Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ντόναλντ 79 [Ο σούπερ μασκοφόρος]


Indian

Πώς σας φάνηκε το τεύχος;  

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Παρακαλούμε να συνδεθείτε ή να εγγραφείτε για να ψηφίσετε σε αυτή τη δημοσκόπηση.

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  754
  • Content Count:  12905
  • Reputation:   94407
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  427
  • With Us For:  4624 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

DONALDB_0079.thumb.jpg.9e0eac38052afd805460d1e52a923693.jpg

 

Το τεύχος #79 περιέχει τις εξής ιστορίες:

 

 

Αναζητήστε το τεύχος Νο.79 από την Παρασκευή 15/01 στα περίπτερα!

 

 

:beer5:

Επεξεργασία από Indian
  • Like 9
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  25448
  • Group:  Members
  • Topic Count:  392
  • Content Count:  4289
  • Reputation:   33964
  • Achievement Points:  4411
  • Days Won:  8
  • With Us For:  4288 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Το παπί Φεβρουαρίου κυκλοφόρησε και ο Ντόναλντ στο εξώφυλλο γιορτάζει την έλευση του νέου έτους. Σκαναρίστικε από τον φίλτατο @Indianάνο...

tn_DONALDB_0079.jpg

Τέσσερις (4) ιστορίες και στο 79ο τεύχος. Για να τις δούμε περιληπτικά...

"Ο σούπερ μασκοφόρος."

Ένας θαυμαστής του Φάντομ τον βάζει σε μπελάδες...

Εντυπώσεις.

...Λες και δε του έφταναν τα προβλήματά του με την αστυνομία. Καλή και ενδιαφέρουσα ιστορία που μιλάει για τα πρότυπα που έχει ο καθένας μας και που μπορεί να οδηγήσει η λατρεία μας για αυτά Ή το μίσος μας.

"Τέρατα και τερατολογίες."

Ο Ντόναλντ γίνεται συντάκτης του Κίτρινου Τύπου...

Εντυπώσεις.

...Και με τα ψέμματα που γράφει στρέφει εναντίον του όλοι την Λιμνούπολη. Μία ξαφνική ανατροπή όμως τον φέρνει στο προσκήνιο. Πολύ καλή ιστορία που ενώ αρχίζει λίγο αδιάφορα προς το τέλος κάνει στροφή 180 μοιρών και αποκτάει ενδιαφέρον.

"Ένα απίστευτο σκυλί."

Ένας σκύλος ακολουθεί τα τρία ανιψάκια και εκείνα θέλουν να τον κρατήσουν...

Εντυπώσεις.

...Όμως η ατζαμοσύνη του θείου τους τους βάζει σε μπελάδες. Πανέμορφη ιστορία που αποτίει φόρο τιμής σε μία άλλη διάσημη παρέα.

"Ξεναγοί εξωγήινων."

Οι δύο πράκτορες του Τ.Ν.Τ. αναλαμβάνουν να ξεναγήσουν ένα γκρούπ εξωγήινων... 

Εντυπώσεις.

...Οι οποίοι δεν έχουν και τις πιο αγαθές προθέσεις. Η "φάση" που περνάει ο Φέθρυ σε αυτή την ιστορία δίνει όμορφο δίδαγμα. Συνολικά αρκετά καλή.

Κλείνοντας...

Για ακόμα ένα τεύχος ο τίτλος δείχνει πόσο ισορροπημένος είναι. Παραμένει μία καλή επιλογή για Δισνεάκιδες φανατικούς και μη... 8.2/10!!! :D

:hop::hop::hop:

  • Like 5
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  754
  • Content Count:  12905
  • Reputation:   94407
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  427
  • With Us For:  4624 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Η εποποιία του Φάντομ Ντακ φαίνεται ότι συνεχίζεται, όχι μόνο στο “Μίκυ Μάους”, αλλά και στο δεύτερο αγαπημένο μας περιοδικό των Disney κόμικς στην χώρα μας. :P Έτσι, λοιπόν, και στο 79ο τεύχος του “Ντόναλντ”, η εναρκτήρια ιστορία έχει να κάνει με τον σούπερ ήρωα της Λιμνούπολης. “Ο σούπερ μασκοφόρος”, ενημερώνει τον αναγνώστη για την αλλαγή φρουράς που γίνεται στην θέση του Διοικητή της Αστυνομίας και για τον λόγο αυτό έχει διοργανωθεί μία συγκέντρωση, προκειμένου να παρουσιαστεί στο κοινό. Εκεί βρίσκεται προσκαλεσμένος κι ο Φάντομ. Ο νέος Διοικητής, όμως, φαίνεται ότι δεν υπολογίζει τον φίλο μας και θεωρεί ότι μειώνει το έργο των Αρχών. Αγανακτισμένος, θα φύγει από την παρουσίαση και θα κάνει μία εναέρια περιπολία επάνω από τις στέγες των σπιτιών. Στην τράπεζα της Λιμνούπολης, θα συναντηθεί με έναν περίεργο αντιγραφέα του, ο οποίος θέλει να γίνει διάσημος. Και σαν να μην έφταναν αυτά τα προβλήματα, έρχεται κι ένας μυστηριώδης villain, ο οποίος αποπειράται να επαναλάβει κάποιες από τις παράνομες ενέργειες, τις οποίες είχε αποτρέψει στο παρελθόν ο Φάντομ. Μόνο που εδώ προλαβαίνει να τον αποκρούσει ο επίδοξος αντικαταστάτης του φίλου μας. Ο Φάντομ, λοιπόν, θα πρέπει να σταματήσει τον αντιγραφέα του, να συλλάβει τον κακοποιό και να αποκαταστήσει το όνομά του στα μάτια της Αστυνομίας. Θα καταφέρει να ανταπεξέλθει όλων αυτών των μπελάδων? :thinking: Αρκετά καλή η εναρκτήρια ιστορία του τεύχους, που μου θύμισε κάτι από τις ιστορίες “Ύπουλος Αντικαταστάτης” και “Οκτάχρονος Εκδικητής”. Δεν είναι από τις μοναδικές φορές, λοιπόν, που ο Φάντομ πέφτει θύμα ολικής ανυποληψίας από τους αχάριστους συμπολίτες του, αλλά και από την Αστυνομία. Η πλοκή δεν κρύβει εκπλήξεις, μιας κι από την αρχή μας δίνει πολλά στοιχεία που μπορούμε εύκολα να τα ταιριάξουμε, ώστε να αποκωδικοποιήσουμε το φινάλε. Έτσι, αυτό που επικρατεί περισσότερο είναι η δράση και η ένταση που βγάζουν αρκετές σκηνές της. Ο πρωταγωνιστής γι’ ακόμα μία φορά στέκεται στο ύψος του και, φορώντας την στολή του, δίνει ένα ρεσιτάλ δεξιοτήτων, τις οποίες δεν κατέχει όταν φοράει τα καθημερινά, ναυτικά του ρούχα. :P Το φινάλε, δεν θα μπορούσε παρά να είναι ευτυχές, αλλά έχει κι ανεπτυγμένο το αίσθημα του δικαίου. Γενικά την βρήκα μία τίμια δουλειά, που αξίζει να διαβαστεί από όλους, εκτός από εκείνους που περιμένουν να διαβάσουν κάτι παρεμφερές με τα σενάρια που φιλοξενούνται στο “Μίκυ Μάους”. :) Το σχέδιο το βρήκα αρκετά καλό, αν και παραφορτωμένο.

 

Στην δεύτερη ιστορία του τεύχους, ο Ντόναλντ θα γίνει δημοσιογράφος του αισχίστου είδους και θα γράφει “Τέρατα & τερατολογίες”. Ο φίλος μας, με την “συνδρομή” των τριών ανιψιών του, έγινε πρωτοσέλιδο σε μία εφημερίδα που υπηρετεί τον κίτρινο τύπο. Εξαγριωμένος από αυτή την ταπείνωση, πηγαίνει να βρει τον αρχισυντάκτη για να εκφράσει τα παράπονά του. Κουβέντα στην κουβέντα, ο αρχισυντάκτης μετατρέπεται σε εργοδότης του κι εκείνος πιάνει δουλειά σαν δημοσιογράφος - φωτορεπόρτερ ανεξήγητων φαινομένων. Ο Ντόναλντ, με αυτή του την ιδιότητα, θα αρχίζει να αραδιάζει ένα σωρό ψέματα στην εφημερίδα. Οι συμπολίτες του, όμως, φαίνεται ότι δεν δείχνουν να πείθονται από αυτά που γράφει και δεν τον πιστεύουν στο παραμικρό. Όταν, όμως, συμβούν μερικά περίεργα περιστατικά στην πόλη, που κινδυνεύουν να θέσουν την ζωή όλων σε κίνδυνο, ο Ντόναλντ θα προσπαθήσει να αφυπνίσει τους υπόλοιπους, αλλά αυτό θα σταθεί τρομερά δύσκολο. :shit2: Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα σενάριο, βγαλμένο από...τους μύθους του Αισώπου και πιο συγκεκριμένα από τον “Ψεύτη βοσκό”, με αρκετές δόσεις Sci-Fi. Την σκηνοθεσία την βρήκα κάπως απότομη και η εναλλαγή των σκηνών ένιωσα ότι δεν έγινε τόσο επαγγελματικά. Οι villains νομίζω ότι αδικούνται, μιας και είναι αρκετά bad ass τύποι κι εντούτοις τους διαχειρίζονται με πολύ παιδικό τρόπο, κατάλληλο για την ιδιοσυγκρασία των μικρών αναγνωστών. Το φινάλε δεν έχει την δυναμική που θα έπρεπε για ένα τέτοιο σενάριο. Γενικά την βρήκα μία ιστορία που θα μπορούσε να μου αρέσει αν ήταν πιο “σοβαρή”. Έτσι όπως είναι θα την χαρακτήριζα μέτρια, προς καλή. Το σχέδιο το βρήκα αρκετά καλό.

 

Η τρίτη ιστορία του τεύχους θα μας φέρει σε επαφή με “Ένα απίστευτο σκυλί”. Τα τρία ανιψάκια βολτάρουν στον δρόμο, όταν βρίσκουν ένα συμπαθέστατο σκυλάκι, το οποίο τους ακολουθεί. Αποφασίζουν, λοιπόν, να το πάρουν μαζί τους και να το παρουσιάσουν στον θείο τους, με την ελπίδα ότι εκείνος θα τους δώσει την άδεια να το υιοθετήσουν. Ο δρόμος θα τους βγάλει μέχρι το κατώφλι του εργαστηρίου του Κύρου, όπου εκεί βρίσκεται κι ο Ντόναλντ, που τον βοηθάει στην τακτοποίηση του χώρου. Τότε, έπειτα από ένα συμπτωματικό λάθος, τον σκύλο τον χτυπάει μία ακτίνα, προερχόμενη από μία νέα εφεύρεση του Κύρου και του δίνει μερικά εξαιρετικά ανεπτυγμένα χαρακτηριστικά! :wow: Τρομαγμένο, λοιπόν, θα το σκάσει και οι φίλοι μας είναι αναγκασμένοι να το βρουν και να το επαναφέρουν στην πρότερή του κατάσταση, με μία αντεστραμμένη ριπή από την συσκευή. Κι αυτό θα πρέπει να το κάνουν γρήγορα, μιας και ο σκύλος έχει πέσει θύμα επιτήδειων, οι οποίοι θέλουν να τον εκμεταλλευτούν, με σκοπό το εύκολο κέρδος. Λένε ότι αν σε μία ιστορία λαμβάνει μέρος ένα ζωάκι, τότε κερδίζει τις εντυπώσεις. Νομίζω ότι αυτή η λογική επιβεβαιώνεται κι εδώ. Παραβλέπουμε, φυσικά, το γεγονός ότι και οι υπόλοιποι χαρακτήρες είναι (ανθρωπόμορφα) ζώα, μιας και τους έχουμε συνηθίσει και τους θεωρούμε ανθρώπους. :P Το σενάριο έχει σαν βάση το κωμικό στοιχείο, ενώ παράλληλα αποτίει έναν μεγάλο φόρο τιμής στον Snoopy και τα θρυλικά “Peanuts”. Εκτιμώ πολύ αυτή την αλληλεπίδραση των διαφορετικών “συμπάντων” στον χώρο της Ένατης Τέχνης. :clap2: Όσον αφορά την πλοκή, είναι ένα χιουμοριστικό κυνηγητό, είναι γρήγορη και περισσότερο επικεντρώνεται στα ευτράπελα που παθαίνουν οι δύο επίδοξοι απατεώνες. :) Το φινάλε μάς φέρνει πιο κοντά στον κόσμο των “Peanuts” και κλείνει την ιστορία με πολύ όμορφο τρόπο. Το σχέδιο το βρήκα απλά καλό.

 

Κι αν νομίζετε ότι δεν θα υπάρχει, αυτόν τον μήνα, ιστορία από την σειρά “ΤΝΤ”, γελαστήκατε. :P Αυτή την φορά οι δύο γνωστοί μας πράκτορες θα έχουν μία πρωτότυπη, αλλά και περίεργη αποστολή, μιας και θα κληθούν να γίνουν...“Ξεναγοί εξωγήινων”. Όλα ξεκινάνε από το πάρκο της Λιμνούπολης, όπου ο Ντόναλντ εργάζεται σαν οδηγός λεωφορείου και είναι επιφορτισμένος με την ξενάγηση μερικών ευέξαπτων τουριστών, μέσα στον καύσωνα! :hot: Την ώρα που τα κάνει θάλασσα κι απολύεται, τον συναντά ο Φέθρυ και του ανακοινώνει ότι τους έχει καλέσει ο Αρχηγός στην Υπηρεσία. Φτάνοντας εκεί, ο Προϊστάμενός τους τους παραθέτει τις λεπτομέρειες της νέας τους αποστολής. Τα δύο ξαδέλφια θα πρέπει να συνοδεύσουν τρεις εξωγήινους, οι οποίοι έχουν ενημερώσει ότι θα έρθουν στην Γη για σύντομες διακοπές, σε τρία σημεία του πλανήτη και να σιγουρευτούν ότι δεν θα αποκαλυφθεί η ταυτότητά τους. Τα μέρη που θα πρέπει να παραβρεθούν είναι η Αγγλία, η Αίγυπτος και η...Λιμνούπολη. Οι τρεις “νεοφερμένοι” τουρίστες φαίνονται ευδιάθετοι και δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για τα σουβενίρ των μνημείων που επισκέπτονται. Λέτε τελικά αυτή η αποστολή να είναι απλή και να κυλήσει αναίμακτα ή κάτι θα γίνει στο τέλος και τα γεγονότα θα...στραβώσουν? :thinking: Έχω την εντύπωση ότι η συγκεκριμένη ιστορία είναι η πιο αδύναμη που έχουμε διαβάσει (μέχρι στιγμής) στην συγκεκριμένη σειρά. Πατάει επάνω σε μία υπόθεση που φαίνεται χαλαρή και χωρίς να διαθέτει αυτό το κάτι, που θα μπορούσε να κρατήσει τον αναγνώστη σε εγρήγορση. Η πλοκή ξεκινάει αρκετά αδιάφορα, θα έλεγα, και λίγο έλειψε να με κουράσει. Από τα μισά και μετά, ανεβάζει ρυθμούς κι αποκτά σπιρτάδα, καθώς το σχέδιο των εξωγήινων είναι αρκετά ύπουλο. Σίγουρα, όμως, δεν στάθηκε ικανή να μ’ ενθουσιάσει. Νομίζω ότι το μεγαλύτερο ψεγάδι σε όλη την ιστορία εντοπίζεται στο σενάριο κι όχι στην πλοκή. Το φινάλε, τουλάχιστον, κερδίζει, κάπως, την παρτίδα και μας προσφέρει ένα ευτυχές (αν κι αναμενόμενο) τέλος. Για το σχέδιο είναι το κλασικό του κυρίου Andersen. Καλή απόδοση του τοπίου, πολλά θέματα με τους χαρακτήρες. :)

 


:beer5:

  • Like 9
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2322
  • Group:  Members
  • Topic Count:  24
  • Content Count:  4349
  • Reputation:   33884
  • Achievement Points:  4416
  • Days Won:  97
  • With Us For:  6157 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  45

Να και κάτι που δεν βλέπεις κάθε μέρα. Φόρο τιμής στον Snoopy από τον Ντόναλντ.

4-choses-a-savoir-sur-la-vie-de-chien-de-Snoopy.jpg

  • Like 8
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.