Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο Βασίλης Γέρκου μας βάζει στον απίστευτο κόσμο των κόμικς του! [Πρέβεζα Αφροδίτη, ipop.gr, 18/11/2019]


germanicus

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  277
  • Group:  Root Admin
  • Topic Count:  1671
  • Content Count:  28465
  • Reputation:   190010
  • Achievement Points:  27559
  • Days Won:  758
  • With Us For:  6342 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  51

gerkou-comics-730x330.jpg

Η 18η Έκθεση Κόμικς & Επιτραπέζιων Παιχνιδιών του Comic Ν’ Play ζωντανεύει στις 22, 23 και 24 Νοεμβρίου 2019, στη Θεσσαλονίκη, και περιμένει μικρούς και μεγάλους να απολαύσουν ένα τριήμερο γεμάτο κόμικς και επιτραπέζια παιχνίδια, bazaar ελληνικών, ξενόγλωσσων και μεταχειρισμένων εκδόσεων κόμικς, έκθεση αυτοχρηματοδοτούμενων εκδόσεων, πρωτότυπα έργα, εξειδικευμένους στα κόμικς εκδοτικούς οίκους, εργαστήρια και επιτραπέζια παιχνίδια με διαγωνισμούς με έπαθλα για τους επισκέπτες. Τιμώμενος καλλιτέχνης φέτος είναι ο Βασίλης Γέρκου, ο οποίος είναι αυτοδίδακτος δημιουργός κόμικς.

 

Η ζωγραφική ήταν πάντα κομμάτι του εαυτού του, ξεκίνησε να σχεδιάζει από πολύ μικρός ενώ, όπως είπε στη συνέντευξή του στο iPop.gr, όταν ήταν παιδί πήγαινε στο περίπτερο και χάζευε κόμικς  Χ- Men και Spider-man!

 

Ο Βασίλης Γέρκου περιγράφει τα έργα του με δύο λέξεις «φανταστικό άπειρο», καθώς είναι ένα ταξίδι που δεν τελειώνει ποτέ και δεν έχει όρια, και βλέποντας τα κόμικς του θα το καταλάβεις απόλυτα!

 

Είσαι έτοιμος να μπεις στον φανταστικό κόσμο του Βασίλη Γέρκου;

 

Πώς νιώθεις που είσαι ο τιμώμενος καλλιτέχνης στην 18η Έκθεση Κόμικς & Επιτραπέζιων Παιχνιδιών;

 

Νιώθω χαρούμενους με πάρα πολλούς διαφορετικούς τρόπους! Πραγματικά, δεν ξέρω πώς μπορώ να το εκφράσω λεκτικά, αλλά ξέρω ότι είναι που με κάνει να θέλω να το εκφράσω με ζωγραφιές και είμαι σίγουρος ότι το έχω ήδη κάνει με όλα τα σχέδια που δημιούργησα για να ντύσω αυτή τη μαγευτική έκθεση! Άρα, τη χαρά μου θα την δείτε ζωγραφισμένη μέσα σ’ αυτή την έκθεση!

 

 

 

Τι θα δούμε από εσένα στην έκθεση;

 

Διαστημικούς χαρακτήρες και εξωγήινα πλάσματα που περιμένουν να τους ανακαλύψετε και να μάθετε όλα όσα κρύβει αυτός ο «καινούριος κόσμος». Επίσης θα είμαι στο Artist Alley με πάρα πολλές προσωπικές μου δημιουργίες, comics, εικονογραφήσεις, concepts arts αλλά και για να μιλήσω με τους λάτρεις της ένατης τέχνης για το νέο περιοδικό κόμικ «Epifany» που ετοιμάζουμε με τους φίλους και συνδημιουργούς Κώστα Παντούλα, Γιώργο Κωνσταντόπουλο, Βασίλη Χειλά και πολλούς άλλους συντελεστές, που θα κυκλοφορεί απ’ τον Δεκέμβρη σε όλα τα περίπτερα απ’ την Phase Productions.

 

 

 

Πότε και πώς ξεκίνησες να σχεδιάζεις και να ζωγραφίζεις;

Άρχισα να ζωγραφίζω από πολύ μικρή ηλικία κι όσο μεγάλωνα ένιωθα την ανάγκη να ζωγραφίζω ακόμα περισσότερο. Με κάθε ζωγραφιά που τελείωνα, γεννιόταν μέσα μου μια λαχτάρα για να ξεκινήσω μια καινούρια, είχα τόσα πολλά μέσα στο κεφάλι μου που έπρεπε να βγουν!

 

Με ποια κόμικς μεγάλωσες κι αποτέλεσαν την πηγή έμπνευσής σου στη συνέχεια;

Αυτή η ερώτηση μου ξυπνάει αναμνήσεις που με κάνουν να γελάω! Από μικρός πήγαινα στα περίπτερα και χάζευα τα X- Men και τα Spider-man και θυμάμαι να φεύγω κάθε φορά απ’ το περίπτερο με Μίκυ Μάους επειδή οι γονείς δεν με άφηναν να τα αγοράσω λόγω του ότι θεωρούσαν το περιεχόμενό τους βίαιο. Ακόμα τα σκέφτομαι αυτά τα X- Men! Στην εποχή του Λυκείου, πήρα το αίμα μου πίσω κι άρχισα να γεμίζω το δωμάτιό μου με Marvel Comics!

 

Αγαπημένος σου ήρωας;
The Uranian (Marvel Boy) από Marvel Comics.

 

Πώς θα μπορούσες να περιγράψεις με 3 λέξεις τα κόμικς σου;
Θα τις περιγράψω με 2 λέξεις: Φανταστικό άπειρο!

 

 

Εκτός από τη δημιουργία κόμικς, κάνεις και εικονογραφήσεις άλμπουμ. Συνήθως αφήνεσαι ελεύθερος να εμπνευστείς απ’ το άλμπουμ ή ο καλλιτέχνης σου λέει πώς το έχει φανταστεί;
Έχουν υπάρξει φορές που έχω αφεθεί εντελώς ελεύθερος στο να δημιουργήσω κάτι για το project κάποιου άλλου, αλλά συνήθως είναι αισθητή η παρουσία του άλλου καλλιτέχνη και πιστεύω πως έτσι πρέπει να γίνεται!

 

 

Μπορεί να ζήσει ένας νέος στην Ελλάδα του σήμερα μόνο απ’ τα κόμικς;
Φυσικά! Κάποιος, ο οποίος θέλει να το κάνει, βάζει τα δυνατά του και τα καταφέρνει! Αν υπάρχει αγάπη και πάθος που πηγάζει απ’ την ψυχή κάποιου, τότε όλα μπορούν να γίνουν. Το καλό είναι πως σ’ αυτό τον καλλιτεχνικό χώρο μπορείς να μένεις στη χώρα σου και να δουλεύεις για projects και εταιρείες του εξωτερικού.

 

 

Διαβάζεις πολλά κόμικς στον ελεύθερο χρόνο σου όπως φανταζόμαστε ή έχεις κάποιο άλλο αγαπημένο χόμπι;
Η αλήθεια είναι πως πλέον διαβάζω ελάχιστα κόμικ λόγω του ότι τις στιγμές που έχω ελεύθερο χρόνο και δεν ζωγραφίζω, επιλέγω να κάνω κάτι διαφορετικό. Είμαι λάτρης της φύσης και μ’ αρέσει να κάνω εξωτερικές δραστηριότητες, μια εκ των οποίων είναι η ιππασία στην όμορφη περιοχή της λίμνης Κερκίνης!

 

Πες μας έναν λόγο να έρθουμε στην έκθεση κόμικς!
Αφάνταστα πολλοί είναι οι λόγοι, αλλά ο κύριος λόγος που καλώ τους πάντες να έρθουν σ’ αυτή την έκθεση είναι για να δουν αυτά που πραγματικά δεν φαντάστηκαν ποτέ ότι μπορούν να υπάρξουν μέσα απ’ τους καλλιτέχνες, τα κόμικ και τα επιτραπέζια παιχνίδια!

 

===

:cheers5: 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.