Μετάβαση στο περιεχόμενο

BATMAN: THE SMILE KILLER [JEFF LEMIRE - ANDREA SORRENTINO]


nikolas12

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  380
  • Content Count:  3846
  • Reputation:   34879
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  259
  • With Us For:  2023 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  
  • Age:  28

Batman-Smile-Killer-1.jpg

 

Στο Joker: Killer Smile μιλήσαμε για μια καθαρά Joker ιστορία από τους Lemire-Sorrentino και παρ' ότι ο Batman εμφανίστηκε ελάχιστα θέλαμε πολύ να τον δούμε να εντάσσεται σε αυτήν την ιστορία. Έτσι λοιπόν μετά το τέλος της σειράς το φετινό Φεβρουάριο, ήρθε τον Ιούνιο ένα και μοναδικό τεύχος που αποτελεί μία ιστορία Batman ή μάλλον Bruce Wayne με τον τίτλο Batman: The Smile Killer. Μιλάμε για μια ιστορία που ταιριάζει γάντι στο DC Black Label και μέσα από περίπου 40 σελίδες, οι Lemire-Sorrentino παράγουν ένα από τα πιο αινιγματικά και ταυτόχρονα σοκαριστικά Batman κόμικ που έχω διαβάσει τελευταία.

 

Σενάριο

 

07.jpg  Smile-Killer-Mr-Smiles.jpg

 

Το σενάριο αφορά τον νεαρό Bruce Wayne, ο οποίος βλέπει το σόου του Mr. Smiles από τη Happyville την αινιγματική φιγούρα-πιθανό alter ego του Joker που συζητήσαμε και στο Killer Smile. Ουσιαστικά η χαμογελαστή φιγούρα βάζει τον Bruce να ζωγραφίσει ή να κάνει μικρό κατασκευές, αλλά αν δεν έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα τον εξαναγκάζει να πονέσει τον εαυτό του μέχρι να μπει η μητέρα του στο δωμάτιο και να τον σταματήσει.

 

BM_TheSmileKiller_Featured_Image_DKN-740x431.jpg

 

Καθώς γίνεται αυτό, βλέπουμε τον Batman στη σημερινή εποχή να επικοινωνεί με τον Gordon και να προσπαθεί να βρει τον Joker και να πέφτει πάνω σε εγκλήματα του τελευταίου. Και κάπου εκεί έχουμε ανατροπή! Ουσιαστικά μαθαίνουμε πως ο Bruce Wayne δεν είναι ο Batman, αλλά ένας τρόφιμος που διαμένει σε διπλανό κελί με τον Ben Arnell. Έκπληκτος προσπαθεί να βρει τον Gordon, αλλά ο Gordon δεν είναι αστυνομικός, αλλά ο θεράποντας ιατρός του Bruce που προσπαθεί να εντοπίσει τη ζημιά και τον πόνο που προκάλεσε ο Mr. Smiles που έβλεπε ο Bruce μικρός στον ψυχισμό του.

 

  EUX9sxBXsAIK5wR.jpg  smile-killer-2.jpg

 

Μέσα από λίγες και σκοτεινές σελίδες, ταξιδεύουμε σε μια εναλλακτική πραγματικότητα, στην οποία ο Bruce Wayne έχει διαπράξει άσχημα πράγματα, ενώ ανατρέπονται γεγονότα, τα οποία θεωρούσε δεδομένα όπως ο θάνατος των γονιών του. Ο ίδιος εξακολουθεί να μη πιστεύει τίποτα και βάζει στόχο να αποδράσει από το άσυλο και να ανακαλύψει τι πραγματικά συμβαίνει. Στην πραγματικότητα όμως δεν έχουμε ένα κανονικό τέλος, γιατί πολύ απλά ο Lemire επιλέγει να αφήσει στη φαντασία του αναγνώστη το τι πραγματικά συνέβη και πως θα τελείωνε η ιστορία σε αυτό το σύμπαν.

 

Σχέδιο-Χρωματισμός

 

Killer-Smile-3-Batman.png  Smile-Killer-Bats.jpg

 

Το σχέδιο του Sorrentino παραμένει σκοτεινό, με ευρωπαϊκή τεχνοτροπία, ειδικά στο σχεδιασμό προσώπων και εκτός από τις σκηνές που έχουμε τον Batman παρέα με τον Mr. Smiles είναι σίγουρα πολύ πιο dark σε όλα τα πάνελ, ειδικά αυτά που το πρόσωπο του Batman ζωγραφίζεται με πολύ αχνά χαρακτηριστικά. Ο χρωματισμός δεν έχει την ποικιλία του Killer Smile, πράγμα λογικό, αφού μιλάμε για καθαρά Batman κόμικ, αλλά συχνά χρησιμοποιούνται σε κάποια πάνελ αποχρώσεις του κόκκινου. Γενικά και εδώ γίνεται εκπληκτική δουλειά, αφού αποδίδεται στο έπακρο η ψυχεδελικότητα του σεναρίου.

 

Σύνοψη

 

2737ca4a28467c96bbb4c85b1d23a56fd325.jpg  Webp.net-resizeimage-3-min-5.jpg

 

Δε θα μπορούσε να κλείσει πιο αριστουργηματικά για μένα η συγκεκριμένη τετραλογία. Το θεωρώ ιδανικό sequel στο Killer Smile. Δεν ξέρω αν κάποιους τους χάλασε το αινιγματικό κλείσιμο, αλλά προσωπικά λάτρεψα το σύνολο της ιστορίας και θεωρώ πως ο επίλογος που είχε, είναι κι αυτός που της αξίζει. Και τα τέσσερα τεύχη (3 του Joker: Killer Smile και 1 του Batman: The Smile Killer) κυκλοφόρησαν πρόσφατα σε σκληρόδετη έκδοση. Για μένα αν σας αρέσουν κόμικ ψυχεδελικά, με ανατροπές, που εμβαθύνουν στους χαρακτήρες και έχουν πρωταγωνιστές τον Joker και τον Batman, το συγκεκριμένο το προτείνω με κλειστά τα μάτια. Άψογο σχέδιο, υπέροχο σενάριο, τέλεια ροή, διαβάζεται πολύ ευχάριστα και σε αφήνει 100% ικανοποιημένο.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.