Jump to content
Sign in to follow this  
nikolas12

Doctor Strange: Μια αναδρομή στον αποτυχημένο πιλότο του CBS [blackys88b, superheronews.gr, 14/11/2016]

Recommended Posts

dr_strange_1978.jpg
 

Μπορεί σήμερα να μοιάζει απόλυτα λογική η ύπαρξη της Marvel στη μεγάλη και την μικρή οθόνη, αλλά πριν από κάτι δεκαετίες δεν ήταν και το πιο εύκολο πράγμα. Το CBS είχε τηλεοπτικά τα The Incredible Hulk και The Amazing Spider-Man, τα οποία άντεξαν λίγο καιρό, αλλά όχι ιδιαίτερα στο χρόνο, αλλά η τρίτη προσπάθεια που έγινε για το Dr. Strange δεν ήταν ιδιαίτερη επιτυχία.

Η τηλεταινία κυκλοφόρησε στις 6 Σεπτεμβρίου του 1978 και πολλοί πίσω από το project έλπιζαν ότι θα τους έδινε μεγάλη ώθηση στη καριέρα τους αλλά τελικά πέρασε απαρατήρητη αφού μάλλον το κοινό δεν ήταν έτοιμο για τέτοιο θέαμα. Δημιουργός ήταν ο Philip DeGuere, σεναριογράφος, σκηνοθέτης και παραγωγός και τα γυρίσματα έγιναν στην Universal. Ήθελε τα πάντα να είναι τέλεια  όπως δήλωσε η Jessica Walter, η οποία είχε το ρόλο της ανταγωνίστριας Morgan Le Fay ενώ ο βραβευμένος με Oscar, John Mills, πήρε το ρόλο του Sorcerer Supreme, ο οποίος ήταν ο μέντορας του Dr. Stephen Strange (Peter Hooten) με την βοήθεια του Wong (Clyde Kusatsu). Επίσης αντί του Ancient One η τηλεταινία αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τον Merlin, από την αρθουριανή μυθολογία. Ο Paul Chihara, συνθέτης, δήλωσε ότι ο σκηνοθέτης είχε μεγάλες βλέψεις και τον παρότρυνε να χρησιμοποιήσει ηλεκτρονική μουσική, κάτι αρκετά προχωρημένο για το 1978.

Η υπόθεση της τηλεταινίας είχε την Morgan Le Fay να προσπαθεί να σκοτώσει τον Sorcerer Supreme ή να νικήσει τον διάδοχο του και για αυτό πήρε το σώμα μιας νεαρής φοιτήτριας, της Clea, την οποία ερμήνευε η Anne-Marie Martin. Η Clea έγινε ασθενής του Strange και αργότερα ερωτικό ενδιαφέρον ενώ ως ανατροπή ήταν η Morgan le Fay να ενδιαφέρεται ερωτικά για τον Dr. Strange. Ο Frank Catalano, ο οποίος είχε μικρό ρόλο, δήλωσε ότι ο DeGuere γνώριζε ακριβώς τι ήθελε από κάθε σκηνή μιας και ήταν σεναριογράφος και σκηνοθέτης. Η παραγωγή αν και σήμερα μοιάζει ψεύτικη και κακή, στην εποχή έμοιαζε ως κάτι σπουδαίο ενώ και οι ερμηνείες ήταν ψηλού επιπέδου. Λόγω των οπτικών εφέ η παραγωγή κράτησε περισσότερες μέρες, κάτι που δεν ενθουσίαζε τους παραγωγούς. Μια από τις σκηνές που πλέον θεωρείται κλασική λόγω του πόσο κακή είναι ήταν όταν η Morgan Le Fay μιλούσε σε μια κεφαλή σε άλλη διάσταση. Κόστισε αρκετά και ποτέ δεν θεωρήθηκε η σωστή κίνηση. Επίσης αν και το να εισαι περικυκλωμένος από φωτιά σήμερα δεν είναι δύσκολο, το 1978 δεν ήταν καθόλου εύκολο και ήταν από τις πολύ δύσκολες σκηνές. Η Jessica Walter και ο σκηνοθέτης αρχικά ήταν αρνητικοί για το πώς θα γινόταν αλλά ο ειδικός των εφέ προκάλεσε τον ηθοποιό να το κάνει.

Και μετά προβλήθηκε η ταινία. Σε μια εποχή με τρία μόλις κανάλια τα νούμερα ήταν το παν αφού αν δεν είχες θετικά αποτελέσματα απλά δεν έμενες στον αέρα και όταν έρχεσαι απέναντι από το Roots ακόμη και σε επαναλήψεις, τότε όλα είναι χλωμά. Όταν τελικά δεν πήρε παραγγελία για σειρά απογοητεύτηκε αρκετά ο σκηνοθέτης αν και σίγουρα η καριέρα του δεν ήταν άσχημη. Η τηλεταινία κυκλοφόρησε πρόσφατα σε DVD ενώ ο  Kusatsu ήρθε σε επαφή με τον Benedict Cumberbatch και ο Chihara ήρθε σε επαφή με τον Michael Giacchino. Σπουδαία εμπειρία για όλους έστω και αν δεν προχώρησε ποτέ σε επόμενο στάδιο.
 

 
  • Like 2
  • Thanks 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.