Jump to content
News Ticker
 • Ανακοίνωση:
 • Η νέα εμφάνιση του GC είναι έτοιμη, μπορείτε να την αλλάζετε άμεσα σε σκούρα με το κουμπί πάνω δεξιά. Επίσης το διπλανό κουμπί έχει πολλές χρήσιμες ρυθμίσεις (μέγεθος γραμμάτων, αλλαγή φόντου κ.λ.π.).
 • CONAN: Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΓΙΓΑΝΤΑ ΤΩΝ ΠΑΓΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ


  Recommended Posts

  Τίτλος:
  CONAN: Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΓΙΓΑΝΤΑ ΤΩΝ ΠΑΓΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
  Σενάριο/Kείμενα:
  Kurt Busiek
  Σχέδιο:
  Cary Nord, Thomas Yeates
  Hμερ. έκδοσης:
  27-05-2020
  Εξώφυλλα:
  2 + 2 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ ΛΙΣΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
  Τεύχη:
  2
  Κατηγορία:
  Σειρά/Αυτοτελή
  Είδος εντύπου:
  Κόμικ
  Βιβλιοδεσία:
  Ράχη με μαλακό εξώφυλλο
  Περιεχόμενο:
  Φαντασίας
  Μέγεθος:
  15.5 x 23.5
  Σελίδες:
  88
  Χρώμα:
  Έγχρωμο (ΕΓΧ)
  Μετάφραση:
  Ορέστης Μανούσος
  Χρωματισμός:
  Dave Stewart
  Πρωτότυπος τίτλος:
  Conan Volume 1: The Frost Giant's Daughter and Other Stories
  Προέλευση:
  Αμερικανική
  ISBN:
  978-960-623-200-8
  Ονομαστική τιμή:
  10,90 €
  Ομαδοποίηση:

  CONANANUBIS2020_0001.jpgCONANANUBIS2020_0001z.jpg    CONANANUBIS2020_0002.jpgCONANANUBIS2020_0002z.jpg

   

  Το δίμηνο Μάιος-Ιούνιος έχει γίνει έντονη η εκδοτική δραστηριότητα της Anubis, καθώς εκτός των Black Widow: Μια Μικρή Αράχνη και Tony Stark Iron Man: Νέα Αρχή, εξέδωσε και το Conan:  Η Κόρη του Γίγαντα των Πάγων και Άλλες Ιστορίες σε δύο μέρη. Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε στη χώρα μας αυτές τις ιστορίες, αφού είχαν κυκλοφορήσει στα τεύχη και τους τόμους Conan της Anubis το 2005 και οι συγκεκριμένοι τόμοι είναι διαθέσιμοι μέσω των boxes της Anubis από το myboxes.

   

  01c8fc36cc3147e59e496092b8dbf1ee.thumb.jpg.1299a549ace2a337923a1c2bc2f71f34.jpg

   

  Σύνοψη των τόμων 1 και 2:

   

   

  Μέρος 1: Ας ταξιδέψουμε στην Υβοριανή Εποχή για να δούμε την αρχή των περιπετειών του Κόναν μέσα από τη δημιουργική φαντασία των Kurt Busiek και Cary Nord. Οι δύο διάσημοι δημιουργοί ξεκινούν με τη διασκευή της κλασικής ιστορίας του Howard «Η Κόρη του Γίγαντα των Πάγων», για να ξεδιπλώσουν το νήμα της ζωής του Κόναν από τις πρώτες περιπέτειές του μακριά από την πατρίδα του.

   

  conan1p4.thumb.jpg.2f07fc286fb39e03cadfdc09110420de.jpg

   

  Μέρος 2: Ο διάσημος ήρωας του Robert E. Howard ξεκινά την πορεία που θα τον οδηγήσει στο θρόνο της Ακουιλονίας. Το πρώτο βήμα είναι να αφήσει την πατρίδα του. Σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπος με μεγάλες απειλές, όταν θα συναντηθεί με την κόρη του Γίγαντα των Πάγων και αργότερα όταν θα αναζητήσει τη θρυλική Υπερβορεία.

   

  Conan-Frost-Giant-Featured.thumb.jpg.61ceda4449489647977307cb21507724.jpg

   

  Στοιχεία ιστορίας και διαφορές με την προηγούμενη έκδοση:

   

  Σε αυτήν την έκδοση παρατηρούμε ότι η Anubis κυκλοφορεί ουσιαστικά το Vol. 1: The Frost Giant's Daughter and Other Stories της σειράς Conan από τη Dark Horse. Το run των Kurt Busiek και Cary Nord στο Conan της Dark Horse ξεκινάει το 2004. Στις συγκεκριμένες ιστορίες συμμετέχουν ως σχεδιαστής ο Thomas Yeates και στα χρώματα ο Dave Stewart. Οι ιστορίες αυτές το 2005 είχαν περιληφθεί τόσο στα τεύχη όσο και στους τόμους Conan της Anubis του 2005. Συγκεκριμένα η ιστορία της Κόρης του Γίγαντα των Πάγων είχε συμπεριληφθεί στον πρώτο τόμο. Ωστόσο αυτή τη φορά είναι μια μεταφορά της έκδοσης του προαναφερθέντος Vol. 1 από τα αγγλικά στα ελληνικά και δεν ξέρουμε αν η Anubis θα προχωρήσει και στην έκδοση και άλλων volumes από τη συγκεκριμένη σειρά.

   

  conan1p2.thumb.jpg.d34385acd6ee3f3d8c2e775e9e543079.jpg

   

  Η κύρια ιστορία αφορά μια μεταφορά σε κόμικ της ιστορίας The Frost-Giant's Daughter του θρυλικού δημιουργού του Conan, Robert E. Howard και η οποία δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 1953 στη συλλογή ιστοριών The Coming of Conan. Η τελευταία έκδοση της ιστορίας που άφησε ο Howard πριν το θάνατο δημοσιεύτηκε το 1976 από τη Donald M. Grant και αυτή η εκδοχή αναδημοσιεύτηκε σε επόμενες συλλογές. Αξίζει να σημειωθεί ότι όσον αφορά τη ζωή του Conan είναι η προγενέστερη χρονολογικά ιστορία που έγραψε ο Howard. 

   

  250px-Conan_frost_daughter.thumb.jpg.f06fbefb69b174d66abcdc6f76d92724.jpg

   

  Στοιχεία έκδοσης:

   

  Ποιοτικά η έκδοση είναι στα συνήθη επίπεδα της Anubis. Εντύπωση προκάλεσε στην αρχή το μικρό μέγεθος 88 σελίδων για κάθε τόμο, δημιουργώντας την εντύπωση ότι θα πρόκειται για έκδοση περιπτέρου. Εν τέλει κάτι τέτοιο, δεν ισχύει, αλλά η Anubis εφαρμόζει τη λογική που ακολούθησε με τα Civil War II και Wolverine: Δημόσιος Κίνδυνος. Ας ακολουθήσουμε λοιπόν τον Conan σε αυτή τη νέα αρχή του και ας ελπίσουμε αυτή να οδηγήσει και σε άλλες εκδόσεις ή επανεκδόσεις του ήρωα!

   

  conan1p3.thumb.jpg.da594c2859899270bf9c0b07cca2f243.jpg 

   

  Ευχαριστώ τον Valtasar για την παροχή του εξωφύλλου για την παρουσίαση.

  • Like 9
  • Respect 1
  • Thanks 3
  Link to post
  Share on other sites

  Τα είδα χθες στο Public. Δεν τα αγόρασα μιας και πλέον εστιάζω στα υπερηρωικά, αλλά είδα έχει πολύ καλή εικονογράφιση. Επίσης, είναι πολύ λεπτά. Θα μπορούσαν άνετα να τα κάνουν σε έναν τόμο.

  • Like 2
  Link to post
  Share on other sites

  να επαναλάβω πράγματα που είχα γράψει και στην παλιά έκδοση, του 2005. Όταν είχα δει την εικονογράφηση, δεν μου άρεσε. Τελείως διαφορετική από την α/μ που είχα συνηθίσει με Καμπανά+Κομπρα. (υλικό από τα 70ς). Έτυχε όμως να τα βρω μπιρ παρά, τα πήρα και τα διάβασα κάτω από το λιοπύρι στον Πόρο. Και έπαθα την πλάκα της ζωής μου. Η πένα του Busiek είναι τόσο γλυκιά :) Πολύ υποτιμημένος δημιουργός. Δεν λέω πως δεν θεωρείται καλός. Αλλά δεν θεωρείται τόσο καλός όσο είναι. Κάτι σαν τους Depeche Mode ή τους Queen. Εκπληκτικά group, αλλά δεν τα μνημονεύει κανείς δίπλα δίπλα με τίποτα Led Zep, τίποτα Joy Division. Δεν θα τα βάλει κανείς όλα αυτά σε ένα Top 10, και δεν θα σκεφτεί ποτέ κανείς ότι σίγουρα θα τα έβαζε σε Top 20.

   

  Με το που έφυγε ο Busiek από το σενάριο, ατόνησε πλήρως το ενδιαφέρον μου. (φυσικά εδώ, είναι σε όλα αυτός :)

   

  Και εντέλει το σχέδιο δουλεύει μια χαρά με αυτά τα σενάρια. Αυτό το σκέλος βέβαια, ίσως να αφορά μόνο πουρά σαν εμένα που μεγάλωσαν με τα παλιά α/μ :) Για τους νεώτερους δεν θα υπάρχει κάποιο τέτοιο αρχικό πρόβλημα όταν τα πρωτανοίξουν. (όπως φάνηκε και από την αρχική τοποθέτηση στην παρουσίαση "μια χαρά το σχέδιο" :) )  Καλή προσθήκη για όποιον δεν τα έχει ήδη.

   

  :cheers5: 

  • Like 7
  • Thanks 3
  Link to post
  Share on other sites

  Κι εγώ χαλάστηκα στην αρχή αλλά το ξεπέρασα πολύ γρήγορα, ήδη με το 1ο-2ο τεύχος! Το ασπρόμαυρο είναι άλλο πράμα (σου άφηνε και κάτι επιπλέον..στα χέρια (μουτζούρες)! :lol:), αλλά κι αυτή εδώ η σειρά ήταν εκπληκτική!! Ξενέρωσα όταν ολοκληρώθηκε...

  • Like 7
  • Thanks 2
  Link to post
  Share on other sites
  • 2 weeks later...

  Διάβασα σε μια κριτική στο amazon ότι το κόμικ αυτό συμπληρώνει κάποια κενά που είχε αφήσει ο ίδιος ο Howard στην ιστορία του. Αυτό με έψησε ακόμα περισσότερο να το αγοράσω.

  Edited by lovcom
  • Like 1
  Link to post
  Share on other sites
  • 2 months later...

  H αλήθεια είναι ότι αυτή η ιστορία ήταν η πρώτη μου επαφή με Conan, αλλά τώρα λίγο καιρό μετά βλέποντας λίγο και πιο κλασικές ιστορίες του ήρωα με πιο παλιό σχέδιο μπορώ να καταλάβω απόλυτα πλέον τα σχόλια του @germanicus και του @Mandrake. Όντως ο Conan είναι ένας ήρωας που το ασπρόμαυρο σχέδιο που ταυτόχρονα τον παρουσιάζει πιο μυώδη, πιο τρομακτικό του ταιριάζει περισσότερο και προσθέτει πολλά επίπεδα σοβαρότητας στην ιστορία. Όχι ότι στο συγκεκριμένο κόμικ δεν έχει τις στιγμές βιαιότητας όπου παρουσιάζεται badass, αλλά σίγουρα το σχέδιο του Nord απευθύνεται σε νεότερους αναγνώστες, ανά σημεία τα χρώματα και οι γραμμές θολώνουν λίγο και μοιάζει γενικά να στοχεύει σε διαφορετικό κοινό από το παλιό Conan.

   

  Προσωπικά μου αρέσει η τεχνοτροπία και η πολυχρωμία του, αλλά δε μπορώ να πω ότι θα με χάλαγαν οι βίαιες στιγμές να ήταν λίγο διαφορετικά απεικονισμένες. Το δυνατό σημείο όμως είναι η πένα του Busiek στο συγκεκριμένο. Θεωρώ πως αν η Anubis βγάλει κι άλλα Conan της συγκεκριμένης σειράς ή αν πιάσω την παλιά της σειρά θα αρχίσω σιγά σιγά να νιώθω πως το σχέδιο του Nord όντως δουλεύει τέλεια με το σενάριο του Busiek όπως ανέφερε ο germ.

  • Like 4
  • Thanks 1
  Link to post
  Share on other sites

  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Reply to this topic...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  ×
  ×
  • Create New...

  Important Information

  By using this site, you agree to our Terms of Use.