Μετάβαση στο περιεχόμενο

LE SERPENT ET LA LANCE (THE SNAKE AND THE SPEAR) [HUB]


dimis

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  37
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  129
  • Content Count:  733
  • Reputation:   2456
  • Achievement Points:  737
  • Days Won:  1
  • With Us For:  6384 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  44

Νομίζω όλοι οι καλλιτέχνες, όταν πρωτοεμφανίζονται με μια επιτυχία, μετά τους ακολουθεί το βάρος της συνέχειας "και τώρα τι;"

 

Να συνεχίσουν στο ίδιο έργο με κίνδυνο να το χαλάσουν; Να κατευθυνθούν σε νέο έργο με κίνδυνο να αποτύχουν σε σύγκριση με το πρώτο;

 

Το ίδιο ομολόγησε ότι συνέβη κ ο Hub, ο δημιουργός του Okko. Ο εκδότης του τον παρότρυνε να προχωρήσουν την ιστορία. Ο ίδιος ο Hub αποκάλυψε ότι καμιά από τις ιδέες που είχε δεν την θεώρησε αξιόλογη. Στράφηκε αλλού επηρεασμένος από ένα βιβλίο που διάβασε στα παιδικά χρόνια του.

 

00.thumb.jpg.fa172eafe5ea1e43181d4e1c5363d507.jpg99.thumb.jpg.78c08f2f0a72bdc9d416a0b3a378a389.jpg

 

Το νέο κόμικ του Hub, που παρουσιάστηκε τον Νοέμβριο του 2019, μάς ταξιδεύει στην εποχή των Αζτέκων. Ο τίτλος του είναι "Το φίδι και η λόγχη". Χρονικά η ιστορία τοποθετείται πριν την έλευση των Ισπανών κονκισταντόρ, στο 1454. Στην πόλη Tenochtitlan, έδρα του αυτοκράτορα, (τα ερείπια της οποίας αποτελούν μέρος της σημερινής πόλης του Μεξικού) υπάρχουν φήμες ότι σε απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές συμβαίνουν κάποιες περίεργες απαγωγές νεαρών κοριτσιών. Τα θύματα βρίσκονται δολοφονημένα και μουμιοποιημένα. Καθώς οι περιπτώσεις πληθαίνουν και εμφανίζονται όλο και πιο κοντά στην Tenochtitlan, ο αυτοκράτορας αναθέτει σε έναν έμπιστο αξιωματούχο, τον αδίστακτο και σκληρό Serpent (Φίδι, σε ελεύθερη μετάφραση θα ταίριαζε και “Οχιά”), να διευθετήσει το θέμα με απόλυτη μυστικότητα και χρησιμοποιώντας κάθε μέσο.

 

01.thumb.jpg.2bb6e5e72be4da3bbf5fc33075f3fa1b.jpg02.thumb.jpg.3280ce32fb2fc29870094590a3a0de67.jpg

 

Ταυτόχρονα, ένας ανερχόμενος ιερέας, ο Cozatl, αντιλαμβάνεται ότι οι θάνατοι των νεαρών κοριτσιών συμβαίνουν με τελετουργικό τρόπο, που προσομοιάζει με τον θρησκευτικό, που χρησιμοποιούν οι ιερωμένοι. Θορυβημένος από το γεγονός, προσπαθεί να εντοπίσει έναν παιδικό φίλο του, τον Oeil-Lance (Μάτι-λόγχη, σε ελεύθερη μετάφραση θα ταίριαζε και “σχιστομάτης”), που πιστεύει ότι μπορεί να τον βοηθήσει να ξεκινήσουν την δική τους έρευνα για το θέμα.

 

03.thumb.jpg.1f524baf22cbef47e9431c2524d50f53.jpg13.thumb.jpg.92f3e11450fdca4ca5f4caea87ebd56b.jpg

 

Το πρώτο σοκ έρχεται από το μέγεθος. 178 σελίδες αντί για το κλασικό 46! Πολύ ασυνήθιστο για γαλλικό κόμικ. Ο Hub είπε ότι η ιστορία βγήκε περίπου 500 σελίδες και την χώρισε σε 3 μέρη. Κατά την άποψη μου, το μέγεθος επιβάλλεται από την δομή του σεναρίου. Στον 1ο τόμο η ιστορία είναι εισαγωγική. Μας βάζει στην εποχή, στην κουλτούρα, στις ανθρώπινες σχέσεις της εποχής εκείνης. Φαίνεται ότι έχει γίνει αρκετή προεργασία απο τον Hub. Αναφέρονται πόλεις με τα αρχαία ονόματα, θρησκευτικές τελετές, φαγητά κλπ. Πιστεύω ένας Μεξικανός θα είναι πολύ εξοικειωμένος με όλα αυτά, ένας Ευρωπαίος όμως όχι. Και μετά έρχεται η παρουσίαση των χαρακτήρων, που επίσης γίνεται με αρκετά ολοκληρωμένο τρόπο, καθώς αποκαλύπτονται ιστορίες από το παρελθόν τους για να τους γνωρίσουμε καλύτερα, να δούμε την ψυχοσύνθεση τους, τα κίνητρα τους.

 

Σε όλη την διάρκεια της ανάγνωσης είχα την απορία αν το σενάριο θα είχε κ υπερφυσικά/μαγικά στοιχεία, όπως συνηθίσαμε στο Okko. Τελικά, φαίνεται πως όχι, είναι μια ρεαλιστική ιστορία με τις προκαταλήψεις και δυσειδαιμονίες της εποχής εκείνης.

 

Όσοι λάτρεψαν το σχεδιαστικό στυλ του Hub στο Okko, δεν πρόκειται να απογοητευθούν, παραμένει το ίδιο. Ο ρυθμός επίσης παρόμοιος.

 

Γενικά, θα έλεγα οτι ο 1ος τόμος αποτελεί μια καλή βάση για ακόμα καλύτερη συνέχεια, που ελπίζω να έρθει στο μέλλον. :)

 

(πρόσφατα κυκλοφόρησε και το scanlation στα αγγλικά)

 

Έξτρα υλικό

bedetheque.com

Delcourt, το site του εκδότη

Βιογραφία του Hub στο greekcomics.gr

Η πόλη Tenochtitlan στο en.wikipedia

Επεξεργασία από dimis
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.