Jump to content

Μίκυ Μάους 356 [Το στοιχειωμένο κολλέγιο]


Πώς σας φάνηκε το τεύχος;  

3 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

1185991144_.thumb.png.e232ae697ff025d7fbbad9a632abf814.png

 

 

ΣΚΡΟΥΤΖ ΜΑΚ ΝΤΑΚ Η ΑΣΠΙΔΑ ΤΟΥ ΡΑΓΚΝΑΡ ΤΟΥ ΤΣΙΦΟΥΤΗ
ΧΙΟΥΗ, ΛΙΟΥΗ, ΝΤΙΟΥΗ ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ
ΠΑΣΧΑΛΗΣ Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΔΙΑΙΤΑ
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΝΤΑΚ ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ...ΤΑ ΙΔΙΑ ΧΑΛΙΑ!

 

Κυκλοφορεί την Παρασκευή 9/2.

Επιστροφή των "Θησαυρών του Απέραντου Γαλάζιου", "Spookyzone" και δεύτερο επεισόδιο της σειράς "Young Donald Duck". Για να δούμε!

 

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τη διαφήμιση του τεύχους και στο site της Καθημερινής.

  • Like 10
Link to post
Share on other sites

Η πρωτοποριακή δίαιτα πρέπει να είναι αυτή η ιστορία, οπότε μετρώντας σελίδες, φαίνεται ότι θα διαβάσουμε και τα δύο μέρη τού στοιχειωμένου κολλεγίου στο ίδιο τεύχος.

Edited by Kriton
  • Like 9
Link to post
Share on other sites
36 λεπτά πριν, Kriton είπε:

Η πρωτοποριακή δίαιτα πρέπει να είναι αυτή η ιστορία, οπότε μετρώντας σελίδες, φαίνεται ότι θα διαβάσουμε και τα δύο μέρη τού στοιχειωμένου κολλεγίου στο ίδιο τεύχος.

Ναι.... Εγώ στην θέση τους, αν το σκέφτομαι σωστά, θα έβαζα τα μέρη ξεχωριστά για να έχει περισσότερη αγωνία ο αναγνώστης και να αγοράσει και το επόμενο Μ.Μ.! :D

Edited by Donald Duck
  • Like 5
Link to post
Share on other sites

Παρουσίαση-κριτική του υπ' αριθμόν #356 τεύχους του νέου Μίκυ Μάους.

Εξώφυλλο (από τον αξιολάτρευτο @Indianο μας...)

tn_MIKYMAOUSE_0356.jpg

Εδώ Λιμνούπολη! (by S;ilvia Ziche.) :yahoo:
Ιστορίες.

"Η ασπίδα του Ράγκναρ του τσιφούτη."


Το μουσείο της Λιμνούπολης έχει δωρεάν είσοδο.

Spoiler

Όλοι ξέρουμε ότι ο Σκρούτζ δεν αρνιέται τέτοιες προσκλήσεις. Τα εκθέματα δεν τον συναρπάζουν. Αυτό που παρατηρεί όμως όμως είναι ότι "μικρομεγιστάνες της κακιάς ώρας"  από άλλες πόλεις έχουν διακριθεί λόγω προσφορών που έχουν κάνει στο μουσείο. Φυσικά ο παλαίμαχος χρυσοθήρας θέλει να προσθέσει και αυτή την διάκριση στις επιτυχίες του. Οπότε σπεύδει ταχέως για το Θησαυροφυλάκιο. Ξεμπερδεύει γρήγορα με τους διευθυντές τις μπισκοτοποίιας του και αναχώρει με το ιδιωτικό του τζετ και τον Παντάξιο. Οι ταλαίπωροι διευθυντές μένουν πίσω να ανεβάσουν τις πωλήσεις.

Βρισκόμαστε σε ένα μουσείο του Λονδίνου όπου Σκρούτζ και Παντάξιο συναντούν τον Καπετάν Ζέπο. Εκείνος τους ενημερώνει για την ικάνοτητα των Βίκινγκ όσον αφορά το υγρό στοιχείο. Ο Ράγκναρ ο τσιφούτης ήταν πολύ ικανός θαλασσοπόρος. Μία μέρα όμως σάλπαρε με το πλήρωμά του και δε τον ξαναείδε κανείς. Μία αρχαία ρουνική λίθος που υπάρχει στο μουσείου έχει στοιχεία από το τελυταίο του ταξίδι. Οι αρχηγοίτων Βίκινγκ ήθελαν να τους θυμούνται και τις παράγγελναν σε γραφείς. Η εν λόγω όμως είναι γραμμένη σε γρίφο. Ο Παντάξιος όμως έχει την λύση.

Στο Λονδίνο εδρεύει η Λέσχη γρίφων των μπάτλερ όπου ο Παντάξιος είναι επίσημος συνεργάτης. Ο πρόεδρος της Λέσχης λύνει το γρίφο και οι φίλοι μας αναχωρούν για το λιμάνι του Λίβερπουλ όπου είναι αγκυροβολημένο το υποβρύχιο Κράκεν. Φτάνουν στον προορισμό τους και μετά από λίγες καταδύσεις ανασύρουν ενδείξεις ότι ο Ράγκναρ απέπλευσε εκεί. Η περιπέτεια θα συνεχιστεί στην ενδοχώρα. Εκεί εξαιτίας μία λαίμαργης και νυσταλέας αρκούδας ανακαλύπτουν μία σπηλιά με τοιχογραφίες που αφορούν τον Ράγκναρ.

Το δορυφορικό τηλέφωνο χτυπάει. Είναι από την Λέσχη γρίφων Ο πρόεδρος της λέσχης επανεξέτασε το γρίφος και είχε κάνει λάθος στην πρώτη του λύση. Δεν υπάρχει ασπίδα. Στην πραγματικότητα μιλάμε για ένα πρωτοποριακό εργαλείο ,για εκείνη την εποχή, οργώματος της γης. Απογοητευμένος ο Σκρούτζ δεν απελπίζεται εντελώς. Το σκάψιμο στην σπηλιά αποκαλύπτει ένα σακουλάκι με παγωμένους σπόρους. Είναι μία μοναδική ποικιλία σιταριού που θα του δώσει μία περίόπτη θέση στο μουσείο της Λιμνούπολης. Όπως και στα μπισκότα τους την γεύση που τους έλειπε για να ανέβουν οι πωλήσεις."Το στοιχειωμένο κολλέγιο." (Α΄ μέρος.)

Ο Χιούη Λίουη και Ντίουη γίνονται πρεσβευτές του σχολείου τους λόγω της δημοφιλίας τους. Πρώτος σταθμός ένα Λονδρέζικο κολλέγιο. Εκεί θα κάνουν νέους φίλους και θα συμμετέχουν σε μία έρευνα.

"Το στοιχειωμένο κολλέγιο." (Β΄μέρος.)

Στο δεύτερο μέρος αυτής της... "αλλόκοτης" περιπέτειας τα τρία πάπακια βοηθούν τους νέους τους φίλους να λύσουν το μυστήριο του κολεγίου.  

"Η πρωτοποριακή δίαιτα."

Ο Πασχάλης πρέπει να κάνει δίαιτα. Ο Δόκτωρ Μάσας έχει μία πρωτότυπη μέθοδο.

"Νέο σχολείο... Τα ίδια χάλια!"

Ο Ντόναλντ συγκατοικεί με τον Μίκυ και βοηθάει το κορίτσι που ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα.

Αιτήσεις συνδρομής για Μίκυ Μάους, Ντόναλντ και ΚΟΜΙΞ.

Εν κατακλείδι.

Μετά από πολύ καιρό η σειρά "ο θησαυρός του απέραντου γαλάζιου" επιστρέφει μέ ένα πολύ ωραίο κεφάλαιο. Καλογραμμένο σενάριο που η απουσία έντονης δράσης δε το μειώνει στο παραμικρό. Αντιθέτως κρατάει σε εγρήγορση τον αναγνώστη και καθηλωμένο στις σελίδες του.

Η νέα σειρά ιστοριών με τα τρία ανιψάκι ξεκινάει δυναμικά με ένα υπέροχο επεισόδιο. Άψογο το σενάριο αυτής της χορταστικής και πολυσέλιδης περιπέτειας. Μία πρωτότυπη δίαιτα βλέπουμε στην προτελευταία ιστορία του τεύχους. Όμορφη ιστορία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του αγαπητού Πασχάλη. Το τεύχος κλείνει δυνατά με το πάρα πολύ καλό δεύτερο επεισόδιο από τα σχολικά χρόνια του Ντόναλντ. 

Σειρά προτίμησης ιστοριών.

1. "Το στοιχειωμένο κολέγιο." (Α΄ και Β' μέρος.)
2. "Νέο σχολείο... Τα ίδια χάλια!"
3. "Η ασπίδα του Ράγκναρ του τσιφούτη."
4. "Η πρωτοποριακή δίαιτα."

9.2/10!!!
Φανταστικα υπέροχο τεύχος από όλες τις απόψεις!!! Δε προτείνεται η αγορά του... Επιβάλλεται!!! :D

:hop::hop::hop:

  • Like 9
Link to post
Share on other sites

Το τεύχος #356 θα μπορούσαμε άνετα να το χαρακτηρίσουμε σαν το τεύχος των σειρών, καθώς, με εξαίρεση μία ιστορία, όλες οι υπόλοιπες δεν είναι αυτόνομες, αλλά ανήκουν σε “οικογένεια” ιστοριών. :) Παρατηρώντας τις ιστορίες που μας έρχονται από την “Disney Publishing Worldwide”, εύκολα βγάζουμε το συμπέρασμα ότι πρόκειται για δουλειές που θα εκτιμήσουν περισσότερο οι μικροί μας φίλοι. Εννοείται ότι κάτι τέτοιο είναι απόλυτα θεμιτό. Απλά η δική μου η ένσταση έγκειται στο γεγονός ότι δεν θεωρώ εύστοχο να φιλοξενούνται δύο τέτοιες σειρές, ενώ θα μπορούσε να υπάρχει μία και να συνεχιστεί και το “PKNE” ή κάτι παρεμφερές, για να πιάσουν και τους μεγαλύτερους αναγνώστες. Οι σελίδες με νεανικές ιστορίες είναι πολλές για ένα τεύχος σαν το “Μίκυ Μάους”, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να πέσει κάπως το ηλικιακό target group. Βέβαια, αυτό είναι κάτι που θα το δούμε σε βάθος χρόνου. Απλά μία σκέψη κάνω, κι ας ελπίσουμε να μην έχω δίκιο. :) 

 

Η πρώτη (αλλά όχι κύρια) ιστορία του τεύχους προέρχεται από την σειρά “Οι θησαυροί του απέραντου γαλάζιου” και φέρει τον τίτλο “Η ασπίδα του Ράγκναρ του Τσιφούτη”. Το Αρχαιολογικό μουσείο της Λιμνούπολης διοργανώνει μία έκθεση με ελεύθερη είσοδο, στην οποία εκτίθενται σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα, που είναι χορηγίες σημαντικών προσώπων της πόλης. Ο θείος Σκρουτζ επισκέπτεται την εν λόγω έκθεση (αφού είναι δωρεάν η είσοδος) κι αισθάνεται παραγκωνισμένος που εκείνος δεν έχει δώσει κάποιο εύρημα. Έπειτα από μία τηλεφωνική συνεννόηση, λοιπόν, ο φίλος μας κι ο πιστός του μπάτλερ, ταξιδεύουν μέχρι την Ευρώπη και συγκεκριμένα στο Λονδίνο, όπου θα συναντηθούν με τον Κάπταιν Ζέππο, ο οποίος φαίνεται ότι έχει κάνει μία σημαντική ανακάλυψη. Αυτό που ανακάλυψε είναι μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία, που αφορούν τον Ράγκναρ τον τσιφούτη, έναν ατρόμητο Βίκινγκ αρχηγό, ο οποίος (οι θρύλοι λένε) ότι είχε στην κατοχή του μία ασπίδα από ατόφιο χρυσάφι, που είχε αξιοθαύμαστες δυνάμεις! :wow: Έτσι, οι τρεις τους θα διοργανώσουν μία μεγάλη αποστολή στον βόρειο Ατλαντικό, αναζητώντας περισσότερα στοιχεία, που θα τους οδηγήσουν στον συγκεκριμένο θησαυρό. Τι κινδύνους και ποιες εκπλήξεις κρύβονται σε αυτή την αναζήτηση? :thinking: Πρόκειται για μία πάρα πολύ προσεγμένη κι αξιόλογη περιπέτεια, η οποία διαθέτει πλουραλισμό τοπίων. Η ιδέα και η δομή του σεναρίου μού έφεραν στο μυαλό κάτι από τις δουλειές του μεγάλου Don Rosa. Όπως κι εκεί, έτσι κι εδώ έχουμε μία πλοκή, η οποία είναι κλιμακωτή και κινηματογραφική. Ξεκινάμε με την πρόθεση, συνεχίζουμε με τον σκοπό και τις αρχικές πληροφορίες, για να ξεκινήσει η αποστολή και η δράση. Κι όλα αυτά με αρκετές ιστορικές πληροφορίες. Πολλά μπράβο, λοιπόν! :clap2: Ο θείος Σκρουτζ απέχει από τον κακό εαυτό του, την ίδια ώρα που κι ο Παντάξιος διαδραματίζει έναν σημαντικότατο ρόλο στην εξέλιξη της πλοκής. :respect: Προσωπικά, όμως, θα ήθελα να έβλεπα και τον Ντόναλντ στην ιστορία. Νομίζω ότι υπήρχε χώρος. ;) Το κυνήγι του θησαυρού, λοιπόν, εξελίσσεται σε πολλά μέρη και με μία εξαιρετική εναλλαγή στις πληροφορίες που καλούνται να διαχειριστούν οι πρωταγωνιστές. Το φινάλε έχει ένα plot twist που δεν το περίμενα, αλλά δεν μπορούμε να μην βγάλουμε το καπέλο στον Σκρουτζ, που μετατρέπει τις ατυχίες σε σπουδαίες επιχειρηματικές κινήσεις. :respect:  Γενικά είναι μία ιστορία που θα πρέπει να διαβαστεί από όλους. :) Το σχέδιο, δυστυχώς, δεν στέκεται αντάξιο του σεναρίου. :( 

 

Η δεύτερη ιστορία του τεύχους (η οποία χαρακτηρίζεται σαν κύρια) εγκαινιάζει μία νέα σειρά στο "Μίκυ Μάους", που ονομάζεται “Spooky Zone” κι ο τίτλος της είναι “Το στοιχειωμένο κολλέγιο”. Ο Χιουη, ο Λιούη κι ο Ντιούη, παρά τον σκανδαλιάρικο χαρακτήρα τους, κέρδισαν στον διαγωνισμό δημοφιλίας του σχολείου τους και το έπαθλο είναι να ταξιδέψουν στην Αγγλία σαν πρεσβευτές του εκπαιδευτικού ιδρύματός τους. Φτάνοντας στο συνεργαζόμενο κολλέγιο, θα γνωρίσουν την φιλία και την ευγένεια των μαθητών του και σύντομα θα εγκλιματιστούν με το περιβάλλον. Το μόνο που τους προβληματίζει είναι το γεγονός ότι ενώ έχει ανεγερθεί ένα νέο κτίριο για να στεγαστεί το εν λόγω κολλέγιο, εντούτοις τα μαθήματα διεξάγονται ακόμα στο παλιό. :thinking: Ένας από τους μαθητές θα τους εκμυστηρευτεί ότι το νέο κτήριο έχει φαντάσματα που επιτίθενται σε όποιον προσπαθήσει να μπει μέσα! :wow: Τότε τα τρία ανιψάκια θα συμμαχήσουν με τον νέο τους φίλο και θα ξεκινήσουν τις έρευνες για να διαπιστώσουν τι συμβαίνει. Αυτό που θα ανακαλύψουν θα τους εκπλήξει όλους. Η νέα αυτή σειρά, λοιπόν, έχει για πρωταγωνιστές (μέχρι στιγμής) τα τρία γνωστά μας αδέλφια και γενικά αυτό που επικρατεί είναι το νεανικό στοιχείο, γεγονός που δίνει στην ιστορία έναν φρέσκο και σύγχρονο τόνο. Η υπόθεση φέρει κάτι σε  “Ghostbusters”, “Scooby Doo”, καθώς και σε διάφορες ιστορίες που διαδραματίζονται σε κολλέγιο. Η πλοκή είναι κλιμακούμενη, αλλά γρήγορα μπαίνει στο νόημα, την ώρα που κρατάει το έντονο μυστήριο σε υψηλό επίπεδο. Οι πρωταγωνιστές είναι όλοι τους ατρόμητοι και με έντονο το αίσθημα της περιπέτειας. Επίσης, θα πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στους σεναριογράφους, για την πολυπολιτισμική υφή που χάρισαν στην ιστορία, τοποθετώντας μαθητές από διάφορες χώρες και κουλτούρες. :clap2: Φτάνοντας στο φινάλε, ενώ θα περίμενα κάτι μεταφυσικό ή την αποκάλυψη κάποιου δολοπλόκου σχεδίου, έχουμε ένα αποτέλεσμα αρκετά παιδικό και με αμφιλεγόμενη φαντασία. Όχι ότι δεν μου άρεσε, απεναντίας το βρήκα πρωτότυπο, αλλά νομίζω ότι θα ικανοποιήσει περισσότερο τους μικρούς αναγνώστες. Γενικά, λοιπόν, καλωσορίζω την νέα ιστορία και δεν θα έλεγα όχι σε μία συνέχεια. :) Το σχέδιο είναι το ίδιο σύγχρονο με το σενάριο κι αρκετά “κομπιουτερίστικο” θα έλεγα. Δεν συμβάδιζε απόλυτα με το γούστο μου, αλλά ήταν τίμιο. Αυτό που μου άρεσε αρκετά είναι ο χρωματισμός. Αυτές τις αποχρώσεις του πράσινου τις λάτρεψα! :love4: Μου θύμισε  Green Lantern! :lol: 

 

Η μοναδική ιστορία που δεν είναι μέρος κάποιας σειράς, παρουσιάζεται σε αυτό το σημείο στο τεύχος κι έχει για πρωταγωνιστή τον Πασχάλη. Ο τίτλος της είναι “Η πρωτοποριακή δίαιτα”. Ο φίλος μας λαμβάνει ένα γράμμα από έναν φίλο του, ο οποίος τον προσκαλεί στο θεματικό πάρτυ μασκέ που συνηθίζει να διοργανώνει κάθε χρόνο. Φέτος το θέμα του πάρτυ είναι οι πειρατές. Ο φίλος μας, σπεύδει να βγάλει από την ντουλάπα του την στολή του πειρατή, αλλά γεμάτος εκνευρισμό και φανερή απογοήτευση θα διαπιστώσει ότι τα περιττά του κιλά δεν του επιτρέπουν να χωρέσει μέσα της! :shit: Πηγαίνει, λοιπόν, στην πόλη για να ψάξει και ν’ αγοράσει μία φαρδύτερη στολή, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέρνει. :( Σουλατσάροντας, απελπισμένος στους δρόμους, θα γνωριστεί με έναν εκκεντρικό διαιτολόγο, ο οποίος θα τον υποβάλλει σε μία εξαντλητική δίαιτα, κατά την διάρκεια της οποίας, θα το παρακολουθεί σαν κέρβερος, για τυχόν ατασθαλίες! :NoNo: Θα καταφέρει ο Πασχάλης να πειθαρχήσει στην διατροφή του και να πετύχει τον πολυπόθητο στόχο του? Και με ποιο τίμημα? Πρόκειται για μία ήπιας δυναμικής ιστορία, την οποία θα την εκτιμήσουμε περισσότερο όλοι εμείς που είμαστε στα κιλά του πρωταγωνιστή! :lol: Το σενάριο αφορά τον Πασχάλη και την μεγάλη λαιμαργία του και μας χαρίζει μία πλοκή, που είναι μεν κωμική, αλλά δεν διαθέτει μεγάλες στιγμές. Το όλο πόνημα θα μπορούσαμε να το θεωρήσουμε κωμικό, αλλά λίγο-πολύ όλα τα γκαγκ μοιάζουν μεταξύ τους. Το φινάλε δεν θα το λέγαμε ανατρεπτικό, αλλά κλείνει την ιστορία με ευχάριστο τρόπο. Γενικά, λοιπόν, την θεωρώ μία μέτρια δουλειά, που δεν μετάνιωσα που την διάβασα, αλλά δεν θα την θυμάμαι για καιρό. Το σχέδιο κινείται σε καρτουνίστικα πλαίσια, γεγονός που δεν μπορώ να εκτιμήσω όσο θα ήθελα. Το βρήκα μέτριο για τα γούστα μου. 

 

Το τεύχος θα ολοκληρώσει την ύλη του με το δεύτερο επεισόδιο της σειράς “Young Donald Duck”, που έχει τίτλο “Νέο σχολείο... τα ίδια χάλια!”. Όπως μάθαμε στο πρώτο μέρος, ο μικρός Ντόναλντ θα πάει με υποτροφία που του χορηγεί ο θείος Σκρουτζ, σε ένα σχολείο στο Μίκυ Σίτυ. Εκεί, λοιπόν, θα ξεκινήσει αμέσως τις γνωριμίες, αρχής γενομένης από τον νέο του συγκάτοικο στο δωμάτιο, που δεν είναι άλλος από τον Μίκυ. Η συμβίωσή τους θα φανεί λίγο περίεργη (όσον αφορά τις συνήθειες που δεν θέλει να αποχωριστεί ο Ντόναλντ), αλλά φαίνεται ότι η φιλία τους έχει γεννηθεί. Επίσης, ο φίλος μας από την Λιμνούπολη θα χτυπηθεί από τα βέλη του έρωτα και θα γνωρίσει το κορίτσι των ονείρων του, στο πρόσωπο της μικρής Νταίζυ, που είναι κι εκείνη συμμαθήτριά του. Όταν, λοιπόν, η νέα του φίλη κινδυνεύει να ρεζιλευτεί, ύστερα από μία απόπειρα μηχανορραφίας που έγινε εναντίον της, εκείνος θα προσπαθήσει ν’ ανατρέψει την, εις βάρος της, κατάσταση. Θα τα καταφέρει, άραγε? Στο παρόν επεισόδιο γνωριζόμαστε με την πλειοψηφία των πρωταγωνιστών, που συνθέτουν την συγκεκριμένη σειρά και μαθαίνουμε τις συνήθειες και τους χαρακτήρες τους. Ουσιαστικά πρόκειται για μία εξιστόρηση των περιπετειών που έχουν οι μικροί μας φίλοι κατά την διάρκεια του σχολικού τους βίου. Ο Ντόναλντ είναι εκείνος με τον μεγαλύτερο ενθουσιασμό κι ενέργεια, χωρίς βέβαια να υπολείπονται οι υπόλοιποι. Η πλοκή διαχειρίζεται εύστοχα μία νεανίζουσα υπόθεση, διαβάζεται χαλαρά, αλλά (τουλάχιστον στους μεγαλύτερους σε ηλικία αναγνώστες) δεν κρύβει σημεία εντάσεων κι αγωνίας. Το φινάλε, δεν μας αφήνει στα κρύα του λουτρού, καθώς το επεισόδιο κλείνει με έναν ευτυχή τρόπο και τον Ντόναλντ σφόδρα ερωτοχτυπημένο. :P Αυτό που θέλω. εδώ, ν’ αναφέρω είναι ότι νιώθω λίγο μπερδεμένος με το στήσιμο της όλης σειράς. Ενώ παρακολουθούμε τους φίλους μας νέους και θα περιμέναμε οι ιστορίες τους να τοποθετούνται στο παρελθόν, εντούτοις βλέπουμε πολλά γκάτζετ σύγχρονης τεχνολογίας (smartphones, υπολογιστές) να κάνουν την εμφάνισή τους. Μεγάλες αλλαγές και διαφοροποιήσεις από τα κλασικά. Μπερδεύτηκα! :thinking: Το σχέδιο το βρήκα μέτριο και λίγο έξω από τα νερά μου. Θα καθυστερήσω κάπως να συνηθίσω τον Ντόναλντ με το τεράστιο τσουλούφι του. :P 

 

 

:beer5: 

Edited by Indian
  • Like 9
Link to post
Share on other sites
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.