Μετάβαση στο περιεχόμενο

Dark Nights: Metal - Ένας οδηγός για να διαβάσεις όλο το event με τη σωστή σειρά


nikolas12

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  380
  • Content Count:  3847
  • Reputation:   34887
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  259
  • With Us For:  2024 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  28

Dark_Nights_Metal_Vol_1_1.jpg

 

Πριν από λίγο καιρό είχαμε μια συζήτηση εδώ μέσα σχετικά με την πολυπλοκότητα του διαβάσματος μεγάλων events της Marvel και της DC. Διαβάζεις τα τεύχη του event και απορείς πότε έγινε κάτι ή τι αναφορές υπάρχουν και που. Το Metal είναι κλασικό παράδειγμα τέτοιου event, καθώς μια συμπαθητική κύρια σειρά τευχών γίνεται επική αν διαβάσεις όλα τα tie-ins της ιστορίας με τη σωστή χρονική σειρά γεγονότων. Σήμερα λοιπόν ετοίμασα έναν οδηγό για το πως διαβάζεται σωστά το Metal, είναι μια προσπάθεια που έκανα διαβάζοντας αρκετούς ξένους οδηγούς και το συνδυάζω με το πως θεωρώ εγώ ότι διαβάζεται καλύτερα η ιστορία. Η πρώτη ανάλυση γίνεται σε τεύχη, αλλά θα παραθέσω και τα trades και τα τεύχη που αντιστοιχούν στο κάθε ένα. Εννοείται ότι θα γίνει και παρουσίαση όλου του event στις ξένες εκδόσεις. Όλο αυτό είναι μια προσπάθεια που μου ζήτησε ο @Νίκος Τσιλοπάνος και μια συζήτηση που είχα σε μεγάλο βαθμό με τον @Tsaklas οπότε ελπίζω να τους αρέσει όπως και σε όλους και να σας βοηθήσει αρκετά. Πάμε λοιπόν.

 

Ι. Τι θα ήταν καλό να έχεις διαβάσει γενικά

New 52 Batman

 

91FzCHuYOLL.jpg

 

Όλο το run των Scott Snyder-Greg Capullo που είναι βασικοί αρχιτέκτονες του Metal. Ο Snyder έχει κρύψει πολλά στοιχεία του Metal σε ιστορίες όπως το Court of Owls, το Death of the Family και το Endgame (τις έχουμε δει όλες στα ελληνικά) και συχνά πυκνά γίνονται αναφορές στα τεύχη του. 


Καλό θα ήταν επίσης να έχετε μια ιδέα από New 52 Hawkman, Final Crisis, Darkseid War, 52 αν και δε θεωρώ πως κανένα από αυτά δεν είναι τόσο απαραίτητο όσο τα τεύχη του Batman από New 52.
 

ΙΙ. Η σειρά των τευχών

 

1. Dark Days: The Forge
2. Dark Days: The Casting

 

Dark_Days_The_Forge_Vol_1_1.jpg  Dark_Days_The_Casting_Vol_1_1.jpg


Όλα ξεκινούν από εδώ. Αυτά τα δύο τεύχη αποτελούν πρελούδια του Metal. Επικεντρώνονται σε τρεις χαρακτήρες. Τον Batman που ερευνά διάφορες μυστηριώδεις συχνότητες και γεγονότα που υποψιάζεται ότι προκαλούνται από ιδιότητες περίεργων μετάλλων. Τον Green Lantern που είναι σε αποστολή από τον Ganthet για να ανακαλύψει τι συμβαίνει με τον Batman. Και τον Carter Hall ή Hawkman που μέσα από το ημερολόγιο του βλέπουμε ότι ερευνά σε βάθος των αιώνων τη μυστηριώδη δράση των μετάλλων και ειδικά του Νιοστού ή Nth Metal. Στο τέλος αυτών των τευχών οι Dark Knights με τον Barbatos προαναγγέλουν την έλευση τους. 


3. Dark Nights Metal #1
4. Dark Nights Metal #2

 

Dark_Nights_Metal_Vol_1_1.jpg  Dark_Nights_Metal_Vol_1_2.jpg


Τα πρώτα δύο τεύχη της κύριας σειράς του Metal. Στην αρχή του event εμφανίζεται για πρώτη φορά το Challengers Mountain στη Gotham. Ουσιαστικά εδώ έχουμε τον Batman και την Justice League να έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με το ημερολόγιο του Carter Hall. Μαθαίνουν για την ύπαρξη του Σκοτεινού Πολυσύμπαντος και τις ιδιότητες των Μετάλλων, καθώς και το πως ο Batman θα αποτελέσει κλειδί ώστε μέσω των μετάλλων να γίνει η πύλη για τον ερχομό του Barbatos και των Dark Knights. 


5. Teen Titans #12 (Gotham Resistance Μέρος Πρώτο)
6. Nightwing #29 (Gotham Resistance Μέρος Δεύτερο)
7. Suicide Squad #26 (Gotham Resistance Μέρος Τρίτο)
8. Green Arrow #32 (Gotham Resistance Μέρος Τέταρτο)

 

Teen_Titans_Vol_6_12.jpg  Nightwing_Vol_4_29.jpg  Suicide_Squad_Vol_5_26.jpg  Green_Arrow_Vol_6_32.jpg


Ακριβώς μετά το δεύτερο τεύχος της κύριας σειράς, ξεκινάει μια σειρά από tie-ins που αποτελούν την ιστορία Gotham Resistance. Στο πρώτο τεύχος, το Challengers Mountain έχει εμφανιστεί στην Gotham εδώ και δύο μέρες. Την Gotham προσπαθούν να προστατέψουν ο Damian Wayne, o Nightwing, o Green Arrow, o Killer Croc και η Harley Quinn, αλλά ο αρχηγός των Dark Knights, ο Batman Who Laughs δελεάζει διάφορους κακούς του Batman για να προκαλέσουν εμπόδια.


9. Batman The Red Death (διαβάζεται και πριν το Gotham Resistance)
10. Batman The Murder Machine (διαβάζεται και πριν το Gotham Resistance)
11. Batman The Dawnbreaker
12. Batman The Drowned
13. Batman The Merciless

 

Batman_The_Red_Death_Vol_1_1.jpg  Batman_The_Murder_Machine_Vol_1_1.jpg  Batman_The_Dawnbreaker_Vol_1_1.jpg  Batman_The_Drowned_Vol_1_1.jpg  Batman_The_Merciless_Vol_1_1.jpg


Εδώ ξεκινάμε σιγά σιγά και γνωρίζουμε τους Dark Knights του Barbatos που εμφανίστηκαν σαν σκιές στο τέλους του Metal #2. Τα πρώτα δύο τεύχη μπορούν να διαβαστούν και πριν το Gotham Resistance, γιατί οι ιστορίες τους διαδραματίζονται την ίδια μέρα. Στο τελευταίο τεύχος βρισκόμαστε πέντε ημέρες μετά την εμφάνιση του Challengers Mountain στο Gotham. Επίσης κάθε Dark Knight μοιάζει και με ένα μέρος της Justice League και στο τέλος κάποιων τευχών θα δούμε σύντομες μάχες μεταξύ μελών της Λεγεώνας και των κακών τους εκδοχών π.χ. Red Death-Flash, Drowned-Aquaman.


14. Dark Nights Metal #3

 

Dark_Nights_Metal_Vol_1_3.jpg


Επιστρέφουμε στην κύρια σειρά, όπου έχουμε την ανασύνταξη των ηρώων μας μετά τα όσα συνέβησαν στο Gotham Resistance που βλέπουν ταυτόχρονα τις συνέπειες των συντονισμένων επιθέσεων των Dark Knights στις πόλεις τους, κάτι που βλέπαμε στο τέλος κάθε τεύχους στα 9-13.


15. Batman: The Devastator

 

Batman_The_Devastator_Vol_1_1.jpg


Γυρίζουμε ξανά στα μικρά tie-ins που έχουν να κάνουν με τους Dark Knights. Εδώ έχουμε τον Devastator με την ιστορία που διαδραματίζεται στο παρόν να ξεκινάει ακριβώς μετά το τρίτο τεύχος του Metal με επίθεση στη Metropolis.


16. The Flash #33 (Bats Out of Hell Μέρος Πρώτο)
17. Justice League #32 (Bats Out of Hell Μέρος Δεύτερο)
18. Hal Jordan and the Green Lantern Corps #32 (Bats Out of Hell Μέρος Τρίτο)
19. Justice League #33 IBats Out of Hell Μέρος Τέταρτο)

 

The_Flash_Vol_5_33.jpg  Justice_League_Vol_3_32.jpg  Hal_Jordan_and_the_Green_Lantern_Corps_Vol_1_32.jpg  Justice_League_Vol_3_33.jpg


Πλέον βρισκόμαστε εφτά μέρες μετά την εμφάνιση του Challengers Mountain. Με τους Superman και Batman εξαφανισμένους και εξουδετερωμένους έχουμε την υπόλοιπη Justice League να αντιμετωπίζει τους Dark Knights. Και πάλι το κάθε μέλος αντιμετωπίζει αυτόν που διαθέτει παρόμοιες ιδιότητες, ενώ ο Batman Who Laughs προσπαθεί να εξάγει το Element X από τον Cyborg, από τον οποίο θα ξεκινήσει η αντεπίθεση. Είναι ουσιαστικά η δεύτερη υποιστορία του Metal που λαμβάνει χώρα από tie-ins ανάμεσα στην κύρια σειρά.

 

20. Batman Lost

 

Batman_Lost_Vol_1_1.jpg


Ένα απίστευτα ψυχεδελικό τεύχος, στο οποίο βλέπουμε τον παγιδευμένο Bruce να ζει διάφορες σκηνές της ζωής του και να μιλάει με τον Barbatos, ο οποίος του προσφέρει σοκαριστικές αποκαλύψεις από το παρελθόν του. Χρονικά όλα συμβαίνουν την ίδια ώρα με το Bats Out of Hell, αλλά επειδή υπάρχουν καρέ του τελευταίου, διαβάζεται στο καπάκι από τα τέσσερα προηγούμενα tie-ins.


21. The Batman Who Laughs

 

The_Batman_Who_Laughs_Vol_1_1.jpg


Τελευταίο tie-in για τους Dark Knights και αφορά τον αρχηγό τους. Σε αυτό αρχίζει η μαζική εισβολή του Dark Multiverse.


22. Dark Nights Metal #4

 

Dark_Nights_Metal_Vol_1_4.jpg


Εδώ δε μπαίνουμε στο δεύτερο μισό της ιστορίας. Εδώ είναι η αρχή του τέλους. Μετά από μεγάλο διάστημα παγιδευμένοι, οι Superman και Batman ξαναπαίρνουν μπρος, μαθαίνουν για το Dark Multiverse και προσπαθούν να βρουν τον Carter Hall ή Hawkman και αποθέματα του Nth Metal.


23. Hawkman Found

 

Hawkman_Found_Vol_1_1.jpg


Ένα μικρό tie-in που ουσιαστικά εξιστορείται την ιστορία του Hawkman μέχρι να φτάσουμε στο τέλος του Metal #4. Μας βοηθάει πολύ στην κατανόηση της ιστορίας γιατί ο Hawkman είναι χαρακτήρας που παίζει μεγάλο ρόλο στο όλο concept. Bonus πόντοι για την τρομερή ομάδα των Jeff Lemire στο σενάριο και Bryan Hitch στο σχέδιο.


24. Dark Nights Metal #5

 

Dark_Nights_Metal_Vol_1_5.jpg


Πλέον βρισκόμαστε στη χορταστική τελική μάχη μεταξύ της Justice League και των Dark Knights καθώς και όσων κακών πρόδωσαν τη Γη.


25. Dark Knights Rising: The Wild Hunt

 

Dark_Knights_Rising_The_Wild_Hunt_Vol_1_1.jpg


Αυτό το tie-in θα μπορούσε εύκολα να είναι μέρος της κύριας σειράς, σε αυτό συμβαίνουν διάφορα γεγονότα που θα βοηθήσουν στην έκβαση του τεύχους #6, επίσης έχει αρκετά σημεία από σενάριο του Grant Morrison κι αυτό τα λέει όλα.


26. Dark Nights Metal #6

 

Dark_Nights_Metal_Vol_1_6.jpg


Φτάσαμε στο τέλος. Μια επική τελική μάχη μας περιμένει σε αυτό το τεύχος με πολλούς ήρωες, αλλά και με πολλές συνέπειες, οι οποίες θα επηρεάσουν τα επόμενα events και κόμικ της DC.
 

ΙΙΙ. Τα trade paperbacks

 

Άλλη πονεμένη ιστορία. Ο average reader βλέπει πόσα διαφορετικά trades και δεν ξέρει τι είναι ποιο. Πάμε λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε τι παίζει και με αυτά. Τα παραπάνω τεύχη λοιπόν χωρίζονται σε τέσσερα trades:


1. Dark Nights: Metal

 

deluxe edition.jpg


Προφανώς αυτό το trade έχει την κύρια σειρά με τα Dark Nights Metal #1-6. Στην άνω αρίθμηση τα τεύχη 3, 4, 14, 22, 24, 26.


2. Dark Nights: Metal: Dark Knights Rising

 

dark knights rising.jpg


Σε αυτό έχουμε τα tie-ins των Dark Knights και το Wild Hunt, άρα τα τεύχη 9, 10, 11, 12, 13, 15, 21, 25.


3. Dark Days: The Road to Metal

 

dark days.jpg


Ένα ξεκάθαρα προπαρασκευαστικό trade για όσους θέλουν να μπουν στο Metal. Περιέχει τα τεύχη 1,2 και μετά έχει αρκετά τεύχη από το background reading που χρειάζεται το event όπως από Batman New 52, Hawkman, Nightwing και Final Crisis.


4. Dark Nights: Metal: The Resistance

 

resistance.jpg


Μία τίμια προσπάθεια συγκέντρωσης αρκετών tie-ins. Έχει όλο το Gotham Resistance, όλο το Bats Out of Hell, καθώς και τα Batman Lost, Hawkman Found κοινώς τα τεύχη 5, 6, 7, 8, 16, 17, 18, 19, 20, 23.


IV. Και τώρα Death Metal

 

5130uOjJxzL.jpg


To Death Metal είναι το sequel του Metal που ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες. Προσωπικά θα προσπαθήσω να κάνω το ίδιο με το Metal και γι’ αυτό, δηλαδή οδηγό διαβάσματος κτλ, αλλά μέχρι να φτάσουμε εκεί υπάρχει πολύ background reading. Θα προσπαθήσω όποια trades διαβάσω να τα παρουσιάσω κιόλας για να είναι πιο πλήρης ο οδηγός. Μέχρι τότε καλό σας διάβασμα!

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  33825
  • Group:  Members
  • Topic Count:  12
  • Content Count:  259
  • Reputation:   1393
  • Achievement Points:  281
  • Days Won:  0
  • With Us For:  1909 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  22

Μια λέξη μόνο.ΥΠΕΡΟΧΟ!!! Ήσουν κατατοπιστικότατος,φοβερή ανάλυση φοβερή παρουσίαση ακόμα και ο πιο ΄σχετος ή να το θέσω καλύτερα κάποιος που θέλει να ξεκινήσει τώρα ακόμα και αν δεν διαβάσει αυτές τις ιστορίες μόνο και μόνο απο τον οδηγό σου μπορεί να μπει στο νόημα.Για μια ακόμη φορά πολλά συγχαρητήρια,θέλει γερά νεύρα και πάρα πολύ υπομονή για να γίνει κάτι τέτοιο,πολλά μπράβο!!! Τώρα σε καμία εβδομάδα θα μεταφερθούμε σε ένα άλλο θέμα να μιλήσουμε για τις πρώτες εντυπώσεις του future state.:cheers3:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  35120
  • Group:  Members
  • Topic Count:  2
  • Content Count:  674
  • Reputation:   3545
  • Achievement Points:  675
  • Days Won:  1
  • With Us For:  1641 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  26

Κάτσε  @Νίκος Τσιλοπάνος

Future State;

Που τα βρίσκεις; Τα παίρνεις από το διαδίκτυο και τα διαβάζεις έτσι;

(Αυτό ισχύει και αν τα διαβάζεις απλά από το διαδίκτυο χωρίς να τα αγοράσεις)

Γιατί αποκλείεται να μπορείς να τα πάρεις φυσικά από amazon τώρα.

 

Ελπίζω να είναι καλό.

Και για την εμφάνιση και μόνο,μου αρέσει πάρα πολύ το σχέδιο στο Future State Harley Quinn #1.Μακάρι και τα υπόλοιπα Future Harley Quinn να έχουν αυτό το σχέδιο.

 

Παραδείγματος χάρη:

 

Δες πόσο σπέρνει ο Black Mask

1920774055_RCO021_1609858232(1).thumb.jpg.ad3ff87ede1664d6638dead3c1da5a0e.jpg

20210110_032836.thumb.jpg.0ca5bace9db940c23f2b070d7650f232.jpg

RCO023_1609858232.thumb.jpg.32580464404642576711ec0012e72f9f.jpg

 

Πραγματικά κόρη οφθαλμού!  :awesome:       

Επεξεργασία από O Φρατζάτος
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  33825
  • Group:  Members
  • Topic Count:  12
  • Content Count:  259
  • Reputation:   1393
  • Achievement Points:  281
  • Days Won:  0
  • With Us For:  1909 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  22

10 ώρες πριν, O Φρατζάτος είπε:

Κάτσε  @Νίκος Τσιλοπάνος

Future State;

Που τα βρίσκεις; Τα παίρνεις από το διαδίκτυο και τα διαβάζεις έτσι;

(Αυτό ισχύει και αν τα διαβάζεις απλά από το διαδίκτυο χωρίς να τα αγοράσεις)

Γιατί αποκλείεται να μπορείς να τα πάρεις φυσικά από amazon τώρα.

 

Ελπίζω να είναι καλό.

Και για την εμφάνιση και μόνο,μου αρέσει πάρα πολύ το σχέδιο στο Future State Harley Quinn #1.Μακάρι και τα υπόλοιπα Future Harley Quinn να έχουν αυτό το σχέδιο.

 

Παραδείγματος χάρη:

 

Δες πόσο σπέρνει ο Black Mask

1920774055_RCO021_1609858232(1).thumb.jpg.ad3ff87ede1664d6638dead3c1da5a0e.jpg

20210110_032836.thumb.jpg.0ca5bace9db940c23f2b070d7650f232.jpg

RCO023_1609858232.thumb.jpg.32580464404642576711ec0012e72f9f.jpg

 

Πραγματικά κόρη οφθαλμού!  :awesome:       

Έχω κάνει συνδρομή σε κομιξάδικο για όσους τίτλους με ενδιαφέρουν και όχι μόνο το future state αλλά και άλλους τίτλους,βέβαι μπορείς να διαβάσεις και ηλεκτρονικά αλλά θέλω το τεύχος να το έχω στα χέρια μου

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  35120
  • Group:  Members
  • Topic Count:  2
  • Content Count:  674
  • Reputation:   3545
  • Achievement Points:  675
  • Days Won:  1
  • With Us For:  1641 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  26

6 λεπτά πριν, Νίκος Τσιλοπάνος είπε:

Έχω κάνει συνδρομή σε κομιξάδικο για όσους τίτλους με ενδιαφέρουν και όχι μόνο το future state αλλά και άλλους τίτλους,βέβαι μπορείς να διαβάσεις και ηλεκτρονικά αλλά θέλω το τεύχος να το έχω στα χέρια μου

 

Θς πρέπει να είναι πολύ καλό κομιξάδικο αυτό για να σου φέρει υπερατλαντικά κόμικ εν ώρα πανδημίας.Που τα μεταφορικά ή έχουν παύσει ή είναι σε μέγαλο τρέξιμο.  :lol:  

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  33825
  • Group:  Members
  • Topic Count:  12
  • Content Count:  259
  • Reputation:   1393
  • Achievement Points:  281
  • Days Won:  0
  • With Us For:  1909 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  22

28 λεπτά πριν, O Φρατζάτος είπε:

 

Θς πρέπει να είναι πολύ καλό κομιξάδικο αυτό για να σου φέρει υπερατλαντικά κόμικ εν ώρα πανδημίας.Που τα μεταφορικά ή έχουν παύσει ή είναι σε μέγαλο τρέξιμο.  :lol:  

Αυτό το κάνουν από τότε που υπάρχουν τα κομιξάδικα φέρνουν από την Αμερική κομιξ και για τις υπόλοιπες χώρες,το rebirth και το new 52 έτσι τα έπαιρνε όλα τα κομιξάδικα τα οργανωμένα φέρνουν και παρόλο που έχουμε αυτή την κατάσταση οι τίτλοι συνεχίζουν και βγαίνουν κανονικά και η διανομή γίνεται σε όλο τον κόσμο κανονικλα μόνο που τώρα δεν πας εσύ αλλά στα στελνουν με το ταχυδρομιο ή άλλη μεταφορική εγώ κι'όλας που μένω Βόλο και δεν έχουμε και τα πέρνω όλα από Θεσσαλονίκη με βολεύει πολύ.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  35120
  • Group:  Members
  • Topic Count:  2
  • Content Count:  674
  • Reputation:   3545
  • Achievement Points:  675
  • Days Won:  1
  • With Us For:  1641 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  26

32 λεπτά πριν, Νίκος Τσιλοπάνος είπε:

Αυτό το κάνουν από τότε που υπάρχουν τα κομιξάδικα φέρνουν από την Αμερική κομιξ και για τις υπόλοιπες χώρες,το rebirth και το new 52 έτσι τα έπαιρνε όλα τα κομιξάδικα τα οργανωμένα φέρνουν και παρόλο που έχουμε αυτή την κατάσταση οι τίτλοι συνεχίζουν και βγαίνουν κανονικά και η διανομή γίνεται σε όλο τον κόσμο κανονικλα μόνο που τώρα δεν πας εσύ αλλά στα στελνουν με το ταχυδρομιο ή άλλη μεταφορική εγώ κι'όλας που μένω Βόλο και δεν έχουμε και τα πέρνω όλα από Θεσσαλονίκη με βολεύει πολύ.

 

Γνωρίζω πως κομιξάδικα φέρνουν κόμικ από την Αμερική.Αυτό που δεν γνώριζα είναι ότι μπορούν να τα φέρνουν ακόμα και τώρα που η διανομή δυσκολεύεται πολύ.

 

Και πολύ γρήγορα,αυτό είναι που με εντυπωσιάζει πραγματικά.Πίστευα πως κομοξάδικα της Ελλάδας φέρνουν κόμικ από το εξωτερικό με τουλάχιστον δύο μήνες καθυστέρηση.Και μιλάω μόνο για απλά τευχάκια που κυκλοφορούν τώρα,έτσι;  Όχι για τίποτα ειδικές εκδόσεις όπως κανένα καινούργιο omnibus ξέρω 'γω.

 

Επεξεργασία από O Φρατζάτος
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  33825
  • Group:  Members
  • Topic Count:  12
  • Content Count:  259
  • Reputation:   1393
  • Achievement Points:  281
  • Days Won:  0
  • With Us For:  1909 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  22

10 λεπτά πριν, O Φρατζάτος είπε:

 

Γνωρίζω πως κομιξάδικα φέρνουν κόμικ από την Αμερική.Αυτό που δεν γνώριζα είναι ότι μπορούν να τα φέρνουν ακόμα και τώρα που η διανομή δυσκολεύεται πολύ.

 

Και πολύ γρήγορα,αυτό είναι που με εντυπωσιάζει πραγματικά.Πίστευα πως κομοξάδικα της Ελλάδας φέρνουν κόμικ από το εξωτερικό με τουλάχιστον δύο μήνες καθυστέρηση.Και μιλάω μόνο για απλά τευχάκια που κυκλοφορούν τώρα,έτσι;  Όχι για τίποτα ειδικές εκδόσεις όπως κανένα καινούργιο omnibus ξέρω 'γω.

 

ε το γρήγορα πλέον δεν είναι τίποτα τα φορτώνεις σε ένα αεροπλάνο και τέρμα,αλλά για το άλλο που λες ναι τα φέρνουν παρόλο που η κατάσταση είναι έτσι αυτή συνεχίζουν κανονικά τις διανομές,όσο για την καθυστέρηση δεν νομίζω να είναι μεγάλη ας πούμε το batman #104 νομίζω βγήκε πρωτη  Δεκεμβρίου και 30 Δεκεμβρίου με ενημέρωσαν ότι το είχαν οπότε η αναμονή να είναι το πολύ ένας μήνας.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  35120
  • Group:  Members
  • Topic Count:  2
  • Content Count:  674
  • Reputation:   3545
  • Achievement Points:  675
  • Days Won:  1
  • With Us For:  1641 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  26

Πριν από 1 ώρα, Νίκος Τσιλοπάνος είπε:

ε το γρήγορα πλέον δεν είναι τίποτα τα φορτώνεις σε ένα αεροπλάνο και τέρμα,αλλά για το άλλο που λες ναι τα φέρνουν παρόλο που η κατάσταση είναι έτσι αυτή συνεχίζουν κανονικά τις διανομές,όσο για την καθυστέρηση δεν νομίζω να είναι μεγάλη ας πούμε το batman #104 νομίζω βγήκε πρωτη  Δεκεμβρίου και 30 Δεκεμβρίου με ενημέρωσαν ότι το είχαν οπότε η αναμονή να είναι το πολύ ένας μήνας.

 

Μπα για την καθυστέρηση δεν εννοούσα λόγο κορονοιού αλλά γενικά.Και για το Rebirth και το new 52 το ίδιο πίστευα για τότε που έβγαιναν.  

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  33825
  • Group:  Members
  • Topic Count:  12
  • Content Count:  259
  • Reputation:   1393
  • Achievement Points:  281
  • Days Won:  0
  • With Us For:  1909 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  22

10 λεπτά πριν, O Φρατζάτος είπε:

 

Μπα για την καθυστέρηση δεν εννοούσα λόγο κορονοιού αλλά γενικά.Και για το Rebirth και το new 52 το ίδιο πίστευα για τότε που έβγαιναν.  

Όχι οχι το πολύ 30 μέρες έναν μήνα δηλαδή,τώρα ας πούμε εγώ το πρώτο από  future state που παρήγγειλα είναι η superwoman,βγαίνει 12 Ιανουαρίου το πολύ 10 Φεβρουαρίου θα έχει έρθει,βέβαια είναι αναλόγως και το μαγαζί κάποιο μαγαζί μπορεί να τα φέρει μετά απο δύο μήνες άλλο μπορεί να το φέρει και σε 20 μέρες (μου έχει τύχει και αυτό)

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  35120
  • Group:  Members
  • Topic Count:  2
  • Content Count:  674
  • Reputation:   3545
  • Achievement Points:  675
  • Days Won:  1
  • With Us For:  1641 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  26

Πριν από 1 ώρα, Νίκος Τσιλοπάνος είπε:

Όχι οχι το πολύ 30 μέρες έναν μήνα δηλαδή,τώρα ας πούμε εγώ το πρώτο από  future state που παρήγγειλα είναι η superwoman,βγαίνει 12 Ιανουαρίου το πολύ 10 Φεβρουαρίου θα έχει έρθει,βέβαια είναι αναλόγως και το μαγαζί κάποιο μαγαζί μπορεί να τα φέρει μετά απο δύο μήνες άλλο μπορεί να το φέρει και σε 20 μέρες (μου έχει τύχει και αυτό)

 

Πάντως μπράβο σου που παίρνεις Future State,είσαι από τους λίγους.Γιατί από ότι βλέπω δεν θα το πάρουν πολλοί.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  31998
  • Group:  Members
  • Topic Count:  1
  • Content Count:  29
  • Reputation:   169
  • Achievement Points:  29
  • Days Won:  0
  • With Us For:  2596 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  155

Συγχαρητήρια για το θέμα, πολύ χρήσιμο.Γενικά γίνεται τέτοιος χαμός σε αυτό το event που δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαβάσεις ή αν αξίζει να ασχοληθείς καθόλου.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  33825
  • Group:  Members
  • Topic Count:  12
  • Content Count:  259
  • Reputation:   1393
  • Achievement Points:  281
  • Days Won:  0
  • With Us For:  1909 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  22

Εν το μεταξύ τόσες μέρες και γράφω σχόλια και μπαίνω στο θέμα και ξέχασα να δώσω την συμβουλή στον φίλο  nikolas12 να προσέχει τι γράφει.Γιατί είδα στον επίλογο αυτού του αφιερώματος κάτι για dark nights death metal και έχω να του πω την γνώστη φράση <<μην τάξεις σε άγιο κερί και σε παιδί κουλούρι>>γιατί τώρα θα περιμένουμε και οδηγό death metal.Το νού σουουου:lol::lol::lol:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 11 months later...

  • Member ID:  35585
  • Group:  Members
  • Topic Count:  3
  • Content Count:  42
  • Reputation:   149
  • Achievement Points:  43
  • Days Won:  0
  • With Us For:  1540 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  35

Επειδη μου εφεραν δωρο το Dark Nights Metal, διαβαζεται μονο του ή πρεπει να μπλεξω και με τις αγγλικες εκδοσεις; 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  380
  • Content Count:  3847
  • Reputation:   34887
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  259
  • With Us For:  2024 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  28

Πριν από 1 ώρα, lazostat είπε:

Επειδη μου εφεραν δωρο το Dark Nights Metal, διαβαζεται μονο του ή πρεπει να μπλεξω και με τις αγγλικες εκδοσεις; 

 

Διαβάζεται κανονικά και μόνο του, αλλά όπως γράφω και πιο πάνω, είναι τέρμα απολαυστικό αν διαβάσεις και τα ξένα τεύχη με τη συγκεκριμένη σειρά γιατί προσθέτει πολλά έξτρα layers στην ιστορία, κατανοείς καλύτερα τα κίνητρα των πρωταγωνιστών και γενικά κάθε καλό event ανεβαίνει επίπεδο αν διαβαστεί μαζί με τα tie-ins του.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  38148
  • Group:  Members
  • Topic Count:  13
  • Content Count:  628
  • Reputation:   3247
  • Achievement Points:  651
  • Days Won:  1
  • With Us For:  886 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

1 ώρα πριν, lazostat είπε:

Επειδη μου εφεραν δωρο το Dark Nights Metal, διαβαζεται μονο του ή πρεπει να μπλεξω και με τις αγγλικες εκδοσεις; 

Όπως είπε και ο @ nikolas12 , επειδή το διαβάζω αυτές τις μέρες διαβάζεται και μόνο του. Σίγουρα πρέπει να έχεις μια από τους ήρωες. Και όσα περισσότερα tie-ins έχεις διαβάσει ακόμα καλύτερα. Αλλά και μόνο του είναι μια χαρά.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  35120
  • Group:  Members
  • Topic Count:  2
  • Content Count:  674
  • Reputation:   3545
  • Achievement Points:  675
  • Days Won:  1
  • With Us For:  1641 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  26

Στην Αγγλική γλώσα τουλάχιστον είναι τέσσερα paperbacks το όλο event με όλα τα tie in και άλλα.

 

Road to Metal: Συγκεντρώνει τεύχη σχετικά με τι οδήγησε στο Metal, τεύχη όπου εμφανίστηκαν σημαντικα στοιχεία όπου βλέπουμε και μετά στο event.

 

Dark Nights Metal: το ίδιο το event με δύο one shots σχετικα με αυτό

 

Dark Knights Rising: περιέχει one shots με ιστορίες προέλευσης του κάθε μέλους των Dark Knights.

 

Dark Knights Metal: Gotham Resistance: O Batman Who Laughs επιστρατεύει τρεις κακούς του Μπάτμαν να κάνουν χαμό στο Γκόθαμ.Δίνοντάς τους μία κάρτα που αλλάζουν ένα κομμάτι του Γκόθαμ στην αρέσκειά τους.Πχ ο Τζόκερ θα είχε μια γειτονιά να μοιάζει με εφιαλτικό λούνα παρκ κλπ.

 

Δεν είναι και πολύ μεγάλο σε σχέση με άλλα events.    

Επεξεργασία από O Φρατζάτος
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  35023
  • Group:  Members
  • Topic Count:  22
  • Content Count:  905
  • Reputation:   5250
  • Achievement Points:  953
  • Days Won:  1
  • With Us For:  1654 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  20

Μην ξεχνάτε και το Batman/Fortnite στο οποίο συνεχίζεται η ιστορία του Batman Who Laughs.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  35120
  • Group:  Members
  • Topic Count:  2
  • Content Count:  674
  • Reputation:   3545
  • Achievement Points:  675
  • Days Won:  1
  • With Us For:  1641 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  26

Πριν από 1 ώρα, Bilis είπε:

Μην ξεχνάτε και το Batman/Fortnite στο οποίο συνεχίζεται η ιστορία του Batman Who Laughs.

 

Από την τιγμή που είναι Fortnite,δεν θεωρείται αυτομάτως non-canon;

 

Δεν είναι κόμικ που η εταιρεία θα μπορεί να επανεκδόσει σε δέκα χρόνια ξέρω 'γω.

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  380
  • Content Count:  3847
  • Reputation:   34887
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  259
  • With Us For:  2024 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  28

11 ώρες πριν, Bilis είπε:

Μην ξεχνάτε και το Batman/Fortnite στο οποίο συνεχίζεται η ιστορία του Batman Who Laughs.

 

Δεν έχει τόσο σχέση με το Metal αυτό :) Η ιστορία του Batman Who Laughs συνεχίζει γενικότερα στη δική του σόλο μίνι σειρά και φυσικά στο Death Metal και άλλα κόμικ της DC που οδηγούν σε αυτό. Το αφιέρωμα ουσιαστικά έχει καθαρά τα τεύχη της ιστορίας του Metal, όχι τις συνέχειές της. Που κάποια στιγμή θα φτιαχτεί και το αφιέρωμα για αυτές :) 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  35023
  • Group:  Members
  • Topic Count:  22
  • Content Count:  905
  • Reputation:   5250
  • Achievement Points:  953
  • Days Won:  1
  • With Us For:  1654 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  20

Κυρίως για πλάκα το είπα αυτό καθώς δεν περίμενα να πάρει κανένας το Batman/Fortnite στα σοβαρά. (Πάντως εμένα μου άρεσε). Με μπέρδεψε που είχε κάποιες αναφορές στο Death Metal (όπως στην εικόνα) και σε παλιότερα γεγονότα της DC. Τώρα κατά πόσο είναι canon, δεν είμαι σίγουρος. Λογικά δεν θα είναι. Δεν ακολουθώ τα καινούρια τεύχη της DC οπότε δεν γνωρίζω τι ακριβώς θεωρείται canon και τι όχι ή σε ποιο σύμπαν διαδραματίζεται η κάθε ιστορία.
158256346_.thumb.png.97d8b52afc63e1ea26e8f0cc20d73020.png
 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.