνα, news247.gr, 10/09/2021]


ramirez

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  2298
  • Group:  Members
  • Topic Count:  1596
  • Content Count:  5019
  • Reputation:   34448
  • Achievement Points:  5027
  • Days Won:  14
  • With Us For:  6160 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το άλμπουμ "Η πρόκληση της κλιματικής αλλαγής" θα διαθέσει όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του στους πυρόπληκτους των πρόσφατων καταστροφών.

 

 

02.thumb.jpg.a2f470cf1d143d0c7aff7daa8edd808a.jpg

 

 

Το μοναδικό παράπλευρο κέρδος από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές που αφάνισαν πάνω από 1.200.000 στρέμματα φέτος το καλοκαίρι, είναι οι ασίγαστες πρωτοβουλίες υποστήριξης και ουσιαστικής αλληλεγγύης από οργανισμούς, οργανώσεις πολιτών, ΜΚΟ, ιντερνετικές ομάδες, παρέες ή ακόμα και μεμονωμένα άτομα. Σε αυτό το αλληλέγγυο πλαίσιο, μόλις κυκλοφόρησε ένα κόμικ – σε μορφή προσεγμένου άλμπουμ –, που ό,τι βγάλει από τις πωλήσεις του θα το διαθέσει στους πυρόπληκτους του Αυγούστου μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Ο λόγος για το θεματολογικά καραεπίκαιρο «Η πρόκληση της κλιματικής αλλαγής» των Mπρούνο Πίντο, Κίκο Νογκέιρα, Νούνο Ντουάρτε που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μικρός Ήρως.

 

Μέσα από ζωηρά χρώματα και ευρωπαϊκής αισθητικής σκίτσο, το γραφιστικό αυτό μυθιστόρημα αφηγείται την ιστορία της νεαρής Σοφίας, που γυρίζει την Ευρώπη με τρένο παρέα με τον μικρό αδελφό της Γκάμπριελ. Ο λόγος του ταξιδιού είναι η ολοκλήρωση μιας εργασίας της που διερευνά τα αίτια και φυσικά τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής – που πλέον έχει γίνει κρίση κανονική. Είναι αυταπόδεικτο πόσο η αναζήτηση της Σοφίας και του Γκάμπριελ σχετίζεται με τις φετινές δικές μας πυρκαγιές και τις επιπτώσεις τους… Μάλιστα, καθώς τα δυο αδέλφια εξετάζουν τι κάνουν, και κυρίως τι παραπάνω θα μπορούσαν να κάνουν οι Ευρωπαίοι για ένα πιο φιλικό περιβάλλον, ταξιδεύουν και στην Ελλάδα, συγκεκριμένα στο Μάτι, όπου συνομιλούν με ανθρώπους που βίωσαν από πρώτο χέρι την τραγωδία της 23ης Ιουλίου 2018.

 

 

01.thumb.jpg.054cd35930737be1d322523654ebb41d.jpg

 

 

Αξίζει να σημειωθεί πως «Η πρόκληση της κλιματικής αλλαγής» επιδοτείται από το πρόγραμμα Bridging European and Local Climate Action (BEACON). Σκοπός του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της συνεργασίας και η ενίσχυση της δράσης μεταξύ των χωρών για την προστασία του κλίματος σε τοπικό, εθνικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο, ούτως ώστε να τηρηθεί η Συμφωνία του Παρισιού που υπεγράφη το 2016. Το πρόγραμμα BEACON χρηματοδοτείται από το European Climate Initiative (EUKI).

 

Πληροφορίες: «Η πρόκληση της κλιματικής αλλαγής» των Mπ. Πίντο, Κ. Νογκέιρα, Ν. Ντουάρτε, εκδόσεις «Μικρός Ήρως», τιμή 8€.

 

 

 

 

Και το σχετικό link...

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.