Jump to content

THE INCREDIBLE HULK: ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ


Recommended Posts

Τίτλος:
INCREDIBLE HULK (THE): ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
Σενάριο/Kείμενα:
Peter David
Σχέδιο:
Lee Weeks, Tom Palmer, Jae Lee
Hμερ. έκδοσης:
01-12-2019
Εξώφυλλα:
3 + 3 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ ΛΙΣΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Τεύχη:
3
Κατηγορία:
Σειρά/Συνεχόμενα
Είδος εντύπου:
Κόμικ
Βιβλιοδεσία:
Καρφίτσα
Περιεχόμενο:
Υπερηρωικό
Περιοδικότητα:
Εβδομαδιαία
Μέγεθος:
17.0 x 23.0
Σελίδες:
56
Χρώμα:
Έγχρωμο (ΕΓΧ)
Μετάφραση:
Σάββας Αργυρού
Χρωματισμός:
Studio F, June Chung
Επιμέλεια:
Μάγδα Τσολάκου
Πρωτότυπος τίτλος:
The Incredible Hulk: Tempest Fugit
Προέλευση:
Αμερικανική
ISBN:
978-960-436-674-3
Ονομαστική τιμή:
4,25€
Ομαδοποίηση:

IncredibleHulkKataigida_0001.jpg  IncredibleHulkKataigida_0001z.jpg

 

Σχέδιο: Lee Weeks & Tom Palmer (#77-81)& Jae Lee (#82)
Χρωματισμός: Studio F (# 77-81)&June Chung (#82)
 

 Επιστροφή στην MARVEL κάνει η ΟΞΥ - ΕΘΝΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ μετά απο την D.C .  Μην τον νευριάζετε ,γίνεται πράσινος απο τον θυμό του και τίποτα δεν τον σταματά . O ΧΑΛΚ ( ΧΟΥΛΚ για τους παλιούς αναγνώστες ) κυριολεκτικά τα σπάει στην σειρά των τρίων τευχών που θα έχουμε την χαρά να αναγνώσουμε ,κλείνοντας την δεκαετία του ΄10 ευχάριστα .Ας ελπίζουμε για συνέχεια και για καλύτερες ιστορίες το 2020.

 

Η έκδοση στα ίδια πρότυπα με τις προγενέστερες,  Η σειρά ακολουθεί την πρωτότυπη Αμερικάνικη σειρά

Incredible Hulk v2 #77-82 .Ο πρασινωπός οργισμένος γίγαντας διαλύει τα πάντα απο τα βάθη του ωκεανού μέχρι σε ένα νησί αρκετα παραξενο κατοικημένο απο ...καποια τερατα. Μια ιστορία απο τα νιάτα του ΜΠΑΝΕΡ έρχεται στην επιφάνεια με πιθανές επιπλοκες για το μέλλον .
 
ΚΑΛΗ ΣΥΝΤΡΙΜΙΑΝΑΓΝΩΣΗ

 

ΓΙΑ ΤΟ GREEKCOMICS
ΒΑΣΙΛΕΥΣ των ΚΟΜΙΚΣ

 

Ευχαριστούμε τον Indian για το εξώφυλλο του 2ου τεύχους
 

 

 • Like 17
 • Thanks 5
 • Read 1
Link to comment
Share on other sites

Αυτός ο Increatible ποιος είναι; Εγώ τον Incredible ξέρω :lol:

 

Το πήρα με βαριά καρδιά μετά τα έξοδα στο AthensCon αλλά τελικά δεν το μετάνιωσα καθόλου. Αυτό το λίγο που είδαμε ήταν πολύ ενδιαφέρον. Μ άρεσε και θέλω να δω την συνέχεια. Με έκανε επίσης να συνειδητοποιησω πόσο λίγο έχει αναπτυχθεί ο Χαλκ στο MCU. Η Οξύ κλασικά έχει κάποια μεταφραστικά λαθάκια πχ κάπου λέει ο Μπανερ "θα δουν ότι έχω τ'αντερα" προφανώς στο αγγλικό θα έλεγε "the guts" που εμείς θα το λέγαμε καλύτερα "κότσια" στα ελληνικά αλλα γενικά καλή δουλειά και καλή επιλογή ιστορίας. Ανυπομονώ για το επόμενο. Μακάρι η 2η αυτή παρέλαση της Marvel από ΟΞΎ στο Έθνος να ναι καλύτερη από την πρώτη που κατά γενική ομολογία είχαμε να κάνουμε με μέτριες ιστορίες. 

Edited by Tsaklas
 • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Increatible; :thinking:

Aπ΄το in+create;
Θα μπορούσε. O αδημιούργητος :lol:

 • Like 1
 • Funny 2
Link to comment
Share on other sites

Αδημιουργησιμος :lol:

 • Like 2
 • Funny 1
Link to comment
Share on other sites

Ωραίο εξώφυλλο. 

Και μια λεπτομέρεια, στο τέλος του τεύχους γράφει <<συνεχίζεται>> κάτι που πρώτη φορά το κάνει η ΟΞΥ.

Σε όλες τις προηγούμενες εκδόσεις της δεν το έγραψε ποτέ.

 • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Πολύ καλή η αρχή της ιστορίας. Στήνει την κεντρική πλοκή (ο Χαλκ σε ένα παράξενο νησί τεράτων) και προξενεί το ενδιαφέρον μας για την συνέχεια. Ειδικά οι σκηνές από το παρελθόν του Μπρους Μπάννερ/Χαλκ αποκαλύπτουν με τον καλύτερο τρόπο την ψυχοσύνθεση του ήρωα. Η ιστορία ξεφεύγει από το μοτίβο "ο Χαλκ θυμώνει και διαλύει" χάρη σε αυτές τις σκηνές.

 

Ο Πήτερ Ντέηβιντ, συγγραφέας της ιστορίας, είχε γράψει 100+ τεύχη Χαλκ, πολύ πριν αυτήν την ιστορία. Και μόνο το γεγονός ότι παρουσιάζει ακόμη κι εδώ φρέσκες ιδέες για τον ήρωα, δείχνει πόσο του ταιριάζει να γράφει τον Χαλκ. Άξια θεωρείται ο κορυφαίος σεναριογράφος του Χαλκ☺

 

Το πανέμορφο σκίτσο του Λη Γουήκς συμπληρώνει ιδανικά την ιστορία και την αναδεικνύει σε πραγματικό διαμάντι 😊

 

 • Like 8
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Μιας κι ο Βασιλέας μας είναι απών, ας ανεβάσω εγώ το 2o τεύχος.

 

Το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο του τεύχους βρίσκεται κοντά μας, λοιπόν. :) IncredibleHulkKataigida_0002.jpgΑνέβηκε στη βάση

 

   

 

 

:beer:

 • Like 9
 • Thanks 5
Link to comment
Share on other sites

Παιδιά επειδή είμαι σχετικά "αρχάριος" στην συλλογή κόμιξ (είχα πάρει τους προηγούμενους μήνες όλα τα τεύχη του Έθνους (μόνο αυτά της Μάρβελ) εκτός από το τεύχος της Κάπτεν Μάρβελ) και επειδή αυτό το διάστημα έχω πάρει πάρα πολύ ζεστά το θέμα με την συλλογή της Χασέτ (δεν έχω άλλα κόμιξ πέρα από το Όπλο Χ, τον Εμφύλιο Πόλεμο και το Αυτόχειρες Βασιλιάδες), γνωρίζετε αν το Έθνος θα συνεχίσει και με άλλες ιστορίες της Μάρβελ; Επίσης ποιά είναι η άποψή σας για την ιστορία του Χαλκ, αξίζει; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Edited by kaneda
 • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Θα βγάλει άλλες 2 ιστορίες Marvel μετά από αυτήν. Η ιστορία του Χαλκ είναι γραμμένη από τον Peter David, που θεωρείται ο καλύτερος σεναριογράφος που έχει πιάσει ποτέ τον ήρωα. Έχω διαβάσει μόνο το Μέρος 1 αλλά μ'άρεσε πολύ.

 • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ φίλε @Tsaklas για την πληροφορία! Θα το σκεφτώ σοβαρά για την αγορά των συγκεκριμένων τευχών, καθώς κατά πάσα πιθανότητα και οι τρεις ιστορίες θα είναι διαιρεμένοι σε τρία μέρη (σε αντίθεση με τα προηγούμενα της Μάρβελ που ήταν σε 2). Μιλάμε δηλαδή για 12,75 ευρώ η μία ιστορία η οποία (κατά την άποψή μου) σε σχέση με αυτές που βγάζει η Χασέτ δεν είναι προτιμότερη (η Χασέτ με 10 ευρώ έχει κλασσικές ιστορίες, σκληρό εξώφυλλο (και σχέδιο στην ράχη) καθώς και αναφορές στους σεναριογράφους και τους σχεδιαστές). Ωστόσο, θα είμαι σε επιφυλακή μήπως στις επόμενες ιστορίες του Έθνους είναι κόμιξ του Γούλβεριν ή των Χ-ΜΕΝ, μολονότι αν συμβεί αυτό θα "αναγκαστώ" (ως μεγάλος φαν των Χ-ΜΕΝ) να τα συλλέξω.

 • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Το επόμενο είναι Wolverine όπως έχουμε μάθει. Συγκεκριμένα το Wolverine: Evolution. Για περισσότερα ανατρέξε εδώ για να μην βγαίνουμε εκτός θέματος: https://www.greekcomics.gr/forums/index.php?/topic/40592-νέες-κυκλοφορίες-από-τις-εκδόσεις-οξύ-2019/&do=findComment&comment=583922

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Διάβασα και το δεύτερο μέρος και έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος. Η ιστορία συνεχίζει με τους ίδιους ρυθμούς που ξεκίνησε. Μυστήριο, ανατροπές, χιούμορ, ο Χαλκ διαλύει τους πάντες και τα πάντα😂 Τέλεια.

 

Η ιστορία από το παρελθόν του Μπρους Μπάννερ/Χαλκ παραμένει το δυνατό χαρτί της ιστορίας, αναδεικνύοντας την πολυσύνθετη και ενδιαφέρουσα προσωπικότητα του ήρωα.

 

Δεν κρατήθηκα και διάβασα και το τρίτο μέρος στα αγγλικά. Με χαρά διαπίστωσα (και θυμήθηκα) ότι η ιστορία έχει εξαιρετικό και ικανοποιητικό φινάλε.

 

On 10/12/2019 στο 3:29 ΠΜ, kaneda είπε:

Θα το σκεφτώ σοβαρά για την αγορά των συγκεκριμένων τευχών, καθώς κατά πάσα πιθανότητα και οι τρεις ιστορίες θα είναι διαιρεμένοι σε τρία μέρη (σε αντίθεση με τα προηγούμενα της Μάρβελ που ήταν σε 2). Μιλάμε δηλαδή για 12,75 ευρώ η μία ιστορία η οποία (κατά την άποψή μου) σε σχέση με αυτές που βγάζει η Χασέτ δεν είναι προτιμότερη (η Χασέτ με 10 ευρώ έχει κλασσικές ιστορίες, σκληρό εξώφυλλο (και σχέδιο στην ράχη) καθώς και αναφορές στους σεναριογράφους και τους σχεδιαστές).

 

Σίγουρα από άποψη τιμής, οι τόμοι της Ασέτ συμφέρουν περισσότερο☺ Όμως, η συγκεκριμένη ιστορία του Χαλκ είναι από τα καλύτερα κόμικ που είδαμε φέτος στα ελληνικά☺ Σας συμβουλεύω να την αγοράσετε  και να την διαβάσετε όλοι τώρα, πριν το μετανιώσετε και την ψάχνετε στα μεταχειρισμένα☺ 

 • Like 8
Link to comment
Share on other sites

To κατέβασα και το διάβασα στα αγγλικά από περιέργεια.
Απ΄τη μια ο κακός βαθμός στο goodreads, απ΄την άλλη τα καλά λόγια όσων το διαβάσατε... με ιντρίγκαρε όλο αυτό :)
Λοιπόν. Όντως ξεκινάει ωραία. Ένα μυστηριώδες νησί με τέρατα, κάποιοι γνωστοί και άγνωστοι του Hulk να εμφανίζονται, παράλληλα να παρακολουθούμε μια φαινομενικά ασύνδετη αλλά ενδιαφέρουσα ιστορία απ΄τα παιδικά χρόνια του Μπάνερ στο σχολείο.
Είχε φάση μέχρι ενός σημείου. Αλλά όσο κυλούσε η υπόθεση ήθελα να δω πως συνδέονται όλα αυτά τα γεγονότα. Και δεν το έβλεπα.

Δεν πολυκατάλαβα τι έγινε. Μου άφησε την ίδια αίσθηση με κάτι Ντύλαν Ντογκ που έβγαλε τελευταία η Μικρός Ήρως.
Σουρεαλιστικές ιστορίες που δεν καταλαβαίνεις αν αυτό που βλέπεις/διαβάζεις είναι φαντασία ή πραγματικότητα :thinking:

 

Τέλος πάντων. Δεν ήταν κακό και σίγουρα ο βαθμός στο goodreads το αδικεί.
Αλλά ούτε και κάτι το ιδιαίτερο θα το χαρακτήριζα.
Αρκετά μπερδεμένη ιστορία για τα γούστα μου.
Αν ήταν να το βαθμολογήσω θα έβαζα ένα... 6/10 ας πούμε :)

 

Edited by Laz33
 • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Δεν το πήρα ακόμη αλλά οι διαφημίσεις τις προηγούμενες Κυριακές με ιντριγκάρουν. Ιδιαίτερα για το 3ο τεύχος. Μου φέρνει πάρα πολύ σε αφίσα το συγκεκριμένο. Άνετα θα έμπαινε στο δωμάτιο του12χρονου εαυτού μου :D

 

1537607319_.thumb.JPG.3a9a1a211f860b8128b54ac979ef2704.JPG

 • Like 5
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

εξωφυλλα 3ο τευχος

 

IncredibleHulkKataigida_0003.jpg

μεταφερθηκαν στη βαση

 • Like 7
 • Thanks 4
Link to comment
Share on other sites

9 ώρες πριν, Pilgrim είπε:

Δεν το πήρα ακόμη αλλά οι διαφημίσεις τις προηγούμενες Κυριακές με ιντριγκάρουν. Ιδιαίτερα για το 3ο τεύχος. Μου φέρνει πάρα πολύ σε αφίσα το συγκεκριμένο.

 

Η διαφήμιση του τρίτου τεύχους βασίζεται στο εξώφυλλο του Incredible Hulk 81 (πέμπτο μέρος της ιστορίας). Με αυτό το εξώφυλλο, ο Λη Γουήκς αποτίει φόρο τιμής σε έναν πίνακα φαντασίας του Φρανκ Φραζέτα, γνωστού για τα εξώφυλλά του στον Κόναν. 

 

DeathDealer.thumb.jpg.d28fcc418f5d6099346124af941e2f49.jpg 1335912047_(1).jpeg.d0d2e7560b06b842ce04f3ef28aed8eb.jpeg

 

Ιδού ο πίνακας του Φραζέτα (Death Dealer λέγεται) και το εξώφυλλο του Γουήκς :)

 

 

 • Like 8
 • Respect 3
 • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Καθώς το διάβαζα είδα και τις απολογίες στο σκίτσο προς τον Frazetta! Ευτυχώς υπάρχει σαν εξώφυλλο του #81 στο τρίτο τεύχος και το απόλαυσα!

 

Πρώτο ανάγνωσμα από τον Hulk  λοιπόν και θα ακολουθήσει το Σιωπηλές Κραυγές.

 

Στα του κόμικ τώρα βλέπουμε έναν Hulk να τα βάζει από καρχαρίες μέχρι δράκους!! (δεν είναι σποιλερ, το βλέπουμε στη διαφήμιση του δεύτερου τεύχους)

Οπότε από δράση αν μη τι άλλο είμαστε καλυμμένοι. Επίσης έχουμε μια ωραία ιστορία από τα νεανικά χρόνια του Μπάνερ (όλα καλά μέχρι στιγμής)

Το σχέδιο πολύ καλό, μου άρεσε αρκετά, όλα καλά λοιπόν και εδώ.

Και φτάνουμε στο αρνητικό κομμάτι.. Την πλοκή της ιστορίας. Μπέρδεμα! Ξεκινάει ωραία και δυνατά αλλά με μπέρδεψε στα τελευταία μέρη.

Δεν ξέρω αν θα το ξαναδιαβάσω αλλά με ψιλοαπογοήτευσε. Το βρήκα σαν το πιο αδύναμο σημείο των τόμων.

 

Σε αντίθεση με το β' μέρος του #3 όπου έχουμε μια καλή και συναισθηματική ιστοριούλα που την βρήκα αρκετά καλή. (Είναι και αυτοτελής, by the way) Παρόλο βέβαια που ο σχεδιαστής είναι διαφορετικός, το σκίτσο παραμένει και αυτό πολύ καλό.

Επίσης ένα ακόμη αρνητικό βρήκα στον Wolverine. Τον έχουμε στο εξώφυλλο για 3 τεύχη ενώ εμφανίζεται μόνο στο β' κομμάτι του 2ου τεύχους. :down: (ποιον να βάλουμε μπας και πουλήσουμε λίγο παραπάνω...:antekale: )

Κλείνοντας να πούμε ότι η "Καταιγίδα" αποτελείται από 5 μέρη, δύο στο πρώτο και δύο στο δεύτερο τεύχος ενώ ολοκληρώνεται στο τρίτο, στο οποίο βρίσκεται και η ιστορία "Αγαπητή μου Τρίσια"  (πρωτότυπα τεύχη Incredible Hulk v2 #77-81 και 82 αντίστοιχα)

 

Συμφορουμίτες να έχετε καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το 2020!

 

 • Like 3
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

On 15/12/2019 στο 7:06 ΜΜ, Super Goofy 000 είπε:

 

Η διαφήμιση του τρίτου τεύχους βασίζεται στο εξώφυλλο του Incredible Hulk 81 (πέμπτο μέρος της ιστορίας). Με αυτό το εξώφυλλο, ο Λη Γουήκς αποτίει φόρο τιμής σε έναν πίνακα φαντασίας του Φρανκ Φραζέτα, γνωστού για τα εξώφυλλά του στον Κόναν. 

 

DeathDealer.thumb.jpg.d28fcc418f5d6099346124af941e2f49.jpg 1335912047_(1).jpeg.d0d2e7560b06b842ce04f3ef28aed8eb.jpeg

 

Ιδού ο πίνακας του Φραζέτα (Death Dealer λέγεται) και το εξώφυλλο του Γουήκς :)

Τον οποίον είχα δείξει κι εδώ, σε εξώφυλλο των Molly Hatchet!! Με άλλες δουλειές του Frank Frazetta βεβαίως. Τον Death Dealer τον είχαν χρησιμοποιήσει και οι Αθηναίοι power metallers "Reflection" με το 7ιντσο single τους "Sire of the Storm".

 

image.png.d43298f253b25d79b6c20c8ed9e3e025.png

Edited by Mandrake
 • Like 4
Link to comment
Share on other sites

On 24/12/2019 στο 9:24 ΜΜ, Pilgrim είπε:

Καθώς το διάβαζα είδα και τις απολογίες στο σκίτσο προς τον Frazetta! Ευτυχώς υπάρχει σαν εξώφυλλο του #81 στο τρίτο τεύχος και το απόλαυσα!

 

Πρώτο ανάγνωσμα από τον Hulk  λοιπόν και θα ακολουθήσει το Σιωπηλές Κραυγές.

 

Στα του κόμικ τώρα βλέπουμε έναν Hulk να τα βάζει από καρχαρίες μέχρι δράκους!! (δεν είναι σποιλερ, το βλέπουμε στη διαφήμιση του δεύτερου τεύχους)

Οπότε από δράση αν μη τι άλλο είμαστε καλυμμένοι. Επίσης έχουμε μια ωραία ιστορία από τα νεανικά χρόνια του Μπάνερ (όλα καλά μέχρι στιγμής)

Το σχέδιο πολύ καλό, μου άρεσε αρκετά, όλα καλά λοιπόν και εδώ.

Και φτάνουμε στο αρνητικό κομμάτι.. Την πλοκή της ιστορίας. Μπέρδεμα! Ξεκινάει ωραία και δυνατά αλλά με μπέρδεψε στα τελευταία μέρη.

Δεν ξέρω αν θα το ξαναδιαβάσω αλλά με ψιλοαπογοήτευσε. Το βρήκα σαν το πιο αδύναμο σημείο των τόμων.

 

Σε αντίθεση με το β' μέρος του #3 όπου έχουμε μια καλή και συναισθηματική ιστοριούλα που την βρήκα αρκετά καλή. (Είναι και αυτοτελής, by the way) Παρόλο βέβαια που ο σχεδιαστής είναι διαφορετικός, το σκίτσο παραμένει και αυτό πολύ καλό.

Επίσης ένα ακόμη αρνητικό βρήκα στον Wolverine. Τον έχουμε στο εξώφυλλο για 3 τεύχη ενώ εμφανίζεται μόνο στο β' κομμάτι του 2ου τεύχους. :down: (ποιον να βάλουμε μπας και πουλήσουμε λίγο παραπάνω...:antekale: )

Κλείνοντας να πούμε ότι η "Καταιγίδα" αποτελείται από 5 μέρη, δύο στο πρώτο και δύο στο δεύτερο τεύχος ενώ ολοκληρώνεται στο τρίτο, στο οποίο βρίσκεται και η ιστορία "Αγαπητή μου Τρίσια"  (πρωτότυπα τεύχη Incredible Hulk v2 #77-81 και 82 αντίστοιχα)

 

Συμφορουμίτες να έχετε καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το 2020!

 

Σε σπόιλερς η δική μου σκέψη

 

Spoiler

Ο Wolverine μπήκε διότι αν έδειχναν κάποιο άγνωστο τέρας να πολεμάει (απ' τα πάμπολλα που κατά καιρούς έχει αντιμετωπίσει!), δε θα το θυμόταν κανείς. Και αυτός ήταν ο σκοπός, να δείξει χαρακτήρες απ' το παρελθόν του που απασχόλησαν πολύ καιρό και (ενδεχομένως) απασχολούν ακόμη. Όσο για τη "σύγχυση", νομίζω πως αυτός ήταν ο σκοπός του σεναριογράφου (για να έρθει η αποκάλυψη στο τέλος) και ο Εφιάλτης είναι γνωστό ότι με τέτοιους τρόπους "παίζει"! :spidey_yeah_that: Στο τέλος ψάρωσα κι εγώ και λέω ο Μεφίστο είναι! Απίστευτες οι ικανότητες του Εφιάλτη και το τι μπορεί να παρουσιάσει, που δε ξέρω αν έχει υπάρξει σε άλλη ιστορία καλύτερη αναπαράσταση που να έχει εκείνος δημιουργήσει! Αν υπάρχει και τη ξέρει κάποιος, ας μου πει! Το νησί αυτό, ωστόσο, μου έφερε στο μυαλό πολύ το "Lost" και το Lian Yu ("Green Arrow")!  :cool:

 

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Να πω κι εγώ τη γνώμη μου για το τέλος της ιστορίας. Αποκαλύπτεται, λοιπόν, ότι ο μυστηριώδης εχθρός του Χαλκ είναι

 

ο Εφιάλτης. Του οποίου το χαρακτηριστικό γνώρισμα είναι η παραπλάνηση και η δημιουργία ψευδαισθήσεων, κυρίως μέσα από τα όνειρα. Πιστεύω θα ήταν τουλάχιστον αφελές να μας πει ο συγγραφέας ξεκάθαρα, ότι ο Εφιάλτης δεν θα ξαναενοχλήσει τον Χαλκ με ονειρικές ψευδαισθήσεις. Σε όλη την ιστορία βασάνιζε τον Χαλκ, γιατί να σταματήσει τώρα; 

:thinking: Ή γιατί να πει ο Εφιάλτης στον Χαλκ τι ήταν πραγματικότητα και τι φαντασία, από όλα όσα συνέβησαν; Τι σόι εχθρός θα έλεγε την αλήθεια; Και πόσο αφελείς θα ήμασταν οι αναγνώστες αν πιστεύαμε τον εχθρό;

 

Σε πιο πρακτικό επίπεδο, πριν από αυτήν την ιστορία, είχαν γραφτεί πολλές ιστορίες του Χαλκ με μυστήρια που δεν ξεδιαλύθηκαν και αλλοπρόσαλλα, σχεδόν φανταστικά σενάρια. Ο συγγραφέας δεν διαχωρίζει με σαφήνεια την πραγματικότητα από την φαντασία, για να μην αναγκαστεί να κρίνει τους προηγούμενους συγγραφείς, να μην πει ποιες ιστορίες τους άξιζαν και ποιες όχι :)

 

Κάτι άλλο που δεν είδα να θίγεται εδώ, αλλά σχετίζεται με το τέλος.

 

Ο Εφιάλτης λέει ότι πλάγιασε με μια γυναίκα σε βαθύ κώμα. Κι έπειτα αποκαλύπτει ότι αυτή ήταν η Μπέτυ, η γυναίκα του Χαλκ, η οποία είχε πεθάνει σε προηγούμενο τεύχος. Άρα εδώ έχουμε μια επιβεβαίωση πως τελικά η Μπέτυ ζει :)

Κι όταν ο Χαλκ αποχωρεί από το νησί, η Μπέτυ αναδύεται από την θάλασσα και φαίνεται να συναντάει τον Εφιάλτη, που έχει ξανά μεταμορφωθεί στον Στρατηγό Ρος, τον πατέρα της. Δηλαδή ο συγγραφέας υπόσχεται εδώ ότι η Μπέτυ θα ξανασυναντήσει τον Χαλκ στο μέλλον, μολονότι παραμένει αιχμάλωτη του Εφιάλτη :cheers3: 

 

 

Edited by Super Goofy 000
 • Like 3
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Διαβάστηκε επιτέλους. :)

 

Περίεργο σενάριο, που διαφοροποιείται από τον θρύλο και το origin που έχει στηθεί γύρω από τον πράσινο γίγαντα. Ο χαρακτήρας, όταν είναι ο Hulk, διαθέτει τον κλασικό θυμό και την ωμή δύναμη, αλλά παράλληλα μιλάει και σκέφτεται συνετά. Ο αναγνώστης παρακολουθεί σκηνές από την εφηβεία του Bruce Banner, μαθαίνει για την οικογενειακή του κατάσταση, αλλά και για την σχολική του ζωή. Πρωτότυπο μεν, αλλά μου έφερε στο μυαλό κάτι ανάμεσα σε Peter Parker και Λάιτ Γιαγκάμι, από το Death Note (λόγω που είχε πίσω του τον Hulk, σαν τον Ρίουκ :lol: )! Η ιστορία ανοίγει με μία καταπληκτική σκηνή που κέρδισε τον θαυμασμό μου. :wow: Δεν κατάλαβα, όμως, το γιατί και το πώς βρέθηκε ο Hulk μέσα στον πάτο του ωκεανού. Δεν δίνονται επαρκείς πληροφορίες γι' αυτό. :thinking: Υπάρχουν πολλές σκηνές που ο πρωταγωνιστής βγάζει τα λεφτά του με τις γροθιές του και οι οποίες είναι απολαυστικές. Από εκεί και πέρα όμως, την εξήγηση που δίνεται στο τι τελικά συμβαίνει στο μυστηριώδες νησί, την βρήκα λίγο υπερβολική, ακόμα και για υπερηρωικό σενάριο. Η λύση του μυστηρίου είναι βιαστική (καταλαμβάνει μόλις το δεύτερο μισό του τελευταίου τεύχους) και δυστυχώς είναι αρκετά αδύναμη. Ακόμα και η είσοδος του Wolverine, ενώ ήταν εκρηκτική, δεν μπόρεσε να με ικανοποιήσει όσο θα ήθελα. Γενικά πρόκειται για μία ιστορία που ξεφεύγει από τα βασικά, δεν μπόρεσε να υποστηρίξει σωστά το σενάριο και δεν είχε μεγάλη συνοχή. Προσωπικά θα την πρότεινα μόνο στους φανατικούς οπαδούς του χαρακτήρα.

 

Το σχέδιο ήταν το δυνατό σημείο του κόμικ. Πολύ όμορφα καρέ και πανδαισία χρωμάτων.

 

Η δεύτερη ιστορία, αν και σύντομη, είχε πιο σωστά δομημένη υπόθεση σε σύγκριση με την κεντρική και μου κέντρισε περισσότερο το ενδιαφέρον. Τα στοιχεία love story, νουάρ, δράσης, αλλά και οι μεταφυσικές πινελιές έδεναν όμορφα μεταξύ τους και καταλήγουν σε ένα φινάλε συγκινητικό, που δεν θα περίμενα από μία ιστορία με πρωταγωνιστή τον Hulk. Σε αντίθεση, όμως, με την κεντρική ιστορία, το σχέδιο δεν ήταν κι ό,τι καλύτερο έχουν δει τα μάτια μας.

 

Η έκδοση κλασική πλέον. Δυσάρεστη παραφωνία το πολύ λεπτό εξώφυλλο. Εκτός από τα εξώφυλλα των τευχών, άλλο έξτρα ουδέν…


:beer:

 • Like 12
Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Διαβάστηκε και αυτό και έκλεισε όλη η συλλογή των τευχών Marvel που έβγαλε το Οξύ με το Έθνος.

 

Η πρώτη ιστορία που κρατά πέντε τεύχη είχε τα καλά της, είχε και τα κακά της. Αυτό που μου άρεσε πιο πολύ είναι το εντυπωσιακό σχέδιο του Lee Weeks. Σε αυτήν την ιστορία ο Hulk έχει πολλές μονομαχίες και οι σκηνές δράσης είναι εντυπωσιακά ζωγραφισμένες. Επίσης μου άρεσε πολύ η dark χρωματική παλέτα που χρησιμοποιήθηκε, κυρίως δηλαδή ότι το χρώμα ήταν σε διάφορες αποχρώσεις του πράσινου. Στις μάχες, ο ήρωας αντιμετωπίζει ογκώδεις αντιπάλους και αυτό πάντα είναι ωραίο σε κόμικ του Hulk. Θα συμφωνήσω με τους περισσότερους ότι η χρησιμοποίηση του Wolverine ήταν πολύ μικρή για να βρίσκεται στο εξώφυλλο του τεύχους, αν και καταλαβαίνω για ποιους λόγους που έγινε αυτό. Το σενάριο από τον Peter David περιέχει πολλές ανατροπές και εκπλήξεις και συχνά δε μπορείς να διανοηθείς αν αυτό που συμβαίνει είναι πραγματικό ή όχι, ένιωσα λες και διάβαζα Fitzek. Από την άλλη στο πλαίσιο αυτό των ανατροπών, ένιωσα σε αρκετά σημεία μπερδεμένος από το τι ακριβώς συμβαίνει και σε τι φάση βρίσκεται ο Hulk. 

 

Η δεύτερη ιστορία, αρκετά σύντομη, έχει και αυτή πολύ όμορφο σχέδιο με noir αισθητική και το σενάριο τείνει προς το φανταστικό με πολλές νότες απαισιοδοξίας, αφού έχει να κάνει με την εκδίκηση και τον θάνατο. 

 

Στα της έκδοσης, αρκετά καλή, νομίζω πως και αυτή η ιστορία θα μπορούσε να φιλοξενηθεί σε 2 τεύχη.

 • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.