Μετάβαση στο περιεχόμενο

DC Comics: Οι σόλο ταινίες κινουμένων σχεδίων [blackys88b, superheronews.gr, 08/05/2020]


Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  380
  • Content Count:  3846
  • Reputation:   34881
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  259
  • With Us For:  2023 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  28

dc_comics_onursenturk6-22.png

Στα κόμικς η DC πολύ συχνά έδινε εξαιρετικά graphic novel εκτός του βασικού σύμπαντος, με μερικά από αυτά να θεωρούνται κορυφή στο είδος και να είναι και πιο εύκολα στη μεταφορά και στη θέαση από το κοινό ως ταινίες, αφού δεν προϋποθέτουν να έχει παρακολουθήσει κάτι άλλο. Οι Batman, Superman και Justice League  έχουν φυσικά τη μερίδα του λέοντος, με τη Wonder Woman και τον Green Lantern να έχουν σόλο ιστορίες.

Superman: Doomsday
 
MV5BZjU4MzIyZWUtNWQ4Yy00YTU4LTk5NjUtNDBiNDkxZTVlZDgwXkEyXkFqcGdeQXVyNjExODE1MDc@._V1_SY1000_CR0,0,728,1000_AL_.jpg

Πρώτη από αυτές τις ταινίες στη λίστα ήταν το Superman: Doomsday που κυκλοφόρησε το 2007 με βάση την γνωστή ιστορία από τα κόμικς, The Death of Superman, που ασχολείται με το θάνατο και την επιστροφή του Superman. Ήταν η πρώτη ταινία στην κατηγορία DC Universe Animated Original Movies, που συνήθως ασχολήθηκε με πιο ενήλικες ιστορίες και χωρίς να έχει συνέχεια μεταξύ των ιστοριών. Ο Adam Baldwin χάρισε τη φωνή του στον Superman και η Anne Heche στη Lois Lane, ενώ στο καστ ήταν και οι Adam Wylie, Ray Wise, Swoosie Kurtz, James Marsters, Cree Summer, John DiMaggio, Tom Kenny και Kevin Smith. Η ταινία πήρε θετικές κριτικές.

Justice League: The New Frontier
 
MV5BNTU5NzM0NTU0NF5BMl5BanBnXkFtZTgwOTEyNzAwNzE@._V1_.jpg

Ένα χρόνο μετά, κυκλοφόρησε το Justice League: The New Frontier, με βάση τη σειρά κόμικ DC: The New Frontier, και είχε τον Stan Berkowitz στο σενάριο με μερικές αρκετά βίαιες σκηνές. Ήταν η δεύτερη του DC Universe Animated Original Movies που κυκλοφόρησε από τις Warner Premiere και Warner Bros. Animation το 2008 ενώ μερικούς μήνες μετά κυκλοφόρησε και στο Cartoon Network. Η υπόθεση έχει τους ήρωες να ενώνουν τις δυνάμεις τους για να σταματήσουν σατανικές οντότητες που ονομάζονται Centre. Οι David Boreanaz, Miguel Ferrer, Neil Patrick Harris, Lucy Lawless, Kyle MacLachlan, Phil Morris, Kyra Sedgwick, Brooke Shields, Jeremy Sisto και Keith David ήταν στο καστ με την ταινία να παίρνει θετικότατες κριτικές.

Wonder Woman
 
MV5BNzU1NmNmNTgtMTUyYS00ZmRmLTkzOWItOTY2ZWZiYjVkYzkzXkEyXkFqcGdeQXVyNjExODE1MDc@._V1_.jpg

Το Wonder Woman κυκλοφόρησε το 2009 και είχε στο επίκεντρο την Wonder Woman στη πρώτη απόπειρα της DC να δώσει ταινία κινουμένων σχεδίων στο χαρακτήρα αλλά και γενικά σε γυναικείο χαρακτήρα. Η ταινία είχε ως βάση το reboot του George Perez και την ιστορία Gods and Mortals που κυκλοφόρησε το 1987 και ήταν η τέταρτη ταινία στο DC Universe Animated Original Movies (το Gotham Knights μπήκε στη πρώτη λίστα), με παραγωγούς τις Warner Premiere και Warner Bros. Animation. Η Lauren Montgomery σκηνοθετεί από σενάριο των Gail Simone και Michael Jelenic, και ο Bruce Timm είναι παραγωγός. Η ταινία είναι ιστορία προέλευσης για τη Diana της Θεμίσκυρας  και το πως έγινε η Wonder Woman. Οι Keri Russell, Nathan Fillion, Alfred Molina, Rosario Dawson, Marg Helgenberger, Oliver Platt, Virginia Madsen, John DiMaggio, David McCallum και Jason C. Miller χάρισαν τις φωνές τους στο καστ.

Green Lantern: First Flight
 
MV5BOWQ4ZGExZGMtYjZjNS00NWMyLThmZTUtZjM0N2UxMzU5MTk5L2ltYWdlXkEyXkFqcGdeQXVyNTAyODkwOQ@@._V1_SY1000_CR0,0,666,1000_AL_.jpg

Την ίδια χρονιά με το Wonder Woman, κυκλοφόρησε και η πρώτη σόλο ταινία κινουμένων σχεδίων για τον χαρακτήρα του Green Lantern, με το Green Lantern: First Flight να έχει ως βάση τα κόμικς του χαρακτήρα και να ακολουθεί την πρώτη αποστολή του Hal Jordan (Christopher Meloni) ως μέλος του Green Lantern Corps. Ο Alan Burnett έγραψε το σενάριο, ο Bruce Timm ήταν παραγωγός και η Lauren Montgomery σκηνοθέτησε και ήταν η πέμπτη συνολικά ταινία του DC Universe Animated Original Movies. Οι Christopher Meloni, Victor Garber, Tricia Helfer, Michael Madsen, John Larroquette, Kurtwood Smith, Larry Drake, William Schallert, Olivia d'Abo και Richard McGonagle δάνεισαν τις φωνές τους και γενικά υπήρξαν θετικές κριτικές.

Superman/Batman: Public Enemies
 
MV5BZDc5NTFiMzgtZWJiOS00N2M1LWJmOGYtZmNjMzFhMzcxZjRiXkEyXkFqcGdeQXVyNTAyODkwOQ@@._V1_SY1000_CR0,0,703,1000_AL_.jpg

Όπως είναι λογικό, χρονιά της DC χωρίς το βασικό δίδυμο δεν γίνεται και για αυτό το Σεπτέμβριο του 2009 κυκλοφόρησε το Superman/Batman: Public Enemies με βάση τη γνωστή ιστορία Public Enemies από το κόμικ Superman/Batman των Jeph Loeb και Ed McGuinness, που έχει τους δύο ήρωες να σταματούν ένα μετεωρίτη από το να χτυπήσει τη Γη αλλά και τον Lex Luthor από το να εκλεγεί πρόεδρος. Ήταν η έκτη ταινία στο DC Universe Animated Original Movies και πήρε μέτριες γενικά κριτικές ενώ οι Kevin Conroy, Tim Daly, Clancy Brown, Xander Berkeley, Corey Burton, Ricardo Chavira, Allison Mack, John C. McGinley, C. C. H. Pounder, LeVar Burton και Calvin Tran χάρισαν τις φωνές τους.

Justice League: Crisis on Two Earths
 
MV5BMzg0ODZjNjUtNmVhZi00NTYxLWExNWMtMWI3MDFiMjhiNjc2L2ltYWdlL2ltYWdlXkEyXkFqcGdeQXVyNTAyODkwOQ@@._V1_SY1000_CR0,0,678,1000_AL_.jpg

Το Justice League: Crisis on Two Earths κυκλοφόρησε το 2010, λίγους μήνες μετά από το Superman/Batman: Public Enemies, και ήταν από πρωτότυπη ιστορία που θα γινόταν ταινία με το τίτλο Justice League: Worlds Collide, που θα ένωνε τις σειρές Justice League και Justice League Unlimited. Το σενάριο πήρε διορθώσεις όπου αφαίρεσαν τις αναφορές στις σειρές και οι Lauren Montgomery & Sam Liu σκηνοθέτησαν από σενάριο του Dwayne McDuffie. Έμπνευση για την ιστορία είναι το Crisis on Earth-Three! του 1964 και το JLA: Earth 2 με τον Lex Luthor από ένα εναλλακτικό σύμπαν που είναι ήρωας, να έρχεται στο σύμπαν των ηρώων μας για να βοηθήσει. Οι William Baldwin, Mark Harmon, Chris Noth, Gina Torres, James Woods, Jonathan Adams, Brian Bloom, Bruce Davison, Josh Keaton, Vanessa Marshall και Nolan North δάνεισαν τις φωνές τους στη ταινία.

Batman: Under the Red Hood
 
MV5BNmY4ZDZjY2UtOWFiYy00MjhjLThmMjctOTQ2NjYxZGRjYmNlL2ltYWdlL2ltYWdlXkEyXkFqcGdeQXVyNTAyODkwOQ@@._V1_SY1000_CR0,0,709,1000_AL_.jpg

Το Batman: Under the Red Hood είναι η όγδοη συνολικά ταινία των Warner Bros. Animation και Warner Home Video, στο DC Universe Animated Original Movies, με τον Judd Winick, ο οποίος έγραφε και το κόμικ Under the Hood, στο σενάριο. Η ταινία πήρε εξαιρετικές κριτικές και θεωρείται η ταινία με τη πιο ψηλή βαθμολογία στο Rotten Tomatoes από όλες της DC, με την ιστορία φυσικά να ασχολείται με τη ταυτότητα του Red Hood, την οποία προσπαθεί να μάθει ο Batman. Οι Bruce Greenwood, Jensen Ackles, John DiMaggio, Neil Patrick Harris, Jason Isaacs και Wade Williams ήταν στο καστ.

Superman/Batman: Apocalypse
 
MV5BMjk3ODhmNjgtZjllOC00ZWZjLTkwYzQtNzc1Y2ZhMjY2ODE0XkEyXkFqcGdeQXVyNTAyODkwOQ@@._V1_SY1000_CR0,0,666,1000_AL_.jpg

Το Superman/Batman: Apocalypse κυκλοφόρησε το 2010 ως άμεση συνέχεια του Superman/Batman: Public Enemies που κυκλοφόρησε το 2009 και με βάση την ιστορία από τα κόμικς The Supergirl from Krypton. Οι Warner Premiere και Warner Bros. Animation ήταν στην παραγωγή για την ένατη ταινία του DC Universe Animated Original Movies και οι Andre Braugher, Kevin Conroy, Tim Daly και Summer Glau χάρισαν τις φωνες τους, ενώ παρά το τίτλο που δόθηκε, πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν οι Supergirl και Superman, με τον Batman σε δεύτερο ρόλο. Η υπόθεση έχει τον Batman να ανακαλύπτει μια έφηβη κοπέλα με παρόμοιες δυνάμεις του Superman και τον Darkseid να μαθαίνει για την ύπαρξη της.

All-Star Superman
 
MV5BOGM1OTc2MzUtNmMwYi00NTQwLTkzZDItNGI4NmY1ZTJkMGE3XkEyXkFqcGdeQXVyNjExODE1MDc@._V1_.jpg

Το All-Star Superman με βάση τη γνωστή σειρά κόμικ από τους Grant Morrison και Frank Quitely, κυκλοφόρησε από τη Warner Bros. Animation το Φεβρουάριο του 2011 ως η 10η ταινία στο DC Universe Animated Original Movies, και είναι η μια από τις λίγες ταινίες που δεν ήταν κατηγορίας PG-13 ή R αφού δεν είχε υπερβολική βία. Οι James Denton, Christina Hendricks, Anthony LaPaglia, Edward Asner, Matthew Gray Gubler, Linda Cardellini, Frances Conroy, Cathy Cavadini, Steve Blum, Alexis Denisof, Matthew Gray Gubler, John DiMaggio και Robin Atkin Downes είχαν ρόλο στη ταινία που ακολουθεί τον Superman, ο οποίος είναι μολυσμένος από ηλιακή ραδιενέργεια και θα αποφασίσει να ολοκληρώσει τα όνειρα του πριν πεθάνει.

Green Lantern: Emerald Knights
 
MV5BYjI4MTcyYzItMDQ3Ni00OWNmLWI2MGItYzczY2IxZDFiMzBlXkEyXkFqcGdeQXVyNTAyODkwOQ@@._V1_SY1000_CR0,0,713,1000_AL_.jpg

Το Green Lantern: Emerald Knights είναι ανθολογική ταινία κινουμένων σχεδίων για ήρωες από τους Green Lantern Corps, όπως τους Abin Sur, Laira, Kilowog και Mogo, και κυκλοφόρησε το 2011 ως η δεύτερη ταινία του Green Lantern και η 11η του DC Universe Animated Original Movies είναι επίσης η δεύτερη ταινία ανθολογίας μετά από το Batman: Gotham Knight αλλά σε αντίθεση με αυτή, έχει ένα σταθερό σχέδιο και μια κάπως συνδεόμενη ιστορία. Οι κριτικές ήταν γενικά θετικές ενώ δύο από τις ιστορίες έχουν ως βάση κόμικς του Alan Moore. Οι Nathan Fillion, Elisabeth Moss, Jason Isaacs, Kelly Hu, Roddy Piper και Arnold Vosloo είχαν ρόλο στην ταινία.

Batman: Year One
 
MV5BNTJjMmVkZjctNjNjMS00ZmI2LTlmYWEtOWNiYmQxYjY0YWVhXkEyXkFqcGdeQXVyNTAyODkwOQ@@._V1_SY1000_CR0,0,680,1000_AL_.jpg

Το Batman: Year One κυκλοφόρησε το 2011 με βάση την ομώνυμη ιστορία τεσσάρων τευχών του 1987 με το ίδιο όνομα και έκανε πρεμιέρα στο San Diego Comic-Con με τους Lauren Montgomery και Sam Liu στη σκηνοθεσία. Ήταν συνολικά η 12η ταινία στο DC Universe Animated Original Movies και κόστισε 3,5 εκατομμύρια δολάρια, με τους Bryan Cranston, Ben McKenzie, Eliza Dushku, Jon Polito, Alex Rocco και Katee Sackhoff στο καστ και την υπόθεση να αφορά τα πρώτα βήματα του Bruce Wayne ως Σκοτεινός Ιππότης με τις κριτικές να είναι πολύ θετικές

Justice League: Doom
 
MV5BOTFlMzdkMDgtNzJmZC00ZmE3LThkYzktNGZmNmMzZmNhYmY5XkEyXkFqcGdeQXVyNDYwMjI1MzI@._V1_SY1000_CR0,0,709,1000_AL_.jpg

Το Justice League: Doom κυκλοφόρησε το 2012 με βάση τη σειρά κόμικ JLA: Tower of Babel του Mark Waid, με τον Dwayne McDuffie στο τελευταίο του σενάριο πριν πεθάνει, και την Lauren Montgomery να σκηνοθετεί. Η ταινία είναι sequel του Crisis on Two Earths με τον Phil Bourassa υπεύθυνο για το σχέδιο. Είναι η 13η ταινία του DC Universe Animated Original Movies και αφορά την νεοσύστατη ομάδα Legion of Doom, η οποία θα δημιουργηθεί για να εξολοθρεύσει τη Justice League από πρωτόκολλο που δημιούργησε ο ίδιος ο Batman. Οι Kevin Conroy, Tim Daly, Susan Eisenberg, Nathan Fillion, Carl Lumbly και Michael Rosenbaum βρέθηκαν στο καστ και οι κριτικές ήταν θετικές αν και συμφωνούσαν ότι ήθελαν μεγαλύτερη διάρκεια.

Superman vs. The Elite
 
MV5BYzcyMjAwYzItNjc0ZS00NzViLWFkNWEtYTk0ODdlY2U0ZTJhL2ltYWdlL2ltYWdlXkEyXkFqcGdeQXVyNTAyODkwOQ@@._V1_SY1000_CR0,0,717,1000_AL_.jpg

Μέσα στο 2012 κυκλοφόρησε και το Superman vs. The Elite, δίνοντας ακόμη μια σόλο ταινία του Superman, με βάση την ιστορία What's So Funny About Truth, Justice & the American Way?, που κυκλοφόρησε το 2001. Ο Joe Kelly έγραψε το σενάριο και ο Michael Chang σκηνοθέτησε με τον George Newbern ως Superman και τον David Kaufman ως Jimmy Olsen. Αυτή ήταν η 14η ταινία του DC Universe Animated Original Movies και πήρε πολύ καλές κριτικές με τον Άνθρωπο από Ατσάλι να έρχεται αντιμέτωπος με τους Manchester Black, Hat, Menagerie και Coldcast.

Batman: The Dark Knight Returns
 
MV5BMzIxMDkxNDM2M15BMl5BanBnXkFtZTcwMDA5ODY1OQ@@._V1_.jpg

Η μοναδική φορά που μοίρασαν ταινία σε δύο μέρη, το Batman: The Dark Knight Returns, κυκλοφόρησε με βάση το ομώνυμο κόμικ του 1986 από τον Frank Miller, με τον Jay Oliva να σκηνοθετεί. Το πρώτο μέρος κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο του 2012 και το δεύτερο μέρος τον Ιανουάριο του 2013 και ήταν η 15η ταινία του DC Universe Animated Original Movies, με τους Peter Weller, Ariel Winter, David Selby, Wade Williams, Michael Emerson και Mark Valley στο καστ. Στα της υπόθεσης, ο Bruce Wayne θα αναγκαστεί να επιστρέψει σε πιο μεγάλη ηλικία ως Σκοτεινός Ιππότης για να προστατέψει εκ νέου τη Gotham City.

Superman: Unbound
 
MV5BMTkzMjczODQzMV5BMl5BanBnXkFtZTcwOTIyOTQ0OQ@@._V1_SY1000_CR0,0,666,1000_AL_.jpg

Το Superman: Unbound ήταν η δεύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων που κυκλοφόρησε το 2013, η οποία ασχολήθηκε με τον Superman από την ιστορία του Geoff Johns, Superman: Brainiac, με τον James Tucker να σκηνοθετεί το σενάριο του Bob Goodman. Ήταν η 16η ταινία συνολικά στο DC Universe Animated Original Movies, με τους Matt Bomer, Stana Katic, John Noble και Molly Quinn στο καστ. Η υπόθεση έχει τους Superman και Supergirl να προσπαθούν να σταματήσουν τον Brainiac.

JLA Adventures: Trapped in Time
 
MV5BNzZlZGRhZWEtZTViMy00NGZkLWJkMjYtZDMyMzgzZDc3ZDljXkEyXkFqcGdeQXVyNTAyODkwOQ@@._V1_SY1000_CR0,0,666,1000_AL_.jpg

Το JLA Adventures: Trapped in Time κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2014 με τους Diedrich Bader, Travis Willingham και Kevin Michael Richardson στο καστ μεταξύ άλλων και σε αντίθεση με όλες τις προηγούμενες ταινίες αυτής της λίστας δεν θεωρείται μέρος του franchise DC Universe Animated Original Movies. Αν και δεν ήταν βασισμένη σε προϋπάρχον υλικό, η ταινία πήρε πολύ καλές κριτικές. Η υπόθεση έχει τον Lex Luthor να βρίσκει κάτι από τον 31ο αιώνα και να αποφασίζει να αλλάξει για πάντα την ιστορία της άφιξης του Superman στη Γη. Οι Karate Kid και Dawnstar θα  πρέπει να τον σταματήσουν.

Batman Unlimited: Animal Instincts
 
MV5BMTQ2NTAyNDY0NF5BMl5BanBnXkFtZTgwMjc0Mzc1NTE@._V1_.jpg

Το Batman Unlimited: Animal Instincts με βάση τη σειρά φιγούρων Batman Unlimited, είναι η πρώτη ταινία στο συγκεκριμένο franchise, η οποία έκανε πρεμιέρα το 2015, με τους Roger Craig Smith, Dana Snyder, Chris Diamantopoulos, Laura Bailey, John DiMaggio, Will Friedle και Yuri Lowenthal στο καστ. Στην ιστορία ο Batman, με τη βοήθεια των Flash, Green Arrow, Nightwing και Red Robin, θα πρέπει να σταματήσει διάφορα ρομπότ που κάνουν επιθέσεις στη Gotham. Η ταινία είχε μέτριες κριτικές.

Justice League: Gods and Monsters
 
MV5BNzljNmZiNTktMTU4Ni00MTE2LWFmOTctYzY1NWJlY2ZiZjA3XkEyXkFqcGdeQXVyNTAyODkwOQ@@._V1_SY1000_CR0,0,666,1000_AL_.jpg

Το Justice League: Gods and Monsters κυκλοφόρησε το 2015 ως μέρος του DC Universe Animated Original Movies και προσφέρει ένα εναλλακτικό σύμπαν με τους χαρακτήρες της DC Comics από την υπερηρωική ομάδα Justice League. Οι Benjamin Bratt, Michael C. Hall και Tamara Taylor χαρίζουν τις φωνές τους. Το συγκεκριμένο σύμπαν ο Batman είναι ο Dr. Kirk Langstrom, η Wonder Woman είναι η Bekka και ο Superman είναι ο Hernan Guerra, γιος του General Zod, και επιβάλουν την τάξη στη Γη με βίαιο τρόπο.

Batman Unlimited: Monster Mayhem
 
MV5BZTFlMGFmNWUtNzExNy00ZWY2LWIxN2ItODFlYTg5YzEzYmU3XkEyXkFqcGdeQXVyNDgyODgxNjE@._V1_SY1000_CR0,0,728,1000_AL_.jpg

Το Batman Unlimited: Monster Mayhem ήταν η δεύτερη ταινία στο franchise Batman Unlimited, συνέχεια του Batman Unlimited: Animal Instincts, με τους Roger Craig Smith, Troy Baker, Khary Payton, Chris Diamantopoulos, Will Friedle και Yuri Lowenthal να επιστρέφουν στο καστ. Στην ιστορία, ο Joker με τη βοήθεια των Solomon Grundy, Silver Banshee, Clayface και Scarecrow προσπαθεί να κάνει τη Gotham City δική του. Όπως και η πρώτη ταινία, έτσι και αυτή είχε αρνητικές κριτικές.

Batman: The Killing Joke
 
MV5BMTdjZTliODYtNWExMi00NjQ1LWIzN2MtN2Q5NTg5NTk3NzliL2ltYWdlXkEyXkFqcGdeQXVyNTAyODkwOQ@@._V1_.jpg

Το Batman: The Killing Joke είναι ταινία για ενήλικες από τις Warner Bros. Animation και Warner Bros. Pictures, η 26η του DC Universe Animated Original Movies, και με βάση το ομώνυμο graphic novel των Alan Moore και Brian Bolland. Ο Sam Liu σκηνοθέτησε από σενάριο του Brian Azzarello και οι Kevin Conroy, Mark Hamill, Tara Strong και Ray Wise πήραν ρόλο στο καστ, με την υπόθεση να ακολουθεί τον Joker καθώς προσπαθεί να τρελάνει τον James Gordon, καθώς ο Batman προσπαθεί να τον σταματήσει. Η ταινία προβλήθηκε για λίγο κινηματογραφικά παίρνοντας 4,4 εκατομμύρια δολάρια ενώ αν και είχε θετικές κριτικές, ο πρόλογος και η Batgirl ήταν στα αρνητικά.

Batman Unlimited: Mechs vs. Mutants
 
MV5BZWVhZTNmZTQtZTgwYS00YWE5LThjMjktMjFkNjEwYzdkODA2XkEyXkFqcGdeQXVyNDM1NDAyNDk@._V1_.jpg

Το Batman Unlimited: Mechs vs. Mutants είναι η τρίτη ταινία κινουμένων σχεδίων και τελευταία μέχρι στιγμής στο franchise του Batman Unlimited, το οποίο έκανε πρεμιέρα στις 24 Ιουλίου του 2016 στο San Diego Comic-Con International πριν κυκλοφορήσει δύο μήνες μετά σε DVD. Η υπόθεση θα έχει τον Σκοτεινό Ιππότη να αντιμετωπίσει τους Mr. Freeze, Killer Croc και Bane. Και αυτή, όπως και οι άλλες δύο είχαν επίσης κακές κριτικές.

Batman and Harley Quinn
 
MV5BNTQzM2JkYTAtY2ExNi00N2ZhLWE5NDctMDQyMWU5ZjcwZDEwXkEyXkFqcGdeQXVyMjM5NDQzNTk@._V1_SY1000_CR0,0,675,1000_AL_.jpg

Το Batman and Harley Quinn είναι ταινία κινουμένων σχεδίων του 2017 με παραγωγό τη Warner Bros. Animation και ήταν η 29η ταινία του DC Universe Animated Original Movies με τον Sam Liu να σκηνοθετεί το σενάριο των Jim Krieg και Bruce Timm. Κυκλοφόρησε πρώτα στο San Diego Comic-Con International και κινηματογραφικά για μια μόλις βραδιά μέσα στον Αύγουστο. Η υπόθεση θα έχει τους Batman και Nightwing να συνεργάζονται με τη Harley Quinn για να σταματήσουν τους Poison Ivy και Jason Woodrue aka Floronic Man.

Batman: Gotham by Gaslight
 
MV5BYTJhNjYyMGItODdhOC00ZTZmLTk1MTMtZDRhMmZkYTRiOGJkXkEyXkFqcGdeQXVyMTg2NjYzOA@@._V1_.jpg

Το Batman: Gotham by Gaslight κυκλοφόρησε το 2018 με παραγωγό την Warner Bros. Animation ως η 30η ταινία του DC Universe Animated Original Movies και δίνει μια εναλλακτική εκδοχή της ιστορίας του Batman, με τον Sam Liu να σκηνοθετεί το σενάριο του James Krieg, έχοντας ως βάση το ομώνυμο graphic novel των Brian Augustyn και Mike Mignola. Η υπόθεση διαδραματίζεται σε μια εναλλακτική Gotham City της Βικτωριανής Εποχής όπου ο Batman θα ξεκινήσει πόλεμο ενάντια στο έγκλημα για να σταματήσει τον Jack the Ripper.

Batman Ninja
 
MV5BYmFhYzZhYzgtZjZiYS00NWEwLWFhYTUtN2UxM2FmYzdhNDUyXkEyXkFqcGdeQXVyNDk2Nzc1Mg@@._V1_SY1000_CR0,0,708,1000_AL_.jpg

Στη δεύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων anime για τον Σκοτεινό Ιππότη, το Batman Ninja κυκλοφόρησε το 2018 ως ταινία ιαπωνικής παραγωγής με σκηνοθέτη τον Junpei Mizusaki και με τον Takashi Okazaki ως σχεδιαστή. Η ταινία σημείωσε επιτυχία και με πολύ καλές κριτικές που έπεισε τους Ιάπωνες να ετοιμάσουν και θεατρική παράσταση, με την ιστορία να διαδραματίζεται στη Φεουδαρχική Ιαπωνία όπου όλοι οι χαρακτήρες θα μεταφερθούν από την Gotham City.

Batman vs. Teenage Mutant Ninja Turtles
 
MV5BNzk3MGZlYWQtNDU4Ny00Y2I5LTk2YmItM2QxYjFiMjM0ZmQxXkEyXkFqcGdeQXVyNDUzMTkzMDI@._V1_.jpg

Το Batman vs. Teenage Mutant Ninja Turtles κυκλοφόρησε το 2019 με σκηνοθέτη τον Jake Castorena από σενάριο του Marly Halpern-Graser, με τις Warner Bros. Animation, DC Entertainment και Nickelodeon στη παραγωγή. Ήταν μεταφορά του crossover κόμικ Batman/Teenage Mutant Ninja Turtles των James Tynion IV και Freddie Williams II, και η ιστορία έχει τους Batman, Robin και Batgirl που θα συνεργαστούν με τους Teenage Mutant Ninja Turtles για να σώσουν την Gotham City από τα χέρια των Shredder και Ra's al Ghul.

Superman: Red Son
 
MV5BMDg3NDc5YzEtOTk1My00ZTZhLTlmNjctZTJlNjYzZjE0MTI1XkEyXkFqcGdeQXVyNTgyNTA4MjM@._V1_SY1000_CR0,0,666,1000_AL_.jpg

Το Superman: Red Son κυκλοφόρησε το 2020 ως ταινία κινουμένων σχεδίων που είναι η 37η στο DC Universe Animated Original Movies, το οποίο έχει ως βάση τη μίνι σειρά του 2003 από τους Mark Millar, Dave Johnson, Andrew Robinson, Walden Wong και Killian Plunkett. Η ταινία είχε τον Superman να μεγαλώνει στη Σοβιετική Ένωση το 1946 και να μεγαλώνει πολύ διαφορετικά από την κλασική ιστορία.
 
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  32406
  • Group:  Members
  • Topic Count:  57
  • Content Count:  2172
  • Reputation:   21461
  • Achievement Points:  2211
  • Days Won:  57
  • With Us For:  2323 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  
  • Age:  43

Κάποιες από αυτές συντέλεσαν σαν συμπλήρωμα σε κάποια κόμικς της ANUBIS ,που είτε τα άφησε στη μέση (ALL STAR SUPERMAN μάθαμε τι γίνετε και μετά το 6 τεύχος), είτε τα ξεκίνησε αμέσως μετά (SUPERMAN/BATMAN μάθαμε πως ξεκίνησε η συνεργασία τους):)

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  380
  • Content Count:  3846
  • Reputation:   34881
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  259
  • With Us For:  2023 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  28

2 ώρες πριν, hudson είπε:

Κάποιες από αυτές συντέλεσαν σαν συμπλήρωμα σε κάποια κόμικς της ANUBIS ,που είτε τα άφησε στη μέση (ALL STAR SUPERMAN μάθαμε τι γίνετε και μετά το 6 τεύχος), είτε τα ξεκίνησε αμέσως μετά (SUPERMAN/BATMAN μάθαμε πως ξεκίνησε η συνεργασία τους):)

 

Πράγματι, είναι αρκετά πιστές οι μεταφορές των ταινιών της DC από το κόμικ στην οθόνη :) 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  32406
  • Group:  Members
  • Topic Count:  57
  • Content Count:  2172
  • Reputation:   21461
  • Achievement Points:  2211
  • Days Won:  57
  • With Us For:  2323 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  
  • Age:  43

Εκτός από τις παραπάνω, κάποιο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και μερικές άλλες όπως:

Justice League The Flashpoint Paradox 2013

Justice League War 2014

Justice League Throne of Atlantis 2015

Justice League vs Teen Titans 2016

Justice League Dark 2017

 

Δεν έχω δει το Superman Red Son, βασικά δεν ήξερα ότι έχει βγει, θα το δω, είναι από τα comic που μου άρεσαν αρκετά.

Και το Batman The Killing Joke πιστεύω θα είναι καλό.

Τώρα όσον αφορά το Batman The Dark Night Returns, είμαι μάλλον από τους λίγους που δεν με ενθουσίασε το comic, οπότε δεν ξέρω αν θα μου αρέσει και το

animation. Κάποια στιγμή μπορεί να του ρίξω μιά ματιά.

 

Γενικά η DC έχει κάνει πολύ καλή δουλειά και στις animated ταινίες της όπως (και μην πέσουν κάποιοι να με φάνε) και στις κανονικές.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  380
  • Content Count:  3846
  • Reputation:   34881
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  259
  • With Us For:  2023 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  28

Λογικά θα τις βάλουν σε επόμενο αφιέρωμα όσες αναφέρεις. Το Red Son είναι καλό, θέλω να διαβάσω και το κόμικ. Το Killing Joke λόγω του όγκου του κόμικ, αναγκαστικά έπρεπε να προσθέσουν κάποιες σκηνές, αλλά είναι γενικά πιστή μεταφορά. Το The Dark Knight Returns είναι εξαιρετικό και μεταφέρει άριστα το κόμικ (το οποίο μου αρέσει πολύ προσωπικά). Τώρα περί live-action ταινιών, νομίζω ότι τα τελευταία χρόνια βρήκε ρυθμό η DC, στην αρχή του DCEU μάπα το καρπούζι, αλλά από την άλλη τα Batman του Tim Burton και του Nolan είναι αξεπέραστα.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.