Μετάβαση στο περιεχόμενο

1944-2019: Ένα ταξίδι από τα πρώτα βήματα της Marvel στη μικρή και μεγάλη οθόνη μέχρι και την εποχή του MCU Μέρος 2ο [blackys88b, superheronews.gr, 05/04/2020]


nikolas12

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  380
  • Content Count:  3847
  • Reputation:   34889
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  259
  • With Us For:  2024 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  28

The Consultant

Με τη Marvel να δείχνει ότι δύσκολα θα την σταματήσει κανείς στο Box Office, ξεκινά μια νέα μόδα για το κοινό, τα Marvel One Shots, με το πρώτο, το The Consultant, να έρχεται μετά από το Iron Man 2, και να δίνει την ευκαιρία στους Phil Coulson και Jasper Sitwell να πάρουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Χωρίς να προσφέρει κάτι το σπουδαίο, ήταν τόσο όσο για να δώσει μερικές πληροφορίες για την συνέχεια, κυρίως για τον χαρακτήρα του Emil Blonsky ενώ τα γυρίσματα είχαν διάρκεια τριών ημερών.
 
Marvel-One-Shot-The-Consultant-Malayalam-Subtitle-185x278.jpg

Thor 

Το ταξίδι του MCU συνεχίστηκε το 2011 με το Thor, τη πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση του χαρακτήρα που είχε τη Marvel Studios ως παραγωγό και τη Paramount Pictures ως διανομέα. Ήταν η τέταρτη ταινία στο franchisee και ο Kenneth Branagh σκηνοθέτησε από σενάριο των Ashley Edward Miller, Zack Stentz και Don Payne, ενώ ο Chris Hemsworth πήρε τον ομώνυμο ρόλο με τον Tom Hiddleston να έχει το ρόλο του Loki. Η ταινία, με κόστος 150 εκατομμυρίων, κέρδισε 449 εκατομμύρια και πήρε θετικές κριτικές ξεκινώντας ένα ακόμη επιτυχημένο franchise για τη Marvel. Για την ιστορία, ο Sam Raimi προσπάθησε να ετοιμάσει ταινία για τον χαρακτήρα πρώτη φορά το 1991 αλλά το εγκατέλειψε σύντομα. Το 2006 ο Mark Protosevich έκλεισε να γράψει το σενάριο και ο Matthew Vaughn πήρε θέση σκηνοθέτη αλλά τελικά δεν προχώρησε με αυτόν.
 
Thor_poster.jpg

Thor: Tales of Asgard 

Το Thor: Tales of Asgard ήταν η όγδοη και τελευταία ταινία του Marvel Animated Features, το οποίο έκανε πρεμιέρα το Μάη του 2011 με βάση τον χαρακτήρα των Stan Lee και Jack Kirby. Η ταινία κυκλοφόρησε 11 μέρες μετά από το Thor και δίνει μια περιπέτεια νεαρού Thor μαζί με τον Loki, και τους Warriors Three.
 
MV5BMTcxOTU4NzIxMV5BMl5BanBnXkFtZTcwNzE3NjAxNQ@@._V1_UY1200_CR111,0,630,1200_AL_.jpg

X-Men: First Class 

Με την αρχική τριλογία να ολοκληρώνεται, και το spinoff του Wolverine να μην παίρνει τις καλύτερες κριτικές, η Fox έψαχνε το επόμενο βήμα της για το franchise των X-Men και τελικά αποφάσισε να πάει με το X-Men: First Class, το οποίο θα ήταν εποχής και θα παρουσίαζε νεαρές ηλικίες των γνωστών χαρακτήρων από την αρχική τριλογία. Ο Matthew Vaughn σκηνοθέτησε τη ταινία το 2011 με τον Bryan Singer ως παραγωγό και παρά το γεγονός ότι οικονομικά δεν τα πήγε εξαιρετικά, 353 εκατομμύρια με κόστος 160 εκατομμυρίων, κέρδισε αρκετά για να δημιουργήσει μια νέα τριλογία.
 
MV5BMTg5OTMxNzk4Nl5BMl5BanBnXkFtZTcwOTk1MjAwNQ@@._V1_UY1200_CR90,0,630,1200_AL_.jpg

Captain America: The First Avenger  

Η τελευταία ταινία του MCU πριν από το Avengers, το απόλυτο όνειρο των όσων διάβαζαν κόμικς και περίμεναν αυτή τη στιγμή, ήταν το Captain America: The First Avenger, το οποίο λειτούργησε ως κάτι πολύ διαφορετικό από την στιγμή που η ιστορία διαδραματιζόταν στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ήταν το πρώτο prequel του MCU και το τέταρτο franchise που ξεκίνησε η Marvel. Η ταινία κυκλοφόρησε από τη Paramount Pictures, με τον Joe Johnston να σκηνοθετεί από σενάριο των Christopher Markus και Stephen McFeely, και τον Chris Evans να έχει το ρόλο του Steve Rogers/Captain America. Τα πρώτα βήματα της ταινίας έγιναν το 1997 από την Artisan Entertainment αλλά μια νομική υπόθεση σταμάτησε τη παραγωγή και τελικά τα δικαιώματα επέστρεψαν στην Marvel. Με κόστος 150 εκατομμυρίων η ταινία κέρδισε 370 εκατομμύρια και είχε θετικές κριτικές.
 
Captain_America_The_First_Avenger_poster.jpg

Marvel Anime Blade

Το Blade ήταν η τέταρτη και τελευταία σειρά της Marvel Anime, που είχε 12 επεισόδια, με τον Kenta Fukasaku να γράφει το σενάριο. Η σειρά μετέφερε την ιστορία του Blade στην Ιαπωνία όπου και συνάντησε τον  Deacon Frost. Ο Mitsuyuki Masuhara σκηνοθέτησε τη σειρά.
 
91Hwm9RQVZL._SY445_.jpg

A Funny Thing Happened on the Way to Thor's Hammer 

Μετά από το The Consultant, και αφού η Marvel ζεστάθηκε για τα καλά έχοντας ήδη πέντε ταινίες στο Box Office, έδωσε στο κοινό και δεύτερη ταινία Marvel One Shot, με το A Funny Thing Happened on the Way to Thor's Hammer, prequel του Thor, το οποίο  δίνει ξανά την ευκαιρία στον Phil Coulson να έχει μια μικρή περιπέτεια όπου σταματά μια ληστεία. Κυκλοφόρησε στο DVD του Captain America: The First Avenger τον Οκτώβριο του 2011
 
MV5BYmVlYTg3N2QtMWM2OS00YWQyLWI2M2MtMDc0ZjBkZjk1MTY3XkEyXkFqcGdeQXVyNTE1NjY5Mg@@._V1_.jpg

Ghost Rider: Spirit of Vengeance  

To Ghost Rider: Spirit of Vengeance ήταν η τελευταία ταινία του 2011 και η δεύτερη ταινία για τον γνωστό αντιήρωα Ghost Rider μετά από την ταινία του 2007. Αν και sequel δεν έχει κάποια σχέση με τη πρώτη ταινία εκτός του Nicolas Cage και γενικά έχει πάρει πολύ κακές κριτικές σε όλα τα θέματα. Η ταινία πάντως κέρδισε 132 εκατομμύρια σε μπάτζετ 57 εκατομμυρίων. Αν και υπήρχε πλάνο για sequel, τελικά δεν προχώρησε αλλά ο χαρακτήρας έκανε εμφάνιση στη σειρά του ABC, Agents of S.H.I.E.L.D., αλλά όχι ως Johnny Blaze.
 
Ghost_Rider_2_Poster.jpg

Ultimate Spider-Man 

Το Ultimate Spider-Man είναι η πρώτη σειρά κινουμένων σχεδίων του Spider-Man στη δεκαετία του 2010, με τον Brian Michael Bendis που έγραφε και το ομώνυμο κόμικ, τον Paul Dini και το γκρουπ δημιουργών, Man of Action, να γράφουν τη σειρά. Αρκετά πιο παιδική από ότι συνήθως με εκνευριστική συνήθεια να σπάζει το τέταρτο τοίχο για να εξηγεί καταστάσεις, η σειρά κυκλοφόρησε στο Disney XD για τέσσερεις σεζόν έχοντας 104 επεισόδια κάνοντας πρεμιέρα τον Απρίλιο του 2012.
 
MV5BMDg5NTFlMTUtNDdmYi00MGYwLTlkNjQtMjU2NzEzMDFhMDY3XkEyXkFqcGdeQXVyNjExODE1MDc@._V1_.jpg

Marvel's The Avengers 

Το 2012 όμως θα μένει πάντα στις μνήμες του κοινού επειδή η Marvel έκανε το αδιανόητο μέχρι τότε και ένωσε τα τέσσερα της franchise σε ένα, το Marvel's The Avengers, την πρώτη υπερηρωική ταινία με ομάδα, και τη πρώτη που έφερε το όνομα της Walt Disney Studios Motion Pictures στη παραγωγή. Ο Joss Whedon έγραψε και σκηνοθέτησε τη ταινία που κατάφερε να μαζέψει 1,5 δισεκατομμύρια στο Box Office και να βρεθεί στη κορυφή της σεζόν αλλά και στη τρίτη θέση όλων των εποχών σε κέρδη. Ήταν και η πρώτη ταινία της Marvel που κέρδισε πάνω από δισεκατομμύριο και έθεσε τον άγραφο κανόνα ότι οι ταινίες της Marvel πρέπει να φτάνουν αυτό το ποσό. Η ταινία ήταν τόσο σημαντική, που το Empire την ανακήρυξε ως μια από τις 100 κορυφαίες ταινίες όλων των εποχών. Το κόστος της ταινίας ήταν 220 εκατομμύρια.
 
91%2BoF8khxbL._SL1500_.jpg

Men in Black 3

Δέκα χρόνια μετά από τη δεύτερη ταινία και με τον Will Smith να απουσιάζει κινηματογραφικά για τέσσερα χρόνια, το Men in Black 3 ήταν σχεδόν σίγουρο ότι θα επιστρέψει με ψηλά νούμερα. Ο Barry Sonnenfeld επέστρεψε ως σκηνοθέτης και μαζί με τον Smith και τον Tommy Lee Jones ετοίμασαν μια νέα περιπέτεια, στην οποία ο Josh Brolin είχε την ευκαιρία να πάρει το ρόλο του νεαρού Tommy Lee Jones. Η ταινία κατάφερε να κερδίσει 624 εκατομμύρια και να μπει στη 10αδα των κορυφαίων της σεζόν έχοντας μάλιστα θετικές κριτικές. Το θέμα ήταν μάλλον το ακριβό μπάτζετ αλλά κανείς δεν αμφισβητούσε την αξία του Smith στο Box Office. Αν και είχε ακουστεί ότι θα υπάρξει sequel, τελικά το 2019 προχώρησαν με spin-off αφήνοντας όμως ανοικτή τη πόρτα για την επιστροφή του Will Smith.
 
Men_In_Black_3.jpg

The Amazing Spider-Man  

Ένα μήνα μετά από την τεράστια επιτυχία του The Avengers, ήρθε στη μεγάλη οθόνη και το The Amazing Spider-Man, το reboot του Spider-Man από την Sony, τέταρτη στο σύνολο ταινία, που θα αντικαθιστούσε τη τριλογία του Sam Raimi. Η ταινία στοίχησε πολύ ακριβά, 230 εκατομμύρια, αλλά κατάφερε να βγάλει 757 εκατομμύρια δείχνοντας γενικά ότι ο χαρακτήρας έχει τεράστιο κοινό ακόμη και όταν το σενάριο και η συνολική ταινία δεν προσφέρουν κάτι το αξιόλογο. Ο Marc Webb σκηνοθέτησε και ο Andrew Garfield είχε το ρόλο του Peter Parker.
 
The_Amazing_Spider-Man_theatrical_poster.jpeg

Item 47

Εκτός από τις τρεις ταινίες και τη σειρά που κυκλοφόρησαν, η Marvel εκπροσωπήθηκε από ακόμη ένα Marvel One Shot, το τρίτο συνολικά, που έφερε το τίτλο Item 47. Κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο του 2012 και συνεχίζει την ιστορία από το Marvel's The Avengers με τον Maximiliano Hernandez να επιστρέφει στο ρόλο του. Το συγκεκριμένο ήταν και η αιτία να δοθεί παραγγελία σειράς στο Agents of S.H.I.E.L.D. από το ABC, το οποίο έκανε πρεμιέρα το Σεπτεμβρίου του 2013.
 
220px-Item_47_poster.jpg

Iron Man 3

Με τον τρόπο που έκλεισε κινηματογραφικά το 2012 το MCU, ήταν λογικό ότι έπρεπε να βρει τρόπο να σταθεί στα πόδια του μέσα από τις σόλο ταινίες, και το να επιλέξει τον Iron Man στη τρίτη του σόλο ταινία, κλείνοντας πρακτικά τη πρώτη της τριλογία, ήταν η πιο λογική κίνηση. Η έβδομη ταινία συνολικά στο MCU ανταποκρίθηκε και κατάφερε να ξεπεράσει το δισεκατομμύριο, δείχνοντας ότι το μέλλον μόνο θετικό μπορεί να είναι για την Marvel και το δρόμο που διάλεξε. Συνολικά κέρδισε πάνω από 1,2 δισεκατομμύρια και ήρθε στη δεύτερη θέση του 2013 με το Frozen, και πάλι της Disney, να κατακτά τη πρωτιά. Η ταινία κόστισε 200 εκατομμύρια.
 
Iron_Man_3_theatrical_poster.jpg

Iron Man: Rise of Technovore 

Από ότι φαίνεται όμως, το κλείσιμο της τριλογίας του Iron Man δεν ήταν αρκετό και η Marvel σε συνεργασία με την Madhouse ετοίμασε και τη ταινία κινουμένων σχεδίων anime, Iron Man: Rise of Technovore, με τον Hiroshi Hamasaki να σκηνοθετεί από ιστορία του Brandon Auman και οι Matthew Mercer και Norman Reedus χάρισαν τη φωνή τους σε Tony Stark και Punisher. Η ταινία κυκλοφόρησε τον Απρίλιο στην Ιαπωνία και μετά στον υπόλοιπο κόσμο, συνεχίζοντας τη συχνή επαφή της Marvel με την Ασιατική χώρα.
 
Iron_Man_Rise_of_Technovore_cover.jpg

Avengers Assemble  

Ένα χρόνο μετά από την κινηματογραφική τους εμφάνιση αλλά και μετά την ολοκλήρωση της εξαιρετικής σειράς κινουμένων σχεδίων, The Avengers: Earth's Mightiest Heroes, το Avengers Assemble επέστρεψε ως διάδοχος της σειράς στα τέλη του Μάη του 2013 με την ελπίδα ότι θα καταφέρει να εκμεταλλευτεί την επιτυχία της ταινίας. Κατώτερη της προηγούμενης σειράς και με πιο αδύνατες κριτικές, η σειρά κατάφερε να φτάσει τις 5 σεζόν και τα 126 επεισόδια και να ολοκληρώσει την ιστορία της.
 
MV5BMTY0NTUyMDQwOV5BMl5BanBnXkFtZTgwNjAwMTA0MDE@._V1_.jpg

The Wolverine 

Μετά από τα κόμικς και το anime που έστειλε τον Wolverine στην Ιαπωνία, η  20th Century Fox αποφάσισε να εκμεταλλευτεί την κατάσταση και να δώσει το The Wolverine που έστειλε και επίσημα κινηματογραφικά τον γνωστό ήρωα στη χώρα του Ανατέλλοντος ήλιου. Η ταινία λειτούργησε ως συνέχεια των X-Men Origins: Wolverine (2009) και X-Men: The Last Stand (2006), με τον James Mangold να κάνει τη προπόνηση του σκηνοθετικά για μια από τις πιο εντυπωσιακές ταινίες του franchise λίγα χρόνια αργότερα, το Logan. Η ταινία κέρδισε 414 εκατομμύρια με κόστος 132 εκατομμυρίων.
 
The_Wolverine_posterUS.jpg

Kick-Ass 2

Ένα μήνα μετά από το The Wolverine, που είχε και μια πιο R-rated εκδοχή διαθέσιμη, κυκλοφόρησε και το Kick-Ass 2, γνωστό και ως K.A.2. Balls To The Wall, το οποίο ήταν υπερηρωική μαύρη κωμωδία με βάση το Kick-Ass: The Dave Lizewski Years, των Mark Millar και John Romita, Jr.. Ήταν sequel της ταινίας του 2010 με το βασικό καστ να επιστρέφει αλλά τον Jeff Wadlow να αντικαθιστά τον Matthew Vaughn που προτίμησε να μείνει ως παραγωγός. Η ταινία κέρδισε μόλις 60 εκατομμύρια από κόστος 28 εκατομμυρίων και πήρε γενικά αρνητικές κριτικές, κάτι που σκότωσε τις ελπίδες για sequel αλλά και για spinoff της Hit Girl. Ο Matthew Vaughn πάντως δήλωσε ότι σύντομα θα προχωρήσει με reboot.
 
91CW1MAwSdL._SY445_.jpg

Hulk and the Agents of S.M.A.S.H.

Η τρίτη σειρά της Marvel μετά από τα Ultimate Spider-Man και Avengers Assemble ήταν το Hulk and the Agents of S.M.A.S.H., που κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2013 και άντεξε δύο σεζόν 52 επεισοδίων. Η σειρά εκτός του Hulk, έδωσε χρόνο και στους She-Hulk, Red Hulk, A-Bomb και Skaar, κάτι που ελάχιστοι έχουν κάνει, και είναι αυτό που την κάνει να αξίζει παρά το γεγονός ότι είχε και αυτή έντονο παιδικό ύφος λόγω Disney.
 
450?cb=20130308222444

Phineas and Ferb: Mission Marvel  

To Phineas and Ferb: Mission Marvel ήταν το πρώτο και μοναδικό μέχρι στιγμής cross-over που είχε ο κόσμος της Marvel με οποιοδήποτε άλλο franchise στη μικρή οθόνη, αφού οι χαρακτήρες του Phineas and Ferb τον Αύγουστο του 2013 γνώρισαν τους  Iron Man, Spider-Man, Hulk, Thor, Red Skull, Whiplash, Venom και M.O.D.O.K. σε ένα αρκετό παιδικό πρόγραμμα, που όμως κάποιος μπορεί να απολαύσει, επειδή η ίδια η σειρά είχε πάντα αυτό το ύφος.
 
MV5BZGRkYzFiZDctNTgwYS00OTFjLTgyYmYtMTJmNzQxMzFjZTNlXkEyXkFqcGdeQXVyNjg3MDM4Mzc@._V1_.jpg

Agent Carter  

Το 2013 εκτός από τις δύο κινηματογραφικές ταινίες του MCU και τη πρώτη σειρά, είδε ακόμη ένα Marvel One Shot με το Agent Carter, το οποίο επικεντρώθηκε στην Peggy Carter και λειτούργησε ως συνέχεια του Captain America: The First Avenger. Ήταν το τέταρτο συνολικά, με τον Louis D'Esposito να σκηνοθετεί και την Hayley Atwell να επιστρέφει, όχι για τελευταία φορά, σε ένα ρόλο που έδειξε ότι πραγματικά τον αγάπησε. Το συγκεκριμένο ήταν και η αιτία για το ABC να δώσει παραγγελία σειράς στο Marvel's Agent Carter.
 
MV5BZDIwZTM4M2QtMWFhYy00N2VmLWFlMjItMzI3NjBjYTc0OTMxXkEyXkFqcGdeQXVyNTE1NjY5Mg@@._V1_.jpg

Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.

Και η πρώτη σειρά που αναφέραμε πιο πάνω. Η πρώτη φορά που η Marvel αποφάσισε να πάει στη μικρή οθόνη μέσω του ABC, με τους Joss Whedon, Jed Whedon και Maurissa Tancharoen ως δημιουργούς και τη S.H.I.E.L.D. στο επίκεντρο. Ο μέχρι σε αυτό το σημείο νεκρός Phil Coulson, επιστρέφει μέσω του Clark Gregg και με μια πλειάδα από νέα ονόματα προσπαθεί να κερδίσει το κοινό με άγνωστους χαρακτήρες αλλά και με μια ιστορία καταδικασμένη. Η σειρά όμως παίρνει τα πάνω της ακριβώς μετά από το δεύτερο Captain America που μέχρι εκείνο το σημείο κρατούσε τη σειρά φυλακισμένη στα σύνορα της SHIELD. Στο μέλλον μεταξύ άλλων θα ασχοληθεί με Hydra, Inhumans, Life Model Decoys, εξωγήινους και ταξίδι στο χρόνο ενώ θα φέρει και την δική του εκδοχή Ghost Rider και το καλοκαίρι θα προβάλει την έβδομη και τελευταία του σεζόν. Αξίζει να αναφερθεί ότι έγινε προσπάθεια για spinoff με το Marvel's Most Wanted, που δεν προχώρησε ενώ κυκλοφόρησε και ψηφιακή σειρά, το Agents of S.H.I.E.L.D.: Slingshot.
 
MV5BYjY1ZGI3MDItOTk5Zi00NTA4LWJlNjMtYWFkNDMxNWVlNjcxXkEyXkFqcGdeQXVyNTc4MjczMTM@._V1_.jpg

Thor: The Dark World 

Η χρονιά των sequel για τη κινηματογραφική Marvel έκλεισε με το Thor: The Dark World, τη δεύτερη ταινία για τον Σκανδιναβό Θεό, και την όγδοη συνολικά για το MCU, που φέρνει τον Thor ενάντια στα Dark Elves και τον Malekith. Η ταινία, μαζί με το Iron Man 2 κουβαλά τις χειρότερες κριτικές του MCU παρά το γεγονός ότι είχε πολύ καλά οπτικά εφέ και ερμηνείες από το πρωταγωνιστικό δίδυμο. Η ταινία κέρδισε 644 εκατομμύρια δολάρια με κόστος 170 εκατομμυρίων.
 
Thor_-_The_Dark_World_poster.jpg

Lego Marvel Super Heroes: Maximum Overload 

Η πρώτη ταινία Lego από την Marvel, γνωστή και ως Marvel Super Heroes: Maximum Overload, κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2013 αρχικά σε πέντε κομμάτια, πριν γίνει διαθέσιμη από Netflix και Amazon Video. Αν και δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο, κατάφερε να δημιουργήσει μια νέα σειρά ταινιών και σειρών με βάση τα Lego
 
latest?cb=20171011110330

Iron Man and Hulk: Heroes United 

Το 2013 έκλεισε με την ταινία κινουμένων σχεδίων, Iron Man and Hulk: Heroes United, μια εκ των δύο ταινιών που ανήκουν στο franchise του Heroes United, το οποίο μάλλον κρίνεται ως αποτυχημένο. Ο στόχος ήταν το παιδικό κοινό και κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο με τους Iron Man και Hulk να ενώνουν τις δυνάμεις τους, σε μια ιστορία που δεν κέρδισε κάποιο ενδιαφέρον.
 
MV5BMDVlZjcxZWYtZWEzZS00NjY3LTlmZjItNzljZWM1ZTMwZmM5XkEyXkFqcGdeQXVyNTAyODkwOQ@@._V1_.jpg

All Hail the King 

To 2014 ξεκίνησε για την Marvel με ένα ακόμη Marvel One Shot, το All Hail the King, το οποίο κυκλοφόρησε το Φεβρουάριο ως συνέχεια του Iron Man 3 με τον Trevor Slattery του Ben Kingsley στη φυλακή να παίρνει μήνυμα από το πραγματικό Mandarin. Μεταξύ άλλων, το μικρού μήκους είχε και τον Sam Rockwell να κάνει  εμφάνιση ξανά με το Iron Man 2, δίνοντας ελπίδα ότι ο Hammer θα επιστρέψει σε κάποια φάση στο κόσμο της Marvel.
 
220px-All_Hail_the_King_poster.jpg

Captain America: The Winter Soldier 

Κατά πολλούς η καλύτερη ταινία της Marvel, που άλλαξε για πάντα και τη πορεία της πρώτης τηλεοπτικής σειράς της Marvel, Agents of SHIELD, το Captain America: The Winter Soldier κυκλοφόρησε τον Απρίλη του 2014 ως sequel του Captain America: The First Avenger και ως η ένατη ταινία του MCU. Επίσης ήταν το ντεμπούτο των Anthony και Joe Russo που θα έγραφαν με χρυσά γράμματα το όνομα τους στην Ιστορία. Η ταινία με έμπνευση  της δεκαετία του '70 και ταινίες όπως το Three Days of the Condor, κατάφερε να δημιουργήσει ένα εξαιρετικό πολιτικό θρίλερ μασκαρεμένο στο υπερηρωικό είδος, το οποίο έφτασε τα 741 εκατομμύρια δολάρια σε κέρδος αλλά ήταν μόλις έβδομο για τη χρονιά που κυκλοφόρησε. Η ταινία κόστισε 177 εκατομμύρια δολάρια.
 
Captain_America_The_Winter_Soldier.jpg

The Amazing Spider-Man 2

Με μερικές εβδομάδες διαφορά κυκλοφόρησε και το The Amazing Spider-Man 2, το sequel του reboot του 2014, το οποίο στα μάτια της Sony και των Avi Arad και Matt Tolmach, θα δημιουργούσε ένα franchise εφάμιλλο αυτού των Avengers. Μια ταινία που θα έφερνε δύο ακόμη ταινίες Spider-Man και αρκετά spinoff αλλά στο τελικό αποτέλεσμα το μόνο που κατάφερε ήταν να σταματήσει το franchise πρόωρα με μόλις δύο ταινίες. Η ταινία κέρδισε μεν 709 εκατομμύρια στο Box Office αλλά κόστισε σχεδόν 300 και πήρε αρνητικές κριτικές για τα πάντα και έμεινε στην ιστορία ως η live action ταινία του Spider-Man με τα λιγότερα κέρδη. Αν κάτι αξίζει από αυτή τη ταινία στη τελική κριτική, είναι ότι κατάφερε να πείσει τη Sony να στείλει τον Spider-Man στην αγκαλιά του MCU.
 
The_Amazing_Spiderman_2_poster.jpg

X-Men: Days of Future Past  

Ταινία ορόσημο στο franchise των X-Men αφού κατάφερε να φέρει την αρχική τριλογία και την prequel μαζί, και να δημιουργήσει μια από τις πιο ιδιαίτερες ταινίες με βάση την εξαιρετική ιστορία του Days of Future Past. Ο Bryan Singer επιστρέφει ξανά στο τιμόνι και με σενάριο των Simon Kinberg, Jane Goldman και Matthew Vaughn, δίνει την ευκαιρία στον Hugh Jackman να πάρει ξανά το πρωταγωνιστικό ρόλο με την ταινία να συγκρίνεται άνετα με το X2 και να κοντράρεται για το ποια είναι η καλύτερη. Με κόστος 205 εκατομμυρίων, η ταινία κατάφερε να κερδίσει 747 εκατομμύρια και να γίνει το νούμερο ένα στο franchise μέχρι την εμφάνιση ενός αθυρόστομου μισθοφόρου.

 
X-Men_Days_of_Future_Past_poster.jpg

Iron Man and Captain America: Heroes United  

To Iron Man and Captain America: Heroes United ήταν η δεύτερη και τελευταία ταινία στο όχι και τόσο επιτυχημένο franchise της Marvel Animation, Heroes United, το οποίο ήρθε ένα χρόνο μετά από το Iron Man and Hulk: Heroes United. Οι Iron Man και Captain America συνεργάζονται για μια νέα ιστορία που θα βρει ως αντίπαλους τους Red Skull και Taskmaster.
 
MV5BMDIzMTIyYWEtYTAzZi00YzZjLTg5MGUtM2JiN2RjMDBjZmI3XkEyXkFqcGdeQXVyNjExODE1MDc@._V1_.jpg

Guardians of the Galaxy 

Ίσως η μεγαλύτερη έκπληξη της σεζόν, η οποία κυκλοφόρησε το 2014 ως η τελευταία υπερηρωική ταινία του 2014 και η 10η συνολικά στο MCU. Ο James Gunn σκηνοθέτησε από σενάριο που έγραψε με την Nicole Perlman, και με τους Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Vin Diesel και Bradley Cooper να είναι οι Φύλακες του Γαλαξία, έδωσε μια ταινία που ανανέωσε το είδος και επέκτεινε τον κόσμο της Marvel πέρα από την Γη. Η ταινία μάλιστα κατάφερε να κερδίσει 772,8 εκατομμύρια δολάρια από μπάτζετ 232 εκατομμυρίων και βρέθηκε στη τρίτη θέση του Box Office πάνω από το Captain America 2 αλλά κάτω από τα Transformers: Age of Extinction και The Hobbit: The Battle of the Five Armies.
 
Guardians_of_the_Galaxy_poster.jpg

Big Hero 6

Το 2014 είδε και επίσημα τη πρώτη φορά που ταινία κινουμένων σχεδίων της Marvel φτάνει στη μεγάλη οθόνη με το Big Hero 6, το οποίο όμως ήταν παραγωγή της Walt Disney Animation Studios και δεν είχε άμεση συμμετοχή της Marvel εκτός από το κόμικ. Ήταν συνολικά η 54η ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney και κατάφερε να κερδίσει το Oscar και τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων ενώ μάζεψε και 657 εκατομμύρια με κόστος 165 εκατομμυρίων. Τέλος, το 2017 έκανε πρεμιέρα και σειρά sequel.
 
c9b2a84c7a9776545e18e15b0421605b.jpg

Marvel Disk Wars: The Avengers 

Το Marvel Disk Wars: The Avengers ήταν το νέο ραντεβού που είχε η Marvel με την Ιαπωνία αφού η Toei Animation, η οποία τη δεκαετία του '70 είχε δώσει τη σειρά Spider-Man, ετοίμασε σειρά κινουμένων σχεδίων anime για νεαρές ηλικίες με βάση τους χαρακτήρες της Marvel. Συνολικά η σειρά είχε 51 επεισόδια.
 
Disk_wars_avengers_key_visual.jpg

Marvel's Agent Carter 

Όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, η Marvel μέσω του One Shot, Agent Carter, αποφάσισε να ετοιμάσει την ομώνυμη σειρά, η οποία έκανε πρεμιέρα στο ABC τον Ιανουάριο, για να καλύψει το κενό που είχε μεταξύ των σεζόν του το Agents of SHIELD, και συνέχισε την ιστορία της Peggy Carter που μέχρι στιγμής είναι ο μοναδικός χαρακτήρας που κατάφερε με τόση επιτυχία να περνά από τη μικρή στη μεγάλη οθόνη. Είναι η δεύτερη σειρά του MCU και η μοναδική που σύστησε χαρακτήρα εκτός της Peggy που πέρασε και στη μεγάλη οθόνη με τον James D'Arcy. Η σειρά είχε εξαιρετικές κριτικές αλλά άντεξε μόλις δύο σεζόν και 18 επεισόδια αφού είχε πτωτική πορεία στη τηλεθέαση.

 
MV5BMzk0MzkxODMwOV5BMl5BanBnXkFtZTgwMjQzODE4NzE@._V1_UY1200_CR90,0,630,1200_AL_.jpg

Kingsman: The Secret Service 

Το Φεβρουάριο του 2015 και αφού προβλήθηκε σε διάφορα φεστιβάλ πρώτα, έκανε πρεμιέρα το Kingsman: The Secret Service, κατασκοπευτική ταινία δράσης με κωμικά στοιχεία, που είχε τον Matthew Vaughn ως σκηνοθέτη και παραγωγό με βάση το κόμικ των Dave Gibbons και Mark Millar που ανήκει στη θυγατρική της Marvel, Icon Comics. Με ασταμάτητους ρυθμούς, πολύ καλές ερμηνείες και ιδιαίτερο στυλ, η ταινία κατάφερε να φτάσει τα 414 εκατομμύρια στο Box Office παρά το γεγονός ότι ήταν κατηγορίας R και να θυμίσει στο κοινό ότι οι ταινίες με βάση τα κόμικς δεν είναι μόνο υπερήρωες. Κόστισε 94 εκατομμύρια δολάρια.
 
8x7ej0LnHdKUqilNNJXYOeyB6L9.jpg

Powers 

Η πρώτη και μοναδική σειρά που κυκλοφόρησε ποτέ από το PlayStation Network ήταν το Powers, το οποίο είχε ως βάση τα κόμικ της θυγατρικής της Marvel Comics, Icon Comics, και που άντεξε μόλις δύο σεζόν 20 επεισόδια. Ενώ η σειρά σε θέμα υπόθεσης είχε αρκετό ενδιαφέρον, ως παραγωγή δεν ήταν και ότι καλύτερο παρά το γεγονός ότι είχε και τον David Slade μέσα στους δημιουργούς.
 
MV5BMjI0OTk2OTQ1OF5BMl5BanBnXkFtZTgwMjE3ODc4ODE@._V1_.jpg

Marvel's Daredevil 

Το 2015 ήταν σαφώς και η πιο ενεργή χρονιά της Marvel μέχρι αυτό το σημείο, αφού έφεραν και μια τρίτη σειρά του MCU στο προσκήνιο, το Daredevil, το οποίο κυκλοφόρησε από το Netflix με τον Drew Goddard ως δημιουργό. Ήταν η πρώτη από τις έξι σειρές που κυκλοφόρησαν στο Netflix ως μέρος του MCU και είχε πάρει εξαιρετικές κριτικές για τις σκηνές δράσης αλλά και για τις ερμηνείες του καστ. Συνολικά είχε τρεις σεζόν 39 επεισοδίων.
 
MV5BODcwOTg2MDE3NF5BMl5BanBnXkFtZTgwNTUyNTY1NjM@._V1_.jpg

Avengers: Age of Ultron 

Μετά από τις δύο νέες σειρές, η Marvel έφερε και επίσημα τη δεύτερη ταινία των Εκδικητών με το Avengers: Age of Ultron, το οποίο ήταν η 11η συνολικά ταινία του MCU με τον Joss Whedon να επιστρέφει ως δημιουργός μαζί με σχεδόν όλο το καστ του MCU. Η ταινία δεν είχε πάρει τις καλύτερες κριτικές γενικά ενώ στοίχισε 365 εκατομμύρια δολάρια, αλλά σίγουρα δεν το είπε κανείς αποτυχία αφού κατάφερε να μαζέψει 1,4 δισεκατομμύρια. Αυτό πάντως το έφερε στη τέταρτη θέση του 2015 αφού τα Star Wars: The Force Awakens, Jurassic World και Furious 7 το ξεπέρασαν στο box office.
 
Avengers_Age_of_Ultron_poster.jpg

Ant-Man

Το Ant-Man ήταν τελικά και το επίσημο κλείσιμο της Δεύτερης Φάσης της Marvel που αποφάσισε να γνωρίσει στο κοινό ένα νέο χαρακτήρα κινηματογραφικά, ο οποίος είχε παρελθόν στο κόσμο της Marvel. Ο Peyton Reed κάνει εξαιρετική δουλειά ως αντικαταστάτης του Edgar Wright, που όμως ήταν στους σεναριογράφος μαζί με τους Joe Cornish, Adam McKay και Paul Rudd, με τον τελευταίο να πρωταγωνιστεί ως Scott Lang/Ant-Man. Με προϋπολογισμό 130 εκατομμυρίων, το μικρότερο από όλες τις ταινίες του MCU, το Ant-Man κατάφερε να κερδίσει 519 εκατομμύρια και να πάρει θετικές κριτικές, κάτι που έκρινε το πείραμα της Marvel επιτυχημένο για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι μετά από το Guardians of the Galaxy.
 
Ant-Man_poster.jpg

WHIH Newsfront 

Το 2015, και με την ευκαιρία κυκλοφορίας του Ant-Man, οι ιθύνοντες της Marvel αποφάσισαν να δημιουργήσουν τη διαδικτυακή σειρά του Youtube, WHIH Newsfront, το οποίο διαδραματίζεται στο κόσμο της Marvel και του MCU γενικά και αφορά το τηλεοπτικό δίκτυο WHIH World News και την Leslie Bibb ως την Christine Everhart. Η σειρά είναι καθαρά για σκοπούς διαφήμισης των άλλων ταινιών αλλά λειτουργεί ευεργετικά και ως μέρος του MCU franchise αφού το κοινό παίρνει περισσότερο χρόνο στον αγαπημένο του κόσμο.
 
hqdefault.jpg

Fantastic Four 

Σε μια χρονική περίοδο που όλες σχεδόν οι υπερηρωικές ταινίες που είχαν σχέση με τη Marvel είχαν θετικό πρόσημο στο Box Office, με τελευταία αποτυχία να είναι  το Punisher: War Zone του 2008, η Fox αποφάσισε να επιστρέψει με τους Fantastic Four, τους χαρακτήρες που μάλλον κουβαλούν τη πιο δύσκολη κινηματογραφική ιστορία (μαζί με τον Punisher) όσον αφορά χαρακτήρες της Marvel. Όταν η ταινία κυκλοφόρησε το 2015, σε μια εποχή που ότι ήταν Marvel ήταν συνήθως χρυσός, απέτυχε παταγωδώς αφού εκτός από εισπρακτική αποτυχία που μάζεψε 167 εκατομμύρια με μπάτζετ 155 εκατομμυρίων, κατάφερε να σαρώσει και τα Razzies Awards με βραβείο χειρότερης ταινίας και σκηνοθεσίας μεταξύ άλλων. Το μοναδικό θετικό από αυτή την κατάσταση, όπως και πριν από ένα χρόνο με το Spider-Man, ήταν ότι ξεκίνησε η διαδικασία για να δούμε τους χαρακτήρες στο MCU.
 
Fantastic_Four_2015_poster.jpg

Guardians of the Galaxy 

Μετά από τη κινηματογραφική μεταφορά των χαρακτήρων, πάρθηκε η απόφαση να γίνει και τηλεοπτική σειρά με το Guardians of the Galaxy να κάνει πρεμιέρα το Σεπτέμβριο του 2015 ως ψευδόσικουελ της ταινίας, αφού δεν ανήκει στο MCU αλλά χρησιμοποιεί διάφορα στοιχεία από αυτήν. Συνολικά είχε τρεις σεζόν και 77 επεισόδια. Ανάμεσα στις άλλες σειρές, το συγκεκριμένο είχε θετική ανταπόκριση από κριτικούς και κοινό κυρίως για τη δράση και το χιούμορ.

 
Guardians_Of_The_Galaxy_Series_Poster.jpg

Lego Marvel Super Heroes: Avengers Reassembled 

Η δεύτερη Lego ταινία της Marvel, η οποία ήρθε το 2015 και έδωσε το Avengers: Age of Ultron με λίγο από Ant-Man και Spider-Man στη μορφή κινουμένων σχεδίων LEGO. Έκανε πρεμιέρα στο Disney XD και είναι διαθέσιμο στο Lego.com. Είχε διάρκεια 22 λεπτών.
 
MV5BNWU3MDM2ZmMtZjU1MC00N2Y4LTgwYmQtMDQ2MzY5M2E5OWFmXkEyXkFqcGdeQXVyNjg5MzE4NTA@._V1_UY1200_CR113,0,630,1200_AL_.jpg

Marvel's Jessica Jones 

Η δεύτερη σειρά του Netflix στο κόσμο της Marvel και η τέταρτη συνολικά στο MCU, επικεντρώνεται στον ομώνυμο χαρακτήρα και φέρει την Krysten Ritter στο πρωταγωνιστικό ρόλο ως Jessica Jones. Πολύ διαφορετική και πιο ώριμη από ότι μας έχει συνηθίσει η Marvel, σίγουρα έδωσε το κάτι διαφορετικό ενώ οι κριτικές ήταν θετικότατες. Άντεξε και αυτή 3 σεζόν και 39 επεισόδια ενώ έδωσε και τη πρώτη εμφάνιση του Luke Cage στη μικρή οθόνη, πριν αυτός πάρει τη δική του σειρά.
 
118191389.jpg

Marvel Super Hero Adventures: Frost Fight!

Η χρονιά του 2015 έκλεισε όπως και το 2014 με κινούμενα σχέδια και την ταινία Marvel Super Hero Adventures: Frost Fight! που για ακόμη μια φορά χαρακτηρίζεται από την παιδικότητα της ως ταινία. Πάντως δίνει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία στους εκδικητές να συνεργαστούν με τους Groot και Rocket Raccoon και είχε διάρκεια μόλις 63 λεπτών.
 
MV5BMTg0MzgyMzM2MV5BMl5BanBnXkFtZTgwMDI2MTU1NzE@._V1_UY1200_CR135,0,630,1200_AL_.jpg

Deadpool

Αφού για χρόνια ο Ryan Reynolds παρακαλούσε τη Fox να του δώσει την ευκαιρία να ετοιμάσει ταινία Deadpool, τελικά το 2016 υπέκυψε και έδωσε μια από τις πιο απολαυστικές ταινίες του υπερηρωικού είδους. Με τον Tim Miller να σκηνοθετεί στο ντεμπούτο του από σενάριο των Rhett Reese και Paul Wernick, ο Ryan Reynolds επιστρέφει ως Wade Wilson/Deadpool μετά από 7 χρόνια και το X-Men Origins: Wolverine σε μια υπερηρωική κωμωδία ενηλίκων. Με κόστος 58 εκατομμυρίων, έφτασε τα 782 σε κέρδη και έγινε η κορυφαία X-Men ταινία και κατηγορίας R σε κέρδη και δικαίως πήρε το πράσινο φως για συνέχεια.
 
Deadpool_(2016_poster).png

Captain America: Civil War 

Σχεδόν 500 εκατομμύρια περισσότερα στο Box Office μάζεψε το Captain America: Civil War, το οποίο λειτουργούσε περισσότερο ως προάγγελος ενός ακόμη Avengers και κατάφερε να μαζέψει τη μεγαλύτερη μερίδα χαρακτήρων του MCU για ένα εμφύλιο ηρώων με βάση το κόμικ Civil War. Η ταινία αποτελούσε το κλείσιμο της τριλογίας του Captain America με τους Anthony και  Joe Russo να επιστρέφουν στη σκηνοθεσία και τους Christopher Markus και Stephen McFeely στο σενάριο, και κατάφερε να μαζέψει πάνω από 1,1 δισεκατομμύριο με κόστος 250 εκατομμυρίων. Ήταν η κορυφαία ταινία σε κέρδη για το 2016 και η 12η στην ιστορία του κινηματογράφου.
 
MV5BMjQ0MTgyNjAxMV5BMl5BanBnXkFtZTgwNjUzMDkyODE@._V1_.jpg

X-Men: Apocalypse 

Η Fox, αν και με τους Fantastic Four δεν τα πήγαινε τόσο καλά, μέσα στο 2016 κατάφερε να κλείσει και τη prequel τριλογία της με το X-Men: Apocalypse (θα έπαιρνε το πράσινο φως και για τέταρτη ταινία), καθιστώντας το franchise των X-Men ως ένα από τα πιο επιτυχημένα κινηματογραφικά. Ο Bryan Singer επέστρεψε να σκηνοθετήσει από σενάριο του Simon Kinberg ενώ συνολικά αυτή ήταν η ένατη ταινία στο franchise που έδωσε και το ντεμπούτο στον χαρακτήρα του En Sabah Nur/Apocalypse. Γενικά η ταινία είχε θετικές κριτικές αλλά το υπερβολικό CGI και η απλοϊκή ιστορία ήταν στα αρνητικά. Μάζεψε 543 εκατομμύρια με κόστος 178 εκατομμυρίων.
 
MV5BMjU1ODM1MzYxN15BMl5BanBnXkFtZTgwOTA4NDE2ODE@._V1_SY1000_CR0,0,676,1000_AL_.jpg

Marvel's Most Wanted

Το μοναδικό μέχρι στιγμής που ολοκλήρωσε τα γυρίσματα (μέχρι την επόμενη σεζόν) και δεν το είδε ποτέ κανείς από το κοινό. Ένας τηλεοπτικός πιλότος που ανάγκασε τους Bobbi Morse και Lance Hunter να φύγουν από το Agents of S.H.I.E.L.D. με την προϋπόθεση ότι θα είχαν δική τους σειρά και με τους Delroy Lindo, Fernanda Andrade και Oded Fehr να προσθέτονται στο καστ. Τελικά το ABC αποφάσισε να μην προχωρήσει με αυτό παρά το γεγονός ότι ετοίμασε το πιλότο και είχε θετική ανταπόκριση από την ίδια την Marvel. Η σειρά θα έδινε την ευκαιρία στον Dominic Fortune να κάνει το ντεμπούτο του σε άλλο μέσο εκτός των κόμικς αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ. Μέχρι και το 2018 οποιαδήποτε προσπάθεια να δώσουν το πιλότο στο κοινό απέτυχε αφού το ABC είχε τον έλεγχο.
 
marvels-most-wanted.jpg

Team Thor

Γνωστό και ως Team Thor: While You Were Fighting: A Thor Mockumentary και Team Thor: Civil War, είναι ένα mockumentary του 2016 στο στυλ που λατρεύει ο Taika Waititi, με τον Chris Hemsworth και τον Mark Ruffalo να εμφανίζονται, και τον πρώτο να δείχνει το χαρισματικό του ταλέντο στη κωμωδία. Ο Waititi το ετοίμασε παράλληλα με τη παραγωγή του Thor: Ragnarok, με το κοινό να ενθουσιάζεται από το αποτέλεσμα. Παρά το γεγονός ότι δεν θεωρήθηκε one-shot, ήταν μια μικρή επιστροφή της Marvel στο είδος.
 

Marvel's Luke Cage 

To Σεπτέμβριο του 2016 κυκλοφόρησε και η τρίτη σειρά της Marvel από το Netflix, το Luke Cage, με τον χαρακτήρα να έχει κάνει ήδη το ντεμπούτο του στο Jessica Jones. Ήταν η πέμπτη συνολικά στο MCU μαζί με ένα αποτυχημένο πιλότο και είχε τον Cheo Hodari Coker ως δημιουργό, ενώ ήταν ιδιαίτερη αφού ήταν το πρώτο project του MCU με Αφρο-Αμερικανό στο πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο Mike Colter ήταν ο Luke Cage για 26 επεισόδια μέσα σε δύο σεζόν της σειράς. Γενικά είχε πάρει θετικές κριτικές και οι λόγοι που σταμάτησε, όπως και τα Daredevil και Jessica Jones ήταν η απόφαση της Disney να προχωρήσει με δική της πλατφόρμα, παρά το γεγονός ότι επίσημα δηλώνουν ότι ήταν λόγω δημιουργικών διαφορών. Για την ιστορία, ο Quentin Tarantino ήθελε να ετοιμάσει ταινία με τον Laurence Fishburne ως πρωταγωνιστή αλλά τελικά δεν προχώρησε.
 
1*PaVkztp3uO_YBjZIgMN54A.jpeg

Doctor Strange  

H Marvel από το 2014 είχε αποφασίσει ότι κάθε σεζόν θα συστήνει τουλάχιστον ένα χαρακτήρα στο κόσμο του MCU, και ο Doctor Strange ήταν η επιλογή για το 2016. Με βάση την ομώνυμη σειρά κόμικ. Η ταινία είναι ιστορία προέλευσης για τον χαρακτήρα και επιλέγει τον Scott Derrickson να δώσει την απαραίτητη σκοτεινότητα που χρειάζεται ο κόσμος του χαρακτήρα. Η ταινία κατάφερε να μαζέψει 677 εκατομμύρια δολάρια με κόστος 230 εκατομμυρίων ενώ προτάθηκε και για ένα Oscar. Για την ιστορία, ο χαρακτήρας του Doctor Strange ήταν ένας από τους πρώτους που προσπάθησαν να κάνουν ταινία αφού στα μέσα της δεκαετίας του '80 έγιναν οι πρώτες προσπάθειες. Η Paramount Pictures το 2005 ήταν έτοιμη να προχωρήσει με τους Thomas Dean Donnelly και Joshua Oppenheimer αλλά η αγορά της Marvel από τη Disney έφερε την αλλαγή. Ο Benedict Cumberbatch πήρε το πρωταγωνιστικό ρόλο.
 
MV5BNjgwNzAzNjk1Nl5BMl5BanBnXkFtZTgwMzQ2NjI1OTE@._V1_SY1000_CR0,0,674,1000_AL_.jpg

Hulk: Where Monsters Dwell 

Αφού δεν μπορούσαν να δίνουν live action ταινίες στον πράσινο γίγαντα, φρόντιζαν συχνά πυκνά να του δίνουν κάτι σε κινούμενα σχέδια, και το Hulk: Where Monsters Dwell ήταν ταινία του 2016 με βάση το ομότιτλο κόμικ της δεκαετίας του '70. Ήταν μέρος του Marvel Animated Universe μαζί με το Marvel Super Hero Adventures: Frost Fight!.
 
MV5BZGUwMTc5ZjUtNDJkOC00MTI0LTk0ZDUtN2IzNTJjOGQxZGUwXkEyXkFqcGdeQXVyMzIyMDc0Nw@@._V1_UY1200_CR85,0,630,1200_AL_.jpg

Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.: Slingshot 

Το πρώτο ψηφιακό spinoff του Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D. ήρθε το 2016 από το ABC.com, και είχε στο επίκεντρο τη Yo-Yo Rodriguez, η οποία είχε κάνει το ντεμπούτο της στη βασική σειρά. Ανήκει και αυτό στο MCU με την ιστορία να διαδραματίζεται πριν από την έναρξη της 4ης σεζόν της σειράς. Είχε συνολικά 6 επεισόδια που κυκλοφόρησαν τον Δεκέμβριο του 2016.
 
MV5BMGQ1NWMwNzQtNDhjNy00NWQ4LWE3ZDktN2JiODhhZDI4ZjFlL2ltYWdlXkEyXkFqcGdeQXVyMjU0OTAwMDc@._V1_.jpg

Legion

Η πιο μεγάλη σε αριθμό νέων project σεζόν για τη Marvel, το 2017, ξεκίνησε με τη σειρά Legion που έκανε πρεμιέρα το μήνα Φεβρουάριο στο FX με τον Noah Hawley ως δημιουργό και τον Dan Stevens στο ρόλο του David Haller/Legion. Η σειρά είναι η πιο ιδιαίτερη από ότι δημιούργησε ποτέ η Marvel αφού δημιουργεί τους δικούς της κανόνες και εκμεταλλεύεται τη σχιζοφρένεια του πρωταγωνιστή για να ξεδιπλώσει εντυπωσιακές σκηνές που συνδυάζουν διάφορα ιδιαίτερα στοιχεία. Σε τρεις σεζόν είχε 27 επεισόδια και σίγουρα μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα μικρό διαμάντι στη λίστα της Marvel.
 
s4simg-5114356_big-s470.jpg

Team Thor: Part 2 

Η επιτυχία του πρώτου Team Thor ήταν αρκετή για να δούμε και συνέχεια, το Team Thor: Part 2, "Where Are They Now?", το οποίο ήταν επίσης mockumentary από τον Taika Waititi με τον Chris Hemsworth να επιστρέφει ξανά ως Thor. Όπως και το πρώτο, έτσι και αυτό πήρε θετικότατες κριτικές για το έξυπνο χιούμορ του και οδήγησε και σε τρίτο μέρος.
 

No Good Deed 

Η δεύτερη ταινία μικρού μήκους από τον κόσμο της Marvel μέσα σε λίγες εβδομάδες, ήταν και η πρώτη από την Fox, το No Good Deed, το οποίο είχε τον Deadpool ως πρωταγωνιστή και κυκλοφόρησε πριν από το Logan αντί να δώσουν στην ταινία την παραδοσιακή πλέον post-credits scene. Επίσης είχε και κάμεο σκηνή από τον Stan Lee ενώ ο David Leitch δείχνει έτοιμος να αναλάβει το Deadpool 2.
 
MV5BODAxNDFhNGItMzdiMC00NDM1LWExYWUtZjNiMGIzYTc0MTM5XkEyXkFqcGdeQXVyMjYzMjA3NzI@._V1_UY1200_CR106,0,630,1200_AL_.jpg

Logan 

H Fox στη προσπάθεια της να ξεπεράσει τη Marvel με κάποιο τρόπο, κατάφερε στους τρεις πρώτους μήνες του 2017 να δώσει ένα απολαυστικό φιλμ μικρού μήκους, μια πολύ ιδιαίτερη σειρά και ίσως την κορυφαία για τους απαιτητικούς σινεφίλ ταινία του υπερηρωικού είδους. Ο λόγος φυσικά για το Logan, που έφερε τον Hugh Jackman για τελευταία φορά στο πρωταγωνιστικό ρόλο για να ολοκληρώσει τη δική του προσωπική τριλογία και με βάση το κόμικ Old Man Logan των Mark Millar και Steve McNiven δίνει την ευκαιρία στους Wolverine και Charles Xavier να έχουν μια τελευταία περιπέτεια. Η ταινία έκλεισε ένα κύκλο 17 ετών όπου οι Jackman και Patrick Stewart είχαν τους συγκεκριμένους ρόλους ενώ πήρε εξαιρετικές κριτικές κερδίζοντας και υποψηφιότητα Oscar για καλύτερο σενάριο. Μάζεψε 619 εκατομμύρια με κόστος 127 εκατομμυρίων.
 
MV5BYzc5MTU4N2EtYTkyMi00NjdhLTg3NWEtMTY4OTEyMzJhZTAzXkEyXkFqcGdeQXVyNjc1NTYyMjg@._V1_.jpg

Rocket & Groot  

Μετά από τρεις παραγωγές της Fox, η Marvel ήρθε με τη σειρά μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων, Rocket & Groot, η οποία ακολουθεί τους Rocket Raccoon και Groot σε διάφορες μικρές περιπέτειες. Η σειρά έκανε πρεμιέρα το Μάρτιο του 2017 στο Disney XD και είχε 12 δίλεπτα επεισόδια.
 
MV5BZmMwZjY4ZDQtNzU5My00ZDM1LWJiNDUtYWJmZGE3ZWU2NDA0XkEyXkFqcGdeQXVyMTY2ODg2OQ@@._V1_.jpg

Marvel's Iron Fist 

Η τέταρτη στο σύνολο σειρά του Netflix, το Iron Fist, έκανε πρεμιέρα το 2017 και σύστησε στο κοινό τον Danny Rand/Iron Fist με τον Finn Jones στο ρόλο αφού πρώτα η Marvel προσπάθησε για χρόνια να ετοίμασε ταινία ανεπιτυχώς. Η σειρά είχε 13 επεισόδια στη πρώτη σεζόν και 10 στη δεύτερη ενώ με γενική παραδοχή η πρώτη σεζόν ήταν αρκετά μέτρια με αισθητή βελτίωση στη δεύτερη. Συνολικά είχε 23 επεισόδια και όπως και οι άλλες σειρές στο Netflix, έκλεισε με cliffhanger.
 
MV5BMjI5Mjg1NDcyOV5BMl5BanBnXkFtZTgwMjAxOTQ5MTI@._V1_.jpg

Guardians of the Galaxy Vol. 2

Ο Μάης του 2017 δόθηκε τελικά στο Guardians of the Galaxy Vol. 2, παρά το γεγονός ότι στο ντεμπούτο τους θεωρήθηκαν ρίσκο, και απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι η Marvel δεν μπορεί να κάνει λάθος στις επιλογές της. Φέρνοντας νέους χαρακτήρες, δίνοντας διάφορα κάμεο, και με μια post-credit σκηνή πολύ διαφορετική από αυτές που συνηθίζει, η ταινία κατάφερε να μαζέψει 863 εκατομμύρια με κόστος 200 εκατομμυρίων, ξεπερνώντας τη πρώτη ταινία και παίρνοντας θετικές κριτικές αν και θεωρήθηκε κατώτερο από το πρώτο. Η ταινία φυσικά κέρδισε αρκετά για να δικαιολογήσει συνέχεια.
 
MV5BNjM0NTc0NzItM2FlYS00YzEwLWE0YmUtNTA2ZWIzODc2OTgxXkEyXkFqcGdeQXVyNTgwNzIyNzg@._V1_.jpg

Marvel's Ant-Man 

Η Marvel συνέχισε ασταμάτητη στο πρώτο εξάμηνο του 2017 και μετά από τρεις παραγωγές της Fox κυκλοφόρησε και τη δεύτερη σειρά μικρού μήκους με το Ant-Man, το οποίο με βάση το γνωστό χαρακτήρα έκανε πρεμιέρα τον Ιούνιο του 2017 στο Disney XD. Είχε συνολικά έξι 2λεπτα επεισόδια.
 
6msLuFmP5MjyDW6x8vXHnFM86li.jpg

Spider-Man: Homecoming

Τρία χρόνια μετά από την αποτυχία του The Amazing Spider-Man, η Disney και η Sony έφτασαν σε συμφωνία για να έρθει ο Spider-Man στο MCU και το Spider-Man: Homecoming ήταν η πρώτη σόλο ταινία του χαρακτήρα μετά από την εμφάνιση του στο Captain America: Civil War. Η ταινία κυκλοφόρησε από τη Sony και ήταν η 16η στο MCU αλλά και το δεύτερο κινηματογραφικό reboot του χαρακτήρα. Ο Jon Watts σκηνοθέτησε από σενάριο των Jonathan Goldstein και John Francis Daley ενώ ο Tom Holland πήρε το ρόλο του Peter Parker/Spider-Man. Μάζεψε 880 εκατομμύρια με κόστος 175 εκατομμυρίων και είχε γενικά θετικές κριτικές.
 
MV5BNTk4ODQ1MzgzNl5BMl5BanBnXkFtZTgwMTMyMzM4MTI@._V1_SY1000_CR0,0,658,1000_AL_.jpg

#TBT: That Time Archer Met Kingsman

Τον Ιούλιο του 2017στο ετήσιο  Comic-Con του San Diego, η Fox κυκλοφόρησε ένα νέο crossover κινουμένων σχεδίων μεταξύ των Kingsman και Archer, το #TBT: That Time Archer Met Kingsman, το οποίο έχει τους Eggsy και Sterling Archer ως πρωταγωνιστές. Συνδυάζοντας τα δύο κατασκοπευτικά projects, η Fox ήθελε να ετοιμάσει το κοινό για το Kingsman: The Golden Circle και σίγουρα το κοινό έμεινε ικανοποιημένο.
 
maxresdefault.jpg

Marvel Future Avengers 

Η τελευταία φορά, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, που η Marvel συνεργάστηκε με την Ιαπωνία ήταν στο Marvel Future Avengers, μια anime σειρά από τις Madhouse και Walt Disney Japan, που έχει ως βάση τα κόμικς της Marvel και είχε συνολικά 39 επεισόδια. Δεν είναι γνωστό ακόμη αν θα υπάρξει τρίτη σεζόν αλλά δεν προβλέπεται. Η σειρά συστήνει 4 νέους χαρακτήρες ιαπωνικής καταγωγής.
 
MV5BM2NiMTI4NzYtNmRlOS00MDI4LThiODQtMzU2NzEzOGE0OWQ5XkEyXkFqcGdeQXVyMzE3NDUwODA@._V1_UY1200_CR105,0,630,1200_AL_.jpg

Marvel's The Defenders 

H πέμπτη συνολικά σειρά των Marvel και Netflix, που έφερε όλες τις άλλες τέσσερεις μαζί σε μια ιστορία ήταν το The Defenders, το οποίο είχε τους Douglas Petrie και Marco Ramirez ως δημιουργούς. Οι Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage και Iron Fist ένωσαν τις δυνάμεις τους ως μια νέα υπερηρωική ομάδα στο MCU και έκλεινε κατά κάποιο τρόπο τη πρώτη τηλεοπτική φάση του MCU με 7 στο σύνολο σειρές.
 
MV5BNWU4NmY3MTMtMTBmMi00NjFjLTkwMmItYWZhZWUwNDg5M2ExXkEyXkFqcGdeQXVyNDUyOTg3Njg@._V1_.jpg

Spider-Man 

Τον ίδιο μήνα, η Marvel αποφάσισε για ακόμη μια φορά να επιστρέψει με τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων για τον Spider-Man, που θα αντικαθιστούσε το Ultimate Spider-Man που είχε φτάσει στο τέλος του. Η σειρά συνεχίζει μέχρι σήμερα με τρεις σεζόν και έχει γενικά θετικές κριτικές δίνοντας καινούρια στοιχεία που δεν χαλάνε τα κλασικά.
 
130845740-288-k537500.jpg

Kingsman: The Golden Circle  

Όπως είχε διαφημιστεί δύο μήνες πριν, το Kingsman: The Golden Circle έκανε πρεμιέρα το Σεπτέμβριο του 2017 ως sequel της ταινίας του 2015, με τον Matthew Vaughn να επιστρέφει για πρώτη φορά σε sequel ταινίας που σκηνοθέτησε το πρώτο μέρος. Η ταινία είχε ως βάση το κόμικ των Dave Gibbons και Mark Millar και κατάφερε με κόστος 104 εκατομμυρίων να κερδίσει 410 εκατομμύρια αλλά οι κριτικές δεν ήταν τόσο θετικές όσο ήταν στη πρώτη ταινία.
 
9119EWEYBtL._RI_.jpg

Marvel's Inhumans 

Και κάπου εδώ πάει να ξεκινήσει η δεύτερη φάση της Marvel με το Inhumans, τη πρώτη σειρά του ABC μετά από τα Agents of SHIELD και Agent Carter, με το πιλότο μάλιστα να κυκλοφορεί και σε IMAX κινηματογράφους για να τραβήξει κοινό. Ο Scott Buck μετά από την αποτυχία της πρώτης σεζόν του Iron Fist αποτυγχάνει και εδώ να αντιληφθεί το ποιοι είναι οι χαρακτήρες δίνοντας μια σεζόν που ποτέ δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και πλέον αποτελεί το μαύρο πρόβατο της μικρής οθόνης για το MCU. Άντεξε μια σεζόν και μόλις οκτώ επεισόδια και είναι ανάμεσα στα projects που είναι σχεδόν σίγουρο ότι η Marvel θα θέλει να δώσει reboot στο άμεσο μέλλον.
 
MV5BZjI0ODcwODAtYzZjOS00ZmQ3LWE4ZGItOWMwYTI0Y2YyYWMyXkEyXkFqcGdeQXVyMzAzNTY3MDM@._V1_.jpg

The Gifted 

Η Fox αφού αποφάσισε να δώσε μέσω του FX το Legion, μέσα στο 2017 δίνει και δεύτερη σειρά με το The Gifted, το οποίο διαδραματίζεται σε μια εναλλακτική χρονική περίοδο με τον Matt Nix ως δημιουργό και κυκλοφορεί στο Fox με τις 20th Century Fox Television και Marvel Television στη παραγωγή. Η σειρά δίνει την ευκαιρία σε κλασικούς χαρακτήρες των X-Men να κάνουν το ντεμπούτο τους και γενικά δίνει πολύ καλά επεισόδια για δύο σεζόν και 29 επεισόδια. Ο λόγος που ακυρώθηκε η σειρά ήταν η αγορά της 20th Century Fox από τη Disney.
 
MV5BMjIxODM5MDUyMV5BMl5BanBnXkFtZTgwMjY4MjI1NjM@._V1_UY1200_CR90,0,630,1200_AL_.jpg

Marvel Super Hero Adventures 

Το Marvel Super Hero Adventures, συμπαραγωγή Καναδά και Αμερικής, ήταν σειρά κινουμένων σχεδίων της Marvel Comics, για προσχολικό κοινό, το οποίο κυκλοφόρησε στο Disney Channel για 3 σεζόν και 30 επεισόδια των 4 λεπτών. Στη σειρά ο Spider-Man διηγείται στους θεατές το πώς βοήθησε υπερήρωα να σταματήσει ένα κακό.
 
61Sa-eIjSPL.jpg

Thor: Ragnarok  

Το 2016 ήταν η πρώτη χρονιά που η Marvel έδωσε τρεις κινηματογραφικές ταινίες, με το Thor: Ragnarok να κλείνει τη κινηματογραφική σεζόν για το MCU. Η ταινία ολοκληρώνει τη τριλογία του χαρακτήρα όπως έγινε για Captain America & Iron Man και είναι συνέχεια του Thor: The Dark World και η 17η του MCU. Ο Taika Waititi σκηνοθετεί από σενάριο του Eric Pearson και ο Chris Hemsworth επέστρεψε ως Thor αλλά και ο Mark Ruffalo ως Hulk σε μια ιστορία που μοιάζει αρκετά με το Planet Hulk. Η ταινία κέρδισε 854 εκατομμύρια με κόστος 180 εκατομμυρίων και ανακοινώθηκε και το Thor: Love and Thunder για το 2022.
 
MV5BMjMyNDkzMzI1OF5BMl5BanBnXkFtZTgwODcxODg5MjI@._V1_SY1000_CR0,0,674,1000_AL_.jpg

Lego Marvel Super Heroes - Guardians of the Galaxy: The Thanos Threat

Το Lego Marvel Super Heroes - Guardians of the Galaxy: The Thanos Threat είναι ακόμη μια ταινία Lego από τη Marvel, διάρκειας 22 λεπτών, που χρησιμοποιεί τεχνική Lego και δίνει στους Φύλακες του Γαλαξία μια ακόμη περιπέτεια, αλλά σε μια διαφορετική μορφή.
 
LEGO_Marvel_Super_Heroes_Guardians_of_the_Galaxy_The_Thanos_Threat_TV-108825159-large.jpg

Marvel's The Punisher 

To Marvel's The Punisher ήταν η έκτη και η τελευταία σειρά της Marvel από το Netflix, spinoff του Daredevil αφού ο χαρακτήρας είχε κάνει την εμφάνιση του στη σειρά, και άντεξε για δύο σεζόν δίνοντας μετά από τρεις αποτυχημένες κινηματογραφικές απόπειρες, μια εξαιρετική παρουσίαση του χαρακτήρα με τον πρωταγωνιστή Jon Bernthal να κάνει εντυπωσιακή δουλειά. Η σειρά είχε συνολικά 26 επεισόδια και σίγουρα αν δεν ήταν το θέμα της Disney με τη δική της πλατφόρμα, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.
 
MV5BMTExODIwOTUxNzFeQTJeQWpwZ15BbWU4MDE5MDA0MTcz._V1_.jpg

Marvel's Runaways 

Μετά από έξι σειρές στο Netflix και δύο σειρές στο ABC, η Marvel και το MCU αποφάσισαν να δώσουν σειρά στο Hulu με το Runaways, που έχει τους Josh Schwartz και Stephanie Savage ως δημιουργούς. Με βάση τη γνωστή σειρά κόμικ της Marvel συστήνει μια σειρά από έφηβους που θα μπλέξουν σε περιπέτειες όταν ανακαλύψουν ότι οι γονιοί τους είναι μέλη μιας καλτ οργάνωσης. Η σειρά είχε 3 σεζόν και 33 επεισόδια και ήταν κάτι διαφορετικό στο κόσμο της Marvel με νεαρούς να παίρνουν ηνία.
 
Runaways-Season-3-Ends-Season-4-To-Come-DKODING-724x1024-1.jpg

Big Hero 6: The Series 

Το τελευταίο πρόγραμμα της Marvel που κυκλοφόρησε μέσα στο 2017 ήταν το Big Hero 6: The Series, αμερικανική υπερηρωική σειρά κινουμένων σχεδίων από τη Disney Television Animation με βάση την επιτυχημένη ταινία του 2014, Big Hero 6, που είχε ως βάση σειρά κόμικ της Marvel. Η σειρά είχε δύο σεζόν και 46 επεισόδια και ανανεώθηκε ήδη για τρίτη σεζόν.
 
695850._SX1280_QL80_TTD_.jpg

Marvel's New Warriors

Μπορεί το Big Hero 6: The Series να ήταν το τελευταίο στη σειρά που κυκλοφόρησε για το 2017, αλλά υπήρχε μέσα στη σεζόν και το Marvel's New Warriors τηλεοπτικός πιλότος με βάση την ομώνυμη σειρά κόμικ της Marvel που είχε ετοιμαστεί για το MCU και θα σύστηνε χαρακτήρες όπως τους Doreen Green/Squirrel Girl και Craig Hollis/Mister Immortal, σε μια νεανική κωμωδία. Η σειρά πήρε παραγγελία 10 επεισοδίων από το Freeform, το οποίο όμως αποφάσισε να μην προχωρήσει με τη σειρά. Κατά το τέλος του 2019, βγήκε οριστική απόφαση ότι δεν θα προχωρήσει.
 
new-warriors-cast.jpg

Black Panther

Η πρώτη σόλο περιπέτεια του Black Panther άνοιξε τη σεζόν για τη Marvel που για πρώτη φορά στην ιστορία του MCU είχε ταινία να κάνει πρεμιέρα Ιανουάριο. Ήταν η 18η συνολικά στο MCU με τον Ryan Coogler να σκηνοθετεί ως πρώτος Αφρο-Αμερικανός του δημιουργός MCU και ο Chadwick Boseman είχε το ρόλο του T'Challa/Black Panther. Για την ιστορία ο Wesley Snipes το 1992 είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον να ετοιμάσει τη ταινία αλλά δεν προχώρησε και χρειάστηκε να περάσουν 16 χρόνια για να κυκλοφορήσει και επίσημα, με τον χαρακτήρα να κάνει το ντεμπούτο του το 2016 στο Captain America: Civil War μαζί με τον Spider-Man. Ήταν η δεύτερη ταινία σε κέρδη μέσα στο 2018 1,3 δισεκατομμύρια και κόστος 200 εκατομμυρίων ενώ προτάθηκε για 7 Oscar, ανάμεσα τους και καλύτερης ταινίας.
 
MV5BMTg1MTY2MjYzNV5BMl5BanBnXkFtZTgwMTc4NTMwNDI@._V1_SY1000_CR0,0,674,1000_AL_.jpg

Team Daryl

Το 2018 συνέχισε με ένα απολαυστικό mockumentary τον Φεβρουάριο από τον Taika Waititi, το οποίο όμως αντί του Thor έφερε τον Grandmaster σε ρόλο για να προσφέρει ένα ακόμη απίθανο συγκάτοικο στον Daryl. Όπως και τα προηγούμενα δύο, είχε μικρή διάρκεια και πρόσφερε γέλιο σε ένα είδος κινηματογράφησης που φανερά ταιριάζει στον δημιουργό.
 

Avengers: Infinity War 

Αν το Black Panther ήταν η αρχή μιας μεγάλης χρονιάς για την Marvel, το Avengers: Infinity War ήταν σίγουρα η αρχή του τέλους για το μεγαλύτερο έπος που είδαμε ποτέ στη μεγάλη οθόνη. Η 19η ταινία του MCU με τους Anthony και Joe Russo στη σκηνοθεσία από σενάριο των Christopher Markus και Stephen McFeely ήταν το πρώτο μισό μιας επικής ταινίας που ένωσε όλα τα κινηματογραφικά franchise του MCU σε μια μάχη ενάντια στο χρόνο και τον Thanos. Με βάση τη κλασική ιστορία του Jim Starlin του 1991 η ταινία στοίχισε σχεδόν 400 εκατομμύρια και έγινε η τέταρτη ταινία στην ιστορία αλλά η πρώτη υπερηρωική που κατάφερε να μαζέψει 2 δισεκατομμύρια.
 
MV5BMjMxNjY2MDU1OV5BMl5BanBnXkFtZTgwNzY1MTUwNTM@._V1_SY1000_CR0,0,674,1000_AL_.jpg

Deadpool 2

Και μετά από δύο επικές κινηματογραφικές παραστάσεις με τα Black Panther και Avengers: Infinity War ήρθε η Fox να μας θυμίσει την άλλη πλευρά του υπερηρωικού, με τον Deadpool να έχει τρελές ορέξεις σε μια ταινία που σωστά κράτησε το χιούμορ της πρώτης ταινίας αλλά δεν φοβήθηκε να μεγαλώσει τη σκοπιά του, φέρνοντας τον Josh Brolin στο ρόλο του Cable. Ο David Leitch σκηνοθέτησε την ταινία με τον Ryan Reynolds να επιστρέφει ως Deadpool. Η ταινία σάρωσε στο Box Office με 785 εκατομμύρια, που σημαίνει ότι έγινε η κορυφαία ταινία σε κέρδη για ταινία R-rated, κάτι που άλλαξε ένα χρόνο μετά και την κυκλοφορία του Joker από το αντίπαλο δέος. Η  ταινία στοίχισε 110 εκατομμύρια.
 
MV5BNjk1Njk3YjctMmMyYS00Y2I4LThhMzktN2U0MTMyZTFlYWQ5XkEyXkFqcGdeQXVyODM2ODEzMDA@._V1_.jpg

Baymax And

Το Baymax And είναι  σειρά μικρού μήκους από τη Disney με βάση το Big Hero 6 που κυκλοφόρησε 6 επεισόδια μέσω του YouTube το Μάη του 2018, δίνοντας μέσα από μικρές ιστορίες ευκαιρία στον Baymax να έχει περιπέτεια σε κάθε επεισόδιο με διαφορετικό χαρακτήρα.
 

Lego Marvel Super Heroes - Black Panther: Trouble in Wakanda

Τον Ιούνιο του 2018 κυκλοφόρησε η τέταρτη ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους Lego και αυτή την φορά επικεντρώθηκε στον Black Panther, που ταιριάζει με τη πρώτη ταινία της σεζόν. Οι Ulysses Klaue και Eric Killmonger για ακόμη μια φορά δημιουργούν προβλήματα αλλά αυτή τη φορά έχουν την βοήθεια του Thanos.
 
MV5BOTY0YzQ0ZmUtYzk2YS00NGYyLWI4N2EtMWVlYjE1NmQ3Mjg5XkEyXkFqcGdeQXVyMDQzODc1OA@@._V1_UY1200_CR95,0,630,1200_AL_.jpg

Marvel's Cloak & Dagger 

Πριν από την ταινία Ant-Man and the Wasp, η Marvel αποφάσισε να συστήσει στο κοινό για πρώτη φορά τηλεοπτικά τους Cloak & Dagger μέσω σειράς του Freeform που ετοίμασε ο Joe Pokaski. Η σειρά ήταν μέρος του MCU, η πρώτη από το Freedom αφού τελικά το New Warriors δεν προχώρησε και είχε τους Olivia Holt και Aubrey Joseph ως Tandy Bowen/Dagger και Tyrone Johnson/Cloak, δύο έφηβους με υπερδυνάμεις που χρειάζονται ο ένας τον άλλον για να της ενεργοποιήσουν. Η σειρά αν και κτισμένη πολύ καλά για να μπορεί να συνυπάρξει με το υπόλοιπο MCU και με crossover στη σειρά του Hulu, Runaways, ακυρώθηκε μετά από δύο σεζόν και 20 επεισόδια, όταν η Marvel Television έπαψε τις λειτουργίες της και το τηλεοπτικό μέλλον της Marvel πέρασε στα χέρια του Kevin Feige.
 
MV5BNTU4NzU2OTc5NF5BMl5BanBnXkFtZTgwMDg3MzA0NzM@._V1_.jpg

Ant-Man and the Wasp 

Από ότι φαίνεται η τύχη και το γραφτό του Ant-Man είναι να έρχεται μετά από μια ταινία Avengers αλλά αυτή τη φορά εκμεταλλεύτηκε τις καταστάσεις καλύτερα και με συντροφιά την Wasp έγινε η 20η ταινία του MCU. O Peyton Reed σκηνοθέτησε τη ταινία και βρήκε την ευκαιρία να ασχοληθεί με το quantum realm, συστήνοντας κάτι καινούριο στο κόσμο της Marvel, ενώ το κλείσιμο είναι λειτουργικό για την επόμενη περιπέτεια των Εκδικητών. Με κόστος 170 εκατομμυρίων η ταινία κέρδισε 622 εκατομμύρια και συνέχισε την ανοδική τάση που έχουν τα sequel της Marvel με εξαίρεση το The Avengers 2.
 
MV5BYjcyYTk0N2YtMzc4ZC00Y2E0LWFkNDgtNjE1MzZmMGE1YjY1XkEyXkFqcGdeQXVyMTMxODk2OTU@._V1_.jpg

Marvel Rising: Initiation

Το Marvel Rising: Initiation ήταν το ξεκίνημα του νέου franchise κινουμένων σχεδίων, Marvel Rising, το οποίο σε έξι τετράλεπτα επεισόδια έδωσε την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει καλύτερα την Ghost-Spider αλλά και τους Quake, Patriot, Ms. Marvel και Squirrel Girl. Η Mairghread Scott έγραψε την ιστορία που κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2018
 
MV5BMDk1ZGFjOWEtNWVkYi00YWIwLWI1ODktZDc1ZmRhNjc1OGMxXkEyXkFqcGdeQXVyODQyNDI4ODg@._V1_UY1200_CR110,0,630,1200_AL_.jpg

Baymax Dreams

Όπως και το Baymax And, έτσι και το Baymax Dreams κυκλοφόρησε μέσω του YouTube το Σεπτέμβριο και μέσα σε τρία επεισόδια μικρού μήκους δίνει μια ακόμη μικρή αλλά ωραία ιστορία από το Big Hero 6.
 

Marvel Rising: Secret Warriors 

Μετά από τη σειρά μικρού μήκους Marvel Rising: Initiation, η επόμενη κίνηση του franchise ήταν να κυκλοφορήσει το Marvel Rising: Secret Warriors, το οποίο ήταν τηλεταινία από τη Marvel Animation, με τους Ms. Marvel, Squirrel Girl και Patriot σε βασικό ρόλο. Σκοπός του Marvel Rising είναι να φέρουν άγνωστους χαρακτήρες στο κοινό.
 
Marvel_Rising_Secret_Warriors.jpg

Venom  

To Venom ήταν η πρώτη απόπειρα για spinoff από τη Sony για το Spider-Man και η επιλογή αποδείχθηκε επιτυχημένη παρά τις γενικά μέτριες κριτικές. Συγκεκριμένα με βάση τον γνωστό χαρακτήρα της Marvel, Venom, οι δημιουργοί άλλαξαν το μύθο και έδωσαν στον Ruben Fleischer τη θέση του σκηνοθέτη για μια ιστορία που σαφώς θα μπορούσε να ήταν καλύτερη αλλά είχε τη τιμή να έχει τον Tom Hardy στο πρωταγωνιστικό ρόλο ως Eddie Brock/Venom για να απογειώσει τη ταινία. Τα κόμικ Venom: Lethal Protector (1993) και Planet of the Symbiotes (1995) ήταν μέρος της έμπνευσης και κατάφερε να μαζέψει 856 εκατομμύρια με κόστος 116 εκατομμυρίων. Τον Οκτώβρη του 2020 θα έχει συνέχεια.
 
Venom_(2018_film_poster).png

Big Chibi 6 The Shorts

Η τρίτη και τελευταία για το 2018 σειρά μικρού μήκους από το franchise του Big Hero 6, το Big Chibi 6 The Shorts κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2018 και μέσα σε 12 επεισόδια δείχνει αστείες περιπέτειες των χαρακτήρων.
 

Spider-Man: Into the Spider-Verse 

Στην σπουδαιότερη κίνηση που έκανε ποτέ η Sony με το χαρακτήρα του Spider-Man, στο τέλος του 2018 αποφάσισε να κυκλοφορήσει το Spider-Man: Into the Spider-Verse, κινηματογραφική ταινία κινουμένων σχεδίων, που έριξε τον Miles Morales/Spider-Man απευθείας στα βαθιά με την ιστορία του Spider-Verse και των εναλλακτικών Spider-Man να έρχεται στο προσκήνιο. Οι Bob Persichetti, Peter Ramsey και Rodney Rothman σκηνοθέτησαν το σενάριο του Phil Lord και με κόστος 90 εκατομμυρίων κατάφερε να κερδίσει 375 εκατομμύρια αλλά και το Oscar καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων, που την έκανε την δεύτερη ταινία με χαρακτήρες της Marvel που πήρε το συγκεκριμένο βραβείο μετά από το Big Hero 6. Έχει ήδη ανακοινωθεί sequel και spin-off.
 
MV5BMjMwNDkxMTgzOF5BMl5BanBnXkFtZTgwNTkwNTQ3NjM@._V1_SY1000_CR0,0,674,1000_AL_.jpg

Marvel Rising: Chasing Ghosts 

Το Marvel Rising: Chasing Ghosts ήταν το τρίτο συνολικά στο franchise, ειδικό επεισόδιο 22 λεπτών από την Mairghread Scott, το οποίο έκανε πρεμιέρα στις 16 Ιανουαρίου του 2019 στο YouTube. Συνεχίζει την ιστορία της Ghost-Spider από το Initiation καθώς προσπαθεί να καθαρίσει το όνομα της για το θάνατο του Kevin.
 
MV5BYjQzNDJiMTgtODhiMi00NWJlLTllMjAtNTA3MzJmOWVmMDNiXkEyXkFqcGdeQXVyODQyNDI4ODg@._V1_UY1200_CR109,0,630,1200_AL_.jpg

Captain Marvel 

Η πρώτη κινηματογραφική ταινία του 2019 από τη Marvel ήταν το Captain Marvel με βάση τον χαρακτήρα της Carol Danvers και ήταν η 21η ταινία στο MCU, και η πρώτη που είχε γυναίκα σκηνοθέτη. Ο λόγος για την Anna Boden που σκηνοθέτησε με τον Ryan Fleck. Ήταν επίσης και η πρώτη σόλο ταινία με γυναίκα στο πρωταγωνιστικό ρόλο, με την Brie Larson να ερμηνεύει τη Danvers αλλά και το πρώτο prequel μετά από το Captain America: The First Avenger. Η ταινία κατάφερε να κερδίσει 1,1 δισεκατομμύρια στο Box Office με κόστος 175 εκατομμυρίων και έγινε η πρώτη υπερηρωική ταινία με γυναικείο χαρακτήρα ως πρωταγωνιστή που ξεπέρασε το δις.
 
MV5BMTE0YWFmOTMtYTU2ZS00ZTIxLWE3OTEtYTNiYzBkZjViZThiXkEyXkFqcGdeQXVyODMzMzQ4OTI@._V1_SY1000_CR0,0,675,1000_AL_.jpg

Spider-Ham: Caught in Ham

Το Spider-Ham: Caught in Ham είναι prequel ταινία μικρού μήκους του Spider-Man: Into the Spider-Verse που είχε κυκλοφορήσει το 2018, που έγινε διαθέσιμο το Μάρτιο του 2019 και ακολουθεί τον Spider-Ham, μια καρτουνίστικη εκδοχή του Spider-Man σε περιπέτειες. Αν όλα πάνε καλά, ο χαρακτήρας αναμένεται να έχει δική του σειρά.
 

Marvel Rising: Heart of Iron 

Το Marvel Rising: Heart of Iron ήταν η τέταρτη είσοδος στο Marvel Rising με ένα επεισόδιο 44 λεπτών, το οποίο έγραψε η Margaret Dunlap. Κυκλοφόρησε στις 3 Απριλίου του 2019 και συστήνει την Ironheart, ένα σχετικό νέο χαρακτήρα στο κόσμο των κόμικς, ο οποίος είναι διάνοια στη τεχνολογία και έχει τον Iron Man ως έμπνευση.
 
MV5BODIxZmExNDEtMDk1ZC00MjJhLTg0ZjItMWU4NGQ3MmEyNGUzXkEyXkFqcGdeQXVyODc5MDgxNzE@._V1_.jpg

Avengers: Endgame  

Το τέλος, του τέλους, ω τέλος. Το Avengers: Endgame είναι το κλείσιμο της τετραλογίας των ταινιών Avengers αν και όχι το τέλος της τρίτης φάσης αφού αυτό ήρθε με το δεύτερο Spider-Man. Η ταινία είναι άμεσο sequel του Avengers: Infinity War και η 22η ταινία συνολικά του MCU και μέχρι κάποια νέα ανακοίνωση είναι και η τελευταία ταινία των Anthony και Joe Russo αλλά και των Christopher Markus και Stephen McFeely στο κόσμο της Marvel. Ήταν επίσης και το οριστικό φινάλε των Robert Downey Jr. και Chris Evans στο MCU κλείνοντας ένα κεφάλαιο που κράτησε 11 χρόνια για το πρώτο και 8 για τον δεύτερο. Με κόστος 356 εκατομμυρίων η ταινία κατάφερε να κερδίσει σχεδόν 2,8 δισεκατομμύρια παίρνοντας εξαιρετικές κριτικές, κυρίως για το πως κατάφεραν να κλείσουν ένα κινηματογραφικό έπος 22 ταινιών. Με τα 2,8 δις η ταινία έγινε η νούμερο 1 στο παγκόσμιο Box Office ξεπερνώντας το Avatar που κρατούσε τη θέση από το 2009.
 
MV5BMTc5MDE2ODcwNV5BMl5BanBnXkFtZTgwMzI2NzQ2NzM@._V1_SY1000_CR0,0,674,1000_AL_.jpg

Baymax & Mochi

Το Big Hero 6 επέστρεψε το Μάη του 2019 με μια ακόμη σειρά μικρού μήκους, το Baymax & Mochi, το οποίο για τώρα είναι το τελευταίο στο franchise του BH6, το οποίο θα επιστρέψει με τρίτη σεζόν. Όπως δείχνει ο τίτλος, οι Baymax & Mochi έχουν τρεις μικρές περιπέτειες.
 

Dark Phoenix 

Το Dark Phoenix είναι η τέταρτη στη σειρά ταινία των prequel των Χ-Men, η έβδομη στη κεντρική σειρά και η 12η συνολικά στο franchise. Ο Simon Kinberg έγραψε και σκηνοθέτησε τη ταινία σε μια νέα του προσπάθεια να αποδώσει το The Dark Phoenix Saga στη μεγάλη οθόνη αλλά το αποτέλεσμα για ακόμη μια φορά δεν τον δικαίωσε αφού στο ντεμπούτο του ως σκηνοθέτης δεν έδωσε και το καλύτερο αποτέλεσμα. Η ταινία κέρδισε 252 εκατομμύρια σε μπάτζετ 200 εκατομμυρίων και θεωρείται από τις μεγαλύτερες αποτυχίες της σεζόν και σίγουρα η μεγαλύτερη στο συγκεκριμένο franchise, που εισπρακτικά πάντα τα έβγαζε πέρα. Η αγορά φυσικά της 20th Century Fox από τη Disney και το γεγονός ότι όλοι γνώριζαν ότι δεν θα υπήρχε κάτι άλλο πέρα από αυτό, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αποτυχία της ταινίας.
 
MV5BMmZmYTgwZGItNDIxMS00MmRkLWEzODQtYTllNzM0ZWE1NmQ5XkEyXkFqcGdeQXVyODQzNTE3ODc@._V1_SY1000_CR0,0,675,1000_AL_.jpg

Men in Black: International  

Μετά από μια σχετικά επιτυχημένη εισπρακτικά τριλογία, το franchise του MiB αποφάσισε να επανέλθει με spinoff αφού ο Will Smith αποφάσισε να μην επιστρέψει. Και εγένετο Men in Black: International. Η τέταρτη στο franchise επιστημονικής φαντασίας με τον F. Gary Gray να σκηνοθετεί από σενάριο των Art Marcum και Matt Holloway που είχε ως βάση το κόμικ των Malibu και Marvel. Η ταινία είχε τους γνωστούς από το Thor, Chris Hemsworth και Tessa Thompson να πρωταγωνιστούν και την Emma Thompson να επιστρέφει από τη τρίτη ταινία. Αν και το δίδυμο ήταν μια χαρά σε θέμα χημείας, όλα τα άλλα πήραν αρνητικές κριτικές και μάζεψε 254 εκατομμύρια με κόστος 110 εκατομμυρίων. Για το άμεσο μέλλον πάντως δεν αναμένεται να υπάρξει πέμπτη ταινία.
 
MV5BMDZkODI2ZGItYTY5Yi00MTA4LWExY2ItM2ZmNjczYjM0NDg1XkEyXkFqcGdeQXVyMzY0MTE3NzU@._V1_SY1000_CR0,0,674,1000_AL_.jpg

Spider-Man: Far From Home 

Το επίσημο κλείσιμο της τρίτης φάσης της Marvel ήρθε με το Spider-Man: Far From Home τον Ιούλιο του 2019 και ήταν συνολικά η 23η ταινία που κυκλοφόρησε. Επίσης ήταν η δεύτερη της Sony από το MCU με τον Jon Watts να επιστρέφει ως σκηνοθέτης. Η ταινία κατάφερε να μαζέψει 1,1 δισεκατομμύριο με μπάτζετ 160 εκατομμυρίων και έγινε η πρώτη ταινία του γνωστού ήρωα που πέρασε το δισεκατομμύριο.
 
MV5BMGZlNTY1ZWUtYTMzNC00ZjUyLWE0MjQtMTMxN2E3ODYxMWVmXkEyXkFqcGdeQXVyMDM2NDM2MQ@@._V1_SY1000_CR0,0,674,1000_AL_.jpg

Lego Marvel Spider-Man: Vexed by Venom

Τον Αύγουστο του 2019 κυκλοφόρησε το Lego Marvel Spider-Man: Vexed by Venom, το οποίο για τώρα είναι και η τελευταία ταινία κινουμένων σχεδίων Lego της Marvel. Στην ιστορία ο Spider-Man θα αντιμετωπίσει τους Green Goblin και Venom πριν καταστρέψουν τη πόλη της Νέας Υόρκης.
 
MV5BZWU0NzlkMzYtMDc1OS00MGU5LTkyMGEtZTgzNmZlZDY4MWQwXkEyXkFqcGdeQXVyMjAzMjQ4NDc@._V1_.jpg

Marvel Rising: Battle of the Bands 

Το Marvel Rising: Battle of the Bands είναι ακόμη ένα ειδικό επεισόδιο 22 λεπτών από την Mae Catt που έκανε πρεμιέρα τον Αύγουστο του 2019 στο YouTube και ακολουθεί τη Ghost-Spider που με τη βοήθεια των Secret Warriors ψάχνει την Screaming Mimi.
 
MV5BOTZjNDdiZDgtYTgwMy00MTE1LWI0NGUtYjUyYTkwMGMwOTUzXkEyXkFqcGdeQXVyMTAzMTcxMDEy._V1_UY1200_CR77,0,630,1200_AL_.jpg

Peter's To-Do List

Ταινία μικρού μήκους 3 λεπτών που κυκλοφόρησε από τις Marvel & Sony ως μικρό prequel του Spider-Man: Far From Home και ήταν κομμάτια από γυρίσματα της ταινίας που κόπηκαν στο μοντάζ. Κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο του 2019.
 
EGI_59iWsAEhq2B.jpg

Marvel Rising: Operation Shuri 

To Marvel Rising: Operation Shuri είναι η έκτη συνολικά προσθήκη του Marvel Rising με την Mae Catt ως δημιουργό που έχει διάρκεια 22 λεπτών. Κυκλοφόρησε από το YouTube και ακολουθεί τη Shuri που θέλει να έχει απλή εφηβική μέρα.
 
kyK1eSSZgoVb1q6R02GbYHvhzIt.jpg

Marvel's Hero Project  

To Marvel's Hero Project είναι η πρώτη σειρά ντοκιμαντέρ από τη Marvel που κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2019 στο Disney+  και ακολουθεί νεαρούς που κάνουν εξαιρετικά πράγματα για να αλλάξουν προς το καλύτερο τη κοινότητα τους. Μέχρι στιγμής είχε 20 επεισόδια.
 
marvelsheroproject_lob_crd_01.jpg

Marvel Rising: Playing with Fire 

Το Marvel Rising: Playing with Fire είναι 44λεπτο ειδικό επεισόδιο από τη Danielle Wolff το οποίο κυκλοφόρησε από το YouTube το Δεκέμβριο του 2019. Στο επίκεντρο έχει την America Chavez και τη Ms. Marvel σε μια νέα περιπέτεια. Αυτή τη στιγμή είναι η τελευταία που κυκλοφόρησε από το franchise Marvel Rising.
 
MV5BMzA4Nzk4YjgtN2QyMS00NGZiLWEyM2MtZjAxNzQ4YjdlYzc3XkEyXkFqcGdeQXVyMjY2OTU0MTg@._V1_UY1200_CR97,0,630,1200_AL_.jpg


Πάντως εκτός των όσων έχουν αναφερθεί μέχρι τώρα, από το 2009 μέχρι το 2015 κυκλοφόρησαν και σειρές κινουμένων σχεδίων motion comics, τα οποία μεταφέρουν τα κόμικ σε σειρά.

Spider-Woman: Agent of S.W.O.R.D.
Astonishing X-Men: Gifted
Iron Man: Extremis
June 23, 2010 (iTunes)
Thor/Loki: Blood Brothers
Astonishing X-Men: Dangerous
Astonishing X-Men: Torn
Astonishing X-Men: Unstoppable
Inhumans
Wolverine: Origin
Ultimate Wolverine vs. Hulk
Wolverine Versus Sabretooth
Wolverine: Weapon X: Tomorrow Dies Today
Eternals
Wolverine Versus Sabretooth: Reborn

Τέλος απλά για αναφορά, εκτός των τριών κινηματογραφικών ταινιών Punisher και τη τηλεοπτική σειρά του Netflix, κυκλοφόρησε το 2012 και μια ταινία μικρού μήκους, fan film, το The Punisher: Dirty Laundry, το οποίο είχε τον Thomas Jane να επιστρέφει στο ρόλο του από το 2004 ενώ το την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε και το κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους fan film, "Do Not Fall in New York City, από το κόμικ των Garth Ennis και Steve Dillon ενώ για τον Spider-Man κυκλοφόρησαν 4, με την πιο παλιά να κυκλοφορεί το 1969 με διάρκεια 12 λεπτών. Το 1974 κυκλοφόρησε το Spider-Man Versus Kraven the Hunter, το 1992 το The Green Goblin's Last Stand, το 1989 το Viva Spider-Man και το 2015 το Spider-Man Lives: A Miles Morales Story.

Η λίστα με τα υπόλοιπα fan films

Punisher: First Round (2005)
Iron Fist: The Dragon Unleashed (2008)
Elektra: The Hand & the Devil (2009)
Punisher '79-82 (2010)
Daredevil '83 (2011)
Phil Coulson: Agent of SHIELD (2012)
Coulson's Day Off (2012)
Spider-Man: Eclipse (2012)
The Punisher: Dead of Night (2012)
Punisher: Outbreak (2012)
A New Mutant: A Fan Film (2012)
Deadpool: A Typical Tuesday (2012 Video)
The Punisher: No Mercy (2013)
Black Widow (2013)
Hunting Frank Castle (2013)
Venom: Truth in Journalism (2013)
Spider-Man: The Lost Avenger (2015)
Spider-Man: Vengeance (2016)
Spider-Man: Attack of the Octopus (2002)
Marvel Zombies: The Movie (2008)
Uncanny X-Men (2012– )
Marvel Zombies vs. Army of Darkness (2013)
Spider-Man: Wieczny Bohater (2014)
Forming the Foundation: Spider-Man and the Future Foundation (2014)
Ultimate Spider-Man (2014)
The Sensational Spider-Man (Fan Film) (2014)
Close Call: Black Cat (2014)
Dawn of Spider-Man (2014)
Spider-Man 2: Age of Darkness (2014)
Web of Spider-Man (2014)
Επεξεργασία από nikolas12
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.