Μετάβαση στο περιεχόμενο

THE PUNISHER KILLS THE MARVEL UNIVERSE [GARTH ENNIS - DOUG BRAITHWAITE]


nikolas12

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  383
  • Content Count:  3878
  • Reputation:   35244
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  259
  • With Us For:  2051 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  
  • Age:  28

10343._SX1600_QL80_TTD_.jpg

 

Μιας και έχω αρκετό καιρό να πιάσω μία ξένη έκδοση για παρουσίαση, είπα σήμερα να μιλήσω για ένα κόμικ-σφηνάκι που διαβάζεται ευχάριστα. Ο λόγος για το The Punisher Kills the Marvel Universe των Garth Ennis και Doug Braithwaite. Πρόκειται για ένα κόμικ του 1995 και το σενάριο υπογράφει ο πολύ γνωστός για τις ιστορίες του Τιμωρού, Garth Ennis σε μία περίοδο ωστόσο που δεν είχε γράψει ακόμα την Επιστροφή του (που είδαμε και στη Συλλογή της Marvel) και δεν είχε ξεκινήσει το run του. 

 

Πλοκή - Μία καινούρια Earth

 

2881417.jpg

Η ιδέα του να φέρνεις έναν ήρωα αντιμέτωπο με όλους τους άλλους ήρωες και κακούς και μάλιστα να τους σκοτώνει όλους είναι πολύ δύσκολη να συμβεί στο main continuity. Βασικά δε συμβαίνει ποτέ, γι' αυτό το λόγο τόσο αυτή η ιστορία όσο και το Deadpool Kills the Marvel Universe που βγήκε την προηγούμενη δεκαετία, διαδραματίζονται σε μία τελείως άλλη Earth με διαφορετικό continuity. Βρισκόμαστε λοιπόν στην Earth-95126 και ο Frank Castle είναι πρώην πεζοναύτης και νυν αστυνομικός στη Νέα Υόρκη όπου ζει με την οικογένεια του. Δυστυχώς όμως η γυναίκα του και τα παιδιά του σκοτώνονται σε μία σύγκρουση των Avengers, των X-Men και κάποιων εξωγήινων φυλών και ο Castle που τρέχει στο σημείο μαθαίνει τα νέα, ενώ οι ήρωες δεν παίρνουν την ευθύνη.

 

f3cf8083c966b15137c7473486fa9cbd.jpg

Ο Cyclops προσπαθεί να απολογηθεί, αλλά ο Frank τον πυροβολεί όπως και τον Hawkeye, τη Jubilee και την Kitty Pryde. Καταδικάζεται σε φυλάκιση και δικηγόρος του είναι ο Matt Murdock που σε παιδική ηλικία τον έχει σώσει ο Frank από παιδιά που του έκαναν bullying. Καθώς μεταβαίνει στη φυλακή, ο Castle οδηγείται σε μία έπαυλη και μαθαίνει πως ένας περίεργος κύριος με κατεστραμμένο πρόσωπο ονόματι Kesselring τον βοήθησε με την απόδραση. Μαζί με πολλούς άλλους ανθρώπους, μόνιμα τραυματίες και με κατεστραμμένα πρόσωπα του εξηγούν ότι έχουν πέσει θύματα των συγκρούσεων ηρώων και κακών στο παρελθόν και θεωρούν πως ο ίδιος σαν πεζοναύτης μπορεί να τους βοηθήσει με το σχέδιο τους. Το σχέδιο είναι απλό. Εκείνοι βάζουν πολλά χρήματα και εξοπλισμό. Και ο Frank πολύ απλά σκοτώνει όλους τους ήρωες και κακούς της Γης.

 

005adlkf.png  26242706._SY540_.jpg

 

Έτσι λοιπόν ο Frank θα γίνει ο Punisher και με τη βοήθεια του Microchip (που από πολλές απόψεις μου θυμίζει Lester στο GTA V) θα βρουν με ποιο τρόπο και με ποια τεχνολογικά μέσα θα τους σκοτώσουν όλους. Έτσι με την ωμή του δύναμη, τα έξυπνα σχέδια και τον πλούσιο εξοπλισμό, ο Τιμωρός ξεκινάει τις δολοφονίες όλων όσων θεωρεί ότι φταίνε για το θάνατο της οικογένειας του καθώς και της ομάδας ανθρώπων του Kesselring για να φτάσει σε τραγικά συμπεράσματα.

 

Το σχέδιο

 

26242705._SY540_.jpg  7f39fa31d02373ab56b938a53c5e510a._SX1280_QL80_TTD_.jpg

Σχεδιαστής δεν είναι ο συχνός συνεργάτης του Ennis, Steve Dillon (σχεδιάζει κάποια από τα εξώφυλλα των ανατυπώσεων), αλλά ο Doug Braithwaite και αν τον θυμάστε από κάπου είναι από το Justice του Alex Ross των εκδόσεων Οξύ. Ο Βρετανός είναι εξαιρετικός σχεδιαστής και εδώ τα μολύβια του είναι ξανά δυναμικά, τα πρόσωπα είναι πολύ εκφραστικά και αληθοφανή και το σχέδιο του πλούσιο, ενώ έχει τις κλασικές λεπτές γραμμές χωρίς πολύ μελάνι, κάτι που έχω συνηθίσει στα 90s κόμικ μου. Επίσης το lettering είναι κλασικό και απλό και δε διαφοροποιείται ανάλογα με το αν μιλάει συγκεκριμένος χαρακτήρας. Παρά τον απαισιόδοξο τόνο, η χρωματική παλέτα είναι πλούσια και τα χρώματα φωτεινά.

 

Τελικός απολογισμός

 

5824592ba715f5875c5ab5d9e2073756.jpg

 

Το βρήκα σε λίγο κακή ποιότητα και ίσως δε μπορώ να το κρίνω 100%. Από εκεί και πέρα είναι κομικάκι με το ζόρι 50 σελίδων, το οποίο διαβάζεις καθαρά για να δεις μία ιστορία από μία διαφορετική Earth, προσωπικά αυτές οι Elseworlds ιστορίες με κερδίζουν αν έχουν πρωτότυπη ιδέα. Το σενάριο του Ennis είναι κλασικά πολύ ωραίο και το σχέδιο ικανοποιητικότατο, άρα αν θες να διαβάσεις μία ακόμα Punisher ιστορία, why not; :) 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.