Jump to content

ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 365 [Σκρουτζ Μακ Ντακ - Το Δέκατο Έβδομο Εκατομμύριο]


 Share

Πως σας φάνηκε το τεύχος;  

6 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

MIKYMAOUSE_0365.jpg

 

Το τεύχος #365 κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας την Παρασκευή 11/06 και περιλαμβάνει τις εξής έξι (6) ιστορίες:

 

 

Όπως βλέπουμε, λοιπόν, η σειρά "Τα εκατομμύρια του θείου Σκρουτζ" συνεχίζονται, ένα γεγονός που με χαροποιεί ιδιαίτερα! :mafia:

 

Από εκεί και πέρα, βλέπουμε ιστορίες με πρωταγωνιστές υποδεέστερους χαρακτήρες του σύμπαντος της Disney, όπως είναι ο Μαύρος Πητ κι ο Ροκ Νταμάρης. Η αλήθεια είναι ότι με φοβίζουν κάπως αυτές οι ιστορίες, όσον αφορά την ποιότητά τους, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. :P 

 

Επίσης, έχουμε ιστορία του αγαπημένου μας μασκοφόρου εκδικητή της Λιμνούπολης. Η ιστορία του Κύρου είναι χωρίς λόγια, ενώ συνεχίζει, επίσης, (δυστυχώς για εμένα) η σειρά "Young Donald Duck"

 

Περισσότερα όταν, με το καλό διαβαστεί. :) 

 

 

:beer:

 • Like 13
Link to comment
Share on other sites

Υπέροχο εξώφυλλο. Το Αντίο Ντόναλντ είναι μια ιστορία που την είχα δει παλιά διότι έχει ένα καρέ που είναι παρμένο από μια πολύ γνωστή ιστορία του Σπάιντερμαν. Βασικά ίσως το ίδιο και η ιστορία :) Θα δούμε.

 • Like 12
Link to comment
Share on other sites

Παρουσίαση-κριτική του υπ' αριθμόν #365 τεύχους του νέου Μίκυ Μάους.

Εξώφυλλο. (Από τον δεν ήξερε που έμπλεκε όταν έλεγε το ναι μοδερέιτορ @Indian. Κοινώς την πάτησε.)

tn_MIKYMAOUSE_0365.jpg

Εδώ Λιμνούπολη! (By Silvia Ziche.) :yahoo:
Ιστορίες.

"Το δέκατο έβδομο εκατομμύριο."


Μόλις τελείωσε άλλο ένα γεύμα στο αγρόκτημα της Ελβίρας.

Spoiler

Αυτή την φορά είναι καλεσμένος και ο Γκαστόνε. Την κλασσική τους λογομαχία ακολουθεί η εξιστόρηση της απόκτησης του δέκατου έβδομου εκατομμυρίου του Σκρούτζ  Μακ Ντακ από τον ίδιο τον Σκρούτζ Μακ Ντακ. Με μία φωτογραφία που τον δείχνει λίγο πιο γεμάτο. Επιστρέφουμε σε εποχές παλιές όπου ο Σκρούτζ διοργάνωσε μία διεθνής έκθεση για να δείξει στον κόσμο πως κέρδισε τα εκατομμύρια του. Αλλά ένα ζευγάρι επισκεπτών είναι εκεί για να σπιλώσει το όνομα και τις ικανότητες του παπιού μας. Αλλά από το πουθενά θα εμφανιστεί ο Θάνος ο Σαμάνος. Εκτός από την στιγμιαία φωτογραφία που θα τον βγάλει και σε σκέψεις θα τον βάλει.

Σκέψεις που τον κάνουν να συνειδητοποιήσει ότι ενεργητικό και παθητικό έχουν ισοφαρίσει. Ενώ το συζητάει με τον βοηθό του ένας μετεωρίτης σαν αστέρι πέφτει στης έκθεσης τα μέρη. Δε μένει ούτε τούβλο. Σύμφορες διαδέχονται η μία την άλλη ,βλέπε ληστείες αλλά και η εφορία που τον βάζει σε ταλαιπωρίες. Δε φτάνουν όλα τα άλλα αλλά και μία βασίλισσα από την Σκωτία έπεσε σε αβαρία. Οπότε ο Σκρούτζ βγαίνει βγαίνει στον ωκεανό μπας και σώσει την βασίλισσα από βέβαιο χαμό. Μία αναπάντεχη όμως καταιγίδα τον βγάζει σε τροπικό νησί δίχως (;) καμία ελπίδα;

Εκεί προσπαθώντας να επιβιώσει μία φίλη από αυτόχθονες θα ανταμώσει. Οι γαλέτες του παπιού μας θα τους αρέσουν πολύ. Οπότε βασιλιά τον κάνουν με δόξα και τιμή. Έρχεται όμως η ώρα που πρέπει να αποχωρήσει και την βασίλισσα ξανά να αναζητήσει. Οι ιθαγενείς πριν αποχωρήσει προτείνουν την σοφία στο βουνό να αναζητήσει. Από την κορυφή της γης η ορμή τον στέλνει στα γραφεία του αυτοστιγμεί. Εκεί μαθαίνει ότι τον έχουνε μαδήσει και ουσιαστικά έχει φαλιρίσει. Έμεινε με τόνους σαπούνιου οκτώ αλλά είναι σίγουρο πως θα το εκμεταλλευτεί με τρόπο καλό.

Με σαπουνόφουσκες κέρδη θα βγάλει και ο σαμάνος πάλι θα προβάλει. Διότι μόνο με μόχθο και δουλειά φεύγουν τα περιττά κιλά. Έρχονται και οι καλές είδησεις. Η βασίλισσα άντεξε το μένος της φύσης. Στους αυτόχθονες στέλνει τις γαλέτες και γεμίζει τις τσέπες του με διαμαντένιες πέτρες. Τα τελευταία αφού επέστρεψε στις έκθεσης τα μέρη. Την έζησε άραγε όλη αυτή την ιστορία ή δημιούργησε το μυαλό του μία ουτοπία;"Το τέλειο σχέδιο της τέλειας ληστείας που δεν ήταν τόσο τέλειο και δεν έγινε ποτέ. (Α΄ μέρος.)

Στο πρώτο μέρος ο ο Πητ αναλύει στον Φούμφο την "υπέρτατη σχεδιάρα" του. Αφού ο δεύτερος έχει αποπειραθεί να κάψει το σπίτι του πρώτου. Και ενώ ο πρώτος μαλώνει με την περιστέρα του όσο ο δεύτερος προσπαθεί να την σβήσει. Σας μπέρδεψα; Χαίρομαι!!!

"Το τέλειο σχέδιο της τέλειας ληστείας που δεν ήταν τόσο τέλειο και δεν έγινε ποτέ." (Β΄ μέρος.)

Οι απορίες του Φούμφο όσο παράλογο και αν ακούγεται να τις αναφέρει εκείνος είναι λογικές και βάζουν τον Πητ σε σκέψεις. Και σε αυτό και στο πρώτο μέρος... Εν τω μεταξύ ο Χειροπαίδαρος τους έχει από κοντά. Παρέα με το IQ ραδικιού. που διαθέτει.

Το τέλειο σχέδιο της τέλειας ληστείας που δεν ήταν τόσο τέλειο και δεν έγινε ποτέ. (Γ΄μέρος.)

Η περιπλοκότητα του "τέλειου" σχεδίου φτάνει στο αποκορύφωμά του παρά τις ενστάσεις του Φούφμο και την καχυποψία του Χειροπαίδαρου. Η πείνα όμως τους κάνει να αλλάξουν αντικείμενο κλοπής.

"Αντίο, Ντόναλντ."

Ο Φάντομ αποδεικνύει στον Ντόναλντ πόσο σημαντικός είναι για τους συγγενείς του.

Οι υποθέσεις του Ροκ Νταμάρη: "Κακές παρέες."

Ο Ροκ αναζητά τον μοναδικό κακοποιό ανάμεσα σε συναδέλφους.

"Τσάρλεστον!"

Το ζευγάρι χορευτών ρομπότ που παρουσιάζει στο κοινό ο Κύρος Γρανάζης έχει ιδιαίτερη προσωπικότητα.

"Young Donald Duck: "Το πρώτο ραντεβού."

Η Νταίζυ καλεί τον Ντόναλντ στο πρώτο τους ραντεβού που δε θα είναι και τόσο ραντεβού. Οι δύο ερωτευμένοι έφηβοι περνούν τα πάνδεινα προκειμένου να χαροποιήσουν το έτερον ήμισυ. Που το έχουν και σε εκτίμηση.

Αιτήσεις συνδρομής για Μίκυ Μάους, Ντόναλντ και ΚΟΜΙΞ.

Εν κατακλείδι.

Πολύ καλό και αυτό το εκατομμύριο. Πανέμορφη η αλληγορία με τα περιττά κιλά. Διότι δε πρέπει να επαναπαυόμαστε αλλά να μοχθούμε πάντα για κάτι καλύτερο. Οι αψιμαχίες γύρω από το οικογενειακό τραπέζι ήτο το εύγευστο αλατοπίπερο της ιστορίας!!!

Τα τρία μέρη του "τέλειου" σχεδίου είναι πυκνογραμμένα, με υπέροχο σχέδιο και πολύ χιούμορ. Πραγματικά την απόλαυσα την ιστορία!!! Η ιστορία με την διχογνωμία του Ντόναλντ ανάμεσα στις δύο του ταυτότητες περιβάλλεται από πανέμορφο σενάριο που πραγματικά σε καθηλώνει. Ειδικά το τελευταίο καρέ της σελίδας 78 είναι από τα πιο έντονα συναισθηματικά που έχω δει!!! Ακολουθεί μία ευτράπελη (στο περίπου) ιστορία με τον Ροκ. Για μία ανάγνωση καλή είναι. Ακολουθεί μία βουβή ιστορία σε σχέδιο και σενάριο του αγαπημένου μου Enrico Facc;ini!!! :respect: Απλά υποκλίνομαι!!! Το κεφάλαιο κλείνει με ένα ρομαντικό κεφάλαιο των εφηβικών χρόνων του Ντόναλντ. Άλλο ένα όμορφο και τρυφερό ,αυτή την φορά, επεισόδιο.

Σειρά προτίμησης ιστοριών.

1. "Το δέκατο έβδομο εκατομμύριο."
2. "Αντίο, Ντόναλντ."
3. Young Donald Duck: "Το πρώτο ραντεβού."
4. "Το τέλειο σχέδιο της τέλειας ληστείας που δεν ήταν τόσο τέλειο και δεν έγινε ποτέ. (Α΄,Β΄ και Γ΄μέρος.)
5. "Τσάρλεστον!"
6. Οι υποθέσεις του Ροκ Νταμάρη: "Κακές παρέες."

8.1/10!!!
Η υπέροχη σειρά Spookyzone έκανε τον κύκλο της. Συνεχίζονται όμως οι ιστορίες των σχολικών χρόνων του έφηβου Ντόναλντ. Οι υπόλοιπες ιστορίες του τεύχους πολύ αξιόλογες και ευχάριστες!!! :D

:hop::hop::hop:

 • Like 13
 • Funny 1
Link to comment
Share on other sites

Η πιο καλή ιστορία για εμένα είναι αυτή του Πητ. Σουρεαλ και αστεία. Καλή ήταν και η young donald. Το 17ο εκταμμυριο ήταν καλό μέχρι την τελευταία σελίδα. Υποτίθεται ότι όλα τα φαντάστηκε. Δεν στέκει η τελευταία σελίδα. Γιατί ήταν πολύ υπερφυσικά όσα έζησε στο νησί. Δεν κολλάει.

Edited by Manitou
 • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Μέτριο το δέκατο έβδομο εκατομμύριο, θα έλεγα. Το σενάριο αργεί να μπει στο ψητό και το σχέδιο ήθελε λίγη δουλίτσα ακόμα, αλλά αυτό που με απογοήτευσε πιο πολύ ήταν το τέλος. Αντίθετα, η δεύτερη ιστορία μ' άρεσε πάρα πολύ χάρης τις ξεκαρδιστικές ατάκες των πρωταγωνιστών της. Μα, το διαμάντι του τεύχους ήταν το "Άντιο Ντόναλντ".  Εξαιρετική η ιδέα, όπως και υλοποίηση δείχνοντας μας πως ο Ντόναλντ είναι πολλά περισσότερα από έναν αδέξιο με πολλά χρέη Λιμνουπολίτη.

Ακολουθούν δύο μικρές ιστοριούλες. Δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο ιδιαίτερο, αλλά ως συμπληρωματικές έκαναν μια χαρά την δουλειά τους. Πιο πολύ μ' άρεσε αυτή του Faccini, αν και δεν κατάλαβα που κολλάει ο τίτλος "Τσάρλεστον'?. Το τεύχος κλείνει κλασσικά με Young Donald Duck. Χαλαρό το επεισόδιο αλλά δεν ήταν και κακό.

 

Γενικά ωραίο τεύχος που τις περισσότερες ιστορίες θα τις θυμάμαι για πολύ καιρό.

Edited by Gong
 • Like 8
Link to comment
Share on other sites

On 12/6/2021 στο 5:03 ΜΜ, Gong είπε:

αν και δεν κατάλαβα που κολλάει ο τίτλος "Τσάρλεστον'?

 

Προφανώς αναφέρεται στο δημοφιλή χορό της δεκαετίας του 1920.

Edited by Captain Cooper
 • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Δίχως να διαβάσω όλο το τεύχος, ήρθα απλώς για να σχολιάσω πόσο υπέροχο ήταν το Αντίο Ντόναλντ. Σε συγκινούν τέτοιες ιστορίες και σε βάζουν σε σκέψη. Και οι υπόλοιπες ιστορίες μοιάζουν πολύ τσίλικες γενικότερα, μέχρι και το 17ο εκατομμύριο λίγο που το κοίταξα κάτι λέει :lol:

 • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Τεύχος 365 και αυτή τη φορά χωρίς Spookyzone οπότε περίμενα να δω με τι επιλογές κάλυψαν τις σελίδες τους.


Ξεκινάμε κλασικά με τον Σκρουτζ να αφηγείται πως απέκτησε το δέκατο έβδομο εκατομμύριο του. Μία ιστορία που έχει περιπέτεια, θάλασσα, μαγεία, εξωτικά μέρη και σου αφήνει θετική εντύπωση, καθώς ο Σκρουτζ καταστρέφεται ξανά οικονομικά και αναγεννάται. Το ίδιο ισχύει και για το σχέδιο που είναι καλύτερο από το προηγούμενο τεύχος. Μία σημείωση αν δε με απατάνε τα μαθήματα λογιστικής μου που δε μου άρεσαν καθόλου, είναι ότι ο Σκρουτζ συμπεραίνει ότι μία επιχείρηση του έχει μηδενικό κέρδος, δηλαδή ούτε βγάζει χρήματα, ούτε μπαίνει μέσα, επειδή στον ισολογισμό της, το ενεργητικό ισούται με το παθητικό στη δίπλα σελίδα. Όμως στον ισολογισμό κάθε μα κάθε φορά που συντάσσεται, πρέπει το ενεργητικό με το παθητικό να είναι ίσα, αντιθέτως το αποτέλεσμα αν η επιχείρηση έβγαλε λεφτά ή είχε ζημία, φαίνεται στην κατάσταση αποτελεσμάτων χρήσης όπου αφαιρούνται από τα έσοδα τα έξοδα, οι δαπάνες και οι φόροι.


Η δεύτερη ιστορία είναι του Μαύρου Πητ και μου άρεσε πολύ, καθώς ο Πητ σχεδιάζει ένα υπερβολικά πολύπλοκο σχέδιο για μία ληστεία που θυμίζει blockbuster, αλλά για να προετοιμαστεί γι’ αυτή θα πρέπει να βρει τρόπο να εξασφαλίσει πολλά ευφάνταστα μέσα, τα οποία θέλει να χρησιμοποιήσει. Η επιμονή του Πητ σε συνδυασμό με τη χαζομάρα του Φούμφο και την ανικανότητα του Χειροπαίδαρου που τους παρακολουθεί θα αποδειχθεί αρκετά αστεία.


Στην ίσως αγαπημένη μου ιστορία του τεύχους ο Ντόναλντ αποφασίζει ύστερα από τις αλληλεπιδράσεις του με τα ανίψια, τον Σκρουτζ και τη Νταίζυ να σταματήσει να είναι ο Ντόναλντ και να είναι μόνιμα ο Φάντομ για να κερδίσει το σεβασμό τους. Συνειδητοποιεί όμως ότι ο Ντόναλντ όχι μόνο δεν τους κάνει να ντρέπονται, αλλά είναι περήφανοι γι’ αυτόν και τον θέλουν μόνιμα στη ζωή τους. Πολύ όμορφη και με ωραίο σχέδιο.


Έχουμε μία μικρή με τον Ροκ Νταμάρη που θα αποδειχθεί αστεία και μία βουβή του Κύρου που δε με ξετρέλανε. Και τέλος, μετά από ένα σερί σχετικά μέτριων ιστοριών, το Young Donald Duck επανέρχεται με το ραντεβού του Ντόναλντ με τη Νταίζυ, το πως το οργανώνουν και πως ανακαλύπτουν τελικά ότι οι δυο τους ταιριάζουν πολύ. Όπως είπα τα τελευταία κεφάλαια της σειρούλας αυτής δε με ενθουσίασαν, αυτό το βρήκα πολύ ανώτερο.


Συνολικά αν και είχε αρκετές ιστορίες και το φοβόμουν, το τευχάκι είναι συμπαθητικό. Και ωραία κεντρική και αστεία ιστορία Πητ και πολύ όμορφη Φάντομ και επαναφορά του Young Donald Duck σε καλό επίπεδο. Μια χαρά το βρήκα λοιπόν.

 • Like 9
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Αγοράζω τα ΜΜ αυτή την περίοδο  για τα Εκατομμύρια του Σκρουτζ.

 

"Το δέκατο έβδομο εκατομμύριο" είναι πυκνογραμμένο και θυμίζει αρκετά Ρόσα. Η επινόηση με τον ήρωα που ζει μια φανταστική περιπέτεια η οποία του αλλάζει την κοσμοθεωρία είναι φυσικά παμπάλαια και μοιάζει με παραλλαγή της τανίας "Μια υπέροχη ζωή" του 1946.

 

Το χιούμορ στο "Το τέλειο σχέδιο της τέλειας ληστείας που δεν ήταν τόσο τέλειο και δεν έγινε ποτέ" είναι τόσο εγκεφαλικό που η ιστορία θα μπορούσε να δημοσιευτεί στο Βαβέλ. Δεν κάνω πλάκα. Το ίδιο ισχύει και για το αφαιρετικό "Τσάρλεστον!" του Faccini.

 

Αφού λοιπόν είδαμε πως το σημερινό ΜΜ δείχνει να απευθύνεται σε μεγαλύτερες ηλικίες σε σχέση με παλιότερα, μπορούμε να κρίνουμε τις ιστορίες πιο αυστηρά. Έτσι, το μελό "Αντίο, Ντόναλντ" περνάει τελείως μη ρεαλίστικά μηνύματα. Ποίος θέλει να στοιχηματίσει πως στην πραγματικότητα ο υπερήρωας Φάντομ θα είχε εξοβελίσει τον καθημερινό Ντόναλντ;

 

Για το τέλος, έχουμε τα Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς, εεε, συγγνώμη, στο Μίκυ Σίτι ήθελα να πω. Εδώ φαίνεται πως έχουμε περάσει στον κόσμο της Μανίνας.

 

Imo η στροφή του ΜΜ από τον κόσμο του παραμυθιού στην καθημερινότητα αναπόφευκτα χαρακτηρίζεται από κοινοτοπίες.

 • Like 5
Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.