Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 293 [Ο τίμιος γείτονας.]


Μενίγ Πουαγώ

ΠΩΣ ΣΑΣ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ;  

1 Μέλος έχει ψηφίσει

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Παρακαλούμε να συνδεθείτε ή να εγγραφείτε για να ψηφίσετε σε αυτή τη δημοσκόπηση.

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  25448
  • Group:  Members
  • Topic Count:  396
  • Content Count:  4305
  • Reputation:   34111
  • Achievement Points:  4429
  • Days Won:  8
  • With Us For:  4310 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

293.thumb.jpg.0616b402d0871f6e98ea4a1fb441fe58.jpg

5 απολαυστικές ιστορίες σας περιμένουν στα περίπτερα.

 

  • Ο ΤΙΜΙΟΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ.

    Ο ΜΑΥΡΟΣ ΠΗΤ ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ.

     
  • ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΠΑΠΙ.

    Ο ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΗΝ ΝΤΑΙΖΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΓΝΩΣΤΟ.

     
  • Ο ΚΥΝΗΓΟΣ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ.

    Ο ΓΚΟΥΦΟΛΥΚΟΣ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΕΝΑΝ ΚΑΤΑΒΡΟΧΘΙΣΤΗ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΠΙΘΑΝΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ.

     
  • ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ.

    ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΚΡΟΥΤΖ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΣΑΧΛΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΤΟΝ ΣΑΜΠΟΤΕΡ.

     
  • Η ΗΜΕΡΑ ΦΙΛΙΑΣ.

    Ο ΜΟΡΤΥ ΚΑΙ Ο ΦΕΡΝΤΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ ΝΑ ΟΔΕΥΕΙ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.

    Ένα τεύχος γεμάτο γέλιο και περιπέτεια, αυτή την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου (Νο. 293).

    :hop::hop::hop:
Επεξεργασία από Μενίγ Πουαγώ
  • Like 8
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  25448
  • Group:  Members
  • Topic Count:  396
  • Content Count:  4305
  • Reputation:   34111
  • Achievement Points:  4429
  • Days Won:  8
  • With Us For:  4310 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Παρουσίαση- κριτική του υπ' αριθμόν #293 τεύχους του νέου Μίκυ Μάους.

Εξώφυλλο (από τον φίλτατο φίλο με το πολύ σπάνιο και πολύ ασυνήθιστο όνομα @Indian.).

tn_MIKYMAOUSE_0293.jpg

Εδώ Μίκυ Σίτυ! (by Silvia Ziche) :yahoo:
Ιστορίες.

"Ο τίμιος γείτονας."


Η μονοκατοικία απέναντι από το σπίτι του Μίκυ ήταν ακατοίκητη από καιρό.

Αλλά μόλις μετακόμισαν κάποιοι. Ο Μίκυ πάει να τους καλοσωρίσει και ακού γνωστές φωνές. Είναι ο Πητ με την Τρούντυ. Ο δικαστής μετά την τελευταία ληστεία του Πητ αποφάσισε να μη τον στείλει φυλακή. Αλλά σε μία ήρεμη γειτονιά να κάνει μία τίμια δουλειά και να μπει στον ίσιο δρόμο. Αφού ο Μίκυ ξεπατώθηκε να δείχνει τον αλτρουισμό  μεταφέροντας έπιπλα γυρίζει στο σπίτι του κατάκοπος.



Ο Πητ δουλεύει σε μία εταίρια που καθαρίζει τζάμια. Την οποία την βρίσκει μονότονη και βαρετή. Το βράδυ που η Τρούντυ πάει στις φίλες της εκείνος πάει στον Μίκυ. Ξημερώνει Σάββατο και αφού ο Πητ ξεπερνάει το σοκ ότι δεν άργησε στην δουλειά βοηθάει την Τρούντυ με τις δουλειές του σπιτιού. Μετά από λίγο φτάνει ο Χειροπαίδαρος με λίγους άντρες και ένταλμα έρευνας. Δε βρίσκει τίποτα και φεύγει άπραγος.

Ο Μίκυ που η περιέργειά του δε τον άφησε αμέτοχο πήγε να δει τι συμβαίνει. Βρήκε έναν Τζο όλο νεύρα. Αφού έφυγε ο Πητ αποκαλύπτει ότι τη λεία που έψαχνε η αστυνομία την έκρυψε στο γκαράζ του όταν την βρήκε το πρωί στο κήπο του. Πρόκειται για μία παρτίδα καινούριων κινητών τηλεφώνων. Ο Πητ ζητάει την βοήθεια του Μίκυ για να βρουν ποιοι τον παγίδευσαν. Αφού ο Πητ λόγω δικαστικής εντολής δε μπορεί να πάει στα στέκια του υποκόσμου στέλνει τον Μίκυ σε ένα κακόφημο μπαρ για να συλλέξει πληροφορίες.

Εκεί μαθαίνει για ένα κλεπταποδόχο. Μετά από αρκετή ώρα στησίματος έξω από το σπίτι του τον ακολουθούν σε μία αποθήκη στο λιμάνι. Εκεί παζαρεύει την τιμή των κλεμμένων τηλεφώνων. Ο Πητ και Μίκυ γίνονται αντιληπτοί και δένονται. Μεταξύ των ληστών είναι είναι και ένας συνάδελφος του Πητ. Ξαφνικά όμως μπαίνει ο Ο' Χάρα με κάποιους άντρες και γίνονται οι απαραίτητες συλλήψεις.

Ο Ο' Χάρα τους ανακάλυψε χάρη στη κάμερα ασφαλείας γειτονικού κτηρίου από εείνου που είχε τα τηλέφωνα. Επειδή όμως και ο Πητ είχε προσπαθήσει να τα κλέψει ,καί έφυγε άπραγος, κατέληξε πάλι στην φυλακή για απλή διάρρηξη. Η Τρούντυ εν τω μεταξύ αναγκάζεται να μετακομίσει στο παλιό τους σπίτι. Ευτυχώς έχει τον Μίκυ για να την βοηθήσει!!!

 



"Το ιδανικό παπί."

Ο Ντόναλντ μετά από έναν καβγά με την Νταίζυ φεύγει ταξίδι για λογαριασμό του Θείου Σκρουτζ. Όταν γυρίζει εκείνη κάνει παρέα με κάποιον άλλο.

"Ο κυνηγός της νύχτας."

Ο Γκουφόλυκος επιστρέφει στον κόσμο μας για να νικήσει ένα τέρας που τρέφεται από τα αρνητικά συναισθήματα των ανθρώπων.

"Σαμποτάζ στο πάρκο."

Ο Σκρουτζ υποψιάζεται δάκτυλο της Ο.Ρ.Κ.Α. αναφορικά με τις δολιοφθορές στο πάρκο ψυχαγωγίας του. Έτσι οι δύο γνωστοί πράκτορες Π.Α.Π.Ι. αναλαμβάνουν δράση.

"Η ήμερα της φιλίας."

Στο σχολείο τους Ο Μόρτυ και Φέρντυ ετοιμάζονται να γιορτάσουν την ημέρα της φίλιας. Βέβαια, χωρίς φιλία κομματάκι δύσκολο.

Αιτήσεις συνδρομής για Μίκυ Μάους, Ντόναλντ και ΚΟΜΙΞ.

Εν κατακλείδι.

Η "κεντρική" ιστορία έχει ενδιαφέρον σενάριο και μία ασυνήθιστη συνεργασία. Πραγματικά πολύ καλή με πολύ καλό σενάριο και χαρακτήρες. Σου κεντρίζει το ενδιαφέρον να την διαβάσεις μονορούφι.

Πολύ καλό σενάριο με δόσεις αγωνίας και την οξυδέρκεια του παπιού μας στα καλύτερά της. Η αγωνία καλά κρατεί μέχρι το τέλος της δεύτερης ιστορίας. Ακολουθεί η τέταρτη ιστορία μετά την επιστροφή του Γκουφόλυκου. Κινείται στα ίδια επίπεδα ποιότητος με τις προηγούμενες και προσφέρεται για στιγμές χαλάρωσης. Προτελευταία του τεύχους μία ιστορία μυστηρίου και αναζήτησης σε φόντο ψυχαγωγικό. Οι δύο πράκτορες σε μία καλή ιστορία. Το τεύχος κλείνει με μία υπέροχη ιστορία που εξυμνεί την φιλία!!!

Σειρά προτίμησης ιστοριών.

1. "Ο τίμιος γείτονας."
2. "Το ιδανικό παπί."
3. "Η ημέρα της φιλίας."
4. "Σαμποτάζ στο πάρκο."
5. "Ο κυνηγός της νύχτας."

8.2/10!!!
Πάρα πολύ καλό το πρωτελευταίο τευχάκι του μήνα!!! :D

:hop::hop::hop:
 
  • Like 5
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  758
  • Content Count:  12967
  • Reputation:   94937
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  428
  • With Us For:  4646 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Η κεντρική ιστορία του τεύχους μάς έρχεται από το Μίκυ Σίτυ κι έχει για πρωταγωνιστές τον Μίκυ και (πρωτίστως) τον Μαύρο Πητ. Ο τίτλος της είναι “Ο τίμιος γείτονας”. Ο αγαπητός μας ντετέκτιβ μαζεύει τα ξερά φύλλα από τον κήπο του, όταν βλέπει ότι ένας νέος γείτονας μετακομίζει στο απέναντι σπίτι. Πηγαίνοντας να τον υποδεχτεί και να τον καλωσορίσει, με έκπληξη θα συνειδητοποιήσει ότι ο γείτονας είναι ο Μαύρος Πητ με την συμβία του. :NoNo: Ο λόγος που ο Πητ βρέθηκε στην γειτονιά του Μίκυ, είναι η τελευταία απόφαση του δικαστηρίου. Ο δικαστής, βλέποντας ότι δεν σωφρονίζεται, έκρινε ότι για να μπει στον ίσιο δρόμο, θα πρέπει να αλλάξει συνήθειες και φίλους, να βρει μία νόμιμη δουλειά και να εγκατασταθεί σε μία πιο “τίμια” γειτονιά. Κι ενώ όλα φαίνονται να πηγαίνουν κατ’ευχήν, έρχεται μία περίεργη κλοπή, της οποίας όλα τα στοιχεία δείχνουν τον Πητ. Είναι στα αλήθεια ένοχος, ή έχει πέσει θύμα συκοφαντίας? :thinking: Αρκετά προσεγμένο σενάριο και μία καλή σκηνοθεσία, έχει η συγκεκριμένη ιστορία. Παρακολουθούμε την ιδιότυπη φιλία του Μίκυ και του Μαύρου Πητ, που εδώ φαίνεται να έχει πάει σε άλλο επίπεδο. Ο Μίκυ δυσφορεί με το να έχει τον άσπονδο εχθρό του δίπλα του, αλλά το αίσθημα της τιμιότητας που τον διακατέχει, δεν τον αφήνει να μην τον βοηθήσει. Η πλοκή ξεκινάει πρωτότυπα και στην συνέχεια δημιουργεί μυστήριο και περιέργεια για την εξέλιξη. Το φινάλε ήταν στις σωστές του διαστάσεις κι έχει ψήγματα ανατροπής. Πολύ καλό ήταν και το σχέδιο.

 

Η έπαρση της Νταίζυ την πείθει ότι ο Ντόναλντ δεν είναι “Το ιδανικό παπί”. Μία βραδιά ρίχνει έναν μεγάλο καυγά με τον αρραβωνιαστικό της και του λέει ότι δεν θέλει να τον δει στα μάτια της. Αυτό το γεγονός φέρνει μεγάλη στενοχώρια στον φίλο μας και κάπου εδώ μπαίνει στην εξίσωση ο θείος Σκρουτζ, ο οποίος του προτείνει να πάει σε μία ολιγοήμερη αποστολή που θα του αναθέσει εκτός έδρας, με την ελπίδα όταν θα επιστρέψει να βρει μία Νταίζυ πιο ήρεμη. Εκείνος δέχεται, πηγαίνει κι όταν επιστρέφει αυτό που αντικρίζει θα τον αφήσει με ανοιχτό το στόμα ράμφος. Η αρραβωνιαστικιά του κάνει στενή παρέα με έναν ξανθό μορφονιό και δείχνει αρκετά ευτυχισμένη! :wow: Αποφασίζει, λοιπόν, να τους παρακολουθήσει για να πάρει πληροφορίες για τα αισθήματα του τύπου. Αυτό που θα συμπεράνει, θα μας εκπλήξει όλους. Πρόκειται για μία ιστορία που με κράτησε σχεδόν από την αρχή της. Η Νταίζυ, εμφανίζεται εδώ με τον κλασικό της κακιασμένο χαρακτήρα και βρίσκει εύκολα αντικαταστάτη του Ντόναλντ, στα μάτια, όχι του Γκαστόνε, αλλά ενός αγνώστου. Ο Ντόναλντ από την άλλη εκτός από άτυχος, αποδεικνύεται αξιόλογος ντετέκτιβ. Η πλοκή, από την επιστροφή του πρωταγωνιστή στην Λιμνούπολη και μετά, είναι άρτια σκηνοθετικά. Ενώ φανταζόμαστε ότι πρόκειται για μία απλή ιστορία αντιζηλίας, έρχεται το plot twist στο φινάλε να μας διαψεύσει ευχάριστα. :respect: Γενικά μία πολύ καλή προσπάθεια. :clap2: Το σχέδιο το βρήκα αρκετά καλό.

 

Η ιστορία της σειράς “X-Mickey” που φιλοξενείται στο παρόν τεύχος φέρει τον τίτλο “Ο κυνηγός της νύχτας”. Σε μία στάση λεωφορείου υπάρχει η σχετική γκρίνια από τους δημότες για την μεγάλη καθυστέρηση, όταν εμφανίζεται ο Γκουφόλυκος. Βρίσκεται εκεί με αποστολή να εξουδετερώσει έναν μοχθηρό Καταβροχθιστή, ένα πλάσμα του κόσμου του απίθανου, το οποίο πέρασε στον πραγματικό κόσμο. Το εν λόγω πλάσμα έχει την ιδιότητα να γιγαντώνεται, καταβροχθίζοντας την αρνητική ενέργεια των άλλων. Ο πρωταγωνιστής, λοιπόν, είναι ο μόνος που μπορεί να εντοπίσει τον Καταβροχθιστή και να τον εξουδετερώσει. Θα τα καταφέρει? Κι εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα χιουμοριστικό σενάριο, στο οποίο έχει κατατεθεί σουρεαλισμός και μεγάλη ποσότητα φαντασίας. Δεν μπορώ να πω ότι δεν με διασκέδασε, αλλά σίγουρα δεν με ενθουσίασε. Η υπόθεση είναι λιτή και χωρίς μεγάλες στιγμές, ενώ και η πλοκή δεν είχε να επιδείξει κάτι αξιοσημείωτο. Το φινάλε, αν και κωμικό,  ακολουθεί κι αυτό με την σειρά του την εύκολη λύση. Όσον αφορά το σχέδιο, αυτό μου άρεσε αρκετά, καθώς επίσης κι ο χρωματισμός.

 

Η επόμενη ιστορία του τεύχους είναι μία αποστολή των δύο γενναίων πρακτόρων της οργάνωσης Π.Α.Π.Ι., οι οποίοι θα πρέπει να ερευνήσουν το “Σαμποτάζ στο πάρκο”. Ο θείος Σκρουτζ έχει ανοίξει ένα μεγάλο πάρκο αναψυχής και τα κέρδη τρέχουν άφθονα. Το τελευταίο καιρό, όμως, συμβαίνουν περίεργα γεγονότα εκεί, τα οποία κάνουν τους πελάτες να απογοητεύονται και να μην έχουν διάθεση να ξαναέρθουν. Αυτά τα περίεργα γεγονότα, ο Σκρουτζ νομίζει ότι είναι δημιουργία κάποιων πρακτόρων που έχουν παρεισφρήσει στο πάρκο, αλλά στην πραγματικότητα εξυπηρετούν τα συμφέροντα του Ρόμπαξ. Στέλνει, λοιπόν, τον Ντόναλντ και τον Φέθρυ στο πάρκο σαν υπαλλήλους για να βολιδοσκοπήσουν την κατάσταση και να ξεσκεπάσουν τον ένοχο. Οι φίλοι μας θα ξεκινήσουν αμέσως τις έρευνες. Που θα τους οδηγήσουν? :thinking: Όμορφο σενάριο της γνωστής μας σειράς, το οποίο διαδραματίζεται εντός Λιμνούπολης και πιο συγκεκριμένα εντός των ορίων ενός πάρκου αναψυχής. Οι φίλοι μας φέρονται σαν σωστοί επαγγελματίες και η έρευνά τους είναι ουσιώδης και χωρίς πολλή ατζαμοσύνη. Η πλοκή εμφανίζει δράση κι αρκετό μυστήριο, αποπροσανατολίζοντας εύστοχα τον αναγνώστη από τον αληθινό ένοχο, όπως τα λογοτεχνικά βιβλία. Το plot twist στο φινάλε και η τελική αποκάλυψη ήταν ευφυή, αλλά ίσως την τελική ομολογία να την ήθελα περισσότερο περίπλοκη. Όπως και να έχει, πάντως, μου άρεσε. :) Αξίζει να σημειώσουμε ότι σε αυτή την ιστορία δεν αναγράφονται οι επεξηγήσεις τον αρκτικόλεξων της οργάνωσης και των ονομάτων των πρακτόρων. Σπάνιο φαινόμενο. :thinking: Το σχέδιο μου άρεσε αρκετά. Έδινε σημασία στην λεπτομέρεια.

 

Και θα ολοκληρώσουμε τις ιστορίες του τεύχους με την “Ημέρα της φιλίας”. Ο Μόρτυ, ο Φέρντυ, αλλά κι όλα τα παιδιά του σχολείου ετοιμάζονται πυρετωδώς να γιορτάσουν την ημέρα της φιλίας, αλλά παράλληλα προπονούνται για τον κωπηλατικό αγώνα που επίσης διοργανώνει το σχολείο τους. Ένα ατύχημα που έπαθε ένας συμμαθητής τους, στέκεται αφορμή να αναζητήσουν αντικαταστάτη για τον αγώνα κι έτσι οι φίλοι μας αποφασίζουν να στείλουν την “αγγελία” στο Μάουσμπουκ. Ξαφνικά, όμως, αρχίζουν να αναρτώνται διάφορα αρνητικά μηνύματα ανάμεσα στους συμμαθητές, δημιουργώντας μεγάλες παρεξηγήσεις και τσακωμούς. Έτσι, φαίνεται ότι η επερχόμενη γιορτή της φιλίας θα καταλήξει σε καταστροφή. Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που γίνονται αυτά? Πώς στάλθηκαν αυτά τα μυστηριώδη μηνύματα? Ποιος κρύβεται πίσω απ’όλα αυτά? Τι θα γίνει τελικά με την γιορτή και τον αγώνα? Πότε θα σταματήσω να σας ζαλίζω? Τις περισσότερες απαντήσεις θα τις βρείτε αφού διαβάσετε την ιστορία! :P Έχουμε ένα σενάριο, το οποίο κάνει ιδιαίτερη μνεία στον ορισμό της σωστής φιλίας και το πόσο σημαντική είναι στην ζωή του ανθρώπου, ενώ παράλληλα θέτει καίριες σκέψεις και προβληματισμούς, όσον αφορά το φαινόμενο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και την αρνητική επιρροή τους, αν δεν χρησιμοποιηθούν με σύνεση. Σε αυτά τα δύο θέματα βγάζω το καπέλο στην ιστορία. :respect: Από εκεί και πέρα, όμως, η πλοκή είναι αρκετά άνοστη κι επίπεδη, ενώ δεν είναι καθόλου δύσκολο να καταλάβουμε ποιος είναι ο “κακός”. Εξάλλου αποκαλύπτεται εντελώς βιαστικά κι ανούσια. :( Το φινάλε τουλάχιστον δίνει δεύτερες ευκαιρίες και είναι ευτυχές. Γενικά μιλάμε για μία καλή ιστορία από πλευράς θεματολογίας, αλλά με σχετικά άσχημη εκτέλεση. Σχεδιαστικά είναι καλή, αλλά οι πολλές γραμμές που χρησιμοποιούνται κάνουν τα καρέ κουραστικά στο μάτι.

 


:beer:

  • Like 4
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.