Μετάβαση στο περιεχόμενο

DC Animation: Οι μικρού μήκους ταινίες [blackys88b, superheronews.gr, 04/06/2020]


nikolas12

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  383
  • Content Count:  3878
  • Reputation:   35242
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  259
  • With Us For:  2050 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  28

Μετά από τις τρεις διαφορετικές λίστες με ταινίες κινουμένων σχεδίων της DC, η επόμενη λίστα θα ασχοληθεί με τα μικρού μήκους, τα οποία στην αρχή θα έχουν στο επίκεντρο τον Superman και την πορεία του τη δεκαετία του '40, πριν δούμε και τα DC Showcase που ασχολήθηκαν με πολύ διαφορετικούς χαρακτήρες.


Superman
 

800px-Supermanshorttitle.PNG


Το πρώτο από όλα είναι  το Superman, ταινία μικρού μήκους του 1941, και μια από τις 17 ταινίες που κυκλοφόρησαν με βάση τον Superman. Γνωστό επίσης και ως The Mad Scientist, έχει την Fleischer Studios στη παραγωγή και την Paramount Pictures ως διανομέα και είχε προταθεί και για Oscar μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων.

The Mechanical Monsters
 

Mechanicalmonsters1.JPG


Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε και το The Mechanical Monsters, ως η δεύτερη ταινία στο σύνολο από τις 17 του χαρακτήρες, ξανά με τις Fleischer Studios και Paramount Pictures, και ακολουθεί τον Superman που πολεμά ένα τρελό επιστήμονα και τα ρομπότ που έχει στις διαταγές του.

Billion Dollar Limited
 

Billiondollarlimited1.JPG


Το 1942 ξεκίνησε με το Billion Dollar Limited, το οποίο ήταν η τρίτη ταινία για τον Superman, με την Fleischer Studios στη παραγωγή. Η υπόθεση επικεντρώνεται σε ένα τραίνο που κουβαλά 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε χρυσό και θα προσπαθήσουν να το κλέψουν με τον Superman να επεμβαίνει. Η Paramount Pictures ήταν η διανομέας.

The Arctic Giant
 

Arcticgiant1.JPG


Η τέταρτη ταινία για τον Superman ήταν το The Arctic Giant, το οποίο ήρθε τον Φεβρουάριο του 1942 και σε διάρκεια εννέα λεπτών έχει τον Άνθρωπο από Ατσάλι να πολεμά ένα μεγάλο τέρας που τρομοκρατεί τη πόλη. Αξιοσημείωτο στη ταινία ότι ο Superman πετάει μόνο μια φορά.

The Bulleteers
 

Bulleteers1.JPG


Το The Bulleteers ήταν η πέμπτη ταινία για τον Superman, και η τρίτη που κυκλοφόρησε μέσα στο 1942 ως παραγωγή της Fleischer Studios. Με διάρκεια 9 λεπτών, ακολουθεί τον Superman που προστατεύει τη πόλη ενάντια σε μια συμμορία που είναι γνωστή ως The Bulleteers.

The Magnetic Telescope
 

Magnetictelescope1.JPG


Η έκτη ταινία ήταν το The Magnetic Telescope, που κυκλοφόρησε ξανά το 1942 και σε διάρκεια 8 λεπτών έχει τον Άνθρωπο από Ατσάλι να προσπαθεί να σώσει τη Γη από ένα μαγνητικό τηλεσκόπιο που προσελκύει κομήτη στον πλανήτη.

Electric Earthquake
 

Electricearthquake1.JPG


Το Electric Earthquake ήταν η έβδομη ταινία με βάση τον δημοφιλή χαρακτήρα, και η πέμπτη μέσα στο 1942, και έχει τον Superman να προσπαθεί να σταματήσει ένα τρελό άνθρωπο από το να καταστρέψει το Μανχάταν με ηλεκτρονικό σεισμό.

Volcano
 

Volcano_(animation)_title_card.jpg


Το Volcano ήταν η όγδοη ταινία μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων για τον Superman, με δημιουργούς τους Jerry Siegel και Joe Shuster, το οποίο είναι παραγωγή της Fleischer Studios και έχει τον γνωστό ήρωα να σώζει μια μικρή κοινότητα ανθρώπων από ηφαιστειακή έκρηξη.

Terror on the Midway
 

Terroronthemidway1.JPG


Το Terror on the Midway ήταν η ένατη ταινία σύνολο και η έβδομη μέσα στο 1942, και έχει τον Superman να προσπαθεί να σταματήσει το χάος που θα δημιουργήσουν ζώα του τσίρκου, ανάμεσα τους και ένας γιγάντιος γορίλας.

Japoteurs
 

Japoteurs1.JPG


Η 10η ταινία, που ήταν η όγδοη για το 1942, αλλά και η πρώτη που ασχολήθηκε με το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Famous Studios ήταν στην παραγωγή για πρώτη φορά μετά από εννέα ταινίες της Fleischer Studios, και έχει τον Superman να σταματά Ιάπωνες κατασκόπους από το να κλέψουν ένα αεροπλάνο με βόμβες.

Showdown
 

Showdown_title_screen.JPG


Η ένατη ταινία για το 1942, και συνολικά 11η για τον Superman ήταν το Showdown, το οποίο ήταν παραγωγής της Famous Studios, και έχει τον Superman να πρέπει να σταματήσει ένα άντρα που ντύνεται με τη στολή του γνωστού ήρωα για να κάνει ληστείες.

Eleventh Hour
 

Eleventh_Hour_title.png


Το Eleventh Hour ήταν η 10η ταινία μέσα στο 1942 και 12η συνολικά για το franchise του Superman. Παραγωγή της Famous Studios, το καρτούν που κυκλοφόρησε από την Paramount Pictures, ασχολείται ξανά με το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο όπως και το Japoteurs, με τον Superman να πολεμά τους Ιάπωνες.

Destruction Inc.
 

Destructioninc.jpg


Η τελευταία ταινία του franchise για τον Superman μέσα στο 1942, ήταν το Destruction Inc., το οποίο ήταν παραγωγή της Famous Studios και ήταν συνολικά η 13η ταινία από τις 17. Κυκλοφόρησε από την Paramount Pictures. Όπως και η προηγούμενη, ασχολήθηκε με το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

The Mummy Strikes
 

Themummystrikes.JPG


Το The Mummy Strikes ήταν η 14η ταινία για τον Superman, και η πρώτη μέσα στο 1943, παραγωγής των Famous Studios και Paramount Pictures. Η ιστορία έχει τον Superman να εξετάζει το μυστηριώδη θάνατο ενός αιγυπτιολόγου, που θα τον φέρει σε μάχη με επικίνδυνες μούμιες.

Jungle Drums
 

Jungledrums1.JPG


Το Jungle Drums ήταν η 15η ταινία για τον Άνθρωπο από Ατσάλι, ξανά παραγωγής των Famous Studios και Paramount Pictures, που κυκλοφόρησε το 1943  και έχει τον Superman να πολεμά τους Ναζί σε ένα μυστικό ναό στη ζούγκλα της Αφρικής. Αυτό ήταν το δεύτερο φιλμάκι που διαδραματιζόταν στην Αφρική.

The Underground World
 

800px-The_underground_world_title.JPG


Η 16η ταινία από τις 17 που κυκλοφόρησε ήταν το The Underground World, που ήρθε το 1943 με τον Seymour Kneitel να σκηνοθετεί και τις Famous Studios και Paramount Pictures στη παραγωγή. Στην ιστορία, η Lois Lane και ένας εξερευνητής θα ξεκινήσουν έρευνα και θα ανακαλύψουν μια νέα φυλή που θέλει να τους κάνει θυσία. Αυτό θα αναγκάσει τον Superman να επέμβει.

Secret Agent
 

Secret_Agent_title.PNG


Η τελευταία ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους με επίκεντρο τον Superman, η οποία κυκλοφόρησε και αυτή το 1943 από τις Famous Studios και Paramount Pictures, είναι και η μοναδική που δεν έχει την Lois Lane ως χαρακτήρα. Αντιθέτως την εμφάνιση της κάνει μια ομοσπονδιακή πράκτορας. Στην ιστορία ο Superman προσπαθεί να σταματήσει μια πράκτορα από το να πάρει κάποια σημαντικά έγγραφα.

Chase Me
 

MV5BMmI1MGMxMTAtNGIzMi00NzEwLWJlNDQtZjYxYzg1ZTIyMTYzXkEyXkFqcGdeQXVyNDQ2MTMzODA@._V1_.jpg


Το Chase Me, που αναφέρθηκε σε προηγούμενη λίστα, είναι ταινία μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων του 2003 με βάση τη σειρά The New Batman Adventures, που κυκλοφόρησε με την ταινία Batman: Mystery of the Batwoman από την Warner Bros. Animation. Είναι χωρίς διαλόγους και έχει μόνο μουσική και έχει τον Batman να κυνηγά την Catwoman στη Gotham City. Η Lolita Ritmanis είχε γράψει τη μουσική όπως έκανε και για το Mystery of the Batwoman και ο Curt Geda σκηνοθέτησε από σενάριο των Paul Dini και Alan Burnett.

Batman: Gotham Knight
 

MV5BM2I0YTFjOTUtMWYzNC00ZTgyLTk2NWEtMmE3N2VlYjEwN2JlXkEyXkFqcGdeQXVyNTAyODkwOQ@@._V1_SY1000_CR0,0,666,1000_AL_.jpg


Το Batman: Gotham Knight, το είχαμε αναφέρει στη πρώτη λίστα με ταινίες κινουμένων σχεδίων, και εδώ θα το αναλύσουμε περισσότερο. Είναι ανθολογία έξι ταινιών μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων από τις Studio 4°C, Madhouse, Bee Train και Production I.G σε συνεργασία με τις DC Comics και Warner Bros. Animation. Στην ανθολογία η υπόθεση ακολουθεί τον Batman που μονομαχεί ενάντια σε μαφιόζους και άλλους γνωστούς κακούς της πόλης του Gotham. Κατά τους παραγωγούς οι ιστορίες διαδραματίζονται μεταξύ Batman Begins (2005) και The Dark Knight (2008), αν και δεν είναι απαραίτητα πραγματικό κομμάτι της τριλογίας του Christopher Nolan για το Σκοτεινό Ιππότη αφού οι ιστορίες ταιριάζουν σχεδόν με όλες τις εκδοχές του χαρακτήρα. Οι Josh Olson, David S. Goyer, Brian Azzarello, Greg Rucka, Jordan Goldberg και Alan Burnett έγραψαν τα επεισόδια και το σχέδιο θυμίζει anime και ο Kevin Conroy χαρίζει τη φωνή του. Οι έξι ταινίες μικρού μήκους ήταν τα:

Have I Got a Story for You

Δημιούργημα του Josh Olson, το οποίο αφορά τρεις νεαρούς που συζητούν σε ένα πάρκο και υποστηρίζουν ότι είδαν τον Batman σε κάποια φάση της μέρας που πέρασε. Και οι τρεις περιγράφουν με το δικό τους τρόπο το πώς είδαν τον χαρακτήρα, με έναν από αυτούς να λέει ότι ήταν μισός νυχτερίδα, ο άλλος να λέει ότι ήταν σκιά και ο τελευταίος να υποστηρίζει ότι είναι ρομπότ. Και υπάρχει και ένας τέταρτος που είδε την αλήθεια.

Crossfire

Στο δεύτερο οι Crispus Allen και Anna Ramirez είναι μέλη της ομάδας που επέλεξε ο James Gordon και έχουν αναλάβει να συλλάβουν τον Man in Black, ο οποίος είναι αντίπαλος στο Have I Got A Story For You, και θα γίνει γνωστό ότι είναι ο Jacob Feely.

Field Test

Με δημιουργό τον Jordan Goldberg, η ιστορία ξεκινά με ένα ατύχημα που έχει να κάνει με τον δορυφόρο της WayneCom και έτσι ο Lucius Fox θα αποκτήσει την ιδέα να δημιουργήσει ένα νέο δορυφόρο που θα έχει ιδιαίτερες ιδιότητες.


In Darkness Dwells

Ο David S. Goyer έγραψε το σενάριο για αυτή την ιστορία και η υπόθεση θα έχει τον καρδινάλιο O'Fallon να πέφτει θύμα απαγωγής από ένα τέρας. Οι Gordon, Crispus Allen και Anna Ramirez θα ερευνήσουν και μετά από συζήτηση με τον Batman, θα αποφασίσουν ότι φταίει ο Scarecrow. Όπως θα αποδειχθεί όμως, ο Killer Croc βρίσκεται πίσω από την απαγωγή.

Working Through Pain

Νέα ιστορία από τον Brian Azzarello, που διαδραματίζεται μετά από το Darkness Dwells, όπου ο Batman πυροβολήθηκε από ένα άντρα που είχε παραισθήσεις στους υπονόμους της Γκόθαμ.

Deadshot

Με τον Alan Burnett να γράφει την ιστορία, το Deadshot έχει τον Bruce Wayne να βλέπει εφιάλτη για το φόνο των γονιών του. Η ιστορία συνεχίζει από το Working Through Pain και συστήνει και τον Deadshot, το γνωστό επαγγελματία δολοφόνο με το άριστο σημάδι.

Tales of the Black Freighter
 

MV5BMTQ0MWJlMWEtMzIxMi00ZjNlLTk5N2EtZTAxMmU0Yjg5NjIxXkEyXkFqcGdeQXVyNTAyODkwOQ@@._V1_SY1000_CR0,0,666,1000_AL_.jpg


Το Tales of the Black Freighter είναι ταινία μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων, 26 λεπτών, με βάση το κόμικ μέσα στο κόμικ των Watchmen, που κυκλοφόρησε το Μάρτιο του 2009 σε DVD. Το αρχικό πλάνο ήταν το Tales of the Black Freighter να γυριστεί σε live-action στο στυλ των 300 του Snyder με κόστος 20 εκατομμυρίων και με τον Gerard Butler ως πρωταγωνιστή αλλά τελικά αποφάσισαν να μην το κάνουν. Στο Ultimate Cut είναι μέρος της ταινίας.

The Joker's Playhouse
 

MV5BMGJkNDdjMzQtMjcxYy00NjAxLWIzZDAtZmRkMjFmNmJkNmMxXkEyXkFqcGdeQXVyMzAzNjA3NjI@._V1_.jpg


Το 2010 κυκλοφόρησε το The Joker's Playhouse, ταινία μικρού μήκους με σκηνοθέτη τον Ciro Nieli (Teen Titans) από σενάριο του Brandon Auman (Super Robot Monkey Team Hyperforce Go!), με την ιστορία να αφορά τον Joker που θα πάρει το Hall of Justice, με τους Super Friends να προσπαθούν να το πάρουν πίσω.

The Spectre
 

MV5BOTM1NzQyMTktMmQwZi00YjM3LWE4MTEtMTU1YmIwODNhZTFiXkEyXkFqcGdeQXVyNDYwNTU2MDc@._V1_SY1000_CR0,0,666,1000_AL_.jpg


Το The Spectre, το πρώτο στο franchise DC Showcase, είχε τον Joaquim Dos Santos να σκηνοθετεί το σενάριο του Steve Niles, με 12 λεπτά διάρκεια και τον Gary Cole να χαρίζει τη φωνή του στον Jim Corrigan, που ως Spectre προσπαθεί να φέρε δικαιοσύνη. Κυκλοφόρησε το 2010 μαζί με το Justice League: Crisis on Two Earths.

Jonah Hex
 

Jonah_Hex_(DC_Showcase_banner).jpg


Το Jonah Hex είναι  η δεύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους της DC Showcase, το οποίο είναι γουέστερν δράσης με τον Joaquim Dos Santos να σκηνοθετεί το σενάριο του Joe R. Lansdale, και τον Thomas Jane να χαρίζει τη φωνή του στον Jonah Hex. Κυκλοφόρησε το 2010 μαζί με το Batman: Under the Red Hood.

Green Arrow
 

Green_arrow_title_banner.png


Μπορεί ο Green Arrow να μην πήρε ποτέ δική του ταινία κινουμένων σχεδίων, αλλά το DC Showcase φρόντισε να δείξει στο κοινό πως θα ήταν η ιστορία. Ο Joaquim Dos Santos σκηνοθετεί από σενάριο του Greg Weisman, με τον Neal McDonough να χαρίζει τη φωνή του στον Green Arrow, ο οποίος θα πρέπει να προστατέψει μια κοπέλα σε ένα αεροδρόμιο. Η ταινία μικρού μήκους κυκλοφόρησε με το Superman/Batman: Apocalypse.

Superman/Shazam!: The Return of Black Adam
 

Superman-Shazam.jpg


Το Superman/Shazam!: The Return of Black Adam ήταν η τελευταία μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων της DC που κυκλοφόρησε το 2010, με τον Joaquim Dos Santos να σκηνοθετεί το σενάριο του Michael Jelenic, και με τους George Newbern και Jerry O'Connell ως φωνές των Superman και Captain Marvel, που θα πρέπει να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν τον Black Adam. Κυκλοφόρησε ως μέρος του Showcase Original Shorts Collection και είναι το πιο μεγάλο σε διάρκεια με 25 λεπτά από όλα τα DC Showcase.

Catwoman
 

MV5BNDAwMGE5MGItYzM4OS00YjgwLWExM2ItZWY0ODA2ZWM2ZTdlXkEyXkFqcGdeQXVyNTgyNTA4MjM@._V1_.jpg


Το Catwoman κυκλοφόρησε το 2011 με την Lauren Montgomery να σκηνοθετεί το σενάριο του Paul Dini, με την Eliza Dushku να χαρίζει τη φωνή της στην Catwoman/Selina Kyle, στη  πρώτη της σόλο ιστορία καθώς προσπαθεί να σταματήσει τον Rough Cut, ο οποίος κάνει εμπόριο στη πόλη της Gotham. Κυκλοφόρησε ως μέρος του DC Showcase με την ταινία Batman: Year One. Είχε διάρκεια 15 λεπτών.

Nightwing and Robin
 

maxresdefault.jpg


Το Nightwing and Robin είναι το μοναδικό μικρού μήκους του DCAMU, το οποίο κυκλοφόρησε το 2015 ως κομμάτι του Justice League: Throne of Atlantis και έχει τους Damian και Dick να αναλαμβάνουν αποστολή από τον Batman για να πιάσουν τον Scarecrow. Έχει διάρκεια ενός λεπτού.

#TheLateBatsby
 

MV5BMGU2YzE0NWQtMzJhNC00NWQwLTk4ZDQtYmEyOGVkMjUzOWYxXkEyXkFqcGdeQXVyNDQ5MDYzMTk@._V1_UY1200_CR85,0,630,1200_AL_.jpg


Το #TheLateBatsby με βάση το franchise DC Super Hero Girls, κυκλοφόρησε το 2018 κινηματογραφικά μπροστά από το Teen Titans Go! To the Movies και σε διάρκεια 4 λεπτών, έχει την Batgirl να περιμένει τον πατέρα της να πάει για ύπνο, για να πάει στις φίλες της και να πολεμήσει τον Mr. Freeze.

Sgt. Rock
 

Sgt._Rock_(circa_1983).png


Μετά από οκτώ χρόνια χωρίς DC Showcase ταινία μικρού μήκους, η DC επέστρεψε με το Sgt. Rock, το οποίο έχει διάρκεια 15 λεπτών και ακολουθεί τον Sgt. Rock, ο οποίος ετοιμάζει μάχη ενάντια σε μια μυστική βάση των Ναζί. Ο Karl Urban χαρίζει τη φωνή του στο πρωταγωνιστή. Κυκλοφόρησε με το Batman: Hush.

Death
 

MV5BZTkzYmEwZjYtOWNhMS00NjRjLWJjMTMtZjMzNGFlYWNjMWM3XkEyXkFqcGdeQXVyNTgyNTA4MjM@._V1_.jpg


Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε  και δεύτερη ταινία για το DC Showcase, το Death, το οποίο είχε διάρκεια 19 λεπτών, με την ιστορία να ακολουθεί τον Vincent, ένα καλλιτέχνη που έχει προσωπικούς δαίμονες και θα συναντήσει ένα κορίτσι που θα του δώσει δημιουργική ελευθερία… αλλά και θάνατο. Κυκλοφόρησε με το Wonder Woman: Bloodlines.

The Phantom Stranger
 

MV5BM2NjOWQyZjctOGMxNi00MGQzLTgzY2MtNDcyY2Q5ZmM3ZWUzXkEyXkFqcGdeQXVyNTgyNTA4MjM@._V1_.jpg


Μέσα στο 2020 κυκλοφόρησε και το The Phantom Stranger, το οποίο συνεχίζει να ασχολείται με άγνωστους χαρακτήρες από τον κόσμο της DC μέσα στο DVD του Superman: Red Son, και η ιστορία έχει ένα νεαρό κορίτσι που θέλει να αφήσει το σπίτι της για περιπέτεια και ανεξαρτησία και ο The Phantom Stranger θα βρεθεί στο δρόμο της. Ο Bruce Timm σκηνοθέτησε.


Adam Strange
 
MV5BMzczMjc0M2QtNmFmZC00MjE5LTg1Y2QtMDQ4ODQyOWY2ZWVlXkEyXkFqcGdeQXVyNTM0MDc1ODE@._V1_.jpg


Το Adam Strange ειναι η τελευταία ταινία κινουμένων σχεδίων που κυκλοφόρησε η DC, η οποία ήταν μαζί με το DVD του Justice League Dark: Apokolips War.  Η ιστορία έχει τον γνωστό ήρωα σε ένα άγνωστο πλανήτη, να μεθάει καθημερινά, καθώς προσπαθεί δρόμο να δραπετεύσει από το πλανήτη. Κυκλοφόρησε τον Μάη του 2020.

 

https://www.superheronews.gr/2020/06/dc-animation-short-films.html

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  32730
  • Group:  Members
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  151
  • Reputation:   792
  • Achievement Points:  189
  • Days Won:  0
  • With Us For:  2232 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

@nikolas12 τέλειο, εμπεριστατωμένο και ενημερωμένο! ευχαριστούμε!

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.