Μετάβαση στο περιεχόμενο

RETURN OF WOLVERINE [ CHARLES SOULE - STEVE MCNIVEN - DECLAN SHALVEY ]


nikolas12

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  383
  • Content Count:  3878
  • Reputation:   35245
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  259
  • With Us For:  2051 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  28

clean.jpg

 

Σε mood Wolverine κινήθηκα αυτές τις μέρες και γιατί όχι, είναι ο δεύτερος αγαπημένος Marvel χαρακτήρας πίσω από αυτόν που δεν έχω σταματήσει να πρήζω για το πόσο μου αρέσει. Με το Return of Wolverine του 2018 κλείνει μία τριλογία γραμμένη από τον Charles Soule, η οποία ξεκίνησε με το Death of Wolverine, συνεχίστηκε με το Hunt of Wolverine που σας παρουσίασα και τελειώνει με το Return of Wolverine. Το πρώτο και το τρίτο τα έχουμε δει και στα ελληνικά από την Anubis.

 

clean (1).jpg

 

Διαβάζοντας αυτές τις μέρες ωστόσο διαπίστωσα πόσο απαραίτητο είναι το Hunt για την πλήρη κατανόηση της ιστορίας. Στο Return of Wolverine δε μαθαίνουμε πως ο Wolverine καταφέρνει να βγει από το αδαμάντιο, ούτε πως επιστρέφει στη ζωή. Η επιστροφή του είναι ουσιαστικά μία καινούρια πρώτη ιστορία για τον ήρωα προκειμένου να μετά από αυτή τη σόλο περιπέτεια να ενταχθεί ξανά στους X-Men. Σε αυτόν τον τόμο λοιπόν ο Λυκομάτης επιστρέφει προκειμένου να αντιμετωπίσει μία οργάνωση την Soteira και πιο συγκεκριμένα την αρχηγό της, την Persephone. Μαζί με μία γυναίκα, την Ana της οποίας ο γιος κρατείται από την οργάνωση Soteira, ο ήρωας ξεκινάει ένα μεγάλο ταξίδι προς τις εγκαταστάσεις της οργάνωσης και για να αντιμετωπίσει την Persephone, της οποίας βλέπει αρκετά οράματα.

 

Return+of+Wolverine+1+2.jpg

 

Αρχικά έχουμε εννοείται και X-Men, οι οποίοι μέσω του Cerebro ανακαλύπτουν ξανά τον παλιό τους φίλο, ωστόσο μέσω ενός πλάνου της Persephone ο Wolverine θα βρεθεί να παλεύει με την παλιά του ομάδα, ενώ ταυτόχρονα όλη η ιστορία διάσωσης των ανθρώπων που πειραματίζεται η Soteira αρχίζει σιγά σιγά να ανατρέπεται με διάφορες πλεκτάνες που έχει στήσει η επίσης μεταλλαγμένη Persephone και την οποία θα πρέπει να κερδίσει ο Wolverine. Αυτό που είναι πολύ ωραίο είναι ότι βλέπουμε διάφορες εσωτερικές σκέψεις και οράματα που βλέπει ο Wolverine και έχουν να κάνουν με παλαιότερες εκδοχές του χαρακτήρα σε άλλα κόμικ όπως ο Wolverine με την κίτρινη στολή ή ο Wolverine σαν Weapon X αποτίοντας φόρο τιμής σε διάφορες περιόδους του.

 

25.jpg  Return-of-Wolverine-1-spoilers-7.jpg

 

Ο Steve McNiven, κλασικός σχεδιαστής για Wolverine, αφού έχει σχεδιάσει και το Old Man Logan, μία από τις κορυφαίες ιστορίες του Λυκομάτη, επιστρέφει μετά το Death of Wolverine για δύο εκ των πέντε τευχών, ενώ για τα τρία μεσαία τεύχη επιστρατεύεται ο Ιρλανδός Declan Shalvey. Και οι δύο κάνουν πολύ ωραία δουλειά και μπορώ να πω ότι ο άγνωστος Ιρλανδός μου άρεσε και σε κάποιες λεπτομέρειες παραπάνω, αφού έχει πολύ καθαρό σχέδιο. 

 

Return-of-Wolverine-featured.jpg

 

Σε γενικές γραμμές όμως δεν ενθουσιάστηκα καθόλου με την ιστορία και συνεχίζω να πιστεύω ότι η καλύτερη της τριλογίας είναι το Death of Wolverine. Δεν είναι κάποιο στοιχείο που θα την αφήσει κλασική, ούτε σου εξάπτει τη φαντασία με την ποιότητα της. Είναι ωραίος, βίαιος Wolverine σε ευφάνταστες στιγμές μάχης, αλλά δεν έχει να δώσει το κάτι παραπάνω, κάτι συγκινητικό ή κάτι εξαιρετικό για να σε κερδίσει.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.