Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 347 [Φάντομ Ντακ - Το χρονικό μιας επιστροφής 4]


Indian

Πως σας φάνηκε το τεύχος;  

5 Μέλη έχουν ψηφίσει

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Παρακαλούμε να συνδεθείτε ή να εγγραφείτε για να ψηφίσετε σε αυτή τη δημοσκόπηση.

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  757
  • Content Count:  12915
  • Reputation:   94414
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  427
  • With Us For:  4625 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  
  • Age:  42

MIKYMAOUSE_0347.thumb.jpg.61cb32a87fa99ba456c281a3ad2e00a2.jpg

 

Το τεύχος #347, που θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή 05/02, θα φιλοξενεί τις εξής ιστορίες:

 

 

Μπόλικες ιστορίες αυτή την εβδομάδα, με τον Τζιμ τον Τρομερό να έχει την τιμητική του. Ελπίζω η ποσότητα να μην νικήσει την ποιότητα.  :pray:

 

Ν' αναφέρουμε, επίσης, ότι υπάρχουν και οι τέσσερις μονοσέλιδες ιστορίες, παρμένες από την σειρά "Πάθος με το σινεμά". Αυτές είναι οι εξής:

 

 

Τα υπόλοιπα, μόλις διαβαστεί το τεύχος. :)

 

 

:beer5:

  • Like 5
  • Respect 1
  • Ευχαριστώ 1
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  25448
  • Group:  Members
  • Topic Count:  392
  • Content Count:  4289
  • Reputation:   33964
  • Achievement Points:  4411
  • Days Won:  8
  • With Us For:  4288 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Παρουσίαση-κριτική του υπ' αριθμόν #347 τεύχους του Μίκυ Μάους...

Εξώφυλλο (από το φίλτατο @Indianάνο...)

tn_MIKYMAOUSE_0347.jpg

Εδώ Λιμνούπολη! (by Silvia Ziche) :yahoo:
Ιστορίες.

"Το χρονικό μιας επιστροφής." (4ο. μέρος.)


Οι Εβρονιανοί βλέπουν στην Ξαντούμ την σωτήρα τους.

Spoiler

Ο Φάντομ όμως τους ενημερώνει ότι πρώτα πρέπει να βρει τις δυνάμεις της. Πράγμα που θα συμβεί με την βοήθεια του επιστήμονά τους. Παράλληλα ο Φάντομ αναζητά τον Έντομεκ που τον παρακολουθεί. Που εν τέλει τον βγάζει από την μέση για να ρίξει στάχτη στα μάτια των Εβρονιανών. Πίσω στην Γη ο Χιγκς δείχνει στον Δήμαρχο ότι έχει τρόπο να τους απάλλαξει από το πολικό ψύχος. Επιστρέφουμε στο πλανήτη διαστημόπλοιο όπου η συνεργασία μεταξύ Ξαντάρ και Εβρονιανού επιστήμονα έχει ξεκινήσει. Η Ξαντούμ καταλαβαίνει πόσο διάνοια είναι και ζητάει από τον Φάντομ να την βγάλει από την μέση. Ο Φάντομ εκπλήσεται και εν είναι ο μόνος. Αλλά την χαρίζουν στον έκπληκτο επιστήμονα.

Ο Πορφιλούνον τους εξηγεί ότι παριστάνει τον χαζό για να μπερδέψει τον δημιουργό του. Επίσης τους λέει πως ξέρει ότι ο Φάντομ και η Ξαντούμ είναι εχθροί τους. Παρ' ότι όμως είναι καλός Εβρονιανός δε θέλει την καταστροφή του λαού του. Ο Φάντομ τους αφήνει να συνεργαστούν και πάει να οργανώσει μία μάχη. Εν τω μεταξύ τα μεγάλα κεφάλια των Εβρονιανών καταλαβαίνουν ότι κάτι συμβαίνει με τον Φάντομ αφού ανακαλύπτουν ποιος είναι πραγματικά. Η μάχη εναντίον των Εντομέκ είναι έτοιμη να ξεκινήσει. Αλλά μία ειδοποίηση τους ανακόπτει.

Πάνω στην ώρα που θα άναβαν τα αίματα οι Εντομέκ αρχίσαν τις αποκαλύψεις. Έτσι και δύο πλευρές μάθανε ότι Ξαντούμ και Φάντομ θέλουν το κακό τους. Ο Φάντομ ξέρει ότι οι Εβρονιάνοι ξέρουν και είναι πλέον σε δύσκολη θέση. Η Ξαντούμ με τον Πορφιλούνον συνεχίζουν τις ρυθμίσεις. Λίγα καρέ πριν ο Χιγκς έστειλε την δική του βοήθεια που είχαμε δει πριν από μερικές σελίδες. Η Ξαντούμ με τον Φάντομ τα λένε νοσταλγώντας το παρελθόν. Όλα αυτά την ώρα που οι Εβρονιανοί ετοιμάζονται να  τους μοριοποιήσουν. Ο Πορφιλούνον όμως έχει άλλη άποψη. Οι Εβρονιανοί εξαφανίστηκαν αλλά οι φίλοι μας πέφτουν στα πλοκάμια των Εντομέκ.

Οι οποίοι τους ευγνωμονούν δε αλλά θέλουν να τους αφανίσουν δε. Η Ξαντούμ δε θα τους κάνει την χάρη. Βουτάει μόνη της στο ήλιο. Ο Φάντομ όμως δε σκοπεύει να παραδοθεί αμαχητί. Εν τέλει το ρίσκο της Ξαντούμ απέδωσε. Επέστρεψε πλήρως φορτισμένη και έκανε τους Εντομέκ ανταλλακτικά. Οι φίλοι πρέπει να το σάσουν πριν διαλυθεί ο πλανήτης. Αλλά η Ξαντούμ δε φεύγει χωρίς τον Πορφιλούνον. Ο Φάντομ επιστρέφει στο Μέγαρο Δάρβιν με έναν Εμβρονιανό σε μορφή σπόρου. Η Ξαντούμ επιστρέφει στον πλανήτη της....  



"Το νησί με τις αγριόκοτες."

Ο Σκρουτζ αποφάσισε να ασχοληθεί με την αναζήτηση ου εκλεχτού εδέσματος της τρούφας.

"Το πεντάτροχο ποδήλατο."

Ο μίκυ συνοδεύει τον Γκούφυ στην εκδρομή τους με ποδήλατα χρησιμοποιώντας μία εφεύρεση ενός προγόνου του.

"Το βίντεο της ατυχίας."

Ο Φέθρυ προσπαθεί να κάνει διάσημη την ατυχία το ξαδέλφου του. Αλλά παραείναι ασυνήθιστη.

"Το ερωτικό ραβασάκι."

Ζητείται από τον Τζίμη τον Τρομερό να γίνει σύμβουλος καρδιάς. Ο Τσιμπούρης όμως έχει την λύση.

"Κεραυνοβόλος έρωτας."

Ο Τζίμης αναζητάει την ερμηνεία της λέξης ανταπόκριση στον ερωτικό τομέα. Μέχρι που καταφτάνει όμως η κοπέλα που έστησε.

"Σεμινάριο οργάνωσης επιχειρήσεων."

Ο Ντόναλντ και ο Φέθρυ συμμετέχουν σε ένα σεμινάριο οργάνωσης επιχειρήσεων.

Μονοσέλιδες ιστορίες.

Πάθος με το σινεμά: "Η κράτηση."
Πάθος με το σινεμά: "Έγκαιρη άφιξη."
Πάθος με το σινεμά: "Έμπνευση."
Πάθος με το σινεμά: "Ο κριτικός."


Αιτήσεις συνδρομής για Μίκυ Μάους, Ντόναλντ και ΚΟΜΙΞ.

Εν κατακλείδι.

Το τέταρτο και τελευταίο επεισόδιο του νέου κύκλου περιπετειών του Φάντομ κλείνει όμορφα. Όμορφος χρωματισμός, σενάριο και ,φυσικά, σχέδιο. Το τελευταίο καρέ δημιουργεί ερωτήματα...

Ενδιαφέρουσα η περιπέτεια του Σκρούτζ στο νησί με τις αγριόκοτες για την αναζήτηση του εκλεκτού εδέσματος. Όμορφη ιστορία με σενάριο που κρατάει τον αναγνώστη. Ακολουθεί ένα γεμάτο ευτράπελα ταξίδι με ποδήλατα με τους Μίκυ και Γκούφυ. Διαβάζεται ευχάριστα και έχει και ωραίο σχέδιο. Συνεχίζουμε με μία ακόμη ιστορία γύρω από την ατυχία του Ντόναλντ και με την συμβολή του ξαδέλφου του. Χιουμοριστική αλλά μέχρις εκεί. Ακολουθούν δύο ιστορίες με τον πιο διάσημο ορεσίβιο των κόμικς. Τίποτα το ιδιαίτερο. Αλλά για μία ευχάριστη ανάγνωση καλές είναι. Ο Τσιμπούρης φυσικά κλέβει την παράσταση. Το τεύχος κλείνει με μία όμορφη ιστορία εκπαιδευτικού τύπου.

Στο περιοδικό ,μετά από καιρό, συμπεριλαμβάνονται και τέσσερις (4) μονόσέλιδες με θέμα το πάθος για το σινεμά. Διαβάζονται ευχάριστα.

Σειρά προτίμησης ιστοριών.

1. "Το χρονικό μιας επιστροφής." (4ο. μέρος.)
2. "Το νησί με τις αγριόκοτες."
3. "Το πεντάτροχο ποδήλατο."
4. "Σεμινάρια οργάνωσης επιχειρήσεων."
5. "Το βίντεο της ατυχίας."
6. "Κεραυνοβόλος έρωτας."
7. "Το ερωτικό ραβασάκι."


8.3/10... Τελικά το μάτιασα το περιοδικό... Πολύ το παίνευα το μοτίβο των τεσσάρων ιστοριών. Κατάφεραν να χωρέσουν εφτά ιστορίες και τέσσερις μονοσέλιδες σε 132 σελίδες!!! Χώρια οι διαφημίσεις και οι αιτήσεις συνδρομής!!! :lol:

:hop::hop::hop:

Επεξεργασία από Μενίγ Πουαγώ
  • Like 4
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  757
  • Content Count:  12915
  • Reputation:   94414
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  427
  • With Us For:  4625 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Στο παρόν τεύχος, λοιπόν, έχουμε το πολυπόθητο φινάλε της ιστορίας “Το χρονικό μιας επιστροφής”. Η Ξαντούμ, για την οποία έχει γίνει πολύς λόγος στα προηγούμενα μέρη, αρχίζει να παίρνει σιγά-σιγά τα επάνω της, καταφέρνει να “φορτιστεί” και δηλώνει παρούσα κι έτοιμη ν’ αναλάβει δράση. Ο Φάντομ, ο οποίος έχει πείσει τους Εβρονιανούς ότι είναι απεσταλμένος του Αυτοκράτορα, προσπαθεί να ολοκληρώσει το σχέδιό του, προκειμένου να εξαλείψει τόσο τους υποτιθέμενους συμμάχους του, όσο και τους Έντομεκ, τις φονικές, εξωγήινες μηχανές, που κυνηγούν τους Εβρονιανούς και θέλουν να εξοντώσουν την Γη και τον Ξάνταρ. Όπως, όμως, γίνεται συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, ο φίλος μας δεν μπορεί να κρατήσει εντελώς μυστικές τις προθέσεις του κι έτσι γίνεται αντιληπτός από τους Εβρονιανούς. Ευτυχώς για εκείνον, θα βρει έναν ικανό σύμμαχο, που έχει όλη την καλή διάθεση να τον βοηθήσει. Το διακύβευμα μεγάλο και είναι πολλοί αυτοί που εξαρτώνται από εκείνους. Άραγε, ποια θα είναι η έκβαση? :thinking: Η ιστορία θα κλείσει με μία όμορφη κατάληξη, η οποία έχει κινηματογραφική χροιά. Ο μυστηριώδης σύμμαχος, η Ξαντούμ, αλλά κι ο Χικς “δένουν” αξιόλογα με τον Φάντομ κι αυτός ο δεσμός εξάρει την φιλία και τον αλτρουισμό. Η πλοκή βγάζει τις απαραίτητες εντάσεις, ενώ στο φινάλε της αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς για την συνέχεια και μας υπόσχεται ότι θα ξαναδούμε την Ξαντούμ σε δράση. Ουσιαστικά, λοιπόν, το τέλος δεν θα το χαρακτηρίζαμε 100% ευτυχές. Το περίεργο είναι ότι ενώ στο εξώφυλλο του τεύχους βλέπουμε τον Κόκορον, εντούτοις απουσιάζει από την ιστορία. Γενικά την βρήκα μία αξιόλογη δουλειά, στο σύνολό της, αν και σε κάποια σημεία μού φάνηκε κάπως δυσνόητη για τις μικρότερες ηλικίες αναγνωστών. Εύχομαι το ταξίδι μας στις περιπέτειες του Φάντομ να συνεχιστεί το ίδιο όμορφα! :pray: Για το σχέδιο καλύτερα να μην επαναλαμβάνομαι! :)

 

Στην συνέχεια θα κάνουμε το ταξιδάκι μας σε ένα περίεργο νησί και πιο συγκεκριμένα θα μιλήσουμε για “Το νησί με τις αγριόκοτες”. Ο θείος Σκρουτζ, θέλοντας να επεκτείνει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες έχει αρχίσει να μαθαίνει ολοένα και περισσότερα πράγματα για τις τρούφες. Ο λόγος που το κάνει αυτό είναι για να μπορέσει ν’ ανακαλύπτει και να πουλάει τις δικές του. Μία ωραία πρωία, έξω από την πόρτα του θησαυροφυλακίου του, θα τον περιμένει ένας παλιός του φίλος κι έμπορος τρουφών, ο οποίος του αποκαλύπτει ένα μυστικό. Υπάρχει, λέει, ένα νησί, που δεν το έχει ούτε ο χάρτης, όπου σε μία περιοχή του “γεννιούνται” τρούφες που έχουν τεράστιο μέγεθος! :wow: Επειδή, όμως, δεν διαθέτει τα απαραίτητα χρήματα, απευθύνεται στον Λιμνουπολίτη μεγιστάνα για να χρηματοδοτήσει την περίεργη αυτή αποστολή. Εκείνος δέχεται κι έτσι ξεκινάνε μαζί το ταξίδι τους. Φτάνοντας στον προορισμό τους, όμως, πριν βρουν τις τεράστιες τρούφες, θα συναντήσουν μερικές τεράστιες αγριόκοτες, οι οποίες αρέσκονται να τρώνε το συγκεκριμένο μανιτάρι! :shit2: Οι δύο φίλοι και συνέταιροι θα πρέπει να σκαρφιστούν γρήγορα μία λύση, προκειμένου και τις τρούφες να πάρουν και οι κότες να μπορούν να συντηρηθούν. Θα τα καταφέρουν? Με το που βλέπω, λοιπόν, ότι το σενάριο το έχει επιμεληθεί ο κύριος Rodolfo Cimino, αρχίζει να με πιάνει ένας μικρός πανικός και μία αρνητική περιέργεια, όσον αφορά το ποια παλαβομάρα εκκεντρικότητα θα εισάγει στην ιστορία του. Όλως περιέργως, όμως, το σενάριο, μπορεί να βγάζει φαντασία, αλλά δεν περιέχει πομπώδη και σαχλά σημεία, τα οποία χαρακτηρίζουν το συγγραφικό στυλ του. Η πλοκή είναι κλιμακωτή, δεν έχει έντονες στιγμές, αλλά παρόλα αυτά με κράτησε. Από το φινάλε, πάντως, έχω παράπονο, μιας και το βρήκα πολύ απότομο, ενώ δεν λείπει και μία σκηνή που θα έπρεπε ν’ απουσιάζει (ο λόγος για την “αλατιά” που έριξε ο Σκρουτζ στην κότα). Νομίζω ότι δεν κάνει καλό στην παιδική ψυχολογία. Τέλος πάντων. Γενικά την βρήκα μία μέτρια δουλειά που δεν μετάνιωσα που την διάβασα, αλλά σίγουρα δεν θα της δώσω άλλη ευκαιρία. Σχεδιαστικά δεν με ικανοποίησε στο ελάχιστο.

 

Αμέσως μετά ο δρόμος θα μας βγάλει μέχρι το Μίκυ Σίτυ, όπου ο πιο διάσημος δημότης της πόλης βρίσκεται έξω από το σπίτι του κολλητού του και τον περιμένει να ετοιμαστεί, προκειμένου να πάνε μία όμορφη και μακρινή εκδρομή με τα ποδήλατά τους. Αφού καταφέρνουν, λοιπόν, οι δύο τους να συνεννοηθούν, ανεβαίνουν στα ποδήλατά τους κι ετοιμάζονται να ξεκινήσουν. Για κακή του τύχη, το ποδήλατο του Μίκυ παθαίνει ένα ατύχημα (σκάει το μπροστινό λάστιχο) κι έτσι ο Γκούφυ ανεβαίνει στην σοφίτα του και βρίσκει “Το πεντάτροχο ποδήλατο” ενός παλιού του προγόνου. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο ποδήλατο, με πέντε ρόδες, εξοπλισμένο με αμάξωμα και πολλά γκάτζετ. Αυτό το όχημα, λοιπόν, προορίζεται για τον Μίκυ, μαζί βέβαια και με το ογκωδέστατο εγχειρίδιο των οδηγιών. :P Οι δύο κολλητοί θα ξεκινήσουν την βόλτα τους στην εξοχή και τα ευτράπελα δεν θ’ αργήσουν να κάνουν την εμφάνισή τους. Μιλάμε για ένα σενάριο, το οποίο από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο καρέ, όσο κι αν ψάξετε δεν θα βρείτε τίποτα το...σοβαρό! :P Είναι καθαρά χιουμοριστικό και μάλιστα με ένα ιδιαίτερο χιούμορ, περισσότερο “κουφό”, παρά γελοιογραφικό. Ο Γκούφυ κρατάει τα ηνία στον τομέα αυτό, φέρνοντας λίγο τα αστεία του στο στυλ του Γκράουτσο, του βοηθού του Ντύλαν Ντογκ. Βέβαια, ούτε κι ο Μίκυ πάει πίσω. Η πλοκή είναι μία αλληλουχία ξεκαρδιστικών γκαγκ, τα οποία δεν βγάζουν και μεγάλο νόημα, αλλά εδώ δεν μας πειράζει και πολύ. Το φινάλε μάς αφήνει με ένα πλατύ χαμόγελο στα χείλη και ίσως κι ένα γέλιο. Όποιος θέλει να περάσει καλά με μία ιστορία που δεν έχει σοβαρή συνοχή, τότε να την διαβάσει ελεύθερα και δεν θα χάσει. Οι υπόλοιποι μην το τολμήσουν καν! :P Το σχέδιο το βρήκα μέτριο, αλλά παραδέχομαι ότι συμβάλλει κι αυτό στον κωμικό τομέα.

 

Υπόθεση για δύο είναι και η επόμενη ιστορία του τεύχους, μόνο που αυτή την φορά την σκυτάλη θα πάρουν τα δύο γνωστά μας ξαδέλφια, ο Ντόναλντ κι ο Φέθρυ. Στην ιστορία "Το βίντεο της ατυχίας" το αγαπημένο μας παπί, μόλις έχει πλημμυρίσει  το σπίτι του, στην προσπάθειά του να φτιάξει μία βρύση που στάζει, όταν από το παράθυρο θα ξεπροβάλει ο ξάδελφός του, έχοντας μία σπουδαία (για εκείνον) ιδέα, που θα τους δώσει δόξα. Ο Φέθρυ, λοιπόν, προτείνει στον Ντόναλντ να τον παρακολουθήσει σε μία φυσιολογική ημέρα και να τον βιντεοσκοπήσει, βλέποντάς τον να αναμετράτε με το τέρας της ατυχίας. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει να δημιουργήσει ένα άτυπο ντοκιμαντέρ με τις συμφορές που τον βρίσκουν και να το δώσει σε κάποιον τηλεοπτικό σταθμό για να βγει στον αέρα. Ο Ντόναλντ δεν αργεί να δεχτεί, γνωρίζοντας ότι ένα τέτοιο βίντεο έχει μεγάλες πιθανότητες να πετύχει. Έτσι, λοιπόν, ο ένας ζει την καθημερινότητα του κι ο άλλος κρατάει την κάμερα. Τελικά αυτό το βίντεο θα πάει καλά ή η ατυχία θα χτυπήσει ακόμα κι εδώ? :thinking: Πρόκειται για ένα κλασικό σενάριο, που αφορά τα δύο ξαδέλφια, με την μόνη διαφορά ότι εδώ η ιδέα του Φέθρυ είναι αρκετά έξυπνη κι όχι παράλογη, όπως συνήθως. Ο Ντόναλντ διατηρεί την απύθμενη ατυχία του, ακόμα κι αν αυτή είναι η ζητούμενη και στέκεται ο ίδιος αφορμή για την τραγική κατάληξη. Η πλοκή περιέχει πολλά γκαγκ τα οποία βγάζουν έναν μεγάλο βαθμό υπερβολής, με αποτέλεσμα να θεωρήσουμε την ιστορία σαν κωμική και χωρίς μία σοβαρή υπόθεση. Το φινάλε (όπως προείπα) είναι ανατρεπτικό, όσον αφορά τα καθιερωμένα μοτίβα και με άφησε με ένα χαμόγελο στα χείλη. Το σχέδιο, στην καλύτερη περίπτωση, το θεωρώ μέτριο κι αυτό το λέω με πάσα επιείκεια.


Θα ακολουθήσουν δύο ιστορίες, με τον Τζιμ τον Τρομερό στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ο οποίος γίνεται "Ο σύμβουλος της καρδιάς". Η πρώτη ιστορία φέρει τον τίτλο “Το ερωτικό ραβασάκι”. Μία ωραία πρωία, στον λόφο του ορεσίβιου, ο ταχυδρόμος φτάνει στο καλύβι του Τζιμ και του ζητάει μία μεγάλη χάρη. Του ανακοινώνει, λοιπόν, ότι σκοπεύει να εκδώσει μία τοπική εφημερίδα (με τιράζ τεσσάρων αντιτύπων :P ) και θέλει από εκείνον να αναλάβει την στήλη που δίνει λύσεις στα ερωτικά προβλήματα των αναγνωστών. Μάλιστα κρατάει στα χέρια του και την πρώτη επιστολή που ζητάει απάντηση. Η ερώτηση είναι απλή. Ο ερωτοχτυπημένος αναγνώστης ζητάει να μάθει πώς να γράψει το καλύτερο ερωτικό ραβασάκι. Ο Τζιμ αποφασίζει να τον βοηθήσει, αλλά εκείνη την στιγμή θα κάνει την εμφάνισή του ο Τραζ, ο άσπονδος γείτονάς του, ο οποίος θέλει να δώσει κι αυτός τις συμβουλές του. Ο καβγάς, λοιπόν, δεν αρχίζει να φουντώσει. Κι εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα σενάριο γελοιογραφικού περιεχομένου και πώς θα μπορούσε άλλωστε, μιας και δεν μπορούμε να μην γελάσουμε, βλέποντας τον συγκεκριμένο πρωταγωνιστή να δίνει ερωτικές συμβουλές! :lol: Η πλοκή είναι μεν σύντομη, αλλά έχει μερικές ενδιαφέρουσες κωμικές σκηνές. Περισσότερο, όμως, απόλαυσα το φινάλε, το οποίο ήταν απρόσμενο και ξεκαρδιστικό. Γενικά, λοιπόν, είναι μία μικρή ιστορία που δεν δίνει κάτι ιδιαίτερο, αλλά διαβάζεται ευχάριστα. Το σχέδιο το βρήκα περισσότερο ατσούμπαλο, από την δόση που μπορώ ν’ αντέξω.


Η δεύτερη ιστορία της σειράς φέρει τον τίτλο “Κεραυνοβόλος έρωτας”, όπου ο Τζιμ θα πρέπει να δώσει μία λύση σε μία επιστολή που αναφέρει έναν έρωτα χωρίς ανταπόκριση. Αυτό φαίνεται ότι είναι αρκετά δύσκολο, δεδομένου ότι ο ορεσίβιος φίλος μας (αλλά και οι παρευρισκόμενοι) δεν γνωρίζει το νόημα της λέξης «ανταπόκριση». :P Μόλις, λοιπόν, το μαθαίνουν αρχίζουν οι γνώμες να πέφτουν στο τραπέζι και οι διαξιφισμοί με τον γείτονα τον Τραζ, καλά κρατούν. Η συγκεκριμένη ιστορία της σειράς, δυστυχώς, με άφησε παγερά αδιάφορο. Το σενάριο διαχειρίζεται την ίδια θεματολογία με την προηγούμενη ιστορία, αλλά το πρόβλημα έγκειται στα γκαγκ και τους διαλόγους ανάμεσα στους χαρακτήρες, οι οποίοι αποτελούνται από κακής ποιότητας κωμικά στοιχεία. Ο συγγραφέας, εδώ, φαίνεται ότι δεν ήταν στην ημέρα του και τα αστεία που γράφει είναι βιαστικά, υπάρχουν σε κάθε καρέ (γεγονός που προσωπικά με κούρασε) και ήταν, το λιγότερο, σαχλά. Ακόμα και το φινάλε δεν είχε κάτι να δώσει. Θα προσπεράσω, λοιπόν. Για το σχέδιο ισχύουν όσα είπα στην προηγούμενη ιστορία.


Σε αυτό το σημείο, το αγαπημένο μας περιοδικό, επιστρέφει στην φιλοξενία μονοσέλιδων ιστοριών κι αποφασίζει να βάλει όλες (και τις τέσσερις) δημιουργίες της σειράς “Πάθος με το σινεμά”. Αυτές είναι οι εξής:

Η θεματολογία της συγκεκριμένης σειράς αφορά διάφορα ευτράπελα που συμβαίνουν μέσα στις κινηματογραφικές αίθουσες κι έχουν για πρωταγωνιστές τον Ντόναλντ (οι δύο πρώτες), τον Κύρο και τον Λούντβιχ (ο καθένας από μία). Όμορφες γελοιογραφίες, που μου άφησαν ένα χαμόγελο στα χείλη, αλλά σίγουρα δεν θα τις θυμάμαι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αν θα έπρεπε να επιλέξω μία που μου άρεσε περισσότερο, αυτή είναι η πρώτη κι ο λόγος είναι η έκφραση του Ντόναλντ στο τελευταίο καρέ! :lol: Το σχέδιο είναι πολύ κεφάτο κι αισιόδοξο (βλέπουμε όλους τους χαρακτήρες χαμογελαστούς) κι αυτό είναι κάτι που εκτίμησα. Γενικά, όμως, το βρήκα μέτριο.

 

Το τεύχος θα ολοκληρώσει την ύλη του με ένα “Σεμινάριο οργάνωσης επιχειρήσεων”. Βρισκόμαστε στο θησαυροφυλάκιο του θείου Σκρουτζ, όπου υπάρχει μεγάλη ένταση στην ατμόσφαιρα. Πιο συγκεκριμένα, ο Ντόναλντ τσακώνεται με τον θείο του γιατί θεωρεί ότι εκείνος τον φορτώνει συνέχεια με κάθε λογής αγγαρείες και δεν τον θεωρεί ικανό για μία πιο υπεύθυνη θέση στις επιχειρήσεις του. Από την άλλη μεριά ο θείος του, εμμέσως πλην σαφώς, του λέει ότι δεν τον θεωρεί ικανό για κάτι περισσότερο υπεύθυνο από το γυάλισμα των νομισμάτων ή το σιδέρωμα των χαρτονομισμάτων. Αργότερα, όταν ο Ντόναλντ ήταν στο σπίτι του, ο Σκρουτζ τον συναντά και του ανακοινώνει ότι τον έχει γράψει σε ένα σεμινάριο, προκειμένου να μάθει πώς να τρέχει μία οργανωμένη επιχείρηση. Ο φίλος μας ενθουσιάζεται, θεωρώντας ότι ο θείος του με αυτόν τον τρόπο θέλει να του δώσει την ευκαιρία που ζητούσε, και γεμάτος χαρά πηγαίνει στο σεμινάριο. Εκεί, όμως, θα συναντηθεί με ένα πρόσωπο, το οποίο δεν περίμενε να βρει και η αντίδρασή του θα είναι καίρια. Δυστυχώς, όμως, όσο κι αν εξανίσταται δεν φαίνεται ν’ αλλάζει κάτι. Γιατί, άραγε, αντιδρά έτσι ο φίλος μας και τι θα επακολουθήσει? :thinking: Ακόμα μία ιστορία που δεν μου έκανε κλικ. Το σενάριο είναι μέτριο και τετριμμένο, ενώ η πλοκή περιέχει αστεία, τα οποία δεν δούλεψαν καλά σε μένα. Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις πολύ λίγο απέχει το κωμικό από το σαχλό. Εδώ, λοιπόν, νομίζω ότι αυτό το όριο ξεπεράστηκε. Το μόνο ενδιαφέρον είναι το κίνητρο που έχει ο Σκρουτζ να μορφώσει τον ανιψιό του, αλλά δυστυχώς καταστρέφεται από την πορεία της πλοκής. Ούτε το φινάλε είχε να μου δώσει κάτι. Προσπερνάμε κι εδώ, λοιπόν. Το εικαστικό μέρος θα το χαρακτήριζα επιεικώς μέτριο.

 

 

 

:beer5:

  • Like 7
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  25448
  • Group:  Members
  • Topic Count:  392
  • Content Count:  4289
  • Reputation:   33964
  • Achievement Points:  4411
  • Days Won:  8
  • With Us For:  4288 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

@ΚΟΜΙΞ Κώστα το τελευταίο καρέ της κεντρικής ιστορίας δημιουργεί ερωτήματα... Ξέρουμε αν υπάρχει συνέχεια;

:hop::hop::hop:  

  • Like 5
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2322
  • Group:  Members
  • Topic Count:  24
  • Content Count:  4350
  • Reputation:   33893
  • Achievement Points:  4417
  • Days Won:  97
  • With Us For:  6157 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  45

Το τελευταίο τεύχος είχε κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Πρώτον τελείωσε αυτή η ιστορία με τον Φάντομ. Δεν μπορώ να πω ότι με συγκλόνισε. Ήταν σε έναν άσχετο πλανήτη και πάλευε με άσχετους για τέσσερα τεύχη. Ιδίως αν δεν έχεις το background της Ξαντουμ δεν το ευχαριστιεσαι. Ήθελα να ήξερα οι υπόλοιποι που έμειναν με τη σειρά μισοτελειωμένη έφαγαν σποιλερ? Θα μου πεις κυκλοφορεί στα αγγλικά οπότε λογικά θα το διαβάσατε εκεί. 

Μετά είχαμε σουρεαλ τσιμινο. Εντάξει τα είπε ο Μενιγ πιο πάνω. Μετά ακόμα πιο σουρεαλ Μίκυ Γκούφη. Παρόλο που το σχέδιο ήταν απαράδεκτο η ιστορία τα έσπαγε. Από εκεί και πέρα ατόνησε το περιοδικό. Γενικά ήταν για μένα ένα μέτριο τεύχος που όμως δεν ήταν καθόλου μα καθόλου αδιάφορο!

  • Like 6
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 1 month later...

  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  380
  • Content Count:  3847
  • Reputation:   34889
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  259
  • With Us For:  2024 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  28

Τελικό επεισόδιο για αυτήν την κεντρική ιστορία Φάντομ και όσο meh ήμουν στα προηγούμενα δύο, τόσο είμαι και σε αυτό. Μέχρι τα μέσα μου έδινε μια αίσθηση ότι η ιστορία (γενικά) είναι ακόμα στα μέσα και ότι δεν πλησιάζει προς το τέλος. Λίγη δράση, κάπως βιαστικό τέλος, δε μπορώ να πω ότι είναι από τις κεντρικές του Φάντομ που με ενθουσίασαν τους τελευταίους μήνες. Γενικά εκτός Timecrime, το ΡΚΝΕ δε με έχει ενθουσιάσει, υπάρχουν φυσικά και κάποιες καλές ιστορίες, αλλά γενικότερα ίσως και να φταίει που δεν έχω διαβάσει το PKNA και είμαι τελείως tabula rasa σε όλο αυτό.

 

H δεύτερη ιστορία με το Σκρουτζ και τις τρούφες δε μου άρεσε, ούτε σαν σενάριο λόγω ρυθμού, αλλά ούτε σχεδιαστικά, δε μου θύμισε τόσο σχολή Ιταλίας, αλλά Δανίας. Από εκεί και πέρα το τεύχος διαθέτει αρκετές ιστορίες, αλλά ούτε των Μίκυ-Γκούφυ, ούτε του Τζιμ του Τρομερού με ενθουσίασαν (ως συνήθως για τον δεύτερο). Ένα κάποιο ενδιαφέρον είχαν τα μονοσέλιδα περί κινηματογράφου και η τελευταία ιστοριούλα λόγω της χημείας Φέθρυ-Ντόναλντ χωρίς και πάλι να τη βρίσκω κάτι πέρα από διασκεδαστική. Αρκετά μέτριο αποτέλεσμα λοιπόν για μένα, τόσο αυτή η ιστορία Φάντομ γενικά, όσο και οι πολλές ιστοριούλες του τεύχους 347 δε με κέρδισαν, οπότε δε δηλώνω εντυπωσιασμένος από το αποτέλεσμα.

  • Like 5
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 3 months later...

  • Member ID:  34945
  • Group:  Members
  • Topic Count:  76
  • Content Count:  618
  • Reputation:   3801
  • Achievement Points:  623
  • Days Won:  7
  • With Us For:  1668 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  13

Ο Κεραυνοβόλος έρωτας έχει ίδιο τίτλο με αυτήν την ιστορία.

Και οι δύο ιστορίες είναι επεισόδια του συμβούλου της καρδιάς. Παράξενο, μάλλον δεν θα θυμόντουσαν την ιστορία του τεύχους 314!

  • Like 5
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.