Μετάβαση στο περιεχόμενο

FINCH DAVID [ (1971) ]


nikolas12

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις

Δημιουργός:
DAVID FINCH
Ημερ. γέννησης:
04-07-1971
Εργογραφία:

  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  382
  • Content Count:  3873
  • Reputation:   35179
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  259
  • With Us For:  2045 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  28

800px-10.10.10DavidFinchByLuigiNovi1.jpg

 

O David Finch είναι Καναδός σκιτσογράφος, γεννημένος στις 4 Ιουλίου 1971 και είναι ιδιαίτερα γνωστός για τις δουλειές του σε τίτλους της Marvel, της DC και της Image καθώς και σε concept artworks ή εξώφυλλα.

 

Ξεκίνημα στην Image

 

cyberforce.jpg  ascension.jpg  250px-Aphrodite_IX_01_cover.jpg


H καριέρα του ξεκινάει το 1994 από το Cyberforce της Top Cow Productions που ανήκει στην Image αφού ο δημιουργός της σειράς Marc Silvestri δεν συνέχισε στον τίτλο. Για τρία χρόνια σχεδιάζει 16 τεύχη της σειράς. Το 1997 δημιουργεί το Ascension μαζί με τον Matt Banning σχεδιάζοντας τα πρώτα πέντε τεύχη και συμμετέχοντας στα επόμενα. Το 2000 σχεδιάζει τα πρώτα τρία τεύχη του Aphrodite IX, ενώ γενικότερα τη δεκαετία του 90 κάνει δουλειές σε τεύχη διαφόρων τίτλων της εταιρείας.


Η μετακόμιση στη Marvel

 

call of duty.jpg  ultimate x-men.jpg  disassembled.jpg


Το 2002 πηγαίνει στη Marvel και δουλεύει ως σχεδιαστής για τα πρώτα έξι τεύχη της σειράς Call of Duty: The Brotherhood καθώς και τεύχη των Uncanny X-Men και Wolverine. To 2003 και για ένα ολόκληρο χρόνο δουλεύει για το Ultimate X-Men με συγγραφέα τον Brian Michael Bendis ξεκινώντας με το #27 και θα ζωγραφίσει 16 τεύχη μέχρι το #45. Επίσης με τον Bendis αναλαμβάνουν τη σειρά Avengers με το ιστορικό #500 και ξεκινούν την ιστορία Avengers: Disassembled όπου η ομάδα διαλύεται στο #503. Ύστερα ξεκινούν μια καινούρια εκδοχή της ομάδας, τους New Avengers με πρώτη ιστορία το Break Out. Και τις δύο τις έχουμε δει στα ελληνικά μέσω της Επίσημης Συλλογής Graphic Novels της Marvel. Ο Finch σχεδιάζει όλα τα τεύχη μέχρι το #13 εκτός του δέκατου. 

 

new avengers.jpg  moon knight.jpg  ultimatum.jpg


Το 2006 ξεκινάει η αναβίωση της σειράς Moon Knight με συγγραφέα τον Charlie Huston γνωστό για τις pulp δημιουργίες του, ο Finch ζωγραφίζει τα πρώτα οχτώ τεύχη με τον τίτλο να αποτελεί πολύ μεγάλη εισπρακτική επιτυχία. Θα συμμετέχει ως σχεδιαστής στη σειρά του Jeph Loeb, Fallen Son: The Death of Captain America και πιο συγκεκριμένα στο τέταρτο τεύχος αφιερωμένο στον Spider-Man. Από το 2008 έως το 2009 κάνει την τελευταία του μεγάλη δουλειά με τη Marvel σχεδιάζοντας τα πέντε τεύχη της σειράς Ultimatum.

 

Αποκλειστικά στη DC

 

batman the dark knight.jpg


Τον Ιανουάριο του 2010 υπογράφει συμβόλαιο αποκλειστικής συνεργασίας με τη DC και ξεκινάει από το Batman #700 που σχεδιάζει μια ιστορία σε σενάριο του Grant Morrison. Τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς ανακοινώθηκε πως το 2011 θα ξεκινήσει τη σειρά Batman: The Dark Knight σε δικό του σενάριο και σχέδιο όπου ο World’s Greatest Detective θα αντιμετώπιζε περισσότερο υπερφυσικές απειλές με όραμα του Finch να μιλήσει για σχέσεις και συνδέσεις του ήρωα με τη Gotham που δε μπορεί να αποφύγει. Η σειρά θα συμμετέχει στο relaunch του New 52 με αρκετούς σχεδιαστές και συγγραφείς να συμμετέχουν πλέον. 

 

forever evil.jpg  wonder woman.jpg


Το 2013 ξεκινάει και ασχολείται περισσότερο με τη Justice League. Ξεκινάει μαζί με τον Geoff Johns τη σειρά Justice League of America όπου θα παραμείνει για τα πρώτα τρία τεύχη, αλλά η πιο σημαντική δουλειά του εκείνη την περίοδο είναι για το μεγάλο crossover event Forever Evil όπου θα είναι βασικός σχεδιαστής της κύριας σειράς στην οποία το Crime Syndicate επιτίθεται στη Γη με σκοπό να την καταλάβει. Από το 2014 έως το 2016 ο Finch μαζί με τη γυναίκα του Meredith αναλαμβάνουν τη σειρά της Wonder Woman.

 

batman tom king.jpg  batman tom king 2.jpg


Το 2016 γίνεται ξανά relaunch των τίτλων της DC, αυτή τη φορά με το DC Rebirth και ο David Finch ορίζεται ως ο σχεδιαστής της κύριας σειράς Batman με σεναριογράφο τον Tom King. Θα συμμετέχει στα τεύχη 1-5, 16-20, 24 και 50.


Άλλες δουλειές και cover works

 

death metal.jpg  indestructible.jpg


O Finch είναι αρκετά γνωστός ως σχεδιαστής σε variant covers, μια δουλειά που κάνει συνεχώς τα τελευταία χρόνια για τις δύο μεγάλες εταιρείες. Από το τεύχος για τα 80 χρόνια Joker και το Death Metal μέχρι δύο teaser posters για τα Alien και Predator της Marvel, οι δυναμικές φιγούρες του Finch αποτελούν εγγύηση για ένα καλό variant. Έχει σχεδιάσει το εξαιρετικό εξώφυλλο για το άλμπουμ Indestructible των Disturbed που κυκλοφόρησε το 2008. (Fun Fact: Το προηγούμενο εξώφυλλο της μπάντας είχε σχεδιάσει ο Greg Capullo των New 52 Batman, Dark Nights: Metal κτλ). Τέλος τη δεκαετία του 90 είχε κάνει κάποια τεύχη για crossovers της Image με τη DC και στα τέλη των 00s concept art για την ταινία Watchmen.


Μένει στο Ontario με τη γυναίκα του και τους τρεις γιους τους και δηλώνει σαν μεγάλη του επιρροή τον Gerald Brom.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.