Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΑΠΟΚΛΙΣΗ - DIVERGENT


nikolas12

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις

Τίτλος:
ΑΠΟΚΛΙΣΗ
Σενάριο/Kείμενα:
Veronica Roth
Hμερ. έκδοσης:
03-2015
Εξώφυλλα:
4 + 4 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ ΛΙΣΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Τεύχη:
4
Κατηγορία:
Σειρά/Αυτοτελή
Είδος εντύπου:
Βιβλίο
Βιβλιοδεσία:
Ράχη με μαλακό εξώφυλλο
Περιεχόμενο:
Επιστ. Φαντασίας,Περιπέτεια
Μέγεθος:
21.0 x 14.0
Χρώμα:
Ασπρόμαυρο (ΑΜ)
Προέλευση:
Αμερικανική

  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  380
  • Content Count:  3847
  • Reputation:   34887
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  259
  • With Us For:  2024 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  28

APOKLISI_0001.jpg  APOKLISI_0002.jpg  APOKLISI_0003.jpg  APOKLISI_0004.jpg

   

 

Γενικά για τη σειρά Απόκλιση:

 

Η σειρά Απόκλιση κυκλοφόρησε στα ελληνικά από τις εκδόσεις Πλατύπους. Τα τρία πρώτα βιβλία εκδόθηκαν από το 2012 έως το 2014, ενώ το 2015 έγινε επανέκδοσή τους από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Είναι η πρώτη σειρά βιβλίων της νεαρής Αμερικανίδας συγγραφέως Veronica Roth με το πρώτο βιβλίο να κυκλοφορεί το 2011. Αποτελείται από τέσσερα βιβλία, τα πρώτα τρία αποτελούν τριλογία με τα ονόματα Απόκλιση, Αφοσίωση και Ανταρσία και ένα τέταρτο με όνομα Τέσσερα, το οποίο αφηγείται την πορεία του ομώνυμου χαρακτήρα. 

 

Πλοκή της σειράς:

 

Η σειρά λαμβάνει χώρα σε ένα δυστοπικό μέλλον στο Σικάγο όπου η κοινωνία χωρίζεται σε πέντε φατρίες ανάλογα με την αρετή που κυριαρχεί στο κάθε μέλος της. Οι πέντε φατρίες είναι η Ειλικρίνεια, η Αυταπάρνηση, η Γενναιότητα, η Ομόνοια και η Πολυμάθεια. Όλοι οι πολίτες υποβάλλονται σε τεστ για να δουν σε ποια φατρία ανήκουν, αλλά επιλέγουν οι ίδιοι στην Τελετή Επιλογής. Όσοι δεν ολοκληρώσουν τη διαδικασία της μύησης ζουν στους δρόμους χωρίς να ανήκουν σε κάποια φατρία.

 

Πρωταγωνίστρια είναι η Μπέατρις Πράιορ, η οποία αργότερα αλλάζει το όνομά της σε Τρις και η οποία, μη μπορώντας να επιλέξει αν θα μείνει στη φατρία της, την Αυταπάρνηση ή αν θα ενταχθεί σε άλλη, κάνει το τεστ όπου διαπιστώνεται ότι κατέχει στοιχεία για τρεις φατρίες, κάτι που αυτόματα την κάνει Απόκλιση. Η Τόρι, διαχειρίστρια του τεστ, της λέει πως δεν πρέπει να μιλήσει για τα αποτελέσματά της με κανέναν. Έτσι διαλέγει τη Γενναιότητα, ενώ ο αδερφός της Κάλεμπ την Πολυμάθεια και φεύγουν και οι δύο από την οικογένειά τους. Έτσι ξεκινάει τη διαδικασία της μύησης στη Γενναιότητα, ενώ παράλληλα προσπαθεί να ανακαλύψει γιατί χαρακτηρίστηκε Απόκλιση και τι σημαίνει αυτό για την ίδια.

 

Μεταφορά στον κινηματογράφο:

 

Τα πρώτα τρία βιβλία μεταφέρθηκαν στον κινηματογράφο με τρεις ταινίες να κυκλοφορούν το Μάρτιο του 2014, του 2015 και του 2016 αντίστοιχα. Όσο προχωρούσε η σειρά ταινιών, τόσο χειρότερες γινόντουσαν οι κριτικές με το τρίτο φιλμ να πηγαίνει και πολύ άσχημα στο box office. Οι συντελεστές των ταινιών είχαν αποφασίσει τη γνωστή τακτική που είχε εφαρμοστεί σε σειρές ταινιών όπως το Χάρι Πότερ και το Hunger Games, δηλαδή το να σπάσουν το τρίτο βιβλίο σε δύο ταινίες. Παρ' όλα αυτά, η εμπορική αποτυχία του πρώτου μέρους οδήγησε σε ακύρωση του τέταρτου φιλμ. Αργότερα ανακοινώθηκαν πλάνα για τηλεταινία και για τηλεοπτική σειρά, όμως κανένα από αυτά τα projects δεν προχώρησε και η σειρά παρέμεινε ημιτελής. Πρωταγωνιστές της σειράς ταινιών ήταν οι Shailene Woodley ως Beatrice και Theo James ως Four.

 

[imdb=tt1840309]

 

[imdb=tt2908446]

 

[imdb=tt3410834]

 

 

Τα βιβλία από τις εκδόσεις Ψυχογιός:

 

1. Απόκλιση: 

 

 APOKLISI_0001.jpg  APOKLISI_0001z.jpg

 

Εκδόθηκε το Μάρτιο του 2015. 

 

ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΟΥ
ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΣΟΥ - ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙ

 

Στο δυστοπικό Σικάγο της Μπίατρις Πράιορ, η κοινωνία είναι χωρισμένη σε πέντε φατρίες, καθεμία από τις οποίες είναι αφοσιωμένη στην καλλιέργεια μια συγκεκριμένης αρετής - της Ειλικρίνειας, της Αυταπάρνησης, της Γενναιότητας, της Ομόνοιας και της Πολυμάθειας. Μια καθορισμένη μέρα κάθε χρόνο, όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει τα δεκαέξι χρόνια τους πρέπει να επιλέξουν τη φατρία στην οποία θα αφιερώσουν την υπόλοιπη ζωή τους. Για την Μπίατρις το δίλημμα είναι αν θα παραμείνει με την οικογένειά της ή αν θα διαλέξει αυτό που είναι πραγματικά. Και παίρνει μια απόφαση που θα καταπλήξει τους πάντες, ακόμη και τον ίδιο της τον εαυτό.

 

Κατά τη διάρκεια της ιδιαίτερα ανταγωνιστικής μύησης που ακολουθεί, η Μπίατρις αλλάζει το όνομά της σε Τρις και προσπαθεί να ξεχωρίσει ποιοι είναι πραγματικά οι φίλοι της και πού ακριβώς θα μπορέσει να χωρέσει στη νέα ζωή της μια ρομαντική σχέση με ένα αγόρι που άλλοτε την εξοργίζει και άλλοτε τη σαγηνεύει. Επιπλέον, η Τρις έχει ένα μυστικό, που κρύβει απ’ όλους γιατί μπορεί να αποβεί θανάσιμο. Και καθώς ανακαλύπτει μια διαμάχη που γιγαντώνεται και απειλεί να καταστρέψει τον φαινομενικά τέλειο κόσμο της, μαθαίνει ότι το μυστικό της μπορεί να τη βοηθήσει να σώσει αυτούς που αγαπά ή… να την καταστρέψει…
 

2. Αφοσίωση:

 

 APOKLISI_0002.jpg  APOKLISI_0002z.jpg

 

Εκδόθηκε το Μάρτιο του 2015.

 

ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙ
ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ
ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΘΑ ΣΕ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ

 

Η χωρισμένη σε φατρίες κοινωνία στην οποία πίστευε κάποτε η Τρις Πράιορ έχει καταρρεύσει - έχει διαλυθεί από τη βία και τις μάχες για την εξουσία και έχει σημαδευτεί από την απώλεια και την προδοσία. Έτσι, όταν της δίνεται η ευκαιρία να εξερευνήσει τον κόσμο πέρα από τα ήδη γνωστά όρια, η Τρις είναι έτοιμη. Ίσως πέρα από τον φράχτη να μπορέσει να ζήσει μια νέα, απλή ζωή μαζί με τον Τομπάιας, απαλλαγμένη από περίπλοκα ψέματα, μπερδεμένες συμμαχίες και επώδυνες αναμνήσεις.


Όμως η νέα πραγματικότητα της Τρις είναι ακόμη πιο επικίνδυνη από εκείνη που άφησε πίσω της. Προηγούμενες αποκαλύψεις δεν έχουν πλέον νόημα και εκρηκτικές νέες αλήθειες αλλάζουν τις καρδιές εκείνων που αγαπά. Και για άλλη μια φορά η Τρις πρέπει να αγωνιστεί για να καταλάβει την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης φύσης και του εαυτού της, ενώ έρχεται αντιμέτωπη με απίστευτες επιλογές θάρρους, αφοσίωσης, θυσίας και αγάπης.
 

3. Ανταρσία:

 

APOKLISI_0003.jpg   APOKLISI_0003z.jpg

 

ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΘΥΣΙΑ
ΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΩΛΕΙΑ
ΜΙΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΒΑΡΟΣ
ΕΝΑ ΒΑΡΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΑΧΗ
ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ

 

Μια επιλογή μπορεί να σε μεταμορφώσει ή να σε καταστρέψει. Όμως κάθε επιλογή έχει τις συνέπειές της και, καθώς αναστάτωση επικρατεί στις φατρίες γύρω της, η Τρις Πράιορ πρέπει να συνεχίσει να προσπαθεί να σώσει όσους αγαπά και τον εαυτό της, ενώ μέσα της παλεύει ανάμεσα στον πόνο και τη συγχώρεση, στην ταυτότητα και την αφοσίωση, στο καθήκον και τον έρωτα.


Η ημέρα μύησης της Τρις θα έπρεπε να ήταν ημέρα γιορτής και νίκης για τη φατρία της∙ κατέληξε όμως σε τραγωδία. Ο πόλεμος είναι προ των πυλών, καθώς η διαμάχη των φατριών εντείνεται. Και σε καιρό πολέμου αποκαλύπτονται μυστικά και οι επιλογές γίνονται αμετάκλητες. Η Τρις, έρμαιο των ενοχών της, των νέων ανακαλύψεων και των σχέσεων που συνεχώς μεταβάλλονται, πρέπει να υιοθετήσει απόλυτα την Απόκλισή της, ακόμη κι αν δεν ξέρει τι μπορεί να χάσει.
 

4. Τέσσερα

APOKLISI_0004.jpg  APOKLISI_0004z.jpg

 

 

ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ
ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ
ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ
ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΘΑ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ

 

Δυο χρόνια πριν, η Τρις Πράιορ έκανε την επιλογή της, το ίδιο και ο δεκαεξάχρονος γιος του ηγέτη της φατρίας της Αυταπάρνησης. Η μεταφορά του Τομπάιας στους Ατρόμητους είναι μια ευκαιρία να ξεκινήσει από την αρχή. Εκεί δε θα τον αποκαλούν με το όνομα που του έδωσαν οι γονείς του. Εκεί δε θα αφήσει τον φόβο να τον μετατρέψει σ’ ένα δειλό παιδί.

Βαφτισμένος «Τέσσερα», ανακαλύπτει κατά τη μύησή του ότι θα πετύχει μεταξύ των Ατρομήτων και ότι πρέπει να διεκδικήσει τη θέση του στην ιεραρχία. Οι αποφάσεις του θα φέρουν στο φως μυστικά που θα μπορούσαν να απειλήσουν το μέλλον του.

 

Δυο χρόνια μετά, ο Τέσσερα αναλαμβάνει δράση, αλλά η κατάσταση δεν είναι ακόμη ξεκάθαρη. Η νέα πρώτη μυούμενη ίσως τα αλλάξει όλα αυτά. Μαζί της, ο τρόπος να κάνουν τον κόσμο τους πιο σωστό παίρνει σάρκα και οστά. Μαζί της, ίσως καταφέρει να γίνει και πάλι ο Τομπάιας.

 

Το τέταρτο βιβλίο στη σειρά Απόκλιση περιλαμβάνει τέσσερις ιστορίες από την οπτική του Τομπάιας, καθώς και τρεις συμπληρωματικές σκηνές που θα δώσουν στους φανατικούς αναγνώστες την ευκαιρία να διεισδύσουν για άλλη μια φορά στον συναρπαστικό κόσμο της Βερόνικα Ροθ.

 

Προσωπική γνώμη:

 

Αν και πολλές φορές με κουράζουν οι σειρές που αφορούν young adult fiction και αρκετές εκ των οποίων ξεπήδηξαν από το 2008 και μετά, βρίσκοντας πρόσφορο έδαφος στο κοινό, νομίζω πως τα βιβλία της Απόκλισης αποτελούν διασκεδαστικά αναγνώσματα. Έχουν λίγο τα κλισέ τους και μια πορεία που φαντάζει προδιαγεγραμμένη, αλλά θεωρώ πως εδώ είχαμε ωραίες εξελίξεις, σαφή τρόπο γραφής, ενδιαφέροντες χαρακτήρες και σίγουρα μπορεί να υπήρξαν ομοιότητες με αρκετές άλλες, αλλά ανά σημεία υπήρχαν και διαφοροποιήσεις. Είναι σίγουρα μια σειρά που απευθύνεται περισσότερο σε εφήβους και αυτοί 100% θα τη διασκεδάσουν και σίγουρα είναι πολύ ανώτερη από τις μέτριες προς κακές ταινίες που γέννησε :) 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  380
  • Content Count:  3847
  • Reputation:   34887
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  259
  • With Us For:  2024 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  28

Την είχα αφήσει λίγο πιο πίσω στο μυαλό μου την παρουσίαση αυτής της σειράς, αλλά σήμερα που σκάναρα τη μισή βιβλιοθήκη για παρουσιάσεις και προσθήκες στη βάση, είπα να ανεβάσω αυτήν αντί για κάποια άλλη, μιας και η Veronica Roth άνηκε στους συγγραφείς που ζήτησε ο φίλος @Mandrake στην παρουσίαση του Witcher, οπότε είπα να τον τιμήσω για τα πολύ όμορφα σχόλια στο προηγούμενο θρεντ με ένα εκτενές αφιέρωμα για την πρώτη σειρά της Roth, Απόκλιση ή Divergent στα αγγλικά :D 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  12750
  • Group:  Members
  • Topic Count:  9
  • Content Count:  2264
  • Reputation:   20416
  • Achievement Points:  2264
  • Days Won:  1
  • With Us For:  5029 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  46

On 6/7/2020 στο 3:42 ΠΜ, nikolas12 είπε:

Η σειρά Απόκλιση κυκλοφόρησε στα ελληνικά το 2015 από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Η σειρα κυκλοφορησε για πρωτη φορα στα ελληνικα το 2012 (το πρωτο βιβλιο,  2013  και 2014 τα επομενα δυο)  απο τις εκδοσεις Πλατυπους.:)

Ειναι μια σειρα που δυστυχως  εχω ακομα  στα αδιαβαστα.

Μπραβο για την ωραια παρουσιαση.:beer:

Επεξεργασία από paola
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  380
  • Content Count:  3847
  • Reputation:   34887
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  259
  • With Us For:  2024 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  28

7 ώρες πριν, paola είπε:

Η σειρα κυκλοφορησε για πρωτη φορα στα ελληνικα το 2012 (το πρωτο βιβλιο,  2013  και 2014 τα επομενα δυο)  απο τις εκδοσεις Πλατυπους.:)

Ειναι μια σειρα που δυστυχως  εχω ακομα  στα αδιαβαστα.

Μπραβο για την ωραια παρουσιαση.:beer:

 

Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια :) Έχεις δίκιο, έχει κυκλοφορήσει όντως από τις εκδόσεις Πλατύπους όπως και το Hunger Games (άλλη μια σειρά που έχω για παρουσίαση) και αργότερα έγινε επανέκδοση από τον Ψυχογιό. Στο Hunger Games είχα προλάβει την έκδοση του Πλατύπους (αυτήν έχω σκανάρει κιόλας), στου Divergent δεν την πρόλαβα και δυστυχώς έχει εξαντληθεί. Το διόρθωσα κιόλας στην πρώτη πρόταση. 

Επεξεργασία από nikolas12
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  1790
  • Group:  Members
  • Topic Count:  129
  • Content Count:  7087
  • Reputation:   26758
  • Achievement Points:  7421
  • Days Won:  24
  • With Us For:  6207 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Επομένως η 3η ταινία δεν είναι ολόκληρη η μεταφορά του βιβλίου. Μαλιστα. Αυτό δεν το ήξερα! Συμπληρωματικά, να πω πως οι τρεις ταινίες είναι οι εξής:

 

 

1. "Η Τριλογία της Απόκλισης: Οι Διαφορετικοί" ("Divergent") (2014)

[imdb=tt1840309]

 

2. "Η Τριλογία της Απόκλισης: Ανταρσία" ("Insurgent"/"Divergent. Part 2") (2015)

[imdb=tt2908446]

 

3. "Η Τριλογία της Απόκλισης: Αφοσίωση" ("Allegiant"/"The Divergent Series: Allegiant") (2016)

[imdb=tt3410834]

Επεξεργασία από Mandrake
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  380
  • Content Count:  3847
  • Reputation:   34887
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  259
  • With Us For:  2024 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  28

59 λεπτά πριν, Mandrake είπε:

Επομένως η 3η ταινία δεν είναι ολόκληρη η μεταφορά του βιβλίου. Μαλιστα. Αυτό δεν το ήξερα!

 

 

Ναι, αρχικά είχε γίνει το πλάνο να μεταφερθεί το τρίτο βιβλίο σε δύο ταινίες, το Allegiant Part 1 και Allegiant Part 2 και αργότερα άλλαξαν τα ονόματά τους σε Allegiant και Ascendant :) Περισσότερες πληροφορίες για το ακυρωμένο τέταρτο φιλμ και την τηλεοπτική σειρά που ακυρώθηκε μπορεί να δει κανείς εδώ.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  1790
  • Group:  Members
  • Topic Count:  129
  • Content Count:  7087
  • Reputation:   26758
  • Achievement Points:  7421
  • Days Won:  24
  • With Us For:  6207 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

2 λεπτά πριν, nikolas12 είπε:

 

Ναι, αρχικά είχε γίνει το πλάνο να μεταφερθεί το τρίτο βιβλίο σε δύο ταινίες, το Allegiant Part 1 και Allegiant Part 2 και αργότερα άλλαξαν τα ονόματά τους σε Allegiant και Ascendant :) Περισσότερες πληροφορίες για το ακυρωμένο τέταρτο φιλμ και την τηλεοπτική σειρά που ακυρώθηκε μπορεί να δει κανείς εδώ.

Μάλιστα... Οπότε θα πρέπει να περιμένουμε μήπως και γίνει κίνηση κάποια στιγμή ή ακόμα καλύτερα..να διαβάσουμε τα βιβλία!! :idea:  Σ' ευχαριστώ πολύ και πάλι για την παρουσίασή σου αυτή και την τιμή που μου έκανες! :beer:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  1
  • Group:  Root Admin
  • Topic Count:  1710
  • Content Count:  9040
  • Reputation:   64280
  • Achievement Points:  8896
  • Days Won:  155
  • With Us For:  6408 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  61

@nikolas12 Δεν μας βάζεις και το οπισθόφυλλο του ΤΕΣΣΕΡΑ για να είμαστε ολοκληρωμένοι ;

 

:thanks:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  380
  • Content Count:  3847
  • Reputation:   34887
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  259
  • With Us For:  2024 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  28

Μεταφέρθηκαν οι σύνδεσμοι imdb που επισήμανε ο @Mandrake στο section για τις ταινίες, ευελπιστώ να βρω χρόνο και χώρο για να σκανάρω οπισθόφυλλο του Τέσσερα λίαν συντόμως :) 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  380
  • Content Count:  3847
  • Reputation:   34887
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  259
  • With Us For:  2024 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  28

@Valtasar Το οπισθόφυλλο του Τέσσερα σκαναρίστηκε και προστέθηκε στην παρουσίαση, δεν το είχα σκανάρει τότε γιατί είχε σημάδια από το αυτοκόλλητο της τιμής και δε μου φαινόταν ωραίο, αλλά γενικά η σειρά έκλεισε :) 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.