Μετάβαση στο περιεχόμενο

SUPER ΜΙΚΥ 53 [Φανταστική καταδίωξη.]


Μενίγ Πουαγώ

ΠΩΣ ΣΑΣ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ;  

6 Μέλη έχουν ψηφίσει

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Παρακαλούμε να συνδεθείτε ή να εγγραφείτε για να ψηφίσετε σε αυτή τη δημοσκόπηση.

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  25448
  • Group:  Members
  • Topic Count:  392
  • Content Count:  4289
  • Reputation:   33964
  • Achievement Points:  4411
  • Days Won:  8
  • With Us For:  4288 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42


53.thumb.jpg.7c7cba2218a0fc37e26ab62fd253f33d.jpg 

Για τους φίλους του Μίκυ το νέο πλούσιο τεύχος με 10 απολαυστικές ιστορίες στα περίπτερα.

 

  • ΜΙΚΥ: ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ.
  • ΣΚΡΟΥΤΖ: ΤΟ ΑΧΟΡΤΑΓΟ ΠΑΠΙ.
  • ΝΤΟΝΑΛΝΤ: Ο ΠΑΝΟΥΡΓΟΣ ΧΙΟΝΑΝΘΡΩΠΟΣ.
  • ΓΚΟΥΦΥ: Η ΖΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ.
  • ΧΙΟΥΗ, ΛΙΟΥΗ, ΝΤΙΟΥΗ: Η ΜΑΓΙΚΗ ΜΠΑΛΑ 8.
  • ΜΟΥΡΓΟΛΥΚΟΙ: Ο ΥΠΟΥΛΟΣ ΚΛΕΦΤΗΣ.
  • ΝΤΟΝΑΛΝΤ: ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΗΣ ΠΑΡΟΙΜΙΩΝ.
  • ΜΙΚΥ: ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΗΣ ΔΟΞΑΣ.
  • ΜΑΤΖΙΚΑ: Η ΚΑΛΗ ΜΑΓΙΣΣΑ.
  • ΤΖΟΥΝΙΟΡ: ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΤΖΟΥΝΙΟΡ.

    Από την Τρίτη 21/1, αναζητήστε το 53
    ο τεύχος στα περίπτερα.

     :hop::hop::hop:


     
Επεξεργασία από Μενίγ Πουαγώ
  • Like 7
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 3 months later...

  • Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  756
  • Content Count:  12913
  • Reputation:   94410
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  427
  • With Us For:  4625 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Πρόκειται για ένα τεύχος, που με εξαίρεση την κεντρική του ιστορία (και ίσως μία-δύο ακόμα), δεν κατάφερε να με ενθουσιάσει, όσο τα προηγούμενα. Οι περισσότερες ιστορίες ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα και γενικά δεν αποφύγαμε τις μετριότητες. Ας ελπίσουμε σε ανάκαμψη στα επόμενα τεύχη. :pray: Αν θέλετε να διαβάσετε δύο αράδες για την κάθε ιστορία που περιέχεται, ξεκινάμε. :)

 

“Φανταστική καταδίωξη”
Ο δόκτωρ Στάτικ παρουσιάζει περήφανα την νέα του εφεύρεσή στον Μίκυ και τον Γκούφυ. Πρόκειται για μία ακτίνα που έχει την ιδιότητα να σμικρύνει ό,τι βρεθεί στο πεδίο της, με αποτέλεσμα να φαίνεται εξαιρετικά χρήσιμη σε πολλούς επιστημονικούς κλάδους και ιδιαίτερα στην Ιατρική. Μία τέτοια εφεύρεση, όμως, αν πέσει σε λάθος χέρια θα μπορούσε να αποβεί μοιραία. Πράγματι, αυτά τα “χέρια” βρίσκονται στο πρόσωπο του Μαύρου Φαντάσματος, το οποίο παρακολουθεί στα σκοτάδια και κλέβει την ακτίνα. Η συνέχεια στα τεύχη σας. :) Απολαυστική η “μεγάλη” ιστορία του τεύχους. Ένα σενάριο που έχει Sci-Fi, καταβολές, χωρίς να παραλείπεται η δράση. Μου θύμισε έντονα την ταινία “Αγάπη μου, συρρίκνωσα τα παιδιά”, αλλά και μία άλλη ταινία που δεν θυμάμαι αυτή την στιγμή τον τίτλο της. Η πλοκή, μπορεί να πραγματεύεται μία φανταστική υπόθεση, αλλά βγάζει αρκετή λογική, με αποτέλεσμα να μην κάνει κοιλιά ή να είναι σαχλή. Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε ότι υπάρχει το απαραίτητο χιούμορ, αλλά και οι ανατρεπτικές σκηνές. Το φινάλε δίνει ικανοποιητικό τέλος στην καταιγιστική δράση. Το σχέδιο ήταν αρκετά παραστατικό, αλλά...τεράστιο! :wow:

 

“Το αχόρταγο παπί”
Ο Σκρουτζ βολτάρει μαζί με τα ανίψια του και διαπιστώνει ότι αυτό που πουλάει την σήμερον ημέρα είναι η μαγειρική. Αποφασίζει, λοιπόν, να δημιουργήσει έναν διαγωνισμό μαγειρικής κι ο νικητής θα φτιάξει ένα βιβλίο, που θα εκδοθεί από τον ίδιο τον Σκρουτζ, με τον Ντόναλντ να έχει τιμητικά την θέση του εκδότη. Αυτήν τους την πρόθεση, την μαθαίνει η Μάτζικα, η οποία φτιάχνει μία τάρτα και βάζει μέσα ένα μαγικό φίλτρο, το οποίο θα κάνει τον Σκρουτζ να γίνει πειθήνιος υπηρέτης της. Το ότι είναι ικανή μάγισσα, νομίζω ότι είναι γενικά παραδεκτό. Το πρόβλημά της είναι ότι η γκαντεμιά της συναγωνίζεται επάξια εκείνη του Ντόναλντ. :P Όμορφο σενάριο, γνωστής θεματολογίας, στο οποίο αυτό που επικρατεί είναι το χιούμορ. Πράγματι η πλοκή περιέχει διασκεδαστικά γκαγκ κι ανατρεπτικές σκηνές, ενώ όσο πλησιάζουμε στο τέλος, η αγωνία κορυφώνεται. :P Το φινάλε, όμως, το περίμενα περισσότερο δυνατό. Το σχέδιο το βρήκα καλό.

 

“Ο πανούργος χιονάνθρωπος”
Το χιόνι έχει σκεπάσει για τα καλά τους δρόμους της Λιμνούπολης και τα τρία ανιψάκια χαίρονται που θα τους δοθεί η ευκαιρία να παίξουν. Ο Ντόναλντ, όμως, που έχει πνιγεί στους λογαριασμούς, κάθεται μέσα και κάνει τους υπολογισμούς του, προκειμένου να βρει τρόπο να τα φέρει βόλτα. Ονειροπολώντας τις ξέγνοιαστες ημέρες που περνούσε όταν ήταν παιδί, αποφασίζει να βγει έξω και να παίξει με τα ανίψια του και τους φίλους τους. Όταν εκείνα αρνηθούν να παίξουν μαζί του επειδή είναι μεγάλος και τον αρχίσουν στις πλάκες, εκείνος θα αποφασίσει να πάρει εκδίκηση. Η εκδίκηση, όμως, τις περισσότερες φορές δεν είναι γλυκιά. Δεν λέω, καλό σενάριο, αλλά αυτό που δεν μου άρεσε είναι η συμπεριφορά των τριών ανιψιών προς τον θείο τους. Ήταν πολύ απότομα κι ώθησαν τον Ντόναλντ στα άκρα. Τουλάχιστον στο τέλος άλλαξαν στάση. Από εκεί και πέρα, η πλοκή δημιουργεί σπαρταριστές καταστάσεις και παρεξηγήσεις που με κράτησαν. Ο Ντόναλντ, από εκδικητής και κυνηγός, γίνεται το κατατρεγμένο θύμα. Το φινάλε κλείνει το ίδιο κωμικά αυτή την ιστορία. Το σχέδιο το βρήκα αρκετά καλό.

 

“Η ζωτική δύναμη”
Ο Μίκυ κι ο Γκούφυ βρίσκονται για μία ακόμα φορά στο εργαστήριο του Δόκτορος Στάτικ για να δοκιμάσουν την νέα του εφεύρεση. Πρόκειται για μία συσκευή που φοριέται στον καρπό σαν ρολόι και μετράει το ποσοστό της ζωτικής ενέργειας που υπάρχει στον οργανισμό. Στον Μίκυ η συσκευή έδειξε ότι έχει επάρκεια ζωτικής ενέργειας. Ο Γκούφυ, όμως, φαίνεται να εμφανίζει μεγάλη έλλειψη. Αυτό το γεγονός ενόχλησε τον φίλο μας κι έτσι άρχισε να κάνει τα αδύνατα δυνατά, προκειμένου να ανακτήσει την χαμένη του ζωντάνια. Θα βρεθεί, λοιπόν, σε καταστάσεις που θα τις ζήλευαν όλοι οι λάτρεις της αδρεναλίνης. Θα τα καταφέρει? Πρόκειται για ένα σενάριο γελοιογραφικού χαρακτήρα, που εμφανίζει αρκετές υπερβολές. Ο Γκούφυ παίζει άψογα, καθώς έχει αποτυπωθεί στην εντέλεια ο τρόμος και η αγωνία κάποιου που έχει πρόβλημα υγείας. Στην πλοκή υπάρχουν γκαγκ που δεν με συγκίνησαν τόσο. Περισσότερο μου έξαψαν την περιέργεια για το φινάλε, το οποίο όταν ήρθε, ήταν ο ορισμός του προβλέψιμου. Όχι ότι δεν γέλασα πάντως. Γενικά μία μέτρια ιστορία. Το σχέδιο μέτριο προς καλό.

 

“Η μαγική μπάλα 8”
Τα τρία ανιψάκια έχουν στο σχολείο ένα συμμαθητή τους ο οποίος κατάγεται από εύπορη οικογένεια κι έχει πάντα μαζί του την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Το κακό είναι ότι κάθε τρεις και λίγο καυχιέται για τα αποκτήματά του. Όταν κάποια στιγμή θα καυχηθεί μπροστά τους για μία μπάλα που έχει την ιδιότητα να κάνει προβλέψεις, τα τρία ανιψάκια υποσχέθηκαν ότι θα την αγοράσουν κι εκείνοι. Όταν, όμως, πήγαν στον Ντόναλντ για να του την ζητήσουν εκείνος (με την γνωστή ισχυρογνωμοσύνη που τον διακατέχει), θα την αγοράσει αλλά θα προσπαθήσει να τους αποδείξει ότι η μπάλα δεν κάνει όσα υπόσχεται. Κι εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα μέτριο σενάριο, στο οποίο θέλουμε να πιάσουμε τον Ντόναλντ από το λαιμό. Σε όλη την πλοκή τα τρία ανιψάκια περνούν τα πάνδεινα, προς τέρψη των ορέξεων του θείου τους. Ο αναγνώστης μπορεί να διακρίνει πολλές επαναλήψεις εδώ. Το φινάλε, τουλάχιστον, είναι λυτρωτικό. Σχεδιαστικά την ιστορία την βρήκα καλή.

 

“Ο ύπουλος κλέφτης”
Οι Μουργόλυκοι βρίσκονται στο λημέρι τους και βάζουν τις τελευταίες πινελιές σε ένα ληστρικό σχέδιο που πρόκειται να κάνουν. Ένας ύπουλος διαρρήκτης, όμως, τους παρακολουθεί, κάνει εκείνος πρώτος την ληστεία, και “φυτεύει” ενοχοποιητικά στοιχεία στο λημέρι τους, με σκοπό να τους κλείσει στην φυλακή. Όπερ κι εγένετο λοιπόν. Μέσα στην φυλακή, οι Μουργόλυκοι θα πληροφορηθούν ότι κι άλλοι “συνάδελφοί” τους έχουν καταδικαστεί για κάτι που δεν έκαναν κι έτσι αποφασίζουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Τι θα κάνουν για να εντοπίσουν τον ύπουλο κλέφτη? Έξυπνο σενάριο σαν ιδέα, αλλά νομίζω ότι η εκτέλεση κάπου έκανε κοιλιά. Το ζεύγος McGreal δεν μας δίνει πολλές πληροφορίες για τον villain της υπόθεσης, καθώς επίσης θα τον ήθελα περισσότερο εύστροφο, κάτι σαν το Μαύρο Φάντασμα. Η πλοκή είναι γρήγορη, αλλά βγάζει την απαραίτητη ένταση. Το φινάλε ικανοποιητικό, αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο. Το σχέδιο μέτριο προς καλό.

 

“Επαληθευτής παροιμιών”
Ο Ντόναλντ έχει σαν όνειρο να αγοράσει μία τηλεόραση σύγχρονης τεχνολογίας και πολλών ιντσών, αλλά δεν έχει τα απαραίτητα χρήματα. Θα μάθει, όμως, από τα ανίψια του ότι οι Μικροί Εξερευνητές δίνουν αμοιβή σε όσους γίνουν επαληθευτές παροιμιών. Να πάρουν, δηλαδή, μία λίστα με μερικές παροιμίες και να προσπαθήσουν στην πράξη να αποδείξουν αν αυτές ευσταθούν ή όχι. Μιας κι αυτή η δουλειά είναι μόνο για τα μέλη των Μικρών Εξερευνητών, προτίθεται να βοηθήσει τα ανίψια του, με το αζημίωτο φυσικά. ;) Ο φίλος μας, όμως, είναι πολύ τσαπατσούλης κι ανεύθυνος, με αποτέλεσμα να φέρνει περισσότερα προβλήματα, απ’ ότι η δουλειά που προσφέρει. Κι εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα άνευρο σενάριο, που δεν με ενθουσίασε. Δεν λέω ότι δεν διαβάζεται καθόλου, αλλά σίγουρα δεν είναι κάτι το αξιομνημόνευτο. Ο Ντόναλντ παρουσιάζεται με πολλά ελαττώματα και οι μπελάδες που μπλέκει είναι μεν καρτουνίστικοι, αλλά νομίζω ότι προσπαθούν να εκμαιεύσουν το γέλιο, χωρίς όμως τα επιθυμητά αποτελέσματα. Το φινάλε έχει ένα μικρό plot twist, που έσωσε κάπως τα προσχήματα. Το σχέδιο το βρήκα μέτριο.

 

“Το τίμημα της δόξας”
Ο Μίκυ περπατάει αμέριμνος στον δρόμο, όταν βλέπει έναν αφηρημένο ποδηλάτη να ετοιμάζεται να πατήσει κατά λάθος ένα απροστάτευτο γατάκι. Όταν θα τρέξει να το σώσει, θα γίνει αντιληπτός από έναν δημοσιογράφο, ο οποίος την επόμενη ημέρα θα γράψει διθυραμβικά σχόλια για εκείνον. Η φήμη του θα αρχίσει σιγά-σιγά να εξαπλώνεται και η μία υπερβολή θα διαδέχεται την άλλη, με αποτέλεσμα ο Μίκυ να κατακλύζεται από στρατιές δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ που έχουν κατασκηνώσει έξω από το σπίτι του. Τι θα κάνει ο φίλος μας για να απαλλαγεί από δαύτους? :thinking: Ένα σενάριο που σατιρίζει με έξυπνο τρόπο τα υπερβολικά δημοσιεύματα των λειτουργών του κίτρινου τύπου, προκειμένου να πετύχουν την πολυπόθητη αναγνώριση. Βλέπουμε επίσης και το κατά πώς επηρεάζεται η ιδιωτική ζωή ενός ατόμου που παρακολουθείται από αυτούς. Η πλοκή είχε κλιμακούμενη ένταση και η μοναδική μου ένσταση ήταν στην στάση που κράτησε ο Οράτιος στην αρχή. Δεν λέω, χρειάζεται για την εξέλιξη του μύθου, αλλά έβγαλε μεγάλη κακία. :( Το φινάλε δεν το περίμενα διαφορετικό. Με κάλυψε. Το σχέδιο το βρήκα αξιοπρεπές.

 

“Η καλή μάγισσα”
Η Μάτζικα είναι στο εργαστήριό της στους πρόποδες του Βεζούβιου, όταν λαμβάνει ένα γράμμα. Είναι μία παλιά της συμμαθήτρια, η οποία πρόκειται να την επισκεφτεί. Η φίλη μας χαίρεται που θα την ξανασυναντήσει γιατί με την συγκεκριμένη έχουν περάσει πολλές όμορφες στιγμές όταν σπούδαζαν στην Σχολή μαγείας. Όταν έρχεται η μεγάλη ώρα και καταφθάνει η πρώην συμμαθήτρια, η Μάτζικα θα νιώσει μία απογοήτευση κι ο λόγος είναι ότι εκείνη έχει αφήσει στην άκρη τον παλιό κακό της εαυτό κι έχει συνταχθεί με τις δυνάμεις του καλού. Ποια θα είναι η αντίδραση της πρωταγωνίστριας σε αυτό το άκουσμα και ποια γνώμη θα σχηματίσει από εδώ και πέρα για την φίλη της? Συμπαθητικό σενάριο, που επιχειρεί να διαχειριστεί την διάσημη Ιταλίδα μάγισσα με πρωτότυπο τρόπο. Η πλοκή ξεκινάει με ενδιαφέρον, αλλά στην συνέχεια κάνει μία μικρή κοιλιά, μέχρι να φτάσουμε στο φινάλε το οποίο είχε πλάκα. Το σχέδιο ήταν πολύ καλό στην απόδοση των τοπίων, αλλά νομίζω ότι χώλαινε στην απόδοση των προσώπων και των σωμάτων των χαρακτήρων.

 

“Το ημερολόγιο του Τζούνιορ”
Στο Παπιοχώρι, η δασκάλα βάζει στα παιδιά μία πρωτότυπη άσκηση. Να κρατήσουν ημερολόγιο για ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο και να γράψουν πώς πέρασαν. Όλα τα παιδιά δείχνουν να ενθουσιάζονται με αυτή την ιδέα κι όλα έχουν κάτι να γράψουν. Ο Τζούνιορ, από την άλλη, νιώθει ότι η ζωή στο αγρόκτημα δεν έχει να προσφέρει δυνατές συγκινήσεις κι έτσι φοβάται ότι δεν θα έχει κάτι άξιο λόγου να γράψει στο ημερολόγιο. Άραγε τι θα σκαρφιστεί για να γεμίσει τις σελίδες του και ποια θα είναι η κατάληξη? :thinking: Σύντομο σενάριο, που έχει διασκεδαστικό χαρακτήρα, αλλά δεν θα μείνει για πολύ καιρό στην μνήμη μου. Η πλοκή, αν κι έχει κάποιες υποτυπώδεις σκηνές δράσης, δεν καταφέρνει να μου κεντρίσει το ενδιαφέρον. Ακόμα και το φινάλε δεν μου έκανε κλικ. Γενικά είναι μία χαμηλών τόνων δουλειά. Ούτε από το σχέδιο δηλώνω ενθουσιασμένος.

 


:beer:

  • Like 5
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.