Jump to content

JUSTICE LEAGUE: VOL. 1 Η ΟΛΟΤΗΤΑ


nikolas12
 Share

Recommended Posts

Τίτλος:
JUSTICE LEAGUE: VOL. 1 Η ΟΛΟΤΗΤΑ
Σενάριο/Kείμενα:
Scott Snyder, James Tynion IV
Σχέδιο:
Jorge Jimenez, Jim Cheung, Doug Mahnke
Σχέδιο εξωφύλλου:
Jim Cheung, Laura Martin
Hμερ. έκδοσης:
03-2021
Εξώφυλλα:
1 + 1 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ ΛΙΣΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Τεύχη:
1
Κατηγορία:
Αυτοτελές
Είδος εντύπου:
Κόμικ
Βιβλιοδεσία:
Ράχη με μαλακό εξώφυλλο
Περιεχόμενο:
Υπερηρωικό
Μέγεθος:
16.5 x 25.0
Σελίδες:
176
Χρώμα:
Έγχρωμο (ΕΓΧ)
Μετάφραση:
Σάββας Αργυρού
Lettering:
Tom Napolitano
Χρωματισμός:
Alejandro Sanchez, Tomeu Morey, Wil Quintana
Πρωτότυπος τίτλος:
Justice League Vol. 1: The Totality
Προέλευση:
Αμερικανική
ISBN:
978-960-436-791-7
Ονομαστική τιμή:
17,99€
Ομαδοποίηση:

JUSTICELEAGUEOLOTITA_0001.jpg  JUSTICELEAGUEOLOTITA_0001z.jpg

 

Σύνοψη από την εκδοτική

 

League-Totality-1.jpg

 

Ο Σούπερμαν. Ο Μπάτμαν. Η Γουόντερ Γούμαν. Ο Άκουαμαν. Ο Φλας. Ο Σάιμποργκ. Ο Γκριν Λάντερν. Η Χόκγκερλ. Ο Αρειανός Ανθρωποκυνηγός. Εννέα ήρωες με δυνάμεις τόσο διαφορετικές όσο και οι προσωπικότητές τους, που έχουν όμως ένα κοινό: Την αφοσίωση στην υπεράσπιση της Γης.


Είναι η Λεγεώνα της Δικαιοσύνης. Και δεν έχουν ξαναδεί ποτέ κάτι παρόμοιο.


Την αποκαλούν η Ολότητα: Η συγκεντρωτική ουσία της μυστικής πηγής όλων των πραγμάτων. Όταν τσακίζεται κατά την προσγείωσή της στην έρημο της Νεβάδα, όλοι και όλα που έρχονται σε επαφή μαζί της…αλλάζουν. Και δύναμη σαν αυτή, ελκύει τους πεινασμένους για δύναμη. Τους τρελούς, τους ανηλεείς, τους τερατώδεις.


Τη Λεγεώνα του Ολέθρου.


Ο Λεξ Λούθορ έχει συγκεντρώσει τις αρχι-νεμέσεις της Λεγεώνας της Δικαιοσύνης –τον Σινέτρο, τον Μπλακ Μάντα, την Τσίταχ, τον Γκορίλα Γκροντ και τον ίδιο τον Τζόκερ– σε μια ασταμάτητη συμμαχία, που αποσκοπεί να αρπάξει την Ολότητα και να την χρησιμοποιήσει για τα δικά της ανείπωτα σχέδια, αρχίζοντας με ένα ολοκαίνουριο Σώμα Λάντερν…

 

Η ιστορία έως τώρα

 

Page_00007.jpg.9f80327d978b68245c52f82237535213.jpg

 

Το συγκεκριμένο αφιέρωμα για τον τόμο της Λεγεώνας των Υπερηρώων που κυκλοφορεί είναι αρκετά δύσκολο, καθώς για κάποιον που δεν έχει ακολουθήσει την ιστορία είναι λίγο χαώδες. Όμως είμαστε εδώ για να τα συζητήσουμε και να τα ξεδιαλύνουμε όλα.

 

Σε ένα πιο γενικό πλαίσιο, θα λέγαμε ότι η συγκεκριμένη ιστορία είναι ένα ακόμα μέρος από την εξερεύνηση του Scott Snyder στο σύγχρονο DC Universe. Αναλυτικά το έργο του Scott Snyder μπορείτε να το βρείτε εδώ. Ωστόσο μετά το run του για το New 52 Batman, ιστορίες του οποίου έχουμε δει στα ελληνικά, βλέπε δύο τόμοι του Court of Owls από Anubis, Endgame και Θάνατος της Οικογένειας από Οξύ, ο Snyder γύρισε με το Dark Nights: Metal, μια επική περιπέτεια 6 τευχών με την πλήρη ιστορία να διαθέτει πολύ περισσότερα τεύχη μαζί με τα tie-ins. Διαβάζοντας τον αναλυτικό οδηγό της ιστορίας, μπορείτε να προετοιμάζεστε για το run του συγγραφέα στο Justice League.

 

Page_00008.jpg.3b4301866e6f76ac377b7fa73ef62cac.jpgPage_00009.jpg.f8570e02d9f4c52c0c43e4564f82e3c4.jpg


Ο Snyder λοιπόν στο Metal χρησιμοποίησε τη Λεγεώνα των Υπερηρώων εξερευνώντας τις δυνατότητες του Source Wall και εισάγει το Σκοτεινό Πολυσύμπαν ή Dark Multiverse, καθώς και τους Dark Knights και τον Barbatos. Αμέσως μετά ακολουθεί το Justice League: No Justice, ένας μικρός τίτλος ο οποίος όμως κρίνεται σχεδόν απαραίτητος για την καλύτερη κατανόηση της ιστορίας που βλέπουμε σήμερα. Με το No Justice, η DC κάνει ένα reset των τίτλων της Justice League, της Justice League Dark και της Justice League Odyssey.


Η Ολότητα λοιπόν είναι η συγκεντρωτική έκδοση των πρώτων εφτά τευχών της σειράς Justice League, της οποίας το σενάριο αναλαμβάνει ο Scott Snyder και το σχέδιο οι Jorge Jimenez, Jim Cheung και Doug Mahnke. Συνολικά το run του Snyder είχε πέντε συγκεντρωτικές εκδόσεις, οι οποίες λειτούργησαν σαν μεταβατικός τίτλος για το επόμενο μεγάλο event, Dark Nights: Death Metal που ολοκληρώθηκε φέτος τον Ιανουάριο.
 

Η νέα σύνθεση της Justice League και η ιστορία της Ολότητας

 

Page_00010.jpg.6aaa0f078785abf5c9f931fbecd05e04.jpg


Μετά το New 52 συνέβησαν αρκετές αλλαγές στη σύνθεση της Justice League, με κάποιες από αυτές να μοιάζουν αδύναμες, ο Snyder ωστόσο επιλέγει εννιά αρκετά δυνατούς και δημοφιλείς ήρωες για να απαρτίσουν την ομάδα. Είναι οι Superman, Batman, Wonder Woman, Martian Manhunter, Cyborg, Aquaman, Flash, Green Lantern (συγκεκριμένα ο Jon Stewart) και Hawkgirl!


Βασικοί άξονες των όσων συμβαίνουν είναι τα γεγονότα του Metal και του No Justice και καλό θα ήταν να τα έχετε διαβάσει ή να τα διαβάσετε πριν ξεκινήσετε αυτόν τον τόμο. Σημαντικές είναι και κάποιες μικρολεπτομέρειες σχετικά με τη συμμετοχή του Lex Luthor στη Justice League. Μετά τα όσα συνέβησαν με το Source Wall στο Metal και το No Justice, απελευθερώνεται η Ολότητα, η αρχαιότερη μορφή ενέργειας στο σύμπαν, βασικός πυρήνας δημιουργίας του Πολυσύμπαντος, ενώ εμπεριέχει τη γνώση του πως και από ποιον δημιουργήθηκε. 

 

Page_00011.jpg.3dba267a45476ac9c8f2892d53f4c314.jpg


Στο τέλος λοιπόν του πρώτου τεύχους, η Ολότητα θα προσγειωθεί στη Nevada και η δύναμη της, οι δυνατότητες της και η απόλυτη γνώση που κρύβει μέσα της θα οδηγήσουν σε μια πολύ σπουδαία κόντρα. Από τη μία πλευρά βρίσκεται η Justice League που απαρτίζεται από τους εννιά ήρωες που αναφέραμε, ενώ από την άλλη βρίσκεται η Legion of Doom ή Λεγεώνα του Ολέθρου, αρχηγός της οποίας είναι ο Lex Luthor και μαζί του έχει φέρει πολύ μεγάλους κακούς, επιλέγοντας την αρχινέμεση σχεδόν για κάθε ήρωα της Justice League. Sinestro, Gorilla Grodd, Joker, Cheetah και Black Manta βρίσκονται δίπλα του και όπως είναι φυσικό οι μάχες είναι πολλές κι έντονες.

 

b8c389cc3ddca5cbddce22ca96874264eeb04706r1-1332-1295v2_hq.jpg


Εδώ τελειώνουν όσα θέλω να αναφέρω για την υπόθεση, καθώς δε χρειάζεται να προβούμε σε περαιτέρω λεπτομέρειες. Καλώς ή κακώς λατρεύω τη γραφή του Scott Snyder, αν και θεωρώ ότι ένα από τα ελαττώματα του (που φάνηκε αρκετά σε διάφορα σημεία του Batman run του) κάνει κι εδώ την εμφάνισή του, το οποίο είναι ότι γεμίζει με πολύ κείμενο κάποιες σελίδες με αποτέλεσμα να μην αφήνει το σχέδιο και τον αναγνώστη να αναπνεύσουν. Ωστόσο αποτελεί γενικά ένα ακόμα πάρα πολύ διασκεδαστικό κεφάλαιο του τρίπτυχου Metal-Source Wall-Multiverse με τον Snyder να έχει την ευχέρεια να χρησιμοποιήσει πολλούς ήρωες και κακούς σε ενδιαφέροντες συνδυασμούς και φυσικά πολλές μάχες. Εκτός αυτού αρκετά δευτερεύοντα μέλη της Λεγεώνας θα έχουν το δικό τους spotlight, ενώ εισάγονται και νέα στοιχεία για τη μυθολογία τους.
 

Το σχέδιο

 

Page_00012.jpg.08948dc8a9912ffa219abc57a4dbe0ba.jpg


Έχουμε τρεις σχεδιαστές και δυστυχώς το στυλ τους διαφέρει, οπότε καθένας μπορεί να παρατηρήσει αποκλίσεις ανάλογα με το γούστο του. Ο Doug Mahnke είναι κατ’ εμέ ένας από τους υποτιμημένους σχεδιαστές της Justice League, έχοντας κάποια εξαιρετικά τεύχη στο New 52 με τον Geoff Johns. Εδώ σχεδιάζει το πέμπτο τεύχος και η δουλειά του είναι και πάλι φανταστική, ειδικά στην απόδοση των προσώπων. Δε με ενθουσίασαν το πρώτο και το τελευταίο τεύχος του Jim Cheung, παρουσιάζει κατ' εμέ σκαμπανεβάσματα, γιατί κάποια καρέ του είναι μεγάλα και εντυπωσιακά, ειδικά τα στατικά, ενώ άλλα δεν παρουσιάζουν την ίδια ζωντάνια και λείπει κάπως η λεπτομέρεια. Τέλος το υπόλοιπο κόμικ σχεδιάζει ο Jorge Jimenez, πολύ όμορφο σχέδιο και ειδικά οι μάχες του με εντυπωσίασαν παρουσιάζοντας μεγάλη ποικιλία. Συνολικά όσον αφορά τον σχεδιαστικό τομέα, το βρήκα αρκετά καλό, χωρίς να ενθουσιαστώ όπως θα γινόταν αν το αναλάμβανε όλο ο Mahnke ή ο Jason Fabok. Νομίζω όμως ότι προσθέτει κάτι καινούριο όμως στη γραφή του Snyder που τον έχουμε συνδυάσει με τον Capullo, είναι σίγουρα λιγότερο σκοτεινό και με πιο πλούσιο σε χρώματα από τα Batman του κι αυτό το κρίνω σαν θετικό.


Η έκδοση

 

Page_00013.jpg.17cb0a6e541aa08bb095d808c2f1d4f7.jpg


Το εξηγούσα και στο θρεντ του Venom: Rex, ότι η Οξύ έχει μπει σε μια διαφορετική εκδοτική λογική. Ναι μεν θέλει να προσφέρει αυτοτελείς περιπέτειες, αλλά θέλει και οι τίτλοι της να παρουσιάζουν μια συνάφεια και σύνδεση μεταξύ τους. Πρώτα λοιπόν εξέδωσαν δύο ιστορίες του Batman από τον Snyder, ύστερα μας έδωσαν το Dark Nights: Metal, ωστόσο δε μπορούσαν να πάνε κατευθείαν στο επόμενο event, το Death Metal, καθώς δε θα καταλαβαίναμε τίποτα. Το Justice League Vol. 1: Η Ολότητα είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των δύο, αλλά και τα άλλα τέσσερα trades του Snyder είναι σημαντικά, ειδικά το τελευταίο. 

 

Page_00014.jpg.5c3cd0cb9869b2b7b7399ad7de8d0a91.jpg


Προσωπικά, το Vol. 1 στον τίτλο, με προϊδεάζει θετικά ότι ίσως δούμε κάποια συνέχεια του. Αν φυσικά πάμε για το Death Metal όπως πιστεύω ότι θα γίνει βάσει επιλογών. Και εννοείται αν σε όλο αυτό δούμε και κανένα The Batman Who Laughs θα είναι καλοδεχούμενο. Η έκδοση έρχεται ως συνήθως με τα γνωστά στάνταρ της Οξύ και το σύνηθες μέγεθος της. Είναι μία πραγματικά εξαιρετική επιλογή για την εκδοτική, καθώς όλο αυτό που ξεκίνησε ο Scott Snyder με το Metal είναι από τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα που μας έχει προσφέρει η DC και είναι θετικό που ο εκδότης σκέφτεται με ποιον τρόπο να βγουν οι τίτλοι χρονικά κι ας απουσιάζει το No Justice. Αν λοιπόν έχετε ακολουθήσει τις εκδόσεις αυτές, το προτείνω ανεπιφύλακτα, είναι μια διασκεδαστικότατη περιπέτεια της Justice League με εισαγωγικό χαρακτήρα για τη μεγαλύτερη ιστορία γύρω από το Πολυσύμπαν. Καλή ανάγνωση σε όλους :) 

 • Like 13
 • Respect 1
 • Thanks 5
Link to comment
Share on other sites

 • Valtasar changed the title to JUSTICE LEAGUE: VOL. 1 Η ΟΛΟΤΗΤΑ

Αρκετά ωραίο, αν και με μπερδεύει γενικά η DC με την μπόλικη πληροφορία που μου πετάει στα comic της και κάπου το έχανα. Πάντως αξίζει να το διαβάσετε.

 • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Αυτό το τεύχος, πού μπορούμε να το βρούμε; Θέλω να πω, εκτός απ' τα ηλεκτρονικά καταστήματα των  κομιξάδικων, υπάρχει περίπτωση να το βρούμε στα περίπτερα της γειτονιάς μας;

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

11 λεπτά πριν, Θοδωρής Καραπάνος είπε:

Αυτό το τεύχος, πού μπορούμε να το βρούμε; Θέλω να πω, εκτός απ' τα ηλεκτρονικά καταστήματα των  κομιξάδικων, υπάρχει περίπτωση να το βρούμε στα περίπτερα της γειτονιάς μας;

Δεν είναι έκδοση περιπτέρου. Εκτός από κομιξάδικα θα το βρεις στα Public και λογικά και σε άλλα βιβλιοπωλεία τώρα που η συμφωνία αποκλειστικότητας μεταξύ Οξύ και Public έχει λήξει. Η πιο εύκολη λύση είναι το site της Οξύ: https://brainfood.gr/proion/justice-league-vol-1-i-olotita/.

Edited by Bilis
 • Like 4
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Α, ωραία. Έλεγα  να γλιτώσω τα μεταφορικά που θα προστεθούν στην ήδη τσιμπημένη τιμή. Δεν πειράζει. Αφού είναι το πρώτο υπερηρωικό κόμικ που θα αγοράσω χαλάλι.  Πάντως, παρ' ότι δεν έχω διαβάσει ποτέ μου τέτοιου είδους κόμικ ή έχω δει τέτοιου είδους ταινία, το αφιέρωμα του @nikolas12 μού κίνησε το ενδιαφέρον.

 • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Α, κι επίσης αν είναι θα το αγοράσω από εδώ  και θα σας συμβούλευα να κάνετε το ίδιο μιας που το έχει με έκπτωση, οπότε συμφέρει.

Edited by Θοδωρής Καραπάνος
 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Ωραία ιστορία με όμορφο σχέδιο.

Όλοι οι βασικοί ήρωες παρελαύνουν (καλοί-κακοί).

Ο Snyder "κεντάει".

Αν δεν είσαι εξοικειωμένος με τα της DC, στην αρχή μπορεί να πελαγώσεις με την πληθώρα πληροφοριών, αλλά όσο προχωράει η ιστορία ξεδιαλύνουν τα πράγματα.

Εγώ δεν δυσκολεύτηκα τόσο, αλλά κάποιος πιο "άσχετος" θα μπορούσε.

Για αυτό πιστεύω πως πρέπει πάντα να υπάρχει ένας πρόλογος που να εξηγεί τα γεγονότα μέχρι τώρα.

(Πάντως οι παρουσιάσεις του Νικόλα που έχει κάνει στο φόρουμ, βοηθούν πολύ για την κατανόηση.)

Η έκδοση, ποιοτική. 

 

 

Edited by hudson
 • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.