Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ελληνικές παρουσίες σε DC και Marvel [Κρατημένος Μιχάλης, superheronews.gr, 22/09/2016]


nikolas12

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  380
  • Content Count:  3847
  • Reputation:   34889
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  259
  • With Us For:  2024 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  28

marvel-vs-dc.jpg

Η DC και η Marvel είναι οι δυο μεγαλύτερες εταιρείες κόμικς, οι οποίες διαθέτουν στο «οπλοστάσιο» τους χιλιάδες χαρακτήρες.

Αυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι πως υπάρχουν χαρακτήρες που είναι Έλληνες ή έχουν Ελληνική καταγωγή. Σ' αυτό το αφιέρωμα θα σας παρουσιάσω τους εν λόγω χαρακτήρες, στο οποίο όμως δεν θα συμπεριληφθούν όσοι έχουν βασιστεί στην Ελληνική μυθολογία, όπως για παράδειγμα η Κίρκη, οι Θεοί του Ολύμπου κλπ. Εξαίρεση αποτελεί η Wonder Woman καθώς είναι σημαντικός χαρακτήρας του σύμπαντος της DC.

Olympian (DC)
 
Olympian_BB1.jpg


Ο Aristides Demetrios είναι το alter ego του Olympian, ο οποίος φοράει το χρυσόμαλλο δέρας που του δίνει τη δύναμη των 50 Αργοναυτών και είναι μέλος της ομάδας ηρώων The Global Guardians. Δημιουργοί του χαρακτήρα είναι οι Nelson Bridwell και Alex Saviuk και την πρώτη του εμφάνιση την έκανε στο 46ο τεύχος του DC Comics Presents τον Ιούνιο του 1982.

Diamondette (DC)
 

latest?cb=20100120090220

 
Η Diana Theotocopoulos aka Diamondette είναι ηρωίδα και αποτελεί μέλος της ομάδας υπερηρώων Hero Hotline. Τα χέρια της είναι σκληρά σαν διαμάντι. Έκανε την πρώτη της εμφάνιση στο 637ο τεύχος του Action Comics τον Ιανουάριο του 1989, με τον Mark Verheiden να είναι δημιουργός του χαρακτήρα. Η τελευταία της συμμετοχή στο σύμπαν της DC ήταν στο 175ο τεύχος του Wonder Woman Vol 2 τον Δεκέμβριο του 2001 μετά από 10 χρόνια αποχής.

Constantine Drakon (DC)
 

4121027-8663527048-ollie.jpg


Ο Constantine Drakon είναι επαγγελματίας δολοφόνος και εχθρός του Green Arrow. Είναι δάσκαλος στις πολεμικές τέχνες, με απίστευτα φυσικά χαρακτηριστικά. Ο Drakon είναι εξειδικευμένος στα πυροβόλα όπλα και επίσης διαθέτει εντυπωσιακή ταχύτητα. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο 27ο τεύχος του Green Arrow vol. 3 και έχει για δημιουργό τον Judd Winick, με τον Phil Hester να αναλαμβάνει το καλλιτεχνικό κομμάτι.

Silver Swan II (DC)
 

siver-swan.jpg


Η Silver Swan II κάποτε πίστευε πως είναι η καλύτερη φίλη της Wonder Woman. Η Vanessa "Nessie" Kapatelis, κόρη της αρχαιολόγου Julia Kapatelis, έβλεπε την Diana ως τη μεγάλη της αδερφή, αλλά σταδιακά άρχισε να ζηλεύει την Αμαζόνα. Πληγωμένη και οργισμένη όταν η Diana επέλεξε την Cassie Sandmark ως τη νέα Wonder Girl, ήταν πλέον εύκολος στόχος για την μοχθηρή μάγισσα Κίρκη, που με μια γητειά της μετέτρεψε τη Nessie σε μια νέα Silver Swan. Έχοντας πολλά ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία έγιναν ακόμη χειρότερα από την πλύση εγκεφάλου στην οποία την υπέβαλε ο προσωρινός σύμμαχος της Κίρκη, Doctor Psycho, η Silver Swan II στράφηκε εναντίον της Wonder Woman. Ισοπέδωσε με ένα ισχυρότατο υπερηχητικό κύμα το σχολείο της Wonder Girl, με αποτέλεσμα άθελα της να αποκαλυφθεί η μυστική ταυτότητα της Cassie Sandmark, όταν αυτή δοκίμασε να σώσει τους συμμαθητές της με τις δυνάμεις της. Πρόσφατα η Silver Swan II έγινε πράκτορας της Veronica Cale, αντιπάλου της Wonder Woman, και επιτέθηκε μαινόμενη στην Αμαζόνα πριγκίπισσα. Η Diana τη νίκησε και την πήγε στη Themyscira για να την θεραπεύσει.

Aegeus (DC)
 

Aegeus_001.jpg


Ο Nikos Aegeus είναι τρομοκράτης που έχει αντιμετωπίσει την Wonder Woman. Έχει ενισχυμένη σωματική δύναμη και με μια μυστική αστραπή μπορεί να καταστρέψει πράγματα ή να τηλεμεταφερθεί. Η πρώτη του συμμετοχή ήταν στο 297ο τεύχος του κόμικ Wonder Woman τον Νοέμβριο του 1982 και δημιουργοί του είναι οι Dan Mishkin, Gene Colan και Frank McLaughlin.

Vyronis (DC)
 

 
1679805-vyronis.jpg

Ο Konstantin Vyronis είναι εγκληματίας ταξιδιώτης του χρόνου και πρώην μέλος των Goodfellow Troupe. Είναι εν μέρη υπεύθυνος που ο Walker Gabriel έγινε ο δεύτερος Chronos. Ο Vyronis σκότωσε τον Modrecai κατά την διάρκεια μιας επίθεσης του στην Chronopolis, σβήνοντας τον από την ιστορία.

Antiphon (DC) 
 
Antiphon.png


Ο Antiphon είναι Έλληνας τρομοκράτης και αρχηγός της τελευταίας έκδοσης της ομάδας Onslaught που κυνηγούν υπερήρωες και supervillains για δικό τους σκοπό. Ο Antiphon είναι θύμα φωτιάς ενώ του λείπει και το ένα πόδι. Δημιουργοί του χαρακτήρα είναι οι Keith Giffen και Paco Medina και την πρώτη του εμφάνιση έκανε στο 11ο τεύχος του κόμικ Suicide Squad Vol 2 τον Σεπτέμβριο του 2002, με την δεύτερη να είναι στο αμέσως επόμενο τεύχος.

Wonder Woman (DC)
 

dc-Comics_Gallery_20181114__WW058_CVR_COLOR_5bec95226635d4.62441864.jpg


Σοφή όσο η Αθηνά, πιο δυνατή από τον Ηρακλή, γρήγορη σαν τον Ερμή και όμορφη όσο η Αφροδίτη, η Wonder Woman είναι η Πριγκίπισσα Diana, προστάτιδα της Θεμίσκυρας. Πλασμένη από πηλό από τη μητέρα της, την Βασίλισσα Ιππολύτη, και παίρνοντας ζωή από τους Θεούς του Ολύμπου, η Diana κέρδισε ένα διαγωνισμό που είχε ως σκοπό να αναδείξει την πιο γενναία Αμαζόνα. Αφού έλαβε την αποστολή να ανατρέψει τα σχέδια του θεού του Πολέμου, η Diana άφησε πίσω της την πατρίδα της για να επισκεφτεί τον κόσμο των Ανδρών και να γίνει μία από τους σπουδαιότερους προστάτες της Γης, με το ψευδώνυμο Wonder Woman. Κατέχει το μαγικό λάσο, με το οποίο αναγκάζει αυτόν που κρατάει δεμένο να λέει την αλήθεια ενώ τα βραχιόλια της εξοστρακίζουν σφαίρες. Είναι από τα πρώτα μέλη της Justice League ενώ αργότερα υπήρξε μία εκ των τριών ιδρυτών μιας νεότερης εκδοχής της ομάδας.

Mordecai Midas (Marvel)

 

2615067-mordecai_midas_iron_man_107_battle_throne.jpg


Ο Mordecai Midas γεννήθηκε στην Αθήνα ως ένα πολύ φτωχό παιδί. Έγινε εμμονικός με το να γίνει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και συμμετείχε σε σκοτεινές επιχειρήσεις. Κάποια στιγμή προσπάθησε να αποκτήσει τον έλεγχο των Stark Industries, χρησιμοποιώντας τον ξάδελφο του Tony Stark, Morgan Stark και την Madame Masque ως πράκτορές του. Μια επίθεση  είχε ως αποτέλεσμα να αντικατασταθεί ο Tony Stark από πιστό αντίγραφο, το οποίο κατηγορήθηκε ως απατεώνας. Ο Midas προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τον αληθινό Stark, για τον οποίο πίστευε ότι ήταν και αυτός απατεώνας για να πάρει τις Stark Industries. O Midas νικήθηκε όταν η Madame Masque τον πρόδωσε και ελευθέρωσε τον Tony Stark από την φυλάκη του.

Avalanche (Marvel)
 

latest?cb=20140711055541


Ο Dominic Petros ήταν ένας Έλληνας μετανάστης στις ΗΠΑ με μεταλλαγμένες δυνάμεις (Οι δονήσεις των χεριών του μπορούν να ρίξουν κτίρια και να προκαλέσουν σεισμούς). Η μορφοπλάστρια μεταλλαγμένη Mystique τον στρατολόγησε στην ομάδα Brotherhood of Evil Mutants και συμμετείχε στην πρώτη απόπειρα δολοφονίας του γερουσιαστή Robert Kelly. Εγκατέλειψε για ένα διάστημα την ομάδα για να εκβιάσει την Καλιφόρνια απειλώντας τη με σεισμούς, ενώ επέστρεψε όταν αυτή μετατράπηκε στη Freedom Force. Αργότερα εντάχθηκε στην εκδοχή της Brotherhood του Exodus. Κράτησε τις δυνάμεις του μετά την M-Day, αλλά αντί να επιστρέψει στο έγκλημα προτίμησε να ανοίξει ένα μπαρ.

Elektra (Marvel) 

 

PZeJmPFU_dOlJsGJUwvumOzuswXdDtzcIGhiIQOVguS84kUdEfDfPugvwSYiTP4Te5W7AtGHHpZUfkw4Kt8Q8cWN93V7JkSoT-HgIcWub23PcnfvceXGxbgrEw=s0-d

Οι ζωές πολλών υπερηρώων είναι σημαδεμένες από τραγωδίες. Αυτό ωθεί κάποιους σε πράξεις ηρωισμού, κάποιους άλλους όμως τους σπρώχνει στο έγκλημα. Στην περίπτωση της Elektra Natchios, η επιλογή ποτέ δεν ήταν ξεκάθαρη. Παρ'όλο που επιμένει να αναζητά την ευτυχία, η αναζήτησή της αυτή συχνά ματαιώνεται από την παρέμβαση άλλων. Πριν ακόμα γεννηθεί, η δυστυχία είχε σημαδέψει την ύπαρξης της Elektra: η έγκυος μητέρα της πυροβολήθηκε και πέθανε ενώ την έφερνε στον κόσμο. Όταν ο υπερπροσταυτευτικός πατέρας της έγινε πρεσβευτής της Ελλάδας στις ΗΠΑ, η Elektra γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης αλλά σωματοφύλακες την ακολουθούσαν παντού. Παρά τους περιορισμούς, συνδέθηκε συναισθηματικά με τον Matt Murdock, ένα συμφοιτητή της. Η κρυφή αυτή σχέση διατηρήθηκε για ένα χρόνο, όταν όμως ο πατέρας της σκοτώθηκε σε μια τρομοκρατική ενέργεια, ολόκληρος  ο κόσμος της Elektra γκρεμίστηκε. Κυριευμένη από την θλίψη, έφυγε από τις ΗΠΑ, αφήνοντας πίσω της τον Matt. Η Elektra εκπαιδεύτηκε ως νίντζα και για ένα χρόνο ήταν μέλος του Chaste, του τάγματος νίντζα στο οποίο αρχηγός ήταν ο Stick, ο μέντορας του Matt Murdock. Τελικά η «ακάθαρτη» καρδιά της Elektra την εμπόδισε να γίνει πλήρες μέλος και αυτή η απόρριψη την οδήγησε στους εχθρούς του Chaste, το τάγμα δολοφώνων Hand. Αργότερα αποχώρησε και έγινε πληρωμένη δολοφόνος. Κατά τραγική ειρωνεία, αυτό την οδήγησε πίσω στον Matt Murdock, που ήταν πλέον ο διώκτης του εγκλήματος Daredevil. Οι πρώην εραστές ήταν τώρα αντίπαλοι. Παρ'όλα αυτά, όταν η Elektra τραυματίστηκε θανάσιμα από τον Bullseye, κατάφερε να συρθεί ως την πόρτα του Matt και να πεθάνει στην αγκαλιά του. Ο Matt δεν ήθελε να πιστέψει ότι η Elektra ήταν νεκρή και ενεπλάκη στην προσπάθεια της ομάδας Hand να την αναστήσει. Απέτυχε μεν να εμποδίσει την επιστροφής της, όμως η αγάπη του εξάγνισε την ψυχή της, κάνοντας την άχρηστη για τη Hand. Πρόσφατα φάνηκε ότι η Elektra είχε επανέλθει στη Hand για να πολεμήσει τους Avengers. Όταν όμως σκοτώθηκε, αποκαλύφθηκε ότι ήταν ένας Skrull που την παρίστανε, κάτι που δεν είχαν ξαναδεί. Αυτό ξεκίνησε τη  Secret Invasion, κατά την οποία η αληθινή Elektra απέδρασε από τους Skrulls και επέστρεψε στην ζωή της.

Carnivore (Marvel)
 
QDpUMyZLVYKeJI7JAYHbI3JkbuN5_xxP_fezNTRf0hPR_VF3LEWPAfQJWtnbXBURhcj7ZS3Kn5w1FGyF-k0d1NWr-A=s0-d

O Andreas Zorba ήταν αρχικό μέλος της οργάνωσης που ονομάζεται The Council of Antiquarians, αλλιώς γνωστή ως The Collectors. Αποτελούνταν από ανθρώπους που θα εκάναν τα πάντα για να κερδίσουν ένα τεχνούργημα. Έχουν συγκρουστεί με τον Black Panther. Ο Carnivore διαθέτει υπεράνθρωπη δύναμη, υπεράνθρωπη ταχύτητα, υπεράνθρωπες αισθήσεις (οι οποίες του επιτρέπουν να δει μέσα από  ψευδαισθήσεις), αυξημένα αντανακλαστικά, αυξημένη αντοχή και είναι άφθαρτος στα χτυπήματα. Επίσης έχει εξαιρετικά αιχμηρά νύχια που μπορεί να κόψει σχεδόν τα πάντα.

Babel (Marvel)
 
222527-131241-babel.JPG


Ο Thame Panagitis είναι ο αρχηγός της Medusa Web, μιας οργάνωσης που αποτελείται από μισθοφόρους, αλλά όπως υποστηριζει ο ίδιος σκοπός τους είναι η ασφάλεια του πλανήτη. Δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για τον χαρακτήρα αλλά πιστεύεται ότι πήρε τις δυνάμεις του από το White Event. Ύπουλος και παραποιητής γεγονότων, κάποτε δείχνει ειλικρίνεια και ανησυχία για τις αποστολές του και θεωρεί ότι οι προθέσεις του είναι σωστές. Όταν η Αμερικάνικη κυβέρνηση του ανέθεσε να κυνηγήσει τους Psi - Force, αυτός τους έκανε μέλος της ομάδας του.

Minotaur (Marvel)

 
Dario-Agger-Marvel-Comics-2.jpg?q=50&fit=crop&w=738&h=369


Ο Miklos Vryolak υπέφερε από μια επάρατη νόσο. Στην προσπάθεια να θεραπεύσει το γιο του, ο Miklos μετατράπηκε σε Μινώταυρο από μια χημική ουσία που ο πατέρας του είχε βρει στα ερείπια του λαβυρίνθου. Ο πατέρας του, στη συνέχεια, προσπάθησε να μετατρέψει την Madame Masque σε κάτι παρόμοιο με τον γιο του, καθώς και να δημιουργήσει έναν στρατό από παρόμοια πλάσματα. Ο Miklos συγκρούστηκε με το Iron Man και τον πράκτορας της SHIELD, Jasper Sitwell όταν ήρθαν να ελευθερώσουν την Madame Masque. Κατά τη διάρκεια της μάχης, μια κολόνα που υποστήριζε το σπήλαιο όπου μονομαχούσαν γκρεμίστηκε. Ο Miklos καθυστέρησε την κολόνα αρκετή ώρα για  να ξεφύγουν οι Madame Masque, Sitwell και Iron Man, αλλά σκοτώθηκε μαζί με τον πατέρα του, όταν το σπήλαιο κατέρρευσε.

Iron Monger (Marvel)
 

Monger_(Earth-616)_2.jpg


Ο χαρακτήρας του Yiorgos Krallis κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1986 στο κόμικ του Iron Man,  Iron Man Vol 1 #212 και συνέχισε στο αμέσως επόμενο, ενώ οι επόμενες δύο εμφανίσεις του ήταν σε κόμικ του Spider- Man, Web of Spider-Man Vol 1 #71 και Web of Spider-Man Vol 1 #72. Δημιουργοί του είναι οι Danny Fingeroth και Dwayne Turner και μέχρι στιγμής η Marvel δεν έχει δείξει διάθεση να τον χρησιμοποιήσει ξανά. Ήταν υπάλληλος της εταιρίας Simon Steele και παρά το γεγονός ότι δεν είχε δυνάμεις χρησιμοποίησε την στολή Iron Monger για να κυνηγήσει το έγκλημα. Ως χαρακτήρας μοιάζει περισσότερο με ανταγωνιστής του Iron Man. 
 
Morbius (Marvel)

 
Morbius.jpg


Ο Dr. Michael Morbius έχει γεννηθεί στην Ελλάδα και είναι βραβευμένος βιοχημικός, ο οποίος ανακάλυψε πως έπασχε από μια σπάνια ασθένεια του αίματος που διέλυε τα αιματοκύτταρα του. Ο Morbius δοκίμασε μια πειραματική μέθοδο θεραπείας, που συνδύαζε ορούς, τους οποίους κατασκεύασε από σώματα νυχτερίδων βαμπίρ, και ηλεκτροσόκ. Αυτός ο συνδυασμός μεταμόρφωσε τον Morbius, χαρίζοντας του υπεράνθρωπη δύναμη αλλά και ακόρεστη δίψα για αίμα ενός βαμπίρ. Δεν ήταν ένας πραγματικός νεκροζωντανός, καθώς δεν είχε πεθάνει πραγματικά. Απέκτησε γαμψώνυχα και σκότωνε για να ικανοποίηση την δίψα του για αίμα. Όμως, αφού έπινε αίμα του θύματος του, η δίψα έσβηνε και ο ίδιος πλημμύριζε από τύψεις και ενοχές. Βρέθηκε συχνά αντιμέτωπος με τον Spider-Man.

Venus (Marvel)
 

dark-reign-venus.jpg


Η Venus ήταν κάποτε μια Σειρήνα (του είδους που προσπάθησε να παρασύρει τον Οδυσσέα στον θάνατο στον ελληνικό μύθο). Όταν ένας αρχαίος μάγος (Ancient One) της έδωσε ψυχή, μετάνιωσε για αυτά που είχε κάνει και σταμάτησε τις άσχημες πράξεις. Περιπλανώμενη στον κόσμο, κάποτε ξέχασε το παρελθόν και πίστευε ότι είναι η θεά Αφροδίτη. Στην δεκαετία του 1940 εντάχθηκε στους G-Men, συνεργαζόμενη με τον Jimmy Woo. Όταν η Namora της είπε την αλήθεια για την καταγωγή της, έπεσε σε κατάθλιψη, αλλά ο Jimmy την βοήθησε να θεραπευτεί. Τώρα είναι μέλος των Agents of Atlas.

Δημοσιεύτηκε πρώτα στο gtvs.gr

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.