Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: COMIC CULTURA #08


Ionas Aggelis

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  32483
  • Group:  Members
  • Topic Count:  35
  • Content Count:  373
  • Reputation:   3726
  • Achievement Points:  373
  • Days Won:  3
  • With Us For:  2293 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  21

101837132_580953086129809_3938135026431950848_n.thumb.jpg.3e911a273ce7c2027ba234fcfae7924e.jpg

Εδώ και τρεις μήνες ζούμε τη φρενίτιδα του κορωνοϊού, ο οποίος έφερε τα πάνω κάτω στις ζωές μας - σε παγκόσμια κλίμακα. Απώλεια ανθρώπινων ζωών, καραντίνα, αποκλεισμός, ακύρωση εκδηλώσεων κάθε είδους... Το δωρεάν ψηφιακό περιοδικό κόμικς Comic Cultura δημοσιεύει, εν μέσω αυτής της πανδημίας, το 8ο τεύχος του. Το περιοδικό που γεννήθηκε μέσα από τη συνεργασία διαφόρων sites, blogs και άλλων ανθρώπων που αγαπούν την 9η τέχνη, και που από τα πρώτα του βήματα επιδιώκει να μιλήσει για τα κόμικς αλλά και να δώσει πάτημα σε καλλιτέχνες να εκθέσουν τα έργα τους στις σελίδες του. Στο περιοδικό θα βρείτε κριτικές σε κόμικς, παρουσιάσεις, συνεντεύξεις, άρθρα και αφιερώματα, εικονογραφήσεις και κόμικς από νεότερους, αλλά και από καταξιωμένους δημιουργούς, που με θέρμη αγκάλιασαν απ’ την πρώτη στιγμή την προσπάθεια του Comic Cultura. 


Στο «covid», λοιπόν, τεύχος του COMIC CULTURA, ασχολούμαστε με το προσφυγικό ζήτημα, και την απεικόνισή του στην 9η Τέχνη- ένα θέμα που παραμένει πιο επίκαιρο από ποτέ. Πολύ συχνά, ο βομβαρδισμός δηλώσεων, περισπούδαστων απόψεων και αποσπασματικών πληροφοριών δυσχεραίνει την ευχερή κατανόηση ζητημάτων τόσο σύνθετων, όπως είναι το προσφυγικό. Ωστόσο, κάθε εργαλείο προς την καλύτερη κατανόηση πτυχών του θέματος μόνο ωφέλιμο μπορεί να είναι. Ένα τέτοιο εργαλείο αποτελεί και η Ένατη Τέχνη, η οποία από τη φύση της ως εκφραστικό μέσο καθιστά την περιήγηση σε δύσβατα μονοπάτια πιο εύπεπτη από μία απλή παράθεση πληροφοριών – και συνάμα πιο επιδραστική. 


Στις 84 σελίδες του θα βρείτε, επίσης, συνεντεύξεις και κόμικς του Ιορδανού Mohanad Adel Alabadi, και του Ιταλού αναρχικού Andro Malis.Την συνέχεια του διηγήματος του Γιώργου Σαφελά, «Στέλθη: Παιχνίδι Με Κανονές». Και 18 αδημοσίευτα- και απολαυστικότατα- κόμικς από 26 Έλληνες δημιουργούς (Fokshee, Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος, ThePack, Blessed Zines, Zgur, Τάσος Θεοφίλου, Brain Mince Design, Κωνσταντίνος Κάτσος, Apo Ken, Περικλής Κουλιφέτης, Apocalypse, Κυριάκος Μακρής, Meliss, Soloup, Φίλλιπος Ντεγίδης, Αλέξια Οθωναίου, Νάταλι Παπαδημητρίου, Γιώργος Παπαηλίου, Δημήτρης Σαλλής, Γιώργος Σαφελάς, Chrispy Shift, Νίκος Σκαμάνγκας, Νικόλας Στεφαδούρος, Decomposition, Lussaki, John Zamas). Το εξώφυλλο είναι μια δημιουργία του No Budget Epics. 


Μπορείτε να το διάβασετε online με ένα κλικ στο παρακάτω σύνδεσμο: issuu.com/ionasaggelis/docs/comicultura08. Καλή ανάγνωση! 
 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.