Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΑΤΥΧΗ ΓΕΓΟΝΟΤΑ


nikolas12

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις

Τίτλος:
ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΑΤΥΧΗ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Σενάριο/Kείμενα:
Daniel Handler
Σχέδιο εξωφύλλου:
Brett Helquist
Hμερ. έκδοσης:
2002
Hμερ. τελευταίου τεύχους:
2008
Εξώφυλλα:
13 + 13 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ ΛΙΣΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Τεύχη:
13
Κατηγορία:
Σειρά/Συνεχόμενα
Είδος εντύπου:
Βιβλίο
Βιβλιοδεσία:
Ράχη με σκληρό εξώφυλλο
Περιοδικότητα:
Ακανόνιστη
Μέγεθος:
13.0 x 18.0
Χρώμα:
Ασπρόμαυρο (ΑΜ)
Πρωτότυπος τίτλος:
A Series of Unfortunate Events
Προέλευση:
Αμερικανική

  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  380
  • Content Count:  3846
  • Reputation:   34882
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  259
  • With Us For:  2023 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  28

MIASEIRAPOATIXIGEGONOTA_0001.jpg MIASEIRAPOATIXIGEGONOTA_0002.jpg MIASEIRAPOATIXIGEGONOTA_0003.jpg MIASEIRAPOATIXIGEGONOTA_0004.jpg

 

Γενικά για τη σειρά:

 

Η Μια Σειρά από Ατυχή Γεγονότα είναι ο ελληνικός τίτλος της σειράς βιβλίων A Series of Unfortunate Events που εκδόθηκε στα αγγλικά το 1998. Στην Ελλάδα όλα τα βιβλία της σειράς κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα την προηγούμενη δεκαετία, ενώ από το 2017 έχει ξεκινήσει η επανέκδοσή τους που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο ενδέκατο από τα δεκατρία βιβλία.

 

Η πλοκή:

 

unfortunate-events-cover.jpg

 

Η σειρά ακολουθεί τις περιπέτειες τριών αδελφών Μποντλέρ, της Βάιολετ, του Κλάους και της Σάνι, οι οποίοι μια μέρα καθώς διασκεδάζουν στην παραλία μαθαίνουν πως μια μεγάλη πυρκαγιά κατέστρεψε ολοσχερώς το σπίτι τους και οδήγησε στο θάνατο τους γονείς τους. Οι Μποντλέρ είναι γόνοι ευκατάστατης οικογένειας και κληρονόμοι μιας αμύθητης περιουσίας, την οποία θα μπορούν να έχουν στα χέρια τους θα πρέπει η Βάιολετ να γίνει 18. Μέχρι τότε θα πρέπει να βρεθούν υπό την κηδεμονία μακρινών συγγενών τους, τους οποίους βρίσκει ο κύριος Πόε, φίλος των γονιών τους, τραπεζίτης και διαχειριστής της περιουσίας τους.

 

Από το πρώτο βιβλίο, τα αδέρφια έχουν την ατυχία να πέσουν στον Κόμη Όλαφ. Ο Κόμης Όλαφ είναι αποτυχημένος ηθοποιός, μακρινός συγγενής τους και πρώτος τους κηδεμόνας, ο οποίος θα κάνει δύσκολη τη ζωή των Μποντλέρ και θα ψάξει να βρει νομικά μέσα να εξασφαλίσει την περιουσία τους για τον εαυτό του. Στο τέλος του πρώτου βιβλίου, τα σχέδια του αποκαλύπτονται και οι Μποντλέρ οδηγούνται σε νέο κηδεμόνα. Μέχρι το έβδομο βιβλίο, οι Μποντλέρ αλλάζουν συνεχώς κηδεμόνες, αλλά ο Κόμης Όλαφ τους ακολουθεί παντού και μεταμφιεσμένος τους κάνει τη ζωή δύσκολη, σκοτώνει κάποιους κηδεμόνες ή δημιουργεί τις συνθήκες για να αλλάξουν τα αδέρφια κηδεμόνα. Μετά το έβδομο βιβλίο, τα ορφανά κατηγορούνται για φόνο που δε διέπραξαν ποτέ και ως αποτέλεσμα αυτού προσπαθούν να αποφύγουν τη σύλληψη, αλλάζοντας συνεχώς τοποθεσίες, προσπαθώντας να αποφύγουν τον Κόμη Όλαφ και να ανακαλύψουν βάσει κάποιων στοιχείων που έχουν βρεθεί στα χέρια τους το ποια είναι η μυστική οργάνωση που συμμετείχαν οι γονείς τους και αν ισχύει η υποψία τους ότι ένας εκ των δύο είναι ζωντανός.

 

Ο συγγραφέας:

 

Ως συγγραφέας των βιβλίων αναγνωρίζεται ο Λέμονι Σνίκετ που αποτελεί όμως έναν ακόμα χαρακτήρα της σειράς. Ο Λέμονι Σνίκετ είναι αφηγητής της ιστορίας και ερευνά τους τόπους που βρισκόντουσαν οι Μποντλέρ στη διάρκεια κάθε βιβλίου. Ο Σνίκετ επιμένει συχνά πυκνά μέσα σε κάθε βιβλίο ότι θα ήταν καλύτερο να αφήσουμε τη σειρά αυτήν και να διαβάσουμε κάτι άλλο και υπερτονίζει το πόσο δραματική είναι η ιστορία των ορφανών Μποντλέρ. Μετά το τέλος της ιστορίας, ο αναγνώστης μπορεί να βρει μια επιστολή του Σνίκετ προς τον εκδότη του από τον τόπο που διαδραματίζεται το επόμενο βιβλίο και στον οποίο δίνει οδηγίες για τους μυστικούς τρόπους που μπορεί να βρει το αντίτυπο του επόμενου βιβλίου για να το εκδώσει. Κάθε βιβλίο του αφιερώνεται στην Μπέατρις, η οποία είναι η χαμένη του αγάπη και η γυναίκα που αρνήθηκε να τον παντρευτεί. Φημολογείται ότι η Μπέατρις ήταν η μητέρα των Μποντλέρ χωρίς να επιβεβαιώνεται ποτέ.

 

Ο άνθρωπος που έγραψε τα βιβλία της σειράς είναι ο Αμερικάνος συγγραφέας και μουσικός Daniel Handler υπό το ψευδώνυμο του Σνίκετ. Ως Σνίκετ έχει γράψει τόσο τη Μια Σειρά από Ατυχή Γεγονότα, όσο και τη σειρά All The Wrong Questions που αφορά τα παιδικά χρόνια του Σνίκετ. Έχει γράψει επίσης οχτώ βιβλία υπό το κανονικό του όνομα και έχει βγάλει εννιά μουσικούς δίσκους συνεργαζόμενος με άλλους μουσικούς ή με συγκροτήματα που συμμετέχει. Τα βιβλία εμπεριέχουν επίσης εικονογράφηση του Μπρετ Χέλκουιστ και μάλιστα οι επιστολές του Σνίκετ προς τον εκδότη του αφήνουν πρόχειρα σχέδια που θα διευκολύνουν τον Χέλκουιστ στην εικονογράφηση.

 

Χαρακτήρες της σειράς:

 

violet.png
 

Βάιολετ Μποντλέρ: Είναι η μεγαλύτερη από τα αδέρφια Μποντλέρ. Είναι δεκατεσσάρων χρονών μέχρι το 11ο βιβλίο όπου γίνεται δεκαπέντε. Της αρέσει να εφευρίσκει διάφορους μηχανισμούς και σχέδια που καταφέρνουν να τους βγάλουν από τα προβλήματα τους, την τελευταία στιγμή, χρησιμοποιώντας απλά αντικείμενα όπως λαστιχάκια και τενεκεδάκια. Όποτε η Βάιολετ επινοεί και φτιάχνει κάτι, δένει τα μαλλιά της με μια κορδέλα για να κρατήσει μακριά από τα μάτια της. Σε διάφορες στιγμές η Βάιολετ μαλώνει με τον αδερφό της.

 

klaus.jpg

 

Κλάους Μποντλέρ: Είναι το δεύτερο παιδί των ορφανών Μποντλέρ. Είναι δώδεκα χρονών μέχρι το 7ο βιβλίο όπου γίνεται δεκατριών μέσα σε ένα βρόμικο κελί. Ο Κλάους είναι ο βιβλιοφάγος των ορφανών Μποντλέρ ενώ έχει την ικανότητα να θυμάται ό,τι διαβάζει. Οι γνώσεις του φάνηκαν αρκετές φορές χρήσιμες αφού πολλές φορές τους έβγαλαν από δύσκολες καταστάσεις και προβλήματα. Ο Κλάους είναι εξαιρετικά έξυπνος και ευφυής για κάποιον που είναι λίγο μεγαλύτερος από δώδεκα χρονών.

 

sunny.jpg

 

Σάνι Μποντλέρ: Η Σάνι έχει τέσσερα ασυνήθιστα μεγάλα κοφτερά δόντια και απολαμβάνει να δαγκώνει πράγματα. Σταδιακά, αποκτάει μια τάση και ένα ταλέντο για την μαγειρική, και οι δυο ικανότητές της έχουν σώσει τις ζωές των Μποντλέρ κατά καιρούς (για παράδειγμα, στο βιβλίο: "Ολισθηρή Οροσειρά", όταν η Σάνι και τα αδέρφια της ήταν χωριστά, χρησιμοποίησε μια συνταγή καπνιστού σολομού για να κάνει σινιάλο στα αδέρφια της, για να δείξει πού βρισκόταν, ενώ αυτοί ήταν στα Όρη Μόρτνεϊν).

 

24172_1214923243449_195_272.jpg

 

Κόμης Όλαφ: Ατάλαντος ηθοποιός και ο πρώτος κηδεμόνας των ορφανών Μποντλέρ μετά τον τραγικό θάνατο των γονιών τους. Ο Κόμης Όλαφ είναι ένας εγκληματίας ο οποίος καθ' όλη τη διάρκεια της σειράς προσπαθεί να αρπάξει την τεράστια περιουσία που άφησαν οι γονείς των Μποντλέρ στα παιδιά τους. Σε κάθε βιβλίο ο Κόμης Όλαφ κυνηγάει τα παιδιά σκοτώνοντας τους υποψήφιους κηδεμόνες τους και καταστρώνει φοβερές δολοπλοκίες για να αρπάξει την περιουσία των ορφανών. Οι χαρακτηρισμοί που μπορούμε να του αποδώσουμε είναι: κακός, δολοπλόκος, σατανικός, βίαιος, αλκοολικός, τρελός, βρωμερός, γλοιώδης και απαίσιος.

 

Μεταφορά σε σειρά και ταινία:

 

To 2004 κυκλοφόρησε η ομώνυμη ταινία, η οποία λειτουργούσε σαν μία αυτόνομη ιστορία και αντλούσε υλικό από τα τρία πρώτα βιβλία με τον Jim Carey να ξεχωρίζει στο ρόλο του Κόμη Όλαφ.

 

[imdb=tt0339291]

 

Από το 2017 έως το 2019 κυκλοφόρησε στο Netflix η σειρά με το ίδιο όνομα. Στο ρόλο του Κόμη Όλαφ ήταν αυτή τη φορά ο Neil Patrick Harris, ενώ η σειρά είχε μικρές διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα βιβλία και τα κάλυπτε και τα δεκατρία. Η πρώτη σεζόν με οχτώ επεισόδια κάλυπτε τα 1-4, η δεύτερη με δέκα επεισόδια τα 5-9 και η τρίτη με εφτά επεισόδια τα 10-13.

 

[imdb=tt4834206]

 

 

Τα βιβλία:

 

Το οπισθόφυλλο του κάθε βιβλίου προϊδέαζε κάθε αναγνώστη για το τι θα διαβάσει και ήταν γραμμένο από τον Λέμονι Σνίκετ, ο οποίος τόνιζε την τραγικότητα της ιστορίας και πόσο καλύτερα θα ήταν να διάβαζε κανείς κάτι άλλο.

 

1. Η Κακή Αρχή

 

MIASEIRAPOATIXIGEGONOTA_0001.jpg  MIASEIRAPOATIXIGEGONOTA_0001z.jpg

 

2. Το Δωμάτιο Με Τα Ερπετά

 

MIASEIRAPOATIXIGEGONOTA_0002.jpg MIASEIRAPOATIXIGEGONOTA_0002z.jpg

 

3. Το Φαρδύ Παράθυρο

 

MIASEIRAPOATIXIGEGONOTA_0003.jpg  MIASEIRAPOATIXIGEGONOTA_0003z.jpg

 

4. Το Εργοστάσιο της Συμφοράς

 

MIASEIRAPOATIXIGEGONOTA_0004.jpg  MIASEIRAPOATIXIGEGONOTA_0004z.jpg

 

5. Η Άτεγκτη Ακαδημία (Το Αυστηρό Σχολείο στην επανέκδοση)

 

MIASEIRAPOATIXIGEGONOTA_0005.jpg MIASEIRAPOATIXIGEGONOTA_0005z.jpg

 

6. Το Ψεύτικο Ασανσέρ

 

MIASEIRAPOATIXIGEGONOTA_0006.jpg  MIASEIRAPOATIXIGEGONOTA_0006z.jpg

 

 

7. Το Αχρείο Χωριό

 

MIASEIRAPOATIXIGEGONOTA_0007.jpg  MIASEIRAPOATIXIGEGONOTA_0007z.jpg

 

8. Το Νοσηρό Νοσοκομείο

 

MIASEIRAPOATIXIGEGONOTA_0008.jpg  MIASEIRAPOATIXIGEGONOTA_0008z.jpg

 

9. Το Σαρκοβόρο Τσίρκο

 

MIASEIRAPOATIXIGEGONOTA_0009.jpg  MIASEIRAPOATIXIGEGONOTA_0009z.jpg

 

10. Η Ολισθηρή Οροσειρά

 

MIASEIRAPOATIXIGEGONOTA_0010.jpg  MIASEIRAPOATIXIGEGONOTA_0010z.jpg

 

11. Η Σπαρακτική Σπηλιά

 

MIASEIRAPOATIXIGEGONOTA_0011.jpg  MIASEIRAPOATIXIGEGONOTA_0011z.jpg

 

12. Η Προτελευταία Παγίδα

 

MIASEIRAPOATIXIGEGONOTA_0012.jpg  MIASEIRAPOATIXIGEGONOTA_0012z.jpg

 

13. Τέλος

 

MIASEIRAPOATIXIGEGONOTA_0013.jpg  MIASEIRAPOATIXIGEGONOTA_0013z.jpg

 

 

Προσωπική κριτική:

 

Μια από τις αγαπημένες μου σειρές, αν όχι η αγαπημένη μου, ως παιδί. Η κεντρική ιδέα των βιβλίων, οι ανατροπές και ο τρόπος γραφής τους είναι τόσο υπέροχος που πραγματικά αξίζει να τα διαβάσει κανείς ανεξαρτήτως ηλικίας. Εμένα μου άρεσε πολύ και η σειρά και η ταινία που βασίστηκαν σε αυτά, αλλά τα συγκεκριμένα ήταν τόσο ιδιαίτερα και πολλά σημεία τους έπρεπε να μεγαλώσω αρκετά χρόνια για να τα καταλάβω και να ωριμάσουν μέσα μου. Γενικά όταν τελειώσει η επανέκδοσή τους, προτείνω να τα αγοράσετε, προσωπικά είχα διαβάσει τα πρώτα 12 βιβλία μονοκοπανιά και δε μπορούσα να περιμένω να έρθει η μέρα να εκδοθεί το τελευταίο για να μάθω πως τελειώνει. Το φινάλε δίχασε κάπως τον κόσμο, αλλά ο καθένας έχει τη γνώμη του. Προσωπικά δε μπορώ να ξεχάσω όλη αυτήν την υπέροχη πορεία που κάναμε για να φτάσουμε σε αυτό.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  33481
  • Group:  Members
  • Topic Count:  6
  • Content Count:  399
  • Reputation:   2178
  • Achievement Points:  439
  • Days Won:  0
  • With Us For:  1998 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Πολύ καλό ποστ Νικόλα!

Για την σειρά ψήνομαι καιρό (να μην πω χρόνια) αλλά τελικά δεν προβαίνω ποτέ σε αγορά. Κατ' αρχάς τη σειρά μου την σύστησε μια φίλη μου απο τον Καναδά (στα αγγλικά φυσικά). Απ'' ό,τι κατάλαβα πρόκειται για μια ιδιαίτερη σειρά, ένα πιό σκοτεινό παραμύθι, που μπορούν να εκτιμήσουν καλύτερα οι μεγάλοι αντί για τα παιδιά. Κάτι τέτοια με τρελαίνουν.

Είδα ότι άρχισε να (ξανα) κυκλοφορεί στα ελληνικά, και σκέφτηκα να την τιμήσω. Μάντεψε όμως τι με χάλασε...Πιάνεις στα χέρια σου ένα lovely hardback βιβλίο και εκεί που πας να το ξεφυλλίσεις, νιώθεις χαρτί εφημερίδας...ε ξενερώνεις ή όχι; Να δώσω τώρα λεφτά για 13 βιβλία (που για την τσέπη μου μόνο λίγα δεν είναι), για να γεμίσω ράφι ολόκληρο με χαρτί εφημερίδας, ε δεν θέλω.

Έψαξα να το βρω στο πρωτότυπο αλλά απ όσο μπόρεσα να καταλάβω απο βίντεο και απο φωτογραφίες, μάλλον και οι ξένες εκδόσεις περιλαμβάνουν φύλλο κάκιστης ποιότητας.

Πάντως εξαιτίας του ποστ σου με ξαναβάζεις σε σκέψεις (πάνω που είχα παρατήσει την αποφάση να ασχοληθώ με τη σειρά! ) :grr::P

Επεξεργασία από lovcom
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  380
  • Content Count:  3846
  • Reputation:   34882
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  259
  • With Us For:  2023 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  28

3 ώρες πριν, lovcom είπε:

Πολύ καλό ποστ Νικόλα!

Για την σειρά ψήνομαι καιρό (να μην πω χρόνια) αλλά τελικά δεν προβαίνω ποτέ σε αγορά. Κατ' αρχάς τη σειρά μου την σύστησε μια φίλη μου απο τον Καναδά να τα διαβάσω (στα αγγλικά φυσικά) και με είχε προτρέψει να την διαβάσω. Απ'' ό,τι κατάλαβα πρόκειται για μια ιδιαίτερη σειρά, ένα πιό σκοτεινό παραμύθι, που μπορούν να εκτιμήσουν καλύτερα οι μεγάλοι αντί για τα παιδιά. Κάτι τέτοια με τρελαίνουν.

Είδα ότι άρχισε να (ξανα) κυκλοφορεί στα ελληνικά, και σκέφτηκα να την τιμήσω. Μάντεψε όμως τι με χάλασε...Πιάνεις στα χέρια σου ένα lovely hardback βιβλίο και εκεί που πας να το ξεφυλλίσεις, νιώθεις χαρτί εφημερίδας...ε ξενερώνεις ή όχι; Να δώσω τώρα λεφτά για 13 βιβλία (που για την τσέπη μου μόνο λίγα δεν είναι), για να γεμίσω ράφι ολόκληρο με χαρτί εφημερίδας, ε δεν θέλω.

Έψαξα να το βρω στο πρωτότυπο αλλά απ όσο μπόρεσα να καταλάβω απο βίντεο και απο φωτογραφίες, μάλλον και οι ξένες εκδόσεις περιλαμβάνουν φύλλο κάκιστης ποιότητας.

Πάντως εξαιτίας του ποστ σου με ξαναβάζεις σε σκέψεις (πάνω που είχα παρατήσει την αποφάση να ασχοληθώ με τη σειρά! ) :grr::P

 

Όντως είναι ένα σκοτεινό παραμύθι-μαύρη κωμωδία με πρωταγωνιστές παιδιά. Δεν έχω δει ακόμα το χαρτί της καινούριας έκδοσης, η παλιά που έχω εγώ νομίζω δεν έχει τόσο κακό χαρτί. Κρίμα πάντως, γιατί όντως το βιβλίο έχει πολύ ωραίο μεσαίο μέγεθος, σκληρό εξώφυλλο, όμορφο χρωματισμό, ωραίο εξώφυλλο, οπότε αν βλέπεις κάτι τόσο ωραίο στο εξωτερικό με χαρτί εφημερίδας στο εσωτερικό είναι πίκρα.

 

Για την αγγλική έκδοση δεν ξέρω πολλά, γιατί δεν την έχω πιάσει στα χέρια μου, ωστόσο το ιδιαίτερο με εκείνη και το οποίο έγινε σε λίγα βιβλία στα ελληνικά είναι ότι τα πρώτα 12 βιβλία στους τίτλους είχαν πάντα τρεις λέξεις, η πρώτη ήταν το The και οι δύο επόμενες πάντα ξεκινούσαν με το ίδιο κεφαλαίο γράμμα π.χ. The Bad Beginning, The Reptile Room, The Wide Window και ούτω καθεξής. Εκτός από το τελευταίο βιβλίο που επειδή αποτελούσε το τελευταίο τραγικό κεφάλαιο της σειράς ονομάστηκε απλά The End. Πάντως από τις φωτογραφίες που έχω δει από την αγγλική, η ελληνική πραγματικά είναι πανομοιότυπη, συγκρίνοντας εξώφυλλα, αλλάζει μόνο ο τίτλος, όλα τα άλλα παραμένουν ακριβώς ίδια.

 

Πάντως αν τη διαβάσεις, μετά να βάλεις στο πρόγραμμα και την ταινία και τη σειρά, ειδικά η σειρά είναι εξαιρετική μεταφορά των βιβλίων.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  1790
  • Group:  Members
  • Topic Count:  129
  • Content Count:  7087
  • Reputation:   26758
  • Achievement Points:  7421
  • Days Won:  24
  • With Us For:  6206 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

51 λεπτά πριν, nikolas12 είπε:

Πάντως αν τη διαβάσεις, μετά να βάλεις στο πρόγραμμα και την ταινία και τη σειρά, ειδικά η σειρά είναι εξαιρετική μεταφορά των βιβλίων.

Το ίδιο ακριβώς μου λέει και μια φίλη που την έχει παρακολουθήσει, εν τω μεταξύ την έχω προτείνει σε άλλον και την έχει δει ολόκληρη ενώ εγώ έχω μόλις κατεβάσει τους δύο πρώτους κύκλους αλλά ακόμη δεν... :(  Τα βιβλία είναι και αυτά στα προς διάβασμα, το θέμα είναι πότε... Την "καθάρισες" κι αυτή τη μεγάλη σειρά!! :respect:  Πάμε γι' άλλα ωραία!! :beer5:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  12750
  • Group:  Members
  • Topic Count:  9
  • Content Count:  2264
  • Reputation:   20416
  • Achievement Points:  2264
  • Days Won:  1
  • With Us For:  5028 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  46

Πολυ ομορφη παρουσιαση!!:up:

Ειναι μια σειρα βιβλιων που την εχω στο μυαλο μου τα τελευταια   χρονια (ναι,ναι  οσο και να μεγαλωσω παιδικα/εφηβικα βιβλια θα συνεχιζω να διαβαζω κανονικα   pinokio.gif -εδω διαβαζω μικιμαου-  tongue.gif    )

Καποια στιγμη πιστευω θα "τσιμπησω" το πρωτο τουλαχιστον.

Επεξεργασία από paola
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  33481
  • Group:  Members
  • Topic Count:  6
  • Content Count:  399
  • Reputation:   2178
  • Achievement Points:  439
  • Days Won:  0
  • With Us For:  1998 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

On 7/23/2020 at 10:31 AM, nikolas12 said:

 

Δεν έχω δει ακόμα το χαρτί της καινούριας έκδοσης, η παλιά που έχω εγώ νομίζω δεν έχει τόσο κακό χαρτί...

 

Πάντως αν τη διαβάσεις, μετά να βάλεις στο πρόγραμμα και την ταινία και τη σειρά, ειδικά η σειρά είναι εξαιρετική μεταφορά των βιβλίων.

Είχα διαβάσει μια συνέντευξη της νέας μεταφράστριας και είδα ότι καταβάλλεται προσπάθει για μια καλύτερη απόδοση του πρωτοτύπου. Αυτός είναι και ο λόγος που αν προτιμήσω κάποια έκδοση, αυτή θα είναι η  καινούργια.

 

Την ταινία την είχα δει πριν χρόνια και δεν μου άρεσε καθόλου. Την σειρά την είδα (μερικά επεισόδια δηλαδή), πριν λίγο καιρό και μου άρεσε αρκετά. Η φωτογραφία της δε, ήταν πολύ όμορφη. Όμως δεν την συνέχισα με το σκεπτικό μπας και αρχίσω τα βιβλία.

Πάντως όσο περνάει ο καιρός, σχετικά με τις απεικονίσεις των βιβλίων στην οθόνη, γίνομαι όλο και πιο εκλεκτικός (βλ. "παράξενος"). Στην συγκεκριμένη σειρά όμως νομίζω είναι φανερό ότι έγινε με πολλή δουλειά και μεράκι.

Πιθανό πάντως να τσιμπήσω το πρώτο τομάκι και αν τελικά μου αρέσει, συνεχίζω και στα άλλα.

Επεξεργασία από lovcom
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.