Retroplaymo Posted December 21, 2019 Member ID: 31,159 Group: Veterans Topic Count: 283 Content Count: 5,004 Reputation: 32,721 Achievement Points: 5,005 Days Won: 99 With Us For: 2,968 Days Status: Offline Last Seen: November 7, 2020 Age: 46 Share Posted December 21, 2019 32 χρόνια μετά την πρωτη κυκλοφορία της Κρυφής Αυλής στην χωρά μας, από την Μαμούθ το 1987 και 17 χρόνια μετά την Β' εκδοσή της, πάλι από την Μαμούθ το δεύτερο μεγάλο και εμβληματικό έργο του Ιταλού δημιουργού Hugo Pratt, "Η Κρυφή Αυλή του Μυστηρίου", με πρωταγωνιστή τον ονειροπόλο, ρομαντικό και τυχοδιώκτη ναυτικό, Κόρτο Μαλτέζε, έρχεται ξανά στο προσκήνιο. Αυτή την φορά η εκδοτική Μικρός Ηρώς του Λεοκράτη Ανεμοδούρα, σε συνεργασία με την "Εφημερίδα των Συντακτών", προσφέρει από αυτό το Σάββατο (21/12/2019) το αριστουργηματικό έργο του Pratt, στο αναγνωστικό κοινό των κόμικς, το οποίο και θα ολοκληρωθεί σε 2 μέρη. Το 2ο μέρος θα κυκλοφορήσει το άλλο Σάββατο στις 28/12. 21 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mko Posted December 22, 2019 Member ID: 33,037 Group: Members Topic Count: 6 Content Count: 523 Reputation: 2,352 Achievement Points: 533 Days Won: 0 With Us For: 1,989 Days Status: Offline Last Seen: February 3 Share Posted December 22, 2019 (edited) Το πήρα και εγώ χτες,η έκδοση στα κλασικά χαρακτηριστικά των προηγούμενων της Μικρός Ήρως,μόνο που αυτή τη φορά τα χρώματα μου φαίνονται αισθητά πιο ζωντανά και έντονα.Ανυπομονώ να έρθει και το δεύτερο μέρος για να αρχίσω να το διαβάζω. Θα επανέλθω με εντυπώσεις. Edited December 22, 2019 by mko 14 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Indian Posted December 28, 2019 Member ID: 20,685 Group: Administrator Topic Count: 725 Content Count: 12,576 Reputation: 91,972 Achievement Points: 9,268 Days Won: 406 With Us For: 4,503 Days Status: Offline Last Seen: 3 hours ago Age: 41 Share Posted December 28, 2019 Το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο του δεύτερου μέρους, που ολοκληρώνει την ιστορία, βρίσκεται κοντά μας. μεταφέρθηκαν στη βάση 15 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mko Posted December 31, 2019 Member ID: 33,037 Group: Members Topic Count: 6 Content Count: 523 Reputation: 2,352 Achievement Points: 533 Days Won: 0 With Us For: 1,989 Days Status: Offline Last Seen: February 3 Share Posted December 31, 2019 (edited) Λοιπον,διάβασα την Κρυφή Αυλή του Μυστηρίου μονορούφι,μονάχα με μια διακοπή ανάμεσα στο τέλος της ανάγνωσης του πρώτου τεύχους και στην αρχή του δεύτερου.Βρηκα την ιστορία πολύ ποιητική, ή έστω με πολύ ποιητικό ύφος.Αδιαμφισβήτητα μου άρεσε αρκετά,αλλά την περίμενα πιο έντονη,πιο "δυνατή".Με εξέπληξε θετικά η ιστορική βάση που είχε η υπόθεση,αφού σχεδόν όλα τα πρόσωπα που συμμετέχουν σε αυτή υπήρξαν πραγματικά,καθώς και το χρονικό πλαίσιο στο οποίο διαδραματίζεται είναι ιστορικό.Σιγουρα η δράση εχει την τιμητική της,ειδικά προς το τέλος της ιστορίας.Πραγματικα ενδιαφέρουσα πλοκή,με πυκνογραμμένο κείμενο,πολλές τοποθεσίες,ονόματα και οργανώσεις,που για πολλούς μπορεί να στέκονται εμπόδιο στην απόλαυσή της,αλλά εγώ την ευχαριστήθηκα και η ανάγνωση της κύλησε νεράκι.Πιστεύω πως θα ξαναδιαβαστεί μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια.Συστήνεται πιστεύω σε θαυμαστές του γαλλοβελγικού,του Πραττ,και του καλού "περιπετειώδους" κόμικ,με την έννοια της περιπέτειας όπως δίνεται από τον Κόρτο Μαλτέζε. Τα συγχαρητήρια μου και το ευχαριστώ μου στην εκδοτική για την επανέκδοση του έργου σε αυτή την απλή αλλά καλαίσθητη για τα γούστα μου έκδοση,η οποία περιέχει και έξτρα ενδιαφέρουσες πληροφορίες,καθώς και έναν χάρτη της περιοχής στην οποία διαδραματίζεται η ιστορία. Edited June 28, 2020 by mko 13 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manitou Posted January 14, 2020 Member ID: 2,322 Group: Members Topic Count: 24 Content Count: 4,147 Reputation: 32,284 Achievement Points: 4,213 Days Won: 96 With Us For: 6,036 Days Status: Offline Last Seen: 1 hour ago Age: 44 Share Posted January 14, 2020 Είναι αλήθεια ότι οι ιστορίες του Κόρτο δεν είναι για μία φορά. Εγώ τις ξαναδιάβασα άλλες 2 φορές με βάθος 3 χρόνων και ήταν σαν να τις διάβαζα πρώτη φορά. Πυκνές, με πολλά πρόσωπα και γεγονότα είναι ότι πρέπει για πολλαπλή ανάγνωση!!! Και αυτή δε μία από τις πιο πυκνές! 13 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikolas12 Posted September 27, 2021 Member ID: 33,354 Group: Moderator Topic Count: 363 Content Count: 3,667 Reputation: 32,882 Achievement Points: 2,310 Days Won: 253 With Us For: 1,902 Days Status: Offline Last Seen: 1 hour ago Age: 28 Share Posted September 27, 2021 Έκανα ένα μεγάλο διάλειμμα μετά την υπέροχη Μπαλάντα και αποφάσισα να πιάσω κάποια Κόρτο για διάβασμα, ξεκινώντας με την Κρυφή Αυλή του Μυστηρίου. Η ιστορία είναι πράγματι πάρα πολύ καλή, δεν είναι στο επίπεδο της Μπαλάντας, αλλά μου άρεσε πάρα πολύ το στυλ γραφής του Pratt και κυρίως το ότι η υπόθεση αφορά πολύ τη στρατηγική. Ουσιαστικά ο Κόρτο μπλέκει σε ένα μεγάλο εύρος περιπετειών στην περιοχή της Ανατολικής Ασίας και κινείται πολύ στα σύνορα Μαντσουρίας, Κίνας, Κορέας, Ρωσίας και Μογγολίας με το κάθε στρατόπεδο να έχει τους δικούς του κακούς και τον ήρωα να πρέπει να συμμαχήσει συνεχώς με κάποιον άλλον, να κρατάει σταθερές συμμαχίες και δεν απουσιάζουν 1-2 ανατροπές. Πιστεύω ότι ξεφυλλίζοντας και τα άλλα άλμπουμ ότι είναι από τις πιο πυκνογραμμένες περιπέτειες του ήρωα και καλό είναι να διαβάζεται με το χάρτη δίπλα για να μπορεί να βλέπει ο αναγνώστης σε ποια περιοχή βρίσκεται ο Κόρτο και η κομπανία του. Τα αφιερώματα επίσης μου άρεσαν πολύ και τα βρήκα βοηθητικά. Η έκδοση του Μικρού Ήρωα έχει κάπως λιτό εξώφυλλο και όχι το συνηθισμένο γυαλιστερό και νομίζω ότι και η ποιότητα του χαρτιού δεν είναι εξίσου καλή με τα άλμπουμ που επακολούθησαν. Όπως και να 'χει μία όμορφη περιπέτεια με το κλασικό σχέδιο Pratt, πολλά πρόσωπα, μπόλικες στρατηγικές κινήσεις και συμμαχίες, μπορώ να πω ότι πέρασα πολύ καλά διαβάζοντας τη. 10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts