Μετάβαση στο περιεχόμενο

1944-2019: Ένα ταξίδι από τα πρώτα βήματα της Marvel στη μικρή και μεγάλη οθόνη μέχρι και την εποχή του MCU Μέρος 1ο [blackys88b, superheronews.gr, 05/04/2020]


nikolas12

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  380
  • Content Count:  3847
  • Reputation:   34891
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  259
  • With Us For:  2024 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  28

aHR0cDovL3d3dy5uZXdzYXJhbWEuY29tL2ltYWdlcy9pLzAwMC8yMjAvOTYzL2kwMi9BdmVuZ2VyczIwMThfMDAxX0N2ci5qcGc=


Με το Marvel Cinematic Universe να έχει εξελιχθεί στο πιο επιτυχημένο κινηματογραφικό πείραμα όλων των εποχών, αφού κατάφερε μέσα από 23 ταινίες να κρατήσει το ενδιαφέρον του κοινού αμείωτο και να τους έχει να επιστρέφουν στο σινεμά ξανά και ξανά για να δουν το επόμενο κεφάλαιο των περιπετειών, θα είχε ενδιαφέρον να γνώριζε κανείς, το πώς κατάφερε να βρεθεί σε αυτό το σημείο.

Και όχι, εδώ δεν θα ασχοληθούμε με το πώς κατάφερε το Iron Man να ξεκινήσει το πιο επιτυχημένο σύμπαν, αφού θα πάμε πολύ πιο πίσω, για να ανακαλύψουμε πότε και ποια ήταν η πρώτη κινηματογραφική παραγωγή αλλά και τη πορεία των χαρακτήρων στη μικρή οθόνη και το πώς έφτασε η Marvel στο 2020 να έχει καταφέρει να ελέγχει τελικά το μεγαλύτερο ποσοστό των χαρακτήρων της, που τους είχε χάσει τις προηγούμενες δεκαετίες.

Captain America, Ο Πρώτος

1944, κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, σε μια εποχή που η Marvel δεν ήταν γνωστή καν με αυτό το όνομα (ήταν Timely Comics), η Republic θα αποφασίσει να ετοιμάσει σίριαλ 15 ταινιών που θα προβληθεί στη μεγάλη οθόνη για τον Captain America, ο οποίος ήταν σίγουρα κατάλληλος για την εποχή. Ο Dick Purcell πρωταγωνιστεί αλλά αντί για το όνομα Steve Rogers είναι γνωστός ως Grant Gardner, ήταν η πιο ακριβή παραγωγή της εταιρίας και έφτασε μετά από τις εμφανίσεις των Shazam και Batman στη μικρή οθόνη αλλά πριν από τον Superman.
 

Captain-america_serial_poster.jpg


The Marvel Super Heroes, Πρώτη Σειρά Κινουμένων Σχεδίων

Το 1966, 22 χρόνια μετά από την πρώτη εμφάνιση χαρακτήρα της Marvel στο πανί, και με την εταιρία να έχει επίσημα το όνομα Marvel Comics, είχαν και επίσημα τη πρώτη τους σειρά κινουμένων σχεδίων, το The Marvel Super Heroes, την ίδια χρονιά που η DC κυκλοφόρησε και αυτή τις πρώτες της σειρές κινουμένων σχεδίων. Κάθε  επεισόδιο της σειράς είχε 3 7λεπτα κομμάτια με τις ιστορίες να χωρίζονται στα Captain America, The Incredible Hulk, Iron Man, The Mighty Thor και The Sub-Mariner. Είχε μόλις μία σεζόν και 65 επεισόδια.
 

Marvel-super-heroes-ad.jpg


Fantastic Four

Ένα χρόνο μετά, ακολούθησε το Fantastic Four, το οποίο έδωσε την ευκαιρία στη πρώτη υπερηρωική οικογένεια να γίνει πιο γνωστή στο νεαρό κοινό, και η Hanna-Barbera Productions για πρώτη και τελευταία φορά ήταν στη παραγωγή τηλεοπτικής σειράς από τη Marvel. Αυτό δημιουργεί και το ιδιαίτερο παράδοξο για τη σειρά, αφού είναι η μοναδική με χαρακτήρες της Marvel που ανήκει στην WarnerMedia, η οποία είναι η ιδιοκτήτρια και της DC Comics. Είχε συνολικά 20 επεισόδια.
 

MV5BMDBlYjJjMGYtYzYwMC00OTYyLTg2YTAtMzNmNmNkYTgxMWMwXkEyXkFqcGdeQXVyNTAyODkwOQ@@._V1_.jpg


Spider-Μan

Την ίδια χρονιά με το Fantastic Four, έφτασε στη μικρή οθόνη για πρώτη φορά και ο Spider-Man, το πιο γνωστό δημιούργημα των  Stan Lee και Steve Ditko, το οποίο άντεξε τρεις σεζόν και 52 επεισόδια, σε μια εποχή που οι περισσότερες σειρές δεν άντεχαν εύκολα για περισσότερες σεζόν. Όπως και οι προηγούμενες δύο σειρές, έτσι και αυτή προβλήθηκε, καρμικά από το ABC.
 

Spiderman1967.jpg


Spidey Super Stories

Το Spidey Super Stories ήρθε το 1974 ως το πρώτο live-action τηλεοπτικό πρόγραμμα από τη Marvel και ήταν μέρος της The Electric Company. Είχε τον Spider-Man σε διάφορες εργασίες, με τον Danny Seagren να τον ενσαρκώνει. Ήταν η πρώτη live action εκδοχή χαρακτήρα από το Captain America του 1944. Άντεξε τρεις σεζόν και ολοκληρώθηκε το 1977 όταν και η Marvel είδε χαρακτήρες της να μπαίνουν σε διαδικασία πιλότου για να γίνουν σειρές.
 

Spidey_Super_Stories_(logo).jpg


Ο λόγος για τις live action τηλεταινίες Spider-Man, The Incredible Hulk και Return of the Incredible Hulk, οι οποίες λειτούργησαν ως πιλότοι για δύο σειρές.
 

 
Poster_of_The_Amazing_Spider-Man.jpg
v1.bTsxMTYyNTE4ODtqOzE4NDk0OzEyMDA7MTM1MDsxODAw


 

The_Incredible_Hulk_Death_in_the_Family_The_Return_of_the_Incredible_Hulk_TV-470460355-large.jpg
 


The Amazing Spider-Man

Το The Amazing Spider-Man ήταν η πρώτη επίσημη live action σειρά του Spider-Man αφού στο Spidey Super Stories, ήταν περισσότερο εκπαιδευτική και παιδική προσέγγιση, και έκανε πρεμιέρα το 1978 στο CBS έχοντας σε δύο σεζόν 13 επεισόδια.  Η σειρά είχε θετική ανταπόκριση αλλά δεν κατάφερε να πάρει επιπλέον επεισόδια αφού ήταν πολύ ακριβή παραγωγή.
 

450?cb=20110430212602


The Incredible Hulk

Σε αντίθεση με το The Amazing Spider-Man, το The Incredible Hulk με βάση το χαρακτήρα της Marvel, και με τον Bill Bixby στο ρόλο του Dr. David Bruce Banner και τον Lou Ferrigno ως Hulk, κατάφερε να αντέξει πέντε σεζόν και είχε και πέντε τηλεταινίες, κάτι που την έκανε μια από τις πιο επιτυχημένες υπερηρωικές τηλεοπτικές σειρές. Συνολικά, χωρίς τις τηλεταινίες, είχε 80 επεισόδια που προβλήθηκαν στο CBS από το 1978 μέχρι το 1982. Οι τρεις επιπλέον τηλεταινίες προβλήθηκαν στο NBC.
 

TIHcredits.jpg


Dr. Strange

Το 1978, τη χρονιά που έκαναν πρεμιέρα τα The Amazing Spider-Man και The Incredible Hulk, το CBS φαίνεται να θέλει και τρίτο ήρωα της Marvel στη μικρή οθόνη, και δίνει το τηλεοπτικό πιλότο Dr. Strange, με τον Peter Hooten στον ομώνυμο ρόλο. Οι κριτικές πάντως ήταν αρνητικές, και για αυτό η σειρά δεν προχώρησε με παραγγελία.
 

Doctor_Strange_film.jpg


Spider-Man (Japanese Spider-Man)

Το συγκεκριμένο Spider-Man αποτελεί και την πιο ιδιαίτερη περίπτωση στα χρονικά της Marvel αφού ήταν η πρώτη φορά που η εταιρία έδωσε τα δικαιώματα εκτός Αμερικής για live-action σειρά αλλά και η μοναδική, με την Toei Company ως παραγωγό. Συνολικά κυκλοφόρησαν 41 επεισόδια. Παρά την κοινή στολή, λίγα πράγματα μοιάζουν γενικά με το μύθο του χαρακτήρα.
 

MV5BM2EwYzA2YjMtNDdhYi00OTI1LWE2ODUtOWViODk4YjRjNzVmXkEyXkFqcGdeQXVyNTAyODkwOQ@@._V1_.jpg


Spider-Man (Short Film)

Την ίδια χρονιά, και ξανά για πρώτη φορά στην ιστορία της Marvel, ο αραχνάνθρωπος γίνεται ο πρώτος χαρακτήρας της εταιρίας που πρωταγωνιστεί σε ταινία μικρού μήκους. Το Spider-Man έπαιξε κινηματογραφικά σε φεστιβάλ και διαδραματίζεται μετά από το 10ο επεισόδιο της ιαπωνικής σειράς, που είχε κάνει πρεμιέρα μερικούς μήνες πριν.
 

Toei_Manga_Matsuri_Summer_1978_pamphlet.jpg


The New Fantastic Four

Το The New Fantastic Four ήταν  η δεύτερη σειρά κινουμένων σχεδίων, παραγωγή της DePatie–Freleng Enterprises και της Marvel Comics Animation, που έκανε πρεμιέρα το 1978. Η ιδιαιτερότητα της σειράς ήταν ότι ο Human Torch έλειπε από την ομάδα, επειδή θα είχε ρόλο σε τηλεοπτικό πιλότο της Universal Studios που τελικά δεν προχώρησε. Τελικά αντικαταστάθηκε από τον H.E.R.B.I.E. (Humanoid Experimental Robot, B-type, Integrated Electronics). Συνολικά είχε 13 επεισόδια και κυκλοφόρησε από το NBC.
 

69927a9952d948b1d754f85338b00212.jpg


Captain America

Το Captain America είναι η επιστροφή του διάσημου χαρακτήρα της Marvel στη μικρή οθόνη με τηλεταινία που κυκλοφόρησε το 1979 στο CBS, 35 χρόνια μετά από τη πρώτη του εμφάνιση. Ο Rod Holcomb σκηνοθετεί και ο Reb Brown πρωταγωνιστεί. Αυτή τη φορά χρησιμοποιείται το όνομα του Steve Rogers και παρά τις μέτριες κριτικές, θα ακολουθήσει και το sequel.
 

MV5BZmFkZWE5ODYtNjVjNC00MWYwLWJlNTgtODRlMTcyMmQwM2IxXkEyXkFqcGdeQXVyMTYxNjkxOQ@@._V1_SY1000_CR0,0,658,1000_AL_.jpg


Captain America II: Death Too Soon 

Το Captain America II: Death Too Soon είναι η συνέχεια της τηλεταινίας του 1979 με τον Ivan Nagy να σκηνοθετεί και τον Reb Brown να επιστρέφει στο πρωταγωνιστικό ρόλο. Κυκλοφόρησε από το CBS ως διπλό επεισόδιο σε δύο συνεχόμενες μέρες. Σε μερικές χώρες προβλήθηκε και κινηματογραφικά.
 

MV5BMTI1NTcyMzYzN15BMl5BanBnXkFtZTcwNzExMDQyMQ@@._V1_.jpg


Fred and Barney Meet the Thing 

Ωριαία τηλεοπτική σειρά που προβαλλόταν κάθε Σάββατο, με τη Hanna-Barbera στη παραγωγή και το NBC να κυκλοφορεί τη σειρά το 1979. Η σειρά ήταν χωρισμένη σε δύο κομμάτια, το The New Fred and Barney Show και το The Thing με βάση το χαρακτήρα της Marvel Comics, και δεν είχαν κάποιο crossover παρά το τίτλο που υπήρχε. Για το συγκεκριμένο χαρακτήρα, η Hanna-Barbera είχε δουλέψει ξανά και με τη σειρά Fantastic Four.
 

MV5BMDQzYmJiZDctMDY0OS00NGE4LWIzNjMtOThjNDM2ZmZiODUxXkEyXkFqcGdeQXVyNjExODE1MDc@._V1_.jpg


Spider-Woman 

Το 1979 ήταν και η πρώτη χρονιά που γυναικείος χαρακτήρας πήρε τα ηνία για δική του σειρά ή ταινία, με το Spider-Woman, το οποίο είχε ως βάση τον ομώνυμο χαρακτήρα. Η σειρά κινουμένων σχεδίων ήταν παραγωγή των DePatie-Freleng Enterprises και Marvel Comics Animation και άντεξε μια σεζόν και 16 επεισόδια στο ABC.
 

MV5BMjNiYmU5YzctYzE5NC00MWVlLWIxMGUtNDVjNGNjMWZkNTE4XkEyXkFqcGdeQXVyNjExODE1MDc@._V1_SY1000_CR0,0,705,1000_AL_.jpg


Dracula: Sovereign Of The Damned

Σε πιο άγνωστα μονοπάτια τώρα, το 1980, η Toei Animation που είχε ασχοληθεί και με τον Spider-Man μερικά χρόνια πριν, παίρνει τα δικαιώματα του κόμικ της Marvel, The Tomb of Dracula, για να κυκλοφορήσει τη ταινία κινουμένων σχεδίων, Dracula: Sovereign Of The Damned. Η πλοκή συρρικνώθηκε για τις ανάγκες της ταινίες και πολλά στοιχεία αφαιρέθηκαν αλλά ήταν και πάλι μεταφορά από κόμικ της Marvel.
 

450?cb=20180418000345


Kyofu Densetsu Kaiki! Frankenstein 

Ένα χρόνο μετά, και δημιουργώντας πλέον μια μικρή παράδοση, η Ιαπωνία θα στραφεί ξανά προς την Marvel για το Kyofu Densetsu Kaiki! Frankenstein, μια ταινία κινουμένων σχεδίων anime, η οποία έχει ως βάση το κλασικό βιβλίο της Mary Shelley αλλά και το κόμικ της Marvel, Monster of Frankenstein. Με τη ταινία να έχει διάρκεια 98 λεπτών, ήταν καθαρά για ενήλικες, αφού είχε αρκετή βία αν και για ακόμη μια φορά προσπαθούσε να δώσει την ιστορία με το παρεξηγημένο τέρας.
 

220px-Kyofu_Densetsu_Kaiki!_Furankenshutain.jpg


Spider-Man 

Με τη δεκαετία του '80 να ξεκινά για τη Marvel με ιδιαίτερο τρόπο με τις δύο ταινίες από την Ιαπωνία, το 1981 έρχεται ξανά στα συνηθισμένα, αφού ο Spider-Man θα πάρει ακόμη μια τηλεοπτική σειρά, αυτή τη φορά κινουμένων σχεδίων, η οποία είναι και η δεύτερη του χαρακτήρα μετά από αυτή του 1967. Αντέχει μόλις μια σεζόν 26 επεισοδίων και είναι μια από τις πιο πιστές μεταφορές που είχε ποτέ ο χαρακτήρας.
 

Spider-Man_(1981_TV_series).jpg


Spider-Man and His Amazing Friends

Την ίδια χρονιά όμως κάνει πρεμιέρα ακόμη μια σειρά για τον Spider-Man, το Spider-Man and His Amazing Friends, το οποίο θεωρείται crossover με το άλλο και δίνει ευκαιρία στον Iceman να πάρει ενεργό ρόλο για πρώτη φορά σε σειρά αλλά δημιουργεί και τον χαρακτήρα Firestar. Μαζί, οι Spider-Friends πολεμούν διάφορους εχθρούς. Άντεξε 3 σεζόν και 24 επεισόδια στο NBC και θεωρείται από τις καλύτερες σειρές κινουμένων σχεδίων με υπερήρωες. Για την Firestar αξίζει να αναφερθεί ότι εξελίχθηκε σε βασικό χαρακτήρα στα κόμικς των X-Men.
 

MV5BYjNkMGMxNDMtNjgxYi00ZjMzLWE1YmQtNGQxOWM2NTMxNThjXkEyXkFqcGdeQXVyNTQ5Njk1NDU@._V1_.jpg


The Incredible Hulk 

Το The Incredible Hulk είναι σειρά κινουμένων σχεδίων με βάση τον ομώνυμο χαρακτήρα της Marvel, και είναι η πρώτη σόλο σειρά κινουμένων σχεδίων για το χαρακτήρα μετά από την live-action εμφάνιση του σε δική του σειρά. Η σειρά είναι πιο πιστή στη μεταφορά του χαρακτήρα από τα κόμικς, αν και ένας από τους χαρακτήρες, ο Rio, είναι καινούριος. Θεωρητικά είναι η δεύτερη σειρά του χαρακτήρα μετά από τα 13 επεισόδια του The Marvel Super Heroes. Είχε μια σεζόν και 13 επεισόδια.
 

MV5BMGRjYWU0MTgtNzQ1Mi00NzE0LWFhYzgtOGJjMzZlNTI0NjU4XkEyXkFqcGdeQXVyNjExODE1MDc@._V1_UY1200_CR108,0,630,1200_AL_.jpg


Howard the Duck

The Beginning. Η πρώτη επίσημη κινηματογραφική ταινία για χαρακτήρα της Marvel δεν ήταν ούτε για τον Captain America (αυτό του '44 ήταν σίριαλ), ούτε ο Hulk, ούτε ο Spider-Man ούτε και ο Iron-Man. Ήταν ο Howard The Duck σε μια κωμωδία επιστημονικής φαντασίας του 1986 που σήμερα θεωρείται μια από τις χειρότερες ταινίες όλων των εποχών, αλλά πολλοί θα σας πουν διαφορετικές εμπειρίες για το όταν πρωτοκυκλοφόρησε το 1986. Με σκηνοθέτη τον Willard Huyck και πρωταγωνιστές τους Lea Thompson, Jeffrey Jones και Tim Robbins, η ταινία είχε ως βάση το ομώνυμο κόμικ ενώ ο George Lucas των Star Wars και Indiana Jones ήταν παραγωγός. Καρμικά οι LucasFilm και Marvel, 20κάτι χρόνια μετά θα ανήκουν στην ίδια εταιρία. Αξίζει να αναφερθεί ότι το πλάνο ήταν να ετοιμάσουν ταινία κινουμένων σχεδίων αλλά λόγω θεμάτων με τα συμβόλαια τελικά έγινε live action. Εκτός από καλλιτεχνική αποτυχία, η ταινία απέτυχε και στο Box Office με κέρδη 37 εκατομμυρίων με κόστος 38.
 

qVARoD6D4Uw3oFfEyrxZczfrF7T.jpg


The Incredible Hulk (TV Movies)

The Incredible Hulk Returns


 

The_Incredible_Hulk_Returns.jpg


The Trial of the Incredible Hulk

 

MV5BZDg3NmYwMDQtNTE5MC00NDFlLWI3YjktMWNjZDlkZWVmOWRiXkEyXkFqcGdeQXVyMTg2NjYzOA@@._V1_UY1200_CR85,0,630,1200_AL_.jpg


The Death of the Incredible Hulk
 

DVD_cover_of_the_movie_The_Death_of_the_Incredible_Hulk.jpg


Δύο χρόνια μετά από την αποτυχημένη κινηματογραφική προσπάθεια της Marvel, που μεταξύ μας ελάχιστοι γνώριζαν ότι ήταν χαρακτήρας της Marvel μέχρι τη πρόσφατη εποχή, κυκλοφόρησε το The Incredible Hulk Returns ως τηλεταινία με βάση το χαρακτήρα αλλά και ως συνέχεια της σειράς του 1978, The Incredible Hulk. Στη πρώτη τηλεταινία κάνει την εμφάνιση του ο Thor. Στη δεύτερη τηλεταινία που κυκλοφόρησε το 1989 και φέρει το τίτλο The Trial of the Incredible Hulk εμφανίστηκε ο Daredevil και ο Wilson Fisk και ένα χρόνο μετά, στη τελευταία τηλεταινία του συγκεκριμένου franchise κυκλοφορεί το The Death of the Incredible Hulk. Αξίζει να αναφερθεί για την ιστορία, ότι το 1993 υπήρχε πλάνο για το The Revenge of the Incredible Hulk αλλά τελικά απεβίωσε ο Bill Bixby και σταμάτησαν οι συζητήσεις.

X-Men: Pryde of the X-Men

Το X-Men: Pryde of the X-Men, γνωστό και ως Pryde of the X-Men, είναι τηλεοπτικός πιλότος κινουμένων σχεδίων που κυκλοφόρησε το 1989 ως μέρος του Marvel Action Universe και είχε στο επίκεντρο τους X-Men. Παρά το γεγονός ότι άρεσε γενικά ως ιδέα, η παραγωγή των DePatie–Freleng Enterprises και Marvel Productions είχε άδοξο τέλος αφού οι δύο εταιρίες ήταν στα πρόθυρα χρεοκοπίας και έτσι αυτή ήταν η τελευταία παραγωγή της συγκεκριμένης ομάδας.
 

fiATD0LBgBQ5DgjFaqeFt5aG7yL.jpg


The Punisher 

Έτος 1989. Εποχή όπου οι αστέρες δράσης του Hollywood όπως Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger και Jean Claude Van Damme ανθίζουν στο Hollywood, και ο Dolph Lundgren, συχνά-πυκνά ανταγωνιστής τους, παίρνει το πρωταγωνιστικό ρόλο σε ταινία κόμικ. Ο λόγος για το The Punisher, αμερικανικής παραγωγής του 1989 με τον Mark Goldblatt ως σκηνοθέτη από σενάριο του Boaz Yakin και με τον Louis Gossett Jr. ως συμπρωταγωνιστή. Η ταινία διαφοροποιήθηκε σε πάρα πολλά σημεία, μεταξύ άλλων και τη φανέλα σήμα κατατεθέν του πρωταγωνιστή. Κόστισε 9 εκατομμύρια και γενικά είχε αρνητικές κριτικές, που εξελίχθηκαν σε πιο θετικές καθώς περνούσαν τα χρόνια. Μια νεαρή Nicole Kidman ήταν κοντά στο να πάρει ρόλο.
 

3396917002_6f0d9dab69_b.jpg


Captain America 

Ένα χρόνο μετά από το The Punisher, ο Captain America επιστρέφει σε μια νέα κινηματογραφική εμφάνιση με ταινία που είναι συμπαραγωγή Γιουγκοσλαβίας και Αμερικής και έχει τον Albert Pyun να σκηνοθετεί από σενάριο των Stephen Tolkin και Lawrence J. Block (aka Larry Block). Η ταινία γενικά παίρνει πολλές δημιουργικές ελευθερίες αλλά κρατά τον Steve Rogers ως Captain America και τον Red Skull ως αντίπαλο. Ο Matt Salinger πρωταγωνιστεί αλλά η ταινία που κόστισε 10 εκατομμύρια παίρνει τις χειρότερες κριτικές και θάβει τον χαρακτήρα για μια ακόμη 20ετια.
 

Poster_for_the_1990_Captain_America_movie.jpg


Power Pack (Pilot)

Μια από τις καλύτερες νεανικές σειρές της Marvel, το Power Pack, έφτασε κοντά σε τηλεοπτική σειρά από τις Paragon Entertainment Corporation και New World Television, η οποία  θα ήταν live-action για το πρωινό πρόγραμμα του NBC. Τελικά δεν πήρε παραγγελία σειράς και το Fox πήρε τα δικαιώματα αλλά προτίμησε απλά να το παρουσιάσει ως ειδικό επεισόδιο το 1991.
 

250px-Power-Pack-Comics-Scene.jpg


Solarman (Pilot)

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι. Ο χαρακτήρας ξεκίνησε από διαφορετική εταιρία, και πλέον έχει ιστορίες από άλλη εταιρία. Δεν είναι χαρακτήρας της Marvel. Αλλά τη περίοδο που έγινε προσπάθεια για παραγγελία, ήταν η εποχή που η Marvel συχνά ανακάτευε τη τράπουλα δίνοντας ευκαιρία σε χαρακτήρες άλλων εταιριών, να περάσουν στις σελίδες τους. Ο Solarman, δημιούργημα της Pendulum Press που από το 2016 κυκλοφορεί από την Scout Comics,  έκανε το ντεμπούτο του τη δεκαετία του '80 και το 1989 πέρασε για σειρά δύο τευχών στη Marvel. Τότε ετοιμάστηκε και ένας πιλότος που κυκλοφόρησε το 1992 από το Fox Kids. Σύμφωνα πάντα με τον δημιουργό David  Oliphant, υπήρξε στούντιο που πρόσφερε 15 εκατομμύρια για να δημιουργήσει 64 επεισόδια αλλά μετά από συμβουλές ότι το υπερηρωικό είδος έχει αρχίσει να φθίνει, αποφάσισαν ενάντια στον πιλότο. Για την ιστορία ακολούθησαν τα Batman: The Animated Series και X-Men, που μέχρι σήμερα θεωρούνται κορυφαία στο είδος τους.
 

340?cb=20200315203347


X-Men: The Animated Series

Μετά από την αποτυχημένη προσπάθεια του  X-Men: Pryde of the X-Men, οι μεταλλαγμένοι επέστρεψαν τρία χρόνια αργότερα, το 1992 με τη σειρά X-Men: The Animated Series, γνωστή και ως X-Men, που προβλήθηκε από το Fox Kids Network για πέντε σεζόν και 76 επεισόδια. Θεωρείται, και όχι άδικα μία από τις καλύτερες σειρές κινουμένων σχεδίων όλων των εποχών, και μαζί με το Batman: The Animated Series, ίσως οι κορυφαίες στο υπερηρωικό είδος.
 

4dc294b5bdd8da255f3bbe4131627b64.jpg


Hardcase (Short Film)
 

hardcasecard.jpg?w=584


Από την θυγατρική εταιρία Malibu Comics, που θα μας απασχολήσει πιο έντονα όταν φτάσουμε το 1997, η Marvel το 1993 είχε ως κάτι καινούριο το 6λεπτο μουσικό βίντεο Hardcase, το οποίο κυκλοφόρησε από την Wizard για να διαφημίσει τη γραμμή Ultraverse. Ο Βρετανός kickboxer Gary Daniels πρωταγωνιστεί ως Hardcase και ο Darren Doane σκηνοθετεί.

 

 


Firearm (Short Film)

Ξανά από τη Malibu Comics, με βάση το χαρακτήρα που δημιούργησε ο James Robinson με σχέδιο των Howard Chaykin και Cully Hamner, το οποίο άντεξε 18 τεύχη, είχε 35λεπτη ταινία μικρού μήκους που κυκλοφόρησε σε VHS το 1993. Ο James Jude Courtney πρωταγωνιστεί στη ταινία ως ο ομώνυμος χαρακτήρας.
 


The Fantastic Four, το ακυκλοφόρητο

Αν μη τι άλλο, η Marvel έχει πάντα ιδιαίτερες ιστορίες να μοιράζεται μαζί μας για τα παρασκήνια. Μια από αυτές φυσικά είναι και το The Fantastic Four του 1994, την ανεξάρτητη υπερηρωική ταινία με βάση την γνωστή υπερηρωική οικογένεια, που κανείς δεν ήθελε να κυκλοφορήσει. Για χάρη της συγκεκριμένης ταινίας κυκλοφόρησε και ντοκιμαντέρ ενώ οι Roger Corman και Bernd Eichinger ήταν παραγωγοί. Χρόνια αργότερα θα υπάρξει παραδοχή ότι η ταινία έγινε για να μην χάσει τα δικαιώματα η Constantin Film. Τελικά η ταινία έγινε παράνομα διαθέσιμη σε διάφορα σημεία του διαδικτύου.
 

MV5BNWZlNTliNjUtNTk5Ni00MGNhLWJkZTctYWVmYjE5OTA0NDRjXkEyXkFqcGdeQXVyNTEwNDY2MjU@._V1_UY1200_CR81,0,630,1200_AL_.jpg


Ultraforce 

Η υπερηρωική ομάδα Ultraforce των κόμικς της Malibu, που πιο μετά έγινε ιδιοκτησία της Marvel, απέκτησε τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων από την DIC. Η αντοχή της σειράς όμως ήταν μικρή αφού μετά από 13 επεισόδια ακυρώθηκε και δεν είχαν την ευκαιρία να επεκτείνουν το franchise όπως είχαν σκοπό. Γενικά οι κριτικές ήταν αρνητικές.
 

maxresdefault.jpg


Iron Man: The Animated Series

Το Iron Man, γνωστό και ως Iron Man: The Animated Series, είναι Αμερικανική σειρά κινουμένων σχεδίων με βάση το γνωστό χαρακτήρα της Marvel και είχε δύο σεζόν ως μέρος του The Marvel Action Hour με τα Fantastic Four και Spider-man. Είχε δύο σεζόν και 26 επεισόδια με τις ιστορίες όμως να μην έχουν και τη καλύτερη ροή μεταξύ τους επειδή γενικά η παραγωγή επεισοδίων είχε μεγάλη διάρκεια.
 

Iron-Man-10-Things-That-Make-No-Sense-About-The-90s-Animated-Series.jpg


Spider-Man: The Animated Series

Το Spider-Man, γνωστό και ως Spider-Man: The Animated Series (Spider-Man TAS) είναι σειρά κινουμένων σχεδίων με βάση το πιο δημοφιλή χαρακτήρα της Marvel και είχε πέντε σεζόν και 65 επεισόδια με τη Marvel Films Animation στη παραγωγή. Πήρε εξαιρετικές κριτικές και είχε υψηλή τηλεθέαση αλλά τελικά βρήκε άδοξο τέλος λόγω του Avi Arad, σε μία από τις πολλές φορές που πλήγωσε το είδος με την ιδιότητα του παραγωγού.
 

Spider-Man_(1994_TV_series)_title_screen.png


Fantastic Four: The Animated Series 

Το Fantastic Four, γνωστό και ως Fantastic Four: The Animated Series, ήταν η τρίτη σειρά της σεζόν από τη Marvel που κυκλοφόρησε το 1994 και ολοκληρώθηκε το 1996 με δύο σεζόν και 26 επεισόδια. Ήταν μέρος του Marvel Action Hour μαζί με τα Spider-Man και Iron Man και γενικά έχει θετικές κριτικές.
 

maxresdefault_31_3954592c-dd0b-4056-a110-55793bf61a10_large.jpg?v=1532887213


Generation X (Pilot) 

Το Generation X ήταν τηλεοπτικός πιλότος από τον Jack Sholder που κυκλοφόρησε στο Fox το Φεβρουάριο του 1996 ως τηλεταινία και είχε ως βάση την ομώνυμη σειρά κόμικ της Marvel Comics που ήταν spin-off του X-Men. Οι New World Entertainment και Marvel Entertainment Group ήταν παραγωγοί αλλά οι κριτικές και η ανταπόκριση δεν έπεισαν για να δοθεί παραγγελία σειράς στο project.
 

GenerationX-poster.jpg


The Incredible Hulk 

Το 1996, και με δύο από τις τρεις σειρές που ξεκίνησαν το 1994, Iron Man και Fantastic Four να έρχονται στο τέλος τους, το The Incredible Hulk ήταν η επόμενη σειρά κινουμένων σχεδίων της Marvel που κυκλοφόρησε για δύο σεζόν και 21 επεισόδια στο UPN. Ο Lou Ferrigno επέστρεψε ως η φωνή του Hulk μετά από το ρόλο του στη live-action σειρά ενώ συχνά υπήρχαν εμφανίσεις χαρακτήρων από τις άλλες τρεις σειρές της εποχής. Παρά το γεγονός ότι η πρώτη σεζόν καλλιτεχνικά ήταν δυνατή, κρίθηκε σκοτεινή για το κοινό και ότι ήθελε γυναικεία φωνή. Έτσι πρόσθεσαν την She-Hulk και άλλαξαν το ύφος. Αξίζει να αναφερθεί ότι εδώ εμφανίστηκε και ο Grey Hulk.
 

22_1996_The_Incredible_Hulk_Season_1_Title.jpg


Men in Black 

Ναι, ναι. Το Men in Black έχει ως βάση κόμικ. Η δημοφιλής ταινία του 1997 με σκηνοθέτη τον Barry Sonnenfeld και πρωταγωνιστές τους Tommy Lee Jones και Will Smith ήταν κόμικ της Malibu Comics αλλά σίγουρα δεν ήταν αυτός ο λόγος της επιτυχίας τους. Άλλωστε σπάνια θα το ακούσει κανείς να αναφερθεί ως ταινία από κόμικ και όλοι παραδέχονται ότι ο Will Smith, ο οποίος ήταν το πιο καυτό όνομα στο Hollywood εκείνη την εποχή, ήταν η αιτία της επιτυχίας, που ξεκίνησε ένα πολύ επιτυχημένο franchise. Με κόστος 90 εκατομμυρίων κέρδισε 590 εκατομμύρια και ήταν η τρίτη κορυφαία σε κέρδη ταινία του 1997 πίσω από το Titanic και το The Lost World: Jurassic Park και με μεγάλη διαφορά από το τέταρτο Tomorrow Never Dies.
 

Men_in_Black_Poster.jpg


Men in Black: The Series 

Απόδειξη της μεγάλης επιτυχίας της κινηματογραφικής ταινίας αλλά και της εμπιστοσύνης που έδειξαν σε αυτή, ήταν φυσικά το Men in Black: The Series, γνωστό και με τα ονόματα MIB: The Series, MIB: The Animated Series και Men in Black: The Animated Series, το οποίο είναι  σειρά κινουμένων σχεδίων που κυκλοφόρησε στο Kids' WB από το 1997 μέχρι το 2001 έχοντας συνολικά 53 επεισόδια. Το πρωταγωνιστικό δίδυμο δεν επέστρεψε στις φωνές των χαρακτήρων.
 

MV5BZTU5ZGQ4ZDEtMDA5OS00MTM4LTljOWMtMGY4MTMzZGRjOTg3XkEyXkFqcGdeQXVyNDgyODgxNjE@._V1_.jpg


Night Man  

Το Night Man, συμπαραγωγή Αμερικής και Καναδά, ήταν υπερηρωική σειρά δράσης, η πρώτη live action με χαρακτήρα της Marvel από το 1990 και το The Incredible Hulk που έκλεινε με τη τρίτη τηλεταινία, και έχει ως βάση τον ομώνυμο χαρακτήρα από τα κόμικς της Ultraverse της Malibu Comics, η οποία αγοράστηκε από τη Marvel Comics, με τον Steve Englehart να είναι δημιουργός του χαρακτήρα. Ο Glen A. Larson ήταν ο δημιουργός και η σειρά έκανε πρεμιέρα το 1997 έχοντας δύο σεζόν και 44 επεισόδια.
 

MV5BMTM5NDExMzIwMF5BMl5BanBnXkFtZTcwMjkzNTg2Nw@@._V1_UY268_CR0,0,182,268_AL_.jpg


Silver Surfer: The Animated Series

Ο Silver Surfer, ο δημοφιλής χαρακτήρας από τα κόμικς της Marvel για τους Fantastic Four πήρε τη πρώτη του σόλο σειρά κινουμένων σχεδίων με το Silver Surfer: The Animated Series, συμπαραγωγή Καναδά και Αμερικής, που άντεξε μόλις μια σεζόν το 1998 στο Fox Kids Network με 13 επεισόδια. Η σειρά πήρε θετικές κριτικές για το σχέδιο που χρησιμοποίησε και ήταν μοναδική καινούρια προσπάθεια της Marvel που προβλήθηκε παράλληλα με το Spider-Man: The Animated Series.
 

Silver_Surfer_(1998_TV_series)_title_card.jpg


Nick Fury: Agent of S.H.I.E.L.D.

Τον Μάη του 1998, η Marvel κοίταξε τη βιβλιοθήκη της και αποφάσισε να φέρει στο πανί για πρώτη φορά τον Nick Fury, πριν τα κόμικς του αλλάξουν καταγωγή και του δώσουν τη πασίγνωστη πλέον φυσιογνωμία του Samuel L. Jackson. Το Nick Fury: Agent of S.H.I.E.L.D. κυκλοφόρησε στις 26 του Μάη του 1998 στο Fox και το πλάνο ήταν να είναι πιλότος μιας νέας σειράς με τον David Goyer να εμφανίζεται για πρώτη φορά στο προσκήνιο των μεταφορών από κόμικ σε ότι έχει να κάνει με Marvel (είχε γράψει το The Crow: City of Angels, το οποίο είναι επίσης μεταφορά από κόμικ). Ο Rod Hardy σκηνοθέτησε και η παραγωγή στοίχισε 6 εκατομμύρια με τον David Hasselhoff ως πρωταγωνιστή αλλά οι αρνητικές κριτικές δεν επέτρεψαν στο να προχωρήσει η ιδέα σε σειρά.

 

280px-Nick-fury-agent-of-shield-movie-poster-486x700.jpg


Blade 

Εννέα χρόνια μετά από το The Punisher αφού το Captain America του 1990 δεν είχε κινηματογραφική προβολή στις περισσότερες χώρες, η Marvel επιστρέφει ξανά στο κινηματογράφο, και για ακόμη μια φορά επιλέγει ένα πολύ άγνωστο σχετικά χαρακτήρα. Ο λόγος για τον Blade, τον  ήρωα των κόμικ υπερφυσικού τρόμου της Marvel, που ο Stephen Norrington ανάλαβε να σκηνοθετήσει από σενάριο του David S. Goyer. Με βάση τον ομώνυμο χαρακτήρα, κάπου εδώ φαίνεται να μπαίνουν και οι βάσεις για τις υπερηρωικές ταινίες με τον Wesley Snipes να παίρνει το πρωταγωνιστικό ρόλο για να δώσει ώθηση σε αυτό που θα δούμε. Η ταινία, παρά τις μέτριες κριτικές, κατάφερε να κερδίσει 131 εκατομμύρια και να αποκτήσει καλτ κοινό που θα έφερνε και τις συνέχειες.
 

Blade_movie.jpg


Spider-Man Unlimited 

Το Spider-Man Unlimited ήταν η πρώτη από τις δύο σειρές κινουμένων σχεδίων της Marvel με τη Saban Entertainment να έχει χρέη παραγωγού, που κυκλοφόρησε το 1999. Η ατυχία της ήταν ότι έπεσε πάνω στα Pokémon και Digimon, που είχαν κατακτήσει το κοινό, και δεν άντεξε για περισσότερο από μια σεζόν και 13 επεισόδια. Αρχικά στόχος ήταν να δώσουν μεταφορά των πρώτων 26 τευχών του The Amazing Spider-Man, αλλά η Sony ανακοίνωσε κινηματογραφική ταινία έτσι η Saban δεν είχε κανένα από τα κόμικς ως έμπνευση.

 

MV5BOTE3MTBiM2ItYzdlMy00YTk5LTlkNGYtOTFjNmFhODRlMGJkXkEyXkFqcGdeQXVyNjExODE1MDc@._V1_UY1200_CR109,0,630,1200_AL_.jpg


The Avengers: United They Stand 

Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε και το The Avengers: United They Stand, γνωστό ως The Avengers, το οποίο ήταν και η πρώτη φορά που είδε την υπερηρωική ομάδα των Εκδικητών να αποκτούν δική τους σειρά από τη Marvel. Άντεξε και αυτό 13 επεισόδια με τον Avi Arad ως παραγωγό και μεταξύ άλλων είχαν ρόλο και οι Ant-Man, Wasp, Wonder Man, Tigra, Hawkeye, Falcon, Vision και Scarlet Witch έχοντας για έμπνευση το The West Coast Avengers. Οι κριτικοί έχουν δώσε καλύτερη κριτική στη ταινία παρά το κοινό.
 

450?cb=20090218062215


X-Men 

Αν το Blade ήταν ο προάγγελος του τι θα βλέπαμε στα επόμενα 20 χρόνια, το X-Men ήταν αυτό που απέδειξε ότι οι υπερηρωικές ταινίες έχουν θέση στις οθόνες μας. Κυκλοφόρησε δύο χρόνια μετά από το Blade με την πλέον persona non grata του Hollywood, Bryan Singer, να δίνει ρέστα από το σενάριο του David Hayter και με ένα εκλεκτό καστ να ενσαρκώνει στη μεγάλη οθόνη τους μεταλλαγμένους. Patrick Stewart, Hugh Jackman, Ian McKellen, Halle Berry, Famke Janssen, James Marsden, Bruce Davison, Rebecca Romijn-Stamos, Ray Park, και Anna Paquin μεταξύ άλλων εμφανίζονται στη ταινία δημιουργώντας ένα franchise που θα αντέξει 20 ολόκληρα χρόνια. Για την ιστορία, η πρώτη απόπειρα για ταινία X-Men ξεκίνησε το 1984 με την Orion Pictures να συζητά και με τους James Cameron και Kathryn Bigelow σε κάποια φάση. Το 1994 η 20th Century Fox αγόρασε τα δικαιώματα και οι Andrew Kevin Walker, John Logan, Joss Whedon, και Michael Chabon είναι μερικά από τα ονόματα που γράφουν εκδοχές σεναρίων, πριν ο Singer κλείσει το 1996 για να σκηνοθετήσει, που θα φέρει και τους Ed Solomon, Tom DeSanto, Christopher McQuarrie και Hayter στο προσκήνιο. Με κόστος 75 εκατομμυρίων κέρδισε στο Box Office 296 εκατομμύρια, και ξεκίνησε και επίσημα την υπερηρωική εποχή του Hollywood.

 

MV5BZmIyMDk5NGYtYjQ5NS00ZWQxLTg2YzQtZDk1ZmM4ZDBlN2E3XkEyXkFqcGdeQXVyMTQxNzMzNDI@._V1_UY1200_CR90,0,630,1200_AL_.jpg


X-Men: Evolution 

Και μετά από την κινηματογραφική ταινία, ήρθε και η σειρά κινουμένων σχεδίων, X-Men: Evolution, που αποφάσισε να γνωρίσει στο κοινό τους χαρακτήρες ως έφηβους και άντεξε 52 επεισόδια από το 2000 μέχρι το 2003, έχοντας συνολικά 4 σεζόν. Αυτό την έκανε τρίτη στη λίστα των πιο μακροχρόνιων σειρών μετά από τα X-Men και Spider-Man. Αν και υπήρχε πλάνο για πέμπτη σεζόν, δεν πραγματοποιήθηκε αλλά το φινάλε της θεωρείται πολύ ικανοποιητικό.
 

MV5BOWMyMThhN2UtMGMzYi00ODVmLWFlODItYmZlMzMxYzE3MmZkXkEyXkFqcGdeQXVyOTgwMzk1MTA@._V1_UY1200_CR93,0,630,1200_AL_.jpg


Mutant X 

Μετά από την κινηματογραφική ταινία και τη σειρά κινουμένων σχεδίων, η Marvel αποφάσισε να προχωρήσει και με live action σειρά μεταλλαγμένων, το Mutant X, το οποίο ήταν επιστημονικής φαντασίας και έκανε πρεμιέρα το 2001. Ο Avi Arad ήταν ο δημιουργός της σειράς και αφορά μεταλλαγμένους που παίρνουν τις δυνάμεις τους από επιστημονικά πειράματα. Η σειρά ολοκληρώθηκε το 2004 μετά από 3 σεζόν και 66 επεισόδια, με την Fireworks Entertainment, παραγωγό να χρεοκοπεί. Για την ιστορία, το 2001 η 20th Century Fox κινήθηκε νομικά ενάντια στις Marvel, Tribune Entertainment και Fireworks Entertainment επειδή θεώρησαν ότι οι χαρακτήρες μοιάζουν αρκετά στους X-Men και είχαν αυτοί τα δικαιώματα. Η Marvel δήλωσε ότι διαφέρουν αρκετά και ότι από την στιγμή που δεν χρησιμοποιούν υλικό των X-Men, δεν υπάρχει πρόβλημα. Τα θέματα μεταξύ Fox και Marvel λύθηκαν το 2003 αλλά τα προβλήματα συνεχίστηκαν μεταξύ Tribune και Marvel. Τελικά το 2005 βρήκαν μια αθόρυβη λύση αλλά η σειρά είχε ήδη ακυρωθεί.
 

MV5BMTI0NDI1ODExNV5BMl5BanBnXkFtZTcwMTYyMjEzMQ@@._V1_.jpg


Blade II 

Το 2002 ήταν η χρονιά που η Marvel σάρωσε το Box Office χωρίς όμως να κερδίζει η ίδια τα χρήματα των ταινιών. Πρώτο από τα τρία ήταν το Blade II που είδε το Wesley Snipes να επιστρέφει στον ομώνυμο ρόλο με τον David S. Goyer να γράφει το σενάριο και τον Guillermo del Toro να σκηνοθετεί δίνοντας εξαιρετική ατμόσφαιρα. Η ταινία κέρδισε 155 εκατομμύρια με κόστος 54 εκατομμυρίων και γενικά θεωρείται η καλύτερη της τριλογίας.
 

MV5BOTk2NDNjZWQtMGY0Mi00YTY2LWE5MzctMGRhZmNlYzljYTg5XkEyXkFqcGdeQXVyMTAyNjg4NjE0._V1_.jpg


Spider-Man

Μετά από 35 χρόνια στη μικρή οθόνη, είτε ως σειρά κινουμένων σχεδίων, είτε live action, είτε την μακρινή Ιαπωνία, ο Spider-Man πήρε το 2002 το βάπτισμα του πυρός σε κινηματογραφική ταινία, με τον εξαιρετικό Sam Raimi να σκηνοθετεί από το σενάριο του David Koepp. Ο Tobey Maguire πήρε το ρόλο του Peter Parker και οι Willem Dafoe, Kirsten Dunst, James Franco, Cliff Robertson και Rosemary Harris είχαν επίσης ρόλο. Για την ιστορία, η ταινία είχε καθυστέρηση 25 ετών και το 1999 η Columbia Pictures αγόρασε τα δικαιώματα από τη Metro-Goldwyn-Mayer έχοντας και τα σενάρια που ετοιμάστηκαν στις Cannon Films, Carolco και New Cannon. Μεταξύ άλλων έγραψαν σενάριο και οι James Cameron, Ted Newsom, John Brancato, Barney Cohen και Joseph Goldman. Η ταινία πήρε πολύ καλές κριτικές από κοινό και κριτικούς και έγινε η πρώτη ταινία που κέρδισε 100 εκατομμύρια το πρώτο του σαββατοκύριακο κερδίζοντας συνολικά 821.7 εκατομμύρια. Αυτό οδήγησε σε μια από τις πιο επιτυχημένες τριλογίες του κινηματογράφου.
 

MV5BZDEyN2NhMjgtMjdhNi00MmNlLWE5YTgtZGE4MzNjMTRlMGEwXkEyXkFqcGdeQXVyNDUyOTg3Njg@._V1_.jpg


Men in Black II 

Το Men in Black II ήταν η τρίτη συνολικά ταινία από τις σελίδες της Marvel (Malibu), με τον Barry Sonnenfeld να επιστρέφει 5 χρόνια μετά ως σκηνοθέτης και τους Tommy Lee Jones και Will Smith να έχουν ξανά τους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Η ταινία γενικά πήρε αρνητικές κριτικές αλλά το κοινό το διασκέδασε, δίνοντας κέρδη 441 εκατομμυρίων με κόστος 140 εκατομμυρίων.
 

MV5BMTMxNDA0NTMxMV5BMl5BanBnXkFtZTYwMDE2NzY2._V1_.jpg


Daredevil 

Με τις ταινίες με βάση τα κόμικς να μπαίνουν για τα καλά στη ζωή του κινηματογραφικού κοινού, το 2003 ξεκινά την πορεία του τον Φεβρουάριο με το Daredevil, το οποίο είχε τον Mark Steven Johnson ως σκηνοθέτη και τον Ben Affleck στο ρόλο του τυφλού ήρωα και δικηγόρου, Matt Murdock. Ντεμπούτο στη ταινία κάνει και ο χαρακτήρας της Elektra Natchios αλλά και ο Bullseye, με τον Michael Clarke Duncan να ερμηνεύει ένα Αφρο-Αμερικανό Wilson Fisk, που λόγω σωματοδομής όμως έμοιαζε πολύ ταιριαστός. Η διαδικασία για τη δημιουργία της ταινίας ξεκίνησε το 1997 με τις 20th Century Fox και Columbia Pictures, αλλά τελικά τα δικαιώματα τα πήρε η New Regency το 2000 και προχώρησε με τη ταινία. Η ταινία πήρε μέτριες κριτικές και κέρδισε 179 εκατομμύρια με κόστος 78 εκατομμυρίων, αλλά κατάφερε να «γεννήσει» το spin-off, Elektra, κάτι που μάλλον πολλοί έχουν μετανιώσει. Αξίζει να αναφερθεί ότι το director's cut που κυκλοφόρησε το 2004 ήταν πολύ ανώτερο αλλά στο τέλος δεν προσπάθησαν για δεύτερη ταινία.
 

MV5BMjYwZDNhMTgtNjEwNS00Y2Y0LTkxYjMtY2MyYTM0NDE1N2ZlXkEyXkFqcGdeQXVyMTQxNzMzNDI@._V1_SY1000_CR0,0,677,1000_AL_.jpg


X2 

Το μοναδικό sequel του 2003, το X2, γνωστό και ως X2: X-Men United, είχε τον Bryan Singer να επιστρέφει με σενάριο των Michael Dougherty, Dan Harris και David Hayter, και θεωρείται από πολλούς ως η κορυφαία ταινία των μεταλλαγμένων, δίνοντας ξανά μπόλικο χρόνο στους χαρακτήρες και προσθέτοντας διάφορα στοιχεία που θα κέρδιζαν το κοινό έχοντας ως βάση τα Return to Weapon X aκαι God Loves, Man Kills. Κέρδισε 407 εκατομμύρια με κόστος σχεδόν 120 εκατομμυρίων.
 

X2_poster.jpg


Hulk 

Μετά από πέντε τηλεταινίες, μια σειρά πέντε σεζόν και δύο σειρές κινουμένων σχεδίων, ο πράσινος γίγαντας έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο το 2003 με την ομώνυμη ταινία, η οποία είχε τον εξαιρετικό Ang Lee στη σκηνοθεσία και τον Eric Bana στο ρόλο του Bruce Banner/Hulk. Παρά το γεγονός όμως ότι είχε ένα εξαιρετικό σκηνοθέτη, ίσως να μην ήταν και το καταλληλότερο πρόσωπο να φέρει τον χαρακτήρα στη μεγάλη οθόνη. Η πρώτη φορά που έγινε προσπάθεια κινηματογραφικής μεταφοράς ήταν το 1990 με τον Joe Johnston (που τελικά σκηνοθέτησε το Captain America 20 χρόνια μετά) και τον Jonathan Hensleigh ως πιθανούς δημιουργούς. Άλλα ονόματα που πέρασαν από το σενάριο ήταν οι John Turman, Michael France, Zak Penn (που έγραψε το The Incredible Hulk), J. J. Abrams, Scott Alexander και Larry Karaszewski, Michael Tolkin και David Hayter. Η ταινία κέρδισε 245 εκατομμύρια και ήταν ψηλά στη λίστα των κερδισμένων ταινιών αλλά το κόστος ήταν 137 εκατομμύρια και για αυτό η ταινία δεν θεωρείται επιτυχημένη εισπρακτικά.
 

Hulk_movie.jpg


Spider-Man: The New Animated Series 

Το Spider-Man: The New Animated Series, γνωστό και ως MTV Spider-Man, είναι σειρά κινουμένων σχεδίων, συμπαραγωγή Καναδά και Αμερικής, με βάση τον δημοφιλή χαρακτήρα της Marvel, που και αυτή άντεξε μόλις μια σεζόν 13 επεισοδίων. Αξίζει να αναφερθεί ότι γενικά θεωρείται ξεχασμένη σειρά παρά τις θετικές κριτικές, και για αυτό όταν το Viceland πήρε τα δικαιώματα το 2018, έφερε τη σειρά μετά από 15 χρόνια στη μικρή οθόνη. Ο λόγος που κόπηκε η σειρά ήταν η τηλεθέαση.
 

MV5BYjI0ZjVkN2MtMGZhNi00Yjk2LWIxMzktYzYwYzk0YWNmMjlhXkEyXkFqcGdeQXVyNTAyODkwOQ@@._V1_.jpg


The Punisher 

15 χρόνια μετά από τη ταινία του Dolph Lundgren ως The Punisher σε μια σίγουρα ιδιαίτερη παραγωγή, ο χαρακτήρας επέστρεψε με μια νέα ταινία που είχε τον Thomas Jane στο ρόλο του αντιήρωα Frank Castle και τον John Travolta στο ρόλο του Howard Saint, του άνθρωπου που έδωσε τη διαταγή εκτέλεσης της οικογένειας του Castle. Ως βάση, η σειρά είχε το The Punisher: Year One και το Welcome Back, Frank, με τον Jonathan Hensleigh να σκηνοθετεί από δικό του σενάριο. Η ταινία κέρδισε 54 εκατομμύρια με κόστος 33 εκατομμυρίων και είχε γενικά αρνητικές κριτικές. Ο Avi Arad προσπάθησε για sequel αλλά τελικά άλλαξαν τα πλάνα.
 

Punisher_ver2.jpg


Spider-Man 2

Το Spider-Man 2 ήταν η επιστροφή του Sam Raimi στο τιμόνι της σκηνοθεσίας, με τον Alvin Sargent να γράφει το σενάριο και είναι sequel της ταινίας του 2002, με τον Tobey Maguire να επιστρέφει στο πρωταγωνιστικό ρόλο. Η ταινία κυκλοφόρησε το 2004 κατάφερε να κερδίσει 789 εκατομμύρια δολάρια και να γίνει η πρώτη παραγωγή της Marvel που κερδίζει Oscar, ενώ για τη μεγαλύτερη μερίδα του κοινού, θεωρείται μια από τις κορυφαίες ταινίες του είδους και σίγουρα από τις πιο επιδραστικές. Στοίχισε στη Sony 200 εκατομμύρια, κάτι που την έκανε και την πιο ακριβή ταινία του είδους. Στα κέρδη πάντως ήταν νούμερο τρία για τη χρονιά πίσω από τα Shrek 2 και Harry Potter and the Prisoner of Azkaban αλλά με 150 εκατομμύρια περισσότερα από το The Incredibles.
 

Spider-Man_2_Poster.jpg


Blade: Trinity 

Το 2004 ήταν και η χρονιά που έκλεισε και η πρώτη τριλογία για τη Marvel αφού το Blade: Trinity με τον David S. Goyer να σκηνοθετεί από δικό του σενάριο, συνεχίζει την ιστορία των Blade και Blade II, με τον Wesley Snipes να επιστρέφει στο πρωταγωνιστικό ρόλο. κέρδισε 128 εκατομμύρια δολάρια με κόστος 65 εκατομμυρίων αλλά είχε τις χειρότερες κριτικές από την τριλογία, κυρίως για τη σκηνοθεσία και τις ερμηνείες. Στα θετικά ήταν ότι αυτή ήταν η πρώτη και όχι η τελευταία φορά που ο Ryan Reynolds θα έχει ρόλο σε υπερηρωική ταινία. Για την ιστορία, ο Stephen Norrington ετοίμαζε prequel τριλογία με τον Stephen Dorff να επιστρέφει ως Deacon Frost ενώ το 2016 η πρωταγωνίστρια του Underworld, Kate Beckinsale, δήλωσε ότι μέχρι το 2012 που τα δικαιώματα επέστρεψαν στη Marvel, υπήρχαν συζητήσεις για crossover ταινία των Blade και Underworld.

 

Blade_Trinity_poster.JPG


Elektra 

Το 2005 δεν είχε και το καλύτερο ξεκίνημα για τη Marvel. Το Elektra κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο ως spin-off του Daredevil, με την Jennifer Garner να επιστρέφει από σενάριο των Zak Penn, Stuart Zicherman και Raven Metzner, και ήταν εισπρακτική και καλλιτεχνική αποτυχία που σκότωσε για πάντα την πιθανότητα συνέχειας του Daredevil του Ben Affleck. Μάζεψε 56 εκατομμύρια με κόστος που ήταν μεταξύ 43-65 εκατομμυρίων.

 

Elektra_teaser.jpg


Fantastic Four

Σχεδόν 40 χρόνια μετά από τη πρώτη τηλεοπτική τους εμφάνιση, οι Fantastic Four πήραν το 2005 την ευκαιρία να γίνουν κινηματογραφική ταινία με τον Tim Story να γίνεται ο πρώτος Αφρο-Αμερικανός που σκηνοθετεί υπερηρωκή ταινία της Marvel. Η ταινία κυκλοφόρησε από τη 20th Century Fox με τους Ioan Gruffudd, Jessica Alba, Chris Evans και Michael Chiklis ως την υπερηρωική οικογένεια, τον Julian McMahon στο ρόλο του Doctor Dood και τη Kerry Washington ως το ερωτικό ενδιαφέρον του The Thing. Όπως έχει αναφερθεί και πιο πάνω, το 1994 είχε γίνει ακόμη μια απόπειρα για live-action ταινία, αλλά αυτή δεν κυκλοφόρησε ποτέ.  Με κόστος 100 εκατομμυρίων η ταινία κέρδισε 333 εκατομμύρια και κρίθηκε επιτυχημένη με το sequel να έρχεται δύο χρόνια μετά.
 

Fantastic_Four_poster.jpg


Man-Thing 

Το 2005 ήταν σαφώς μια από τις χειρότερες χρονιές της Marvel αφού οι δύο κινηματογραφικές ταινίες δεν είχαν τις καλύτερες κριτικές, και το Man-Thing, συμπαραγωγή Αυστραλίας και Αμερικής, με βάση τον ομώνυμο χαρακτήρα, δεν είχε καλύτερη τύχη. Η ταινία τρόμου είχε τον Brett Leonard ως σκηνοθέτη και είχε επιρροές από το κόμικ του Steve Gerber αλλά ήταν επιπέδου τηλεταινίας. Έκανε πρεμιέρα στο Sci Fi Channel ενώ σε μερικές περιοχές που προβλήθηκε, μάζεψε 1 εκατομμύριο με κόστος 30 εκατομμυρίων και έχοντας αρνητικότατες κριτικές. Παρά το γεγονός ότι προβλήθηκε ως τηλεταινία το πλάνο ήταν για κινηματογραφική ταινία και δεν υπήρχε πλάνο τηλεοπτικής σειράς.
 

MV5BNGI0NzI1ZTgtZTZjMC00OGQ3LWFlMTAtYjkyMTRhYjViMjAzL2ltYWdlXkEyXkFqcGdeQXVyNTAyODkwOQ@@._V1_.jpg


Ultimate Avengers: The Movie 

Το Ultimate Avengers: The Movie είναι ταινία κινουμένων σχεδίων της Marvel, μέρος της Marvel Animated Features, με βάση τα πρώτα έξι τεύχη του Ultimates από τους Mark Millar και Bryan Hitch. Η ταινία κυκλοφόρησε το Φεβρουάριο του 2006 και είχε στο επίκεντρο τον Captain America, ο οποίος για 60 χρόνια ήταν στο πάγο και τώρα επιστρέφει υπό τις οδηγίες του Nick Fury για να πολεμήσει την εξωγήινη απειλή.

 

340?cb=20080504060702


Ultimate Avengers 2: Rise of the Panther 

Μερικούς μήνες μετά, η Marvel έδωσε το Ultimate Avengers 2: Rise of the Panther, το οποίο ήταν sequel του Ultimate Avengers: The Movie, με την Dong Woo Animation ως παραγωγό και έχει τον Black Panther να έρχεται στην ιστορία για να βοηθήσει τους Εκδικητές. Αν και υπήρχε πλάνο για τους Hawkeye, Quicksilver και Scarlet Witch, ήθελαν να υπάρχει λόγος για την εμφάνιση τους και όχι απλά μια κάμεο εμφάνιση.
 

MV5BZjI3MTI5ZTYtZmNmNy00OGZmLTlhNWMtNjZiYmYzNDhlOGRkL2ltYWdlL2ltYWdlXkEyXkFqcGdeQXVyNTAyODkwOQ@@._V1_.jpg


X-Men: The Last Stand 

Το X-Men: The Last Stand, γνωστό και ως X3, είναι υπερηρωική ταινία του 2006, το κλείσιμο της αρχικής τριλογίας των μεταλλαγμένων και το πρώτο χωρίς τον Bryan Singer ως σκηνοθέτη. Ο Brett Ratner ανέλαβε τα ηνία από σενάριο των Simon Kinberg και Zak Penn, με το τεράστιο καστ να επιστρέφει αλλά τα αποτελέσματα να είναι αρνητικά αφού πήραν ως βάση το The Dark Phoenix Saga και απέτυχαν σε τεράστιο βαθμό να το αποδώσουν. Το κόστος της ταινίας ήταν 210 εκατομμύρια δολάρια και τελικά κέρδισε 459, που σημαίνει εισπρακτικά ότι ήταν επιτυχημένο, αλλά γενικά άφησε κακές εντυπώσεις, ιδίως για κάποιες περίεργες αποφάσεις.
 

105d2150870de3cf50a60a74aafc0bea.jpg


Fantastic Four: World's Greatest Heroes 

Μετά από την σχετικά επιτυχημένη έναρξη κινηματογραφικά για τους F4, ακολούθησε σειρά κινουμένων σχεδίων το 2006, το Fantastic Four: World's Greatest Heroes , που ήταν συμπαραγωγή Αμερικής, Καναδά και Γαλλίας. Αυτή ήταν η τέταρτη σειρά κινουμένων σχεδίων για την ομάδα και είχε μια σεζόν 26 επεισοδίων που ολοκληρώθηκε επίσημα το 2010. Κάτι που κάνει τη σειρά να ξεχωρίζει ήταν το γεγονός ότι δημιούργησε πρωτότυπες ιστορίες για τους χαρακτήρες παρά να ακολουθήσει τα κόμικς.
 

fantastic-four-greatest-heroes.jpg


Blade 

Μετά από μια σχετικά επιτυχημένη κινηματογραφική τριλογία, ο Blade απέκτησε και τη πρώτη του τηλεοπτική live-action σειρά το 2006, με την ιστορία να διαδραματίζεται μετά από τα γεγονότα του Blade: Trinity. Η σειρά κυκλοφόρησε στο Spike για μια σεζόν 12 επεισοδίων και ο Sticky Fingaz πήρε το ομώνυμο ρόλο με τη New Line Cinema να κυκλοφορεί τη σειρά. Ο David S. Goyer είχε συμμετοχή στο σενάριο του πιλότου μαζί με τον Geoff Johns. Η σειρά είχε υψηλή τηλεθέαση και θετικές κριτικές αλλά για κάποιο ανεξήγητο (οικονομικοί λόγοι) λόγο το Spike αποφάσισε να μην δώσει δεύτερη σεζόν.

 

MV5BYmM2YjFiMjUtYzY4NS00NjViLThkMTYtZDFkZGQyMDFlZTAyXkEyXkFqcGdeQXVyMTg2NjYzOA@@._V1_UY1200_CR85,0,630,1200_AL_.jpg


The Invincible Iron Man  

To The Invincible Iron Man είναι η τρίτη ταινία κινουμένων σχεδίων στο Marvel Animated Features με την Starburst Entertainment ως παραγωγό, και κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2007 με τον Marc Worden να επιστρέφει ως η φωνή του Tony Stark/Iron Man. Η ταινία δείχνει το πώς ο Tony Stark δημιούργησε την πανοπλία του σε μια prequel ιστορία που πήρε σχετικά θετικές κριτικές.

 

MV5BOGRmZDg1YjMtMDA5YS00OTFjLTgyMjQtNDgzNTIyNzAwZDg0L2ltYWdlL2ltYWdlXkEyXkFqcGdeQXVyNTAyODkwOQ@@._V1_.jpg


Ghost Rider  

Με τα Blade και X-Men να έχουν ολοκληρώσει τις τριλογίες τους, η Marvel έψαχνε τους επόμενους χαρακτήρες που θα δανείσει στα κινηματογραφικά στούντιο της Αμερικής, και ο Ghost Rider το 2007 έκανε και επίσημα το κινηματογραφικό του ντεμπούτο στη μεγάλη οθόνη. Ο Mark Steven Johnson έγραψε και σκηνοθέτησε και ο Nicolas Cage πρωταγωνίστησε ως Johnny Blaze/Ghost Rider. Η ταινία κυκλοφόρησε το Φεβρουάριο του 2017 με αρνητικές κυρίως κριτικές αλλά θετικό απολογισμό στο Box Office αφού μάζεψε 228 εκατομμύρια με κόστος 110 εκατομμυρίων. Για την ιστορία, η πρώτη φορά που ασχολήθηκαν με τον χαρακτήρα ήταν το 1992, και το 1997 η Gale Anne Hurd ανέλαβε ως παραγωγός και ο Jonathan Hensleigh έκλεισε για να γράψει το σενάριο. Ο David S. Goyer το 2000 ανακοίνωσε ότι ετοίμασε σενάριο και αλλά τελικά για ακόμη μια φορά δεν προχώρησε παρά το γεγονός ότι ο Johnny Depp ενδιαφέρθηκε για το ρόλο ενώ ο Nicolas Cage έδειξε επίσης ενδιαφέρον αφού άκουσε για το project από τον ίδιο τον Depp. Χρειάστηκε να περάσουν ακόμη έξι χρόνια για να γίνει πραγματικότητα, αλλά ο Cage κατάφερε να κρατήσει το ρόλο. Αυτό που κατάφερε πάντως ήταν να κερδίσει υποψηφιότητα για Razzie Award για την ερμηνεία του.
 

ghost_rider_movie.jpg


Spider-Man 3

Το 2007 ήταν και η χρονιά που ολοκληρώθηκε και η τριλογία του Spider-Man  με τον Sam Raimi να σκηνοθετεί από δικό του σενάριο που έγραψε με τον αδελφό του Ivan και τον Alvin Sargent. Ο Tobey Maguire επέστρεψε για μια τελευταία φορά ως Peter Parker/Spider-Man ενώ η ταινία γενικά πήρε αρνητικές κριτικές, κάτι που λίγοι περίμεναν όταν ανακοινώθηκε η ταινία. Στα του Box Office η ταινία κέρδισε 890 εκατομμύρια, κάνοντας την κορυφαία σε κέρδη υπερηρωική ταινία μέχρι εκείνη τη χρονιά και έχοντας ως μπάτζετ 258 εκατομμύρια, που την έκανε και την ακριβότερη του είδους αλλά και όλων των εποχών όταν κυκλοφόρησε. Για την ιστορία, το 2008 ξεκίνησαν οι συζητήσεις για το Spider-Man 4 με τους Raimi και Maguire να επιστρέφουν και μάλιστα υπήρχαν και πλάνα για πέμπτη και έκτη ταινία που θα ετοιμάζονταν παράλληλα. Το 2010 τελικά ακυρώθηκε το project. Το 2007 ο Avi Arad δήλωσε ότι υπήρχε πλάνο για spinoff του Venom.
 

Spider-Man_3%2C_International_Poster.jpg


Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer

Η δεύτερη σειρά ταινιών που ολοκληρώθηκε πρόωρα το 2007 ήταν αυτή των F4, αφού το Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer, sequel της ταινίας του 2005, πήρε κακές κριτικές και παρά το γεγονός ότι κατάφερε να κερδίσει 300 εκατομμύρια με κόστος 130 εκατομμυρίων, το γεγονός ότι μετέτρεψε τον Galactus σε σύννεφο, ήταν κάτι που δεν θα το συγχωρούσε ποτέ το αναγνωστικό κοινό της Marvel. Γενικά η ταινία δεν ήταν και τόσο κακή αφού έδωσε μια πολύ δυνατή παρουσίαση του Silver Surfer, αλλά όλα τα πλάνα ακυρώθηκαν, ακόμη και το spinoff για τον ίδιο τον Silver Surfer.
 

Fantastic_Four_2_Poster.jpg


Doctor Strange: The Sorcerer Supreme 

Το Doctor Strange: The Sorcerer Supreme ήταν η τέταρτη ταινία κινουμένων σχεδίων που ετοίμασε η Marvel, και η πρώτη σόλο ταινία κινουμένων σχεδίων του χαρακτήρα, που κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2007 και είναι ιστορία προέλευσης του πιο γνωστού Μάγου του κόσμου της Marvel, έχοντας θετικές κριτικές.
 

450?cb=20090530024802


The Spectacular Spider-Man 

Μετά από την κινηματογραφική τριλογία του Spider-Man, η Marvel αποφάσισε ότι ήταν καιρός ο χαρακτήρας να επιστρέψει με νέα σειρά κινουμένων σχεδίων μετά από το Spider-Man: The New Animated Series του 2003, με το The Spectacular Spider-Man, το οποίο είχε τους Greg Weisman και Victor Cook ως δημιουργούς. Η σειρά θεωρείται σε ύφος και στυλ πολύ κοντά στις ιστορίες των Stan Lee και Steve Ditko, με δράση, δράμα και κωμωδία στο σχολείο, αλλά γενικά του αρέσει να συνδυάζει από διάφορες εποχές. Έκανε πρεμιέρα το 2008 στο CW και η δεύτερη σεζόν συνέχισε στο Disney XD για τη δεύτερη του σεζόν. Συνολικά είχε 26 επεισόδια σε δύο σεζόν και παρά το γεγονός ότι υπήρχε πλάνο για τρίτη δεν προχώρησε λόγω νομικών προβλημάτων. Η σειρά πάντως πήρε πολύ καλές κριτικές.
 

MV5BMWZmYTI4MDctMzU4OC00ODJmLTkwMTgtYjRmMDRkMzc3NWZkXkEyXkFqcGdeQXVyNTAyODkwOQ@@._V1_.jpg


Iron Man (The MCU Era)

Μπορεί σε αυτό το σημείο να μην το γνώριζαν καν, αφού σύμφωνα με τους συντελεστές της ταινίας, λειτουργούσαν κυρίως ως ανεξάρτητη ταινία με τεράστιο μπάτζετ, αλλά το Iron Man όταν κυκλοφόρησε το 2008 άλλαξε για πάντα την ιστορία του κινηματογράφου. Παραγωγή της Marvel Studios, με τη Paramount Pictures να αναλαμβάνει  τη διανομή, έφερε τον Jon Favreau ως σκηνοθέτη από σενάριο των Mark Fergus, Hawk Ostby, Art Marcum και Matt Holloway, και τον Robert Downey Jr. στο ρόλο του Tony Stark/Iron Man. Η ταινία κέρδισε 585 εκατομμύρια με κόστος 140 εκατομμυρίων και ήταν στη πρώτη 10αδα των ταινιών του 2008 στο Box Office. Για την ιστορία, η ταινία ετοιμαζόταν από το 1990 όταν οι Universal Pictures, 20th Century Fox και New Line Cinema προσπάθησαν κατά σειρά να δώσουν κάτι, αλλά τελικά η Marvel Studios πήρε πίσω τα δικαιώματα και αποφάσισε να χρηματοδοτήσει μόνη της ταινία. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.
 

Iron_Man_poster.jpg


The Incredible Hulk 

Την ίδια χρονιά που κυκλοφόρησε το Iron Man, έφτασε δύο μήνες μετά και το The Incredible Hulk για τον διάσημο χαρακτήρα, με τη Universal Pictures να αναλαμβάνει τη διανομή. Ήταν η δεύτερη ταινία στο Κινηματογραφικό Σύμπαν της Marvel παρά το γεγονός ότι σε αυτό το σημείο δεν είπαν κάτι επίσημο και ο Louis Leterrier σκηνοθέτησε από σενάριο του Zak Penn. Ο Edward Norton πρωταγωνίστησε ως Bruce Banner. Η Marvel Studios πήρε τα δικαιώματα του χαρακτήρα μετά από την αποτυχημένη προσπάθεια του 2003 αλλά σίγουρα η ταινία δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχημένη. Με κόστος 150 εκατομμυρίων, κέρδισε 264 εκατομμύρια και μέχρι σήμερα αυτό είναι το χαμηλότερο ποσό που κέρδισε ποτέ ταινία του MCU. Επίσης ήταν και η τελευταία εμφάνιση του Norton ως Banner αφού τον αντικατέστησε ο Mark Ruffalo.
 

The_Incredible_Hulk_poster.jpg


Next Avengers: Heroes of Tomorrow 

Το Next Avengers: Heroes of Tomorrow ήταν η πέμπτη συνολικά ταινία της Marvel Animated Features που κυκλοφόρησε το 2008 με τον Fred Tatasciore να επιστρέφει ως Hulk από τις προηγούμενες ταινίες, και με την ιστορία να διαδραματίζεται χρόνια στο μέλλον με παιδιά των ηρώων. Γενικά πήρε θετικές κριτικές.
 

51mvKkWhrbL._SY445_.jpg


Punisher: War Zone 

Αν και όλα έμοιαζαν ότι το The Punisher του 2004 θα έπαιρνε sequel, τελικά οι Marvel Entertainment και Marvel Knights αποφάσισαν το 2008 να προχωρήσουν με reboot, το οποίο είχε το τίτλο Punisher: War Zone. Η ταινία είχε για σκηνοθέτη την Lexi Alexander, την πρώτη γυναίκα που σκηνοθέτησε ταινία βασισμένη σε χαρακτήρα της Marvel και αυτή τη φορά το ρόλο του Frank Castle τον πήρε ο Ray Stevenson. Η ταινία ήταν τεράστια αποτυχία αφού κέρδισε μόλις 10 εκατομμύρια σε μπάτζετ 35 εκατομμυρίων και γενικά δεν είχε και τις καλύτερες κριτικές, παρά το γεγονός ότι είχε αρκετούς υποστηρικτές. Αυτή ήταν και η τελευταία κινηματογραφική ταινία του Punisher.
 

Punisherwarzoneteaser.jpg


Hulk Versus 

Το Hulk Versus είναι διπλή ταινία κινουμένων σχεδίων που κυκλοφόρησε το 2009, η έκτη συνολικά στο Marvel Animated Features, και έκανε πρεμιέρα τον Ιανουάριο του 2009. Οι δύο ταινίες είχαν τον τίτλο Hulk Vs. Thor και Hulk Vs. Wolverine, και όπως δείχνει ο τίτλος, το μεγαλύτερο μέρος τους έχει να κάνει με τη μάχη του Hulk με τους δύο ήρωες. Υπήρχαν γενικά θετικές κριτικές.
 

MV5BMTc1NzMzMzU4Nl5BMl5BanBnXkFtZTcwNTQ3NDYwNQ@@._V1_.jpg


Wolverine and the X-Men 

Με τον Wolverine να έχει ήδη μια εμφάνιση με το Hulk Versus μέσα στο 2009, τον ίδιο μήνα απέκτησε και σειρά κινουμένων σχεδίων από τη Marvel Studios με το Wolverine and the X-Men, το οποίο ήταν η τέταρτη εκδοχή για τους μεταλλαγμένους. Παρά το γεγονός ότι ήταν εξαιρετικό σε κινούμενο σχέδιο και ιστορία, λόγω οικονομικών προβλημάτων δεν θα έπαιρνε δεύτερη σεζόν αφού Disney και Fox δεν συμφωνούσαν
 

MV5BNzk4Nzg3NjMyMV5BMl5BanBnXkFtZTcwMjk3MjU0Mg@@._V1_UY1200_CR113,0,630,1200_AL_.jpg


Iron Man: Armored Adventures 

Δύο μήνες μετά από το Wolverine and the X-Men, το Iron Man: Armored Adventures έκανε πρεμιέρα με το χαρακτήρα να έχει πιο νεαρή ηλικία και τον Christopher Yost να έχει και εδώ συμμετοχή όπως είχε και στο Wolverine and the X-Men. Αν και δεν έχει σχέση με τη ταινία του 2007, The Invincible Iron Man, φέρει κάποιες ομοιότητες σε στοιχεία παραγωγής ενώ ήταν  η πρώτη σειρά του χαρακτήρα μετά από το 1994 και το Iron Man.
 

51YfbbRRqhL.jpg


X-Men Origins: Wolverine 

Αν και η αρχική τριλογία των X-Men είχε ολοκληρωθεί, ήταν ξεκάθαρο για τη Fox πως κάπως έπρεπε να συνεχίσει τις περιπέτειες των μεταλλαγμένων στη μεγάλη οθόνη και για αυτό αποφάσισε να προχωρήσει με spinoff του Wolverine. Ο Gavin Hood ανέλαβε τη σκηνοθεσία με τους David Benioff και Skip Woods να γράφουν το σενάριο και τον Ryan Reynolds να ερμηνεύει το δεύτερο του χαρακτήρα στο κόσμο της Marvel. Η παραγωγή ήταν αρκετά προβληματική αφού οι καιρικές συνθήκες και οι υποχρεώσεις του Jackman έφεραν προβλήματα ενώ και το σενάριο ήταν ατέλειωτο κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Αν και το ερμηνευτικό κομμάτι πήρε θετικές κριτικές, όλα τα υπόλοιπα ήταν κάπως, και δεν είχαν την καλύτερη ανταπόκριση. Η ταινία πάντως πήρε 373 εκατομμύρια στο Box Office με μπάτζετ 179 εκατομμυρίων.
 

X-Men_Origins_Wolverine_theatrical_poster.jpg


The Super Hero Squad Show  

Το The Super Hero Squad Show είναι παιδική σειρά κινουμένων σχεδίων από τη Marvel Animation με βάση τη σειρά παιχνιδιών της Hasbro, Marvel Super Hero Squad, που παρουσιάζει τους Avengers και X-Men σε καρτουνίστικη μορφή. Η σειρά δουλεύει κυρίως ως παρωδία της ιστορίας με κωμικές σκηνές και οι Film Roman και Marvel Animation ήταν παραγωγοί. Είχε δύο σεζόν και 52 επεισόδια που ολοκληρώθηκαν το 2011.
 

Super_Hero_Squad_Show.jpg


Marvel SuperHeroes: What The--?!

Μια από τις σχετικά άγνωστες σειρές της Marvel και δικαιολογημένα αφού δεν είναι κάτι που έχει σχέση με τα όσα έχει δώσει η Marvel, είναι το Marvel SuperHeroes: What The--?!, το οποίο είναι stop-motion κινουμένων σχεδίων, παρωδία, που ξεκίνησε το 2009 στο YouTube και συνεχίζει μέχρι σήμερα, χωρίς συνοχή στις ιστορίες
 

maxresdefault.jpg


Black Panther 

Το 2010 ξεκίνησε με μια Aμερικανική σειρά της Marvel Knights Animation, η οποία ήταν στο είδος της motion comic αλλά κυκλοφόρησε κανονικά σε κανάλια, τόσο στο BET όσο και στο ABC Me της Αυστραλίας. Ο λόγος για το Black Panther, η πρώτη σόλο σειρά του χαρακτήρα, που έγινε διαθέσιμη στο κοινό δωρεάν το 2018 μέσω YouTube.
 

MV5BMDM4YzEwNzItMTg2ZS00MWU4LTlkNDgtODMyMmU0OGQyZTBkXkEyXkFqcGdeQXVyNjk1Njg5NTA@._V1_UY268_CR7,0,182,268_AL_.jpg


Marvel Anime: Iron Man

Η πρώτη anime σειρά της εταιρίας, η οποία είχε 12 επεισόδια και τον Yuzo Sato να σκηνοθετεί την ιστορία του Warren Ellis. Η σειρά είχε σχετική επιτυχία που έφερε και τη sequel ταινία κινουμένων σχεδίων, Iron Man: Rise of Technovore, το 2013. Η συγκεκριμένη σειρά ήταν η απόδειξη ότι ο χαρακτήρας του Iron Man εξελίχθηκε σε βασικός ήρωας της Marvel.
 

MV5BMDFjZmEyZTAtMGRmOC00M2FlLTkyNTEtMjE1YzM3YTlhOTUwXkEyXkFqcGdeQXVyMjY4MzQzNDk@._V1_.jpg


Planet Hulk 

Η έβδομη συνολικά ταινία του Marvel Animated Features ήταν το Planet Hulk, η δημοφιλής ιστορία της Marvel με τον Hulk εκτός πλανήτη, που κυκλοφόρησε το 2010 με τη Madhouse ως παραγωγό. Λόγω της κατάστασης που επικρατεί με τα live action δικαιώματα του χαρακτήρα, αυτός ήταν μάλλον και ο μόνος τρόπος να δούμε την ιστορία, μέχρι που ο ιδιοφυής Taika Waititi επινόησε το Thor: Ragnarok.
 

MV5BYmFlNTNhNjktNDQ4NC00ZmVhLTg2NmYtOWExMmI0MzQ1ODFmL2ltYWdlL2ltYWdlXkEyXkFqcGdeQXVyNTAyODkwOQ@@._V1_UY1200_CR111,0,630,1200_AL_.jpg


Kick-Ass 

Σε μια εποχή που το υπερηρωικό είδος άνθιζε, η Fox αποφάσισε να αναλάβει τη μεταφορά του Kick-Ass των Mark Millar και John Romita, Jr. που εκδόθηκε από τη Marvel Comics, με τον Matthew Vaughn να σκηνοθετεί και να γράφει το σενάριο με την Jane Goldman. Η παραγωγή της ταινίας έγινε στο Καναδά και ήταν η έναρξη ενός νέου υπερηρωικού franchise που ήταν πιο κωμικό, σε σημείο παρωδίας και έδωσε στην Chloe Grace Moretz ένα αξέχαστο ρόλο. Η ταινία είχε εξαιρετικές κριτικές και απέκτησε καλτ κοινό αλλά και μια συνέχεια το 2013. Κέρδισε 90 εκατομμύρια με κόστος 30 εκατομμυρίων.
 

Kick-Ass_film_poster.jpg


Iron Man 2

Το Iron Man 2, το πρώτο sequel του MCU, και η ταινία που έδειξε ότι όλα αυτά γίνονται σε ένα πολύ μεγαλύτερο σύμπαν, έκανε πρεμιέρα το 2010 και γενικά έχει θετικές κριτικές, παρά το γεγονός ότι αυτό άλλαξε με τα χρόνια. Η ταινία κυκλοφόρησε από τη Paramount Pictures και μάζεψε 623 εκατομμύρια με κόστος σχεδόν 200 εκατομμύρια και ήταν προάγγελος του τι κατάφερε να δημιουργήσει το 2008 η Marvel με το πρώτο Iron Man.
 

Iron_Man_2_poster.jpg


Marvel Super Heroes 4D 

Το Marvel Super Heroes 4D είναι ταινία κινουμένων σχεδίων 4D που κυκλοφόρησε το 2010 στο Madame Tussauds London και από τότε έχουν υπάρξει τρεις ακόμη εκδοχές, το Marvel Super Heroes 4D (New York), το Marvel Super Heroes 4D (Las Vegas) και το Marvel Super Heroes 4D (Bali). Όλα είναι διαθέσιμα για τα μουσεία Madame Tussauds σε Λονδίνο, Νέα Υόρκη και Σιγκαπούρη αλλά και στο Λας Βέγκας.
 

250px-Marvel-super-heroes-4d.jpg


The Avengers: Earth's Mightiest Heroes 

Το The Avengers: Earth's Mightiest Heroes είναι Αμερικανική σειρά κινουμένων σχεδίων από τη Marvel Animation, συμπαραγωγή της Film Roman, που έχει στο επίκεντρο την ομάδα των Avengers. Η σειρά έκανε πρεμιέρα το 2010 και μέσα σε δύο σεζόν κατάφερε να δώσει εξαιρετικές ιστορίες και να θεωρείται μια από τις κορυφαίες του είδους, σίγουρα η καλύτερη στη δεκαετία του 2010. Η απόφαση πάντως ήταν να ακυρώσουν τη σειρά και να δώσουν το Avengers Assemble που είχε καθαρά πιο παιδικό ύφος και σχέδιο.
 

MV5BYzA4ZjVhYzctZmI0NC00ZmIxLWFmYTgtOGIxMDYxODhmMGQ2XkEyXkFqcGdeQXVyNjExODE1MDc@._V1_UY1200_CR93,0,630,1200_AL_.jpg


Marvel Anime Wolverine 

Το Wolverine ήταν η δεύτερη σειρά κινουμένων σχεδίων anime, το οποίο είχε παραγγελία 12 επεισοδίων που έκανε πρεμιέρα τον Ιανουάριο του 2011 και έδωσε ευκαιρία στον χαρακτήρα να περάσει μια κλασική ιστορία στην Ιαπωνία, κάτι που δεν είναι πρωτόγνωρο για αυτόν. Ο Hiroshi Aoyama σκηνοθέτησε από σενάριο του Kengo Kaji.
 

MV5BMmY4MDMxMjctMTZjNS00NWM4LTlkM2MtM2Q5NTY1ZDEwMzc3XkEyXkFqcGdeQXVyMjY4MzQzNDk@._V1_.jpg


Marvel Anime X-Men

Το X-Men ήταν η τρίτη anime σειρά, επίσης 12 επεισόδια, η οποία έκανε πρεμιέρα τον Απρίλιο του 2011 και μεταφέρει την ιστορία στην Ιαπωνία όπου ο  Professor X θα προσπαθήσει να πάρει απαντήσεις. Ο Fuminori Kizaki σκηνοθέτησε από σενάριο των Mitsutaka Hirota και Warren Ellis.
 

91FSH2ib0-L._SY550_.jpg
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 3 weeks later...

  • Member ID:  1790
  • Group:  Members
  • Topic Count:  129
  • Content Count:  7087
  • Reputation:   26759
  • Achievement Points:  7421
  • Days Won:  24
  • With Us For:  6207 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Τι θα πει "η Republic θα αποφασίσει να ετοιμάσει σίριαλ 15 ταινιών"; :confuse:  Για κεφάλαια επρόκειτο μίας ταινίας! Το αφιέρωμα είναι σχεδόν πλήρες μιας και θα έπρεπε να αναφερθούν οι τηλεταινίες "Ο Άνθρωπος-Αράχνη Ξαναχτυπά!" ("Spider-Man Strikes Back") ('78) & "Σπάιντερ-Μαν: Η Πρόκληση του Δράκου" ("Spider-Man: The Dragon's Challenge") ('79), όπου ήταν συρραφή των δύο επεισοδίων της τηλεοπτικής σειράς εκείνης της εποχής. Η 1η είναι συρραφή των 2 επεισοδίων "Deadly Dust" και η 2η είναι συρραφή των 2 επεισοδίων "The Chinese Web".

 

:beer:

Επεξεργασία από Mandrake
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.