Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ντόναλντ 83 [Αυγά από το διάστημα]


Indian

Πώς σας φάνηκε το τεύχος;  

3 Μέλη έχουν ψηφίσει

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Παρακαλούμε να συνδεθείτε ή να εγγραφείτε για να ψηφίσετε σε αυτή τη δημοσκόπηση.

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  754
  • Content Count:  12905
  • Reputation:   94408
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  427
  • With Us For:  4624 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

DONALDB_0083.thumb.jpg.e38c12f73f18b10112de63f19cccd3aa.jpg

 

Το "Ντόναλντ", στο 83ο τεύχος του, που κυκλοφορεί στις 14/05, θα φιλοξενεί τέσσερις (4) ιστορίες. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ένας καθιερωμένος αριθμός πλέον για το περιοδικό. :P 

 

Αυτές είναι οι εξής:

 

 

Αυτό που παρατηρούμε και πάλι είναι η περίεργη ιεράρχηση των ιστοριών της ύλης. Έτσι, λοιπόν, σαν κεντρική φιγουράρει η ιστορία που προέρχεται από την σειρά "ΤΝΤ" και η οποία βρίσκεται στην (κλασική) τελευταία θέση του τεύχους. 

 

 

:beer:

  • Like 10
  • Ευχαριστώ 1
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  25448
  • Group:  Members
  • Topic Count:  392
  • Content Count:  4289
  • Reputation:   33964
  • Achievement Points:  4411
  • Days Won:  8
  • With Us For:  4288 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Το πρώτο καλοκαιριάτικο παπί του 2021 κυκλοφόρησε Στα χέρια μας έχουμε το #83 τεύχος του Ντόναλντ. Το εξώφυλλο για άλλη μία φορά είναι του αξιαγάπητου @Indianου.

tn_DONALDB_0083.jpg

Πλέον το περιοδικό έχει εδραιώσει το φορμά των τεσσάρων (4) ιστοριών ανά τεύχος. Για να δούμε τι θα διαβάσουμε.

"Το λεφτόδεντρο."

Το λίπασμα του Κύρου κάνει τα κουνουπίδια τεράστια. Αλλά η απροσεξία του Ντόναλντ κάνει την Εσμεράλδα να φυτρώσει. Οπότε ο Σκρούτζ είναι πολύ χαρούμενος.

Εντυπώσεις.

Πολύ καλή ιστορία που μερίδιο της παράστασης κλέβει και η μονομαχία του Ντόναλντ με έναν φτερωτό εισβολέα.

"Δυναμικές διανομές."

Ο Ντόναλντ αξιοποιεί μία εφεύρεση του Κύρου για ανταγωνιστικούς λόγους.

Εντυπώσεις.

Μία από τις κλασσικές ιστορίες όπου όλα βαίνουν ομαλώς μέχρι λίγα καρέ πριν το φινάλε. Ευχάριστη ιστορία με φόντο τους Λιμνουπολίτικους δρόμους.

"Κατασκήνωση στην εξοχή."

Ο Θείος Σκρούτζ με τα τρία ανιψάκια του ζουν μία περιπέτεια στο δάσος. Επίσης κάνουν και έναν καινούριο φίλο.

Εντυπώσεις.

Πολύ καλή ιστορία με οικολογικές προεκτάσεις.

"Αυγά από το διάστημα."

Οι δύο νεοσύλλεκτοι πράκτορες αναλαμβάνουν να προστατέψουν τα αυγά μίας εξωγήινης πέτρινης χελώνας.

Εντυπώσεις.

Άλλη μία όμορφη ιστορία από το περιβάλλον του Τ.Ν.Τ. Απορίας άξιον όμως πως μετά από τόση εμπειρία ο Ντόναλντ και ο Φέθρυ είναι ακόμα νεοσύλλεκτοι... :thinking:

Κλείνοντας...

Για άλλη μία φορά μία πολύ καλή τετράδα ιστοριών. 8.2/10!!!

:hop::hop::hop:

Επεξεργασία από Μενίγ Πουαγώ
  • Like 5
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 2 weeks later...

  • Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  754
  • Content Count:  12905
  • Reputation:   94408
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  427
  • With Us For:  4624 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Το περιοδικό, στο 83ο τεύχος του, θα ξεκινήσει με την ιστορία “Το λεφτόδεντρο”. Ο θείος Σκρουτζ, για να κάνει οικονομία, αλλά και να επωφεληθεί από τις θρεπτικές ιδιότητές τους, έχει δημιουργήσει ένα μικρό μποστάνι μπροστά από την πόρτα του θησαυροφυλακίου κι έχει φυτέψει μερικά κουνουπίδια. Σαν κηπουρό, έχει προσλάβει τον κλασικό είλωτα ανιψιό του, τον Ντόναλντ. Ο Ντόναλντ, εκτός από περιβολάρης έχει επωμιστεί και την φύλαξη του μποστανιού από ένα ενοχλητικό κοράκι, το οποίο κάνει εφορμήσεις επάνω στα ζαρζαβατικά. Εκείνη την στιγμή ο Κύρος θα περάσει έξω από το επιβλητικό μέγαρο και θα διαπιστώσει ότι τα κουνουπίδια δεν είναι και τόσο τροφαντά. Έτσι θα δώσει στον φίλο του ένα σούπερ λίπασμα για να ραντίσει την σοδειά. Μετά από ένα τραγικό λάθος, όμως, το λίπασμα θα πέσει και στο χώμα, όπου ένα περίεργο δέντρο θα φυτρώσει γρήγορα. Το δέντρο αυτό παράγει πουγκιά με...νομίσματα! :wow: Όπως είναι φυσικό κι επόμενο, ο θείος Σκρουτζ πλέει σε πελάγη ευτυχίας και σπεύδει ακαριαία να συλλέξει τους συγκεκριμένους καρπούς. Όλα εντάξει, λοιπόν. Ή μήπως όχι? :thinking: Πρόκειται για ένα σενάριο το οποίο έχει αυξημένη φαντασία, αλλά αυτό νομίζω ότι λειτούργησε αρνητικά. Επίσης, έχω την εντύπωση ότι κάτι παρόμοιο έχουμε διαβάσει ξανά (εννοώ το σημείο με το ενισχυτικό λίπασμα). Η πλοκή ξεκινάει κλιμακωτά και δεν βιάζεται, αλλά όσο κυλούν τα καρέ μού έβγαλε μία υπερβολική παιδικότητα, που δεν ταίριαζε με τα γούστα μου. Σίγουρα δεν μετάνιωσα που την διάβασα, αλλά δεν μπορώ να πω ότι την απόλαυσα. Δεν είμαι, όμως, τελείως αρνητικός, καθώς πιστεύω ότι με λίγη περισσότερη φροντίδα, ίσως και να είχαμε διαφορετικό αποτέλεσμα. Το φινάλε είναι αναμενόμενο και δεν κρύβει πολλές εκπλήξεις. Απεναντίας, ολοκληρώνει την άνοστη πολιτική που έχει υιοθετηθεί. Επίσης, η υπόθεση ξεκινάει με ένα γκαγκ, που στηρίζεται στην απίστευτη μπόχα που βγάζουν τα κουνουπίδια. Αυτό, όμως, δεν ισχύει στα άγουρα κουνουπίδια, αλλά μόνο στα βρασμένα. Με συγχωρείς, λοιπόν, φίλε Ντόναλντ αλλά είσαι πολύ υπερβολικός. :lol: Το σχέδιο του βετεράνου Giorgio Cavazzano είναι αρκετά καλό, αλλά όχι αρκετό για να ανατρέψει την συνολική εικόνα της ιστορίας. 

 

Δεύτερη ιστορία του τεύχους κι ο Ντόναλντ κάνει “Δυναμικές διανομές”. Ο φίλος μας εργάζεται σαν οδηγός φορτηγού μίας εταιρείας ταχυμεταφορών κι όπως όλοι οι επαγγελματίες έχει να αντιμετωπίσει, κάθε ημέρα, το τέρας του μποτιλιαρίσματος της πόλης. Και σαν να μην του έφταναν οι ώρες ακινησίας στους δρόμους, έχει κι έναν συνάδελφο από μία ανταγωνιστική εταιρεία, που είναι πιο σβέλτος και καπάτσος και τον ειρωνεύεται. :Ungry: Γεμάτος απόγνωση θα επισκεφθεί τον Κύρο για να του ζητήσει βοήθεια. Εκείνος μόλις έχει δημιουργήσει μία νέα εφεύρεση η οποία έχει την ιδιότητα να αλλάζει το σχήμα ενός αντικειμένου και να το προσαρμόζει στις περιβαλλοντικές συνθήκες. Θα την εγκαταστήσει, λοιπόν, στο φορτηγό του, χωρίς όμως να ακούσει τις παρατηρήσεις που κάνει ο εφευρέτης. Θα καταφέρει, τελικά, ο Ντόναλντ να πάρει το αίμα του πίσω και να διαπρέψει στην δουλειά του ή ο όλεθρος θα κάνει την εμφάνισή του? :thinking: Μιλάμε για ένα σενάριο, το οποίο στηρίζεται επάνω σε μία κλασική μανιέρα, όπως η χρησιμοποίηση μίας ανολοκλήρωτης εφεύρεσης του Κύρου από τον Ντόναλντ και ο ανταγωνισμός που έχει ο δεύτερος με κάποιον δευτερεύοντα χαρακτήρα. Η πλοκή, μετά την αρχή, μεταμορφώνεται σε έναν αγώνα δρόμου και περιέχει χιουμοριστικά γκαγκ, γεμάτα σουρεαλισμό. Το φινάλε διατηρεί την φιλοσοφία που έχουν οι αντίστοιχες ιστορίες του ήρωα, κάνοντας τον φίλο μας να πληρώνει την αδημονία και την ανευθυνότητά του, αλλά τουλάχιστον στα τελευταία καρέ σώζεται κάπως η παρτίδα. :P Γενικά την βρήκα μία συμπαθητική δουλειά, αλλά δεν μας προσέφερε κάτι φρέσκο. Δεν ήταν το αριστούργημα, διαβάζεται όμως. :) Το σχέδιο το βρήκα απλά καλό, ενώ θα μπορούσε να ήταν καλύτερο. Μερικά καρέ είχαν εύστοχες λεπτομέρειες και μου άρεσαν περισσότερο. 

 

Φυσιολατρικού ενδιαφέροντος η επόμενη ιστορία του τεύχους, καθώς αναφέρεται σε μία “Κατασκήνωση στην εξοχή”. :) Ο θείος Σκρουτζ έχει πάρει τα τρία ανιψάκια και κατευθύνονται όλοι μαζί στο δάσος, με σκοπό να τους μάθει όλα τα κόλπα επιβίωσης που έχει αποκομίσει από την εποχή που ήταν χρυσοθήρας. Φτάνοντας σε ένα σημείο κατάλληλο, στήνουν τις σκηνές τους κι ο Λιμνουπολίτης μεγιστάνας ετοιμάζει το κλασικό πιάτο με φασόλια. Όταν πέφτει το βράδυ τα παπιά αποκοιμιούνται και τότε κάνει την εμφάνισή του ένα απόκοσμο τέρας, που έχει σκοπό να τους πάρει το φαγητό που έχει μείνει. Ο Σκρουτζ το αντιλαμβάνεται αλλά δεν προλαβαίνει να κάνει κάτι. Το πρωί βρίσκει τους φίλους μας προς αναζήτηση του συγκεκριμένου τέρατος, το οποίο εικάζουν ότι είναι μία μεγάλη αρκούδα της περιοχής. Είναι όμως, ή είναι κάτι μεγαλύτερο και πιο επικίνδυνο? Και πώς θα μπορέσουν να το παγιδεύσουν? :thinking: Εδώ έχουμε ένα σενάριο που, όπως είπα και πριν έχει σαν τοπικό πλαίσιο το δάσος και τους κινδύνους που ελλοχεύουν εκεί. Αυτό που κάνει εντύπωση είναι το cast των πρωταγωνιστών, από το οποίο λείπει ο Ντόναλντ. Νομίζω ότι θα μπορούσε να βρίσκεται ανάμεσα στους υπόλοιπους συγγενείς του. :) Από εκεί και πέρα η πλοκή εμπεριέχει στα καρέ τις σωστές δόσεις μυστηρίου. Οι φίλοι μας στην αρχή φέρονται κάπως αντι-οικολογικά, μη σεβόμενοι την πανίδα του δάσους, αλλά ευτυχώς αυτό αλλάζει όσο πηγαίνουμε προς την ολοκλήρωση της ιστορίας. Στο φινάλε υπάρχει ένα καλογραμμένο plot twist, το οποίο μας κάνει να αφήσουμε την ιστορία με ένα χαμόγελο στα χείλη. Γενικά, πάντως, έχω κι εδώ την αίσθηση ότι η συγκεκριμένη δουλειά στέκεται κατώτερη των περιστάσεων, όσον αφορά την ύλη του τίτλου που την φιλοξενεί. Το σχέδιο του Andersen είναι χαρακτηριστικό. Ενώ τα παπιά εμφανίζονται σαν καρικατούρες των κανονικών, λες και είναι αποτέλεσμα κάποιου μέτριου φανζίν, έρχονται μερικά όμορφα backgrounds στα καρέ, που είναι πολύ όμορφα. Τι να πει κανείς γι’ αυτόν τον καλλιτέχνη! :P 

 

Και θα τελειώσουμε με την καθιερωμένη ιστορία που προέρχεται από την σειρά “ΤΝΤ” και θεωρείται η κεντρική του τεύχους. Ο τίτλος της είναι “Αυγά από το διάστημα”. Ο Ντόναλντ γεμάτος φούμο από την κορυφή ως τα νύχια, πηγαίνει στο σπίτι του Φέθρυ προς αναζήτηση ασύλου. Γι’ ακόμα μία φορά τα έκανε μαντάρα στο σπίτι της Νταίζυ, όπου πήγε να της καθαρίσει το τζάκι, με αποτέλεσμα να γεμίσει το σαλόνι της με καπνιά! :shit2:  Έτσι προσπαθεί να την αποφύγει μέχρι να της περάσει ο εκνευρισμός. Μόλις κάνει το μπανάκι του, ο Αρχηγός της Υπηρεσίας ΤΝΤ παίρνει τηλέφωνο και τους καλεί εσπευσμένα. Τα δύο ξαδέλφια συνοδεύονται μέσα σε ένα υποβρύχιο, το οποίο πηγαίνει σε ένα εξωτικό μέρος. Κατά την διάρκεια του ταξιδιού ο Αρχηγός περιγράφει την νέα αποστολή που προέκυψε. Μία κοσμική χελώνα, ένας εξωγήινος οργανισμός, έχει επιλέξει την συγκεκριμένη εξωτική παραλία για να γεννήσει τα αυγά της. Μόλις τα γέννησε, λοιπόν, τα έθαψε στην άμμο για να εκκολαφθούν κι έφυγε για το διάστημα. Οι δύο πράκτορες είναι επιφορτισμένοι με την φύλαξη των αυγών αυτών, μέχρι να εκκολαφθούν και να επιστρέψει η χελώνα να πάρει τα παιδιά της. Η παραλία είναι απομονωμένη κι ερημική κι έτσι φαίνεται ότι θα είναι μία απλή δουλειά για τους φίλους μας. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι ανήκει στον Ρόμπαξ, ο οποίος εκείνη την περίοδο σκέφτεται να χτίσει ένα μεγάλο resort στην περιοχή! :shit: Οι πράκτορες, λοιπόν, θα πρέπει να τον καθυστερήσουν μέχρι να χελωνάκια να σκάσουν μύτη από τα αυγά. Τι θα σκεφτούν για να στεφθεί με επιτυχία αυτή η αποστολή? :thinking: Ακόμα μία ιστορία, την οποία απόλαυσα, αλλά σίγουρα δεν την θεωρώ ότι ανήκει στις καλύτερες της σειράς. Αυτό που αξίζει να επισημάνουμε είναι ότι γίνονται αναφορές σε πολλές παλαιότερες ιστορίες της ΤΝΤ, χωρίς όμως να απαιτείται να έχουν διαβαστεί για να καταλάβουμε τι γίνεται εδώ. Επίσης, δεν έχουμε τόσο ανεπτυγμένο το μεταφυσικό στοιχείο (περισσότερο θα το χαρακτηρίζαμε Sci-Fi), ενώ ο κύριος “villain” είναι ένας γνωστός μας χαρακτήρας, που λειτουργεί χωρίς την παρουσία του αιώνιου εχθρού του, του Σκρουτζ. Η πλοκή δεν έχει να κάνει με κάποιο μυστήριο, ενώ περισσότερο εστιάζεται σε γκαγκ που εξάπτουν την περιέργεια του αναγνώστη για την συνέχεια. Μου έφερε στο μυαλό τις “Επικίνδυνες Αποστολές”. :P Προσωπικά, όμως, την βρήκα κάπως επίπεδη και χωρίς πολλά σημεία να μας “τσιγκλήσουν”. Το φινάλε, είναι ευτυχές (εννοείται) και χρησιμοποιεί μία περίεργη συνεργασία, που την θεωρώ πρωτότυπη. Γενικά δεν με απογοήτευσε, αλλά την βρήκα αδύναμη σε σχέση με άλλες δουλειές της σειράς. Όσον αφορά το σχέδιο, δεν έχω να πω κάτι που δεν το είπα στην ακριβώς προηγούμενη ιστορία. :) 

 

 

:beer: 

  • Like 5
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.