Μετάβαση στο περιεχόμενο

HOUSE OF X: ΟΙΚΟΣ ΤΟΥ X


nikolas12

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις

Τίτλος:
HOUSE OF X: ΟΙΚΟΣ ΤΟΥ X
Σενάριο/Kείμενα:
Jonathan Hickman
Σχέδιο:
Peppe Larraz, R.B Silva
Σχέδιο εξωφύλλου:
Peppe Larraz, R.B Silva, Marte Gracia
Hμερ. έκδοσης:
25-06-2021
Εξώφυλλα:
2 + 2 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ ΛΙΣΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Τεύχη:
2
Κατηγορία:
Σειρά/Συνεχόμενα
Είδος εντύπου:
Κόμικ
Βιβλιοδεσία:
Ράχη με μαλακό εξώφυλλο
Περιεχόμενο:
Υπερηρωικό
Μέγεθος:
17.0 x 26.0
Σελίδες:
224
Χρώμα:
Έγχρωμο (ΕΓΧ)
Μετάφραση:
Χρήστος Κανελλόπουλος
Lettering:
Clayton Cowles
Χρωματισμός:
Marte Gracia
Επιμέλεια:
Χρήστος Τσέλιος
Πρωτότυπος τίτλος:
House of X #1-6. Powers of X #1-6
Προέλευση:
Αμερικανική
ISBN:
978-960-623-296-1
Ονομαστική τιμή:
24,40€

  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  380
  • Content Count:  3846
  • Reputation:   34881
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  259
  • With Us For:  2023 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  28

OIKOSTOUX_0001.jpg  OIKOSTOUX_0001z.jpg   OIKOSTOUX_0002.jpgOIKOSTOUX_0002z.jpg

 

Σύνοψη από την εκδοτική Τόμου 1

 

summer_reviews_2019_comic_0001.0.jpg

 

Η επόμενη μεγάλη εξέλιξη των X-Men!

 

“Όσο εσείς κοιμόσασταν ο κόσμος άλλαξε.” Με αυτά τα λόγια ο Καθηγητής Χ ανακοινώνει στην ανθρωπότητα το νέο μεταλλαγμένο έθνος του Κρακόα. Είναι ένα ασφαλές καταφύγιο για όλους τους Χόμο σουπέριορ, με τους δικούς του νόμους και γλώσσα. Ως αντάλλαγμα για την αναγνώριση από τη διεθνή κοινότητα θα προσφέρει στην ανθρωπότητα μεγάλα επιστημονικά επιτεύγματα, δημιουργήματα της μοναδικής χλωρίδας του Κρακόα. Όμως η εποχή της συνύπαρξης έχει τελειώσει. Το παλιό όνειρο πέθανε ― τώρα είναι η ώρα για ένα καινούργιο. Και οι πράξεις του Εξέιβιερ θα έχουν αντίκτυπο εκατό -ακόμα και χίλια- χρόνια στο μέλλον!

 

Τι είναι ο Οίκος του X και πως φτάσαμε σε αυτό το κόμικ

 

POWEROFX2019001_DC11.0.jpg

 

Είχα κάνει ένα αφιέρωμα στον συγγραφέα Jonathan Hickman και αυτό που ανέφερα είναι πως το 2015 ο Hickman μετά το Secret Wars φεύγει από τη Marvel και επιστρέφει τέσσερα χρόνια αργότερα. Αν και είχε ασχοληθεί με crossovers, Avengers, Fantastic Four δεν είχε πιάσει κάποιον τίτλο των X-Men 100% μόνος του. Η επιστροφή του λοιπόν σηματοδοτεί και μία νέα, πολύ σημαντική αρχή για τον κόσμο των μεταλλαγμένων όπως τον ξέραμε στη Marvel. Όλοι οι τίτλοι των X-Men ακυρώνονται (Uncanny X-Men, Mr. and Mrs. X, X-Force, X-23, και Age of X-Man) και αποφασίζεται να μπουν σε μία καινούρια εποχή με πολλούς νέους τίτλους, ένα relaunch που ονομάστηκε Dawn of X.

 

POWERSOFX2019001_int_30_copy.jpg

 

To Dawn of X σήμαινε καινούριους τίτλους, ολοκαίνουριες δημιουργικές ομάδες στον κάθε ένα με τον Hickman να λειτουργεί ως προϊστάμενος όλων, να φιλτράρει και να δίνει ιδέες και να επιβλέπει κάθε μεριά του project με τον ίδιο να αποκαλείται πλέον Head of X. Ενδεικτικά οι σειρές που ξεκίνησαν ήταν οι X-Men και οι New Mutants (σε σενάριο του ίδιου του Hickman), καθώς και τα Marauders, Excalibur, X-Force, Fallen Angels, Wolverine, Cable, Helions, X-Factor με το project να ξεκινάει τον Οκτώβριο του 2019 και να συνεχίζεται με τεράστια επιτυχία έως σήμερα με πολύ καλές πωλήσεις, crossovers και νέες ιστορίες. Πως όμως θα γινόταν η εκκίνηση του παρά με μία πάρα πολύ καλή ιστορία προκειμένου να γίνει το αρχικό launch;

 

Ο Οίκος του Χ, οι Δυνάμεις του Χ και η σειρά διαβάσματος τους

 

House-of-X-03.png

 

Και εδώ λοιπόν έρχεται ο Hickman ως συγγραφέας με δύο ολοκαίνουριες σειρές έξι τευχών, τα House of X και Powers of X, στα ελληνικά Οίκος του X και Δυνάμεις του X αντίστοιχα. H κάθε σειρά έχει διαφορετικό σχεδιαστή, αλλά το reading order τους είναι λίγο πιο περίπλοκο, αφού δεν χρειάζεται να διαβάσει κάποιος τα έξι τεύχη του Οίκου και μετά τα έξι τεύχη του Δυνάμεις, αλλά πάει ως εξής: Ο1, Δ1, Ο2, Δ2, Δ3, Ο3, Ο4, Δ4, Ο5, Δ5, Ο6, Δ6 με το αρχικό γράμμα να αναφέρει τη σειρά και τον αριθμό το εκάστοτε τεύχος. Αν ανησυχείτε που στον πρώτο τόμο της Anubis αναγράφεται το Οίκος του Χ στο εξώφυλλο, τότε μη φοβάστε ότι πρέπει να περιμένετε τον δεύτερο για να τα διαβάσετε με τη σειρά διότι η Anubis τα έχει βάλει στην έκδοση τους με την ολόσωστη σειρά που διαβάζονται, άρα ο πρώτος τόμος δεν είναι τα έξι τεύχη του Οίκου, αλλά τα τρία πρώτα του Οίκου και τα τρία πρώτα των Δυνάμεων :) 

 

8d5f9405-ccb7ec41-48fb-48ff-9321-1511fb63f974.jpeg

 

Ο Οίκος του Χ αφηγείται γεγονότα τα οποία συμβαίνουν εντός ενός μήνα και αφορούν καθαρά τους X-Men, αφού τα πράγματα αλλάζουν συνεχώς και ο Professor X αποφασίζει ότι έχει ένα ολοκαίνουριο πλάνο για την κοινότητα των μεταλλαγμένων. Το Δυνάμεις του Χ από την άλλη αφηγείται την ιστορία των μεταλλαγμένων στο σύμπαν της Marvel και έχει πολλές αναφορές σε timelines. Ωστόσο και εδώ έχουν φροντίσει, αφού ενδιάμεσα σε κάθε τεύχος, υπάρχουν διάφορα σχεδιαγράμματα, εικόνες και σχέδια με επεξηγήσεις και αναφορές γύρω από το timeline και το που βρισκόμαστε. Η σειρά ξεκινάει με εμφανέστατο στόχο να κάνει πολύ σημαντικό χαρακτήρα τη Moira Mctaggert και ταυτόχρονα κάνει επιτέλους τον Magneto και τον Professor X να λύσουν τις ιδεολογικές διαφορές, ενώ αποφασίζουν για το μέλλον των μεταλλαγμένων και τη θέση τους στο υπάρχον σύμπαν. Οι δύο ιστορίες έχουν κοινές σεναριακές "ραφές", γι' αυτό και το reading order τους είναι περιπλεγμένο.

 

Δύο σχεδιαστές, απολαυστικό σχέδιο σε κάθε σελίδα

 

Powers-Of-X-2-1.jpg

 

Δεν είχα ιδέα για τον Pepe Larraz και τον R.B Silva πριν πιάσω την ιστορία, αλλά δηλώνω κατενθουσιασμένος και με τους δύο. Σε πολλούς χαρακτήρες τα redesigns είναι άψογα, κάθε καρέ έχει λεπτομέρεια και δε νιώθεις ότι μπουκώνεται και θα έλεγα ότι δε μπορώ να ξεχωρίσω τον έναν από τον άλλον στο ποιος μου άρεσε περισσότερο. Σχέδιο σύγχρονο, με φρέσκιες πινελιές και τεχνοτροπίες, σέβεται το παρελθόν τον μεταλλαγμένων, αλλά ταυτόχρονα τους οδηγεί σε μία νέα εποχή παίρνοντας διαφορετικές επιρροές από είδη κόμικ και βγάζοντας ένα φανταστικό αποτέλεσμα. Ο Silva να πούμε πως έμεινε και ως ένας εκ των τεσσάρων (!!!) σχεδιαστών της κύριας σειράς X-Men που ξεκίνησε μετά το House of X/Powers of X, ενώ ο Larraz επέστρεψε για το περσινό crossover X of Swords. 

 

apocalypse-horsemen-powers-of-x-1183973.jpeg

 

Ειδική αναφορά πρέπει να κάνουμε και στον χρωματισμό που είναι κοινός και στους δύο τίτλους από τον Marte Gracia. Ευφάνταστος χρωματισμός, με μία πολύ πλούσια παλέτα, αλλά αυτό που μου αρέσει είναι ότι έχει αντιληφθεί τη σοβαρότητα της ιστορίας και γι' αυτό χρησιμοποιεί αρκετά σκοτεινές αποχρώσεις και σε λίγες μόνο σκηνές που είναι πιο χαλαρές, κάνει τα χρώματα περισσότερο φωτεινά προκειμένου να "αναπνεύσει" και λίγο ο αναγνώστης ανάμεσα σε όσα γίνονται.

 

Η έκδοση και τελικός απολογισμός

 

markbrookspromo.jpg

 

Η επιλογή της Anubis να εκδώσει αυτούς τους δύο τίτλους είναι φανταστική πραγματικά. Μία ιστορία που κυκλοφόρησε πρόσφατα, με πολύ μεγάλο buzz στην Αμερική και ως επί το πλείστον διθυραμβικά σχόλια από κριτικούς και κοινό, ήρθε επιτέλους και στη γλώσσα μας. Η έκδοση είναι χορταστικότατη με 224 σελίδες, το σύνηθες μέγεθος των κόμικ της Anubis και τη γνωστή ποιότητα στο εσωτερικό. Ελπίζω λίαν συντόμως να έρθει και το δεύτερο μέρος και να έχουμε την ιστορία ολοκληρωμένη στο ράφι μας. Προσωπικά πιστεύω ότι θα με βοηθήσει πολύ στο να πιάσω από την αρχή όοοοολο το Dawn of X και να φτάσω μέχρι και σήμερα, αλλά αυτό είναι μακροχρόνιο πλάνο. Καλή ανάγνωση σε όλους :) 

 

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον @hudson για την προσφορά του τεύχους προκειμένου να σκαναριστεί και να παρουσιαστεί καθώς και αρκετών ακόμα κόμικ που θα ανέβουν στη βάση μας λίαν συντόμως!

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  25682
  • Group:  Members
  • Topic Count:  146
  • Content Count:  4224
  • Reputation:   26844
  • Achievement Points:  4270
  • Days Won:  10
  • With Us For:  4236 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Ωραία παρουσίαση. :) Όπως έχω ξαναπει έχω τον σκληρόδετο αγγλικό τόμο που περιέχει και τα 12 τεύχη των HOXPOX και είναι με το εξώφυλλο του ελληνικού τόμου 1. Λογικά δεν θα αγοράσω την ελληνική εκδοχή αλλά πολλά μπράβο που το βγάζουν στα ελληνικά. Από τις ιστορίες των X-Men που προσωπικά με ενθουσίασαν τόσο που την έχω αρκετά ψηλά. Όντως στην Αμερική είχε μεγάλη επιτυχία και ακόμα θυμάμαι το καλοκαίρι του 2019 που όλοι είχαν θεωρίες σε διάφορα ξένα φόρουμ για το τι θα γίνει με την ιστορία κλπ

 

5 ώρες πριν, nikolas12 είπε:

To Dawn of X σήμαινε καινούριους τίτλους, ολοκαίνουριες δημιουργικές ομάδες στον κάθε ένα με τον Hickman να λειτουργεί ως προϊστάμενος όλων, να φιλτράρει και να δίνει ιδέες και να επιβλέπει κάθε μεριά του project με τον ίδιο να αποκαλείται πλέον Head of X. Ενδεικτικά οι σειρές που ξεκίνησαν ήταν οι X-Men και οι New Mutants (σε σενάριο του ίδιου του Hickman), καθώς και τα Marauders, Excalibur, X-Force, Fallen Angels, Wolverine, Cable, Helions, X-Factor με το project να ξεκινάει τον Οκτώβριο του 2019 και να συνεχίζεται με τεράστια επιτυχία έως σήμερα με πολύ καλές πωλήσεις, crossovers και νέες ιστορίες. Πως όμως θα γινόταν η εκκίνηση του παρά με μία πάρα πολύ καλή ιστορία προκειμένου να γίνει το αρχικό launch;

Επίσης να πω ότι τώρα είμαστε στο Reign Of X.

 

5 ώρες πριν, nikolas12 είπε:

Ο Silva να πούμε πως έμεινε και ως ένας εκ των τεσσάρων (!!!) σχεδιαστών της κύριας σειράς X-Men που ξεκίνησε μετά το House of X/Powers of X, ενώ ο Larraz επέστρεψε για το περσινό crossover X of Swords. 

Ο εξαιρετικός Pepe Larraz είναι και ο κύριος σχεδιαστής του νέου X-Men Volume που ήδη από το preview του πρώτου τεύχους φαίνεται υπέροχο και είχε πρόσφατα επιστρέψει και για το Hellfire Gala (X-Men Crossover)

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  35120
  • Group:  Members
  • Topic Count:  2
  • Content Count:  674
  • Reputation:   3545
  • Achievement Points:  675
  • Days Won:  1
  • With Us For:  1641 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  26

Και φυσικά αυτό βρήκε να βγει τώρα που βράζω στον Έβρο...

 

Ελπίζω το Δεύτερο να λέγεται Δυνάμεις του Χ και ελπίζω κάποτε να το βρω και να το πάρω.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  35207
  • Group:  Members
  • Topic Count:  5
  • Content Count:  347
  • Reputation:   2944
  • Achievement Points:  352
  • Days Won:  3
  • With Us For:  1625 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Υπέροχη παρουσίαση για άλλη μία φορά! Έχω ακούσει τόσο καλά λόγια για αυτήν την ιστορία και θα ήθελα πολύ να την διάβαζα, αλλά δυστηχώς λόγω "συλλογή της Χασέτ" δεν το βλέπω να το κάνω στο κοντινό μέλλον. Ίσως κάπου στις γιορτές να τον αγοράσω (πιθανός μαζί και με τον δεύτερο τόμο που θα έχει βγει λογικά μέχρι τότε). Όπως και να 'χει, πολλά μπράβο στην Ανούμπις που έφερε αυτήν την ιστορία στην Ελλάδα. Και αν υπολογίσουμε και την επιμέλεια που έχει κάνει η εκδοτική, όπως αναφέρει ο @nikolas12, τότε πραγματικά μπράβο τους εις το τετράγωνο!

 

On 7/7/2021 στο 4:12 ΠΜ, nikolas12 είπε:

Η σειρά ξεκινάει με εμφανέστατο στόχο να κάνει πολύ σημαντικό χαρακτήρα τη Moira Mctaggert και ταυτόχρονα κάνει επιτέλους τον Magneto και τον Professor X να λύσουν τις ιδεολογικές διαφορές, ενώ αποφασίζουν για το μέλλον των μεταλλαγμένων και τη θέση τους στο υπάρχον σύμπαν.

 

Επίσης, κάτι που έχω διαβάσει (ελπίζω να μην κάνω τρομερό λάθος) είναι ότι...

 

Spoiler

σε αυτήν την ιστορία, αποκαλύπτεται ότι η Μόιρα ΜακΤάγκερτ είναι μεταλλαγμένη.

 

Επεξεργασία από kaneda
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  35781
  • Group:  Members
  • Topic Count:  12
  • Content Count:  417
  • Reputation:   3172
  • Achievement Points:  463
  • Days Won:  2
  • With Us For:  1498 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  
  • Age:  38

Πριν από 1 ώρα, kaneda είπε:

Υπέροχη παρουσίαση για άλλη μία φορά! Έχω ακούσει τόσο καλά λόγια για αυτήν την ιστορία και θα ήθελα πολύ να την διάβαζα, αλλά δυστηχώς λόγω "συλλογή της Χασέτ" δεν το βλέπω να το κάνω στο κοντινό μέλλον. Ίσως κάπου στις γιορτές να τον αγοράσω (πιθανός μαζί και με τον δεύτερο τόμο που θα έχει βγει λογικά μέχρι τότε). Όπως και να 'χει, πολλά μπράβο στην Ανούμπις που έφερε αυτήν την ιστορία στην Ελλάδα. Και αν υπολογίσουμε και την επιμέλεια που έχει κάνει η εκδοτική, όπως αναφέρει ο @nikolas12, τότε πραγματικά μπράβο τους εις το τετράγωνο!

 

 

Επίσης, κάτι που έχω διαβάσει (ελπίζω να μην κάνω τρομερό λάθος) είναι ότι...

 

  Αποκαλύψτε τα κρυμμένα περιεχόμενα

σε αυτήν την ιστορία, αποκαλύπτεται ότι η Μόιρα ΜακΤάγκερτ είναι μεταλλαγμένη.

 

Ναι. Ισχύει και για μένα, η συλλογή της Χασετ είναι ο μοναδικός λόγος που δεν μπορώ να αγοράσω των άλλων εκδόσεων αλλά σίγουρα στο κοντινό ή μακρινό θα είναι στο ράφι μου οπωσδήποτε . Τώρα που μάθαμε για τη μεγαλύτερη επέκταση της Χασετ θα αναγκαστώ να βρω κάπου άλλου χώρο και τις τρεις εκδόσεις. :shit2:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  25682
  • Group:  Members
  • Topic Count:  146
  • Content Count:  4224
  • Reputation:   26844
  • Achievement Points:  4270
  • Days Won:  10
  • With Us For:  4236 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

11 ώρες πριν, kaneda είπε:

Υπέροχη παρουσίαση για άλλη μία φορά! Έχω ακούσει τόσο καλά λόγια για αυτήν την ιστορία και θα ήθελα πολύ να την διάβαζα, αλλά δυστηχώς λόγω "συλλογή της Χασέτ" δεν το βλέπω να το κάνω στο κοντινό μέλλον. Ίσως κάπου στις γιορτές να τον αγοράσω (πιθανός μαζί και με τον δεύτερο τόμο που θα έχει βγει λογικά μέχρι τότε). Όπως και να 'χει, πολλά μπράβο στην Ανούμπις που έφερε αυτήν την ιστορία στην Ελλάδα. Και αν υπολογίσουμε και την επιμέλεια που έχει κάνει η εκδοτική, όπως αναφέρει ο @nikolas12, τότε πραγματικά μπράβο τους εις το τετράγωνο!

 

 

Επίσης, κάτι που έχω διαβάσει (ελπίζω να μην κάνω τρομερό λάθος) είναι ότι...

 

  Απόκρυψη περιεχομένων

σε αυτήν την ιστορία, αποκαλύπτεται ότι η Μόιρα ΜακΤάγκερτ είναι μεταλλαγμένη.

 

 

Για μένα τουλάχιστον  το HOXPOX αξίζει πιο πολύ από τις ιστορίες που έχει η συλλογή.

 

Αυτό που έχεις διαβάσει...

Spoiler

Ισχύει και δεν φαντάζεσαι πόσο σημαντικό είναι! Δεν είναι τόσο απλό.

 

On 7/7/2021 στο 9:18 ΜΜ, O Φρατζάτος είπε:

Ελπίζω το Δεύτερο να λέγεται Δυνάμεις του Χ και ελπίζω κάποτε να το βρω και να το πάρω.

Λογικά θα λέγεται ο Οίκος του Χ Τόμος 2. Έχουν βάλει με τη σειρά πως διαβάζονται τα HOX, POX δεν είναι 2 διαφορετικοί τόμοι. Αλληλοσυνδέονταν τα τεύχη.

 

Κανονικά εφόσον περιέχει και το House Of X και το Powers Of X θα έπρεπε αν λεγόταν Ο Οίκος του Χ - Οι Δυνάμεις του Χ Τόμος 1. :)

Επεξεργασία από ΚΟΜΙΞ
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  32406
  • Group:  Members
  • Topic Count:  57
  • Content Count:  2175
  • Reputation:   21468
  • Achievement Points:  2214
  • Days Won:  57
  • With Us For:  2323 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  
  • Age:  43

11 λεπτά πριν, ΚΟΜΙΞ είπε:
20 ώρες πριν, O Φρατζάτος είπε:

Ελπίζω το Δεύτερο να λέγεται Δυνάμεις του Χ και ελπίζω κάποτε να το βρω και να το πάρω.

Λογικά θα λέγεται ο Οίκος του Χ Τόμος 2. Έχουν βάλει με τη σειρά πως διαβάζονται τα HOX, POX δεν είναι 2 διαφορετικοί τόμοι. Αλληλοσυνδέονταν τα τεύχη.

 

Κανονικά εφόσον περιέχει και το House Of X και το Powers Of X θα έπρεπε αν λεγόταν Ο Οίκος του Χ - Οι Δυνάμεις του Χ Τόμος 1

Μέσα στον τόμο αναφέρονται και οι δύο τίτλοι, τώρα στο εξώφυλλο γιατί έχουν μόνο το "Οίκος του Χ" δεν το ξέρω!

Επεξεργασία από hudson
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  277
  • Group:  Root Admin
  • Topic Count:  1671
  • Content Count:  28465
  • Reputation:   190010
  • Achievement Points:  27559
  • Days Won:  758
  • With Us For:  6341 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  51

Έχω διαβάσει το πρωτότυπο. Με δεδομένο το ότι τα έχω βαρεθεί τα υπερηρωικά των DC/Marvel, είναι ενδεικτικό της ποιότητας ιστορίας και σχεδίου ότι κατόρθωσα να το τελειώσω :) Από εκεί και πέρα, προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Όλα όσα έχουμε διαβάσει στο παρελθόν όπου έχουν γραφτεί τόσα από το 1963 και την πρώτη εμφάνιση των μεταλλαγμένων, που υπάρχουν πάρα πολλά που δεν κολλάνε. Το κάνει με ένα πανέξυπνο τρόπο :) Εδώ όμως μου έμειναν 2 θεματάκια. (α) το μαρβελοσύμπαν δεν είναι μόνο οι X-Men. Ως εκ τούτου έμεινα με μια απορία παρόμοια με αυτή που έχουμε διάφοροι για την επερχόμενη ταινία των Eternals. Που ήταν οι Eternals όταν ο Thanos καθάριζε το μισό σύμπαν? Κάτι παρόμοιο και εδώ. Όλα καλά, όλα ανθηρά, τι παίζει με όλους τους άλλους? :) Ομολογώ πως μπορεί και να το είπε και να μην το χαμπάριασα. Είναι πολύ πυκνογραμμένο. Και πάρα πολλές από τις "έξτρα" λεπτομέρειες, τις προσπέρασα γιατί δεν αισθάνθηκα ότι μου δίναν κάτι. (η νέα "γραμματοσειρά" με τα νέα σύμβολα λχ. ή κάποια διαγράμματα που φανερώναν μεν τις σκέψεις του δημιουργού, δίναν ίσως βάθος στο σύμπαν, με αφήναν συγκλονιστικά αδιάφορο δε :) ). (β) Το θέμα που έχω με τα υπερηρωικά αυτών των 2. Οκ. Σένιαρε το παρελθόν. Και? Σε 10 χρόνια το ίδιο τριμπο****λο θα έχει καταντήσει :) 

 

Οπότε. Προφανώς ανήκω σε συγκεκριμένο κοινό. Δεν θα ταυτιστούν με την άποψή μου άνθρωποι που ακόμα διαβάζουν τα υπερηρωικά αυτών των 2. :) Κρατήστε απλώς ότι κατόρθωσα να το τελειώσω.

Και αν όλο αυτό το κείμενο σας φάνηκε κυκλικό, well... ταιριάζει με αυτά τα 2 σύμπαντα :) 

 

:cheers5: 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  1790
  • Group:  Members
  • Topic Count:  129
  • Content Count:  7087
  • Reputation:   26758
  • Achievement Points:  7421
  • Days Won:  24
  • With Us For:  6206 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Σωστό αυτό το ερώτημα με τους Eternals! Ακόμη και η βασικότερη από τις σειρές που τελικά αποκήρυξε η "Marvel Studios" ("Agents Of S.H.I.E.L.D.") κάνει αναφορά στον Thanos ως απειλή για τη Γη και μάλιστα σκέφτεται ο Glenn Talbot να βοηθήσει στον πόλεμο κατά του Thanos (λόγω της δικής του μεγαλομανίας τέλος πάντων). Δεν θα μπορούσαμε να δούμε κάτι παραπάνω καθώς η σειρά κόντευε να ολοκληρωθεί, εφόσον όμως έκαναν τη σύνδεση με τηλεοπτική σειρά, είναι αδιανόητο να μην κάνουν το ίδιο μεταξύ των κινηματογραφικών ταινιών. Παίζει να μας πουν ότι ήταν σε καμιά χειμερία νάρκη ή κάτι τέτοιο διότι δε χρειάζονταν πλέον στη Γη. Κλείνει η παρένθεση. Δεν έχω διαβάσει την ιστορία που μας παρουσιάζει εδώ ο Νίκος, εννοείται πως θα την τιμήσω αργά ή γρήγορα και αυτήν! Πλέον μπορούμε νομίζω να πούμε με σιγουριά ότι η "Anubis" επέστρεψε για τα καλά και έχουμε να περιμένουμε ακόμα! :spidey_yeah_that:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • nikolas12 changed the title to HOUSE OF X: ΟΙΚΟΣ ΤΟΥ X
  • 2 months later...

  • Member ID:  6183
  • Group:  Members
  • Topic Count:  8
  • Content Count:  382
  • Reputation:   3467
  • Achievement Points:  554
  • Days Won:  0
  • With Us For:  5736 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  50

εξωφυλλο-οπισθοφυλο τομου β 

 

OIKOSTOUX_0002.jpgOIKOSTOUX_0002z.jpg   Μεταφέρθηκαν στη βάση

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  11736
  • Group:  Members
  • Topic Count:  103
  • Content Count:  5173
  • Reputation:   55393
  • Achievement Points:  5344
  • Days Won:  265
  • With Us For:  5206 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  107

Μπράβο! Τον πήρες πρώτος απ'όλους! 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  6183
  • Group:  Members
  • Topic Count:  8
  • Content Count:  382
  • Reputation:   3467
  • Achievement Points:  554
  • Days Won:  0
  • With Us For:  5736 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  50

3 ώρες πριν, constantinople είπε:

Μπράβο! Τον πήρες πρώτος απ'όλους! 

Αν συνεχίσεις ετσι θα τον παρεις και εσύ!! 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  11736
  • Group:  Members
  • Topic Count:  103
  • Content Count:  5173
  • Reputation:   55393
  • Achievement Points:  5344
  • Days Won:  265
  • With Us For:  5206 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  107

Βεβαίως θα τον πάρω κι εγώ αλλά όταν τον φέρει το public... :)

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 1 year later...

  • Member ID:  23613
  • Group:  Members
  • Topic Count:  23
  • Content Count:  2115
  • Reputation:   20595
  • Achievement Points:  2148
  • Days Won:  1
  • With Us For:  4526 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  33

Το διαβασα. Μπλεξιμο, δυσκολευτηκα αρκετες στιγμες, ωστοσο εχει το ενδιαφερον του. Ειναι πυκνογραμμενο, ειναι ιδιαιτερο, εχει ζορικη πλοκη αλλα καταληγει καπου, σκιτσο χρωμα πολυ πολυ ομορφα.

 

Κατι που τυχαια ανακαλυψα, οταν ημουν στα public και ξεφυλλιζα την αγγλικη paperback εκδοση.... ειχε σε διαφορετικη σειρα τα τευχη σε σχεση με την "ελληνικη" σειρα. @ ΚΟΜΙΞ εσυ που εχεις την HC εκδοση, αν τυχον πηρες και την ελληνικη μπορεις να ριξεις ενα τσεκ? Θελω να δω γιατι αλλαξε η σειρα και να σιγουρευτω για το ποια ειναι η σωστη σειρα εν τελει....

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  25682
  • Group:  Members
  • Topic Count:  146
  • Content Count:  4224
  • Reputation:   26844
  • Achievement Points:  4270
  • Days Won:  10
  • With Us For:  4236 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

On 15/9/2023 στο 4:21 ΜΜ, christs είπε:

Το διαβασα. Μπλεξιμο, δυσκολευτηκα αρκετες στιγμες, ωστοσο εχει το ενδιαφερον του. Ειναι πυκνογραμμενο, ειναι ιδιαιτερο, εχει ζορικη πλοκη αλλα καταληγει καπου, σκιτσο χρωμα πολυ πολυ ομορφα.

 

Κατι που τυχαια ανακαλυψα, οταν ημουν στα public και ξεφυλλιζα την αγγλικη paperback εκδοση.... ειχε σε διαφορετικη σειρα τα τευχη σε σχεση με την "ελληνικη" σειρα. @ ΚΟΜΙΞ εσυ που εχεις την HC εκδοση, αν τυχον πηρες και την ελληνικη μπορεις να ριξεις ενα τσεκ? Θελω να δω γιατι αλλαξε η σειρα και να σιγουρευτω για το ποια ειναι η σωστη σειρα εν τελει....

Έχει πολλά easter eggs & αναφορές σε παλιότερες ιστορίες. Καλά σχέδιο και χρώμα είναι εξαιρετικά.

 

Δεν έχω την ελληνική έκδοση καθώς στα υπερηρωικά έχω σταματήσει να αγοράζω τις ελληνικές εκδόσεις (πολύ σπάνια να πάρω κάτι) αλλά γενικά η σειρά για τα μέρη της ιστορίας που έχει το HC (και η γενική σειρά) είναι:

  • House of X #1
  • Powers of X #1
  • House of X #2
  • Powers of X #2
  • Powers of X #3
  • House of X #3
  • House of X #4
  • Powers of X #4
  • House of X #5
  • Powers of X #5
  • House of X #6
  • Powers of X #6
Επεξεργασία από ΚΟΜΙΞ
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 1 month later...

  • Member ID:  33476
  • Group:  Νέα Μέλη
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  8
  • Reputation:   50
  • Achievement Points:  22
  • Days Won:  0
  • With Us For:  1999 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  48

Σκέφτομαι να τους πάρω και τους δύο αλλά φοβάμαι μην ξεκολλισουν τα εξώφυλλα με το πρωτο άνοιγμα όπως την έπαθα με το 1602.Γενικα φοβάμαι την Anubis. Εσείς που τα έχετε ήδη τι λέτε???

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  23613
  • Group:  Members
  • Topic Count:  23
  • Content Count:  2115
  • Reputation:   20595
  • Achievement Points:  2148
  • Days Won:  1
  • With Us For:  4526 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  33

Πριν από 1 ώρα, george lazaris είπε:

Σκέφτομαι να τους πάρω και τους δύο αλλά φοβάμαι μην ξεκολλισουν τα εξώφυλλα με το πρωτο άνοιγμα όπως την έπαθα με το 1602.Γενικα φοβάμαι την Anubis. Εσείς που τα έχετε ήδη τι λέτε???

 

Oχι δεν αισθανθηκα τετοιο φοβο με τους συγκεκριμενους τομους, και γενικα τελευταια η ανουμπις βελτιωσε το συγκεκριμενο θεμα και το εχει εξαλειψει. Θα ελεγα να μη φοβηθεις.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 2 months later...

  • Member ID:  1790
  • Group:  Members
  • Topic Count:  129
  • Content Count:  7087
  • Reputation:   26758
  • Achievement Points:  7421
  • Days Won:  24
  • With Us For:  6206 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

On 11/11/2023 στο 1:44 ΠΜ, george lazaris είπε:

Σκέφτομαι να τους πάρω και τους δύο αλλά φοβάμαι μην ξεκολλισουν τα εξώφυλλα με το πρωτο άνοιγμα όπως την έπαθα με το 1602.Γενικα φοβάμαι την Anubis. Εσείς που τα έχετε ήδη τι λέτε???

 

 

Αυτό το πρόβλημα έχει εξαλειφθεί προ πολλού Γιώργο. Προχώρα άφοβα! Εντάξει, ότι έντυπο κι αν είναι που έχει πολλές σελίδες και ειδικά αν έχει χοντρό ιλουστρασιόν χαρτί (είναι πιο βαρύ), μια προσοχή στην ανάγνωση τη χρειάζεται, αλλά το ξεκόλλημα της ράχης "με το καλημέρα" είναι πλέον παρελθόν...

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.