Μετάβαση στο περιεχόμενο

PHILLIPS SEAN [ (1965) ]


nikolas12

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις

Δημιουργός:
SEAN PHILLIPS
Επίσημη Ιστοσελίδα:
Ημερ. γέννησης:
27-01-1965
Τόπος γέννησης:
United Kingdom
Εργογραφία:

  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  380
  • Content Count:  3847
  • Reputation:   34889
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  259
  • With Us For:  2024 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  28

Sean Phillips.jpg

 

Τελευταία έκατσα και έγραψα δύο βιογραφίες και αν και είχα στο μυαλό μου να ανεβάσω πρώτα αυτή του Gary Frank, τελικά ενέδωσα στο να μιλήσω για έναν πολύ αγαπημένο μου σχεδιαστή, τον Sean Phillips λόγω και της κυκλοφορίας του Kill or Be Killed με το Non Stop Comics των εκδόσεων Μικρός Ήρως. Πάμε λοιπόν!


Η αρχή στη βρετανική σκηνή και το Hellblazer

 

penny.jpg  crisis.jpg    dd7f878214b5b79b3d4abbf133baef26.jpg  Devlin Waugh.jpg


Γεννήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 27 Ιανουαρίου 1965 και ενώ ήταν στο σχολείο σχεδίασε ιστορίες για περιοδικά που απευθύνονταν σε κορίτσια όπως το Bunty, το Nikki και το Judy. Το 1988 αφού τελειώνει τις σπουδές του ξεκινάει να δουλεύει με τον John Smith τα New Statesmen και Straitgate και με τον Pat Mills το Third World War που δημοσιεύονται στο περιοδικό Crisis. Τη δεκαετία του 90 ξεκινάει να συμμετέχει σε τεύχη του εμβληματικού Hellblazer σχεδιάζοντας πολλές ιστορίες με διαφορετικούς συγγραφείς μέχρι και το 1997. Επιστρέφει στα αγγλικά κόμικς με το Devlin Waugh στο Judge Dredd Magazine, καθώς και με πολλές ιστορίες στο 2000AD, μεταξύ αυτών και για τον Judge Dredd.

 

Συνεργασία με τη Marvel και τη Wildstorm

 

wildcats.jpg  black widow.jpg  marvel zombies.jpg


Από το 2001 έως το 2004 συμμετέχει στο Wildcats με τους Joe Casey και Steve Dillon. To 2005 πηγαίνει στη Marvel όπου σχεδιάζει το Black Widow: The Things They Say About Her σε σενάριο του Richard Morgan, ενώ θα συνεργαστεί και με τον Robert Kirkman, συγγραφέα των The Walking Dead και Invincible για το Marvel Zombies το 2006 και το Marvel Zombies 2 το 2007 με τα δύο αυτά limited series να θεωρούνται τα καλύτερα όλων των Marvel Zombies.

 

Η μακρά συνεργασία με τον Ed Brubaker

 

scene of the crime.jpg  sleeper.jpg


Το 1999 ο Ed Brubaker γράφει το Scene of the Crime σε μολύβια του Michael Lark και ο Phillips αναλαμβάνει τα μελάνια στο δεύτερο τεύχος. Τελικά η συνεργασία τους θα συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό μέχρι σήμερα βγάζοντας πάρα πολλούς τίτλους με διαφορετικές εταιρείες. Το 2003 ξεκινούν με το Sleeper μια σειρά που διαδραματίζεται στο σύμπαν της Wildstorm και το δίδυμο θα προσφέρει δύο κύκλους των 12 τευχών.

 

criminal 1.jpg  criminal 2.jpg  criminal 3.jpg


Το 2006 πηγαίνουν στη Marvel και δουλεύουν για το imprint της Icon, ξεκινώντας το Criminal, την ίσως γνωστότερη και πιο αγαπημένη σειρά τους. Στο Criminal καταπιάνονται με διαφορετικούς χαρακτήρες σε κάθε βιβλίο, οι οποίοι όμως συνδέονται μεταξύ τους σε ένα ενιαίο σύμπαν που αφορά τον υπόκοσμο και τη μαφία των πόλεων που ζουν οι πρωταγωνιστές. Σήμερα εκδίδεται από την Image.

 

incognito.jpg  fatale.jpg  fatale 2.jpg


Το 2008 συνεχίζουν στην Icon με το Incognito και το Incognito: Bad Influences το 2010 που και τα δύο είναι limited σειρές με έξι τεύχη. Το 2012 ξεκινούν στην Image το Fatale μία crime σειρά με υπερφυσικά στοιχεία για τη ζωή της Josephine μίας κλασικής femme fatale όπως την έχουμε στο μυαλό μας από σειρές, ταινίες και βιβλία. Παρά τα 12 τεύχη που ανακοινώνονται, η σειρά φτάνει τα 24. Το 2013 οι Brubaker και Phillips υπογράφουν συμβόλαιο πενταετούς αποκλειστικής συνεργασίας με την Image με το οποίο μπορούν να εκδώσουν όποια ιστορία θέλουν χωρίς να χρειάζεται να την παρουσιάσουν προηγουμένως στην εκδοτική. 

 

the fade out.jpg  the fade out 2.jpg  the fade out 3.jpg


Το 2014 λοιπόν βγαίνει η πρώτη από αυτές τις σειρές, το The Fade Out που τρέχει για 12 τεύχη και για περίπου δύο χρόνια. Είναι μία ιστορία που ο Brubaker αντλεί έμπνευση από το θείο του και αφορά τον Charlie Parish ένα σεναριογράφο του Hollywood που πάσχει από PTSD και ένα πρωί ξυπνά δίπλα στο πτώμα μίας νεαρής πρωταγωνίστριας χωρίς να θυμάται τι έχει συμβεί.

 

kill or be killed.jpg  kill or be killed 2.jpg  kill or be killed 3.jpg


Το δίδυμο βρίσκεται σε δημιουργικό οίστρο και από το 2016 έως το 2018 παράγει 20 τεύχη για το Kill or Be Killed. Η ιστορία αφορά τον Dylan, έναν καταθλιπτικό φοιτητή που προσπαθεί να αυτοκτονήσει. Επιζεί λόγω απίθανων γεγονότων, αλλά σύντομα τον επισκέπτεται ένας δαίμονας που του εξηγεί ότι εκείνος του έσωσε τη ζωή. Σε αντάλλαγμα, ο Dylan θα έχει το δικαίωμα να ζήσει έναν ακόμη μήνα για κάθε άτομο που σκοτώνει. Θα κυκλοφορήσει στα ελληνικά από το πολυθεματικό περιοδικό Non Stop Comics των εκδόσεων Μικρός Ήρως.

 

My Heroes Have Always Been Junkies.jpg  bad weekend.jpg  cruel summer.png


Το 2016 σηματοδοτεί και την επιστροφή του Criminal με ένα έβδομο trade, ενώ το 2019 το δίδυμο επιστρέφει στη σειρά με ένα νέο volume 12 τευχών. Πρώτα έχουμε μία νουβέλα που διαδραματίζεται στο σύμπαν του Criminal, το My Heroes Have Always Been Junkies, ενώ από τα 12 τεύχη προκύπτουν επίσης συγκεντρωτικές εκδόσεις ιστοριών με τα Bad Weekend και Cruel Summer.

 

pulp.jpg  reckless.jpg  reckless 2.jpg  reckless 3.jpg


Το καλοκαίρι του 2020 εκδίδεται το Pulp, μία ιστορία που διαδραματίζεται τη δεκαετία του 30 και αφορά τη ζωή του pulp συγγραφέα Max Winters, ενώ στα τέλη της χρονιάς ξεκινούν το Reckless, μία ολοκαίνουρια σειρά με σεξ, ναρκωτικά και δολοφονίες στο Λος Άντζελες της δεκαετίας του 80. Το δεύτερο βιβλίο της σειράς βγήκε τον Απρίλιο του 2021, ενώ το τρίτο αναμένεται μέχρι τα τέλη του 2021.


Είναι απορίας άξιον πως και δεν έχει βγει σχεδόν τίποτα από αυτό το δίδυμο στα ελληνικά εκτός του Kill or Be Killed, αλλά όσο ζούμε ελπίζουμε να δούμε κι άλλες δουλειές τους στη γλώσσα μας. Ο Phillips έχει βγάλει ένα καταπληκτικό thread στο Twitter με ό,τι κόμικ και δουλειές έχει κάνει από τη στιγμή που ξεκίνησε τα κόμικ μέχρι σήμερα. Δείτε το εδώ:

 

 

Κλείνουμε κλασικά με μερικές εικόνες από κόμικ του προκειμένου να πιάσετε στο 100% το περίεργο crime-υπερφυσικό-noir στυλ και σχέδιό του.

 

comics 1.jpg  comics 2.jpg  comics 3.jpg  comics 4.jpg  comics 5.jpg

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.