Μετάβαση στο περιεχόμενο

JUSTICE LEAGUE VS SUICIDE SQUAD [ JOSHUA WILLIAMSON - VARIOUS ]


nikolas12

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  380
  • Content Count:  3846
  • Reputation:   34880
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  259
  • With Us For:  2023 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  28

A1yBCUXZlXL.jpg

 

Γενικά για την ιστορία

 

09.jpg

 

Ένα ακόμα event της DC, το Justice League vs Suicide Squad θα αναλύσουμε σήμερα. Το συγκεκριμένο crossover κυκλοφόρησε το 2017 όταν το νέο λανσάρισμα τίτλων της DC, το DC Rebirth είχε γίνει μόλις ένα χρόνο πριν και νέες δημιουργικές ομάδες είχαν μπει στο παιχνίδι. Επίσης το 2017 η Suicide Squad είχε ανεβάσει πολύ τη δημοτικότητα της ως ομάδα λόγω της ομώνυμης ταινίας του DCEU που ανεξαρτήτως αν ήταν καλή ή κακή έκανε τους χαρακτήρες πιο περιζήτητους, ενώ ταυτόχρονα όλοι προετοιμαζόντουσαν για το Justice League πριν καταλήξει το πετσοκομμένο αποτέλεσμα που είδαμε στους κινηματογράφους.

 

9781401274788.jpg

 

Παρ' όλα αυτά η ιδέα της DC Comics ήταν να φέρει τις δύο ομάδες σε σύγκρουση με μία μίνι σειρά έξι τευχών που βγήκαν από το Φεβρουάριο έως το Μάρτιο του 2017 με τον Joshua Williamson, γνωστό κυρίως για τη δουλειά του στον τίτλο του Flash να αναλαμβάνει το σενάριο και διαφορετικά δυνατά ονόματα της εταιρείας όπως ο Jason Fabok και ο Jesus Merino το σχέδιο.

 

Η υπόθεση και το σενάριο

 

images (1).jpg

 

Ουσιαστικά αυτό που έχουμε είναι το κλασικό μοτίβο σύγκρουσης δύο ομάδων, όταν και οι δύο πλευρές είναι σε θεωρητικό βαθμό καλές. Το μοτίβο αυτό που ακολουθείται και σε κόμικ και σε ταινίες όπως το Batman v Superman λέει ότι οι δύο αντίπαλοι συγκρούονται μέχρι να καταλάβουν πως πίσω από όλα κρύβεται μία ακόμα μεγαλύτερη απειλή. Έτσι στα δύο πρώτα τεύχη, έχουμε νωρίς νωρίς τη μάχη μεταξύ της Λεγεώνας και της Ομάδας Αυτοκτονίας, γρήγορα όμως οι δύο ομάδες θα δουν πως πίσω από όλα κρύβεται ο μυστηριώδης Max Lord που έχει μαζέψει τη δική του ομάδα υπερκακών όπως ο Lobo και ο Johnny Sorrow με την Amanda Waller να αποκαλύπτει ακόμα περισσότερες πληροφορίες για εκείνους.

 

images.jpg

 

Το σενάριο δυστυχώς είναι πάρα πολύ basic από την αρχή μέχρι το τέλος. Η βασική πλοκή ακολουθεί την κλασική πεπατημένη, ενώ ο Williamson ρίχνει το βάρος του στη δράση και αφήνει στην άκρη τους πολλούς διαλόγους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην εξελίσσει τους καλούς του και ταυτόχρονα να μην υποστηρίζει αρκετά και τους κακούς κάνοντας τους να φαίνονται περισσότερο απειλητικοί. Προσπαθεί με κάποιες ανατροπές να αντιστρέψει το κλίμα, αλλά πιο πολύ μοιάζει με προσπάθεια διεύρυνσης της ιστορίας παρά σαν φυσική ροή της. Βέβαια δε θα κρύψω ότι ο Williamson κρύβει μία πάρα πολύ καλή τελευταία ανατροπή στο τέλος του τόμου, αλλά δε φτάνει για να εντυπωσιαστείς, περισσότερο σετάρει ιστορίες της Suicide Squad.

 

Σχέδιο από διαφορετικούς συντελεστές

 

justice-league-vs-suicide-squad_7ycv.jpg

 

Χωρίς να θέλω να περιαυτολογήσω, θεωρώ ότι έχω διαβάσει αρκετά κόμικ της DC, ώστε να μπορώ να διαπιστώσω την ανισότητα μεταξύ των σχεδιαστών που βρίσκονται εδώ. Και γενικά στα crossovers είμαι υπέρ ενός καλού σχεδιαστή που τους σχεδιάζει όλους καλά ή έστω 2-3 με κοινή αισθητική παρά διαφορετικός σχεδιαστής σε κάθε τεύχος. Όταν λοιπόν ξεκινάει το πρώτο τεύχος και είναι σχεδιασμένο από τον Jason Fabok, πιθανώς τον καλύτερο penciller της DC αυτή τη στιγμή, μετά όταν πας στον συμπαθή μεν, αλλά κατώτερο Tony S. Daniel λογικό να σου φανεί αμέσως η διαφορά. Προς το τέλος πάντως εξισορροπεί αυτό και δεν καταλαβαίνεις τόσο τις διαφορές.

 

rssnvs3ly08y.jpg

 

Η μεγάλη βαρύτητα έχει δοθεί στις μάχες μεταξύ Justice League, Suicide Squad και κακώς και όλοι οι pencillers παραδίδουν κάτι πολύ όμορφο σαν αποτέλεσμα με πολλούς ήρωες να παίρνουν το spotlight, πολλά εντυπωσιακά δισέλιδα καρέ και μεγάλα, πεντακάθαρα πάνελ που εντυπωσιάζουν τον αναγνώστη. Από αυτήν την άποψη, δεν έχω κανένα παράπονο πραγματικά.

 

Τελικός απολογισμός

 

the-suicide-squad-vs-the-justice-league-1.png

 

Δεν ενθουσιάστηκα και επειδή πρόσφατα βγήκε από την Anubis, θεωρώ ότι πραγματικά υπήρχαν πολύ καλύτερες πρόσφατες ιστορίες της DC που μπορούσε να διαλέξει αντί αυτής. Δεν είναι κακή, αλλά το εκπληκτικό σχέδιο δεν το υποβοηθά το υποτονικό και ανά σημεία προβλέψιμο σενάριο του Williamson που γενικά είναι ένας πολύ καλός συγγραφέας και καταλαβαίνω γιατί τον επέλεξαν. Από εκεί και μετά, περί ορέξεως, ο καθένας διαβάζει και κρίνει αν του άρεσε ή όχι.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.