Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: COMIC CULTURA #07


Ionas Aggelis

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  32483
  • Group:  Members
  • Topic Count:  35
  • Content Count:  373
  • Reputation:   3727
  • Achievement Points:  373
  • Days Won:  3
  • With Us For:  2313 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  21

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

COMIC CULTURA #07

 

Comic-Cultura-07-01-01.thumb.jpg.c84da65197084c4bb4d200cadf369df3.jpg

 

Το δωρεάν ψηφιακό περιοδικό κόμικς Comic Cultura μπαίνει στο δεύτερο έτος κυκλοφορίας του με το 7ο τεύχος του. Το περιοδικό γεννήθηκε μέσα από τη συνεργασία διαφόρων sites, blogs και άλλων ανθρώπων που αγαπούν την 9η τέχνη. Από τα πρώτα του βήματα επιδιώκει να μιλήσει για τα κόμικς αλλά και να δώσει πάτημα σε καλλιτέχνες να εκθέσουν τα έργα τους στις σελίδες του. Στο περιοδικό θα βρείτε κριτικές σε κόμικς, παρουσιάσεις, συνεντεύξεις, άρθρα και αφιερώματα, εικονογραφήσεις και κόμικς από νεότερους, αλλά και από καταξιωμένους δημιουργούς, που με θέρμη αγκάλιασαν απ’ την πρώτη στιγμή την προσπάθεια του Comic Cultura. 
Κεντρικό αφιέρωμα αυτή τη φορά τα horror κόμικς. Το horror είναι από τα δημοφιλέστερα είδη κόμικς τις τελευταίες δεκαετίες. Στην Αμερική η ανάπτυξη του είδους έρχεται μετά από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, μέχρι να αντιμετωπίσουν ένα ανελέητο κυνήγι μαγισσών και τη σκληρή λογοκρισία του Κώδικα Δεοντολογίας των Κόμικς (Comics Code Authority), και να περάσουν στην underground κουλτούρα. Όπως αναφέρετε στην εισαγωγή του αφιερώματος, «Τα horror κόμικς επίσης αναπαριστούσαν τις κοινωνικές αντιλήψεις μιας εποχής. Ειδικά μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, μιας υπαρκτής απειλής. Οι γυναίκες είχαν βγει από τα σπίτια τους, στην αγορά εργασίας, είχαν γίνει πιο δυναμικές και αποτελούσαν «κίνδυνο» για μεγάλο κομμάτι του αντρικού πληθυσμού, που μόλις είχε επιστρέψει από τον πόλεμο. Δεν ήταν σε θέση να αφομοιώσουν τη νέα συνθήκη, η αβεβαιότητα ήταν έκδηλη, ζητούσαν την επιστροφή των γυναικών στην πρότερη «ασφαλή» κατάσταση.» Το αφιέρωμα πλαισιώνεται από παρουσιάσεις στα γνωστότερα και λιγότερα γνωστό horror κόμικς από όλες τις «σχολές» του είδους.
Το 7ο τεύχος περιλαμβάνει για πρώτη φορά κόμικς από ξένους κομίστες. Στο παρόν τεύχος φιλοξενείται ο Αργεντίνος Ian Debiase, με το πρωτότυπο έργο του «Side By Side». Για να τον γνωρίσετε καλύτερα διαβάστε την αποκλειστική συνέντευξή του, στους Ίωνα Αγγελή και Μάνο Βασιλείου Αρώνη. Κατά τα άλλα, ο Γιώργος Σαφελάς σε εικονογράφηση της Εύας Κουτσούκου μας μεταφέρει σε μια δυστοπική Αθήνα, στο πρώτο μέρος του διηγήματός του, «Στέλθη: Παιχνίδι Με Κανόνες», ενώ θα βρείτε αφιερώματα και κριτικές για τις καλύτερες νέες κυκλοφορίες σε κόμικς, ταινίες και σειρές, και 13 νέα κόμικς από 18 Έλληνες δημιουργούς (Σάββας Αμπατζίδης (ThePack), Μαρία Βασιλάκη, Βασίλης Γκογκτζιλάς, Έφη Θεοδωροπούλου, Αλέξανδρος Κατσίκας, Κωνσταντίνος Κάτσος, Περικλής Κουλιφέτης, Γιώργος Μελισσαρόπουλος (Meliss), Γιώργος Μικάλεφ, Κωνσταντίνος Μοσχονάς, Catalina Nistor, Αντώνης Νικολόπουλος (Soloup), Γιώργος Παπαηλίου, Νικόλας Στεφαδούρος (Stef), Γιώργος Τσαρδανίδης, Crazy Duck Comics). Το εξώφυλλο και η γραφιστική επιμέλεια ανήκουν στον Brain Mince Design.
Μπορείτε να βρείτε το τεύχος τυπωμένο σε διάφορα φεστιβάλ κόμικς. Όπως επίσης μπορείτε και να διαβάσετε ελεύθερα με ένα κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο: issuu.com/ionasaggelis/docs/comicultura07.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.