olyssesmoore 261 Posted January 6 Share Posted January 6 Να ρωτήσω.Έχει συναντήσει κι άλλος σε κάποιον τόμο στα "μπαλονάκια" οι λέξεις των φράσεων να μην έχουν κενά μεταξύ τους;Τελευταία φορά το συνάντησα στον τόμο 30 :"Μυστικός Πόλεμος,Μέρος Πρώτο".Έχω διαβάσει μέχρι και τον τόμο 35 :"Fallen Son",μόνο που τους τόμους 22(Ε όπως εξάλειψη)και 30 τους έχω αφήσει να τους διαβάσω οταν θα κοντεύει η συνέχειά τους.Γι αυτό κοντεύω να τελειώσω τον 30 και μου μένει ο 22 μέχρι... να έρθει ο 40! 2 Quote Link to post Share on other sites
O Φρατζάτος 1,151 Posted January 6 Share Posted January 6 (edited) 25 λεπτά πριν, olyssesmoore είπε: Να ρωτήσω.Έχει συναντήσει κι άλλος σε κάποιον τόμο στα "μπαλονάκια" οι λέξεις των φράσεων να μην έχουν κενά μεταξύ τους;Τελευταία φορά το συνάντησα στον τόμο 30 :"Μυστικός Πόλεμος,Μέρος Πρώτο".Έχω διαβάσει μέχρι και τον τόμο 35 :"Fallen Son",μόνο που τους τόμους 22(Ε όπως εξάλειψη)και 30 τους έχω αφήσει να τους διαβάσω οταν θα κοντεύει η συνέχειά τους.Γι αυτό κοντεύω να τελειώσω τον 30 και μου μένει ο 22 μέχρι... να έρθει ο 40! Λογικά τέτοια πράγματα τα έχουν όλα τα αντίτοιπα Γιατί θα έκανε λάθος ο μεταφραστής καθώς τα μετέφραζε ή δεν τα παρατήρησε ο επιμελητής/ελεγκτής όταν το έλεγχε. Πχ. Το "ΌχιΦρανκσεικετεύω" "Αντίο,κάθαρμα." (Δεν υπάρχει αυτό πουθενά,εγώ το σκέφτηκα.) Θα υπάρχει σε όλα γιατί είναι μέρος της μεταφρασμένης πλοκής ή αλλιώς του γραμένου κειμένου. Edited January 6 by O Φρατζάτος 2 1 Quote Link to post Share on other sites
O Φρατζάτος 1,151 Posted January 8 Share Posted January 8 (edited) Εκτώς θέματος αλλά τώρα δεν με νοιάζει. Δεν το έπαθα σε τεύχος της συλλογής αλλά,τι κάνεις όταν δύο σελίδες είναι ενωμένες από κάτω; Δοκίμασα να το κόψω με ψαλιδι αλλα δεν πέτυχε: Παλεύεται στο συγκεκριμένο σημείο.Αν ήταν σε σελίδα κόμικ και όχι εξώφυλλο όμως θα είχα τρελαθεί τώρα. Είναι το Batman Θάνατος της Οικογένειας μέρος Α. Τι λέτε; Να βλάλω τα συραπτηκά και να αρχίζω να κόβω; Α ρε Οξύ,γιατί με βάζεις σε αυτή την αγχώδη κατάσταση; @Valtasar Το μόνο μου θέμα,πραγματικά. Τι να κάνω; Edited January 8 by O Φρατζάτος 1 2 Quote Link to post Share on other sites
Valtasar 59,260 Posted January 8 Share Posted January 8 Απλά θα το κρατήσεις στην άκρη (αφού το διαβάσεις) και θα σου αντικατασταθεί με σωστό. Συμβαίνουν αυτά αλλά αφού διορθώνονται δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα 4 1 1 Quote Link to post Share on other sites
O Φρατζάτος 1,151 Posted January 8 Share Posted January 8 (edited) 10 λεπτά πριν, Valtasar είπε: Απλά θα το κρατήσεις στην άκρη (αφού το διαβάσεις) και θα σου αντικατασταθεί με σωστό. Συμβαίνουν αυτά αλλά αφού διορθώνονται δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα Ξανά ευχαριστώ πάρα πολύ. Μόνο μία λέξη. Respect!! Δεν είναι μόνο ένα σημείο,είναι πολλά.Περίπου οχτω όπου γίνεται αυτό.Το περισσότερα φαίνονται στην φωτογραφία που ανέβασα. Ασχολήθηκα με αυτό πρώτα για να φεύγει το άγχος,εν μέρι.Αλλά γενικα είμαι πολύ ενθουσιασμένος.Και θα μιλήσω για ότι πήρα κάποια στιγμή αργότερα. Edited January 8 by O Φρατζάτος 2 Quote Link to post Share on other sites
olyssesmoore 261 Posted January 8 Share Posted January 8 2 ώρες πριν, O Φρατζάτος είπε: Εκτώς θέματος αλλά τώρα δεν με νοιάζει. Δεν το έπαθα σε τεύχος της συλλογής αλλά,τι κάνεις όταν δύο σελίδες είναι ενωμένες από κάτω; Δοκίμασα να το κόψω με ψαλιδι αλλα δεν πέτυχε: Παλεύεται στο συγκεκριμένο σημείο.Αν ήταν σε σελίδα κόμικ και όχι εξώφυλλο όμως θα είχα τρελαθεί τώρα. Είναι το Batman Θάνατος της Οικογένειας μέρος Α. Τι λέτε; Να βλάλω τα συραπτηκά και να αρχίζω να κόβω; Α ρε Οξύ,γιατί με βάζεις σε αυτή την αγχώδη κατάσταση; @Valtasar Το μόνο μου θέμα,πραγματικά. Τι να κάνω; Με έναν χάρακα!Βάζεις την πιο στενή πλευρά του από την πλευρά που είναι ενωμένες οι σελίδες!Αλλά πριν το κάνεις αυτό κανε τσάκιση με το νύχι κατά μήκος της ενωμένης σελίδας!(Δεν ξέρω αν το έθεσα καλά για να καταλάβεις τι εννοώ!) 3 Quote Link to post Share on other sites
O Φρατζάτος 1,151 Posted January 8 Share Posted January 8 (edited) 52 λεπτά πριν, olyssesmoore είπε: Με έναν χάρακα!Βάζεις την πιο στενή πλευρά του από την πλευρά που είναι ενωμένες οι σελίδες!Αλλά πριν το κάνεις αυτό κανε τσάκιση με το νύχι κατά μήκος της ενωμένης σελίδας!(Δεν ξέρω αν το έθεσα καλά για να καταλάβεις τι εννοώ!) Ευχαριστώ για την συμβουλή γενικά. Να ξέρεις πως το συγκεκριμένο κόμικ δεν έχει απλές σελίδες,έχει χοντρές σελίδες. Edited January 8 by O Φρατζάτος 2 1 Quote Link to post Share on other sites
olyssesmoore 261 Posted January 8 Share Posted January 8 37 λεπτά πριν, O Φρατζάτος είπε: Ευχαριστώ για την συμβουλή γενικά. Να ξέρεις πως το συγκεκριμένο κόμικ δεν έχει απλές σελίδες,έχει χοντρές σελίδες. Το ξέρω ότι έχει χοντρές σελίδες...Το έπαιρνα με την εφημερίδα...Αλλά πιστεύω ότι αν προσπαθήσεις θα τα καταφέρεις...Μόνο που πρέπει να έχεις υπομονή! 2 Quote Link to post Share on other sites
Manitou 13,416 Posted January 9 Share Posted January 9 18 ώρες πριν, O Φρατζάτος είπε: Α ρε Οξύ,γιατί με βάζεις σε αυτή την αγχώδη κατάσταση; @Valtasar Το μόνο μου θέμα,πραγματικά. Τι να κάνω; Πόσο μα πόσο πολύ σε ζηλεύω για αυτό σου το άγχος!!!! Αχ αυτές είναι ηλικίες. Κάτι ήξερε ο Φάουστ 1 3 Quote Link to post Share on other sites
O Φρατζάτος 1,151 Posted January 9 Share Posted January 9 14 λεπτά πριν, Manitou είπε: Πόσο μα πόσο πολύ σε ζηλεύω για αυτό σου το άγχος!!!! Αχ αυτές είναι ηλικίες. Κάτι ήξερε ο Φάουστ Δεν είναι το μόνο αλλά το πιο φρέσκο και στιγμιαίο.Γιατί το συγκεκριμένο το πήρα εχθές. Αλλά ναι,μακάρι όλοι να είχαν μόνο αυτό το πράγμα για να αγχώνονται. Επείσης μου θυμίζει γιατί δεν σκέφτηκα να γίνω χειρουργός.Θα καταλάβεις από την φωτογραφία απόπειρας. 1 2 Quote Link to post Share on other sites
Metatron89 775 Posted January 9 Share Posted January 9 Μπορεί κάποιος έμπειρος Μαρβελάκιας να βάλει σε χρονονολογική σειρά τους τόμους με τα events που έχουν εκδοθεί μέχρι στιγμής? Ανέτρεξα προς τα πίσω στην κουβεντούλα και βρήκα ότι πρώτα πάει το Disassembled και μετά το New Avengers. Το secret war από Bendis προηγείται και των 2 τόμων?Δηλαδή Secret War->Disassembled->New Avengers? Από την αγγλική έκδοση ποιοι άλλοι τόμοι μπορούν να ενταχθούν χρονολογικά στους παραπάνω τόμους?Αν δεν κάνω λάθος σίγουρα σχετίζονται το House of M και Secret Invasion 5 1 Quote Link to post Share on other sites
O Φρατζάτος 1,151 Posted January 9 Share Posted January 9 (edited) 1 ώρα πριν, Metatron89 είπε: Μπορεί κάποιος έμπειρος Μαρβελάκιας να βάλει σε χρονονολογική σειρά τους τόμους με τα events που έχουν εκδοθεί μέχρι στιγμής? Ανέτρεξα προς τα πίσω στην κουβεντούλα και βρήκα ότι πρώτα πάει το Disassembled και μετά το New Avengers. Το secret war από Bendis προηγείται και των 2 τόμων?Δηλαδή Secret War->Disassembled->New Avengers? Από την αγγλική έκδοση ποιοι άλλοι τόμοι μπορούν να ενταχθούν χρονολογικά στους παραπάνω τόμους?Αν δεν κάνω λάθος σίγουρα σχετίζονται το House of M και Secret Invasion Νομίζω είναι ανάμεσα των δύο τόμων. Μετά το House of M > Civil War > New Avengers: Illuminati > Secret Invasion > Siege Μου διαφεύγουν μερικοί τόμοι. Edited January 9 by O Φρατζάτος 4 Quote Link to post Share on other sites
Γουλβι 149 Posted January 9 Share Posted January 9 On 8/1/2021 στο 6:20 ΜΜ, O Φρατζάτος είπε: Τι να κάνω; Πάρε ένα χαρτοκοπτη και τράβα μια κάθετη κατά μήκος της σελιδας. 2 Quote Link to post Share on other sites
SPAWN 184 Posted January 10 Share Posted January 10 https://en.wikipedia.org/wiki/The_Official_Marvel_Graphic_Novel_Collection#List_of_books απο εδω το εχω κατεβασει 2 Quote Link to post Share on other sites
olyssesmoore 261 Posted January 13 Share Posted January 13 Αύριο θα μάθουμε τον επόμενο τόμο από το "Μυστικός Πόλεμος:Δεύτερο μέρος"!Και....την Παρασκευή θα έχουμε στα χέρια μας τον πολυπόθητο τόμο 36 στην υπόλοιπη Ελλάδα(εκτός Αθήνας)!Δεν μπορώ να περιμένω μέχρι την Παρασκευή για να διαβάσω την συνέχεια του μυστικού πολέμου!Θέλω απεγνωσμένα να μάθω την συνέχεια!!! 5 Quote Link to post Share on other sites
thor77 6,684 Posted January 13 Share Posted January 13 Πιστεύω ότι θα τα καταφέρεις... 4 Quote Link to post Share on other sites
Θεόδωρος 297 Posted January 13 Share Posted January 13 On 3/1/2021 στο 6:34 ΜΜ, O Φρατζάτος είπε: Γενικά στα υπερηρωικά κόμικ της Marvel και DC και στο Dragon Ball,ο Θάνατος έχει πάει διακοπές. Πόσο αλήθεια όμως. Πήξαμε στην ανάσταση, στην επιστροφή από άλλη διάσταση και πάει λέγοντας. Όπως λέει και ο Lupoi στην εισαγωγή του τόμου, "την κότα με τα χρυσά αυγά δεν την σκοτώνεις"...Ή όπως λένε οι Βρετανοί "Money Talks". 4 1 Quote Link to post Share on other sites
Captain Cooper 351 Posted January 13 Share Posted January 13 On 9/1/2021 στο 2:52 ΜΜ, Metatron89 είπε: Μπορεί κάποιος έμπειρος Μαρβελάκιας να βάλει σε χρονονολογική σειρά τους τόμους με τα events που έχουν εκδοθεί μέχρι στιγμής? Ανέτρεξα προς τα πίσω στην κουβεντούλα και βρήκα ότι πρώτα πάει το Disassembled και μετά το New Avengers. Το secret war από Bendis προηγείται και των 2 τόμων?Δηλαδή Secret War->Disassembled->New Avengers? Από την αγγλική έκδοση ποιοι άλλοι τόμοι μπορούν να ενταχθούν χρονολογικά στους παραπάνω τόμους?Αν δεν κάνω λάθος σίγουρα σχετίζονται το House of M και Secret Invasion Μία πρόχειρη κατάταξη των τόμων που έχουν κυκλοφορήσει ως τώρα σε χρονολογική σειρά (αρχικής) δημοσίευσης. 16. Doctor Strange Άγνωστοι τόποι, άγνωστοι καιροί 03/1965 - 07/1966 18. Captain Britain Ένας παράλογος κόσμος 07/1982 - 06/1984 13. Wolverine 09 - 12/1982 30. Marvel Super Heroes Μυστικοί Πόλεμοι, Μέρος Πρώτο 05 - 10/1984 36. Marvel Super Heroes Μυστικοί Πόλεμοι, Μέρος Δεύτερο 11/1984 - 04/1985 10. Spider-Man Η Γέννηση του Βένομ 05/1984 - 04/1985 14. Daredevil Αναγέννηση 02 - 07/1986 20. The Amazing Spider-Man Το Τελευταίο Κυνήγι του Κρέιβεν 10 - 11/1987 08. Hulk Σιωπηλές Κραυγές 06/1990 - 01/1991 26. Marvels 01 - 04/1994 31. The Mighty Thor Αναζητώντας τους Θεούς 07/1998 - 01/1999 19. Avengers Μάχη στο χρόνο, Μέρος Πρώτο 12/1998 - 05/1999 24. Avengers Μάχη στο χρόνο, Μέρος Δεύτερο 06/1999 - 11/1999 28. The Punisher Η Επιστροφή, Μέρος Πρώτο 02 - 07/2000 33. The Punisher Η Επιστροφή, Μέρος Δεύτερο 08/2000 - 01/2001 29. Ultimate Spiderman 10/2000 - 05/2001 22. New X-Men Ε Όπως Εξάλειψη 07 - 10/2001 01. Amazing Spider-Man Η Επιστροφή 07 - 11/2001 25. Captain America Νέο Καθεστώς 06-12/2002 12. Fantastic Four Ασύλληπτη Παγίδα 05 - 11/2003 34. Fantastic Four Απόλυτη Δράση 11/2003 - 05/2004 06. X-Men Το Χάρισμα 04 -12 /2004 23. Μυστικός Πόλεμος 04/2004 - 12/2005 15. She-Hulk Μια Μοναδική Ηρωίδα 05 - 10/2004 27. Avengers: Διάλυση 09/2004 - 01/2005 04. Captain America Εκτός Χρόνου 11/2004 - 06/2005 03. New Avengers Απόδραση 01 - 06/2005 32. Astonishing X-Men Κινδυνος 01 - 08/2005 02. Iron Man Extremis 01/2005 - 04/2006 11. Captain America Στρατιώτης του Χειμώνα 09/2005 - 04/2006 17. The Incredible Hulk Πλανήτης Χαλκ, Μέρος Πρώτο 04 - 12/2006 21. The Incredible Hulk Πλανήτης Χαλκ, Μέρος Δεύτερο 01 - 06/2007 35. Fallen Son: Ο Θάνατος του Κάπτεν Αμέρικα 06 -08/2007 07. Thor Αναγέννηση 07/2007 - 02/2008 05. Deadpool Ο Πόλεμος του Γουέιντ Γουίλσον 06 - 09/2010 09. Guardians of the Galaxy Κοσμικοί Εκδικητές 01 - 06/2013 8 7 6 Quote Link to post Share on other sites
Ilias 171 Posted January 14 Share Posted January 14 12 ώρες πριν, Θεόδωρος είπε: Πόσο αλήθεια όμως. Πήξαμε στην ανάσταση, στην επιστροφή από άλλη διάσταση και πάει λέγοντας. Όπως λέει και ο Lupoi στην εισαγωγή του τόμου, "την κότα με τα χρυσά αυγά δεν την σκοτώνεις"...Ή όπως λένε οι Βρετανοί "Money Talks". Μεγάλη αλήθεια... 4 Quote Link to post Share on other sites
nikolas12 10,910 Posted January 14 Share Posted January 14 Επιτέλους το Iron Man Demon in a Bottle έρχεται στα ελληνικά! Είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένος φυσικά γιατί ήθελα πολύ να τη δω στη συλλογή. Ο σημερινός τόμος έχει μεταφραστεί από τον @Ilias, για τον επόμενο πολύ καλά έκανε και δεν επιβεβαίωσε τις υποψίες μας 17 1 Quote Link to post Share on other sites
Bilis 1,887 Posted January 14 Share Posted January 14 5 λεπτά πριν, nikolas12 είπε: Επιτέλουςτο Iron Man Demon in a Bottle έρχεται στα ελληνικά! Είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένος φυσικά γιατί ήθελα πολύ να τη δω στη συλλογή. Ο τόμος έχει μεταφραστεί από τον @Ilias που πολύ καλά έκανε και δεν επιβεβαίωσε τις υποψίες μας Μα καλά κι αυτοί δεν μπορούσαν να το πουν "Εμφιαλωμένος Δαίμονας"; Πάντως είμαι πολύ ενθουσιασμένος! Ανυπομονούσα για αυτόν τον τόμο και αποτελεί εξαιρετική επιλογή για την συλλογή. 5 2 Quote Link to post Share on other sites
nikolas1503 716 Posted January 14 Share Posted January 14 16 λεπτά πριν, nikolas12 είπε: Επιτέλουςτο Iron Man Demon in a Bottle έρχεται στα ελληνικά! Είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένος φυσικά γιατί ήθελα πολύ να τη δω στη συλλογή. Ο τόμος έχει μεταφραστεί από τον @Ilias που πολύ καλά έκανε και δεν επιβεβαίωσε τις υποψίες μας Α back to back οι τόμοι με τις μεταφράσεις του και εγώ ενθουσιάστηκα τώρα όσον αφορά για τον αν έκανε καλά η όχι ας το καταπιούμε και αυτό. καταπίνουμε καταπίνουμε να δούμε πότε θα τα χωνέψουμε όλα αυτά (Γενικά αναφέρομαι όχι στον @Ilias ) 2 Quote Link to post Share on other sites
Ilias 171 Posted January 14 Share Posted January 14 1 λεπτό πριν, nikolas1503 είπε: Α back to back οι τόμοι με τις μεταφράσεις του και εγώ ενθουσιάστηκα τώρα όσον αφορά για τον αν έκανε καλά η όχι ας το καταπιούμε και αυτό. καταπίνουμε καταπίνουμε να δούμε πότε θα τα χωνέψουμε όλα αυτά (Γενικά αναφέρομαι όχι στον @Ilias ) Εάν εννοείς πως εγώ έχω κάνει τη μετάφραση στο Demon in a Bottle, θα σε διορθώσω. Δεν την έχω κάνει εγώ. 4 Quote Link to post Share on other sites
nikolas1503 716 Posted January 14 Share Posted January 14 (edited) 6 λεπτά πριν, Ilias είπε: Εάν εννοείς πως εγώ έχω κάνει τη μετάφραση στο Demon in a Bottle, θα σε διορθώσω. Δεν την έχω κάνει εγώ. Α χίλια συγγνώμη δεν έχω πάρει τον τόμο ακόμη από τον @nikolas12 το είδα κακώς εσύ έπρεπε να την έχεις κάνει!!!! Edited January 14 by nikolas1503 3 Quote Link to post Share on other sites
nikolas12 10,910 Posted January 14 Share Posted January 14 Εκ παραδρομής παιδιά, για τον σημερινό μιλούσα και μπέρδεψα τις προτάσεις γιατί το έγραφα στο αμάξι, You Foul που έλεγε και ο Βαμβακούλας Επίσης πάρτε και το σκαναρισμένο 10 1 Quote Link to post Share on other sites
nikolas1503 716 Posted January 14 Share Posted January 14 1 λεπτό πριν, nikolas12 είπε: Εκ παραδρομής παιδιά, για τον σημερινό μιλούσα και μπέρδεψα τις προτάσεις γιατί το έγραφα στο αμάξι Δεν πειράζει συμβαίνουν αυτά τα λάθη είναι ανθρώπινα 3 Quote Link to post Share on other sites
O Φρατζάτος 1,151 Posted January 14 Share Posted January 14 (edited) Πριν από 1 ώρα, Bilis είπε: Μα καλά κι αυτοί δεν μπορούσαν να το πουν "Εμφιαλωμένος Δαίμονας"; Πάντως είμαι πολύ ενθουσιασμένος! Ανυπομονούσα για αυτόν τον τόμο και αποτελεί εξαιρετική επιλογή για την συλλογή. Και γιατί ρε να το έλεγαν "Εμφιαλωμένος Δαίμωνας"; Νερό με τα μπετόνια κατεβάζει; Επείσης στο εξώφυλλο των Μυστικών Πολέμων 2,η κλασσική πλέον στάση αυτή του Spider-Man στο εξώφυλλο,δεν σας μοιάζει σαν ο Spider-Man είναι κολόπαιδο αλλά το ξέρει και με τεράστια αυτοπεποίθηση; Μπαίνει μέσα κάπου που έχει άτομα που δεν τον συμπαθούν,πέρνει αυτή την πόζα (a la jazz hands) και λέει: "Here's bitchface!" "Oi oi it's your boy,Spider-Man!!!" Edited January 14 by O Φρατζάτος 4 Quote Link to post Share on other sites
Laz33 15,387 Posted January 14 Share Posted January 14 Demon in a Bottle, επιτέλους. 3 μήνες έχω να πάρω τόμο της Hachette (απ΄το Ultimate Spider-Man). Δώστε κλασικές ιστορίες στο λαό. Πάμε μετά κι ένα Death of Stacys να γίνει χαμός 7 Quote Link to post Share on other sites
Bilis 1,887 Posted January 14 Share Posted January 14 29 λεπτά πριν, O Φρατζάτος είπε: Και γιατί ρε να το έλεγαν "Εμφιαλωμένος Δαίμωνας"; Νερό με τα μπετόνια κατεβάζει; Δεν ξέρω ρε συ το "Εμφιαλωμένος Δαίμονας" μου ακούγεται καλύτερο από την λέξη-προς-λέξη μετάφραση "Δαίμονας στο Μπουκάλι". Με την ίδια λογική που το "Forever" έγινε "Μάχη στον Χρόνο" και όχι "Για Πάντα". 5 Quote Link to post Share on other sites
O Φρατζάτος 1,151 Posted January 14 Share Posted January 14 (edited) 19 λεπτά πριν, Bilis είπε: Δεν ξέρω ρε συ το "Εμφιαλωμένος Δαίμονας" μου ακούγεται καλύτερο από την λέξη-προς-λέξη μετάφραση "Δαίμονας στο Μπουκάλι". Με την ίδια λογική που το "Forever" έγινε "Μάχη στον Χρόνο" και όχι "Για Πάντα". Δεκτό.Όμως προσωπικά με τη λέξη "Εμφιαλωμένος" μου έρχεται το νερό στο μυαλό. Και ναι γνωρίζω τι σημαίνει η λέξη "εμφιαλωμένος ". Από την άλλη κάνει τον τίτλο να φαίνεται πιο πλούσιο. Edited January 14 by O Φρατζάτος 5 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts