Jump to content

Αν δουλεύατε στην Καθημερινή τι θα αλλάζατε;;;


pnikitaskomics
 Share

Recommended Posts

Πείτε πως σας προσλαμβάνουν από την Καθημερινή ως διευθυντή των Disney περιοδικών!

Θα κάνατε αλλαγές; Και αν ναι τι;

Εγώ καταρχάς θα είχα κόψει τις ανατυπώσεις Ρόσα στο Κόμιξ και αφου τελειώσει ο Σκάρπα θα έβγαζα Άπαντα Γκότφρεσον. Αφού ηρεμήσουν τα πράγματα θα έβαζα και Άπαντα Ρόσα

Αυτά:D

 • Like 12
Link to comment
Share on other sites

Άμεση επαναφορά των Κλασικών, έστω και ως διμηνιαίου ή τριμηνιαίου με καλές αδημοσίευτες ιταλικές από Κάρπι, Ντε Βίτα, Καβατσάνο, Σκάρπα, Μαρτίνα, Κάστι και με συμπλήρωμα από τις κορυφαίες ιστορίες των παραπάνω που έχουν δημοσιευτεί 1-2 φορές και κυρίως πριν το 1990

 • Like 15
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Θα επανέφερα την Κόκο στα οπισθόφυλλα :(

 • Respect 1
 • Funny 9
Link to comment
Share on other sites

Πολύ ενδιαφέρον ερώτημα Παντελή! Αλλαγές που θα έκανα εγώ.

 

Αλλαγή 1:

Αυτό που όλοι αν είμασταν η Καθημερινή θα κάναμε. Κόψιμο ανατυπώσεων στο Κόμιξ. Και μετά θα μου πείτε τι θα έμπαινε; Βαρν Χορν κι άλλοι τέτοιοι δημιουργοί που οδήγησαν το παλιό Κόμιξ της Ακτίνας στο πάτο και γενικώς ο περισσότερος κόσμος δεν τους γουστάρει; Όχι βέβαια! Και για να μην αφήσουμε το Μίκυ Μάους παραπονεμένο ούτε νέες Ιταλικές ιστορίες. Προσωπικά θα έβαζα αδημοσίευτα διαμαντάκια του παρελθόντος δημιουργών Carpi, Martina κ.τ.λ συνοδευόμενες φυσικά από ένα πολυσέλιδο πληροφοριακό άρθρο. Επίσης θα επανέφερα τα Γράμματα στη Σύνταξη που για κάποιον λόγο τον Μάρτιο κόπηκαν.

 

Αλλαγή 2:

Θα μετέφραζα την τις πρώτες ιστορίες του X-mickey σε ένα νέο πολυτελείς περιοδικό και μετά θα έβαζα τις μετέπειτα ιστορίες του Topolino που κακώς είδαμε πρώτα αυτές και είμαστε ακόμα εν αναμονή της Ιταλικής σειράς. Από τις πιο λάθος κινήσεις της Καθημερινής, το είχαμε συζητήσει και τον χειμώνα.

 

Αλλαγή 3:

Διαφήμιση. Το συζητούσαμε αυτό μες την Καραντίνα στο Νέα και ειδήσεις. Που είναι η διαφήμιση για το προ'ι'όν που προσφέρεις; Έτσι μόνο κάποιος που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα "μίκυ μάου" θα πάει στο περίπτερο και θα αγοράσει ένα ταπεινό Ντόναλντ των 1,90 πχ! 

 

Αλλαγή 4:

Το ημερολόγιο της χρονιάς να μην δινόταν μόνο σε συνδρομητές. Βέβαια αυτό είναι νομίζω περισσότερο επιθυμία μου, παρά αλλαγή, αλλά ας το βάλω. Θυμάμαι έβλεπα κάτι σκαναρίσματα από το φετινό και ήμουν σε φάση "πω, πω! το θέλω τώρα".

 

Αλλαγή 5:

Δραστηριοποίηση με περισσότερα τομάκια. Μόνο ένα editors choice τον χειμώνα (που κι αυτό το έκοψαν), λίγο τόμοι Scarpa το καλοκαίρι, περισσότερο για να πουν ότι έβγαλαν τις καλοκαιρινές εκδόσεις, και άντε, μια Οικονομία του Σκρουτζ, δεν φτάνουν. Στον Τερζόπουλου το περίπτερο ξεχείλιζε από Disney (δεν ζούσα, αλλά είμαι σίγουρος με τόσα τομάκια που βλέπω εδώ μέσα). 

 

Γενικώς νιώθω πως η έκδοση των Disney κόμικς στην Ελλάδα αντιμετωπίζεται από την Καθημερινή σαν μια ανιαρή εργασία, παρά σαν ευχαρίστηση.

 

 

:cheers3:

Edited by Gong
 • Like 13
 • Respect 4
Link to comment
Share on other sites

Πολύ ωραία ερώτηση  @pnikitaskomics

 

Εγώ αρχικά πέρα από το κομμάτι των ιστοριών και άλλων αλλαγών που θα έκανα σε μερικούς τίτλους θα έκανε και μερικές αλλαγές στα τεύχη όπως το όνομα της κεντρικής ιστορίας να αναγράφεται στο εξώφυλλο και θα έβγαζα αυτά τα άθλια μεγάλα γράμματα από την ράχη των εκδόσεων. Έπειτα θα προσπαθούσα να βελτιώσω τη βιβλιοδεσία των κυρίως μικρότερων σε μέγεθος τευχών πχ Μίκυ Μάους. Όσο αφορά το κομμάτι των τίτλων που κυκλοφορούν θα επανέφερα τα Κλασικά όπως προείπε ο φίλος @hardivic  για αδημοσίευτες ιστορίες κλασσικών δημιουργών (Paul Murry, Massimo De Vita, Tony Strobl, Giovanno Battista Carpi και πολλών άλλων) και θα δημιουργούσα δύο νέα περιοδικά. Το πρώτο θα ήταν το αντίστοιχο Ελληνικό Uncle Scrooge στο οποίο θα έμπαιναν οι καλύτερες ιστορίες του ήρωα κυρίως από την Δανέζικη σχολή αλλά και ορισμένες από την Ιταλική. Το δεύτερο θα ήταν ένα περιοδικό κάτι σαν το παλιό αλμανάκ το οποίο θα απευθυνόταν σε ποιο μεγάλης ηλικίας αναγνώστες με τα γνωστά ωραία άρθρα κυρίως από τον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιων αλλά κα.  Όμως δεν θα έμπαιναν σε αυτό μόνο ιστορίες με τον Φαντομ αλλά και με άλλους υπερήρωες από το σύμπαν της Disney όπως Νυχτερίδας Ντακ, Μαρβελ Ντακ και άλλοι. Ακόμη θα προσπαθούσα να  είναι λίγο πιο προσεγμένες εκδόσεις όπως τα Άπαντα του Ρομάνο Σκάρπα πχ να έχουν περιεχόμενα, το ίδιο μέγεθος. Στο περιοδικό Μίκυ Μάους θα προσπαθούσα να βάζω ωραίες ποιοτικές ιστορίες και σειρές όπως ο Μίκυ Μαλτέζε κια θα αφαιρουσα σαχλές Ιταλικές ιστορίες με άθλιο σχέδιο που δημοσιευονται σε αυτό που και που.  Στο περιοδικό ΚΟΜΙΞ αν και σε κάποιους θα φανεί παράλογο θα συνέχιζα να δημοσιεύω  ανατυπώσεις Rosa αλλά όχι ως κεντρικές και θα του έβαζα επίσης ιστορίες παρόμοιου τύπου με αυτές που έμπαιναν στα πρώτα 18 τεύχη ( Φαντομίας κα.) αλλά και θα επανέφερα τα ωραία άρθρα και γράμματα με απορίες αναγνωστών όπως τα είχαν τα ΚΟΜΙΞ του Τερζόπουλου. Τέλος μετά τον Σκάρπα θα δημοσίευα τα άπαντα του Γκόντφρεντσον και τον τόμο που εξέδωσε ο Τερζόπουλος και όλοι οι τόμοι θα ήταν ακριβώς η ίδια άριστη έκδοση με αυτή της Fantagraphics και όχι καμία κατώτερη Ιταλική. 

 

Αυτές θα ήταν οι αλλαγές που θα έκανα. Αν σκεφτώ κάποια άλλη θα την γράψω πιο κάτω η θα την συμπληρώσω εδώ. 

 

:cheers5:

 

Υ. Γ. μερικές ιστορίες με σχέδιο όπως της Ρόμπερτας Μιγκελι θα τις χαρακτήριζα παράνομες και δεν θα επέτρεπα ποτέ να δημοσιευτούν στην Ελλάδα σε οποιοδήποτε Disney περιοδικό γιατί θα έριχνε και άλλο την ποιότητα.  :lol:

 • Like 14
 • Respect 2
Link to comment
Share on other sites

Αλλαγή 1

Θα ξανακυκλοφορουσα το Φαντομ με νέες ιστορίες 

Αλλαγή 2

Θα ξανακυκλοφορουσα το κλασικά 

Αλλαγή 3 

Θα ξαναβάζα άρθρα, κρυπτολεξα, σοντουκου κ.λ.π και τα γραμματα στην σύνταξη 

Αλλαγή 4 

Φυσικά θα έκοβα τις ανατυπώσεις στο ΚΟΜΙΞ 

Αλλαγή 5 

Θα έβαζα τα παλιά κόμικς που επιστρέφοταν και θα τα έβαζα μαζί μ ισότιμης (όπως είχε κάνει μια φορά) 

ΥΓ:Πολυ ωραία θεμα

Edited by Γλομπος
 • Like 11
Link to comment
Share on other sites

Όπως όλοι, θα φρόντιζα να φτιάξω το ΚΟΜΙΞ που έχει πάρει τον κατήφορο. Θα επανέφερα άρθρα, αφιερώματα, συνεντεύξεις και στήλη με τα γράμματα.

 

Θα έφερνα πίσω ειδικές εκδόσεις όπως τα ΚΛΑΣΙΚΑ, ΤΟΜΟΣ, ΜΕΓΑΛΑ ΟΣΚΑΡ και άλλα. Θα κυκλοφορούσα συχνότερα Editor's Choice τύπου Μεγάλος Σπλας.

 

Θα έφτιαχνα μια επίσημη ιστοσελίδα για τις ελληνικές εκδόσεις και όχι μια υποενότητα στη σελίδα της εφημερίδας που ενημερώνω μόνο με άχαρες διαφημίσεις. Επίσης θα αναγνώριζα το ΚΟΜΙΞ wiki ως το επίσημο της Ελλάδας.:lol:

 

Πριν από αυτά όμως θα επανακυκλοφορούσα οπωσδήποτε τον Βίο και την Πολιτεία του Σκρουτζ Μακ Ντακ σε μεγάλο σκληρόδετο τόμο. Όπως και τα Χαμένα Επεισόδια.

 • Like 12
Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχάς εξαιρετική ιδέα για thread. Πολύ ωραίες και οι προτάσεις σας. Η αλήθεια είναι ότι κάποιες ιδέες που αναφέρθηκαν και τις είχα και εγώ δεν ξέρω αν γίνεται να πραγματοποιηθούν, γιατί δεν είμαι στην Καθημερινή, άρα δεν έχω εικόνα από στατιστικά, οικονομικά στοιχεία, δημογραφικά στοιχεία κοινού, έρευνες αγοράς και πλήρη γνώση της παραγωγής ιστοριών για τα περιοδικά (πως φαίνεται αυτός που δουλεύει σε τμήμα Ανάπτυξης εταιρείας ότι είναι ψείρας; :lol: ). Οπότε έστω ότι έχω ένα αρκετά μεγάλο μπάτζετ για τις ιδέες μου και το δημογραφικό κοινό που απευθύνομαι είναι αυτό που θα ήθελα να έχω. Κοινώς τα πάντα ιδανικά :lol: 

 

1) Θα έκανα τα περισσότερα που αναφέρατε σχετικά με το ΚΟΜΙΞ και φυσικά θα επανέφερα τα Κλασικά για τις ανατυπώσεις. Επίσης θα κρατούσα το Super Μίκυ για τους μικρούς μας φίλους, αλλά θα επανέφερα το Αλμανάκο με στόχο να απευθύνεται σε παιδιά 12-17 ετών. 

 

2) Ενίσχυση της θεματολογίας σε κάποια περιοδικά, το ΚΟΜΙΞ θα το ενίσχυα με τα άρθρα και τις στήλες που υπήρχαν επί Τερζόπουλου και το Αλμανάκο με άρθρα γύρω από τον αθλητισμό και την ποπ κουλτούρα. Για το πρώτο θα προσλάμβανα σίγουρα τα παλικάρια από το ΚΟΜΙΞ wiki :) 

 

3) Θα έβαζα στόχο να βγει μια συγκεντρωτική βιβλιοθήκη Rosa ή επανακυκλοφορία της Βιβλιοθήκης ΚΟΜΙΞ, αλλά σε περισσότερους τόμους προκειμένου να διανθιστεί κάθε ιστορία με άρθρα. Επίσης επανέκδοση του Βίου και των Χαμένων Επεισοδίων σε προσιτή τιμή για να ξενερώσουν όσοι πουλάνε τα εν λόγω κόμικ σε τιμή που στη μαύρη αγορά βρίσκεις νεφρό :lol:

 

4) Κυκλοφορία της σειράς Walt Disney's Mickey Mouse του Gottfredson.

 

5) Ενίσχυση των καλοκαιρινών εκδόσεων με σειρές στο στυλ των Μεγάλων Σήριαλ και του Editor's Choice. Καλοκαιρινή κυκλοφορία θα ήταν επίσης να βγάζω μικρά τομάκια που θα συγκέντρωναν ιστορίες που βγήκαν στο Μίκυ Μάους σε κομμάτια π.χ Μίκυ Μαλτέζε, Μαύρος Κεραυνός, Ρεπόρτερ Γκούφυ.

 

6) Περισσότερη διαφήμιση και κυρίως ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΕ CONS. Πας στο Athenscon και βρίσκονται οι πάντες σχετικά με κόμικ και η Disney δε βρίσκεται πουθενά. Πιο πιθανό να μαζευτούν δέκα μέλη της Λέσχης Disney να πάρουν περίπτερο παρά να δούμε παρουσία της εκδοτικής. Αν θες να σε μάθουν και να σε γνωρίσουν πρέπει να είσαι στα μεγάλα Cons της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

 

7) Δημιουργία e-shop. Έχω βαρεθεί να γίνομαι Χριστόφορος Κολόμβος του Μοναστηρακίου και του κέντρου για να βρω μερικά τευχάκια που ψάχνω από Μίκυ Μάους ή ΚΟΜΙΞ. Φτιάχνεις ένα e-shop, περνάς τίτλους που έχεις σε στοκ και έτσι άμεσα και γρήγορα βρίσκει όποιος θέλει αυτό που θέλει. Ούτε παραγγελία σε περιπτερά, ούτε αν αρνηθεί θα επικοινωνήσουμε εμείς, ούτε βόλτα όλη την Αθήνα. E-shop, καλαθάκι, πληρωμή, φάκελος με τα κόμικ στο γραφείο μου. Τόσο απλό :) 

 

Αν μου έρθει και κάποια ακόμα ιδέα, εννοείται ότι θα την προσθέσω :) 

 • Like 10
 • Respect 5
Link to comment
Share on other sites

Δουλειά

 • Funny 8
Link to comment
Share on other sites

Χωρίς πλάκα τώρα,

 

Θα προσλάμβανα έναν άνθρωπο με μεράκι να τρέξει το όλο project και να βλέπει τις εκδόσεις σε συνδυασμό με τις πωλήσεις.

Δεν έχει νόημα π.χ. για μένα να έφτιαχνα και άλλα περιοδικά χωρίς να ξέρω πως πάνε οι πωλήσεις και μια ωραία μέρα να φαλιρίσω. 

Ναι, όπως έχω αναφέρει και σε άλλες εκατό μεριές που κάνουμε αυτή τη συζήτηση, τα Κλασικά χρειάζονται. Νομίζω ότι σε πρώτη φάση θα έφτιαχνα το ΚΟΜΙΞ σαν τα Κλασικά με τις καλύτερες ιστορίες των κλασικών Ιταλών.

Θα έγραφα και άλλες σκέψεις αλλά ρε παιδιά έχουμε τα εξής τόπικ:

 

Νέα και ειδήσεις για τις ελληνικές Disney εκδόσεις: Εδώ που έπρεπε να τα συζητάμε όλα

Ανατυπώσεις Ρόσα στο ΚΟΜΙΞ: Τι έχει απομείνει; Εδώ παρόλο που ο τίτλος είναι ξεκάθαρος τελικά συζητάμε για το πόσο κακό περιοδικό είναι το ΚΟΜΙΞ.

Τι πιστεύετε για τις εκδόσεις της Καθημερινής; Εδώ συζητάμε κυρίως για το πόσο κακό περιοδικό είναι το ΚΟΜΙΞ και τι θα θέλαμε αντ αυτού

Αν δουλεύατε στην Καθημερινή τι θα αλλάζατε;;; Εδώ συζητάμε κυρίως για το πόσο κακό περιοδικό είναι το ΚΟΜΙΞ και τι θα θέλαμε αντ αυτού

Ποιο περιοδικό είναι το καλύτερο και γιατί;  Εδώ λέμε πάλι τα ίδια

Θα συνεχίσετε να παίρνετε ΚΟΜΙΞ; Εδώ συζητάμε κυρίως για το πόσο κακό περιοδικό είναι το ΚΟΜΙΞ και τι θα θέλαμε αντ αυτού

Και εννοείται ότι στα επιμέρους θέματα για κάθε ΚΟΜΙΞ όλο και κάποιος γράφει "γιατί είναι τόσο κακό το ΚΟΜΙΞ".

 

Το συγκεκριμένο θέμα ας πούμε είναι ωραίο αλλά ουσιαστικά ακριβώς το ίδιο με το "Τι πιστεύετε για τις εκδόσεις της καθημερινής" που ουσιαστικά συνεχίζει την κουβέντα από εκεί που έμεινε στο "Θα συνεχίσετε να παίρνετε ΚΟΜΙΞ" που ουσιαστικά είναι το ίδιο με το  "Ανατυπώσεις Ρόσα στο ΚΟΜΙΞ" εφόσον η εποχή Ρόσα ακόμα δεν έχει τελειώσει. 

Μετράω 5 θέματα καινούρια που λέμε τα ίδια και τα ίδια με αποτέλεσμα κάποιες ωραίες απόψεις που χρειάζονται ανάλυση περαιτέρω να χάνονται. 

Ας τα μαζέψουμε κάπου ωραία όλα αυτά. 

Είμαι ψυχαναγκαστικός το ξέρω. Αλλά είναι σαν να πετάμε όλα τα ρούχα σε ένα δωμάτιο. Χάνεται και η ουσία από ένα σημείο και πέρα.

 

:gyros:

Edited by Manitou
 • Like 12
Link to comment
Share on other sites

Θα έκανα 2 απλά πράγματα :

 1. Υπεύθυνος εκδόσεων που να γνωρίζει τα Ντίσνευ σε βάθος και όχι επιφανειακά
 2. Υπεύθυνος marketing με γνώσεις και όχι απλά ένα πτυχίο ΙΕΚ

Τα Ντίσνευ στην Ελλάδα θα μπορούσαν να τριπλασιάσουν τη δυναμική τους αν οι ιθύνοντες επένδυαν σε κατάλληλο προσωπικό, όπως κάνουν όλες οι "σωστές" και πετυχημένες εταιρείες.

Δεν μπορείς να ζητάς ανάπτυξη μόνο από την ιστορία ενός είδους. Οφείλεις να την διατηρήσεις και να την αναπτύξεις κατάλληλα.

Εύχομαι, κάποιος ιθύνων να αποφασίσει να βγάλει τα Ντίσνευ από δεκανίκι του ομίλου και να τους δώσει σωστή δυναμική.

 

:cheers3:

 • Like 14
 • Respect 1
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω ότι με έχετε καλύψει αρκετά οι παραπάνω, καθώς και ότι είναι ένα θέμα που έχουμε υπεραναλύσει και λίγο-πολύ εξαντλήσει.

 

Παρόλα αυτά, θα πω κι εγώ κάποιες δικές μου προτάσεις:

- Σίγουρα πρέπει να διορθωθεί η κατάσταση στο Κόμιξ. Θα πρέπει να αλλάξει ριζικά και καταλαβαίνω ότι αυτό είναι δύσκολο μιας και το μοντέλο που ήθελε να κάνει ο Τερζόπουλος στα τελειώματά του και είδαμε ουσιαστικά στα πρώτα 20 τεύχη του Β' Κύκλου, έχει υιοθετηθεί κατά κάποιον τρόπο από το Μίκυ Μάους πλέον. Από εκεί και πέρα, υπάρχει αρκετό αδημοσίευτο υλικό παλιών αξιόλογων ιστοριών, ιταλικών και μη, που σε συνδυασμό με ένα περιποιημένο σχετικό άρθρο θα έδιναν στο περιοδικό τον δικό του χαρακτήρα. Όπως κάποτε γνώρισαν στο κοινό τον Μπαρκς και τον Ρόσα, ήρθε καιρός να το κάνουν και με τον Μαρτίνα, τον Κάρπι και όλους αυτούς που για αρκετούς παραμένουν ακόμα άγνωστοι.

 

- Πέραν του Σκάρπα, θα ήθελα να αρχίσουμε επιτέλους σαν χώρα να έχουμε πάλι περιποιημένες συγκεντρωτικές εκδόσεις. Δεν ξέρω αν θα ήταν σε μορφή Μεγάλου Σήριαλ, αλλά το ιδανικό θα ταν πχ ιστοριάρες σαν τον Μίκυ Μαλτέζε να δίνονται μετά μαζί με την Καθημερινή σε μια συγκεντρωτική έκδοση, με σκληρό εξώφυλλο και επεξηγηματικά κείμενα μέσα. Γενικά να αρχίσουμε σαν χώρα να έχουμε παραπάνω υλικό βιβλιοθήκης στα Disney πέρα από τα τευχάκια του σωρού. Δεν έχουν τίποτα να χάσουν πιστεύω, ίσα ίσα. Δε μιλάω για τέρατα τύπου Γκότφρεντσον που θέλουν πολλή δουλειά ακόμα και στην μετάφραση, αλλά γιατί να μην δούμε πχ ένα συγκεντρωτικό του Μίκυ Μυστήριο, του Μαύρου Κεραυνού, του Ρεπόρτερ Γκούφυ και πάει λέγοντας. Ακόμα και με μαλακό εξώφυλλο, δε θα με χάλαγε καθόλου, αρκεί να μην ήταν αρπα-κόλλα σαν του Σκάρπα αλλά να ήταν έστω και λίγο στα επίπεδα Μπαρκς, να υπάρχουν στοιχειώδη περιεχόμενα και να μην φτάνουν στραπατσαρισμένα.

 

- Θα συνέχιζα την έκδοση των Νέων Περιπετειών του Φάντομ Ντακ και του Β' Κύκλου Μίκυ Μυστήριο, πάλι σε μεγάλο μέγεθος. Νομίζω ήταν τραγικό λάθος τους να τα κόψουν.

 

- Θα επανέφερα όπως είπαν πολλοί, ένα περιοδικό τύπου Κλασικά για τις απαραίτητες επανεκδόσεις.

 

- Δημιουργία e-shop με όλα τα διαθέσιμα τεύχη για να μην ψάχνεται ο κόσμος. Απαράδεκτο να μην υπάρχει κάτι τέτοιο.

 

- Το κυριότερο, στοιχειώδης επικοινωνία με τον κόσμο και προώθηση. Συμμετοχή σε con κλπ όπως είπατε, πολλά μπορούν να γίνουν.

 

Πολλά τα είχατε ξαναπεί αλλά αυτά θα έκανα εγώ προσωπικά. Βέβαια μιλάμε αυτή την στιγμή από την μεριά των φαν. Σαν εταιρία ποιος ξέρει πόσα από αυτά γίνονται και είναι οικονομικά βιώσιμα.

 • Like 13
Link to comment
Share on other sites

Το βασικότερο που θα έκανα είναι να βάλω στην θέση του υπεύθυνου εκδόσεων, έναν άνθρωπο που δεν θεωρεί τα κόμικς της Disney, "Μικυμάου" κι ότι απευθύνονται μόνο σε παιδιά κάτω των πέντε ετών. Κι αν είναι αυτό το target group, τουλάχιστον να βγουν και κάποιοι τίτλοι που να απευθύνονται σε άτομα που θα ήθελαν να κρατήσουν τα κόμικς αυτά στις βιβλιοθήκες τους. Γιατί δεν αρκούν μόνο 8-9 "Άπαντα" κάθε καλοκαίρι, τα οποία αν το καλοσκεφτούμε, κι αυτά βγαίνουν για να κρατούν συντροφιά στην παραλία.

 

Να ρίξει το βάρος στην "συλλεκτικότητα" σε κάποιους από τους τίτλους και με τον όρο αυτό εννοώ να μπουν κλασικές ιστορίες καταξιωμένων δημιουργών (όχι μόνο να δημοσιεύονται από 25 φορές τα άπαντα του Barks και του Rosa), με καλή βαθμολογία στο inducks, να υπάρχουν νέα από τον κόσμο της Disney και γενικά να γίνεται καλύτερη διαχείριση. Πάντα, βέβαια, στον βαθμό που μπορεί να "σηκώσει" το ελληνικό αναγνωστικό κοινό. :)

 

 

:beer:

 • Like 8
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Με έχετε γενικά καλύψει και ξέρετε όλοι σας την γνώμη μου μετά από τόσα θρεαντ :P

On 19/8/2020 στο 3:10 ΜΜ, Valtasar είπε:

Θα έκανα 2 απλά πράγματα :

 1. Υπεύθυνος εκδόσεων που να γνωρίζει τα Ντίσνευ σε βάθος και όχι επιφανειακά
 2. Υπεύθυνος marketing με γνώσεις και όχι απλά ένα πτυχίο ΙΕΚ

Τα Ντίσνευ στην Ελλάδα θα μπορούσαν να τριπλασιάσουν τη δυναμική τους αν οι ιθύνοντες επένδυαν σε κατάλληλο προσωπικό, όπως κάνουν όλες οι "σωστές" και πετυχημένες εταιρείες.

Δεν μπορείς να ζητάς ανάπτυξη μόνο από την ιστορία ενός είδους. Οφείλεις να την διατηρήσεις και να την αναπτύξεις κατάλληλα.

Εύχομαι, κάποιος ιθύνων να αποφασίσει να βγάλει τα Ντίσνευ από δεκανίκι του ομίλου και να τους δώσει σωστή δυναμική.

 

:cheers3:

Θα σταθώ πιο πολύ με αυτό με το οποίο συμφωνώ και επαυξάνω ότι θα μπορούσαν να την πενταπλασιάσουν με τις κατάλληλες και όμορφες κινήσεις. Στην χώρα μας καλώς ή κακώς τα Ντίσνεϋ είναι μακράν τα πιο δημοφιλή κόμικ. Η παρουσία του Τερζο κιόλας ήταν σημαντική. Δεν είναι τυχαίο ότι έμεινε εκδότης για 45 ολόκληρα χρόνια. Αν ήθελε η Καθημερινή και είχε προσεχτικά κοιτάξει τι παίζει με τα περιοδικά και τα target group τους και τότε κάθε έκδοση θα μπορούσε να είχε το δικό της δυναμικό κοινό. Και μιλάω και για το Φάντομ που έκλεισε πρόωρα τον κύκλο του.

 

@nikolas12 σε ευχαριστούμε πολύ για το σχόλιο και συμφωνώ απόλυτα με όλα όσα λες :) Και με αυτά του @Tsaklas. Δυστυχώς το μπουμ έγινε όταν έκλεισαν τα περιοδικά και όχι όταν επέστρεψαν. Θέλετε να σας θυμίσω πόσοι με ρώτησαν από πήρα το τομάκι της Τζίκε (Μεγάλο Σπλας) το 2015; Δεν ήξεραν καν ότι κυκλοφορεί :) Αυτό από μόνο του λέει πολλά και λέει ότι η όποια διαφήμιση/ενέργεια υπήρχε απέτυχε.

Edited by ΚΟΜΙΞ
 • Like 9
Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Θα απέλυα τον τύπο που κλέβει τις προμήθειες καλού χαρτιού της εκδοτικής και τις αντικαθηστά με τα τσιγαρόχαρτά του.

Edited by O Φρατζάτος
 • Like 3
 • Funny 6
Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.