Μετάβαση στο περιεχόμενο

Smass(e-)Fest 2020


Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  10466
  • Group:  Honored
  • Topic Count:  265
  • Content Count:  3512
  • Reputation:   36502
  • Achievement Points:  3528
  • Days Won:  88
  • With Us For:  5386 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

1783174099_.thumb.jpg.3b8108ab31517f569980d7cb9b1a6db6.jpg

 

Το Smass Fest επιστρέφει και φέτος, έστω και σε ηλεκτρονική μορφή!

Μπορεί φέτος να μην έχουμε τη χαρά να συναντηθούμε στην όμορφη ταράτσα της Λέσχης Αναιρέσεις, αλλά έστω και διαδικτυακά μπορούμε να βρεθούμε, να κουβεντιάσουμε, να διασκεδάσουμε και να περάσουμε μία όμορφη εβδομάδα μέσα στον καύσωνα του Ιουνίου.

Έτσι λοιπόν το φετινό φεστιβάλ μας θα μετονομαστεί σε Smass(e-)Fest και θα διεξαχθεί διαδικτυακά στους τόπους που συναντιόμαστε τόσα χρόνια, δηλαδή στο smassingculture.gr και στα social media μας. Το φετινό πρόγραμμα του Smass(e-)Fest 2020 είναι πιο γεμάτο από ποτέ και θα μεταφερθεί εξ’ ολοκλήρου online δίνοντας δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης σε όλους/-ες που θέλουν να το επισκεφτούν. Θα μεταδοθεί απ’ το smassingculture.gr και τις σελίδες του Smassing Culture στο Facebook και στο Youtube, οπότε κάντε subscribe για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα του Φεστιβάλ!
    TETΑΡΤΗ 17 /6/2020
Τίποτα δεν αλλάζει όμως με την αδράνεια. Για να διεκδικήσουμε το μέλλον μας πρέπει να βρεθούμε, να οργανωθούμε, να αντισταθούμε, να εξεγερθούμε! Η κρίση και η φτώχεια φέρνουν οργή και αυτή οδηγεί σε αμφισβήτηση και πολλές φορές σε εξεγέρσεις. Μας το διδάσκει η ιστορία. Αυτόν τον απλό συλλογισμό έχει αρχίσει να τον αντιλαμβάνεται τα τελευταία χρόνια ακόμα και το Hollywood, σε ταινίες του οποίου παρουσιάζονται -σίγουρα με αντιφάσεις και πολλές φορές με συντηρητισμό- οι εξεγέρσεις ενός οργισμένου πλήθους των «από κάτω». Η τεράστια κινηματογραφική επιτυχία του Joker παρουσίασε μία ιδιαίτερη «εξέγερση των «κλόουν» κι αυτή μας θύμισε το παλιότερο ερώτημα «Will the revolution be televised?» που θα μας γίνει αφορμή για κουβέντα την Τετάρτη 17/6.

Το κεντρικό θέμα μας ολοκληρώνεται με μία έκθεση Fan Art με σκίτσα με θέμα τη Δυστοπία που θα δημοσιεύονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ .
            ΠΕΜΠΤΗ 18/62020
Το podcast της Πέμπτης 18/6 ξεχωρίζει όπου θα παρουσιαστούν και θα σχολιαστούν οι νέες κυκλοφορίες comics από ελληνικούς εκδοτικούς οίκους, στο πλαίσιο της αναγκαίας στήριξης της ελληνικής κόμικ σκηνής η οποία χτυπήθηκε βαθιά απ’ την κρίση του κορωνοϊού, όπως άλλωστε και συνολικά ο χώρος του βιβλίου.

              ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/6/2020

  Επειδή όμως nerd φεστιβάλ μόνο με συζητήσεις και χωρίς καθόλου gaming και διασκέδαση δεν γίνεται, η Παρασκευή 19/6 είναι ημέρα αφιερωμένη σε επιτραπέζια παιχνίδια με εκλεκτούς καλεσμένους. Και τέλος επειδή μετά τη βραδιά επιτραπέζιων χρειάζεται ηρεμία, ξεκούραση και σκέψη κι επειδή τι καλύτερο για αυτά από ένα ωραίο βιβλίο (ή τουλάχιστον από μία συζήτηση για ένα βιβλίο), θα οργανωθεί ένα ταξίδι στα σκοτεινά σοκάκια της Γαλλίας του 20ου αιώνα μέσα απ’ τις σελίδες του noir μυθιστορήματος «Φονιάδες Μπάτσων» του Φρεντερίκ Φαζαρντί, το οποίο θα τεθεί στο επίκεντρο μίας διαδικτυακής λογοτεχνικής συνάντησης.

Το Smassing Culture αποτελείται από μία μεγάλη ομάδα συντακτών/-τριών που καθημερινά συζητούν και αρθρογραφούν για θέματα σχετικά με την nerd κουλτούρα με κοινωνικοπολιτική ματιά. Όμως στα Φεστιβάλ μας  δεν θέλουμε καθόλου να μονοπωλούμε το διάλογο, αλλά επιδιώκουμε να ανταλλάζουμε απόψεις με εκλεκτούς καλεσμένους και καλεσμένες, καλλιτέχνες, κριτικούς τέχνης, αρθρογράφους άλλων sites, εργαζόμενους/-ες και μέλη συλλογικοτήτων του ευρύτερου αγωνιστικού κινήματος. Έτσι και φέτος μας κάνουν την τιμή να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις μας εξαιρετικοί συνομιλητές και συνομιλήτριες. Αυτοί/-ες είναι: ο Αντώνης Βαβαγιάννης (Κουραφέλκυθρος),  ο Δημοσθένης Γαβαλάς, συντάκτης του Σκρα-Punk, ο Αλέξανδρος Γεωργίου, μέλος του Radical IT, o Φώτης Ζαντάλης του Tech to me about it, ο Γιώργος Καλαμπόκας, μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του Marginalia, η comic artist Ευγενία Κουμάκη, ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου, συντάκτης του Nerdcult, ο comic artist Θανάσης Πετρόπουλος, η Λένα Τζιογκίδου απ’ το comicstreet.gr, η Ολύβια Τζιουβάρα απ’ το Project Αναιρέσεις και ο Δημοσθένης Χριστόπουλος, συντάκτης του Nerdthings.gr.

Η αφίσα του Φεστιβάλ είναι δημιουργία του Josef Fadel

Για όλα τα νέα τσεκάρετε στο smassingculture.gr και στο Smassing Culture

Το πρόγραμμα :

programa.thumb.jpg.965402fc1b9706d23e819710d9026b2f.jpg

 

   ΓΙΑ ΤΟ GREEKCOMICS
ΒΑΣΙΛΕΥΣ των ΚΟΜΙΚΣ
 

 

Επεξεργασία από Βασιλεύς των κόμικς
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.