Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γκράφικ νόβελ με ήρωα τον Μάρκο Μπότσαρη [?, efsyn.gr, 7/04/2021]


ramirez

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  2298
  • Group:  Members
  • Topic Count:  1618
  • Content Count:  5053
  • Reputation:   34575
  • Achievement Points:  5061
  • Days Won:  14
  • With Us For:  6185 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Το βιβλίο μεταφράστηκε στα ελληνικά από τον Αλέξη Καλοφωλιά και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κάκτος.

 

 

1821.thumb.jpg.1b4ddc16c58221670b4852f7e0661f41.jpg

 

 

«Τα Παιδιά της Επανάστασης», στα ελληνικά πλέον, αφηγούνται με τον δικό τους τρόπο την Ιστορία. Ο λόγος για το ομότιτλο graphic novel των Chris Jaymes & Ale Aragon που είναι εμπνευσμένο από την Επανάσταση του 1821 και το ελληνικό κοινό το γνώρισε – και το αγάπησε – στην πρωτότυπη, αμερικανική έκδοση «Sons of Chaos» που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο 2019 και παρουσιάστηκε στο συνέδριο κόμικς και ποπ κουλτούρας AthensCon στο TaeKwonDo. Τελικά το κόμικ που έγραψε ο Αμερικανός συγγραφέας, σκηνοθέτης, ηθοποιός και μουσικός Chris Jaymes και εικονογράφησε ο Αργεντινός κομίστας Ale Aragon μεταφράστηκε στα ελληνικά από τον Αλέξη Καλοφωλιά και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κάκτος. Μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας, η ιστορία καταπιάνεται με την Ελληνική Επανάσταση, τον ελληνικό λαό και τους πρωταγωνιστές της.

 

O Chris Jaymes στέκεται με δέος απέναντι στην Ελληνική Επανάσταση, εμπνέεται από αυτήν και δημιουργεί τη δική του φανταστική ιστορία. Στόχος του; Να κάνει ευρύτερα γνωστό τον αγώνα των Ελλήνων για ελευθερία και να κεντρίσει το ενδιαφέρον όσων επιθυμήσουν να μάθουν περισσότερα γι’ αυτήν. Κάπως έτσι άλλωστε ξεκίνησε να ασχολείται και ο ίδιος, παρακινημένος από τον Ελληνοαμερικανό φίλο του Nick Lambrou, ο οποίος συχνά του έλεγε πως είναι καιρός ο κόσμος όλος να γνωρίσει την Επανάσταση του ’21, όπως γνωρίζει άλλες σημαντικές στιγμές της παγκόσμιας ιστορίας, τον Αμερικανικό Εμφύλιο ή τη Γαλλική Επανάσταση.

 

«Πρόκειται για μία φανταστική ιστορία, βασισμένη σε πολλά πραγματικά γεγονότα. Πρόθεσή μου είναι το βιβλίο να παρουσιάσει στον κόσμο έναν πόλεμο για τον οποίο οι περισσότεροι ελάχιστα γνωρίζουν και να κεντρίσει το ενδιαφέρον για πλατύτερη ενημέρωση γύρω από αυτό το τόσο κοντινό τελικά παρελθόν μας», λέει ο δημιουργός, ο οποίος έχει παράλληλα έτοιμο και το σενάριο. «Επιβαλλόταν σχολαστική ενασχόληση και έρευνα για να μπορέσεις να διηγηθείς αυτά τα γεγονότα με τρόπο που να διεγείρεις την περιέργεια ενός μη Έλληνα αναγνώστη και παράλληλα, να τιμήσεις όλους όσοι έδωσαν τη ζωή τους τότε ώστε να μπορούμε εμείς σήμερα να έχουμε σταθερότητα και να διαθέτουμε ανέσεις». Ο ίδιος ασχολήθηκε με την Επανάσταση του ’21 περίπου για μία δεκαετία και μαζί με την πολυετή έρευνα έκανε και ταξίδια από το Σούλι μέχρι τη Μονεμβασιά, τα Ιωάννινα, τη Γραβιά, το Ναύπλιο, τις Σπέτσες, την Ύδρα, τη Μάνη κ.α.

 

Στην ιστορία ανέλαβε να δώσει σάρκα και οστά o Αργεντινός κομίστας Ale Aragon, ο οποίος δημιούργησε το εξαιρετικό εικαστικό περιβάλλον. Με κεντρικό ήρωα τον Μάρκο Μπότσαρη και την πολυκύμαντη σχέση του με τον Αλή Πασά, το στόρι ακολουθεί τον νεαρό Μάρκο, γιο του Σουλιώτη οπλαρχηγού Κίτσου Μπότσαρη, στην προσωπική του ζωή, στην πορεία από την αιχμαλωσία στην απελευθέρωση και σε αληθινά ή μυθοπλαστικά γεγονότα που καθόρισαν την προσωπικότητά του και τον έκαναν ήρωα. Καταγράφουν την τόλμη, τη γενναιότητα και την παλικάρια που τον έχρισαν ηγέτη στην επανάσταση η οποία έτριξε τα θεμέλια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και συνέβαλε καθοριστικά στη δημιουργία του Δυτικού κόσμου όπως τον ξέρουμε σήμερα. Στην ουσία, επιθυμία του δημιουργού είναι ο χαρακτήρας να απεικονίζει γενικότερα τις θρυλικές μορφές του 1821.

 

 

 

 

Και το σχετικό link...

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.