Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: COMIC CULTURA #09


Ionas Aggelis

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  32483
  • Group:  Members
  • Topic Count:  35
  • Content Count:  373
  • Reputation:   3727
  • Achievement Points:  373
  • Days Won:  3
  • With Us For:  2313 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  21

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

COMIC CULTURA #09 

received_2715240918742752.thumb.jpeg.fab405a9240dbb7e9ec2483c42db67bd.jpeg

Το δωρεάν ψηφιακό περιοδικό κόμικς Comic Cultura επιστρέφει δωρεάν και online με το 9ο τεύχος του. Το περιοδικό γεννήθηκε μέσα από τη συνεργασία διαφόρων sites, blogs και άλλων ανθρώπων που αγαπούν την 9η τέχνη. Από τα πρώτα του βήματα επιδιώκει να μιλήσει για τα κόμικς αλλά και να δώσει πάτημα σε καλλιτέχνες να εκθέσουν τα έργα τους στις σελίδες του. Στο περιοδικό θα βρείτε κριτικές σε κόμικς, παρουσιάσεις, συνεντεύξεις, άρθρα και αφιερώματα, εικονογραφήσεις και κόμικς από νεότερους, αλλά και από καταξιωμένους δημιουργούς, που με θέρμη αγκάλιασαν απ’ την πρώτη στιγμή την προσπάθεια του Comic Cultura. 


Αυτή τη φορά το νέο τεύχος αφιερώνεται στην αναπαράσταση των Αφροαμερικανών στα κόμικς, ένα θέμα με πλούσια θεματολογία, αφού δεν αρκεί να μιλήσει κανείς για την εμφάνιση των Αφροαμερικανών στα κόμικς, αλλά θα πρέπει πρώτα να μιλήσει για την απουσία τους για δεκαετίες ολόκληρες από αυτά (όπως και από όλες τις πτυχές της πολιτιστικής βιομηχανίας) ή για την οριενταλιστική τους αναπαράσταση στις ελάχιστες στιγμές που εμφανίζονταν στα καρέ κόμικς. Στα πλαίσια του αφιερώματος θα βρείτε μια ιστορική αναδρομή στην αντιπροσώπευση μαύρων χαρακτήρων και δημιουργών στα κόμικς, ένα αφιέρωμα στο Black Panther και μια λίστα με γαλλοβελγικά κόμικς που αναπαριστούσαν τον συστηματικό ρατσισμό. Σε άλλα κείμενα, η Ειρήνη Χαλκιά μιλάει με τους συντελεστές του Comic n’ Play, γίνετε παρουσίαση στις ελληνικές εκδόσεις κόμικς που κυκλοφόρησαν εν μέσω covid-19, αλλά και στα φετινά (online) βραβεία Eisner!


Με το 9ο τεύχος αρχίζει μια πολλά ελπιδοφόρα συνεργασία με το εργαστήριο τέχνης «Ζωγραφίζω», όπου σε κάθε τεύχος θα παρουσιάζονται δύο έργα από τους μαθητές του εργαστηρίου, σε επιμέλεια του Νικόλα Στεφαδούρου! Επιπλέον, συνεχίζονται τα κόμικς από ξένους κομίστες, με τον Σερβικής καταγωγής Marko Stojanovic να δίνει μια αποκλειστική συνέντευξη στο περιοδικό, και να γράφει το σενάριο για ένα κόμικ με τίτλο «Ως Την Κόλαση: Οι Άλλοι» (σε εικονογράφηση του Sabahudin Muranovic Muran). Τέλος, φιλοξενούνται 12 νέα κόμικς από 13 Έλληνες δημιουργούς: Allison Washington, Σπύρος Βερύκιος, Νίκος Γραμμενόπουλος, Κώστας Ζυγούρης (Zgur), Νίκος Καμπασελέ, Χρήστος Κάρπης (Brain Mince Design), Κωνσταντίνος Κάτσος, Περικλής Κουλιφέτης, Ανέστης Μαυρομμάτης – Παρασίδης, Αντώνης Νικολόπουλος (Soloup), Αριάδνη Τζουνάκου, Λουκία Τζωρτζοπούλου (Lussaki), Φαίη Ψαθά. Το εξώφυλλο το φιλοτέχνησε ο Νίκος Καμπασελέ και το στήσιμο το επιμελήθηκε ο Brain Mince Design.


Μπορείτε και να διαβάσετε ελεύθερα με ένα κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο: issuu.com/ionasaggelis/docs/comicultura09.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.