Μετάβαση στο περιεχόμενο

THE HUNGER GAMES


nikolas12

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις

Τίτλος:
THE HUNGER GAMES
Σενάριο/Kείμενα:
Suzanne Collins
Hμερ. έκδοσης:
07-2009
Εξώφυλλα:
3 + 3 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ ΛΙΣΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Τεύχη:
3
Κατηγορία:
Σειρά/Αυτοτελή
Είδος εντύπου:
Βιβλίο
Βιβλιοδεσία:
Ράχη με μαλακό εξώφυλλο
Περιεχόμενο:
Περιπέτεια
Μέγεθος:
21.0 x 14.0
Χρώμα:
Ασπρόμαυρο (ΑΜ)
Προέλευση:
Αμερικανική

  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  380
  • Content Count:  3846
  • Reputation:   34882
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  259
  • With Us For:  2023 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  28

 

HUNGERGAMES_0001.jpg  HUNGERGAMES_0002.jpg  HUNGERGAMES_0003.jpg

 

Γενικά για τη σειρά Αγώνες Πείνας:

 

Η σειρά Αγώνες Πείνας, γνωστή και ως Hunger Games, κυκλοφόρησε στα ελληνικά από τις εκδόσεις Πλατύπους. Είναι η πρώτη σειρά βιβλίων της Αμερικανίδας συγγραφέως Suzanne Collins με το πρώτο βιβλίο να κυκλοφορεί το 2008 και το οποίο αποτέλεσε τεράστια επιτυχία, καθώς στα πρώτα δύο χρόνια είχαν πωληθεί πάνω από 800.000 αντίτυπα και τα δικαιώματα πωλήθηκαν σε 38 χώρες παγκοσμίως. 

 

Στην Ελλάδα το πρώτο βιβλίο, Αγώνες Πείνας εκδόθηκε τον Ιούλιο του 2009 και το δεύτερο, Φωτιά, το Δεκέμβρη του ίδιου έτους. Μάλιστα το πρώτο και το δεύτερο βιβλίο έχουν μερικά διαφορετικά εξώφυλλα. Η τριλογία ολοκληρώθηκε από τις εκδόσεις Πλατύπους με το Κοτσυφόκισσα το 2010. Το Φεβρουάριο του 2018 έγινε επανέκδοσή τους από τις εκδόσεις Ψυχογιός και το 2020 κυκλοφορεί από την ίδια εκδοτική, το τέταρτο βιβλίο της Collins, η Μπαλάντα των Αηδονιών και των Φιδιών που δεν είναι συνέχεια της τριλογίας, αλλά ανήκει στο σύμπαν των Αγώνων Πείνας. Και στις δύο εκδόσεις, η μετάφραση είναι της Πηνελόπης Τριαδά και η επιμέλεια στην πρώτη έκδοση είναι της Ελένης Γεωργιάδου, ενώ στη δεύτερη είναι της Αναστασίας Σακελλαρίου.

 

Πλοκή της σειράς:

 

Η σειρά διαδραματίζεται στην Πάνεμ, πολλά χρόνια μακριά από το σήμερα. Η Πάνεμ βρίσκεται στη σημερινή βόρεια Αμερική, ο πολιτισμός της οποίας έχει καταστραφεί από κάποιο αποκαλυπτικό γεγονός. Η χώρα απαρτίζεται από την Κάπιτολ που είναι η πρωτεύουσα της με πλούσιους κατοίκους που έχουν όλες τις ανέσεις και 12 υποτελείς Περιοχές στην Κάπιτολ. Κάθε Περιοχή παράγει αγαθά για την Κάπιτολ και κάποιες από τις περιοχές είναι πιο πλούσιες από τις υπόλοιπες.

 

Η Περιοχή 1 παράγει αγαθά πολυτείας και είναι η πλουσιότερη από όλες. Η Περιοχή 2 παράγει στρατιωτικό υλικό, η 3 ηλεκτρονικά προϊόντα, η 4 ασχολείται με την αλιεία, η 5 με την ενέργεια, η 6 με τις μεταφορές, η 7 με την ξυλουργική, η 8 με την κλωστουφαντουργία, η 9 με την παραγωγή σιτηρών, η 10 με την κτηνοτροφία, η 11 με τη γεωργία , η 12 με το κάρβουνο και η 13 με τα πυρηνικά όπλα.

 

Στο παρελθόν, οι 13 Περιοχές εξεγέρθηκαν κατά της Κάπιτολ, αλλά υπήρξε καταστολή της επανάστασης και η Περιοχή 13 καταστράφηκε ολικά. Για παραδειγματισμό η Κάπιτολ θέσπισε τους Αγώνες Πείνας. Κάθε χρόνο επιλέγονται τυχαία από κάθε Περιοχή ένα αγόρι και ένα κορίτσι ηλικίας 12-18 ετών, οι οποίοι πάνε στην Κάπιτολ, εκπαιδεύονται από παλιότερους νικητές και στη συνέχεια μπαίνουν σε μια αρένα απόλυτα ελεγχόμενη από την Κάπιτολ και υπάλληλους της και πρέπει να αλληλοσκοτωθούν μέχρι να μείνει μόνο ένας τελευταίος.

 

Τα παιδιά αυτά ονομάζονται φόροι πολυτελείας, η αρένα κάθε χρόνο αλλάζει και μπορεί να κρύβει παγίδες, ενώ με το που ξεκινήσουν οι Αγώνες στο κέντρο υπάρχουν προμήθειες σε φαγητό και όπλα, αλλά εκεί οι Αγώνες ξεκινούν με πολλούς θανάτους. Κάποιες πιο πλούσιες περιοχές και κυρίως η 1, η 2 και η 4 θεωρούν τους Αγώνες ύψιστη τιμή και πολλά παιδιά εκπαιδεύονται ειδικά για να συμμετέχουν σε αυτούς και προσφέρονται εθελοντικά ως φόροι.

 

Επίσης κάθε 25 χρόνια έχουμε το Quarter Quell, μια ειδική έκδοση των Αγώνων. Στους 25ους Αγώνες οι πολίτες των Περιοχών έπρεπε να ψηφίσουν ποιος θα αγωνιζόταν στους Αγώνες Πείνας για να υπενθυμίσουν στους αντάρτες ότι είναι υπεύθυνοι για τους Αγώνες Πείνας και φταίνε που τα παιδιά τους πεθαίνουν στους Αγώνες κάθε χρόνο. Αυτό έδωσε επίσης στις Περιοχές την ευκαιρία είτε να απαλλαγούν από τους ανεπιθύμητους είτε να αυξήσουν τις πιθανότητές τους να κερδίσουν τους Αγώνες Πείνας. Ο νικητής είναι άγνωστος. Στους 50ους Αγώνες επιλέχθηκαν τέσσερις φόροι πολυτελείας αντί για δύο για να υπενθυμίσουν στους αντάρτες ότι για κάθε θάνατο πολίτη της Κάπιτολ, δύο αντάρτες πέθαναν. Νικητής ήταν ο Χέιμιτς Αμπερνάθι, μετέπειτα εκπαιδευτής των πρωταγωνιστών μας. 

 

Στο δεύτερο βιβλίο βλέπουμε το τρίτο Quarter Quell και τους 75ους Αγώνες Πείνας όπου επιλέγονται παλιότεροι νικητές για να ξαναμπούν στην αρένα. Αυτή η ενέργεια έγινε για να καταστρέψει τυχόν δεσμούς που είχαν οι Περιοχές μεταξύ τους και για να τους κάνει να αισθανθούν αδύναμοι. Έπρεπε να είναι μια υπενθύμιση στους πολίτες των περιοχών ότι ακόμη και οι πιο ισχυροί ανάμεσά τους δεν μπορούν να ξεπεράσουν τη δύναμη της Κάπιτολ. Υποτίθεται ότι αυτή η ανατροπή δεν είχε προγραμματιστεί κατά την ίδρυση των Αγώνων Πείνας, αλλά σχεδιάστηκε ειδικά για να αναγκάσει την πρωταγωνίστρια, Κάτνις, να επιστρέψει στην αρένα με την ελπίδα να σταματήσει η εξέγερση. Ακόμα κι αν αυτή η ανατροπή είχε προγραμματιστεί εκ των προτέρων, δεν θα ήταν δυνατό αν η Κάτνις δεν είχε κερδίσει τους Αγώνες του προηγούμενου έτους, καθώς δεν θα υπήρχε ζωντανή γυναίκα νικητής από την Περιοχή 12. Οι 75οι Αγώνες ήταν οι τελευταίοι που διοργανώθηκαν.

 

Πρωταγωνίστρια των βιβλίων είναι η δεκαεξάχρονη Κάτνις Έβερντιν, ένα κορίτσι από τη φτωχή Περιοχή 12 που προσφέρεται να συμμετάσχει εθελοντικά στους 74ους ετήσιους Αγώνες Πείνας στη θέση της μικρότερης αδερφής της, Πρίμροουζ. Το αγόρι που επιλέγεται από την Περιοχή 12 είναι ο Πίτα Μελάρκ, πρώην συμμαθητής της Κάτνις που μια φορά της έδωσε ψωμί από το φούρνο της οικογένειάς του όταν η Κάτνις και η οικογένειά της λιμοκτονούσαν. Η Κάτνις και ο Πίτα πηγαίνουν στην Κάπιτολ και πριν τους Αγώνες θα εκπαιδευτούν από τον Χέιμιτς, νικητή των 50ων Αγώνων που πλέον είναι αλκοολικός. Επίσης πριν τους Αγώνες, οι φόροι δίνουν συνεντεύξεις στην τηλεόραση και ντύνονται από ειδικούς στυλίστες, με τον Σίνα, στυλίστα της Κάτνις να γίνεται και φίλος της.

 

Μεταφορά στον κινηματογράφο:

 

Τα πρώτα τρία βιβλία μεταφέρθηκαν στον κινηματογράφο από τη Lionsgate. Στην κατάταξη των franchise με τις μεγαλύτερες εισπράξεις βρίσκεται στην 21η θέση με σχεδόν 3 δις εισπράξεις. Κατά την προσφιλή τακτική, το τρίτο βιβλίο έσπασε σε δύο ταινίες με αποτέλεσμα η τριλογία να μεταφερθεί σε 4 ταινίες με τα ονόματα The Hunger Games το 2012, The Hunger Games: Catching Fire το 2013, The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 το 2014 και The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 το 2015. Υπάρχει συμφωνία και το νέο βιβλίο της Collins από το σύμπαν των Αγώνων Πείνας να μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη.

 

Πρωταγωνιστούν οι Jennifer Lawrence ως Κάτνις και ο Josh Hutcherson ως Πίτα, ενώ αρκετοί ηθοποιοί όπως ο Woody Harrelson, o Liam Hemsworth, o Donald Sutherland, o Philip Seymour Hoffman, η Elizabeth Banks και ο Stanley Tucci κάνουν την εμφάνισή τους.

 

[imdb=tt1392170]

 

[imdb=tt01951264]

 

[imdb=tt1951265]

 

[imdb=tt1951266]

 

 

Τα βιβλία από τις εκδόσεις Πλατύπους:

 

1. Αγώνες Πείνας

 

 HUNGERGAMES_0001.jpg  HUNGERGAMES_0001z.jpg

 

Από τα ερείπια ενός μέρους που κάποτε ήταν γνωστό ως Βόρεια Αμερική έχει αναδυθεί το έθνος της Πάνεμ, μια λαμπερή πρωτεύουσα, η Κάπιτολ, που περιβάλλεται από δώδεκα απομακρυσμένες Περιοχές. Η Κάπιτολ είναι σκληρή και αμείλικτη με τις επαρχίες, και τις κρατά υπό τον έλεγχό της αναγκάζοντάς τις να στέλνουν από ένα αγόρι και ένα κορίτσι ηλικίας από δώδεκα μέχρι δεκαοχτώ ετών για να συμμετάσχουν στους ετήσιους Αγώνες Πείνας, έναν αγώνα θανάτου που μεταδίδεται ζωντανά από την τηλεόραση.


Για τη δεκαεξάχρονη Κάτνις Έβερντιν, που ζει με τη μητέρα και τη μικρότερη αδερφή της, η απόφαση να πάρει εθελοντικά τη θέση της αδερφής της στους Αγώνες δε διαφέρει και πολύ από θανατική καταδίκη. Όμως η Κάτνις έχει φτάσει κι άλλη φορά κοντά στο θάνατο - και η επιβίωση είναι δεύτερη φύση για εκείνη. Χωρίς πραγματικά να το επιδιώκει, διεκδικεί σοβαρά τη νίκη. Όμως για να νικήσει, θα πρέπει να κάνει επιλογές που φέρνουν σε σύγκρουση την επιβίωση με την ανθρωπιά.


2. Φωτιά

 

 HUNGERGAMES_0002.jpg  HUNGERGAMES_0002z.jpg

 

Η Κάτνις κατάφερε πέρα από κάθε προσδοκία να κερδίσει στους Αγώνες Πείνας. Μαζί με το δεύτερο φόρο από την Περιοχή 12, Πίτα Μέλαρκ, κατάφεραν ως εκ θαύματος να μείνουν ζωντανοί. Η Κάτνις θα έπρεπε να νιώθει ανακουφισμένη, ακόμα και χαρούμενη. Άλλωστε, επέστρεψε στην οικογένειά της και τον παντοτινό της φίλο, Γκέιλ. Ωστόσο, τίποτα δεν πηγαίνει όπως το ήθελε. Ο Γκέιλ είναι ψυχρός μαζί της και την κρατά σε απόσταση. Ο Πίτα της έχει γυρίσει ολοκληρωτικά την πλάτη. Και κυκλοφορούν ψίθυροι για εξέγερση εναντίον της Κάπιτολ - μια εξέγερση στη γέννηση της οποίας ίσως να συνέβαλαν η Κάτνις και ο Πίτα.


Η Κάτνις ανακαλύπτει έντρομη ότι πυροδότησε μια αναταραχή που δεν μπορεί να σταματήσει. Και αυτό που την τρομάζει ακόμα περισσότερο είναι ότι δεν είναι απολύτως σίγουρη ότι πρέπει να προσπαθήσει. Καθώς ο καιρός που η Κατνις και ο Πίτα πρέπει να επισκεφθούν τις Περιοχές για τη σκληρή Περιοδεία Νίκης της Κάπιτολ πλησιάζει, οι ζωές τους παίζονται κορόνα γράμματα. Αν δεν μπορέσουν να αποδείξουν, πέρα από κάθε αμφιβολία, τον απόλυτο έρωτά τους, οι συνέπειες θα είναι τρομερές.

 

3. Κοτσυφόκισσα

 

 HUNGERGAMES_0003.jpg  HUNGERGAMES_0003z.jpg

 

Η Κάτνις Έβερντιν κατάφερε να επιβιώσει δύο φορές στους Αγώνες Πείνας. Ωστόσο, δεν είναι ασφαλής. Μια ανταρσία είναι προ των πυλών και όλοι, καθώς φαίνεται, έχουν βάλει το χεράκι τους στα προσεκτικά καταστρωμένα σχέδια, εκτός από την Κάτνις.


Κι όμως, αυτή είναι που πρέπει να παίξει τον πιο σημαντικό ρόλο στην τελική μάχη. Η Κάτνις πρέπει να γίνει η Κοτσυφόκισσά τους, το σύμβολο της ανταρσίας, όποιο κι αν είναι το προσωπικό κόστος.

 

4. Η Μπαλάντα των Αηδονιών και των Φιδιών

 

Η ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ ΘΑ ΤΟΝ ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΕΙ.
Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ.
ΟΜΩΣ Η ΔΥΝΑΜΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΗΣ.


Είναι το πρωινό του θερισμού, κατά το οποίο γίνεται η επιλογή των φόρων και ουσιαστικά ξεκινούν οι δέκατοι Αγώνες Πείνας. Στην Κάπιτολ, ο δεκαοχτάχρονος Κοριολανός Σνόου προετοιμάζεται για τη μία και μοναδική του ευκαιρία να εξασφαλίσει δόξα ως μέντορας στους Αγώνες. Ο άλλοτε πανίσχυρος οίκος των Σνόου έχει ξεπέσει και η μοίρα του κρέμεται από τη μικρή πιθανότητα να καταφέρει ο Κοριολανός να αποδειχτεί πιο γοητευτικός, πιο έξυπνος και πιο πανούργος από τους συμμαθητές του ώστε να νικήσει ο δικός του φόρος.


Οι πιθανότητες είναι εναντίον του, καθώς του αναθέτουν το κορίτσι φόρο από την Περιοχή 12, την πιο ασήμαντη από όλες. Οι μοίρες τους τώρα διαπλέκονται - κάθε επιλογή που θα κάνει ο Κοριολανός θα μπορούσε να οδηγήσει στη νίκη ή την αποτυχία, στον θρίαμβο ή στην καταστροφή. Μέσα στην αρένα, θα είναι ένας αγώνας μέχρι θανάτου. Έξω από την αρένα, ο Κοριολανός αρχίζει να τρέφει συναισθήματα για τον καταδικασμένο του φόρο... και πρέπει να ζυγίσει την ανάγκη του να ακολουθήσει τους κανόνες ενάντια στην επιθυμία του να επιβιώσει με κάθε τρόπο.

 

Προσωπική γνώμη:

 

Ο λόγος που δε μιλάω αναλυτικά για κάθε βιβλίο είναι το ότι οι εξελίξεις στο καθένα είναι τόσο καταιγιστικές που δε θέλω να το χαλάσω σε όποιον θέλει να τη διαβάσει. Σίγουρα είναι η σειρά που ξεκίνησε τη μόδα των εφηβικών δυστοπικών μυθιστορημάτων, αλλά για μένα είναι και αυτή που το έκανε καλύτερα από όλες. Πολλοί μπορούν να πουν ότι εμπνεύστηκε από το ιαπωνικό Battle Royale (δεν έχω διαβάσει το βιβλίο, αλλά η ταινία είναι εκπληκτική) και ότι αποτελεί μια πιο clean cut εκδοχή του βίαιου ιαπωνικού μυθιστορήματος. Η έμπνευση είναι προφανής, αλλά η Collins κάνει κάτι το εξαιρετικό στην ανάπτυξη των χαρακτήρων, καταφέρνει να πάρει σχετικά αδιάφορους αρχικά χαρακτήρες και να τους μεταμορφώσει σε πολύ ενδιαφέροντες, πλαισιώνοντας τους με άλλους εξαιρετικούς συντρόφους με αποκορύφωμα το δεύτερο βιβλίο που για μένα είναι το κορυφαίο της σειράς. Σίγουρα μια σειρά που αξίζει να διαβάσετε! Αν κάποιος έχει το εξώφυλλο του καινούριου βιβλίου, τα άλλα εξώφυλλα του πρώτου και του δεύτερου βιβλίου από Πλατύπους και τα εξώφυλλα του Ψυχογιού, θα τον παρακαλούσα να μας τα σκανάρει να τα έχουμε στη βάση μας 

 

Ευχαριστώ τον Valtasar που με βοήθησε στα σκαναρίσματα.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • Valtasar changed the title to THE HUNGER GAMES

  • Member ID:  12750
  • Group:  Members
  • Topic Count:  9
  • Content Count:  2264
  • Reputation:   20416
  • Achievement Points:  2264
  • Days Won:  1
  • With Us For:  5028 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  46

Υπεροχη παρουσιαση για μια απο τις πιο αγαπημενες μου σειρες!! :up::beer:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  33690
  • Group:  Members
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  32
  • Reputation:   113
  • Achievement Points:  32
  • Days Won:  0
  • With Us For:  1942 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  40

δεν εχω διαβάσει ποτέ και δεν έχω δει καμια απο τις ταινίες...λέτε για καλοκαίρι είναι καλή φαση να πάρω όλα τα βιβλία και να τα ξεπετάξω?

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  380
  • Content Count:  3846
  • Reputation:   34882
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  259
  • With Us For:  2023 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  28

5 ώρες πριν, paola είπε:

Υπεροχη παρουσιαση για μια απο τις πιο αγαπημενες μου σειρες!! :up::beer:

 

Ευχαριστώ πολύ @paola, εννοείται περιμένω προτάσεις και για επόμενες παρουσιάσεις :) 

 

2 ώρες πριν, spiritcrusher83 είπε:

δεν εχω διαβάσει ποτέ και δεν έχω δει καμια απο τις ταινίες...λέτε για καλοκαίρι είναι καλή φαση να πάρω όλα τα βιβλία και να τα ξεπετάξω?

 

Νομίζω πως ναι, για μένα αγόρασε το πρώτο ή και το δεύτερο για να δεις λίγο το στόρυ αν σου αρέσει και μετά τα υπόλοιπα :) 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  12750
  • Group:  Members
  • Topic Count:  9
  • Content Count:  2264
  • Reputation:   20416
  • Achievement Points:  2264
  • Days Won:  1
  • With Us For:  5028 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  46

@nikolas12 Ειπες οτι το δευτερο βιβλιο κυκλοφορησε με διαφορετικα  εξωφυλλα αλλα το ιδιο εγινε και με το πρωτο. tongue.gif

Εχω το πρωτο βιβλιο απο τις εκδοσεις Πλατυπους ( τα αλλα δυο  απο Ψυχογιο,και του το κραταω που δεν εβαλε τα original εξωφυλλα  ) και δεν ειναι με το πρωτο εξωφυλλο που ειχε κυκλοφορησει.

 

Οσο για προτασεις.. Προσωπικα εχω πολλες σειρες, και γενικα αγαπω τις σειρες φαντασιας /δυστοπικες.

Οι Πλατυπους εκαναν καλη δουλεια τα χρονια που ηταν ανοιχτοι. Εφεραν πραγματικα πολυ ωραιες σειρες (Λυκοφως,Θανασιμα εργαλεια, Κουρδιστες μηχανες ,Ομορφα πλασμαατα  κτλ )  αν και καποιες δεν τις ολοκληρωσαν αφου εκλεισαν. (Αν το ξεραμε θα αγοραζαμε εγκαιρως και τα βιβλια που θελαμε να μην τα ψαχνουμε μετα ) unsure.png

Μια σειρα που διαβαζεται απο κοριτσια και αγορια tongue.gif   ειναι η τριλογια "Το τεστ" 

 

Επεξεργασία από paola
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  380
  • Content Count:  3846
  • Reputation:   34882
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  259
  • With Us For:  2023 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  28

1 λεπτό πριν, paola είπε:

@nikolas12 Ειπες οτι το δευτερο βιβλιο κυκλοφορησε με διαφορετικα  εξωφυλλα αλλα το ιδιο εγινε και με το πρωτο. tongue.gif

Εχω το πρωτο βιβλιο απο τις εκδοσεις Πλατυπους ( τα αλλα δυο  απο Ψυχογιο,και του το κραταω που δεν εβαλε τα original εξωφυλλα  ) και δεν ειναι με το πρωτο εξωφυλλο που ειχε κυκλοφορησει.

 

Οσο για προτασεις.. Προσωπικα εχω πολλες σειρες, και γενικα αγαπω τις σειρες φαντασιας /δυστοπικες.

Οι Πλατυπους εκαναν καλη δουλεια τα χρονια που ηταν ανοιχτοι. Εφεραν πραγματικα πολυ ωαραιες σειρες (Λυκοφως,Θανασιμα εργαλεια, Κουρδιστες μηχανες ,Ομορφα πλασμαατ κτλ )  αν και καποιες δεν τις ολοκληρωσαν αφου εκλεισαν. (Αν το ξεραμε θα αγοραζαμε εγκαιρως και τα βιβλια που θελαμε να μην τα ψαχνουμε μετα ) unsure.png

Μια σειρα που διαβαζεται απο κοριτσια και αγορια tongue.gif   ειναι η τριλογια "Το τεστ" 

 

 

Αν μπορείς να βάλεις μια φωτογραφία του πρώτου, θα με βοηθούσες. Ήταν εξώφυλλο από την ταινία; Γιατί έψαξα λίγο και βρίσκω το σκαναρισμένο μου και το εξώφυλλο του Ψυχογιού. Η πρώτη έκδοση του δεύτερου βιβλίου είχε αυτό εδώ: https://www.public.gr/product/books/greek-books/literature/translated-literature/agones-peinas-fotia-biblio-2o/prod10226pp/

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  12750
  • Group:  Members
  • Topic Count:  9
  • Content Count:  2264
  • Reputation:   20416
  • Achievement Points:  2264
  • Days Won:  1
  • With Us For:  5028 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  46

Εγω εχω αυτο: Αυτη την σειρα ηθελα πολυ να την εχω με τα πρωτα εξωφυλλα που κυκλοφορησε αλλα δεν μου εκατσε. tongue.gif

785640593_agonespeinas-500x500.thumb.jpg.ac33a8d49b2b8fa1e5b91ad013dd48dd.jpg

Επεξεργασία από paola
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  380
  • Content Count:  3846
  • Reputation:   34882
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  259
  • With Us For:  2023 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  28

3 λεπτά πριν, paola είπε:

Εγω εχω αυτο: Αυτη την σειρα ηθελα πολυ να την εχω με τα πρωτα εξωφυλλα που κυκλοφορησε αλλα δεν μου εκατσε. tongue.gif

785640593_agonespeinas-500x500.thumb.jpg.ac33a8d49b2b8fa1e5b91ad013dd48dd.jpg

 

Πραγματικά δε μπόρεσα να το βρω ούτε σε παλιές καταχωρήσεις βιβλιοπωλείων. Θα το αλλάξω στη δημοσίευση. Και μένα μου την έσπασε που το δεύτερο το είχα με εξώφυλλο της ταινίας, δε μου αρέσουν γενικά τα βιβλία με εξώφυλλα-πόστερ της ταινίας, αν και το συγκεκριμένο είναι όμορφο.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  12750
  • Group:  Members
  • Topic Count:  9
  • Content Count:  2264
  • Reputation:   20416
  • Achievement Points:  2264
  • Days Won:  1
  • With Us For:  5028 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  46

Ε μα ηταν τοσο ομορφα τα πρωτα εξωφυλλα.

Επισης αυτο που εχω,η εικονα του μπηκε στο εξωφυλλο του Ψυχογιου.

Καποια εξωφυλλα απο ταινιες μου αρεσουν δεν με χαλανε,αλλα ιδανικα μου αρεσει το βιβλιο να εχει το αρχικο του εξωφυλλο,και να ειναι "ντυμενο" και με το ποστερ της ταινιας.

 

Hunger-Games-2.jpg.434152f735d5b94a79b222b5ba016f9a.jpghunger-games.thumb.png.39a9746669207182169d025883fcb832.png

Επεξεργασία από paola
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  1790
  • Group:  Members
  • Topic Count:  129
  • Content Count:  7087
  • Reputation:   26758
  • Achievement Points:  7421
  • Days Won:  24
  • With Us For:  6206 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Όταν λες "ντυμένο", Πάολα, εννοείς με dust cover; Ο Νικολής με πληροφόρησε ότι δυστυχώς Philip Reeve & Orson Scott Card δεν υπάρχει για να παρουσιαστούν οι τετραλογίες τους (αν και των εκδόσεων "Μέδουσα" του 2ου, νομίζω πως τα έχουμε εδώ μέσα, σε κάποια σειρά βιβλίων!), αλλά αναμένουμε παρουσίαση από άλλον, συνονόματο συγγραφέα, ο οποίος είναι μεγάλο κεφάλαιο στο χώρο της λογοτεχνίας του Φανταστικού!! https://www.greekcomics.gr/forums/uploads/monthly_2017_11/yahoo.gif.f3eef4979debc3a80bd0d44ea9837657.gif  Να δούμε ποιος ήρωας θα πιάσει και τον R. L. Stine κάποια στιγμή, της γνωστής σε όλους μας (πιστεύω) σειράς βιβλίων, η οποία έγινε και τηλεοπτική σειρά (και λιγότερο γνωστά κόμικς από δύο εκδοτικές, που όμως δεν κυκλοφόρησαν ποτέ στην Ελλάδα...)!

Επεξεργασία από Mandrake
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 1 year later...

  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  380
  • Content Count:  3846
  • Reputation:   34882
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  259
  • With Us For:  2023 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  28

9786180134490.jpg

 

Διάβασα χθες το νέο βιβλίο-spinoff της σειράς Hunger Games. Η Μπαλάντα των Αηδονιών και των Φιδιών έχει σαν πρωταγωνιστή τον Κοριολανό Σνόου. Αν δεν σας λέει κάτι, είναι το όνομα του Πρόεδρου Σνόου. Ο Κοριολανός στο βιβλίο είναι νέος, έχει ζήσει την επανάσταση και την υποταγή των επιρροών, είναι γόνος ενός πρώην Προέδρου, αλλά νιώθει στο πετσί του τις κακές σχέσεις του πατέρα του με τους καθηγητές του. Αποτέλεσμα να αναλάβει ως μέντορας στους 10ους Αγώνες Πείνας, το φόρο-κορίτσι της Περιοχής 12, τεχνικά τον πιο αδύναμο. Η εξιστόρηση αφορά τη φτωχική ζωή του Κοριολανού πριν τους Αγώνες Πείνας, τι έκανε λίγο πριν και κατά τη διάρκεια τους, αλλά και μετά. 

 

Συνολικά το βρήκα πάρα πολύ αδιάφορο βιβλίο, δε με κέρδισε σε κανένα σημείο, δεν έχει πολλή δράση, δεν έχει ενδιαφέροντες χαρακτήρες και γενικότερα είναι ένα flat ανάγνωσμα που διαρκεί περίπου 600 σελίδες. Γενικά η Collins είναι λες και έχει χάσει τη φόρμα της μετά την Κοτσυφόκισσα ή πολύ απλά γράφει για να γράφει, δεν εξηγείται αλλιώς ένα τόσο μέτριο αποτέλεσμα. Δεν ξέρω αν άλλοι θα εντυπωσιαστούν, αλλά προσωπικά περίμενα περισσότερα ειδικά επειδή αφορά παλιότερους Αγώνες Πείνας.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.