Jump to content

WOLVERINE: ΕΞΕΛΙΞΗ


Recommended Posts

Τίτλος:
WOLVERINE: ΕΞΕΛΙΞΗ
Σενάριο/Kείμενα:
Jeph Loeb
Σχέδιο:
Simone Bianchi
Hμερ. έκδοσης:
22-12-2019
Εξώφυλλα:
3 + 3 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ ΛΙΣΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Τεύχη:
3
Κατηγορία:
Σειρά/Συνεχόμενα
Είδος εντύπου:
Κόμικ
Βιβλιοδεσία:
Καρφίτσα
Περιεχόμενο:
Υπερηρωικό
Περιοδικότητα:
Εβδομαδιαία
Μέγεθος:
17.0 x 23.0
Σελίδες:
56
Χρώμα:
Έγχρωμο (ΕΓΧ)
Μετάφραση:
Σάββας Αργυρού
Χρωματισμός:
Paul Mounts, Simone Peruzzi, Morry Hollowell, Frank D'Armata
Επιμέλεια:
Μάγδα Τσολάκου
Πρωτότυπος τίτλος:
Wolverine - Evolution
Προέλευση:
Αμερικανική
ISBN:
978-960-436-679-8
Ονομαστική τιμή:
4,25€
Ομαδοποίηση:

 

WOLVERINEEJELIJH_0001.jpg   WOLVERINEEJELIJH_0001z.jpg

 

Το επόμενο graphic novel που κυκλοφορεί σε συνέχειες, έπειτα από την συνεργασία της εκδοτικής ΟΞΥ με την εφημερίδα ΈΘΝΟΣ, έχει για πρωταγωνιστή έναν από τους πιο διαδεδομένους χαρακτήρες της Marvel, τον θρυλικό Wolverine. Ο τίτλος της ιστορίας είναι "Evolution". "Εξέλιξη ", κατά την Ελληνική απόδοση. Το πρώτο τεύχος κυκλοφόρησε στις 22 Δεκεμβρίου του 2019 και θα ακολουθήσουν ακόμα δύο τεύχη, τις αμέσως επόμενες εβδομάδες.

 

Η ιστορία στο σύνολό της (όπως αναφέρει το οπισθόφυλλο) προέρχεται από τα τεύχη #50-55 της σειράς WOLVERINE, η οποία πρωτοκυκλοφόρησε στην Αμερική το 2007.

 

Δεν την έχω διαβάσει ακόμα, καθώς συνηθίζω να έχω πρώτα και τα τρία τεύχη που ολοκληρώνουν κάθε ιστορία, στα χέρια μου, αλλά το σχέδιο το βρήκα πολύ ατμοσφαιρικό και παραστατικό, ειδικά στις σκηνές των μαχών. Επίσης έχουν χρησιμοποιηθεί αρκετοί σκούροι τόνοι χρωμάτων.

 

Η έκδοση είναι αυτή που μας έχει μάθει η ΟΞΥ στις εκδόσεις περιπτέρου, Πανέμορφη εκτύπωση, καλό χαρτί στο εσωτερικό, αλλά υπερευαίσθητο κι εύθραυστο εξώφυλλο. Εξτραδάκια δεν υπάρχουν, με εξαίρεση τα σχέδια που διακοσμούν τον διαχωρισμό των κεφαλαίων - τευχών, καθώς και μερικών σελίδων με διαφημίσεις των κόμικς της εκδοτικής στο τέλος του τεύχους.


Μελάνια: Simone Bianchi, Andrea Silvestri

 

Ας παραθέσουμε και μία σελίδα από το εσωτερικό για να πάρετε μία ιδέα. :)

 

319230171_Wolverine-_.thumb.jpg.02258e8fb4f7ad8a01def5fa9e8925eb.jpg

 

 

:beer:

 • Like 15
 • Thanks 9
Link to post
Share on other sites

Διάβασα μόλις το πρώτο τεύχος. Δεν τρελάθηκα κι όλας. Έχει όμορφα χρώματα, αλλά η ιστορία δεν προχωράει. Δηλαδή αγόρασαν οι αμερικάνοι 2 τεύχη χωρίς να προχωράει κάπου. Φαντάζομαι στο σύνολο να αξίζει αλλά δεν νομίζω να δικαιολογούνται τόσα τεύχη αν συνεχίσει έτσι.

 • Like 3
 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

Εξωφυλλο-οπισθοφυλλο 2ου τευχους

WOLVERINEEJELIJH_0002.jpg

μεταφέρθηκαν στη βάση

 • Like 5
 • Thanks 5
Link to post
Share on other sites

Θα το διαβάσω ολοκληρωμένο την επόμενη εβδομάδα... Προσωπικά πιστεύω πάντως, πως σε τέτοιες εκδοτικές κινήσεις είναι καλύτερο να επιλέγονται κάποια καλά mini series, παρά ιστορίες που αποτελούν μέρος μιας μεγάλης σειράς!

Edited by Athan
 • Like 2
Link to post
Share on other sites

Η ιστορία είχε γραφτεί με την λογική της μίνι σειράς, όπως και τα μισά τεύχη του συγκεκριμένου volume του Wolverine. Οπότε δεν χάνεις κάτι από ότι προηγήθηκε αμέσως πριν. Σαφώς όμως είναι καλό να ξέρεις κάποια πράγματα για τον χαρακτήρα.

 • Like 4
Link to post
Share on other sites

Άσχετη με το κόμικ ερώτηση 

 

Έχω πάρει όλες τις κυριακάτικες που έχουν κυκλοφορήσει δηλαδή ότι έχουν βγάλει μέχρι στιγμής 

Και παρόλο που διαφημίζει μέσα στις προσφορές και το "λέξεις" με τα σταυρόλεξα σε εμένα δεν υπάρχει ποτέ.. καμία φορά..

Και έχω παρατηρήσει ότι το εξώφυλλο στις διαφημίσεις στο εξώφυλλο της εφημερίδας αλλάζει.. δεν είναι ότι το έχουν ξεχάσει εκεί χαχα 

 

Σε εσάς το έχει;;;

:frape:

 • Like 4
Link to post
Share on other sites

@mr-d Διονύση, τα σταυρόλεξα έχουν "μετακομίσει" στην απλή έκδοση. :)

 

:beersanta:

 • Like 2
 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

Πως και δεν ανέβηκε το εξώφυλλο του 3ου τεύχους ακόμα;  thinking.gif

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Βρέχει και δε βγήκε κανείς για να το πάρει! :P  Πάντως, πρέπει επιτέλους να υπάρχει μια κοινή γραμμή για την ημερομηνία κυκλοφορίας κάθε έκδοσης. Εάν αυτή εδώ η σειρά όπως πολλές άλλες που έχετε βάλει, κυκλοφόρησε στο κέντρο της Αθήνας στις 21 Δεκεμβρίου 2019, τότε αυτή η ημερομηνία πρέπει να μπει για το 1ο τεύχος, όπως και για το 2ο η 28η Δεκεμβρίου 2019 και για το 3ο η 4η Ιανουαρίου 2020! Δε γίνεται στη μία παρουσίαση να κυκλοφορεί μία μέρα πριν και σε άλλες μία μέρα μετά, εκτός και αν συμβαίνει κάτι που δεν οδηγεί τις εφημερίδες αυτές, τις εκδόσεις της "Hachette" και τις διάφορες άλλες, μία ημέρα πριν στο Αθηναϊκό κέντρο, πράγμα δύσκολο... Πρέπει επιτέλους να υπάρχει μια κοινή γραμμή αλλιώς οι ημερομηνίες κυκλοφορίας στη βάση δεδομένων θα έχουν ανακρίβειες... Εφόσον υπάρχει κανονική διανομή προς πάσα ενδιαφερόμενο σε κάποιο σημείο της Ελλάδας για πρώτη φορά, αυτή η ημερομηνία θα πρέπει να καταγράφεται ως πρώτη!

Edited by Mandrake
 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Tο πηρα εγω Εξωφυλλο-οπισθοφυλλο 3ου τευχους   

WOLVERINEEJELIJH_0003.jpg

 

μεταφέρθηκαν στην βάση

 • Like 4
 • Thanks 4
Link to post
Share on other sites

Διάβασα όλα τα τεύχη και μπορώ να πω ότι ήταν αξιόλογο. Το σκίτσο όμορφο κι ατμοσφαιρικό, έδωσε μια ιδιαίτερη νότα στην ιστορία. Μπόρεσαν μάλιστα να δείξουν και βίαιες σκηνές, οι οποίες χάρη στα σκοτεινά χρώματα δεν μου φάνηκαν έντονα σοκαριστικές. Ακόμη και η άσχημη κίτρινη στολή του Γούλβεριν αναδείχτηκε σε φοβερή στολή με αυτά τα χρώματα:up:

 

Η ιστορία τράβηξε έξι τεύχη, ενώ θα μπορούσε να ολοκληρωθεί σε δύο ή τρία. Πάντως ο συγγραφέας διατηρεί το ενδιαφέρον αμείωτο και φροντίζει να παρουσιάσει και διάφορους ήρωες για μια σύντομη εμφάνιση :)

 

Μαθαίνουμε επίσης, έπειτα από πολλές νύξεις, πως ένας νέος εχθρός απειλεί τον Γούλβεριν. Η ιστορία κλείνει με την υπόσχεση ότι ο Γούλβεριν θα συγκρουστεί με αυτόν τον νέο εχθρό σε επόμενη ιστορία.  :beer:

Edited by Super Goofy 000
 • Like 5
Link to post
Share on other sites
 • 3 weeks later...

Διαβάστηκε και μπορώ να πω ότι με μπέρδεψε λίγο, όσον αφορά τις εντυπώσεις. :thinking:

 

Η ιστορία μάς δίνει μία γενική ιδέα για το πώς έχουν τα γεγονότα, η οποία κάνει την δουλειά της, βάζοντας τον αναγνώστη στο κλίμα, αλλά έρχεται σε δεύτερη μοίρα, καθώς δεν επικαλύπτει την δράση. Αυτό που επικρατεί στο σύνολο της πλοκής είναι οι ατελείωτες μάχες ανάμεσα στους δύο πρωταγωνιστές, που ομολογώ ότι ήταν καλογραμμένες. Από εκεί και πέρα η ροή και η “λογική” του σεναρίου πήγαινε περίπατο. Από την ιστορία πέρασε ένα σχετικά μεγάλο cast ηρώων (την πλειοψηφία των οποίων αγνοούσα), για guest εμφανίσεις. Σαν να ήθελε ο σεναριογράφος να τους βάλει, μόνο και μόνο για να υπάρχει που και που κάποιο διάλειμμα ανάμεσα στις μονομαχίες και να γίνεται πιο ομαλή η εναλλαγή του σκηνικού. Βοηθούσαν στο να αλλάξουμε “πίστα”. Σαν να έπαιζα Mortal Combat, ένα πράγμα. :P Η εξιστόρηση γίνεται από τον ίδιο τον πρωταγωνιστή, καθώς και οι (πολλές) αναδρομές στο παρελθόν. Ο Wolverine, εδώ, φαίνεται πολύ ζωηρός και ομιλητικός. Το φινάλε κλείνει την σειρά των μαχών, αλλά ανοίγει ένα άλλο κεφάλαιο, το οποίο ίσως να το μάθουμε κάποτε. :P Εν κατακλείδι, αν σας αρέσουν οι σφοδρές κι αιματηρές μάχες και η αδύναμη υπόθεση, τότε η “Εξέλιξη” είναι μία ιστορία που θα πρέπει να διαβάσετε. Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρότεινα να προσπεράσετε. Προσωπικά δεν μου έκανε ούτε κρύο, ούτε ζέστη.

 

Στον αντίποδα, έχουμε ένα σχέδιο το οποίο θα το χαρακτήριζα εξαιρετικό και καλοδουλεμένο. Επικρατεί ρεαλισμός τόσο στην απόδοση των χαρακτήρων, όσο και στα backgrounds. Κάθε καρέ είναι προσεγμένο και σχεδιασμένο με κάθε δυνατή λεπτομέρεια. :clap2: Ο χρωματισμός, όμως, ήταν αρκετά μουντός και σε συνδυασμό με την πολύ χαμηλή φωτεινότητα που υπάρχει, δίνουν ένα αποτέλεσμα πολύ...μαύρο κι άραχνο. :Ungry:

 

Η έκδοση της ΟΞΥ είναι στα γνωστά επίπεδα. Καλή εκτύπωση, στιβαρότητα, αλλά κι ένα χαρτί επιρρεπές στο τσαλάκωμα. Στα εξτραδάκια, υπάρχουν μερικά ολοσέλιδα σχέδια, αλλά και μερικές διαφημίσεις των graphic novels της εκδοτικής.

 


:beer:

 • Like 8
Link to post
Share on other sites
 • 1 month later...

Μιας και κυκλοφόρησε το Wolverine από τη Hachette, είπα να διαβάσω μαζικά όσες περιπέτειες του αγαπημένου ήρωα είχα αγοράσει και δεν είχα διαβάσει, οπότε σειρά είχε το Wolverine: Εξέλιξη. Διαβάζοντας κριτικές, είχα γράψει και στο θέμα με τις νέες κυκλοφορίες της Οξύ ότι δε σκόπευα να το αγοράσω, αλλά λίγο το ότι είδα τα ονόματα των Loeb και Bianchi, τους οποίους εκτιμώ πολύ, λίγο το ότι ο πατέρας μου που ξέρει πόσο μου αρέσει ο Wolverine, μου έφερε τον πρώτο τόμο, είπα να αγοράσω και τα υπόλοιπα τευχάκια.

 

Η ιστορία είναι αρκετά συμπαθητική και η ιδέα μπορώ να πω ότι στη σύλληψη της είναι αρκετά καλή. Εκεί που αντιμετωπίζει προβλήματα, είναι στην εκτέλεση, αργεί λίγο να πάρει μπρος, μπλέκει πολλούς χαρακτήρες, βγάζει γρήγορα άλλους από το παιχνίδι και γενικότερα παρά το ότι εκτείνεται σε 6 τεύχη, νιώθεις ότι υπάρχει ένα μπέρδεμα μεταξύ ονείρων και πραγματικότητας, δε δίδονται σαφείς εξηγήσεις τι γίνεται σε κάθε στάδιο, παρά βρισκόμαστε στον επόμενο τόπο διεξαγωγής γεγονότων και στο τέλος πατιέται λίγο γρήγορα το γκάζι. Παρ' όλα αυτά θα ήθελα να δω τι συμβαίνει παρακάτω με το Ρωμύλο. Το σχέδιο του Bianchi είναι φανταστικό, απεικονίζει εξαιρετικά και την ανθρώπινη και τη ζωώδη πλευρά του ήρωα και οι μάχες είναι πολύ βίαιες και νιώθεις πως θες να τις διαβάζεις για αρκετές σελίδες. Σε σύγκριση με άλλους τίτλους της συνεργασίας Έθνους-Οξύ μπορώ να πω ότι δεν κλαίω τα λεφτά μου, ήταν μια χαρά, από την άλλη μπορούσε να βγει σε 2 μεγαλύτερους τόμους, γιατί το κάθε τευχάκι διαβαζόταν γρήγορα σαν σφηνάκι.

 • Like 5
Link to post
Share on other sites
 • Loss changed the title to WOLVERINE: ΕΞΕΛΙΞΗ

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.