Μετάβαση στο περιεχόμενο

DC Comics: Οι πρώτες κινηματογραφικές ταινίες [blackys88b, superheronews.gr, 21/04/2020]


nikolas12

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  382
  • Content Count:  3873
  • Reputation:   35179
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  259
  • With Us For:  2045 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  28

dc-comics-superman-comic-art-superhero-wallpaper-preview.jpg


Στο προηγούμενο μας θέμα είδαμε ποια ήταν τα κινηματογραφικά σίριαλ που ξεκίνησαν τη πορεία της DC στη μεγάλη οθόνη, με πέντε από τα δέκα να αφορούν τρεις κλασικούς χαρακτήρες, τους Shazam, Batman και Superman, και τα άλλα πέντε να έχουν αρκετά άγνωστους χαρακτήρες.

Στην επόμενη χρονική περίοδο που θα παρακολουθήσουμε όμως είναι ξεκάθαρο ότι ο Άνθρωπος από Ατσάλι έγινε το σήμα κατατεθέν των ταινιών της DC με τη 10αδα να τη συμπληρώνει μια ταινία του Batman και δύο του Swamp Thing.

Superman and the Mole Men
 

81OevVqg9UL._SY550_.jpg


Το Superman and the Mole Men ήταν μια ανεξάρτητη 58λεπτη ταινία του 1951, ασπρόμαυρη με παραγωγό τη Lippert Pictures και τον Barney A. Sarecky, και με τον Lee Sholem ως σκηνοθέτη. Ο George Reeves είχε το ρόλο του Superman και η Phyllis Coates το ρόλο της Lois Lane ενώ ήταν η πρώτη επίσημη κινηματογραφική ταινία από χαρακτήρα της DC Comics, 35 χρόνια πριν τολμήσει η Marvel να δώσει τη δική της πρώτη μεταφορά. Η ιστορία ακολουθεί τους Clark Kent και Lois Lane, δημοσιογράφους που θα φτάσουν στη μικρή πόλη Silsby όπου θα γίνει η μεγαλύτερη γεώτρηση σε όλο τον κόσμο. Αυτό θα ανοίξει το δρόμο σε μια φυλή που ζούσε κάτω από τη Γη και αυτό θα οδηγήσει σε μια απρόσμενη μάχη με τους ντόπιους που μόνο ο Superman μπορεί να αποτρέψει. Το επόμενο βήμα ήταν να χρησιμοποιηθεί ως πιλότος για τη σειρά Adventures of Superman.

Stamp Day for Superman
 

31Jn3NQZ6sL._AC_.jpg


Το Stamp Day for Superman ήταν μια ασπρόμαυρη ταινία μικρού μήκους του 1954 που έφερε τον George Reeves πίσω ως Superman και έδωσε στη Noel Neill το ρόλο της Lois Lane. Ήταν παραγωγή της Superman Inc. για την Αμερικανική Κυβέρνηση και δεν κυκλοφόρησε ποτέ κινηματογραφικά αλλά κυκλοφόρησε σε σχολεία ως εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Είναι διαθέσιμο για χρήση από όλους και έχει διάρκεια 18 λεπτών. Η υπόθεση έχει τον Superman να σταματά ληστεία, με τον ληστή να υποστηρίζει ότι πρέπει να κλέψει επειδή δεν φύλαξε τα χρήματα που είχε κερδίσει.

Batman: The Movie
 

1977018ba40f890a04176f4bdd86fa77.jpg


Το Batman, γνωστό και ως Batman: The Movie, είναι αμερικανική υπερηρωική ταινία του 1966, η πρώτη κινηματογραφική ταινία του χαρακτήρα, και η πρώτη μεγάλου μήκους για την DC Comics. Κυκλοφόρησε από τη 20th Century Fox, με τον Adam West ως Batman και τον Burt Ward ως Robin. Η ταινία κυκλοφόρησε δύο μήνες μετά από το φινάλε της πρώτης σεζόν της σειράς Batman και είχε όλο το καστ να επιστρέφει εκτός της Julie Newmar στο ρόλο της Catwoman, με τη Lee Meriwether να παίρνει το ρόλο της. Η ταινία είχε κόστος 1,5 εκατομμύριο δολάρια και είχε το γνωστό δίδυμο να πολεμά τέσσερεις αντιπάλους, τους Penguin, Riddler, Joker και Catwoman, οι οποίοι προσπαθούν να ετοιμάσουν μια συσκευή που αφυδατώνει ανθρώπους. Η ταινία έχει γενικά θετικές κριτικές αφού οι απαιτήσεις ήταν ελάχιστες και επειδή διατήρησε όλα τα στοιχεία της τηλεοπτικής σειράς.

Superman
 

MV5BMzA0YWMwMTUtMTVhNC00NjRkLWE2ZTgtOWEzNjJhYzNiMTlkXkEyXkFqcGdeQXVyNjc1NTYyMjg@._V1_.jpg


Μετά από 10 κινηματογραφικά σίριαλ και τρεις ταινίες, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο δεν ήταν ακριβώς αυτό που εννοεί η λέξη, αφού το ένα ήταν από τη κυβέρνηση και τα άλλα δύο είχαν επαφή με τη μικρή οθόνη, το Superman: The Movie ήρθε το 1978 ως η πρώτη μεγαλεπήβολη προσπάθεια για υπερηρωική ταινία. Ο Richard Donner σκηνοθέτησε σε μια διεθνή συμπαραγωγή μεταξύ ΗΒ, Ελβετίας, Παναμά και ΗΠΑ και είχε στο καστ τους Marlon Brando, Gene Hackman, Christopher Reeve, Jeff East, Margot Kidder, Glenn Ford, Phyllis Thaxter, Jackie Cooper, Trevor Howard, Marc McClure, Terence Stamp, Valerie Perrine, Ned Beatty, Jack O'Halloran, Maria Schell και Sarah Douglas. Είναι ιστορία προέλευσης του Superman (Reeve), από τη φυγή του από τον Krypton μέχρι και τη πρώτη του μάχη με τον Lex Luthor (Hackman). Το πλάνο ήταν να γυριστεί η ταινία μαζί με τη συνέχεια αλλά ο Donner λόγω δημιουργικών διαφορών αποχώρησε στα τέλη της δεύτερης ταινίας. Το κόστος ήταν 55 εκατομμύρια δολάρια και ήταν η πιο ακριβή όλων των εποχών, ενώ πήρε εξαιρετικές κριτικές και 300 εκατομμύρια δολάρια στο Box Office. Πήρε υποψηφιότητα για τρία Oscar ενώ της δόθηκε τιμητικό βραβείο για τα οπτικά εφέ. Από το 2017 η Library of Congress ανακήρυξε τη ταινία ως μέρος του National Film Registry. Η ταινία αποδείχθηκε και η πρώτη επιτυχημένη προσπάθεια για franchise με υπερήρωα.

Superman II
 

MV5BMWUzNDJjMDUtNGEzMi00YThlLTlkMmEtNjVlOGQwOWM3MjM3XkEyXkFqcGdeQXVyMTMxODk2OTU@._V1_.jpg


Δύο χρόνια μετά, ακολούθησε το Superman II, το οποίο όμως είχε τον Richard Lester στη θέση του σκηνοθέτη από σενάριο των Mario Puzo και David και Leslie Newman, συνέχεια της ταινίας του 1978, με τους Gene Hackman, Christopher Reeve, Terence Stamp, Ned Beatty, Sarah Douglas, Margot Kidder και Jack O'Halloran σε ρόλο. Η ταινία κυκλοφόρησε το Δεκέμβριο σε Αυστραλία και Ευρώπη και το αρχές του 1981 στον υπόλοιπο κόσμο ενώ μετά από την απόλυση του Richard Donner καθώς είχε ήδη γυρίσει το 75% της ταινίας, έφερε αρκετά προβλήματα. Ο Richard Lester ανέλαβε να σκηνοθετήσει τη ταινία από την αρχή με τη ταινία να κερδίζει 190 εκατομμύρια δολάρια με κόστος 54 εκατομμυρίων δολαρίων. Η υπόθεση έχει τον Superman έτοιμο να εγκαταλείψει τις δυνάμεις του χωρίς να γνωρίζει ότι τρεις Κρυπτονιανοί έρχονται για να κατακτήσουν τη Γη.

Swamp Thing
 

MV5BYWNjMTZiM2YtMDkwOS00ZmJhLThmNzItZjFhMjEyZDliM2Y5XkEyXkFqcGdeQXVyMTQxNzMzNDI@._V1_UY1200_CR75,0,630,1200_AL_.jpg


Το Swamp Thing ήταν υπερηρωική ταινία τρόμου του 1982, παραγωγή της Technicolor, με τον Wes Craven να σκηνοθετεί με βάση τον ομώνυμο χαρακτήρα που είχαν δημιουργήσει οι Len Wein και Bernie Wrightson. Η υπόθεση αφορά την ιστορία του Alec Holland (Ray Wise), που θα γίνει το τέρας του βάλτου, Swamp Thing (Dick Durock), μέσω εργαστηριακού σαμποτάζ από τον διαβολικό επιστήμονα Anton Arcane (Louis Jourdan). Η ταινία είχε κόστος 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων και γενικά θετικές κριτικές, αφού ο Craven έδωσε αυτό που ήθελε το κοινό με σχετικά χαμηλό κόστος.

Superman III
 

MV5BMzI3ZDllMTctNmI2Mi00OGQ4LTk2ZTQtYTJhMjA5ZGI2YmRkXkEyXkFqcGdeQXVyNjUwNzk3NDc@._V1_.jpg


Το Superman III κυκλοφόρησε το 1983 με τον Richard Lester να επιστρέφει ως σκηνοθέτης για δεύτερη φορά και με τους Alexander Salkind και Ilya Salkind ως παραγωγούς. Στο καστ βρέθηκαν οι Christopher Reeve, Richard Pryor, Annette O'Toole, Annie Ross, Pamela Stephenson, Robert Vaughn, Marc McClure και Gavan O'Herlihy, και με κόστος 39 εκατομμυρίων δολαρίων κέρδισε 80 εκατομμύρια δολάρια, συνεχίζοντας έτσι τη πτωτική πορεία των ταινιών. Η ταινία πήρε αρνητικές κριτικές για το κωμικό ύφος αλλά και για την ερμηνεία του Richard Pryor. Η υπόθεση έχει τον Superman να χωρίζεται σε δύο μέσα από συνθετικό κρυπτονίτη. Ο ένας καλός, ο άλλος κακός.

Supergirl
 

MV5BNjE1ZDYyNDAtNzQ1My00YjM0LWI5ZWItNTBmMDg2Nzg2ZmNmXkEyXkFqcGdeQXVyNjQ2MjQ5NzM@._V1_.jpg


Μόλις ένα χρόνο μετά από το Superman 3, το 1984, κυκλοφόρησε το Supergirl, το οποίο ήταν και η πρώτη ταινία με γυναίκα πρωταγωνίστρια στο υπερηρωικό είδος, με τον Jeannot Szwarc να σκηνοθετεί και τον David Odell να γράφει το σενάριο. Η ταινία είναι spin-off  της τριλογίας του Superman και έχει την Helen Slater στο ρόλο της Supergirl, με τους Faye Dunaway, Mia Farrow, και Peter O'Toole να είναι στο καστ, ενώ ο Marc McClure επέστρεψε ως Jimmy Olsen. Τα γεγονότα ήταν μετά από το Superman III, με τον Superman να λείπει από τη Γη. Οι Dunaway και O'Toole κέρδισαν υποψηφιότητες για Χρυσό Βατόμουρο σε αντίθεση με τη Slater που πήρε υποψηφιότητα για Saturn Award για καλύτερη ηθοποιό. Με κόστος 35 εκατομμυρίων δολαρίων κέρδισε μόλις 14 εκατομμύρια δολάρια και ανάγκασε τους παραγωγούς να δώσουν τα δικαιώματα στη Cannon Films, την ίδια περίοδο που είχε πλάνα και για ταινία του Spider-Man από τα κόμικς της Marvel. Η ταινία απέκτησε μεταφορά σε βιβλίο από την Norma Fox Mazer την ίδια χρονιά.

Superman IV: The Quest for Peace
 

MV5BMmIwZWY1YTYtNDlhOS00NDRmLWI4MzItNjk2NDc1N2NhYzNlXkEyXkFqcGdeQXVyNTUyMzE4Mzg@._V1_.jpg


Το Superman IV: The Quest for Peace κυκλοφόρησε το 1987, τέσσερα χρόνια μετά από τη τρίτη ταινία και τρία μετά από το Supergirl,με τον Sidney J. Furie να σκηνοθετεί αλλά με την Cannon Films στη παραγωγή μαζί με τη Warner Bros. Ο Gene Hackman επέστρεψε ως Lex Luthor, με σκοπό να δημιουργήσει τον Nuclear Man, του οποίου σκοπός θα ήταν να πολεμήσει τον Άνθρωπο Από Ατσάλι. Η ταινία όπως και οι προηγούμενες δύο, πήρε κακές κριτικές ενώ συνέχισε τη πτωτική πορεία αφού κέρδισε μόλις 36,7 εκατομμύρια δολάρια με το πολύ φτωχό προϋπολογισμό για τα δεδομένα της εποχής των 17 εκατομμυρίων δολαρίων. Μην ξεχνάμε ότι εννέα χρόνια πριν είχαν δοθεί 55 εκατομμύρια δολάρια για να γίνει η πρώτη ταινία. Ο Wes Craven ήταν πολύ κοντά στο να σκηνοθετήσει τη ταινία αλλά δεν είχε καλές σχέσεις με τον Christopher Reeves. Αυτό έστειλε στο πάγο τις ταινίες του Superman για σχεδόν μια 20ετια.

The Return of Swamp Thing
 

MV5BYjc1ZjYwZTctZmU3NC00MGI2LWEyYzQtMzc5YzVmNWY5ZmE3XkEyXkFqcGdeQXVyNTkyNzM4NjU@._V1_UY1200_CR77,0,630,1200_AL_.jpg


Το πρώτο Swamp Thing τα πήγε αρκετά καλά υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Wes Craven, και οι Lightyear Entertainment και Batfilm Productions αποφάσισαν να προχωρήσουν με το The Return of Swamp Thing, το οποίο κυκλοφόρησε το 1989 με σκηνοθέτη τον Jim Wynorski. Η ταινία όμως είχε πιο χαλαρό ύφος, μέτριο μπάτζετ και γενικά δεν είχε και την ίδια ανταπόκριση κερδίζοντας 280 χιλιάδες δολάρια στο box office. Οι Dick Durock και Louis Jourdan επέστρεψαν στους ρόλους τους ως Swamp Thing και Anton Arcane  αντίστοιχα και η ιστορία ακολουθεί τον Swamp Thing που θα ερωτευτεί τη βίγκαν κόρη του επιστήμονα που τον δημιούργησε. Είχε κόστος 4 εκατομμυρίων δολαρίων.

 

https://www.superheronews.gr/2020/04/dc-comics-movies-part-1.html

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 3 weeks later...

  • Member ID:  1790
  • Group:  Members
  • Topic Count:  129
  • Content Count:  7112
  • Reputation:   26958
  • Achievement Points:  7447
  • Days Won:  25
  • With Us For:  6228 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Την 1η και την τελευταία δεν τις έχω παρακολουθήσει ακόμη, ενώ τη 2η δεν τη γνώριζα καν... Μπήκε στις αναζητήσεις μου! :beer:   Δεν καταλαβαίνω, ωστόσο, τι προσπαθεί ακριβώς να παρουσιάσει το άρθρο αυτό... Όχι τις ταινίες του Σούπερμαν μόνο (λείπουν πολλές και υπάρχουν και άσχετες), όχι τις κινηματογραφικές μεταφορές της "DC Comics" μόνο (λείπουν αμέτρητες), όχι μονάχα feature films (η λίστα περιλαμβάνει και μικρού μήκους ταινία), οπότε τι; :thinking:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  382
  • Content Count:  3873
  • Reputation:   35179
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  259
  • With Us For:  2045 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  28

4 ώρες πριν, Mandrake είπε:

Την 1η και την τελευταία δεν τις έχω παρακολουθήσει ακόμη, ενώ τη 2η δεν τη γνώριζα καν... Μπήκε στις αναζητήσεις μου! :beer:   Δεν καταλαβαίνω, ωστόσο, τι προσπαθεί ακριβώς να παρουσιάσει το άρθρο αυτό... Όχι τις ταινίες του Σούπερμαν μόνο (λείπουν πολλές και υπάρχουν και άσχετες), όχι τις κινηματογραφικές μεταφορές της "DC Comics" μόνο (λείπουν αμέτρητες), όχι μονάχα feature films (η λίστα περιλαμβάνει και μικρού μήκους ταινία), οπότε τι; :thinking:

 

Απ' όσο καταλαβαίνω πρόκειται για τις 10 πρώτες ταινίες που βασίστηκαν σε κόμικ της DC. Το αφιέρωμα έχει σπάσει σε διάφορα μέρη ανάλογα με τη χρονική περίοδο που βγήκαν οι ταινίες της DC. Η σειρά πάει λογικά βάσει αυτού: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_films_based_on_DC_Comics_publications

Επεξεργασία από nikolas12
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  1790
  • Group:  Members
  • Topic Count:  129
  • Content Count:  7112
  • Reputation:   26958
  • Achievement Points:  7447
  • Days Won:  25
  • With Us For:  6228 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Ούτε οι 10 πρώτες ταινίες είναι μιας και προηγούνται οι animated του '41-'43, αλλά προφανώς οι live action μονάχα, βγάζοντας έξω και τα κινηματογραφική σήριαλ. Μάλιστα. Καλύτερα να υπήρχε κάτι συγκεντρωμένο και όχι "σπασμένο" σε πολλές παρουσιάσεις μιας και το ζητούμενο είναι ένα... Γιατί να κάνει παρουσίαση κάποιος μονάχα για "δέκα πρώτες" ταινίες από κάτι; http://forums.goodsamclub.com/sharedcontent/cfb/images/scratchead.gif

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  382
  • Content Count:  3873
  • Reputation:   35179
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  259
  • With Us For:  2045 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  28

44 λεπτά πριν, Mandrake είπε:

Ούτε οι 10 πρώτες ταινίες είναι μιας και προηγούνται οι animated του '41-'43, αλλά προφανώς οι live action μονάχα, βγάζοντας έξω και τα κινηματογραφική σήριαλ. Μάλιστα. Καλύτερα να υπήρχε κάτι συγκεντρωμένο και όχι "σπασμένο" σε πολλές παρουσιάσεις μιας και το ζητούμενο είναι ένα... Γιατί να κάνει παρουσίαση κάποιος μονάχα για "δέκα πρώτες" ταινίες από κάτι; http://forums.goodsamclub.com/sharedcontent/cfb/images/scratchead.gif

 

Έχω ανεβάσει αντίστοιχα αφιερώματα για τις animated και τις επόμενες live-action ταινίες. Το σπάει ανά χρονικές περιόδους, γιατί όταν έκανε το αντίστοιχο για τη Marvel, έγινε συγκεντρωτικά και ήταν βιβλικών διαστάσεων. Ειδικότερα είχαν βάλει και βίντεο κάτω από κάθε τίτλο και το άρθρο δε φόρτωνε ποτέ και αντικαταστάθηκε με φωτογραφίες συν ότι ήταν πάρα πολύ μεγάλο για να διαβαστεί με τη μία. Το έχω ανεβάσει εδώ και εδώ σε 2 μέρη, σκέψου ότι όλο αυτό στο σάιτ ανέβηκε ενιαίο :) Ύστερα λοιπόν από feedback, είπαν της DC να σπάσει πρώτον σε animated και live-action και δεύτερον να γίνει ανά χρονικές περιόδους. Νομίζω τα έχω ανεβάσει όλα, εδώ κιόλας μπορείς να τα δεις το ένα κάτω από άλλο για να δεις και τη χρονική σειρά που τα έκανε :D 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.