Μετάβαση στο περιεχόμενο

HICKMAN JONATHAN [ (1972) ]


nikolas12

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις

Δημιουργός:
JONATHAN HICKMAN
Ημερ. γέννησης:
03 -09-1972
Τόπος γέννησης:
South Carolina
Εργογραφία:

  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  382
  • Content Count:  3873
  • Reputation:   35181
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  259
  • With Us For:  2046 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  28

jonathan hickman.jpg

 

O Jonathan Hickman είναι Αμερικάνος συγγραφέας και σχεδιαστής, γνωστός για τις δουλειές του στη Marvel και την Image. Γεννήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου του 1972 στη Νότια Καρολίνα όπου και μεγάλωσε. Πήγε σχολείο στο South Florence High School στην ομώνυμη περιοχή της Νότιας Καρολίνας και αργότερα πήρε πτυχίο Αρχιτεκτονικής. Αρχικά δούλεψε στον τομέα του Web Development και αργότερα ασχολήθηκε ως art director καθώς και στον κλάδο της διαφήμισης.

 

Οι δουλειές του στην Image

 

nightlynews1.jpg  nightlynews2.jpeg  paxromana1.jpg 

 

paxromana2.jpg 

 

Το 2006 κυκλοφορεί από την Image η πρώτη του σειρά The Nightly News όπου ο Hickman γράφει το σενάριο, κάνει το σχέδιο, το lettering και τον χρωματισμό και προτείνεται για βραβείο Eisner στην κατηγορία Best Limited Series. Το 2007 συμμετέχει στο Vol. 1 της ανθολογία Popgun. Επίσης ξεκινάει μια νέα σειρά τεσσάρων τευχών, το Pax Romana που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού αφορά την Εκκλησία του Βατικανού και ταξίδια στον χρόνο. Και εδώ αναλαμβάνει τη συγγραφή και το σχέδιο, το χρωματισμό και το lettering.

 

redmassformars.jpg  transhuman.jpg  the red wing.jpg  secret.jpg

 

Τα επόμενα χρόνια γράφει διάφορες μικρές σειρές και συνεργάζεται με αρκετούς σχεδιαστές. Στο Transhuman με τον J. M. Ringuet, στο Red Mass for Mars και το Secret με τον Ryan Bodenheim και στο The Red Wing με τον Nick Pitarra.

 

themanhattanprojects1.jpg  themanhattanprojects2.png

 

Με τον τελευταίο θα έχουν μια αρκετά γόνιμη συνεργασία και το 2012 ξεκινούν το The Manhattan Projects, μια ενδιαφέρουσα επιστημονική σειρά, στην οποία φαντάζονται ένα εναλλακτικό τέλος για τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο όπου το Manhattan Project θα αποτελούσε τη βάση για ακόμα πιο εσωτερικές ιδέες γύρω από την επιστημονική φαντασία, παρουσιάζοντας γνωστά πρόσωπα της ιστορίας όπως ο Einstein και ο Kennedy ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί και κάποια φανταστικά πρόσωπα, όπως ο Joseph Oppenheimer, ο σατανικός δίδυμος αδερφός του Robert Oppenheimer εκ των βασικότερων προσώπων του πραγματικού Manhattan Project. Για αυτή τη σειρά κερδίζει υποψηφιότητες καλύτερης σειράς και καλύτερου συγγραφέα στα Eisner Awards του 2013 και του 2014.

 

eastofwest1.jpg  eastofwest2.jpg  blackmondaymurders.jpg

 

Από το 2013 έως το 2019 γράφει τη σειρά East of West σε σχέδιο του Nick Dragotta με τον οποίον είχαν συνεργαστεί στο Fantastic Four. Πρόκειται για δυστοπική σειρά όπου ο Αμερικάνικος Εμφύλιος δεν τελείωσε ποτέ και ο πόλεμος συνεχιζόταν μεταξύ της Union (Βορειοανατολική Αμερική), της Confederacy (Νότιοι), των Αφροαμερικάνων, των γηγενών Αμερικανών, των Κινέζων εξόριστων και των Τεξανών αυτονομιστών. Το 1908 ένας κομήτης πέφτει στο Kansas σε μια τοποθεσία που αποκαλείται Armistice και όλες οι πλευρές συνάπτουν συνθήκη ειρήνης σχηματίζοντας «Τα 7 Έθνη της Αμερικής» (Armistice, Union, Confederacy, Kingdom, Endless Nation, Republic of Texas, και People's Republic of America). Από εκεί και μετά ξεκινούν μια σειρά από περιπέτειες. Η σειρά κερδίζει μια υποψηφιότητα για Eisner Award το 2014 και είναι μεταξύ των τίτλων που του εξασφαλίζουν μια υποψηφιότητα για Best Writer.

 

Τέλος το 2016 γράφει το The Black Monday Murders σε σχέδιο του Tomm Coker.

 

Συνεργασία με άλλες εκδοτικές

 

godisdead.jpg  pilotseason.jpg

 

Από το 2007 έως το 2016 κάνει δουλειές σε διάφορες μικρές εκδοτικές. Σχεδιάζει εξώφυλλα για διάφορά κόμικ της Virgin Comics, της Devil's Due Publishing και της Insomnia Publications, γράφει το Pilot Season: The Core σε σχέδιο του Kenneth Rocafort για την Top Cow και το God is Dead σε σχέδιο του Di Amorim για την Avatar Press.

 

Η επιτυχία στη Marvel

 

Legion_of_Monsters_Satana_Vol_1_1.jpg  secretwarriors.jpg  shield.jpg

 

To 2007 βγάζει την πρώτη του ιστορία για τη Marvel, το Satana: "The Living Mummy” για το Legion of Monsters σε δικό του σενάριο και σχέδιο. Συνεργάζεται με τον Bendis για το Secret Warriors που αφορά τον Nick Fury και μια ομάδα κατασκόπων με υπερδυνάμεις, οι οποίοι αναλαμβάνουν επιχειρήσεις κατασκοπείας μετά το Secret Invasion. Γράφει επίσης μια limited σειρά για την S.H.I.E.L.D

 

fantasticfour.jpg  fantasticfour3.jpg  fantasticfour2.jpg  darkreignf4.jpg

 

Μαζί με τον Sean Chen δημιουργεί το 2009 μία ακόμα limited σειρά το Dark Reign: Fantastic Four και αργότερα μέσα στη χρονιά γίνεται ο συγγραφέας της κύριας σειράς Fantastic Four ξεκινώντας με το τεύχος 570 σε σχέδιο του Dale Eaglesham. Η σειρά τελειώνει με το τεύχος 588 και το Μάρτιο του 2011 έχουμε relaunch με το νέο τίτλο FF. Ο Hickman γράφει 23 τεύχη έως το 2012. Καθ’ όλο το run του με τους Fantastic Four συνεργάζεται με τον Steve Epting, τον Nick Dragotta, τον Leinil Francis Yu και πολλούς άλλους σχεδιαστές και η σειρά κερδίζει το 2011 μια υποψηφιότητα για Harvey Award στην κατηγορία Best Continuing or Limited Series.

 

avengers2.jpg  

 

Το 2012 ασχολείται με το Avengers vs X-Men, γράφοντας τα τεύχη 4 και 6. Από εκεί και πέρα καταπιάνεται με τις σειρές των Avengers και των New Avengers και στην πρώτη συνεργάζεται με τους Jerome Opeña, Andy Kubert, Dustin Weaver, Mike Deodato, Nick Spencer, Stefano Caselli, Leinil Francis Yu, Esad Ribić, και Salvador Larroca στο σχέδιο και στη δεύτερη με τους Steve Epting, Mike Deodato, Simone Bianchi, Rags Morales, Valerio Schiti και Kev Walker. Το Avengers συγκαταλέγεται μεταξύ των δουλειών που του δίνουν υποψηφιότητα για βραβείο Eisner στην κατηγορία Best Writer το 2014.

 

infinity.jpg  secretwars.jpg

 

Το 2013 γράφει το limited series Infinity με τον Thanos να επιτίθεται στη Γη και τους Avengers. Το 2015 γράφει το Secret Wars σε σχέδιο του Esad Ribić που τελειώνει με την ένωση του κύριου Marvel Universe (Earth-616) με το Ultimate Universe (Earth-1610) και παρουσιάζει και την καταστροφή πολλών άλλων εναλλακτικών Universes.

 

Η επιστροφή για τους X-Men

 

dawnofx2.jpg

 

Το 2019 επιστρέφει στη Marvel και προβαίνει σε μια ριζική ανανέωση της ομάδας των X-Men. Αρχικά γράφει δύο μίνι σειρές έξι τευχών, το House of X σε σχέδιο του Pepe Larraz και το Powers of X σε σχέδιο του R.B. Silva. Έτσι ξεκινάει το Dawn of X, ένα μαζικό relaunch όλων των X-Men τίτλων της Marvel. Οι σειρές που ξεκινάνε είναι οι X-Men, Marauders, Excalibur, New Mutants, X-Force, Fallen Angels, Wolverine, Cable, Helions, X-Factor, S.W.O.R.D, Children of the Atom με κάθε μία να απασχολεί διαφορετικούς συγγραφείς και σχεδιαστές. Το εγχείρημα περιλαμβάνει επίσης limited σειρές όπως το Juggernaut και το Wolverine: Black, White and Blood.

 

houseofx.jpg  houseofx2.jpg  powersofx.jpg

 

O Hickman αναλαμβάνει το σενάριο για την κύρια X-Men σειρά σε σχέδιο των Leinil Yu, R.B. Silva, Matteo Buffagni, Mahmud Asrar και γράφει κάποια από τα πρώτα τεύχη των New Mutants. Όλο το relaunch έχει κερδίσει πολύ θετικά σχόλια με τον Hickman να αποτελεί ουσιαστικά τον supervisor του όλου project. Οι ομάδες όλων των τίτλων δουλεύουν υπό τη δική του καθοδήγηση και ο ίδιος αποκαλείται πλέον ο Head of X.

 

x-men.png  xofswords.jpeg

 

Με το X of Swords να έχει ξεκινήσει πλέον, ο Hickman μοιάζει σε μία από τις καλύτερες, αν όχι στην καλύτερη φάση της καριέρας του ως συγγραφέας και αναμένουμε τις επόμενες ιδέες που θα έχει για την ιστορική ομάδα, αλλά και σε τι άλλα projects ενδέχεται να συμμετέχει.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  25682
  • Group:  Members
  • Topic Count:  146
  • Content Count:  4227
  • Reputation:   26875
  • Achievement Points:  4273
  • Days Won:  10
  • With Us For:  4258 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Ωραία παρουσίαση. :) Πάντως όντως για μένα το run του Hickman με τους X-Men μέχρι στιγμής μου αρέσει πολύ. Το House Of X/Powers Of X ήταν υπέροχο και X Of Swords μέχρι στιγμής έχει δώσει πολύ καλά δείγματα.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.